|
|
#3451 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część V
co znowu?
---------- Dopisano o 18:04 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ---------- ej wiecie ze to jest naprawde sekta! niedawno Sol pisala ze ma jeczmien na oku teraz ja mam ![]() i tez mnie jajniki bola |
|
|
|
#3452 | |
|
Zakorzenienie
|
wkurzyl sie z emala nachlapala jak sie kapala
i zaczal z nerwem i fochem mi gadac ze mokro ze to ze tamto ze mam mniej wody lac. Jasne dziecko uwielbia sie kapac co ja na to poradze co mam jej wody nalac troszke tylko? Ona lubi duzo i ma przy tym radoche a ze nachlapie co to takiego? On stary Koń i chlapie jak sie kąpie w wannie. Zawsze mokra cała łazienka. Po kims córka to ma, ale on tego nie widzi ze on chlapie tylko sie dziecka czepia. A raczje mnie ze wody duzo Jej leje---------- Dopisano o 19:05 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ---------- Cytat:
ale nie pisałam o tym, potarlam obraczka i przeszło
|
|
#3453 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
lepiej sie poseksijcie :P |
|
|
|
|
#3454 | |
|
Wtajemniczenie
|
Fabiś na prezydenta![]() a na metce 86-18m-cy ale faktycznie to 86 nie jest takie wielkie,myślałam że będzie w nich pływał a one prawie dobre ![]() ---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:10 ---------- Cytat:
ululaj go to mu przejdzie
|
|
|
|
|
#3455 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3456 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3457 |
|
Zakorzenienie
|
Prince, pyszna pizza! Miałam dzisiaj ochotę, ale nie chciało mi się robić. Dlatego zjadłam paczkę czipsów czili, ostreeeeeeee!! Nie powinnam, bo muszę jako tako wyglądać za 2 dni, a tu mosz, kilogramy idą w górę !!
Moje dziecię nosi 68/74 ale w większości już 74 mimo, że ciut duże. Uważam, że nie rośnie tak szybko, jak inne dzieci
|
|
|
|
#3458 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zżarłabym takiej pizzy ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#3459 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3460 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciastek tez dziś pizza robiłam Dziewczyny mały jak sie okupkał po tej zupce z indykiem wielka kupa po kark mu wyciekła, ale taka ładna była, że mu tych zupek dopkupię, uważam je za bezpieczne u nas siedze z maska na buzi i sie inhaluje bo mnie piecze w płucach, pewnie od mokrego kaszlu ![]() byli przed chwila moi rodzice, prosiłam by mi kupili w zarze pościel, a ci jeszcz ekupili małemu kilka bluzek i sliniaczków |
|
|
|
|
#3462 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() maka, jajko, oliwa, sól, drożdze,woda proste ciasto![]() mała juz spi. Ciekaw eczy sie obuidzi jeszcze czy nie. Wolala bym zeby poszla spac o 20 ale juz padła. Mam nadz ze juz bedzie spac
|
|
#3463 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3465 | ||||
|
Zakorzenienie
|
A jednak jeszcze dzisiaj do domu nie wracamy, bo zdecydowaliśmy się iść jutro na sylwka do szwagra... no i przynajmniej sobie popiję troszkę
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
my dopiero niedawno zaczęliśmy 68 ubierać. Z tym, że mam wrażenie, że szybko z niego wyrośnie, bo dopiero co kombinezon na 68cm był przyduży, a teraz już na styk wchodzi i to też kwestia koło 2 tygodni byłamy też robimy pizzę na cieniutkim cieście (ciasto robi małż, on jest specjalistą - jednym z sekretów jest zrobienie ciasta przynajmniej dzień wcześniej i zamrożenie), z szynką parmeńską, pomidorami koktajlowymi, rukolą i mozzarelląjeszcze jak lubicie pizzę na cienkim cieście, to kolejnymi trikami jest posmarowanie ciasta oliwą przed nałożeniem sosu (ciasto wtedy nie przemięka i nie robi się gumiaste) i koniecznie wcześniejsze nagrzanie blachy i wkładanie pizzy do piekarnika na tej nagrzanej blaszce Ciastuś jajko do ciasta na pizzę? Hmmm ciekawe, pierwsze słyszę, bo reszta składników mi się zgadza, tylko z jajkiem się nigdy nie spotkałam
Edytowane przez agunia82 Czas edycji: 2012-12-30 o 19:49 |
||||
|
|
|
#3467 |
|
Zakorzenienie
|
Agunia, dzięki za te podpowiedzi odnośnie pizzy
Co do jajek - mój tż jest ich amatorem na pizzy, ja nie mogłam się przekonać, ale dobra jest! Fajnie, że się napijesz Ja właśnie piję winko i myślę, co by tu ubrać do pracy, by nie było sztywno, ale schludnie i tak jak przystoi, ale w moim stylu. Ciężko będzie :P
|
|
|
|
#3468 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wpadnij kiedyś do mnie na pizzę
Edytowane przez agunia82 Czas edycji: 2012-12-30 o 19:58 |
|
|
|
|
#3469 |
|
Zakorzenienie
|
Wygrałam 2 vouchery
![]() Oddałam mamie |
|
|
|
#3470 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() my dostaliśmy od szwagra kupony rabatowe do kappahla i c&a i idziemy jutro buszować
|
|
#3471 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3472 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale chyba lepiej mieć zapas jak coś niż się potem martwić, że wózek za mały a jeszcze by się chciało korzystać
|
|
#3474 |
|
Zakorzenienie
|
Agunia, jako dodatek - nie doczytałam w takim razie.
To kiedy mogę wpaść? tylko wiesz... ja słaba czasowo jestem ostatnio - ale 1 dzień w tyg. wolny będzie ![]() Super z tymi kuponami ! |
|
|
|
#3475 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3476 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie, bo przeglądałam, ale nie podobał mi się skład żadnego (choć wielu nie czytałam).
|
|
|
|
#3477 |
|
Zakorzenienie
|
a co Ci się konkretnie nie podobało? Bo jak jutro wpadne do sklepu to pewnie będę latać jak szalona że będę brała to co mi wpadnie w oko i nie będę czytać etykiet :/
|
|
|
|
#3478 |
|
Zakorzenienie
|
Tak, ale tylko dynię i brokuł z ziemniakami, bo z innych firm po prostu nie było.
W dyni jest dużo mąki ryżowej i jest po prostu za gęsta. Brokuły z ziemniakami też są bardzo gęste gęste, ale innych nie znalazłam, a małej smakowały, więc może jeszcze kupię. Podawałam tuż po otwarciu i po dobie w lodówce, a resztę wyrzucałam, ale teraz nasze maluszki jedzą więcej, więc na kolejną przecież i tak nie zostawisz. Gdzieś czytałam, że dobre są deserki BabyDream. |
|
|
|
#3479 |
|
Zakorzenienie
|
Ja miałam deserki właśnie, nie pamietam jakie, ale coś z kaszą na M :P
|
|
|
|
#3480 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:51.

i zaczal z nerwem i fochem mi gadac ze mokro ze to ze tamto ze mam mniej wody lac. Jasne dziecko uwielbia sie kapac co ja na to poradze co mam jej wody nalac troszke tylko? Ona lubi duzo i ma przy tym radoche a ze nachlapie co to takiego? On stary Koń i chlapie jak sie kąpie w wannie. Zawsze mokra cała łazienka. Po kims córka to ma, ale on tego nie widzi ze on chlapie tylko sie dziecka czepia. A raczje mnie ze wody duzo Jej leje
ale nie pisałam o tym, potarlam obraczka i przeszło

moja jet ciutek mniejsza i wchodzi.

wystarczyło kilka dni nie jedzenia małego przez dzień + słoiczki
w każdym razie wkurzyłam się i zrobiłam zapas bodziaków na 86 i pominęłam rozmiar 80
Co do jajek - mój tż jest ich amatorem na pizzy, ja nie mogłam się przekonać, ale dobra jest!
ale chyba lepiej mieć zapas jak coś niż się potem martwić, że wózek za mały a jeszcze by się chciało korzystać