Wakacyjne Mamy 2012 - część V - Strona 111 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-30, 09:09   #3301
LadyMagnolia
Rozeznanie

Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część V

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
Dzięki Kochane
Lady, współczuję.

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość

Kurde nie za ciekawie

Magnolia współczuję z tymi piersiami...

Małż mówi, że po tych wszystkich przejściach powinnam zostać doradca laktacyjnym.
Póki co dalej walczę, ale mam straszną ochotę przejść na mm- jak zwykle zresztą, kiedy mam kłopoty- tyle, że dla młodego butelka jest be, więc to odpada.
Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
Blue zdrówka dla TZta. Mój też niedomaga. Zaraziłam go. A mała się trzyma twardzielka moja
Irmusiu dla Leosia! Mądrala z niego
Lady gratuluję blondu. Bardzo lubię, to mój kolor, tylko rzadko go mam na głowie, nie wiedzieć czemu, bo w blondzie mi najlepiej.

My mamy chrzest jutro. A mała ma dni marudy, tylko yyyyyyy i yyyyyyyyy.... I to są chyba ząbki No bo co innego?
Ja zawsze prawie byłam blondynką- teraz naturalny mam coś pomiędzy blondem a brązem- ciężko określić Zachciało mi się eksperymentów, które zazwyczaj rudawe wychodzą, więc ten blond to sukces(choć też z lekka rudawy).
Fajnie że Twoja mała się trzyma.
za chrzest.
za wszystkich ząbkujących, coby nie mieli takich problemów jak my.

The problem is not the problem. The problem is your attitude about the problem. - Captain Jack Sparrow

I' ve never recived
my acceptance
letter to Hogwarts

So I'm leaiving
Shire

TO BECOME
A JEDI

LadyMagnolia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-30, 09:13   #3302
Soleilka
Zakorzenienie

Linko za dziś!
Magnolia ale to nie głupi pomysł z tym doradcą

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-30, 09:16   #3303
phdwao
Zakorzenienie

hej

mały przespał ładnie nocke, w nocy nie było kaslzu, rano był odrywający mocny, chciałam mu dac syropoku ale wciaz ma odruch wymiotny jak go czuje robi się ciepło, więc wybierzemy sie na spacer, nie mam nic na obiad, wiec chyba zrobie jakąs pizze
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-30, 09:26   #3304
prince_polo
Zakorzenienie

hej. Mała dostala kaszke pierwszy raz tą malinowa na sniadanie wcinała az sie uszy trzesly. Przez smoka normalnie leciec nie chciala wiec zrobilam w butli ktorej nie lubie dziurke wieksza i doiła

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-30, 09:55   #3305
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
hej. Mała dostala kaszke pierwszy raz tą malinowa na sniadanie wcinała az sie uszy trzesly. Przez smoka normalnie leciec nie chciala wiec zrobilam w butli ktorej nie lubie dziurke wieksza i doiła
ja daje na gesto lyzeczka ale to na drugie sniadanie :P

hej

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-30, 10:22   #3306
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość

hej
ja musz ekupic małej talerzyk i miseczkę bo nie mam. Właśnie przypomniałaś mi (zawsze zapominam) więc zaraz z all zamówię .
Kiedys dawałam jej kaszke ryżową to zjadła ale miała zatwardzenie. A Dziś zrobiła po kaszce kupke ale taka jak glinka nawet nie smierdziała niewiem czy to po chlebie wczprajszym czy jak? taka mega mega zielona

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-12-30, 10:24   #3307
anna99302
Zadomowienie

hey !

Linko za dzisiaj! W Łodzi macie chrzest??

