![]() |
#61 | ||
BAN stały
|
Dot.: Mój vlog
Cytat:
Cytat:
Dla Ciebie mezczyzna ma byc sexy przez 24h/dobe, bo inaczej jest tylko "menszczyzna". Edytowane przez rrmaciej1983 Czas edycji: 2012-12-30 o 12:27 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#62 |
BAN stały
|
Jak wyżej koleżanka wizażanka zauważyła, to była moja opinia, której nawet nie kierowałam do Ciebie. Ale jak widać, Ty oczywiście wiesz lepiej, bo jesteś facetem, a my to tylko głupie baby, które przesiadują na kobiecych forach. (bez urazy, dziewczyny!
![]() Jak dobrze, że nie zauważałam tych Twoich uwag dot glanów, bo sama je noszę. Pozdrawiam, życzę miłego dnia i udanych łowów spódnicowych na trwających właśnie wyprzedażach. ![]() Edytowane przez trudna sprawa Czas edycji: 2012-12-30 o 12:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#63 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#64 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dla niektorych facetow wlasnie taka kobieta jest sexy, dla innych nie. Ile ludzi tyle poglądów. I jasne, dla mnie moj mezczyzna jest zawsze SEXY ![]() ![]() Nie przecze jednak, ze 1 na 100 to lubi. ps nie mam potrzeby upodobnienia sie do faceta wiec nie wypcham sobie krocza ![]() ![]()
w snach jest zawsze pięknie Ciepły dom, miejsca dość na twe wierne serce Przyjdzie czas spotkać się potarmosić uszy lub razem na spacer znowu gdzieś wyruszyć Lecz dziś sobie śnij Małymi kroczkami do celu! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#65 | ||
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#66 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a dowodu na twoją nietolerancję nie trzeba szukać w filmikach, wystarczy poczytać twoje wypowiedzi tutaj
![]() |
#67 | |
BAN stały
|
Ok. Kobiety, dla których mężczyźni w szpilkach są sexy w sumie też istnieją (np. jakieś tam fanki Kazaky).
Czyli pozostaje mi tylko zgrabnie kręcić tyłeczkiem. Cytat:
---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ---------- Dla lesbijek pewnie tak ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#68 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Skad mozemy wiedziec, moze nie jestes Polakiem? Ahaaa czyli wedlug Twojego rozumowania nie mozna w ogole wyrazic swojego zdania bo kogos sie niechcacy urazi ![]() Nie napisala ej maciej jestes trans tylko ogolnie ![]() Taka dyskusje z Toba moznaby kontynuowac bez konca bo znowu wyciagasz jakies argumenty, ktore nie sa zwiazane z tematem. Nosisz damskie ciuchy, noś, Twoja sprawa. Nie wstydzisz sie tego, ok. Chciales sie zareklamowac, zrobiles to. Kilka z nas wyrazilo swoje zdanie (i to grzecznie, nie nazywajac nikogo idiotką) Cos jeszcze?? ---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ---------- Cytat:
Przestań pitolic, ze kobieta w glanach jest seksowna dla lesbijek bo dla mezczyzn rowniez, wystarczy sie odpowienio dobrać stylem i upodobaniami. Kazdy ma inny gust ! Rozumiem, ze u Ciebie bedzie to wygladalo tak, ze Ty i Twoja kobieta bedziecie razem chodzic w szpilkach?? ![]() ![]() Jest meska odziez ![]() Jaki ten swiat jest poroniony ![]()
w snach jest zawsze pięknie Ciepły dom, miejsca dość na twe wierne serce Przyjdzie czas spotkać się potarmosić uszy lub razem na spacer znowu gdzieś wyruszyć Lecz dziś sobie śnij Małymi kroczkami do celu! |
||
![]() ![]() |
![]() |
#69 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Facet, który założył ten temat nie zasługuje by być mężczyzną. Zresztą nie znam kobiety, która by go chciała. Znam faceta, który nosi damskie ubrania ale on potrafi nazywać rzeczy po imieniu i sam mówi, że jest trans. Autorze - wróć jak będziesz na tyle odważny.
![]() |
#70 | ||
BAN stały
|
Tak, "trudna sprawa" to troll. To forum publiczne i widziała, że jest tu mężczyzna w spódnicy.
