|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4021 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. IV
Cytat:
jak dziś to rano przeczytałam to sie zaczęłam śmiać, wszystko sie sprawdza ---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ---------- Ja dzis leże i się nie ruszam, w nocy złapał mnie okropny ból w plecach, spac nie mogłam, rano przesunął sie w inne miejsce i schylać sie moge, boli jak cholera, "ukochana" zgaga o mnie nie zapomina no i siostra męża do nas nie przyjedzie, bedziemy sami przed tv siedzieli... (ja będe leżeć pewnie )
|
|||
|
|
|
|
#4022 |
|
Rozeznanie
|
Ponoć jak od rana cukry są poniżej 100 to można popołudniu zaszaleć i zjeść kawałek babki piaskowej albo placka drożdżowego ![]() Więc ja się już nie łapię, bo po śniadaniu miałam bardzo duży cukier, grubo ponad normę ![]() Zostanie mi patrzenie na słodkości i naturalny jogurcik z grejfrutem A na Twoim miejscu zjadłabym tą muffinkę ObserwujeCię ooo to w razie jakichś pytań co do diety to już wiem do kogo się zwracać Ja też dostałam glukometr z poradni ale nowy. Inne dziewczyny dostały receptę i miały odebrać glukometr w aptece. Ja dużo spaceruje .... hmm dużo ... no na pewno więcej niż przed wykryciem cukrzycy Piesek się przynajmniej cieszy z długaśnych spacerków.Okej to życzę Wam Szczęśliwego Nowego Roku i oby był jeszcze lepszy od poprzedniego ![]() Pozdrawiam |
|
|
|
|
#4023 | ||
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny
![]() Przyszły rok będzie należeć do nas Cytat:
Tego detektora tętna uzyłam pierwszy raz chyba w 12 tygodniu i nic nie uslyszalam, momentalnie dopadla mnie depresja, beczalam przez caly dzien. Na nastepny dzien pognałam do gina i okazalo sie ze wszystko jest w porzadku. Mineły chyba 2 tygodnie, kiedy odważylam sie znowu uzyc to urzadzenie w domu (im dalej od wizyty u gina, tym znowu wieksza niepewnosc i strach), tym razem dalam sporo żelu (taki normalny intymny durexa) i od razu uslyszalam serduszko, to bicie jest cudowne takie szybciutkie i miarowe jak u przestraszonego ptaszka. Bardzo mi to poprawialo humor, kiedy je slyszalam przez te tygodnie, kiedy jeszcze nie czulam kopnięc malutkiej. Ale tak jak wczesniej pisalam, teraz juz go nie uzywam i naprawde musialabym nic nie czuc przez caly dzien lub wiecej, zeby je zalaczyc. Cytat:
Co do mnie, to dzisiaj kończę 25 tydzień,jutro zaczynam 26 i kreskę posiadam, głównie pod pępkiem, z piersi jeszcze nic nie lecialo, ale sutki czasem bardzo mnie swędzą, skurczy żadnych nie mialam, pępek wędruje coraz bardziej na zewnątrz, mialam go dośc glęboko, teraz jest leciutko tylko schowany, a przy kichaniu wylazi na zewnatrz, zadyszkę mam ciągle, sapie jak lokomotywa i cieżko oddycham, kolatanie i szybsze bicie serca mam co wieczor jak klade sie do lozka, a przynajmniej wtedy zawsze to czuje, nie mam narazie rozstepów, przytyłam chyba około 7kg.
Nasza kochana córeczka Hania 04.04.2013 Mój BLOG, zapraszam Edytowane przez bzinka Czas edycji: 2012-12-31 o 16:16 |
||
|
|
|
|
#4024 |
|
Zakorzenienie
|
To jak podsumowujemy to i ja:
29 tydzien z groszami, kilogramów na plusie myślę, ze ok 12-13 (3 tyg temu było 10). NOWYCH rozstepów brak, z piersi siara leci jak przycisnę, np. w nocy. Krecha jest- ale krzywa;p. Maluch ostatnio mniej aktywny- nie czuje kopniaków, a tylko przesuwanie sie pod skóra, albo wypychanie jego róznych częsci ciała ![]() Postanowienia na przyszły rok: mniej słodyczy, jesli szyjka pozwoli-wiecej ruchu, nie rodzic wczesniej niż w lutym!! ![]() A co do P...To w ogóle sie nie boję...Jakos położna na szkole rodzenia mnie uspokoiła ABy małe było zdrowe, to ja wszystko przezyję CHociaz pewnie, jak co do czego to speniam
|
|
|
|
|
#4025 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
właśnie przyniosłam jedną kupkę ale tak mi się nie chce!!!! Co do sylwestra - też najchętniej posiedziałabym pod kocem w domu przed TV ale już wcześniej się umawialiśmy ze znajomymi i idziemy do nich, więc głupio mi teraz się wymigać i odmówić...
|
|
|
|
#4026 |
|
Zakorzenienie
|
hehe... nie, na pewno nie zjem. ale może się wieczorem skuszę na łyżkę jakiejś sałatki z majonezem
jak szaleć to szaleć Achna, ufff... może też mi się nówka trafi. Recepta i friko glukomet?! hhehehehhehe... mam tą samą myśl
|
|
|
#4027 |
|
Zakorzenienie
|
oooo PODSUMOWANIE
wiec i ja skorzystam z okazji : - kilo tyle ile było, lecz wpierw się schudło a teraz się wyrównało - wiec ok - mogę max 7,5 jeszcze przytyć - EWENTUALNIE !!! ![]() - kilka poważnych rozstępów mam, nawet smarowidła nie pomagają - cycusie jakie były takie są nic nie urosły, żadna siara nie leci, brodawki i sutki kolor zmieniły i jak zimno to robią się WENTYLE OD STARA a tak poza tym CZUJEMY SIĘ DOBRZE wiec chyba narzekać nie mogę lecę się szykować jakiś makijaż pierdykac na twarz by ludzi po drodze nie straszyć jak coś będę zaglądała z Tele do was |
|
|
|
|
#4028 |
|
Rozeznanie
|
No dziewczyny, to juz jestem szczesliwa
![]() ![]() Maly juz faluje znowu brzuchem, kopie mocno w okolicy pepka - takze wysoko I mamusia cala happy lezy i podziwia Czyli 2 dni spania po prostu. Ehhh moj leniuszek. A mialam juz wychodzic do sklepu po skladniki do przekasek, ale teraz calego koncertu to mu przeciez nie przerwe - nie moge sie napatrzec - moj maly ksiaze
|
|
|
|
|
#4029 |
|
Zakorzenienie
|
Mam pytanie odnośnie sutków... bo moje są trochę dziwne na koniuszkach mają taką jak by schodzącą skórkę
i są jakby popękane czy to normalne?
|
|
|
|
|
#4030 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale u mnie na jednym tez tak mam (lewy) a prawy jest ok, no i troche widac jakby bialcyh kropek - musialam sie przyjrzec . mnie martwi to ze nic nie urosly - a podobno rosna !! nie to zebym chiala miec balony, ale martwie sie ze mleka nie bedzie
|
|
|
|
|
|
#4031 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
niech sobie fika jak lubi ![]() Cytat:
ale wczoraj na wieczór się obejrzałam z ciekawości i nie mam.. Cytat:
ale jak idę się kąpać to wszystko smaruję oliwką z Hipp'a i znika.. zauważyłam, że może to być też od stanika bo ja na wysokości sutków mam przeszycie, które zaczyna mnie drażnić.. dziś kupiłam już całe bawełniane staniki.. zobaczę jak to się sprawdzi i czy się poprawi.. mamusie! Już teraz życzę Wam Szczęśliwego Nowego Roku!! Niech ten 2013 rok będzie dla Was wyjątkowy, pełen niezapomnianych chwil i spełnionych marzeń!! |
||||
|
|
|
|
#4032 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#4033 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
?Cytat:
Jutro pewnie znowu pośpię, więc odpuszczę sobie kawę i zobaczę, bo po tym co jem na śniadanie na pewno mi nie podnosi, bo już próbowałam. A Tobie jak wychodzą wysokie to jakie ? No i jaki miałaś wynik po 2 h glukozy ? Cytat:
z tym że znając mnie i tak go po prostu kupię , bo muszę Babci oddać jej w sobotę, a planuje tam iść z pomiarami z dwóch tyg już plus już chcę to kontrolować. Świr ![]()
|
|
|
#4034 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dobrze, że wszystko ok. Ten detektor to wg mnie zbędny bajer. Cytat:
U nas na pewno jest mniej seksu niż przed ciążą, ale nie jest to jakaś drastyczna zmiana. W pierwszym trym. przez kilka tyg. był post, bo po seksie plamiłam. Od pewnego czasu w drugim mam sporą ochotę, ale teraz przez chorobę jakoś wolę się wstrzymać-już i tak kaszel wystarczająco wytrzęsie dzidzie i ponapina mięśnie. Boję się, że coś mogłoby się stać - pewnie tak sobie tylko wmawiam. Cytat:
To i u mnie podsumowanie: 24 t 2 d 4 kg na plusie, w pępku 89 cm, biodra bez zmian - 91 jak przed ciążą. Kreski brak (chociaż pod Waszym wpływem chyba zobaczyłam widmo w lustrze )Siara jest. Zgagę miałam raz, wciąż mam od czasu do czasu mdłości, jak za długo nie jem. Nie mogę stać i podróżować autobusami, bo robi mi się niedobrze. Rozstępów brak. Chyba tyle. Idę robić sałatki i ciasto francuskie na Sylwka - idziemy do znajomych. Kompletnie mi się nie chce i nie mam siły
|
|
|
#4035 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej hej
Cytat:
![]() nasze lozeczko stoi jeszcze w kartonie, ale moze dzisiaj lub jutro je zmontujemy ![]() do kwietnia jeszcze daleko, chociaz po polowie ciazy jakos ten czas leci szybko.. i w sumie trzeba sie wziac za sprawne szykowanie wyprawki. a ja zalatana jestem, ale dosc sporo zrobilismy w tym czasie.. najgorsze byly porzadki i ukladanie wszystkiego z powrotem w szafach ![]() no i swieta byly i minely.. 4 dni u tesciowej, niby wszystko dobrze, ale odetchnelam z ulga, jak wrocilismy na swoje ![]() Sylwestra spedzimy jak zawsze w domu na wieczor ugotuje cos dobrego, moze tez program w telewizji bedzie zadowalajacy
|
|
|
#4036 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zakładam, że to norma chociaż POPĘKANE SUTKI nie brzmi najlepiej ![]() Cytat:
Na razie się do niej odnoszę z dystansem Może to kwestia tego co ma szkrab przy ciele: pieluszki, bluzeczki, śpioszki?U nas w domu panuje zasada minimalizmu w kwestii uważania na bakterie, zarazki etc. Jedyne co mi weszło w krew od dzieciństwa o mycie rąk po powrocie do domu. Wracając z zakupów najpierw szoruję dłonie, potem rozpakowuję dobytek i znów myję Zdarza mi się jeść nie myte owoce, warzywa... Przypomniało mi się, że kiedyś czytałam, ze najbardziej brudne są: pieniądze ![]() Chciałabym znaleźć jakiś złoty środek, żeby nie przesadzać ze sterylnością dla dziecka, ale też żeby nie narazić malucha na jakieś infekcje etc. Cytat:
|
|
|
|
#4037 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jeżeli chodzi o małe dzieci, to moja kuzynka miała totalnego fiołą, za każdym razem gdy ktoś brał na ręce jej dziecko (szczególnie jej teściowa) to je przebierała w czyste ciuszki, i ciągle zabraniała całować małego bo dostanie wysypki (non stop to słyszałam) - dla mnie przesada po całości. |
|
|
|
|
|
#4038 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja notuję co jem, o której. bardziej też dla siebie. daję radę 6 posiłkom, ale więcej nie podołam. może mi pokażą gdzie robię błąd.... Cytat:
![]() i krzywda dla dziecka, które w końcu się zetknie z 'obcymi' bakteriami i odchoruje dzikuna matki...
|
|
|
|
#4039 |
|
Wtajemniczenie
|
oliwka
nie wiem czy tu nie jest ciut większa wanienka. http://allegro.pl/ceba-suzie-komoda-...900976669.html
25.02.2010 25.04.2010. 25.10.2010. zaręczyny 15.10. 2011. ![]() 21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png |
|
|
|
|
#4040 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() W domu chodze bez stanika i dopiero teraz widze, jak mi siara cieknie z piersi...szczególnie jak się położe i przygniotę którąś...Ciekawe co będzie po porodzie!;p Ewka pamietam "nawiedzoną" sąsiadkę co jak dziecko dotknęło na dworze np. bzregu smeitnika, czy tzrepaka to brałapod pachę, reke wyprostowaną pzred sobą i lciała do domu na dezynfekcje... Dzieci miała z moim wieku, więc pamiętam, bo nie raz psuła zabawę, jak porywała któres w placu zabaw;p Ona w ogóle była dziwna w całym bloku z tego słynęła
Edytowane przez klementyna1 Czas edycji: 2012-12-31 o 15:02 |
||
|
|
|
|
#4041 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny znacie ten wózek? http://www.peppi.pl/seed.html Widzialyście go gdzieś?
Ciekawa ta opcja zmiany gondoli w spacerowkę, no i fajnie sie składa i zajmuje malo miejsca.
|
|
#4042 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Edit: w ogóle to zawsze mi żal takich dzieci-ofiar schizów swoich matek. Cały czas obiecujemy sobie z TŻ, że nie będziemy nadopiekuńczy, nie będziemy wychowywać dziecka w sterylnym środowisku, zechce się przysłowiowy wytaplać w błocie, to wytapla... Staramy się nie wpaść w szał zakupowy, przecież ten dziecięcy biznes jest przepotężny, a dziecko można świetnie wychować bez 80% tych rzeczy, na które jesteśmy namawiani pod groźbą bycia kiepskimi rodzicami... Wygadałam się, idę dalej siekać sałatki
zgodnie z planem, zgodnie z logika, zgodnie z ogólnie przyjętymi zasadami, zgodnie z Biblią, Koranem, Torą i komiksami 21.04.2013. Edytowane przez corka_rosy Czas edycji: 2012-12-31 o 15:33 |
|
|
|
|
|
#4043 | ||
|
Zadomowienie
|
ja też już porobiłam sałatki i padam na twarz... zmywać musiałam na siedząco bo już ledwo stałam
Cytat:
dziwne ale pewnie normalneCytat:
swoją drogą dużo ważyliście?
|
|
|
#4044 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Cytat:
może sie w każdym wieku zdarzyć- u dzieci jest zawsze z insuliną Cytat:
Cytat:
może nie cały dzień, ale kilkanaście razy w ciągu dnia- jakbym jakiś sparing odczuwała.... Cytat:
w 100 ml piccolo jest tyle samo węglowodanów co w 100 ml soku jabłkowego czy frugo Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#4045 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No to cukry masz super ![]() Ja wczoraj i dziś po śniadaniu miałam 142. A tak jak do tej pory to cukry w normie. W dzień do 120, na czczo do 90. PaniKa Dwie laski na szkoleniu miały recepty na glukometr i miały go dostać za free w przyszpitalnej aptece. Na paski niestety mam tylko 30% zniżki. Za 100 pasków ok 27 zł. A idą 4 na dzień, chyba, że mierzę częściej jak chce sprawdzić jak dany produkt mi podnosi cukier lub po prostu jak źle naniosę kropelkę krwi i wyskoczy mi error Gdzieś na innym forum czytałam, że dziewczyna za miesięczny zapas pasków płaciła ok 4 zł dlatego moja miesięczna kwota ok 40 zł wydaje mi się duża
|
|
|
|
|
|
#4046 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4047 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie przyglądałam się dokładnie, czy te dziewczyny miały recepty czy zaświadczenie. Miały podłużne karteczki więc założyłam od razu, że to recepta Więc przepraszam jeśli wprowadziłam w błąd.A widzisz to ja ciemna masa i nie wiedziałam Myślałam, że nadal można dorwać tak tanio paski. Dzięki za informacje
Edytowane przez achna79 Czas edycji: 2012-12-31 o 15:52 |
|
|
|
|
|
#4048 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Przeczytałam, przyznaję rację (szczególnie jeśli chodzi o biznes) i idę dalej siekać ogórki kiszone
|
|
|
|
#4049 |
|
Zadomowienie
|
Już równe 200 dni w dwupaku chodzę
|
|
|
#4050 |
|
Zakorzenienie
|
szczęśliwego nowego roku
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:31.

dziś już się trochę się uspokoił a szkoda bo uwielbiałam to
przynajmniej wiedziałam, że cały czas jest i się dobrze bawi 

nic nie urosły, żadna siara nie leci, brodawki i sutki kolor zmieniły i jak zimno to robią się WENTYLE OD STARA 

i są jakby popękane