|
|
#3181 | ||
|
Konto usunięte
|
Dot.: Scent Bar XLVI
Ale żaden się ze mną napić nie chce
![]() Cytat:
Prawdziwy romantyk Cytat:
![]() Grxu, o atomka się nie martw, ja skombinuję i podeślę |
||
|
|
|
#3182 | ||
|
BAN stały
|
[1=3eef048cd73ce499df76a24 f71dd01843bb9a910_6066507 21e0c8;38348914]Ale żaden się ze mną napić nie chce
[/QUOTE]Cytat:
Aż mi się cytat ze sztambucha przypomniał (mam ja taki nie wiadomo skąd, najstarsze wpisy z początku XX wieku):Różne są drzew leśnych liście Różne są gatunki tworów I umysły ludzi różne Jako żurawie podróżne Przelatują ponad światem A kto nie jest serca bratem Ten nie pozna ze słów duszy /"Samuel Zborowski", akt 2./ Cytat:
Edytowane przez gryx82 Czas edycji: 2012-12-30 o 02:14 |
||
|
|
|
#3183 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kolorowych
|
|
|
#3184 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#3185 |
|
Zakorzenienie
|
Pierwsza
![]() Naprawdę jeszcze nikt nie wstał? niemożliwe.
|
#3186 | ||
|
RENTGEN RZĄDZI!
|
Cytat:
![]() Cytat:
Poczytaj co jest w USA, ludzie domy zastawiają jak im się trafi np poważny wypadek, a nie mają super wypasionego ubezpieczenia a kolejki i limity są prawie wszędzie.Idę wstawić mleko na płatki owsiane, wzorem Stazji robię dziś dzień przeczyszczający
Jestę hejterę, snobę, trollę i wizażystkom ![]() Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można.... Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby |
||
|
|
|
#3187 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A po niemiecku jak to będzie? ![]() Cytat:
![]() No jak nie jak tak Się ukąpać nawet zdążyłem
|
||
|
|
|
#3188 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
6 rozgniecionych ząbków czosnku drobno starta skórka z 2 cytryn ¾ szklanki soku z cytryny 2 świeże, drobno posiekane papryczki chilli 3 łyżki drobno startego, świeżego imbiru ½ szklanki oliwy z pierwszego tłoczenia 2 łyżki zmielonego kminu rzymskiego 2 łyżeczki zmielonej kurkumy 2 łyżeczki papryki 2 połamane laski cynamonu 2 łyżeczki cukru 2 łyżeczki soli ½ łyżeczki czarnego pieprzu Przygotowanie: Do miski wrzuć czosnek, skórkę i sok z cytryny, papryczki chilli, imbir. Wymieszaj. Rozgrzej oliwę na patelni. Pozostałe, suche przyprawy smaż na średnim ogniu przez 30 sekund, aż zaczną intensywnie pachnieć. Uważaj, żeby ich nie spalić. Dodaj masę z wilgotnych przypraw, smaż przez 30-40 sekund na małym ogniu. Zdejmij z ognia, dodaj sól, cukier i pieprz. Wymieszaj, wystudź. Gotową marynatę można przechowywać przez kilka tygodni w szczelnie zamkniętym pojemniku w lodówce, albo zrobić na raz z mniejszych ilości Ona jest wypróbowana i bardzo si ![]() i druga opcja, mniej składników, ale też bardzo fajna: Składniki 4 łyżki oliwy drobno posiekana skórka i sok z 1 cytryny 2 rozgniecione ząbki czosnku 2 łyżki posiekanego świeżego oregano lub tymianku łyżka miodu sól, pieprz do smaku Przygotowanie Do oliwy dodać skórkę oraz sok z cytryny i czosnek, wymieszać. Dodać posiekane zioła, miód, wymieszać i przyprawić solą i pieprzem, wymieszać. i marynata w klimatach marokańskich: Składniki 1 mały pęczek pietruszki 1 łyżeczka mielonej kolendry 1 łyżeczka chili (albo 1 posiekana świeża papryczka) 2 roztarte ząbki czosnku ½ małej, drobno posiekanej cebuli 1 łyżeczka kurkumy ½ łyżeczki soli 2 łyżki oliwy sok z jednej cytryny Przygotowanie Wszystkie składniki zmiksować w blenderze. Jeśli pasta jest zbyt gęsta, dolać trochę oliwy. Pastę można przechowywać w słoiczku, zalaną warstewką oliwy, przez parę tygodni. Cytat:
Ale wcześniej wyglądał ładnie W sumie moja wina, bo jak się zaczęło tak robić, to mogłam iść do kosmetyczki, żeby mi to zdjęła, ale nie miałam czasu ![]() i w sumie też prawda ![]() wstał i nawet umył część ścian w łazience
|
|
#3189 | ||||||
|
ʞɐɯǝuɐ
|
spałam do 10.30
już dawno tak nie miałamCytat:
Cytat:
![]() konkurowanie z mistrzem nawet mi przez myśl nie przemkło Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
a już na pewno nie podoba mi się wszechobecne przyzwolenie na alkohol a kryminalizacja zioła czy lsd.... ale mam swoją teorię na ten temat co do USA to czytałam niedawno bardzo fajny tekst jednej dziewczyny, o tym na co ludzi (wykształconych i pracujących, aczkolwiek nie zarabiających kokosów) stać na co nie, zrobiłam oczy jak przeczytałam że np. w klinice uniwersyteckiej czyli miejscu dla biednych ludzi zwykłe zalepienie dziury w zębie kosztuje 90 dolarów.... więc ile muszą kosztować inne zabiegi, albo leczenie chorób itp....
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up." EVERY WOMAN IS A STAR
|
||||||
|
|
|
#3190 | |
|
RENTGEN RZĄDZI!
|
Cytat:
a u nas może jest i źle, ale większość rzeczy jest ogólnie dostepna. w takiej Irlandii nawet wizyta w przychodni jest płatna, nawet jak masz ubezpieczenie.
Jestę hejterę, snobę, trollę i wizażystkom ![]() Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można.... Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby |
|
|
|
|
#3191 | |
|
ʞɐɯǝuɐ
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ---------- na pewno, to mit że u nas tak źle a za granicą wszędzie super, "zagranica" to różne kraje, jest różnie, nie wszędzie tak jak w Skandynawii (choć nie wiem, czy z tą Skandynawią to też nie trochę mit)
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up." EVERY WOMAN IS A STAR
|
|
|
|
|
#3192 |
|
Zakorzenienie
|
[1=3eef048cd73ce499df76a24 f71dd01843bb9a910_6066507 21e0c8;38350535]
Się ukąpać nawet zdążyłem [/QUOTE]Nie liczy się , trza było tu coś skrobnąć Tobie też się nie liczy ![]() Ves zaglądnij do Tró
|
#3193 | |
|
RENTGEN RZĄDZI!
|
Cytat:
|
|
|
|
#3194 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. 3. znad kakała i lekko stłumionej choroby - na pewno rozwinie się w nowy rok - czuję to ![]() veeeees - kapitalne zestawy - takie very Flo - ale i ja bezczelnie skopiowałam do własnego folderu u nas co prawda jedyne chilli to red hoci ale zmodyfikujemy bo piekielnego żarcia nie jadamy
Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2012-12-30 o 11:56 |
|
|
|
|
#3195 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wiem co robię a co Ty robisz?
|
#3196 |
|
RENTGEN RZĄDZI!
|
|
|
|
#3197 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3198 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciekaw mnie jak do wanny Ją przywiązał ---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ---------- [1=3eef048cd73ce499df76a24 f71dd01843bb9a910_6066507 21e0c8;38351869]Z komputrem jeszcze nie mam zwyczaju się kąpać Mało postępowy jezdeś
|
|
#3199 |
|
RENTGEN RZĄDZI!
|
Zrozumiałam jakąś 1/3 opowieści
|
|
|
#3200 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale dać dzieciom kompjuter
|
|
|
|
|
#3201 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3202 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
a u nas 50 dolców w przeliczeniu, a zarobki kilkakrotnie nizsze. pozatym stomatologiczna klinika uniwersytecka w stanach to na pewno nie jest miejsce dla biednych ludzi, dla biednych w stanach jest zaklejanie dziur w zębach przez dentystów po rocznym(czy moze 2 letnim? ) kursie czy jakos tak, w kazdym razie bez studiów. wiem bo moja kolezanka pracuje na takim stanowisku.tzn ona jest jakąs tam pomocą dentystyczną,ale zakres tego co moze robic jest szerszy niz w polsce, i np borowac i zakladac plomby moze
Edytowane przez Polly_ Czas edycji: 2012-12-30 o 12:55 |
|
|
|
|
#3203 |
|
Zakorzenienie
|
No ja się więcej domyśliłam niż przeczytałam
|
#3204 | ||||||||
|
Panaroja
|
Znad kawusi i kothy
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
abstrahując od idiotyzmu merytorycznego takoż kotkom współczuję Małżon ze Śnieżką nadciągają z działki , idę kartofle obierać
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() |
||||||||
|
|
|
#3205 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() na pewno zależy od kraju, w Holandii jest całkiem inna bajka, nie płacisz za wizytę u lekarza, nie ma kolejek do specjalistów, jak masz receptę, to nie płacisz w aptece za większość leków, w szpitalach najczęściej masz dostęp do nowoczesnego sprzętu i jednoosobowe pokoje z łazienką. A jak zdecydujesz się płacić trochę więcej za ubezpieczenie, to i dentystę masz z ubezpieczenia. Ale zdaję sobie sprawę, że nie wszędzie tak jest i w wielu krajach jest podobnie albo gorzej niż u nas ![]() Cytat:
|
|
#3206 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja czytałam i LOTR i Hobbita, uważam ze w Hobbicie nie ma treści na 3 części, bo to jest mikro książeczka dla dzieci, no ale i tak pójdę do kina bo jestem fanką Tolkiena więc muszę zobaczyć co tam wymodzili ![]() Fogóle to nie wiem gdzie reszta moich cytatów ![]() Szykujemy właśnie logistykę na Sylwestra, oczywiście jest to trudne jak zwykle kiedy są ludzie z innych miast i trzeba noclegi rozdzielić no ale jakoś chyba się udało
|
|
|
|
|
#3207 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3208 | |
|
RENTGEN RZĄDZI!
|
Cytat:
|
|
|
|
#3209 |
|
Zakorzenienie
|
Kili
![]() http://kwejk.pl/obrazek/1599342/kili.html Thorin też niezły ![]() http://kwejk.pl/obrazek/1599373/thorin-oakenshield.html bossshh, co mi przyszło na stare lata, żeby do krasnoludów wzdychać
|
#3210 | |
|
RENTGEN RZĄDZI!
|
Cytat:
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:20.

Poczytaj co jest w USA, ludzie domy zastawiają jak im się trafi np poważny wypadek, a nie mają super wypasionego ubezpieczenia 

Ale wcześniej wyglądał ładnie 
już dawno tak nie miałam

kapitalne zestawy - takie very Flo - ale i ja bezczelnie skopiowałam do własnego folderu