W tej ciąży jak słonice chodzimy, chyba nigdy nie urodzimy. Mamusie XI-XII część XX - Strona 26 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-12-30, 14:01   #751
Pani_Jasiowa
Zakorzenienie

Dot.: W tej ciąży jak słonice chodzimy, chyba nigdy nie urodzimy. Mamusie XI-XII częś

Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość

Pewnie tak

Umiem już klecić zdania jedną ręką, a wydawało mi się nie do opanowania. Najgorzej jest z dużymi literami, które mają polskie znaki jak np. "Ś", gdzie trzeba wcisnąć trzy klawisze: S, alt i shift równocześnie

---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ----------

Majka pewnie też hoduje obcego, który został zaszczepiony w 40 tygodniu

Dla niewtajemniczonych: w 40 tygodniu na suwaczku pojawia się komunikat, że powstała nowa ludzka istota. Pytanie co było wcześniej
Hmmm Jajko czy kura???

P

Szymonek
Pani_Jasiowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-30, 14:03   #752
MiciaKicia
Zakorzenienie

Dot.: W tej ciąży jak słonice chodzimy, chyba nigdy nie urodzimy. Mamusie XI-XII częś

Cytat:
Napisane przez Pani_Jasiowa Pokaż wiadomość
Micia jaki laktator masz?????????
Medela Swing
bo ten ręczny to ...... porażka ....

Kroimy: 2016(?)
MiciaKicia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-30, 14:05   #753
Pani_Jasiowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MiciaKicia Pokaż wiadomość
Medela Swing
bo ten ręczny to ...... porażka ....
ile dałaś?? ja zamówiłam medela mini electric

P

Szymonek
Pani_Jasiowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-30, 14:15   #754
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:
Pewnie tak

Umiem już klecić zdania jedną ręką, a wydawało mi się nie do opanowania. Najgorzej jest z dużymi literami, które mają polskie znaki jak np. "Ś", gdzie trzeba wcisnąć trzy klawisze: S, alt i shift równocześnie
Mam ten sam problem, ale jak karmię to używam samych małych liter

---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ----------

Cytat:
Majka suwaczek byś zmieniła
Ups zapomniałam Danke

---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ----------

Cytat:
Majka pewnie też hoduje obcego, który został zaszczepiony w 40 tygodniu

Dla niewtajemniczonych: w 40 tygodniu na suwaczku pojawia się komunikat, że powstała nowa ludzka istota. Pytanie co było wcześniej
Właśnie wczoraj mi się śniło, że zadzwonił do mnie gin i powiedział że mam jeszcze jedno dziecko w brzuchu, że zapomnieli wyjąć i muszę przyjechać na cesarkę. A ja zaczęłam ryczeć że 3 cc nie przeżyję i gdzieś uciekłam

---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ----------

Cytat:
Hmmm Jajko czy kura???
jajko
Ma_majka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-30, 14:18   #755
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ma_majka Pokaż wiadomość
Właśnie wczoraj mi się śniło, że zadzwonił do mnie gin i powiedział że mam jeszcze jedno dziecko w brzuchu, że zapomnieli wyjąć i muszę przyjechać na cesarkę. A ja zaczęłam ryczeć że 3 cc nie przeżyję i gdzieś uciekłam [COLOR="Silver"]

A wystarczyło tylko wykasować suwaczek

---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ----------

Cytat:
jajko
Ale przecież to jajko ktoś musiał znieść i wysiedzieć
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-30, 14:21   #756
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:

A wystarczyło tylko wykasować suwaczek
Ufff, właśnie to zrobiłam Mam nadzieję że więcej takich snów nie będzie

---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ----------

Cytat:
Ale przecież to jajko ktoś musiał znieść i wysiedzieć
Ewolucyjnie rzecz biorąc, pierwsze było jajko bo gady były przed ptakami
Stary 2012-12-30, 14:25   #757
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Ufff, właśnie to zrobiłam Mam nadzieję że więcej takich snów nie będzie

Cytat:

Ewolucyjnie rzecz biorąc, pierwsze było jajko bo gady były przed ptakami
Czyli pierwsze jajko kury wysiedział gad Jajko gada wysiedział płaz, jajko płaza wysiedziała ryba. A kto wysiedział jajko ryby?
Stary 2012-12-30, 14:41   #758
MiciaKicia
Zakorzenienie

Cytat:
ile dałaś?? ja zamówiłam medela mini electric
540zł ale w sklepach są po 440 około... ja miałam drożej bo kupowałam u tkiej jednej z poradni laktacyjnej u moich rodziców i ona ma 100zł droższe.. ;/
mini electric nie chcialam bo za głosna

Stary 2012-12-30, 14:55   #759
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:

Czyli pierwsze jajko kury wysiedział gad Jajko gada wysiedział płaz, jajko płaza wysiedziała ryba. A kto wysiedział jajko ryby?
Oj Sola Sola Cóż to za pokrętna logika
Stary 2012-12-30, 15:00   #760
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Oj Sola Sola Cóż to za pokrętna logika
Dopiero teraz skapnęłam się o co Ci chodziło

Ale tak to jest jak jedną ręką karmi się małego głodomora i jednocześnie dogląda obiad
Stary 2012-12-30, 16:08   #761
jagnna
Zakorzenienie

Cytat:
A ja dzisiaj próbowałam umalować się jedną ręką, bo młoda miała dłuższą potrzebę bycia na rękach. O ile z kredką do oczu i pudrem jakoś poszło to z tuszem do rzęs ciężko
O ludzie. kredka jedną ręką.. ja sie dwoma nie potrafie rowno umalowac

Cytat:
Trzeba uważać, ale na pocieszenie Ci napiszę, że młodej nie ruszyła moja choroba.
no mam nadzieje ze Ulencja tez nie dostanie tego syfu

Cytat:
mnie tez swedzi-piecze-boli tak dziwnie, ale siadam normalnie i jakies nitki znajduje na papierze.. to chyba szwy ;]
i wydzielina taka jak na okres + cos zoltaweg ale czytałam ze własnie po jakims czasie wydzielina zmienia kolor na takiu zoltawy.. a balam sie ze to ropa

ja wlasnie siedze z dojarą
o to to dokładnie.
Więc się już nie martwię żem se infekcje wyhodowała

Cytat:
W szpitalu na sali leżała ze mną dziewczyna i tez jej wyskoczyła, kazali zoviraxem smarować i mówili, ze nie przeniesie na synka
smaruje zoviraxem i jeszcze mam plasterki na wargule, mam nadzieje ze mi zejdzie to szybko

jagnna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-30, 16:45   #762
judkama
Zakorzenienie

Cytat:

Pewnie tak

wtedy mozna wcisnac caps lock potem alt i s

ja tez przy lapku jestem jednorekim bandyta, ale juz prawie 2 lata tak pisze

mam tylko o tyle gorzej, ze Tomus wydlubal czesc literek na klawiaturze i czesto zgaduje co mi wyjdzie za wyraz

wrocilismy ze spacerku, do wozka dokrecilismy dostawke buggypod, Tomus sobie siedzial obok gondoli, wzbudzilismy mala sensacje w biedronce

synuś
córeczka
synuś

Edytowane przez judkama
Czas edycji: 2012-12-30 o 16:56
judkama jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-30, 17:09   #763
MiciaKicia
Zakorzenienie

ja bym juz chciala z malutką na spacer ale cholerka strasznie wieje.... slonko świeci, nie ma mrozu ale ten wiatr... i sie boje jeszcze teraz grypa szaleje.. ;/

Stary 2012-12-30, 17:33   #764
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez judkama Pokaż wiadomość
wtedy mozna wcisnac caps lock potem alt i s
No pewnie

Cytat:
ja tez przy lapku jestem jednorekim bandyta, ale juz prawie 2 lata tak pisze

mam tylko o tyle gorzej, ze Tomus wydlubal czesc literek na klawiaturze i czesto zgaduje co mi wyjdzie za wyraz

Cytat:

wrocilismy ze spacerku, do wozka dokrecilismy dostawke buggypod, Tomus sobie siedzial obok gondoli, wzbudzilismy mala sensacje w biedronce
Fajne rozwiązanie
Stary 2012-12-30, 18:46   #765
advena85
Zadomowienie

Cytat:
Przekazuję najnowsze wieści od Dzikiej Kaki:

"Nie obstawiam już tyłów i o 16:50 urodziłam 3640 g i 57 cm dziewczyna jak malina "

: jupi:
Gratulacje
advena85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-30, 18:54   #766
Gabi2
Zakorzenienie