Franio ostatnio jest bardzo absorbujący! W ogóle poskracały mu się drzemki w ciąu dnia i teraz ma 3 x po 0,5 h do 40 min! i wtedy jak torpeda biegam , sprzatam , gotuje albo się kąpię... resztę dnia spędzamy na zabawie albo marudzeniu. dzisaij rano tak pakował rączki do buzi, że posmarowałlam mu dziąsełka maścią i troszkę się uspokoił..

a tak w ogóle jak plany sylwestrowe??
my w domu, w trójkę, po bożemu
anna99302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-30, 10:29   #3308
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
ja musz ekupic małej talerzyk i miseczkę bo nie mam. Właśnie przypomniałaś mi (zawsze zapominam) więc zaraz z all zamówię .
Kiedys dawałam jej kaszke ryżową to zjadła ale miała zatwardzenie. A Dziś zrobiła po kaszce kupke ale taka jak glinka nawet nie smierdziała niewiem czy to po chlebie wczprajszym czy jak? taka mega mega zielona
u nas nie ma zatwardzen, kaszke podaje jablkowa.

Amelcia
Stary 2012-12-30, 10:45   #3309
Kasik_12
Zadomowienie

Cześć
Nie miałam weny ostatnio pisać ,ale podczytuję Was na bieżąco
Tż ma nadal wolne jeszcze tydzień więc dużo czasu spędzamy poza domem i jest super bo dużo odpoczywam dzięki temu

Odebrałam wyniki malej chyba Wam nie pisałam i zamiast 40 db na oba uszka ostatnie badanie wykazało , że jest 30 db i 8 stycznia laryngolog

Pytałyście o Sylwestra tak jak prawie wszystkie z nas też spędzam go w domu....jak to powiedział mój mąż będziemy pić kolorowe drinki, oglądać tv i się kochać

Blue zdrówka dla męża
Kasik_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-30, 10:52   #3310
chce_byc_mama
Zakorzenienie

ale sobie zrobilam sniadanko
pomidorki z cebulka w smietanie do tego dwa jajeczka na miekko i dwie grzanki z maselkiem i dwie parowki

Amelcia
Stary 2012-12-30, 10:54   #3311
wvictoria
Wtajemniczenie

Cześć dziewczyny
Za mną udana sobota i całkiem przyzwoita noc Niestety Marian nadal gwałci Choć tej nocy się obyło bez zamykania go w klatce - wystarczył spryskiwacz do kwiatów z wodą. Jak go pryskałam to odchodził na chwilę. Ale spokoju nam nie daje.

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Gdyby nie dominujący wśród ubranek róż, to być może też wybrałabym taki kolor. Chociaż Chicco w kolorze Italy też bardzo mi się podoba i jest rzadziej spotykany.
W przypadku chłopca takiego problemu nie ma A przynajmniej ja nie mam Choć wózka nie sprzedają i liczę, że druga będzie dziewczynka A z wózków to tak naprawdę tylko zielone i żółte dla mnie odpadają całkowicie (jeszcze nie widziałam wózka w tym kolorze, który by mi się podobał tak, że pomyślałabym, że mogłabym go kupić)

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Ja lubię czerwony ale burdelowy jest i tak
A niech se będzie burdelowy I tak uwielbiam

http://fajnamama.pl/suwaczki/kjxyg8y.png
wvictoria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-30, 11:02   #3312
ooolllccciiiaaa
Wtajemniczenie

hej

na szczęście już mi lepiej i już kombinuję jak jechać do Rossmanna zaoszczędzić parę zł

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość

barrrrdzo mi się podoba, lubię takie dziwadełka
(cena natomiast nie podoba mi się ani trochę )
mi też się Stokke podoba
ale się nie wychylałam bo widzę że dla większości to brzydactwo
ooolllccciiiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-30, 11:06   #3313
phdwao
Zakorzenienie

my sylwka spędzamy w domu w trójeczke, o północy przyjda rodzice, będą wracali z koncertu noworocznego i wjada na szampana

---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ----------

Cytat:
Napisane przez ooolllccciiiaaa Pokaż wiadomość
hej

na szczęście już mi lepiej i już kombinuję jak jechać do Rossmanna zaoszczędzić parę zł
to fajnie dobrze kombinujesz ja zaoszczędziłam 25zł,m taka ze mnie zona obdarzona GENEM oszczędzania jutro pojade na ostatnio oszczędzanie
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-30, 11:07   #3314
agunia82
Zakorzenienie

Ja się znowu melduję. Nadrobiłam Was wczoraj, ale bez cytowania. My nadal u teściów, dzisiaj idziemy na obiad do szwagra, a wieczorkiem do domu wracamy
Sylwka spędzamy we trójkę, i dobrze, bo jestem tak zmęczona że nie mam ochoty na żadne imprezy.

