|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 6 części naszego wątku ?? | |||
| Mamusie majowo-czerwcowe 2013 cz.6 |
|
6 | 11,54% |
| W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.6 |
|
10 | 19,23% |
| Zima leci, Święta za nami; a na wiosnę będziemy z maluszkami. Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
3 | 5,77% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
4 | 7,69% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.6 |
|
3 | 5,77% |
| Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.6 |
|
3 | 5,77% |
| Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.6 |
|
1 | 1,92% |
| Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
0 | 0% |
| Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
2 | 3,85% |
| My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
3 | 5,77% |
| Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
0 | 0% |
| Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
4 | 7,69% |
| Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
0 | 0% |
| Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.6 |
|
0 | 0% |
| Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
4 | 7,69% |
| Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
2 | 3,85% |
| Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
2 | 3,85% |
| Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
5 | 9,62% |
| Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3121 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.
Cytat:
|
|
|
|
|
#3122 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.
O mamo, jakie tempo..
)Ledwo nadążam, albo i nie.. W każdym razie wtrącając swoje 3grosze - na początku straszliwie chciałam piękne tradycyjne drewniane łóżeczko. Po rozmowie z przyjaciółkami, których dzieci jak sobie przypomniałam spały w kojcach zaczęłam szukać w internecie - i teraz jestem pewna, kupimy kojec z przewijakiem + dokupimy materac w ikei. Co do wózków, też jestem za głębokim ze stelażem do którego przymocować można fotelik + normalnej spacerówce, ktoś wcześniej wkleił maclarena, chcę dokładnie ten model - jak dla mnie numer jeden ))I kilka moich zakupów. Na razie nie mam nic więcej, a i te wyszły zupełnie spontanicznie. Jeszcze troszkę za wcześnie.. po walce z załącznikami na chwilę się poddaję, może uda dodać się nieco później
|
|
|
|
#3123 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
dokladnie a nawet jak zagladnie w otwor to podczas porodu masz to w d...pie eehhehe
|
|
#3124 |
|
Zakorzenienie
|
Wlasnie te spacerowki maclarena sa bardzo fajne. Jeszcze cen nie widzalam, ale slyszalam, ze przyjemne nie sa. Ale byc moze nazwa pomoze mi przekonac meza, ze to wlasciwa decyzja- wczoraj mi zapowiedzial, ze nasza corka bedzie pierwsza kobieta-kierowca formuly 1. I choc pewnie by wolal, zeby jezdzila w barwach mercedesa, to maclaren na poczatek tez ujdzie
|
|
|
|
#3125 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Teraz gorączki nie mam, ale pewnie paracetamol jeszcze działa. Przed chwilą zjedliśmy naleśniki z serkiem i malinami (miałam jeszcze dwa słoiczki od mamusi ) wcześniej wypiłam wodę z cytryną i miodem.. jeszcze mnie czeka kajzerka z czosnkiem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3126 |
|
Zakorzenienie
|
nawet nie próbuję Was nadrobić bo mnie noc zastanie
![]() Cześć
|
|
|
|
#3128 |
|
Zakorzenienie
|
U nas pidżama party.
Bo nie spędziliśmy dnia razem już długo, za długo i ja z ochotą zostanę w domu i nacieszę się chłopem ![]() A Tyś marchewo? Bal jakowy ;>
Nasza Miłość - Matylda 11.05.2013 http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png Jestem W Niebie. Kocham Was Edytowane przez MoTyleKsw Czas edycji: 2012-12-30 o 19:03 |
|
|
|
#3129 |
|
Zakorzenienie
|
My najpierw mieliśmy iść na bal ale stwierdziliśmy, że za dużo nas to wyjdzie (nowa kiecka, koszula+krawat dla małża) - jakieś 500zł, może więcej
i postanowiliśmy siedzieć w domu bo nawet nie wiem jak będę się czuła i czy bym wysiedziała tam ![]() no i planowałam gyrosa i kocyk ale dostaliśmy jeszcze zaproszenie na domówkę i zdecydowaliśmy się pójść )
|
|
|
|
#3130 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie 'szpital party'
ktora wpada, bo zbieram ekipe?
|
|
|
|
#3131 |
|
Zakorzenienie
|
wpadłabym ale mam za daleko
mężu z Tobą posiedzi, co?
|
|
|
|
#3132 |
|
Zakorzenienie
|
przeglądam wózki na tablicy i znalazłam całkiem fajny
http://tablica.pl/oferta/mutsy-tarns...9a948ddf;r:;s: oczywiście tak jak pisałam, na razie dla mnie wybór wózka to abstrakcja.. muszę bardziej zgłębić ten temat. Chyba zacznę od nowego roku
|
|
|
|
#3133 |
|
Zakorzenienie
|
nas Polsat w tym roku zaprosił
|
|
|
|
#3134 |
|
Zakorzenienie
|
my już dwa miesiące temu zapłaciliśmy za bal sylwestrowy w restauracji. Idzie sporo naszych znajomych i mieliśmy się wybrać fajną paczką. Ale jeśli to głupie choróbsko mi nie przejdzie to zostajemy w domu |
|
|
|
#3135 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3136 |
|
Zakorzenienie
|
Tylko w dzoen bo wieczorem mezu idzir na bal... dyrygowac obsluga. Ale obiecal, ze zaraz po pracy(czyli pewnie ok 8 w Nowy Rok) do mnie przybiegnie.
Chyba i ja sie do Was wprosze i uruchomie to pudlo na monety wiszace mi nad lozkiem ![]() No to macie jeszcze dobe. Moze sie uda? |
|
|
|
#3137 |
|
Zakorzenienie
|
może się uda. Normalnie pewnie byśmy poszli, ale w ciąży wolę bardziej na siebie uważać... Jutro zobaczymy jak się czuję i zdecydujemy. Albo pojedziemy tylko na troszkę, albo zostaniemy całkiem w domu. Plusem jest to, że ta restauracja jest oddalona jakiś kilometr od naszego mieszkanka, więc mamy bliziutko. Ja nie piję, więc mogę kierować i problemu z taksówką też nie będzie. Ale ocenimy jutro jak się sprawy mają
|
|
|
|
#3138 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3139 |
|
Zakorzenienie
|
My się wbijamy do dwójki, mężuś nawet sms's wysłał i liczy na to, że samochód wygra..
Powiem Wam, że siakos nam się nie chce balować.. Planuje zrobić jakieś dobre zarcie, włączyć fajną muzyczkę, moze jakiś seksik, troche potańczymy, nachlejemy się bezalkoholowym szampanem i moze znowu zrobimy kilka odkryć roku... W tamten sylwester odkrylismy gniazdko w pokoju, w miejscu w ktorym chcieliśmy mieć gniazdko ale myślelismy, że nie ma, oraz, że z naszego balkonu widać pałac kultury... A jak byłam w domu to spotkałam się z koleżankami.. Jedną okradli.. Drugiej siostra byla w ciąży ale poroniła (dzidzia nieplanowana), a trzeciej chłopak wała robił z jakąś rozwódka z dzieckiem i się po 7 latach rozstali (dziewczyna i chłopak po 24 lata).. ehh życie Edytowane przez maarchewka Czas edycji: 2012-12-30 o 19:37 |
|
|
|
#3140 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czasem lepiej nie wiedzieć co nowego u kogoś
|
|
|
|
|
#3141 |
|
Zakorzenienie
|
wizaz party ehhehe polsat i wizaz :P
jestem:P
|
#3142 |
|
Zakorzenienie
|
a jesli już temat polsatu, to widziałyście może program "Chłopaki do wzięcia"?
|
|
|
|
#3143 |
|
Zakorzenienie
|
no popatrz
nas też ![]() miał być ze znajomymi ale po wczorajszej imprezce mam dość. Tym bardziej że w sobotę idziemy na wesele |
|
|
|
#3144 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3145 |
|
Zakorzenienie
|
udało mi sie nadrobić 40 stron.. Tylko nie zrozumiałam tego wątku z diabli(?) i ograniczaniem praw ojcowskich?? ktoś rozjaśni?
A i Anka i Ash trzymam kciuki, żebyście szybko wyszły ze szpitala! A i gratulacja siuraków i piczuniek
|
|
|
|
#3146 |
|
Wtajemniczenie
|
posiedzenie z mężem przy piccollo
nie mam nastroju ani kondycji na imprezy, znajomi sobie poprzypominali o nas i zapraszali ale nie będziemy ryzykować. dziś się popłakałam prawie ze śmiechu - nasz malutki coś naprawdę cicho siedzi, po południu pożaliłam się mężowi z tekstem "no powiedz mu coś" to zaczął mi ruszać lekko brzuszkiem mówiąc do dziecka, a ten za chwilę odpowiedział lekkim kopniaczkiem - mąż w szoku, zaś popukał i poruszał, zaś kopniak że aż brzuch się poruszył - ja dostałam ataku śmiechu, a mężuś do mnie z pretensjami że mam być cicho i nie oddychać ale już bez efektów, mały strajkuje dziś
|
|
|
|
#3147 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3148 |
|
Zakorzenienie
|
Czeeeść
![]() No Sylwester w domu z Wizażem i Polsatem ![]() Nie mam funduszy,żeby coś u siebie organizować..Nas nikt nie zaprasza bo dzieci... No to siedzimy sobie sami ![]() A wiesz,że jakbym miała tu Ciebie na miejscu to bym podeszła z lampką szampana
|
|
#3149 |
|
Wtajemniczenie
|
ja już się sama tak wcześniej bawiłam
prawie zawsze reaguje, na polewanie wodą albo na ruszanie brzuchem, ale nie chcę go męczyć, będzie chciał to pokopie ale niesamowite to jest
|
|
|
|
#3150 |
|
Rozeznanie
|
Na szpital party też bym chętnie z balonikami wpadła
) a to by było, same brzuchate ))jako, że moje zmagania z dodawaniem zdjęć na wizażu cały czas się nie powodzą, wrzuciłam kilka fotek do galerii: https://picasaweb.google.com/1021824.../30Grudnia2012 a sylwester - impreza w klubie u znajomego, ale tylko w gronie najbliższych. Muszę jutro jeszcze z tej okazji coś upichcić ))
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:55.

)
Nie wiem czy oliwka wysusza moją skórę... ja mam skórę raczej mieszana, a za oliwką nie przepadam, bo własnie tłusta jestem po niej strasznie... 

czasem lepiej nie wiedzieć co nowego u kogoś