GG do Gabi2

Cytat:
ja bym juz chciala z malutką na spacer ale cholerka strasznie wieje.... slonko świeci, nie ma mrozu ale ten wiatr... i sie boje jeszcze teraz grypa szaleje.. ;/
Nie bój sie. My wyszliśmy juz w drugim tygodniu a było z minus 2. Wychodzimy teraz właściwie codziennie oprócz tych kilku dni co były duze mrozy. Dzisiaj nawet pojechaliśmy a wózkiem na starowke. Oczywiscie nie na długo ale zawsze. Ubrana jest ciepło do teo spiworek, kocykiem dobrze przy twarzy opatule, wystaje jej tylko nosek i oczka spod czapki
Moja polozna z porodu i środowiskowa tez były absolutnie za tym zeby wyjść jak najszybciej. Oczywiscie nie polecam jakiś CH gdzie są tłumy ludzi ale spacer tak.

Gratulacje dla Dzikiej !!!!

Blog z recenzjami książek dla dzieci, zabawek, przepisy oraz pomysły na pokój Malucha

Edytowane przez Gabi2
Czas edycji: 2012-12-30 o 18:55
Gabi2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-30, 19:52   #767
happy_eve
Wtajemniczenie

Heeej!

Gratuluję nowym mamusiom I czekam na te co jeszcze pozostały w dwupakach

Jak tam święta minęły? U nas w porządku, mały ogólnie był grzeczny pomimo zamieszania. Jesteśmy jeszcze u rodziców przez tydzień.

W piątek byliśmy z małym u pediatry (bardzo dobrym z naszego miasta rodzinnego), który stwierdził, że mały ma prawdopodobnie skazę białkową i mam odstawić nabiał. Wiem, że pediatrzy często idą na łatwiznę z tą skazą białkową i nie wiem czy zaufać :/ Na razie odstawiłam nabiał i niby zauważam trochę poprawę (np. nie boli go tak strasznie brzuszek, krostki schodzą), ale tak szczerze to nie wiem ile wytrzymam na takiej diecie...
Stary 2012-12-30, 19:59   #768
Swarovska
Zadomowienie

dzięki za rady

własnie też słyszałam, że przy piersi nie zawsze musi się odbić. Mojej ulewa się raz dziennie tylko, staram się kłaść ją na brzuchu ale nie zawsze jej to pasuje.

Sutki jeszcze nie popękały, smaruje zwykłą maścią z witaminą a, ale pierwsze zassanie boli strasznie, mam nadzieje, że będzie jak piszecie i z czasem przestanie boleć
Swarovska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-30, 20:03   #769
MiciaKicia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gabi2 Pokaż wiadomość
Nie bój sie. My wyszliśmy juz w drugim tygodniu a było z minus 2. Wychodzimy teraz właściwie codziennie oprócz tych kilku dni co były duze mrozy. Dzisiaj nawet pojechaliśmy a wózkiem na starowke. Oczywiscie nie na długo ale zawsze. Ubrana jest ciepło do teo spiworek, kocykiem dobrze przy twarzy opatule, wystaje jej tylko nosek i oczka spod czapki
Moja polozna z porodu i środowiskowa tez były absolutnie za tym zeby wyjść jak najszybciej. Oczywiscie nie polecam jakiś CH gdzie są tłumy ludzi ale spacer tak.

mam nadzieje, że może jutro uda nam sie wyjść Byłoby super

Ale mi rypła kupala teraz karmie ją karmie i puuurt
ha... to purt to była cisza przed burzą..... biorę ją po parunastu minutach na przewijak a tu buuuum taka fontanna z kupy ;] extra... przewijak uwalony .. a ona dalej ... i sruuu ;] ale sytuacja opanowana.. i od razu spokojniejsze dziecko ;] dzis caly dzien marudziła to moze ja brzuszek bolał ..

Edytowane przez MiciaKicia
Czas edycji: 2012-12-30 o 20:06
Stary 2012-12-30, 20:14   #770
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
mam nadzieje, że może jutro uda nam sie wyjść Byłoby super

Ale mi rypła kupala teraz karmie ją karmie i puuurt
ha... to purt to była cisza przed burzą..... biorę ją po parunastu minutach na przewijak a tu buuuum taka fontanna z kupy ;] extra... przewijak uwalony .. a ona dalej ... i sruuu ;] ale sytuacja opanowana.. i od razu spokojniejsze dziecko ;] dzis caly dzien marudziła to moze ja brzuszek bolał ..
Ja też tak miałam

Ja to w ogóle zwykle mam tak, że jak już ją wymyję w trakcie przewijania i już mam tylko założyć pieluchę to lecą siuśki. Nie jest ich dużo, ale wystarczy, żeby bodziak był zmoczony ( to dziewczynka więc leci pod nią).
Teraz już się wycwaniłam i jak ściągam pieluchę a nie ma czegoś grubszego to zanim ją umyję i wytrę to podkładam pod spód świeżego pampersa, a jak jest coś grubszego to podkładam jakiś wacik, ale często nie zdążę lub poleci inną stroną jak ją obmywam.
Stary 2012-12-30, 20:19   #771
MiciaKicia
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też tak miałam

Ja to w ogóle zwykle mam tak, że jak już ją wymyję w trakcie przewijania i już mam tylko założyć pieluchę to lecą siuśki. Nie jest ich dużo, ale wystarczy, żeby bodziak był zmoczony ( to dziewczynka więc leci pod nią).
Teraz już się wycwaniłam i jak ściągam pieluchę a nie ma czegoś grubszego to zanim ją umyję i wytrę to podkładam pod spód świeżego pampersa, a jak jest coś grubszego to podkładam jakiś wacik, ale często nie zdążę lub poleci inną stroną jak ją obmywam.

no moja wykapana, przewinięta, pachnąca... czyste ciuszki złożone.. i ciup ... do prania bo osrała kawałek :P
teraz też jak cos to podkładam pieluszke wrazie wu, jakby dalej cos miała "ulać"

Stary 2012-12-30, 20:31   #772
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:

no moja wykapana, przewinięta, pachnąca... czyste ciuszki złożone.. i ciup ... do prania bo osrała kawałek :P
teraz też jak cos to podkładam pieluszke wrazie wu, jakby dalej cos miała "ulać"
Moja na początku była taka porządna, że robiła kupkę przed kąpielą, ale ostatnio upodobała sobie nocne godziny, kiedy ja jeszcze nie kontaktuję
Siuśki to raz dwa się załatwi, ale z kupą to u niej grubsza sprawa, bo ona robi zwykle raz dziennie, ale konkretnie - często wyleci gdzieś górą z pampersa ( położna mówiła, żeby za bardzo nie ściskać zapięcia w pieluszce, żeby był jakiś tam przewiew) i ubranie jest do zmiany, a bywa i tak, że trzeba ją po tym wykąpać, bo chusteczki czy płatki zmoczone wodą nie dają rady.

A tak w ogóle odnośnie pieluch to powiem Wam, że ja nie widzę różnicy w Pampersach i Dadzie - poza jedną rzeczą. Dady są dla mnie dziwnie oznakowane i już kilka razy założyłabym tył na przód. Zawsze muszę się skupić, żeby je dobrze założyć
Stary 2012-12-30, 20:40   #773
MiciaKicia
Zakorzenienie

Cytat:

A tak w ogóle odnośnie pieluch to powiem Wam, że ja nie widzę różnicy w Pampersach i Dadzie - poza jedną rzeczą. Dady są dla mnie dziwnie oznakowane i już kilka razy założyłabym tył na przód. Zawsze muszę się skupić, żeby je dobrze założyć
ja lubie i pampki i dady ale w pampkach bardziej na dotyk wymacam czy ma mokro bo wtedy te pampersy robią sie takie "żelowate" a dady nie.
Mówie o pampkach zwykłych.
Wczoraj spróbowałam premium care i .. masakra... jak mała do nich nasikała to takie mokre były... wogóle nie pochłaniają siuśków..

Stary 2012-12-30, 20:42   #774
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez happy_eve Pokaż wiadomość
Heeej!

Gratuluję nowym mamusiom I czekam na te co jeszcze pozostały w dwupakach

Jak tam święta minęły? U nas w porządku, mały ogólnie był grzeczny pomimo zamieszania. Jesteśmy jeszcze u rodziców przez tydzień.

W piątek byliśmy z małym u pediatry (bardzo dobrym z naszego miasta rodzinnego), który stwierdził, że mały ma prawdopodobnie skazę białkową i mam odstawić nabiał. Wiem, że pediatrzy często idą na łatwiznę z tą skazą białkową i nie wiem czy zaufać :/ Na razie odstawiłam nabiał i niby zauważam trochę poprawę (np. nie boli go tak strasznie brzuszek, krostki schodzą), ale tak szczerze to nie wiem ile wytrzymam na takiej diecie...
hej

Niestety nie mam pojęcia jak jest z tą skazą białkową.
Stary 2012-12-30, 20:42   #775
jagnna
Zakorzenienie

Przydlugi opis ekspresowego porodu:
Wszystko zaczelo sie w piekny grudniowy czwartkowy wieczor, kiedy to poszlismy z M na przedporodowa randke zebym sie zdazyla jeszcze nazrec
A tak serio to po powrocie do domu z tych pierogow dostalam skurczy, o czym wam pisalam. Po konsultacji z polozna pojechalismy na iP, tam mnie obadali, usg, ktg i stwierdzono brak akcji porodowej, bo skurcze oczywiscie zaczely slabnac. A ze bylam po terminie to postanowili, ze mnie zostawia. Mnie trafial szlag, ze przez moja panike sie dalam zapakowac do szpitala przed samymi swietami. Rano na obchodzie orynator kazal mi zalozyc cewnik foleja, ale moja gin stwierdzila ze sie nie da, bo zero rozwarcia i zrobili mi test oksy. Mialam nie jesc i nie pic – na wszelki wypadek. Podpieli mnie pod kroplowke, zapodali antybiotyk na paciora, nie ominal mnie tez hegar – tez na wszelki wypadek. Po tescie oksy wyszlo wielkie nic, wiec gin postanowila, ze kolejnego dnia, czyli w sobote podadza mi zel, ktory w ciagu kilkunasto godzin mial spowodowac rozwarcie. No ale, w sob ok. 4-5 nad ranem obudzily mnie skur***skie skurcze – oksy zadzialala, ale z opoznieniem.
Pomierzylam sobie je sama przez jakas godzinke, zeby nie bylo ze zmyslam Jak byly co 6-7 minut poszlam do poloznych sie zaanonsowac ze cos sie dzieje. No i znow ktg i cala szopka. Badanie gin nie wykazalo zadnego rozwarcia, ale stwierdzili, ze jeszcze na to czas, bo pierworodka jestem (swoja droga cudowne slowo). Ok. 7 skurcze byly co 5 min, odszed czop, a rozwarcia nadal nic.....
O 8 skurcze mialam co 4 minuty, lekarz powiedzial ze akcja porodowa sie zaczyna, tyle ze czekalismy na to moje rozwarcie nieszczesne. Dostalam anty na paciora. Zadzwonilam po M, zeby zbieral dupsko w troki i przyjezdzal ze mna rodzic. Przed 9 wpadl pan doktor z rannej zmiany mnie przebadac. Okazalo sie ze szyjka uparta nadal sie nie skraca i nie rozwiera (mialam tam kiedys-kiedys wypalanego polipa) wiec zrobil mi masaz szyjki, ktory zapamietam do konca zycia. Lzy laly mi sie ciurem po twarzy, to bylo najgorsze kilka minut w moim zyciu. No ale w sumie warto bylo bo z rozwarcia zero zrobil mi 2.5 palca od razu. Po 9 przyjechal M, ja skakalam na pilce, on sobie czytal gazetke. Dostalam kroploweczke przeciwbolowa, ktora nie dzialala, a potem gaz rozweselajacy – swietna sprawa Bolu to to nie znosi, ale czlowiek cudownie ten bol obojetnieje W sumie dobrze sie czulam, zartowalismy z polozna i lekarzem, zastanawialismy sie gdzie mozna kupic taki gaz, i czy oplacaloby sie zrobic impreze z gazem zamiast z alko.... Ogolnie czulam sie po tym jak po porzadnym kielonie :P M chodzi po porodowce i spiewal “Like a surgeon” (nie wiem czy kojarzycie – swietna przerobka Like a virgin madonny) Ogolnie imprezowa atmosfera. Po 10 polozna zrobila mi badanie i powiedziala ze mamy rozwarcie na 4 palce i ze w sumie mozemy rodzic, ale pasowaloby poczekac, zebym o 12 dostala 2ga dawke anty na paciora. Kazali mi pojsc pod prysznic i sie zrelaksowac. No i jak zlazlam z fotela i doczlapalam do torby po recznik to poszly mi wody – strasznie glupie uczucie. Wpakowali mnie na fotel znow, staneli przede mna komisyjnie: lekarz, pielegniarka, polozna i M, i rozmawiali sobie na temat mojego rozwarcia, ze w sumie juz calkowite jest. Ja w tym czasie wdychalam sobie gaz Postanowili ze jednak urodzimy, poskladali lozko, M przeniosl sie na stanowisko za mna i sie zaczelo.... kazali przec. Pierwszy skurcz zmarnowalam, bo sie zaczelam drzec bez sensu. Położna mnie poinstruowała jak przeć, więc potem poszło już gładko. M mi trzymał głowę, ja sobie jedną nogę, drugą miałam opartą o biodro położnej. No i po kolejnych 4-5 partych, o 10.50 wyszla Szkrabina :P Położyli mi ją na brzuchu, ale nie poprzytulałyśmy się długo, bo był jakiś problem z oddechem, wzięli ją nawet na aparat do resuscytacji – na wszelki wypadek :| Na nawet tego nie zarejestrowałam bo byłam tak zamroczona. M mi potem powiedział. Przeraziłam się, ale mówił, że nawet go nie włączali, ale woleli być w pogotowiu. Dostałam ją dopiero jak się wybudziłam po szyciu krocza (którego nacięcia nawet nie poczułam). Wtedy juz przytulalysmy sie do woli