Cytat:
Cytat:
No właśnie. Tylko przez net można kupić. To czemu się ze mnie naśmiewasz przez brak asortymentu? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#71 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#72 |
BAN stały
|
Nie pisz co byś nosiła, gdybyś była mężczyzną, bo nie masz o byciu mężczyzną zielonego pojęcia. Nie wiesz co to znaczy być dyskryminowaną ze względu na płeć, więc możesz tylko żyć w tym swoim różowym, kobiecym światku i głupio się mądrzyć.
|
![]() ![]() |
![]() |
#73 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie, kuzwa, kobiety nie wiedzą, co to znaczy być dyskryminowaną ze względu na płeć. tyś się chyba grzybów nażarł, bo chrzanisz takie banialuki, ze samo czytanie ich boli. a żeby ci ten kobiecy, różowy światek w przełyku stanął.
![]() |
#74 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#75 | |
BAN stały
|
Cytat:
Ludzie, jest niedziela, co wy tacy sfrustrowani, że musicie wieszać psy na innych? Dieta wam nie służy? Okres się spóźnia? ---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ---------- "Kadin" i "trudna sprawa", co to za trolling? Nie wstyd wam, że jesteście na poziomie przedszkolaków? Rodzice nie nauczyli was jak się kulturalnie rozmawia z ludźmi? |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#76 | |
Zadomowienie
|
pomijając to, że nie było to skierowane personalnie do Ciebie to aż takie obraźliwe sformułowanie?
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#77 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#78 |
Raczkowanie
|
Proszę bardzo:
-jakiś czas temu nie przyjęli mnie do pracy, bo szukali mężczyzn -niższe wynagrodzenie za identyczne stanowisko w pracy -większe problemy z zatrudnieniem To tak na szybko. Wymienić jeszcze jakiś przykład?? |
![]() ![]() |
![]() |
#79 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wstyd mi jedynie, że zmarnowałam parę minut swojego życia na oglądanie filmiku z pierwszego postu.
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#80 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja też czekam na moderatora ![]()
![]() |
#81 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#82 | |
BAN stały
|
Cytat:
Nie możesz też wiedzieć, czy masz większe problemy z zatrudnieniem z powodu płci. Ja szukałem pracy cztery miesiące. Mogłem mieć problemy z zatrudnieniem z powodu płci, bo na sporą część rozmów kwalifikacyjnych przyszedłem w szpilkach, ale nie udowodnię tego, bo oni nie podają powodu, przez który kandydat nie zostaje zatrudniony. Tylko to pierwsze można by podciągnąć pod dyskryminację. Zabawne jest to, że same feministki mogą przyczynić się do takiej dyskryminacji, bo domagają się wprowadzenia parytetów. ---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ---------- Ktoś tam był ciekaw jak spódnica może być unisex. Widzę, że takie vlog'i są konieczne, bo mają walory edukacyjne ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#83 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Sam sobie odpowiedziałeś. Po za tym tak, jet dyskryminacja, bo to kobiety rodzą dzieci, później je wychowują itede. I mimo, że ja nie chcę mieć dzieci - czyli jestem 'inna' - jestem wrzucana do tego samego worka. A jakie masz wytłumaczenie co do pierwszego argumentu? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#84 |
BAN stały
|
No ale nie ma dowodów na dyskryminację. Tylko to pierwsze może być słusznie uważane za dyskryminację. Tzn. niezatrudnianie kogoś z powodu płci.
Edytowane przez rrmaciej1983 Czas edycji: 2012-12-30 o 13:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#85 |
Raczkowanie
|
Aha, czyli jak pracodawca będzie miał do wyboru kobietę z ciut większymi kwalifikacjami niż mężczyzna, ale będąca w wieku produkcyjnym i wybierze mężczyznę to co to jest? Karty losował kogo ma zatrudnić?
|
![]() ![]() |
![]() |
#86 |
Rozeznanie
|
Jak to nie?
http://www.youtube.com/watch?v=41v_01_V1ic&hl=pl&gl=PL A na końcu reakcja dziewczyny, gdy się dowiaduje, że jej ukochany drwal nosi m.in. szpilki ![]() ---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:49 ---------- A autorowi polecam to oto forum: http://www.hip-hop.pl/forum/projector.php?forum=8 Skoro tu za dużo chamstwa, to tam zawsze można się popromować i dostać kulturalną poradę, opinię itd. Edytowane przez ulfrinn Czas edycji: 2012-12-30 o 14:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#87 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() dziewczyny napisaly juz wszystko, nie mam nic do dodania (ale bardziej wole inne kolory niz rozowy! ![]() ---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ---------- Cytat:
![]()
|||
![]() ![]() |
![]() |
#88 |
Rozeznanie
|
Fajny wątek , tylko nudnawy, bo jedna strona swoje mówi, druga swoje i ot przepychanka zwykła.