Byłam poadać z szefem co i jak przed powrotem do pracy, no i już widzę, że będę musiała zaprowadzić od razu porządki

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-30, 11:12   #3315
ooolllccciiiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez wvictoria Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
Za mną udana sobota i całkiem przyzwoita noc Niestety Marian nadal gwałci Choć tej nocy się obyło bez zamykania go w klatce - wystarczył spryskiwacz do kwiatów z wodą. Jak go pryskałam to odchodził na chwilę. Ale spokoju nam nie daje.
aaaa wyobraziłam to sobie,środek nocy a Ty z tym opryskiwaczem

---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ----------

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
to fajnie dobrze kombinujesz ja zaoszczędziłam 25zł,m taka ze mnie zona obdarzona GENEM oszczędzania jutro pojade na ostatnio oszczędzanie

ja też mam ten genachh jak dobrze trafił mój mąż:p
Stary 2012-12-30, 11:18   #3316
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
pomidorki z cebulka w smietanie do tego dwa jajeczka na miekko i dwie grzanki z maselkiem i dwie parowki
Mniam Chyba sobie zgapię Mąż właśnie gotuje jajka na miękko

A tę kaszkę to jakiej firmy dajesz? Holle znalazłam gdzieś w necie, ale cena mnie póki co odstrasza

Moim dzieciom poprzestawiało się spanie Gdzie te czasy, kiedy Dorotka spała 2h w ciągu dnia, a potem jeszcze 12 w nocy I Marysia tak niespokojnie dziś spała... nietomna jestem, no...
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-30, 11:23   #3317
wanilllka82
Wtajemniczenie

Witajcie zaraz was nadrobię

jestem załamana robi się u nas totalna masakra ze spaniem, pobudki dziś były co 0,5 -1 h! czyli jeszcze gorzej niż przez ostatnie kilkanaście dni, i to nie na jedzenie! pociągnie dwa razy pierś i idzie spać dalej, ani smoczek ani MM ani przytulanie nie działają a najgorsze jest to że poczytałam w necie że to dość częsty problem, u mojej koleżanki która też karmi zaczęło się coś takiego jak jej córa miała 7 miesięcy i trwa do teraz (14m) ja już nie wiem co robić metoda na wypłakanie się odpada, nie zrobię tego mojemu dziecku, od dwóch nocy Małe śpi z nami bo już nie mam siły go odnosić po 10 razy, i tak długo wytrzymałam, ciekawa jestem jak u Was mamy piersiowe wygląda nocka? bo czytam że mamą mm dzieci śpią - zazdroszczę!
wanilllka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-30, 11:28   #3318
modnisia86
Zadomowienie

Apropo zakralnania dziecim do noska. moja jak widzi ze jej bede psikac to sie cieszy i nastawi nosek. a dzis jak jej dalam do raczki to wkladala ja sobie w dziurki i nic nie lecialo to plakala
modnisia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-30, 11:28   #3319
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Mniam Chyba sobie zgapię Mąż właśnie gotuje jajka na miękko

A tę kaszkę to jakiej firmy dajesz? Holle znalazłam gdzieś w necie, ale cena mnie póki co odstrasza

Moim dzieciom poprzestawiało się spanie Gdzie te czasy, kiedy Dorotka spała 2h w ciągu dnia, a potem jeszcze 12 w nocy I Marysia tak niespokojnie dziś spała... nietomna jestem, no...
wiesz co ja kupuje w polskim sklepie kaszke z bobovity kosztuje 1.99 a w boots kosztuje tyle samo ale jest bez smaku sama ryzowa zawsze mozna dodac swoje jabluszko np.
z zgap sobie zgap

Amelcia
Stary 2012-12-30, 11:30   #3320
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
az tyle????

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-12-30, 11:31   #3321
modnisia86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość

jestem załamana robi się u nas totalna masakra ze spaniem, pobudki dziś były co 0,5 -1 h! czyli jeszcze gorzej niż przez ostatnie kilkanaście dni, i to nie na jedzenie! pociągnie dwa razy pierś i idzie spać dalej, ani smoczek ani MM ani przytulanie nie działają a najgorsze jest to że poczytałam w necie że to dość częsty problem, u mojej koleżanki która też karmi zaczęło się coś takiego jak jej córa miała 7 miesięcy i trwa do teraz (14m) ja już nie wiem co robić metoda na wypłakanie się odpada, nie zrobię tego mojemu dziecku, od dwóch nocy Małe śpi z nami bo już nie mam siły go odnosić po 10 razy, i tak długo wytrzymałam, ciekawa jestem jak u Was mamy piersiowe wygląda nocka? bo czytam że mamą mm dzieci śpią - zazdroszczę!
moja mala raz w nocy sie budzi o 3 spi przewaznie do 8 a jezeli sie nie obudzi o 3 to o 6 wstaje na jedzenie i spi wtedy do 10
modnisia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-30, 11:38   #3322
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Hania tu masz kaszki z bootsa
ryzowo kukurydziana
ryzowa
ryzowa
ryzowo kukurydziana o smaku bananowym

---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ----------

Cytat:
az tyle????
sniadanie to podstawowy posilek w ciagu dnia!

Amelcia
Stary 2012-12-30, 11:46   #3323
ooolllccciiiaaa
Wtajemniczenie

mamka
zgapiłam same pomidory ale z jogurtem nat.a nie z śmietaną
Stary 2012-12-30, 11:49   #3324
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:

oj to nieciekawie
Luśka idzie spać między 19 a 20, często budzi się jeszcze na jedzenie między 22 a 24, później koło 3 i potem 6-7 (jak się o 3 nie obudzi to budzi się koło 5 i śpi wtedy do 9-10)

Stary 2012-12-30, 11:50   #3325
pumas
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asia665 Pokaż wiadomość
A tak może i ja przemyślę zakup lekkiej spacerówki ,tylko do samochodu. A obecna byłaby na jakieś spacery koło bloku. Z drugiej strony teraz po śniegu Captiva szła jak burza i szkoda mi z niej nie korzystać. Ale na lato? Myślę,że do tego tematu wrócę w kwietniu/maju
Ja też tak uważam, lekka parasolka na pewno będzie przydatna, ale w moim przypadku dopiero w lecie-póki co mam fajny wózek i ta spacerówka się świetnie sprawdza.

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Hej Kobietki Dzisiaj już czuję się lepiej ale bez szału.
Poczytałam co pisałyście, pocytowałam ale już nie mam siły pisać. Poza tym chcę jeszcze pobuszować na allegro, żeby zakupić kulę hulę Pisałyście że dzieciaczki za tym szaleją więc muszę ją zakupić
My też mamy kulę hulę, póki co szału nie robi, ale B. się strasznie na nią wkurza, ostatecznie płacze i trzeba dziada wziąć od zabawki Ale to fajna sprawa, na pewno będzie za nią gonić.

Cytat:
Napisane przez asia665 Pokaż wiadomość
Do dziewczyn,które mają w/w kulę : czy ona jeździ po dywanie??
Jeździ

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
Hej

Co za dzień! Leoś się rozgadał na całego. Cały dzień wołał "bababababa", "mamamamama" i "papapapa" A jeszcze do wczoraj nie potrafił. Matko jakie to słodkie

cześć!
jak słodko !!