Generalnie poród do przeżycia. Orgazmu nie było, ale masakry też nie. Bardzo pomogła mi położna – podczas parcia w całym szumie sali porodowej wyławiałam jej głos tylko i trzymałam się go jak tonący tratwy. M też pomógł, choc trochę mnie rozpraszał, bo mnie rozśmieszał non stop, ale cieszę się strasznie że wytrwał do końca.

Jak ktos doczytal do końca i nie umarł z wycienczenia- wyśle dyplom i certyfikat pocztą
Idziemy spac ze Szkrabiną. Dobranoc ciocie!

jagnna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-30, 20:53   #776
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
ja lubie i pampki i dady ale w pampkach bardziej na dotyk wymacam czy ma mokro bo wtedy te pampersy robią sie takie "żelowate" a dady nie.
Mówie o pampkach zwykłych.
Wczoraj spróbowałam premium care i .. masakra... jak mała do nich nasikała to takie mokre były... wogóle nie pochłaniają siuśków..
Ja niestety już nie pamiętam jakie miałam. Być może Pampersy mają żelowatą konsystencję, ale albo nie zwróciłam na to uwagi albo miałam te premium - ale nie przypominam sobie, żeby nie pochłaniały siuśków. Generalnie cieszę się, że ogólnie te Dady są ok i młoda je toleruje, bo mam blisko Biedronę. Choć pewnie będę testować różne pieluchy - tak z ciekawości.
Stary 2012-12-30, 20:55   #777
hania207
Zakorzenienie

dziewczyny a jakiej wielkości pampków używacie 2-5 kg czy 3-6?
I ile już paczek zużyłyście?

hania207 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-30, 21:10   #778
emylka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gabi2 Pokaż wiadomość

my też z naszym wychodzimy na takie max poł godzinne spacerki.

---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ----------

Cytat:

to mój lubi mi tak robić, po spanku biorę przewinę, wyczyszczę pupkę, ubieram, daję do cyca i sru następna kupa podczas jedzenia... i kolejny pampek... robi to nagminnie...

---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ----------

Cytat:
Napisane przez hania207 Pokaż wiadomość
ja jeszcze 2-5kg

teraz jak będę kupować to też spróbujemy dady te

Borysek 09.10.2015

zapraszam do klików w banerek
emylka86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-30, 21:12   #779
MiciaKicia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jagnna Pokaż wiadomość
Przydlugi opis ekspresowego porodu:

Jak ktos doczytal do końca i nie umarł z wycienczenia- wyśle dyplom i certyfikat pocztą
podaję zatem adres do wysyłki :P
jeeej to Twój poród lajcik był impreza na maxa haha

---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ----------

Cytat:
jak narazie jedynki 2-5 kg
zaczynamy trzecią paczkę

Stary 2012-12-30, 21:29   #780
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Ja zużyłam 2 opakowania pampków 2-5 kg po czterdzieści ileś sztuk. Teraz używam tych 3- 6 kg, choć są trochę jeszcze za duże, ale te mniejsze zaczęły się robić ciasnawe w udach.

A jeśli chodzi o zużycie to wszystko zależy ile dziecko robi kup. Niektóre dzieci robią kupę po każdym karmieniu - wtedy trzeba za każdym razem zmienić, a po każdym siusianiu nie trzeba, bo czasem są to tak małe ilości, że w pampersie tego nawet nie czuć.

---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ----------

Cytat:
Napisane przez jagnna Pokaż wiadomość

Super opis

Ja też poproszę o dyplom i certyfikat
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości