|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#811 |
Zakorzenienie
|
Dot.: W tej ciąży jak słonice chodzimy, chyba nigdy nie urodzimy. Mamusie XI-XII częś
my też w domu, mieliśmy iść do mojego kuzyna na imprezę, ale ten się rozmyśił w ostatniej chwili i nie robi
![]() ![]()
![]() |
#812 |
Rozeznanie
|
Dot.: W tej ciąży jak słonice chodzimy, chyba nigdy nie urodzimy. Mamusie XI-XII częś
Hej Kobietki!
Ciszaa tutaaj ![]() ![]() My jestesmy po spacerku, Babelek nakarmiony ma sieste, ja pakuje nas wszystkich bo wybywamy do tesciow. Wczoraj odwiedzila nas polozna , Maly w ciagu 9 dni przybral ok 600 g! wazy juz ponad 4350 ![]() ![]() Co do karmienia to dalej jedziemy na nakladkach silikonowych, leniuszek sie zrobil i kompletnie nie chce chwytac piersi... no trudno do konca sie z nimi pomeczymy. Mam tylko 3 szt. i to latanie, zwilzanie, mycie i sterylizacja czasami mnie wkurzaja, no i nie tylko mnie ![]() ![]() A co do pampersiakow to my zuzylismy juz 2 paczki new born 27 , 2 new baby po 48 i 50pare szt. i konczymy kolejne ![]() Myslalam , ze bedzie to szybciej schodzilo , zwlaszcza , ze kupkanie zawsze w trakcie karmienia, a troche ich jest ![]() Co mnie cieszy to Maly wyrobil sobie nawyk picia po ok 10 min, wiec jak ktoras tutaj z Was pisala jest to mozliwe ![]()
![]() |
#813 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Zyje zyje ![]() ![]() Teraz w sumie juz spoko po tym cc ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Juz z tym karmieniem tez sobie odpuszczam, tzn biore to tak na lajcie i humor od razu lepszy ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#814 |
Zakorzenienie
|
M zrobił mi niespodziankę.
Pojechał do makszita i przywiózł mi drwala ![]() ![]() ![]() Boszzze jak ja go kocham ![]() ![]()
![]() |
#815 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#816 |
Rozeznanie
|
Ps: Wkleilam foteczke do albumu :d:d:d
![]() |
#817 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A do jedzenia to nic w sumie sobie nie szykuję, domownicy mają jakieś smakołyki poświąteczne, ja mam herbatniki i dżem. A o północy hrbatka laktacyjna ![]() Cytat:
![]() Tylko to niedospanie ciągłe... Mała w sumie śpi po 2-3h, ale z karmieniem jej schodzi mi ok.godzina. Potem zanim zaśnie na kamień, bawimy się w ciuciubabkę z wkładaniem do łóżeczka i wyciąganiem bo stęka. Najlepiej jej się spi w naszym łóżku, ale nie chcę jej przyzwyczaić do tego ![]() ---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:45 ---------- Tynkusia zaprzyjaźnij mnie, plisss ![]()
![]() |
![]() |
#818 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#819 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#820 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Działa to na świeże blizny, ale podkreślam, żeby nie było nieporozumień - bliznę, a nie ranę. Rana ma być wygojona. Z tego co pamiętam z sr to na to, żeby blizna nie twardniała dobrze robi też oddychanie przeponowe, czyli brzuchem. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---- Ja też dzisiaj jestem w domu. Mieli przyjść znajomi, ale pochorowali się. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#821 | |
Zakorzenienie
|
Info z FB
Wiadomość od Dorci Dzisiaj o 8,10 przyszła na świat Gabriela o wadze 3750 i 60 cm 10 pkt. Jest zdrowa. Pisała też ze jest rozdarta i porozrywana na strzępy. ---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:13 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#822 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Choć to ostatnie zdanie trochę mnie zaniepokoiło ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#823 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A brzuch może być wrażliwy przy dotyku nawet parę miesięcy ![]() Powiem szczerze że po pierwszej cc zadowolona byłam ze swojej blizny gdzieś po 1,5 roku ![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#824 |
Raczkowanie
|
Gratulacje dla Dorci
![]() Co do pampersów to zużyłyśmy 2 paczki 2-5kg te małe, 1 2-5 kg premium care (43szt) i jesteśmy na początku paczki 3-6kg(taką dostaliśmy, spróbowaliśmy i jak dla mnie jest mała różnica między tymi rozmiarami. Wychodzi na to, że chyba mało zużywamy - z Marta 10 na dzień szło. My dziś gościmy znajomych z dziećmi ![]() Tż zamówił catering - masa jedzenia, oczywiście nic dla karmiącej ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#825 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My zużyliśmy 1premium care i 2 dady 2-5 kg, zrobiły się przyciasne w udach i teraz kończymy 1 paczkę 3-6kg.Te są z kolei ciut za duże ![]()
![]() |
![]() |
#826 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() chociaz po ostatnim zdaniu zrobiła mi sie gorąco, biedna ![]() jeszcze kilka godzin i mały będzie styczniowy ![]() jak zdaze to kupie te mniejsze Pampersy, a jak nie to mąż pobiegnie po porodzie ![]() my też siedzimy w domu, będzie Sylwester z Polsatem ![]()
![]() |
![]() |
#827 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#828 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
