|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#781 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: W tej ciąży jak słonice chodzimy, chyba nigdy nie urodzimy. Mamusie XI-XII częś
Cytat:
Zuzylam jedna mal paczke dady tych newborn, jedna paczke 2 dady 70 sztuk i jedna paczke pampersow 2-70 sztuk.w 4 tygodni te dady sa super.zrsezta odpukac moj reguje na wszystkie ok.w szpitalu byly happy i mi nie podeszły.mialam tez kilka sztuk babydream i sa ok tylko sztywne wogole witajcie-pisze jedna reką, sorry za bledy i grtuluje dzikiej!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#782 |
Zadomowienie
|
Dot.: W tej ciąży jak słonice chodzimy, chyba nigdy nie urodzimy. Mamusie XI-XII częś
heh ja nawet nie wiem ile zużyłam ale kupuje te od 2 kg.
No z tym pokarmem kiepsko u mnie ![]() mleko w proszku kojarzy mi się tak jakby dzidzia jadła ciągle zupki chińskie i jakby było dla niej czymś złym.
![]() |
#783 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U nas sporo, dalej jesteśmy na jedynkach, a mały za chwilę miesiąc skończy. Zużyliśmy paczkę pampersów i teraz aktualnie jedziemy na 6 paczce dady 2-5kg. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#784 |
Zadomowienie
|
Hej.
Pisalyscie o bekaniu i nam tez nie zawsze sie odboja. I w mocy np jak je ode mnie to zazwyczaj zasnie i go juz nie budze na bekanie. A w swieta tak mnoe durne bratowe nastraszyly ze jak nie bedzie odbijac to mi umrze:/ tak mnie wkur... Wtedy takim gadaniem durnym i panika bo mu sie nie odbilo a koja bratowa godzinami nosila zeby sie odbilo bratanicy :/ Co ddo pamkow to u nas 2 paczki dady newbornow poszly i 3 paki tych 3-6 teraz jedziemy juz z 4 paczka.
![]() 30.11.2012 r. - godz. 18:35 ,60 cm i 3800 g szczęścia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#785 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dzika gratulacje!!!! Widzisz w koncu sie doczekalas ![]() ![]() Jagna super opis ![]() ![]() ![]() ![]() Dziewczyny nie piszcie o wyrzutach kiedy mm podajecie bo ja wczoraj butla w recr, karmie mala i plakalam ... Chyba depresja mnie bierze przez to karmienie..:/:/;(((
![]() |
![]() |
#786 |
Zakorzenienie
|
hej hej
kurde nie piszcie taaak o karmieniu ja chcialam karmic cycem ale nie wyszlooo maly mi chorowal i jak jadl cyca dostawal dusznosci az siny sie robil i zrezygnowalam, odcagac przy gabi nie mialam kiedy i jakos nie mam wyrzutow wazne ze slicznie rosnie i jest zdrowy ja wczoraj kupilam 3 huggisy ![]() kochana moj nie beka za kazdym razem w nocy karmie go w wozku na boku nawet nie wyciagam co by sie nie rozbudzil |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#787 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#788 |
Rozeznanie
|
my dwójki bo mój króciutki jest, a teraz zużywamy tak około 2 paczki po 70 sztuk na miesiąc
---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ---------- mój chłopczyk za dwa tyg skończy 4 miesiące, 5kg prawie ma i 52cm, i wogóle jest cudownym dzieckiem ![]() Gratuluje wszystkim mamusią rozpakowanym i chyba niedługo na odchowalnie? ![]()
![]() |
#789 |
Zadomowienie
|
Ide pierwssy raz sama na spacer z psem..
![]() ![]()
![]() |
#790 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie obwiniaj się, bo to laktacji raczej nie pomoże. Dawaj dziecku jak najczęściej swoje i może laktacja się rozkręci ![]() Ja robię tak samo. Jakbym miała się jeszcze obwiniać przy tym całym terrorze laktacyjnym to bym chyba jeszcze wpadła w depresję, a szczęśliwa mama to szczęśliwe dziecko ![]() ---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#791 |
Rozeznanie
|
dasz rade ja po 5 dniach ( na drugi dzień jak ze szpitala wyszłam) to jeździłam samochodem do małego bo tż musiał z nadią zostać i na 2 albo 3 piętro na oddział z buta bo winda głupia nie działała
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#792 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() porąbało je ??!!? Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#793 |
Zakorzenienie
|
dzieki dziewczyny za odpowiedzi
![]() ja mam na razie 3 paczki tych 3-6, jak beda za duże to najwyzej kupimy mniejsze ![]()
![]() |
#794 |
Zakorzenienie
|
Jeśli mogę doradzić to ja kupiłabym jakąś nawet najmniejszą paczkę tych 2-5, chyba, że wiesz, że dziecko będzie spore. Różnica w wielkości 2-5 a 3-6 jest moim zdaniem spora ( opieram się na tych co miałam - pampersach i dadach). Moja Iza, która po urodzeniu ważyła 3990 i miała 57 cm spokojnie wchodziła w 2-5. Jak urodzisz dziecko z dużo mniejszą masą oraz długością to podejrzewam, że w tych 3-6 utopi się, bo moja obecnie ma w nich jeszcze luz, a na pewno waży obecnie ponad 4 kg.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#795 |
Zakorzenienie
|
Hej Kochaniutkie
![]() Dawno mnie nie było, ale jako postaowienie noworoczne obiecuje sobie częstsze zaglądanie na forum ! Mam nadzieję, że już wszystkie przeniesiemy się na odchowalnie i wszystkie Dziewczyny wrócą na forum. Zaglądam na fb, ale szybciej i łatwiej jest mi się tutaj odnaleźc ![]() Gratuluje nowym mamusią i trzymam kciuki za te rodzące !!! Pisałyście o pampersach. U nas poszło jakieś 6/7 paczek tych 1 premium care od 2-5 kg. Używamy je nadal. Zostało nam jeszcze półtora paczki i zaczniemy używac pampers newbaby 3-6 kg, bo dostaliśmy w prezencie. Zaznaczam, że moja córcia urodziła się 3300 i 60 cm i na początku pływała w tych pampkach, bo jest strasznie chudziutka. Ma maleńki brzuszek. Teraz waży ok. 4200 kg i te jedyneczki nadal są dobre. Jak spędzacie Sylwestra ??? My siedzimy w trójkę , robię domową pizzę, koreczki z szynki i serka śmietankowego i sałatkę z ryżem i kurczaczkiem.. hehe.. to co karmiąca mama może zjesc ![]() ...................... Życzę Wam Kochane Szczęśliwego Nowego Roku !!!!!! ................
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce ![]() 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#796 |
Zakorzenienie
|
Hania ja tak samo, nadal tych 2-5kg używam
![]() jeszcze jest luz ![]() P dziś wziął te drugie ale chyba jeszcze za duże będą |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#797 |
Zadomowienie
|
Dzieki za kciuki
![]() ![]() ![]()
![]() |
#798 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też dosc szybko z domu wyszłam po cc, po 5 dniach do sklepu poszłam. nie ma sie co certolić ze sobą ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ---------- Cytat:
![]() my tez w domku, mam nadzieje ze w czwórke ![]() ![]() tez robie pizze ale z francuskiego, takie pizzzerinki, fetę można jesc? |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#799 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#800 |
Zakorzenienie
|
Mojej nie zawsze sie odbija, a z ulewaniem roznie, miała dzien co po kazdym jedzeniu, a bywa ze w ogóle, i nawet jak jej sie odbije to potrafi ulac.
Moja kupala robi niemalże po kazdym jedzeniu i w trakcie, no duuuuuzo. Ale ostatnio jakby ciut moze mniej. Co do pieluch. Ja widzę różnice dady a pampersy, dady moim zdaniem są duzo grubsze i mam wrazenie ze Iza ma odcisńiete ślady pozniej jakieś na udach. Ogólnie kupujemy premium, za kazdym razem na promocji i wychodzą taniej niz dady. A ile paczek poszło..ma 3 tyg ważyła 3010. I poszło jedna 72, jedna 43, 3 paczki po 28 i teraz połowa 72, cały czas jedynki. Dzisiaj maz dokupil dwie paczki jeszcze premium. Sprawdziliśmy dwójkę i niby jest w miare, ale mam wrazenie ze mogłoby wypłynąć.
Iza - łowca zabawek Blog z recenzjami książek dla dzieci, zabawek, przepisy oraz pomysły na pokój Malucha ![]() Edytowane przez Gabi2 Czas edycji: 2012-12-31 o 12:55 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#801 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#802 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
my sylwestra też spędzamy w domku w trójkę... no może moi rodzice do nas wpadną... co do jedzenia... hym nie wiadomo ; p coś trzeba pomyśleć i do sklepu lecieć ; p |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#803 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli chodzi o te ślady na udach ( nie wiem czy u Twojej Izy są takie same) to moja tak miała w Pampersach i położna stwierdziła, że czas zmienić rozmiar na większy. Także akurat w moim przypadku była to kwestia rozmiaru, a nie firmy. Choć może też być tak, że rozmiarówka pieluch jest różna tak jak w przypadku ubrań. Mówiła, że lepiej jak jest trochę luzu i coś czasem wypłynie niż jak są za ciasne, bo to zapobiega odparzeniom. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#804 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#805 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() like a surgeon jest najlepsze ![]() Cytat:
![]() olej je ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#806 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#807 |
Zakorzenienie
|
Jeśli chodzi o kwestie tego co można jeść to ja kieruję się tą listą, która była na pierwszej stronie w poprzednich wątkach.
Ale nie jest tak, że jak coś jest przeciwwskazane to nie jem w ogóle - jak mam na coś ochotę to próbuję trochę i patrzę czy jest jakaś reakcja. Unikam typowo wzdymających potraw oraz sera pleśniowego, a resztę testuję ![]() ---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ---------- Z tego co pamiętam to dobrze jest jak można włożyć palec między ciało a pieluchę. Zwracaj uwagę czy nie ma jakiś zaczerwienionych miejsc tam gdzie kończy się pampek |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#808 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#809 |
Zakorzenienie
|
co do pampkow w szpitalu mialam 2-5 ale sie wbijlay w uda i szybko na 2 przeszlismy
![]() zaraz skocze do biedry, ciekawe czy tlumy beda, bo w tej alkoholu nie ma ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#810 |
Zakorzenienie
|
hej hej
ja nie mam wyrzutow co do dawania mm.nie uwazam ze to cos gorszeo, na moim mleku maly spadal z wagi a teraz rosnie wiec no to zalezy też jaki matka ma pokarm.ale co do przeciwcial sie zgadzam i dlatego chce dokarmiac nawet malymi kropelkami bo mi juz nic nie leci prawie ale ile sie da tyle bede. my sylwestra spedzamy w trojke, o 6ej przychodza do nas znajomi ale na odzinke, dwie, zjamy obiad z nimi-kaczke ze śliwkami ![]() życze wszystkim , aby przyszły rok był ównie dobry lub lepszy od tego co był ![]() ---------- Dopisano o 15:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:14 ---------- aha i co za bzdura z tym odbijaniem!!!mojemu sie czesto nie odbija i ok.nie przesadzajmy przeciez..jezuu jak slysze takie rzeczy to noz mi sie otwiera co za straszenie matki biednej |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:03.