|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 6 części naszego wątku ?? | |||
| Mamusie majowo-czerwcowe 2013 cz.6 |
|
6 | 11,54% |
| W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.6 |
|
10 | 19,23% |
| Zima leci, Święta za nami; a na wiosnę będziemy z maluszkami. Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
3 | 5,77% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
4 | 7,69% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.6 |
|
3 | 5,77% |
| Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.6 |
|
3 | 5,77% |
| Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.6 |
|
1 | 1,92% |
| Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
0 | 0% |
| Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
2 | 3,85% |
| My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
3 | 5,77% |
| Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
0 | 0% |
| Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
4 | 7,69% |
| Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
0 | 0% |
| Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.6 |
|
0 | 0% |
| Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
4 | 7,69% |
| Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
2 | 3,85% |
| Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
2 | 3,85% |
| Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
5 | 9,62% |
| Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3451 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.
Cytat:
|
|
|
#3452 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.
Cytat:
|
|
#3453 |
|
Zadomowienie
|
Szczęśliwego, owocnego, kwitnącego, pełnego miłości i uśmiechu 2013 Roku dla Was i Waszych rodzin dziewczyny!!!
|
#3454 |
|
Zakorzenienie
|
Moje dziecię śpi chyba. Mąż stwierdził, że śpioch po mamusi
|
#3455 |
|
Zakorzenienie
|
No Banka, to my obie bezmezowe dzis
ale przynajmniej nikt sie o wizaz dzis czepial nie bedzie ![]() Motylek, zobacz jaka Ci los praktyke zafundowal! Po dzisiejszych przejsciach bedziesz ekspertem od odparzonych pup :yes:, dobrze Ci Cloche radzi, zaopiekuj sie swoim siedzeniem jak dzieciecym a wkrotce bedzie gladkie jak pupcia niemowlaka ![]() Cloche, to niezle Cie trzymalo. Czyzby dieta tesciowej Ci nie sluzyla? mi szpitalna wchodzi srednio, ale wychodzi rewelacyjnie. Jak w zegarku. Chyba musze sie zainspirowac nieco, bo juz dawno tak dobrze w tej kwestii nie bylo.Ale ze dzis sylwester i mam juz te slodycze to racze sie lindorkami
|
|
|
|
#3456 |
|
Zakorzenienie
|
na usg gin pokazuje nam wszystkie części ciała bejbika, po chwili mówi "brzuszek większy niż reszta"
ja na to "a to po tatusiu" ![]() tż czerwony,gin się brechtał ![]() banka-ale będą schizy z tym liczeniem,już to widzę.. ![]() na chwilę obecną nie wiem nawet gdzie się udać jakby coś było nie tak ![]() jestem ciągle głodnaa a jem i jem i jem...
|
|
|
|
#3457 |
|
Zakorzenienie
|
Happy dzieki i Tobie takze wszystkiego co najlepsze
![]() Xal ciesz sie jest szansa ze po porodzie tez bedzie spiochem heheh
|
#3458 | |
|
Wtajemniczenie
|
jakie masz? ja mam tropikalne
![]() Cytat:
![]() różnie podają, nawet że od 26 tygodnia. ważne, żebyś wtedy czuła dziecię kilka razy dziennie, a potem już chyba się liczy dokładniej. po całodniowych kłótniach z mężem boli mnie brzuch teraz ... z nerwów ... tzn tak żołądkowo-jelitowo. mam nadzieję, że nie spędzę nocy na kibelku
|
|
|
|
|
#3459 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiśniowe aa to jeszzce trochę do liczenia zostaaało ![]() nie wychodź nigdzie ja 2lata temu wyszłam w sylwestra popatrzeć na petardy, nie zdążyłąm wyjść z klatki a dostałam mega wp***dol od dresów, bo im się nudziło.. kilka dni dochodziłam do siebie..i to tak za nic.. nigdy tego nie zapomnę i nigdy już nie wyjdę.. home sweet home
|
|
|
|
|
