|
|||||||
| Notka |
|
| Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3121 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Promocje w Douglasie, Sephorze, Marionnaud + OT, część VI :)
Cytat:
|
|
|
#3122 |
|
Zakorzenienie
|
właśnie uporządkowałam szufladę z kosmetykami
![]() prócz paru niepotrzebnych cieni i kilku balsamów antycellulitowych, które to balsamy powedrowały do kosza, nie mam już mnóstwa zapasów z nietrafionych kosmetyków, te parę miesięcy odwyku się opłaciło |
|
|
|
#3123 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc Dziewczyny
pokłocilam sie z moim TZ za to ze moich przyjaciol na jutro do nas zaprosilam i z nim nie przedyskutowalam LOL, jaki burak z niego wychodzi. Ale nic to, nie trace dobrego humoru ![]() Chcialam sobie w S dzis jeszcze kupic ten zestaw Strivectin za 139 ale oczywiscie nie mieli ![]() Kupilam za to Opika i pędzla a Co!!A jutro ide kupic wizazankom kilka paletek naked 2 Panie z S beda sie na mnie patrzec jak na goopią Uwielbiam to ![]() A ja z uporem maniaka uzywam podkladu shiseido z filtrem +30 oraz BB 02, na to sypanca la prairie i meteorkami wykanczam Moja stara gęba jakoś musi to znosić ![]()
|
|
|
|
#3124 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3125 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3126 |
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Dostałam dzisiaj szeroko chwalony Lushowy krem do biustu. Się okaże, ze jest on rzeczywiście taki dobry, jak o nim piszą
|
#3127 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
"Młode duchem" - może być! Oczywiście o tych starszych paniach to było z przekąsem, bo pomimo metryki ja się czuję wciąż jak dwudziestka. Co tam zmarszczki (nie mam ich zresztą znów tak wiele), liczy się to, na ile się czujemy . Ale powinnyśmy się trzymać razem, może wypadałoby jakiś wąteczek założyć z poradami dla tych, których cera już nie nastoletnia? ![]() ---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ---------- Tak, zobacz w wątku macowym - od 2 stycznia mają wejść nowe rzeczy, Apres Chic, Pressed Pigments, a w Galmoku w W-wawie jeszcze i Strength. A i jeszcze kolekcje z nowymi podkładami i produktami do brwi są właśnie wprowadzane, ale nie jestem pewna, czy i kiedy będą w PL. |
|
|
|
|
#3128 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#3129 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i będzie chodził jak nowy.Jaka stara gęba? Przecież my tu na Wiżażu wszystkie jesteśmy najpiękniejsze |
|
|
|
|
#3130 | |
|
♪♫♪♪♫♪
|
Cytat:
|
|
|
#3131 |
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
![]() Ale nie, nie ma tak łatwo, gdybym testowała kosmetyki zawierzając małżowi, to nie byłyby to opinie miarodajne
|
#3132 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3133 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3134 |
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Się bedę musiała im przyjrzeć, Nie wiem tylko, jaki kolor by mi pasował. Tu będzie zagwostka.
|
#3135 |
|
Zakorzenienie
|
Mi pani w kasie w Superpharmie odmówiła nabicia rabatu na lakier Essie. Mówię jej, że przecież jest napisane "makijaż", czyli również makijaż paznokci, bo w końcu tak to się nazywa. A ona - średnio miło - "nie, nie ma czegoś takiego, makijaż o tego [klepie się po policzkach], twarzy makijaż, bo tu się robi makijaż!"
|
#3136 |
|
Zakorzenienie
|
A ja się wkurzyłam na dragona prasowańca, bo wykończyłam nim makijaż, miałam robione zdjęcia i wyszłam blado jak trup. Jedyne co zmieniłam w dotychczasowym makijażu to właśnie dragony.
Ale się wkurzyłam.
|
#3137 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może nie tyle o sam kolor chodzi, tylko o efekt, jaki chcesz uzyskać, bo pryzmy tworzą taki woal na twarzy, mimo wszystko pół transparentny, ale kwestia, co chcesz podkreślić, czy skorygować w kolorycie cery. Ocieplić, ochłodzić itd. Ja mam azjatycką białą wersję i 01 Light Pastelle - ślicznie koryguje naczynka, uszlachetnia bladą cerę.---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ---------- Cytat:
Faktycznie efekt może być straszny
|
|
#3138 | |
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cytat:
|
|
#3139 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba jutro pojadę obczaić te promocje.
Narobiłyście mi smaka na puder Diorskin Nude Jak ciemny jest ten 020? Pewnie się nie nada dla truposza?---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ---------- No to dadzą radę, może nawet te Light Pastelle.
|
#3140 |
|
Zakorzenienie
|
Corii, z kolorem pryzm to jest największy problem
![]() ja miałam 02 i był trochę różowy, część dziewczyn zaklejało różowy kwadracik ja się przyzwyczaiłam i bardzo lubiłam za efekt wygładzenia, ale kolory to mają do następnym razem spróbuję jaśniejszej wersji
|
|
#3141 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
.Cytat:
y. Musialam za to zakleic tasma rozowe otworki, bo roz robil ze mnie swinke, niebieskie bo byl efekt Smerfa i zielone bo Shreka. Koniec koncow opakowanie bylo cale poklejone tasma i tylko z bialego koloru korzystalam, ktory, o ironio, w porownaniu do reszty koloru dac nie chcial. Szalu tez nie robil.Wciaz szukam idealnego sypanca: Kanebo niedostatecznie matowal, Lucidity, ktorego najjasniejszy odcien jest niedostepny u nas z kolei podsuszal. Z kazdym innym cos bylo nie tak . U Diora, Chanel czy Smashboxa nie mam czego szukac, bo za ciemne.Z niesprawdzonych a "dajacych nadzieje" zostal mi tylko puder z tarka YSL. Edytowane przez 4e9f92519f0a2c998a884c2af4c543da9bfeb435_5ffce6a84e16b Czas edycji: 2012-12-30 o 22:20 |
|||
|
|
|
#3142 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, Jeśli w któryś Sephorach na Rexaline Hydra - Force serum nie ma zniżki podejdźcie do kasy i niech sprawdzą w systemie. Oni mają ogólnie wielki bałagan. Wczoraj jak przeczytałam że kosztuję z 379zł -> 59zł rano od godziny 9 zaczęłam dzwonić do wszystkich S w Krakowie
W tylko 1 były ale Pani poinformowała mnie że na nie nie ma zniżki. Postanowiłam dzisiaj kupić sobie 2 zestaw z Rexeline i podjechałam do jednej S i uzyskałam informacje że w promocji sprzedają wszystkie które mają na stanie a nie kilka sztuk np. z krótszą datą ważności. No to pojechałam do S. w której serum było. Oczywiście podeszłam do kasy i chciałam sprawdzić cenę. Sprzedawczyni od razu z wielkim fochem „a nie ma tam ceny?” . I oczywiście serum było po 59zł. Widząc jej zdziwioną minę od razu poleciałam do pułki wzięłam ostatnie 3sztuki do koszyka. W ogóle w S. w CH Krokus na 70% rzeczach z przeceny nie ma obniżonych cen. 80% rzeczy z Fekkai czy Rene Furterer jest -50% a u nich żadnej informacji. Zestawy z masłem/peelingiem/kremem do rąk + kosmetyczka z P%R tak samo…Od grudnia wydałam majątek na kosmetyki. I chyba od 1stycznia odwyk. Bo zapasów zrobiłam tyle że na 2 lata mi wystarczy. Przy tych -70% i więcej w S. -30% na makijaż w S. wydawało mi się śmieszne ![]() Co do lakierów Essie w SP. Jak byk dzisiaj jak oglądałam rajstopy w sprayu SH dziewczyna rozmawiała z sprzedawczyni. I ogólnie jest teraz -25% na lakiery w SP a jak ma się kartę Life Style to -30%. |
|
|
|
#3143 | |
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cytat:
Może w takim razie za Twoją radą i Miss przyjrzę się jasniejszym.
|
|
#3144 |
|
♪♫♪♪♫♪
|
Mnie z kolei Light Pastel trochę pobiela. Następny w kolejności Delicate Beige jest z kolei chyba trochę za różowy
|
|
#3145 |
|
Raczkowanie
|
dodatkowo makijaż w Real też jest do 31 grudnia -25% tak odnośnie promocji
|
|
|
|
#3146 | |
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cytat:
|
|
#3147 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i kare - zero sexa w tym roku ![]() ![]() Masz racje kochana, my tu wszystkie piękne jesteśmy ![]() ![]() [1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;38362004]Nie kloc sie. Nie warto psuc relacji i swoich nerwow. Tym bardziej, ze duzo ostatnio przeszlas. Oszczedzaj sie Trzeba bylo pognac pania po regulamin .Mojej nie uszlachetnil y. Musialam za to zakleic tasma rozowe otworki, bo roz robil ze mnie swinke, niebieskie bo byl efekt Smerfa i zielone bo Shreka. Koniec koncow opakowanie bylo cale poklejone tasma i tylko z bialego koloru korzystalam, ktory, o ironio, w porownaniu do reszty koloru dac nie chcial. Szalu tez nie robil.Wciaz szukam idealnego sypanca: Kanebo niedostatecznie matowal, Lucidity, ktorego najjasniejszy odcien jest niedostepny u nas z kolei podsuszal. Z kazdym innym cos bylo nie tak . U Diora, Chanel czy Smashboxa nie mam czego szukac, bo za ciemne.Z niesprawdzonych a "dajacych nadzieje" zostal mi tylko puder z tarka YSL.[/QUOTE] Staram sie nie kłocic, ale my obydwoje mamy cięzkie charaktery, a moj stary dodatkowo z tych foszastych jest Jednak nie trace dobrego humoru i naprawde oszczędzam się. Dziekuje
Edytowane przez elizabarbara Czas edycji: 2012-12-30 o 22:29 |
|
|
|
|
#3148 |
|
Zakorzenienie
|
Za ciemny będzie. Na mnie jest za ciemny, to na ciebie tym bardziej.
|
|
|
|
#3149 |
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
A odnośnie nowej macowej kolekcji, z której Porcelain Pink jest tak wyczekiwany - w Krakowskim macu dopiero 2 będa sprzedawać i koniec, ale Pani może juz teraz chętnie odłożyć na kilka dni, jakby ktos sie bał, ze mu zabraknie
|
#3150 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jeśli się okaże że te sera mają bardzo króciutką datę ważności i stwierdzisz że nie zdążysz ich wykorzystać to z miłą chęcią odkupię od Ciebie jedno opakowanko u mnie w dwóch sephorach ni mo
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Makijaż - pytania do wizażystki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:28.

testuję ich cierpliwość prosząc o to by wymalowały mnie co najmniej 5-cioma pomadkami

pokłocilam sie z moim TZ za to ze moich przyjaciol na jutro do nas zaprosilam i z nim nie przedyskutowalam LOL, jaki burak z niego wychodzi. Ale nic to, nie trace dobrego humoru 

. U Diora, Chanel czy Smashboxa nie mam czego szukac, bo za ciemne.