|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4561 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 201
Cytat:
Iwuś najważniejsze że 2012 owocny i szczęśliwy ... tule mocno !!!!!! by aniołek czuwał nad Wami .. ehh tamlin niejednokrotnie Niuńka Niuniową zrobiła .. już przywykłam ![]() ---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ---------- Dobrze wyłączam kompa i w poduchy idę ... Duśka pewnie około 2 pobudkę na butle urządzi ... mam wrażenie że kleik kukurydziany jej nie podchodzi,, Asiulka piękne wakacje ehh należą się Wam .. ile Jasiu je aktualnie ?
![]() |
#4562 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 201
No
![]() ![]() Wczoraj tulę synka rano i mówię do niego: śpij córciu, śpij ![]() Moja królewna jest na porządku dziennym ![]() Idę odciągnąć cyce i do wyra. Kropek dziko na mnie patrzy, chyba będę brana pod uwagę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4563 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() też bym musiała iść w poduchy ale Tż jeszcze film ogląda a ja nie zasnę jak tv jest włączony ![]() chociaż dziś pospałam popołudniu więc pewnie nie zasnę szybko.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4564 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Tymczasem zamówiłam Mai koszulę http://allegro.pl/bluzeczka-koszulow...882876831.html Po prostu nie mogłam się powstrzymać. A wczoraj kupiłam jej http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/pr...0bluzy/93706/2 Za to dla siebie nic nie mogę znaleźć. Kładę się bo obawiam się, że moje dziecko znowu będzie jadło co dwie godziny więc pewnie zaraz się obudzi :/
![]() |
#4565 |
Zakorzenienie
|
![]() do jutra mamuśki .... a jutro sylwestrowa noc nas czeka - a się wyszaleję ! ![]() ![]()
#4566 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#4567 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ja wczoraj kupiłam małej w smyku to :http://www.smyk.com/cool-club-komple...a-dla-dzieci-p i bluzę z kapturem w Tesco, słodko wygląda w niej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4568 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dobra, kolejne pytania zielonej mamuśki ![]() Czy gdy przygotowuję herbatkę to dziecko musi wypić od razu całą porcję, czy taka herbatka może sobie stać i mogę ją podawać na przestrzeni kilku godzin? Czy po herbatce koperkowej kupa może być bardziej zielona niż bywa zazwyczaj? |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4569 |
Rozeznanie
|
Melduję się
![]() Cały czas podczytuję , ale weny do pisania brak ![]() ![]() Mąż ma nockę w Sylwestra ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4570 |
Zadomowienie
|
ja wole sie niewypowadac o 2012,wiem ze 2013 bedzie lepzy,dosc nieszczesc.Wiem ze zawsze moglo byc gorzej ale ja na dzien dzisiejszy jestem zmeczona fizycznie,psychicznie in nerwowo....totalna detka...jutro chyba sami bedziemy,chce zobaczyc nasz ślub,filmiki z dzicmi i chyba sie napic bo mam zapasy mleka a musze uczci koniec tego zasranego roku
|
![]() ![]() |
![]() |
#4571 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() zielona kupa z tego co wiem to normalne ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4572 |
Zadomowienie
|
ehh a ja w sylwestra tak jak w Wigilie.. tżet wybywa do swoich rodziców żeby posiedzieć z synem.. jakby młody do kolegów nie mógł pójść tylko cycuś tatusia, ale już w sumie wole to niż mieć go w domu, wydzierającego się, siedzącego godziami na yt oglądając jakieś filmiki o grach i gadającego sam do siebie ;/
#4573 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez Iwa844 Czas edycji: 2012-12-30 o 20:59 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4574 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() moja wypija mleczko tak 120 ml co 3-4 godzinki ![]() dziś ważyłam się z nią , wyszło że waży równe 6kg, idziemy 2 stycznia na szczepienie , ciekawe ![]() mój pierwszy sylwek od 8 lat będzie w domu:P chyba biała sala mnie czeka z Tż ![]() Edytowane przez niegrzeczna88 Czas edycji: 2012-12-30 o 20:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4575 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4576 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() myślę, że Alicji faktycznie taki tryb służy, ładnie przybiera więc nie ma sie czym martwić. Iga nieraz ma dłuższe przerwy w karmieniu. np wczoraj spała od 13 do 19 , więc nie będe dziecka budzić nie? zgłodnieje to sie obudzi ![]() się rozpisałam ![]() Edytowane przez niegrzeczna88 Czas edycji: 2012-12-30 o 21:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4577 |
Zakorzenienie
|
Jasia przyzwyczaiłam do wody ale ogólnie to jak wypije 20 ml to cud.