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
Zaczął się trząść wieczorem, okazało się, że ma gorączkę. Dałam mu Vicks, zasnął, ale w nocy jeszcze raz była taka sytuacja. Nad ranem zmierzył temperaturę - 39 stopni. Żadnych objawów przeziębienia, więc przestraszyłam się, że to od brzucha, który od 4 (!) tygodni ma non stop napięty - jakby wieczne wzdęcie. Pomyślałam, że może tam się coś zaczęło dziać i stąd temperatura. Na szczęście USG w szpitalu (baaardzo pobieżnym) wyszło, że jest ok. Przyczyny oczywiście nie ustalono. Badania krwi wykazały tylko potas nieco poniżej normy, więc dostał kroplówkę.
Dobrze, że sytuacja już opanowana. Współczuję przeżyć. Mój tż miał ostatnio straszne bóle w klatce piersiowej, aż poszedł do lekarza (jakiś cud), i wyszło, że to na tle nerwowym (o ja niedobra... wykończyłam chłopa), że jest jakiś nerw który mu uciska żebra i stąd te bóle. Na szczęście wszystko wraca do normy po lekach.
Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
No weź przestań, Fabi to słodziak a ten dzieciak jest dość pokaźny.

A propos szyny o której pisała Karolina. Mój małż ma coś takiego, nie na zgrzytanie, ale na przeskakiwanie szczęki (pewnie to jakoś fachowo się nazywa ale nie pamiętam ). Przy jedzeniu szczęka mu bardzo nieprzyjemnie chrupie i ma taką szynę korygującą. Ale ja nie o tym. Tylko o cenach.
U nas koszt wyrobienia takiej szyny to 400 zł, potem każda wizyta kontrolna 100 - pierwsza po 3 tygodniach za free, potem co kwartał.
I co najlepsze nie jest to refundowane przez NFZ (myślę, że zasady refundacji są takie same w całej PL). Jak był u dentysty to lekarka od razu powiedziała mu, że nie jest to refundowane i jest dość kosztowne.

Blue zdrowia dla męża
O kurde, nie sądziłam, że jeszcze ktoś tak ma - ja też ! Ale nic z tym nie robię, bo nie widzę potrzeby, a powinno się? Mi to przeskakiwanie nie przeszkadza, tylko niektórzy się śmieją

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
Blue zdrówka dla TZta. Mój też niedomaga. Zaraziłam go. A mała się trzyma twardzielka moja
Irmusiu dla Leosia! Mądrala z niego
Lady gratuluję blondu. Bardzo lubię, to mój kolor, tylko rzadko go mam na głowie, nie wiedzieć czemu, bo w blondzie mi najlepiej.

My mamy chrzest jutro. A mała ma dni marudy, tylko yyyyyyy i yyyyyyyyy.... I to są chyba ząbki No bo co innego?
Powodzenia Linka na chrzcie ! Będzie dobrze, Martynka na pewno stanie na wysokości zadania i nie będzie marudzić

Cytat:

hej
My też zawsze kaszkę na drugie śniadanie Ostatnio zaczęłam dokładać do kaszki utarte jabłko z bananem, pyszne to jest, sama bym to jadła

Cytat:
Napisane przez phdwao;38350574[COLOR=Silver
]-

[/COLOR]
Ja zaoszczędziłam 90 zł hurra, super zakupy zrobiłam, zapasy żywieniowe dla niuni na długi czas plus jakieś pierdoły inne.

Cytat:

Współczuję Ci Wanilko, ale nie pomogę, u nas takie pobudki przeszły z czasem, a też się ostatnio pojawiły. Ja to tłumaczyłam sobie nadmiarem bodźców w ciągu dnia, i w nocy to przeżywała, spać nie mogła.

I teraz do Maciejki, bo widzę, że mi urwało cytat. Zawsze jak czytam Twoje posty, to rzuca mi się w oczy, że piszesz: kaszy mannej - dlaczego ? Tak samo Phdwao - oświeććie mnie, od kiedy tak się odmienia kaszę mannĘ, bo może to ja jestem zacofana i całe życie źle wymawiałam ten wyraz?
W internecie znalazłam coś takiego: "manna – należy mówić i pisać o kaszy mannie (nie o kaszy mannej) albo że ktoś je kaszę mannę (nie manną) lub nie ma kaszy manny (nie mannej). Manna to nie przymiotnik odpowiadający na pytanie jaka? (tak jak staranna – starannej, staranną), lecz rzeczownik taki jak panna, Anna (pannie, pannę, panny, Anna, Annę, Anny). Jeśli w dodatku przyswoimy sobie również, że nie jest to kasza czyja? Wojciecha Manna, poprawna odmiana nie powinna już stanowić problemu.

To tak w ramach zagadki językowej

Olcia, McLareny są niezniszczalne??????

U nas spoko, wczoraj byłam z małą na spacerze 3 godziny, a było tak zimno, że bałam się, że mi dziecko zamarznie, a ona spała cały ten czas, musiałam ją obudzić wręcz, bo już miałam dość !
Wieczorem wyszła spontaniczna impreza, a miało być tylko farbowanie moich włosów przez przyjaciółkę. No a wyszło jak zawsze
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-30, 11:52   #3326
agunia82
Zakorzenienie

Pumcia ja kaszę mannę odmieniam tak jak napisałaś
też się czaję na spacerówkę maclarena, u nas lekka spacerówka to mus na wyjazdy

Stary 2012-12-30, 11:56   #3327
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Pumas ale masz rozkminke

Olcia nie mialam jogurtu
ale od nowego roku ostra dietka...
chocbym miala nie jesc caly tydzien :P

Amelcia
Stary 2012-12-30, 11:57   #3328
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:
moja chodiz o 20 ostatnio. ALE zasypiała w wozku. A że mnie wkurza wiecznie brudna podłoga od kół (tzn slady bo amm taką durna podłoge ze tylko a nia stane to zaraz sa slady ) to stwierdzilam ze naucze Ją zasypiac bez wozka . No i od 2 dni zasypia łądnie bez wozka. Tzn bez bujania. I dzis zasnela mi na kolanach siedząc i ogladając bajke. O 19.40. to bylo za wczesnie bo sie 20 minut przespała i zaczela buszowac! no ale zaraz po napisaniu posta zasnela na szczescie.
bajki małej puszczasz? przecież R jest na to stanowczo za mala

widzę że wszystkie z Was sylwestra spędzą w domu z dziećmi, no pumcia na stoku -ale Ci dobrze!! My mamy dwie sylwestrowe opcje, albo w czwórkę w domku albo pójdziemy z dziećmi do znajomych (również dzieciatych)

Mgnolia nie doczytałam co Ci sie dzieje z piersiami ale pewnie jakieś zapalenie skoro myślisz o MM, ja też ostatnio o tym myślę z tym że mam wątpliwości czy to rozwiąże nasz problem:/ jak przyjdzie mi 10 razy w nocy przygotowywać butelkę to zostanie mi już tylko przestawić się na kompletny brak snu
pumcia w tabu jest ograniczenie 16 lat ale skoro mówisz że wiek z dupy to ją kupie, podobała mi się
Blue zdrówka dla TZta
Irmusiu dla Leosia! nie moge się tego doczekać u nas Mały zajęty rozwojem ruchowym
Viktoria widzę że Maniuś nie daje Wam spać bardziej niż K. współczuje
Linka za chrzciny
wanilllka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-30, 12:02   #3329
nadalka
Zakorzenienie

Ja się nie mogę doczekać aż zrobię jutro napad na rossmanna
Stary 2012-12-30, 12:10   #3330
pumas
Zakorzenienie

Mamka, rozkminiam, bo mnie denerwuje, gdy nie wiem, jak się coś mówi lub gdy ktoś robi błedy - taka już jestem "polonistka" od 7 boleści, bo i ja byki sadzę - no ale dążę do doskonałości przynajmniej w j. polskim

Agunia, pocieszyłaś mnie, czekam na inne głosy

Wanilka, Tabu super, ja wkrótce dokupię nowe karty, bo mam tę grę od chyba 3 lat, gramy rzadko, bo na święta i czasem ze znajomymi, więc wychodzi jakieś 3-4 razy w roku, a jednak wiele haseł znam na pamięć
Mam nadzieję, że te narty wypalą
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości