|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3181 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Styczniowo-lutowe Mamusie cz. VIII Rozpakowywanie trwa:)
Masz racje. Jednak zostawilam ta gore. Brzuch mnie rozbolal i miusialam wziac nospe. Zeby tylko do wieczora przeszlo, bo chce isc na domowke do kumpeli, a ogolnie jakos dziwnie sie czuje.
|
#3182 |
|
Zakorzenienie
|
Wlasnie - zapomnialam o zyczeniach.
Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku dla Was i Waszych rodzin. Zdrowych maluszkow, bezbolesnych i szybkich porodow oraz wielu sil przy opiece nad dzieciaczkami
|
|
|
|
#3183 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, jak interesują Was składy kosmetyków, a raczej patrzycie na nie pod kątem ekologicznym, to ciekawostką jest np ten kosmetyk: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...-posladki.html Polecany w okresie ciąży i po niej, a zawiera silnie toksyczne składniki, czyli wszystkie możliwe parabeny, różne PEGi i - przede wszystkim - DMDM hydantoinę, która ma określenie rakotwórczej substancji... Zarówno parabeny, jak i DMDM to substancje silnie wnikające w głąb skóry, są niewskazane (lub wręcz zabronione) w okresie ciąży i karmienia... I tu się nasuwa mi taki wniosek: jak producenci kosmetyków mogą faszerować tym czymś nasze nienarodzone jeszcze lub świeżo urodzone dzieci? To takie żerowanie na cudzej niewiedzy, no i jeszcze do tego ta kosmiczna cena.
Z ciekawości: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,7...-i-blizny.html Uwielbiana i zachwalana Mustela. W składzie - poliakrylamid i parabeny. I to dość wysoko, zwłaszcza ten pierwszy. Brawo. Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2012-12-31 o 15:29 |
|
|
|
#3184 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny życzę Wam przede wszystkim dużo szczęścia w Nowym Roku, przetrwania porodów, aby przebiegały najłagodniej jak się da, oparcia w TŻach, cudownych dzieciaczków i braku jakichkolwiek problemów
)
|
|
|
|
#3185 |
|
Zakorzenienie
|
Black, mnie tez od dawna "fascynuja" sklady kosmetykow dla kobiet w ciazy i dzieciaczkow.
Kompletna porazka A co najlepsze - najwiecej swinstw jest wlasnie w tych drozszych kosmetykow. |
|
|
|
#3186 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiem co czujesz, bo też moja czasem ma takie dni że właśnie nic nie rusza się różne mam wtedy myśli i ogólnie ehhh tez chce już rodzić... A potem na nastepny dzień daje mi tak popalić że aż za dwa dni nadrabia, nie wiem czemu tak![]() Cytat:
![]() I w ogóle... dzięki dziewczyny... Nie wiem naprawde nie wiem brak mi słów żeby w ogóle o tym rozmawiać.... nie chce żeby Hania zobaczyła kiedyś takiego tate.... Mówicie wszystkie o rozmowie... ja też zawsze byłam za rozmową ale skoro ktoś postępuje tak świadomie (nikt go siłą do tego picia nie zaciągał ) to co ja mu powiem że mnie zranił, że zburzył moje zaufanie? powinien to wiedzieć w momencie kiedy postanowił to zrobić, nie jestem od wychowywania go jeśli wybiera taka drogę niż mnie i Hanie to tylko sobie robi krzywdę. Nie będę błagać o szacunek do mnie i zastraszać go i szantażować.... Wiem że zabrzmi to jak usprawiedliwianie go... wiem że w głębi jest dobrym facetem, tylko niestety robi często tak głupie rzeczy że może się to dla niego skończyć źle. Dzięki że jesteście ze mną W ogóle nie chce mi się już o tym myśleć czemu nie może być normalnie... mężćzyzna kobieta wzajemny szacunek radośc wspieranie się.... tylko taka walka o wszystko o poświecanie czasu o sprzątanie o jedność taką jakąś ![]() Już nie smęce... I odbiegając od tematu (bo czuje się troche zakłopotana że tyle dziś o mnie...) PSTRYCZKU Twój Kubolek to po prostu cud malina ![]() Chce już tulić moją Hanie i chce żeby była szczęśliwa gdyby nie ona to nie wiem....I oczywiście życzę Wam cudnownego roku 2013 na pewno taki będzie bo będziemy mieć kogoś najwspanialszego, niech nasze maleństwa rosną duże zdrowe i śliczne!!! Życzę Wam też zgubienia zbędnych kilogramów:P i duuużo wytrwałości w nowej roli mamy (dla JUŻ mam, życzę ogarnięcia dwójki )No i w ogóle... cieszę się że Was poznałam ![]()
Edytowane przez bokeh Czas edycji: 2012-12-31 o 15:35 |
||
|
|
|
#3187 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3188 |
|
Lurker ;)
|
Black- przez Ciebie zaczelam gapic sie w te wszystkie sklady
I boli mnie az w srodku jak mam smarowac sie oliwka Bambino ale chca ja wykonczyc :PDziewuchy przede wszystkim lekkich porodow, pieknie zagojonego krocza ( taka moja mala obsesja ), zdrowych dzidziusiow i kochajacych Tzetow Aaaa idziemy do tesciowki, zrobila tyle dobrego jedzonka a ja lece robic buleczki z pieczarkami
|
#3189 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dlatego zamierzony cel producentów zostaje idealnie wykonany. Ludzie myślą że maja eliksir młodości za dobra cenę a producent kosi żniwo na niewiedzy ludzi- i o to w tym wszystkim wlasnie chodzi. Niestety
|
|
#3190 |
|
Zakorzenienie
|
a ja wracam właśnie z popołudniowej drzemki, inaczej nie wytrzymałabym nawet do 22
![]() bokeh ja się nie chcę wymądrzać bo to Twoje życie a właściwie Wasze, ale powiem Ci jedno. To do niczego nie prowadzi. Jeśli teraz to tak zostawisz to się już to nie zmieni. Nie wiem, czy rozmowy coś dadzą, bo on nie widzi problemu. Potrzebny mu zimny prysznic. Chociażby w postaci niewpuszczenia go do mieszkania, niech poleży na klatce, może jak się obudzi to coś do niego dotrze. Bo tuszowanie problemu czy nawet obrażanie się nic nie da. nafiyqa ja najpierw zrobiłam test w domu a potem na betę pojechałam, z wynikami do ginekologa a to był 5-6 tc. |
|
|
|
#3191 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Oliwka Bambino akurat nie zaszkodzi dziecku, ale jest niefajna w stosowaniu, bo bardzo tłusta (właśnie przez obecność parafiny) i może (ale nie musi) zapychać skórę u niektórych ludzi. No ale krzywda Twojej małej się od niej nie stanie, także nie bój, zużyj do końca, ale dla córci lepiej kup bez parafiny, bo jest to substancja, która nadaje się tylko do niektórych problemów skórnych, większość typów skór nie przepada za nią w codziennej pielęgnacji. Cytat:
|
||
|
|
|
#3192 |
|
Zakorzenienie
|
To i ja Wam życzę Szczęśliwego Nowego Roku,aby nowy rok był lepszy od tego który mija. Szczęśliwych, mało bolesnych porodów,zdrowych dzieciaczków oraz dużo dużo wsparcia od waszych partnerów
DO SIEGO
|
#3193 |
|
Zakorzenienie
|
oj dziewczynki, jakos nie mam dzisiaj nie mam natchnienia na pisanie... tylko was podczytuje.
rozbolala mnie glowa, chyba wskocze pod kocyk, zwlaszcza, ze cała niewyrazna jakas jestem i jeszcze małzon zwrócił cały obiad -ledwo zdążył uwiesic sie nad wucetem.... takze nie wiem, jakas żołądkowa grypa sie zaczyna czy cus,.... w kazdym razie niefajno Wszystkim Wam życze szampanskiego wieczoru, duuuuuuuzo szczęścia ji miłosci kazdego dnia w nadchodzącym roku, wspaniałych dzieciaczków i niezauwazalnych porodów
|
|
|
|
#3194 |
|
Zakorzenienie
|
no, dopakowałam do końca torbę szpitalną i jestem zwarta i gotowa
![]() tylko albo młody się wyrobi do niedzieli, albo potem będzie musiał do wtorku czekać na tatusia, bo niestety okazało się, że tż musi jechać do Wiednia w niedzielę wieczorem i wróci dopiero we wtorek po południu ![]() weszłam do klubu i tak się zastanawiam, który nr telefonu sobie zapisać i chyba wybieram bokeh mogę? bo masz takie fajne rude włosy
|
#3195 |
|
Zakorzenienie
|
Ja sobie spisałam na wszelki wypadek numer bokeh i nafiyqa
|
#3196 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja to ogolnie do wszelkich produktow (czy to kosmetycznych czy spozywczych) podchodze z rezerwa - przez to TZ zawsze na zakupach jęczy, bo czytam wszystkie etykiety. |
|
|
|
|
#3197 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wzruszyłam się oczywiście że możesz i masz pisać nie tylko w sprawie porodu !
|
|
#3198 |
|
Zakorzenienie
|
Polecam sie
![]() ---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:59 ---------- Dziewczyny, ja cos czuje, ze jak u mnie zaczna sie skurcze albo jakies bole przedporodowe, to bede Was w panice zasypywac smsami
|
|
|
|
#3199 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pogrubione - ja mam to samo. Dlatego na zakupy kosmetyczne wolę chodzić sama, bo inaczej TŻ chodzi za mną i marudzi "Coś jeszcze? Czemu tak długo? Jeszcze czegoś szukasz?" . A żywieniowe etykiety też czytam, zwłaszcza przy mięsach, i dlatego kupuję tylko jeden rodzaj parówek - "z szynki", nie pamiętam firmy, chyba Sokołów? Można je kupić w Biedronce za 4,89zł i mają aż 93% mięsa (czystego mięsa, a nie MOM), są pyszne i takie można jeść.
|
|
|
|
|
#3200 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny
. Ostatnio tylko podczytuje.. ale szybkich i bezproblemowych porodow zycze cudownych dziecaczkow i pomocnych mezow Black, ja dzieki tobie przez cala ciaze uzywam tylko balsamu z bd bo ja sie na skladach nie znam i nic mi nie mowia teraz jak bede kupowac kosmetyki dla malutkiej to tez wezme pod uwage twoje opinie |
|
|
|
#3201 |
|
Zakorzenienie
|
:d
|
#3202 |
|
Zadomowienie
|
A mnie dziś jakoś wszystko rwie....najpierw w nocy lewa noga bolała jak nie wiem co....teraz mała mi leży na dole brzucha jakoś i czuje taki ciężar...nie wstaje wcale z kanapy
ale dobrze kopie i się rusza, więc jestem spokojna o nią....a ja skończyłam 34 tydzień już
|
#3203 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nawet parówy jemy te same A ja spisalam prawie wszystkie nr z klubu i to nie tylko ze względu na to zeby dac znac jak juz akcja sie zacznie czy bedzie juz po... Tylko po prostu zeby miec z wami wszystkimi kontakt niezależnie od sytuacji. Czasem napisać,odezwać sie tak po prostu ![]() Jakby kiedys internetu zabrakło to bedzie koło ratunkowe. A poza tym taka fajna z nas paczka ze szkoda tracic kontakt.
|
|
#3204 |
|
Zakorzenienie
|
ej... co sie robi w sylwestra w domu?
bo ja nigdy... wiecie zawsze jakaś impreza czuje się zagubiona
|
#3205 | |
|
Zakorzenienie
|
dziewczynki, uciekam do łazienki się szykować, bo pewnie razem z Zenusiem będziemy główną atrakcją wieczoru, więc trzeba się jakoś prezentować
![]() na pewno ten 2013 przyniesie dla nas wszystkich ogromne zmiany, więc chciałam Wam i sobie życzyć, żebyśmy je jak najlepiej ogarnęły i cieszyły się z tego co mamy, bo będzie niezła jazda ![]() buziole w pysiole i udanej nocki ---------- Dopisano o 16:43 ---------- Poprzedni post napisano o 16:41 ---------- Cytat:
|
|
#3206 |
|
Zakorzenienie
|
Filmy się ogląda i je. Tzn ja tak robię
![]() Kurdę, asystent ciążowy rzekł, że zaczęłam 37 tydzień i cytuję "ostatni moment by spakować torbę do szpitala" - to może ja się zawezmę jednak? ![]() A, powiem Wam, że ja mam plan dzisiaj jeszcze skończyć ubranka prasować, bo już od paru dni mówię sobie, że to zrobię i gucio. Może w nocy mi się uda?:d Brzuchol coś mnie swędzi, oj. |
|
|
|
#3207 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pełny relaks, maseczki, olejki, potem manicure i pedicure, jakieś makijaże i takie tam. Tylko mój TŻ będzie samotnie siedział, jak rodzyn, hehehehe. Cytat:
W razie czego pytajcie, jeśli będę mogła, to pomogę. |
||
|
|
|
#3208 |
|
Zadomowienie
|
My mamy plan, siedząc właśnie w domu, oglądać TV, pić Piccolo o północy i jeść lody...poszaleje dziś przy cukrzycy
|
#3209 |
|
Zakorzenienie
|
A jak jesz Ewa na co dzień? Jak cukry?
Mi coś odbiło i robię właśnie zupę krem z pieczarek, naszło mnie coś. Właśnie, swój numer podałam w klubie, ale muszę sobie zapisać do Was, zaraz to zrobię wreszcie. Black: będę śledzić nowy blog, fajnie się zapowiada ![]() Ale mi malutka rewolucję przeprowadza w brzuchu, oj chyba już jej tam ciasno i się nudzi. A może to dlatego, że muzyki słucham ![]() Wczoraj byliśmy u znajomych na filmie, Tż siedział do mnie przytulony z rękami na brzuchu, oglądamy i tylko czuł jak Mała fajnie na dźwięki z ekranu reagowała, pełen szok ![]() Btw: będę tu dzisiaj zaglądać, jak się którejś będzie nudziło to pogadamy nocą:P |
|
|
|
#3210 |
|
Zakorzenienie
|
My w tym roku tez w domu. I tez filmy
jedzenie. Balony nadmuchalam zeby jakos sylwestrowo troche bylo :P hahaha
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:34.

to znaczy w nocy coś tam troooooooszke czułam ruchy a od rana nic. Stukam ,pukam w brzuch,zaczepiam ją i nic. Zjadłam ciastko czekoladowe,napiłam się wody i się połozyłam i nic
wiem co czujesz, bo też moja czasem ma takie dni że właśnie nic nie rusza się różne mam wtedy myśli i ogólnie ehhh tez chce już rodzić... A potem na nastepny dzień daje mi tak popalić że aż za dwa dni nadrabia, nie wiem czemu tak
gdyby nie ona to nie wiem....

I boli mnie az w srodku jak mam smarowac sie oliwka Bambino ale chca ja wykonczyc :P
a ja lece robic buleczki z pieczarkami 

wzruszyłam się
bo ja nigdy... wiecie zawsze jakaś impreza czuje się zagubiona