Mam pytanie - czy na krótki spacer mogę wyjść z Jasiem w foteliku samochodowym? Bo mi TŻ gondole zabrał - zapomnieliśmy wyciągnąć wczoraj po chrzcie z Jego samochodu ![]() A na mailu zdjęcia z chrztu. ![]() Gda czy to nosidełko jakoś stabilizuje głowke czy o niego dziecko musi ją samo stabilnie trzymać? Się pochwale - Jasiu wyrósł z 56 i chodzi tera z 62 ![]() ![]()
#4578 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4579 |
Zakorzenienie
|
Oj Iwa
![]() ![]() To się jutro przejadę ![]() Idę spać . Dobranoc ![]()
![]() |
#4580 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ide czytać dalej |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4581 |
Zakorzenienie
|
U mnie ren rok był ok
![]() ![]() Jutro bedzie rok jak dowiedziałam sie o moim synku ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4582 |
Zakorzenienie
|
Musi stabilnie trzymać. A dla tych, co jeszcze nie trzymają jest dodatkowa do kupienia wkładka dla niemowlaka. My ją mamy, ale Henio nie chciał siedzieć z nią w nosidle, bo był ściśnięty...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4583 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4584 |
Rozeznanie
|
Zrobiłam ciasto z kaszą manną na jutro
![]() ![]() Idę spać. Dobranoc ![]() Edytowane przez marzenka1984 Czas edycji: 2012-12-30 o 22:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#4585 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4586 |
Zakorzenienie
|
To tak jak ja
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4587 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzięki za odpowiedź .... dziewczyny ale dzisiaj miałam poranek ... Duśka cuduje z podciąganiem się do siadu i jakby mogła to łapałaby się wszystkiego aby się podciągnąć .... i dzisiaj rano jak co rano tatuś przytachał ją po karmieniu do siebie na wielką poduchę przykrył ładnie kołdrą naszą ... i poszedł na dwa kroki do okna zobaczyć co się dzieje na świecie bożym, ja jednym okiem obserwuje krzykacza naszego a ta ... złapała się za kołdrę i bach siedzi ... oczy jak 5 zł wywaliłam i ze strachu że jej się coś stanie słowa nie wypowiedziałam .. mąż mój wryty ... wzrokiem o pomoc woła by dziecięciu naszemu nic się nie stało .. z uśmiechem do niej podchodzi, rączkę pod plecki kładzie i chce ją położyć a ta mała gadzina trzyma się na maxa .. ehhh trzeba na nią uważać bo krzywdę sobie jeszcze zrobi ... toż to dzisiaj 20 tygodni kończy do siadania jeszcze czas mamy ... ehh musiałam Wam to powiedzieć ... chyba pora łóżeczko o poziom niżej obniżyć Iwa ja przepajam młodą wodą więc herbatki stoją w szafie póki co ... Muminku wiem że ciężki rok za Wami .. więc żegnaj go z lekkim dystansem bo córcie Wam dał ale wiem że kto nie przeżył to tylko pozytyw z ogółu ogółów wyciągnie ![]() ![]() Soja widzę że TŻ ostatnio minusami nadrabia .. co mu się stanęło ?? ![]() a nasz ostatni sylwester w smutkiem okryty był ... spędzany z tatą który przed samymi świętami ze szpitala do domu przywieziony był .. pilnowaliśmy go 24h .. z dystansem oczywiście bo niefajnie mu było gdyż czuł że ciężarem z dnia na dzień się zrobił .. ale do 1 wysiedzieliśmy z przyjaciółmi, z sis i wujkiem który do taty przyjechał jak tylko do szpitala trafił .. więc rodzinnie i przyjacielsko było .. z szampanem oczywiście a jak ! ogólnie z psiółą poszalałam wówczas i winem się ululać potrafiłam prawie chyba bardziej z bezsilności która ogarniała mijający 2011r .. dlatego dzisiaj szampańsko z uśmiechem ma być .. i basta ! marzenka uwielbiam krem z kaszy manny ... mogłabym go dawać do wszystkiego ... a na dzisiaj dla niekarmiących a chcących coś wszamać innego ... polecam paluchy ziemniaczano - serowe .. może któraś się skusi .. http://www.gotujmy.pl/paluchy-ziemni...sy,176197.html ---------- Dopisano o 07:13 ---------- Poprzedni post napisano o 07:13 ---------- dzień dobry ![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4588 |
Zakorzenienie
|
Hej ;*
konczita to chyba faktycznie czas by opuścić łóżeczko ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A my dzisiaj spędzamy sylwestra z siostra tzeta i jej mężem i mamy wieczór gier ![]() ![]() Jaknwstanie tzet jadę odebrać paszporty ![]() Edytowane przez Asiuulka89 Czas edycji: 2012-12-31 o 07:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#4589 |
Zakorzenienie
|
wpadam powiedzieć dzień dobry,czekam na listonosza i mykam na zakupy.
My idziemy dzisiaj do znajomych,mam nadzieję że Zuzia bedzie ładnie spała. Teraz idę jej zrobić mleczko,wpadnę pozniej. Konczitaale z Duśki spryciula mała.
#4590 |
Zakorzenienie
|
Dobry
![]() Troche mnie nie było,bo miałam kilka spraw na głowie ale wszystko nadrobiłam i jestem ![]() ![]() Konczi no spryciula ta Duśka Twoja ![]() ![]() Sojka zdrówka dla Ciebie ![]() ![]() U Nas dobrze wszystko ![]() a na sylwestra przyjeżdzaja rodzice do Nas,może w przyszłym roku gdzieś pójdziemy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:25.