|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#811 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W tej ciąży jak słonice chodzimy, chyba nigdy nie urodzimy. Mamusie XI-XII częś
my też w domu, mieliśmy iść do mojego kuzyna na imprezę, ale ten się rozmyśił w ostatniej chwili i nie robi
kupiśmy szampana, zrobimy jakieś drineczki jak dzieci pójdą spać, a co do jedzenia to nie wiem jeszcze
|
|
|
#812 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: W tej ciąży jak słonice chodzimy, chyba nigdy nie urodzimy. Mamusie XI-XII częś
Hej Kobietki!
Ciszaa tutaaj pewnie mamuski zabiegane przy swoich malenstwach ![]() My jestesmy po spacerku, Babelek nakarmiony ma sieste, ja pakuje nas wszystkich bo wybywamy do tesciow. Wczoraj odwiedzila nas polozna , Maly w ciagu 9 dni przybral ok 600 g! wazy juz ponad 4350 nie ma to jak mamusine mleko Co do karmienia to dalej jedziemy na nakladkach silikonowych, leniuszek sie zrobil i kompletnie nie chce chwytac piersi... no trudno do konca sie z nimi pomeczymy. Mam tylko 3 szt. i to latanie, zwilzanie, mycie i sterylizacja czasami mnie wkurzaja, no i nie tylko mnie ![]() A co do pampersiakow to my zuzylismy juz 2 paczki new born 27 , 2 new baby po 48 i 50pare szt. i konczymy kolejne Myslalam , ze bedzie to szybciej schodzilo , zwlaszcza , ze kupkanie zawsze w trakcie karmienia, a troche ich jest ![]() Co mnie cieszy to Maly wyrobil sobie nawyk picia po ok 10 min, wiec jak ktoras tutaj z Was pisala jest to mozliwe
|
|
#813 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zyje zyje troche balam sie tego ze mnie pociągnie ta patologia ) ja. Juz chcialam wczesniej wyjsc ale maz mi kwękał co chwile....to se odpuscilam ale w domu wszystko w miare robie. Plecy mnie troche bola bo caly czas chodze taka zgieta jakos wyprostowac sie nie umiem:/. W ogole ta blizne.jak dotkne to mam taka twarda tam pod spodem. Normalne to jest??? Czy powinna byc taka miękka?Teraz w sumie juz spoko po tym cc najgorsze byly pierwsze dni...masakra!! Bol strassny i jeszcze sie podnosic z tych szpitalnych lozek i klasc sie.. Nogi unosic do gory.. Porazka... i ta opuchlizna.... Ja mialam tragiczna. W czwartek cc, w niedzielę juz w domu, oczywiscie weszlam na wage i myslalam ze sie przewroce!!! Dwa kg mi tylko spadly. W szoku bylam.... Ale teraz juz 11 dzien po i niecale 11 schudlam juz mam 5 z przodu wiec jest git ![]() ogolnie z dnia na dzien coraz lepiej, myslalam ze duzo gorzej.bedzie mi sie goic wszystko. Juz z tym karmieniem tez sobie odpuszczam, tzn biore to tak na lajcie i humor od razu lepszy moze jednak nie dopadnie mnie ta depresja
|
|
|
#814 |
|
Zakorzenienie
|
M zrobił mi niespodziankę.
Pojechał do makszita i przywiózł mi drwala Boszzze jak ja go kocham ![]()
|
|
#815 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mojemu tez smakuje ten drwal slawny
|
|
|
#816 |
|
Rozeznanie
|
Ps: Wkleilam foteczke do albumu :d:d:d
|
|
#817 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Znajomi zapraszali do siebie, ale z dzieckiem przy cycu, to wole siedzic w domu w dresach, niż przy ludziach, nawet jeśli to dobrzy znajomi.A do jedzenia to nic w sumie sobie nie szykuję, domownicy mają jakieś smakołyki poświąteczne, ja mam herbatniki i dżem. A o północy hrbatka laktacyjna ![]() Cytat:
![]() Tylko to niedospanie ciągłe... Mała w sumie śpi po 2-3h, ale z karmieniem jej schodzi mi ok.godzina. Potem zanim zaśnie na kamień, bawimy się w ciuciubabkę z wkładaniem do łóżeczka i wyciąganiem bo stęka. Najlepiej jej się spi w naszym łóżku, ale nie chcę jej przyzwyczaić do tego ![]() ---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:45 ---------- Tynkusia zaprzyjaźnij mnie, plisss
|
|
|
#818 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#819 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale za to, mam obolały brzuch, tzn taką wrażliwą skórę na brzuchu, wkurza mnie nawet jak mnie bluzka obciera nie wiem czy to normalne ![]() cały czas mam w głowie to jak mi kiedyś znajoma opowiadała, jak miała taki bolący brzuch po cc bo jej łożyska zapomnieli wyjąć!!!
|
|
|
|
|
|
#820 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Działa to na świeże blizny, ale podkreślam, żeby nie było nieporozumień - bliznę, a nie ranę. Rana ma być wygojona. Z tego co pamiętam z sr to na to, żeby blizna nie twardniała dobrze robi też oddychanie przeponowe, czyli brzuchem. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---- Ja też dzisiaj jestem w domu. Mieli przyjść znajomi, ale pochorowali się. |
||||
|
|
|
|
#821 | |
|
Zakorzenienie
|
Info z FB
Wiadomość od Dorci Dzisiaj o 8,10 przyszła na świat Gabriela o wadze 3750 i 60 cm 10 pkt. Jest zdrowa. Pisała też ze jest rozdarta i porozrywana na strzępy. ---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:13 ---------- Cytat:
dzięki za info |
|
|
|
|
|
#822 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() klaski:![]() ![]() Choć to ostatnie zdanie trochę mnie zaniepokoiło Mam nadzieję, że wszystko z Dorcią w porządku.
|
|
|
|
|
|
#823 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A brzuch może być wrażliwy przy dotyku nawet parę miesięcy Powiem szczerze że po pierwszej cc zadowolona byłam ze swojej blizny gdzieś po 1,5 roku Ale teraz ładniejsza mi się wydaje niż wtedyCytat:
|
|
|
#824 |
|
Raczkowanie
|
Gratulacje dla Dorci
![]() Co do pampersów to zużyłyśmy 2 paczki 2-5kg te małe, 1 2-5 kg premium care (43szt) i jesteśmy na początku paczki 3-6kg(taką dostaliśmy, spróbowaliśmy i jak dla mnie jest mała różnica między tymi rozmiarami. Wychodzi na to, że chyba mało zużywamy - z Marta 10 na dzień szło. My dziś gościmy znajomych z dziećmi Tż zamówił catering - masa jedzenia, oczywiście nic dla karmiącej , w lodówce pełno alkoholu a ja zerooo kupił mi lecha tego smakowego - maała buteleczka ma 2,5% ale się boję wypic
|
|
|
|
|
#825 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My zużyliśmy 1premium care i 2 dady 2-5 kg, zrobiły się przyciasne w udach i teraz kończymy 1 paczkę 3-6kg.Te są z kolei ciut za duże
|
|
|
#826 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() chociaz po ostatnim zdaniu zrobiła mi sie gorąco, biedna ![]() jeszcze kilka godzin i mały będzie styczniowy ![]() jak zdaze to kupie te mniejsze Pampersy, a jak nie to mąż pobiegnie po porodzie ![]() my też siedzimy w domu, będzie Sylwester z Polsatem
|
|
|
#827 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#828 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
W ogóle nie czuje świąt w tym roku, ani sylwestra. Te pierwsze spędziłam w szpitalu, a sylwester... co mi po imprezie, na której ani nie zjem, ani nie wypiję, ani nie pobawię.. Tiwi tez nie bede oglądać, bo bardziej mi sie spać chce niz oglądać. Chyba mam depresje - jakaś taka obojetna jestem na wszystko. Nie mogę się psychicznie ogarnąć po tym porodzie. Cytat:
|
|
|
#829 |
|
Zadomowienie
|
Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku
|
|
|
|
|
#830 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
u mnie bylo ciezko i podczas cc i po ale to kiedys opisze bo teraz tak tylko z doskoku przez tel wchodze ja pierwsza nocke mialam mega, juz myslalam ze tak bedzie caly czas ale niestety poszliśmy spac ok 12 i wtedy tez mala miala ostatnie karmienie, pozniej obudzila nas o 4 , pozniej kolo 8 czy nawet 9. Ale to po mm bylo ale teraz juz tak dlugo nie wytrzymuje i tez fajnie w lozku ale jednak boje sie ze tz ja przygniecie jakos sama moglabym z nia lezec ale z.nim to juz nie Szczerze mowiac jak dla mnie nie jest tak zle jak wszyscy straszyli... Pewnie bedzie.gorzej jak zaczna sie kolki itp ))) Cytat:
Matko a z tym lozyskiem to masakra jakas.... ;o;o;ooo wtf????????????:| Cytat:
![]() Dzieki Sanetka tez.wlasnie slyszalam o tej masci, jak sie zagoi to napewno uzyje ![]() Ja.chyba tez siedze w domu dzis. Teraz zaprosila nas tzta siostra ale bez sensu tak z taka mala kruszyna siedziec u kogos tyle godzin... U nas za male mieszkanie zeby jakiekolwiek imprezy robic... Zreszta musze pilnować psa.bo petard sie boi .ale zaraz.dostanie tabletki uspokajające i jej sie poprawi
|
|
|
#831 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i:![]() ![]() kla ski: gratulacjelaski teraz zobaczyłam, ze jest juz watek am wresniowo-pazdziernikowych szooooooooooooook zaraz beda listopadowo-grudniowe ![]() Wszystkiego Co Najlepsze Mamuśki w Nowym Roku!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ![]() ![]() :p ijemy:Wasze zdrówko wypije biedronkowym party pop ![]() :brzyda l: |
|
|
|
|
|
#832 |
|
Zadomowienie
|
witam się
![]() ...i życzę wszystkim najlepszego w nowym roku |
|
|
|
|
#833 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no, z łożyskiem to jaja niezłe, po 3 tyg poszła do lekarza, bo już wytrzymać nie mogła, to na usg wyszło że łożysko ma, kazał jej non stop przystawiać dziecko do cyca, żeby macica się obkurczyła i to łożysko fragmentami, podczas karmienia, wypadało!! |
|
|
|
|
|
#834 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale jaja w zyciu o takim czymś nie slyszalam ![]() Teraz jak.sie tak dotykam po brzuchu to strasznie swedzi mnie te odparzenie z plastra... Wkurzajace to jest :/ Kurde spac mi sie chce
|
|
|
#835 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#836 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A może jesteś po prostu zmęczona? Pamiętam jak zachorowałam po porodzie, miałam temperaturę i w związku z tym młodą zajmował się głównie tż. Wtedy poczułam, że naprawdę odespałam poród i brakowało mi tego snu. Teraz też nie jestem super wyspana - jest to takie spanie na raty, bo młoda budzi się na jedzenie w nocy, ale jest to zupełnie coś innego. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Podobno pozostawienie łożyska może grozić krwotokiem. A w ogóle widziałyście swoje łożysko? Ja swoje widziałam jak sprawdzali czy wyszło w całości - taki kawał mięcha, jakoś inaczej sobie to wyobrażałam ![]() A tutaj ciekawostka: "Czy to prawda, że ludzkie łożyska są wykorzystywane do celów medycznych lub kosmetycznych? Barbara Jaworska Tak - nie jest żadną tajemnicą, że łożyska służą jako surowiec do pozyskiwania bardzo cennych substancji, które są wykorzystywane przez przemysł kosmetyczny. Specjalizują się w tym określone firmy, wytwarzające różnego rodzaju preparaty (nie są one dostępne masowo)". http://mamdziecko.interia.pl/eksperc...iem,nId,619022 Ciekawe co się stało z moim łożyskiem?
Edytowane przez Sola1 Czas edycji: 2012-12-31 o 19:47 |
|||
|
|
|
|
#837 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A łożysko... mogłam im powiedzieć że chce sobie na krem przerobić i mają mi zostawi c ![]() ![]() Idziemy sie kąpać. Dziś wyjątkowo późno
|
|
|
#838 |
|
Zakorzenienie
|
moje szkraby spią już od 1,5 godziny
|
|
|
#839 |
|
Zadomowienie
|
Ja nie widzialam lozyska. Zaraz na googlach poszukam
![]() Jaa w ogole nic nie widzialam nAwet w lampach, dobrze je zakryli..
|
|
#840 |
|
Przyczajenie
|
Cześć jeszcze w starym roku!
![]() melduję się na chwilę ze szpitala-nie mam tutaj internetu. Męczę się jak czarnamadonna ![]() Leżymy z małym od 29.12 ze szpitalu. Mały trzyma się mocno, miałam już zakładany balonik, masaże szyjki, następnie pierwszą 7godzinną oksytocynę - i nic Ciągle 2-3 cm i szyjka skierowana ku kości krzyżowej Przy zakładaniu balonika myślałam,że wtopię się w fotel.Jutro mija nam 42tc 0, więc na rano mam ostateczną próbę nr 2 na porodówce - butelkę oksytocyny po raz drugi, jeśli to nie pomoże to przebijanie pęcherza, a jeśli nadal nic - cc W ramach prezentu noworocznego lekarze pozwolili mi wybierać, czy chcę urodzić dzisiaj czy jutro Stwierdziłam, że skoro mały tak się trzyma, to daje sygnał, że chce być noworoczny. Przeczekał koniec świata, BN i Sylwestra. Moja decyzja ma swoje konsekwencje- przekroczymy o grosze próg 1922 zł dochodu do becikowego, więc nie dostaniemy go wcale. Nie to nie, w dupie mam państwo, w którym musiałabym dziś rodzić na siłę, żeby łaskawie dało mi aż 1000zł....Lepiej, że mały pójdzie później do szkoły. Trzymajcie kciuki za moje męczarnie i Szczęśliwego Nowego Roku! |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:51.

kupiśmy szampana, zrobimy jakieś drineczki jak dzieci pójdą spać, a co do jedzenia to nie wiem jeszcze
ślub 2.06.2007
Klaudia 16.10.2009
Adam 18.11.2012

pewnie mamuski zabiegane przy swoich malenstwach

najgorsze byly pierwsze dni...masakra!! Bol strassny i jeszcze sie podnosic z tych szpitalnych lozek i klasc sie.. Nogi unosic do gory.. Porazka...

Ale za to, mam obolały brzuch, tzn taką wrażliwą skórę na brzuchu, wkurza mnie nawet jak mnie bluzka obciera 

klaski:
, w lodówce pełno alkoholu a ja zerooo