Jak dobrze zrozumiałam to chodziło o reklamę filmiku, nawet udaną mimo interwencji Złosia. Udał sie autorowi happening, trza przyznać, bo sprowokował ileśtam stron dyskusji, Brawo. Choć efekty chyba mizerne. Ale wcale się nie dziwię. Bo o ile lubię wykraczanie poza granice, płci też - bo to taka gierka ze schematami, normami społecznymi, które są umowne, choć przez większość uważane za podstawowy wyznacznik norm życia, to się pogubiłam w poglądach autora, który to wymaga tolerancji, a sam ją ma...wybiórczą. Więc co to za tolerancja? Jezu, to tylko ciuchy, nie kumam o co się spinać. Ale w obie strony, bo o ile spodziewać się można oburzenia ogółu, o misja autora wątku też do mnie nie przemawia. Niech se każdy nosi co chce, ale po co te krucjaty? Mały asortyment? No to Autorze masz niszę , zakładaj firmę, i lecisz z tym koksem. Alboż piszże ![]() Ja nie wiem. I jeszcze mam pytanie, nurtujące niezwykle, szkoda, ze autor zbanowany, bo nie odpowie.... Cóż złego jest w określeniu facet? Dla mnie to wymienne z mężczyzną, nawet łatwiej napisać "facet" . Powinnam się obrazić za kawały o babie co przychodzi do lekarza, bo ktoś nie napisała KOBIETA? Czepiajmy się nazewnictwa to będziemy mieć polskich AFROAMERYKANÓW. W sumie to juz miewamy, choć to bzdura z definicji. Chcesz autorze luzu, to daj go innym. Toż ja nie nagabuję cię abyś kochał moje glany. |
![]() ![]() |
![]() |
#89 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Ostatnio podjęłam z koleżanką dyskusję na ten temat noszenia damskich ciuszków. Wyszłyśmy od rozmowy o takiej oto postaci: https://www.facebook.com/photo.php?f...type=3&theater Zastanawiałyśmy się, gdzie kończy się moda, "oryginalność" i bunt przeciwko kulturze w której się akurat żyje (bo w naszej, polskiej, facet nie chodzi w spódnicy i tyle, nie potrzeba tutaj żadnej specjalnej wiedzy, żeby zdawać sobie z tego sprawę), a gdzie zaczynają się jakieś zaburzenia psychiczne/seksualne. Niestety nie doszłyśmy do żadnych owocnych wniosków. Jeżeli ktoś ma na ten temat jakąś literaturę, to chętnie bym poczytała. Nigdy w życiu nie poczułabym pociągu fizycznego do faceta w szpilkach, ale ogólnie rzecz biorąc mało mnie ta kwestia oburza i mało interesuje. Bardziej mnie załamuje fakt, że znajdą się tacy "mądrzy", którzy podejmą temat "Czy Bóg istnieje" na swoim vlogu... Serio? A co następne, polityka? (nie zapoznałam się z całym repertuarem, może już była) ---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:14 ---------- Cytat:
Dyskryminacja kobiet na rynku pracy oraz niższe zarobki za to samo stanowisko są udowodnione, idąc po najniższej linii oporu wystarczy znaleźć statystyki, ogólnie rzecz biorąc badań i publikacji również jest masę.
![]() |
#90 | ||
BAN stały
|
Tak głupie wypowiedzi nie są nawet śmieszne, tylko żenujące.
Cytat:
Cytat:
Nie znam żadnych badań ani publikacji na temat dyskryminacji kobiet. Natomiast dyskryminacja mężczyzn jest faktem. Nie dalej jak dziś nakręciłem o tym kolejny odcinek vlog'a. Podsumowując: lepiej nie piszcie takich bzdur jak Wasza koleżanka, bo tylko się ośmieszacie. ---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 19:57 ---------- Potrafisz czytać ze zrozumieniem? Nie mam nic przeciwko słowu "facet". Tylko przeciwko temu, że używa się słowa "facet", ale w stosunku do kobiety nie używa się słowa "laska". Skoro już idziemy na skróty (bo o wiele prościej napisać "facet"), to konsekwentnie. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:25.