W ogóle nie czuje świąt w tym roku, ani sylwestra. Te pierwsze spędziłam w szpitalu, a sylwester... co mi po imprezie, na której ani nie zjem, ani nie wypiję, ani nie pobawię.. Tiwi tez nie bede oglądać, bo bardziej mi sie spać chce niz oglądać. Chyba mam depresje - jakaś taka obojetna jestem na wszystko. Nie mogę się psychicznie ogarnąć po tym porodzie. Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#829 |
Zadomowienie
|
Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#830 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Szczerze mowiac jak dla mnie nie jest tak zle jak wszyscy straszyli... Pewnie bedzie.gorzej jak zaczna sie kolki itp ![]() Cytat:
Matko a z tym lozyskiem to masakra jakas.... ;o;o;ooo wtf????????????:| Cytat:
![]() ![]() ![]() Dzieki Sanetka tez.wlasnie slyszalam o tej masci, jak sie zagoi to napewno uzyje ![]() Ja.chyba tez siedze w domu dzis. Teraz zaprosila nas tzta siostra ale bez sensu tak z taka mala kruszyna siedziec u kogos tyle godzin... U nas za male mieszkanie zeby jakiekolwiek imprezy robic... Zreszta musze pilnować psa.bo petard sie boi ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#831 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() laski teraz zobaczyłam, ze jest juz watek am wresniowo-pazdziernikowych szooooooooooooook zaraz beda listopadowo-grudniowe ![]() Wszystkiego Co Najlepsze Mamuśki w Nowym Roku!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ![]() ![]() ![]() Wasze zdrówko wypije biedronkowym party pop ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#832 |
Zadomowienie
|
witam się
![]() ...i życzę wszystkim najlepszego w nowym roku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#833 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
no, z łożyskiem to jaja niezłe, po 3 tyg poszła do lekarza, bo już wytrzymać nie mogła, to na usg wyszło że łożysko ma, kazał jej non stop przystawiać dziecko do cyca, żeby macica się obkurczyła i to łożysko fragmentami, podczas karmienia, wypadało!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#834 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Teraz jak.sie tak dotykam po brzuchu to strasznie swedzi mnie te odparzenie z plastra... Wkurzajace to jest :/ Kurde spac mi sie chce ![]()
![]() |
![]() |
#835 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#836 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A może jesteś po prostu zmęczona? Pamiętam jak zachorowałam po porodzie, miałam temperaturę i w związku z tym młodą zajmował się głównie tż. Wtedy poczułam, że naprawdę odespałam poród i brakowało mi tego snu. Teraz też nie jestem super wyspana - jest to takie spanie na raty, bo młoda budzi się na jedzenie w nocy, ale jest to zupełnie coś innego. Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Podobno pozostawienie łożyska może grozić krwotokiem. A w ogóle widziałyście swoje łożysko? Ja swoje widziałam jak sprawdzali czy wyszło w całości - taki kawał mięcha, jakoś inaczej sobie to wyobrażałam ![]() A tutaj ciekawostka: "Czy to prawda, że ludzkie łożyska są wykorzystywane do celów medycznych lub kosmetycznych? Barbara Jaworska Tak - nie jest żadną tajemnicą, że łożyska służą jako surowiec do pozyskiwania bardzo cennych substancji, które są wykorzystywane przez przemysł kosmetyczny. Specjalizują się w tym określone firmy, wytwarzające różnego rodzaju preparaty (nie są one dostępne masowo)". http://mamdziecko.interia.pl/eksperc...iem,nId,619022 Ciekawe co się stało z moim łożyskiem? ![]() Edytowane przez Sola1 Czas edycji: 2012-12-31 o 18:47 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#837 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A łożysko... mogłam im powiedzieć że chce sobie na krem przerobić i mają mi zostawi c ![]() ![]() Idziemy sie kąpać. Dziś wyjątkowo późno ![]()
![]() |
![]() |
#838 |
Zakorzenienie
|
moje szkraby spią już od 1,5 godziny
![]()
![]() |
#839 |
Zadomowienie
|
Ja nie widzialam lozyska. Zaraz na googlach poszukam
![]() Jaa w ogole nic nie widzialam nAwet w lampach, dobrze je zakryli..
![]() |
#840 |
Przyczajenie
|
Cześć jeszcze w starym roku!
![]() melduję się na chwilę ze szpitala-nie mam tutaj internetu. Męczę się jak czarnamadonna ![]() Leżymy z małym od 29.12 ze szpitalu. Mały trzyma się mocno, miałam już zakładany balonik, masaże szyjki, następnie pierwszą 7godzinną oksytocynę - i nic ![]() ![]() Jutro mija nam 42tc 0, więc na rano mam ostateczną próbę nr 2 na porodówce - butelkę oksytocyny po raz drugi, jeśli to nie pomoże to przebijanie pęcherza, a jeśli nadal nic - cc ![]() W ramach prezentu noworocznego lekarze pozwolili mi wybierać, czy chcę urodzić dzisiaj czy jutro ![]() Nie to nie, w dupie mam państwo, w którym musiałabym dziś rodzić na siłę, żeby łaskawie dało mi aż 1000zł....Lepiej, że mały pójdzie później do szkoły. Trzymajcie kciuki za moje męczarnie i Szczęśliwego Nowego Roku! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:42.