Problem z partnerem - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-12-30, 16:20   #1
Sammy1
Przyczajenie

GG do Sammy1

Problem z partnerem

Mój chłopak (25 lat) jest ze mną (19 lat)od miesiąca. Już po dwóch tygodniach związku zadeklarował, że mnie nie kocha, ale przyciągam go mocno, zależy mu, troszczy się o mnie ... Chciał przyjaźni, bo stwierdził, że nie może zostawić bez kontaktu tak wspaniałej dziewczyny. Jest po długim i ciężkim związku, wynika, że nie kocha byłej, ale wpomina ją. Szanuje mnie, bo nie chce bym była jego pocieszeniem czy zajęciem w wolnych chwilach. Najgorsze w tym wszystkim jest to, że łatwo się na mnie denerwuje i co jakiś czas miewa wątpliwości co do naszego związku. Te wątpliwości przychodzą co kilka dni, ale zaraz po tym, co mi mówi, bardzo przeprasza, że tylko sprawia mi przykrość samym sobą. Jest wesoły, szczery, troskliwy i widocznie mną zainteresowany - tylko dlaczego te wahania? Co mam robić, podpowiedzcie, proszę.

PS. Ciągle podkreśla różnicę wieku między nami ... Czy to coś sugeruje, czy on mnie traktuje poważnie?
Sammy1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-30, 16:28   #2
mm444
Władca Wizażu

Dot.: Problem z partnerem

Treść usunięta
mm444 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-30, 16:30   #3
mary_poppins
sissy that walk

Cytat:
Napisane przez Sammy1 Pokaż wiadomość
Mój chłopak (25 lat) jest ze mną (19 lat)od miesiąca. Już po dwóch tygodniach związku zadeklarował, że mnie nie kocha, ale przyciągam go mocno, zależy mu, troszczy się o mnie ... Chciał przyjaźni, bo stwierdził, że nie może zostawić bez kontaktu tak wspaniałej dziewczyny. Jest po długim i ciężkim związku, wynika, że nie kocha byłej, ale wpomina ją. Szanuje mnie, bo nie chce bym była jego pocieszeniem czy zajęciem w wolnych chwilach. Najgorsze w tym wszystkim jest to, że łatwo się na mnie denerwuje i co jakiś czas miewa wątpliwości co do naszego związku. Te wątpliwości przychodzą co kilka dni, ale zaraz po tym, co mi mówi, bardzo przeprasza, że tylko sprawia mi przykrość samym sobą. Jest wesoły, szczery, troskliwy i widocznie mną zainteresowany - tylko dlaczego te wahania? Co mam robić, podpowiedzcie, proszę.

PS. Ciągle podkreśla różnicę wieku między nami ... Czy to coś sugeruje, czy on mnie traktuje poważnie?
Miesiąc to bardzo krótko, ciężko by było żeby po tym czasie deklarował uczucie. Ale dziwię się Tobie, że wytrzymujesz te jego ciągłe wahania - mieć wątpliwości co kilka dni..? Na początku związku to powinny być pszczółki, kwiatki i motylki, a nie wahania i przeprosiny przez cały czas. Ja bym go kopnęła w dupę na Twoim miejscu, bo jak macie budować podstawy swojego związku, skoro on myśli o byłej i deklaruje Ci, że Cię nie kocha i nie wie, czy chce z Tobą być... Niech wróci jak się zdecyduje. Serio, nie funduj sobie takiej huśtawki, powinnaś być przeszczęśliwa zamiast znosić jego fochy.
mary_poppins jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-30, 16:45   #4
Sammy1
Przyczajenie

GG do Sammy1

Cytat:
Napisane przez mm444 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Oczywiście z każdej ze stron były "motylki", ale potem przeszły ... Wytrzymuję, bo czuję się zakochana... On o tym wie ...
Stary 2012-12-30, 16:51   #5
coffee
and cigarettes

Skoro on jawnie mówi, że chce przyjaźni to... jesteś pewna, że jesteś w związku?
Myślę, że sama powinnaś się zacząć wahać, co to za związek i czy warto się jeszcze bardziej angażować. Jeśli już na początku macie rozterki to są wg mnie dwa wyjścia, co do przyszłości. 1. W końcu, po jakimś czasie nabierzecie oboje pewności. 2. Wątpliwości i niejasności będzie więcej.
Myślę, że nie chciałabym być z kimś, kto powiedziałby mi w jakiejkolwiek sytuacji 'nie kocham cię'. Jeśli się nie kocha (a po dwóch tygodniach związku to raczej normalne, że się nie kocha (jeszcze)) - wg mnie nie trzeba o tym zapewniać drugiej osoby.
coffee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-30, 16:54   #6
Sammy1
Przyczajenie

GG do Sammy1

Cytat:
Napisane przez coffee Pokaż wiadomość
Skoro on jawnie mówi, że chce przyjaźni to... jesteś pewna, że jesteś w związku?
Myślę, że sama powinnaś się zacząć wahać, co to za związek i czy warto się jeszcze bardziej angażować. Jeśli już na początku macie rozterki to są wg mnie dwa wyjścia, co do przyszłości. 1. W końcu, po jakimś czasie nabierzecie oboje pewności. 2. Wątpliwości i niejasności będzie więcej.
Myślę, że nie chciałabym być z kimś, kto powiedziałby mi w jakiejkolwiek sytuacji 'nie kocham cię'. Jeśli się nie kocha (a po dwóch tygodniach związku to raczej normalne, że się nie kocha (jeszcze)) - wg mnie nie trzeba o tym zapewniać drugiej osoby.
przed rodziną i znajomymi nazywa mnie swoją drugą połową, czy dziewczyną... jego zachowanie a słowa to dwa inne światy ...
Stary 2012-12-30, 17:02   #7
minthairr
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Sammy1 Pokaż wiadomość
Mi nie jest wszystko jedno, oczywiście mu to powiedziałam, że nie chcę tworzyć związku bez przyszłości i bez uczuć. Powiedział, że mnie rozumie i nie chce mnie ranić. Powiedziałam również, że jeśli się nie ukierunkuje, to ja go zostawię i coś go wtedy tknęło, płacze, że nie chce mnie tracić ...

---------- Dopisano o 16:45 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ----------

Oczywiście z każdej ze stron były "motylki", ale potem przeszły ... Wytrzymuję, bo czuję się zakochana... On o tym wie ...
Ja tam bym się nie pakowała w związek, który już na początku zmusza Cię "do wytrzymywania" wszelkich niedogodności, a on to wykorzystuje...
Stary 2012-12-30, 17:20   #8
Sammy1
Przyczajenie

GG do Sammy1

Cytat:
Napisane przez minthairr Pokaż wiadomość
Ja tam bym się nie pakowała w związek, który już na początku zmusza Cię "do wytrzymywania" wszelkich niedogodności, a on to wykorzystuje...
Rozumiem, ale nie potrafię tego zakończyć, za bardzo się zaangażowałam ...
Stary 2012-12-30, 17:58   #9
kennedy
Zakorzenienie

Przeciez on cie nie chce i jestesvie razem miesiac? Gdzie tu czego zalowac?
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”.
kennedy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-30, 18:27   #10
kleo1991
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mm444 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
masakra jakas, ja bym tak nie mogla i przeszla na stope kolezenska...
Stary 2012-12-30, 19:25   #11
_Kari_
Zakorzenienie

Dziewczyno... jeseś śliczną zabaweczką w jego rękach

Mówi że nie chce ciębie jako pocieszenia...ale tek właśnie jest. Zaciągnie cie pare razy do łóżka, bo ty desperatka na wszystko się zgodzisz... a potem zostawi jak się znudzisz albo będziesz czegoś wymagać. To nie związek... jesteś dla niego zabawką...
_Kari_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-30, 19:29   #12
shirleyyy
Rozeznanie

mnie jedną ciekawą rzecz kiedyś kuzyn powiedział. "dziewczyny po dlugotrwałych związkach są fajne, do tańca, do różańca, do kolegowania, do całowania i sypiania. Ale związku z taką nie stworzysz. Jesteś tylko pocieszeniem. Trzeba takiej dać czas a samemu się zdystansować". Myslę, że to działa również w odwrotnej konfiguracji Pilnuj się
I don't even need your love
But you treat me like a stranger"...
shirleyyy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-30, 21:15   #13
Sammy1
Przyczajenie

GG do Sammy1

Dziękuję Wizażanki po długim pomyślunku zdecydowałam ... zakończyłam znajomość ! Oczywiście przy pomocy mojego już eks okazało się, że sobie wybył na zabawę nic mi nie mówiąc Jeszcze raz dziękuję i życzę samych udanych związków
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości