|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 6 części naszego wątku ?? | |||
| Mamusie majowo-czerwcowe 2013 cz.6 |
|
6 | 11,54% |
| W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.6 |
|
10 | 19,23% |
| Zima leci, Święta za nami; a na wiosnę będziemy z maluszkami. Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
3 | 5,77% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
4 | 7,69% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.6 |
|
3 | 5,77% |
| Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.6 |
|
3 | 5,77% |
| Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.6 |
|
1 | 1,92% |
| Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
0 | 0% |
| Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
2 | 3,85% |
| My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
3 | 5,77% |
| Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
0 | 0% |
| Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
4 | 7,69% |
| Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
0 | 0% |
| Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.6 |
|
0 | 0% |
| Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
4 | 7,69% |
| Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
2 | 3,85% |
| Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
2 | 3,85% |
| Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
5 | 9,62% |
| Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3302 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.
Cytat:
|
|
|
|
|
#3303 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.
Cześć dziewczyny,
znowu mam kiepskie dni. Cały czas mnie muli i haftuję :-( Muszę iść do sklepu po produkty na pizzę bo obiecałam małej, ze dzis zrobię. Tak na koniec roku ;-) No i wziełam się za sprzątanie oczywiscie jak co dzień a tak bardzo mi się ie chce :-( Marudzę - wiem ;-) Co do Innej to jestem w szoku ![]() Nie spodziewałam się... Idę do sklepu bo chyba dzis krócej czynne i zostane bez sera i mąki na pizze
|
|
#3304 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3305 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no to ja odpowiedziałam, że przecież nigdy włosów nie malowałam i nie maluję, no ale za całą resztę czyli panokcie i make up mi się oberwało a jaki farsz robisz do krokietów ?
|
|
|
|
|
#3306 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zakładam, że skoro nie kazała, nie kazał też lekarz na IP to nie ma sensu brać w temacie twardnienia. Ona jest dr n. med. i pracuje na patologii ciąży w szpitalu klinicznym, więc jej bardzo ufam ale zapytam o konkrety, z tym, że dopiero za 2 tygodnie mam wizytę. A Tobie w szpitalu kazali brać?Na fitness właśnie nie mogę ale mam zamiar w domu ćwiczyć hantelkami ręce na leżąco co by cokolwiek robić![]() Cytat:
jest jak jest, ale trzeba szukać zawsze czegoś pozytywnego, bo to pozytywne istnieje a tamto złe to pierdoła![]() Ale mi mała kopy zasadza
|
||
|
|
|
#3307 |
|
Zakorzenienie
|
kurde laski, na tej tablicy to naprawdę fajne okazje można znaleźć. Trafiłam na kolejny wózek mutsy z fotelikiem maxi cosi . No i ten ma stelaż aluminiowy
![]() Wydaje się bardzo fajny ![]() http://tablica.pl/oferta/wozek-mutsy...00ef8c55;r:;s: |
|
|
|
#3308 | |
|
Zakorzenienie
|
No ja jak obserwuje ludzi w święta czy nowy rok to za głowę się łapię.. przecież to raptem jeden dzień wolnego, a ludzie się zachowują jakby wojna szła,albo conajmniej jutra miało nie być:/ dzikie tłumy i czystki na półkach.. masakra...
Cytat:
|
|
|
#3309 |
|
Zakorzenienie
|
korzystając z tego, że jestem sama w domu obejrzałam sobie ten filmik co wcześniej zapodałyście
![]() http://www.mamazone.pl/tv/film,24679...d-porodem.aspx bardzo interesujące ![]() ---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ---------- słyszałam, że w ciąży rośnie nos i stopy.. ale myślałam, że to bajki. Bratowa się żaliła, że jej urosły stopy w ciąży i tak zostało.. a teraz czytam na mamazone, że to prawda: MAMA Masz wrażenie, że twoje stawy zrobiły się bardziej elastyczne, a stopy powiększyły? To efekt działania relaksyny - hormonu, który rozluźnia więzadła stawowe i w ten sposób ułatwia powiększanie się macicy oraz przygotowuje kanał rodny do porodu. Niestety, twój rozmiar buta po porodzie już na zawsze pozostanie większy. To twoje pierwsze dziecko? W tym tygodniu pewnie poczujesz jego ruchy. Może trudno będzie ci je zidentyfikować. Ciężarne różnie opisują to uczucie, ruchy dziecka porównują do "głaskania piórkiem", "dotknięcia rybim ogonem". |
|
|
|
#3310 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a robiłaś jakis nowy kolor? ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3311 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ---------- Cytat:
|
|
#3312 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czasem mi się wydaje, że kobieta w ciąży powinna leżeć w dresie do góry brzuchem, bez makijażu, w tłustych włosach i opychać się za dwóch Kapusta+pieczarki ![]() Cytat:
noo kupiłam dziś cynamon, druga nazwa ciemny naturalny blond niby już tak farbowałam ale nigdy nie wiem co wyjdzie zaraz spłukuję odżywkę i zobaczymy
|
||
|
|
|
#3313 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tam mogę być smyrana nawet rybim ogonem, byle było to regularne i byle bym wiedziała, że to na pewno dzieciątko ![]() lepsze to niż ruchy jelit |
|
|
|
|
#3314 |
|
Zakorzenienie
|
ale wiesz, że coś w tym jest? jak tak pomyślę to właśnie takie uczucie było
która ostatnio pisała, że czasem ma wrażenie, że w brzuchu na obcego? ja do tego samego wczoraj doszłam |
|
|
|
#3315 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny przeczytajcie o moim wymarzonym porodzie
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=2396 znalazlam na grudniowkach , tak mnie cos wzielo ja chce tak urodzic no moze byc nawet godzina dluzej ale to jest moj wysniony porod!!!
|
#3316 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3317 |
|
Zakorzenienie
|
Lublana, co Ty sie martwisz, tira magnezu nie przerobisz? ;/
No wlasnie daja mi 6 tabletek nospy dziennie. To ja juz wolalabym wiecej kroplowek. Mam do nospy taki sam stosunek jak Ty, no ale jak lekarze mi karza to co ja zuczek sie bede stawiac. Ale powiem Ci, ze ja Twojej gince tez ufam ( ) i skorzystam z jej porad. Jeszcze zobaczymy co mi przy wypisie powiedza, ale czuje, ze kuracja magnezowa to bedzie najlepsze wyjscie.A Ty nic a nic tych skurczy juz nie masz? Bo op mi sie wciaz pojawiaja, ale krotsze i slabsze. Kurka, obiad sie 20min spoznia :zly: a kolacja pewnie znow o 4 bedzie. |
|
|
|
#3318 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3319 |
|
Zakorzenienie
|
Banka, czytalam to wczoraj. No fajnie by tak bylo
ja te ich opisy porodow namietnie czytam odkad zaczely sie rozpakowywac. Wielce ksztalcaca lektura
|
|
|
|
#3320 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też tak chcę
|
|
#3321 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Zerknęłam na suwaczek... Jutro połowa ciąży za mną
|
||
|
|
|
#3322 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A czym się tak obkupiłaś? Pochwal się Nie wiesz do kiedy będzie otwarty jeszcze mothercare?
|
|
#3323 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(osmy akapit)
|
|
|
|
|
#3324 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3325 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a teraz wydzwaniają i mnie umoralniają.. żeby na szpilkach nie chodzić, żeby się nie malować, żebyśmy odpuścili sobie sylwka chociaż co do makijaże to rodzice zawsze negatywnie reagowali jak się malowałam ![]() a zapomniałam Wam napisać, że też dostałam misia z bebilonu ale nic więcej, żadne próbki z innych firm nie przyszły
|
|
|
|
|
#3326 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tzn. ja bym chciała trochę hardocoru co by mąż zobaczył jaka jestem dzielnadokładnie, trzymajmy się proszę standardów Cytat:
Jakby mi dawali w szpitalu tez bym jadła Ja mam max. 1-2 dziennie trwające koło 30 sekund a są dni kiedy nie mam, no i czasem czuję, że mam twardą macicę, ale przechodzi po chwili (jakoś po minucie-dwóch) i czasem rano budzę się z twardą macicą, ale przechodzi no i może to kwestia, że w ciągu dnia jem ten magnez co 4-5h a w nocy mam przerwę 9-10h. W czasach przedmagnezowych miałam takie bardzo mocne spięcia brzucha kilka razy dziennie. Strasznie nieprzyjemne to było
|
||
|
|
|
#3327 | |
|
Zakorzenienie
|
no to ja mam 2 minuty autem, 10 minut na nogach więc luz
![]() Cytat:
|
|
#3328 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bodziaki kupiłam, zaraz wrzucę tam gdzie zwykle
|
|
|
|
|
#3329 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
CZULAM TO! i teraz jestem pewna, ze to dzidzius. fikal juz wczesniej, ale nie tak dosadnie |
|
|
|
|
#3330 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:05.

a moze jakies zbiorowe zamowienie zlozymy?
ale mam zamiar w domu ćwiczyć hantelkami ręce na leżąco co by cokolwiek robić
jest jak jest, ale trzeba szukać zawsze czegoś pozytywnego, bo to pozytywne istnieje a tamto złe to pierdoła