#3460 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Jak już wcześniej pisałam to mam z tym problem.. ![]() otóż ostatnio z lenistwa 3 dni pod rząd jadłam na śniadanie płatki z mlekiem.. i co zauważyłam? 3 dni nie było problemu w WC! kolejne dwa dni nie miałam keidy zjeśc płatków i znów mnie zastopowało ![]() teraz (od przedwczoraj) znów próbuję min. szklankę mleka wypić i już dziś widze poprawę może komuś też pomoże ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3461 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
masakra ![]() zanim poznałam męża, to często spędzałam sylwka z koleżanką w domu, bo świetnie się razem bawiłyśmy, i zawsze po północy wychodziłyśmy na spacer po dzielnicy, złożyć znajomym i rodzinie mieszkającej niedaleko życzenia. wszyscy tak wychodzili, i niesamowity klimat się robił, jak obcy ludzie życzyli sobie szczęśliwego nowego roku i częstowali się szampanem potem zaczęliśmy chodzić po znajomych, ale też zawsze po północy wychodziliśmy pooglądać petardy. pierwszy rok mamy taki, że się siedzi w domu, i to w "obcym" miejscu, bo wszyscy w gliwicach
|
|
|
|
|
#3462 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale cóż,trauma trochę została,póki co podziękuję,a już na bank nie z brzuchem, mam w ogóle na codzień schizy,że coś mi się stanie,a co dopiero teraz,wychodząc wśród wypitych
|
|
|
|
|
#3463 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Y
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ---------- Sorki dziewczynki ale pisanie z wamu z tel. Doprowadza mnie do szalu ku......rza stopa wrr cytuje mi jakies rzeczy z kosmosu posty z przed tyg.
|
|
#3464 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3465 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie dziewczyny!!!
Na poczatku zycze Wam wszystkiego co najlepsze w Nowym Roku ,oby byl lepszy od poprzedniego !!! ![]() Wiem wiem,naleza mi sie niezle baty za to ze tyle czasu sie nie odzywalam,i ze przyspozylam Wam zmartwien,ale moze to i lepiej bo gdybym sie odzywala bylo by ich jeszcze wiecej,jakbym opisywala to co sie u mnie dzieje ![]() Jedyne co trzyma mnie jeszcze przy zyciu to malenstwo i Tz,gdyby nie Oni to nie wiem jakby to bylo ![]() Jak wiecie z malenstwem wszystko dobrze,przeczucie sie nie sprawdzilo,bedzie coreczka Jessica a nie synus Filip hehe Tatus sobie wymarzyl,postaral sie przy "produkcji" i ma ![]() No i jedynie co to lozysko mam za nisko,ale juz mam termin na 18marca (32tydz) na kontrolne usg i wierze ze sie podniesie,a poki co musze na siebie uwazac bo jak nie to cesarka :/ Odnosnie finansow,mojego chorobowego itp wszystko jest nie tak,z dnia na dzien nowe informacje i z dnia na dzien coraz gorsze ![]() Nie smuce Wam juz dluzej ![]() Trzymajcie sie cieplutko ![]() P.S co do spania(lezenia) na plecach to u mnie 21tydz i jak tylko troche poleze na plecach to mala tak uciska ze przez pol dnia oddychac nie moge,wiec ja juz wiem ze nie moge :P Tak samo jak leze na prawym boku,to brzuch zwisa i mi sie tam naciaga i boli,a jak na lewym to wszystko jest dobrze ![]() A o powiekszaniu sie stop tez slyszalam :/
"Niewykorzystane szanse bolą znacznie bardziej niż popełnione błędy..." 12/2011 Staranka rozpoczete ![]() 7/9/2012 Pojawiły się cudowne II kreseczki 29/10/12 Pierwsze USG 3/12/12 Pierwsze kopniaczki Nasze Maleństwo |
|
|
|
#3466 |
|
Zakorzenienie
|
Obawiam się, że wysypia się na zapas
![]() Inna nareszcie się odezwałaś, bo się bardzo o Ciebie martwiłyśmy
|
#3467 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wiem wiem,przepraszam
"Niewykorzystane szanse bolą znacznie bardziej niż popełnione błędy..." 12/2011 Staranka rozpoczete ![]() 7/9/2012 Pojawiły się cudowne II kreseczki 29/10/12 Pierwsze USG 3/12/12 Pierwsze kopniaczki Nasze Maleństwo |
|
|
|
|
#3468 |
|
Zakorzenienie
|
Inna!!!
![]() Niech wszystko Ci się pięknie poukłada!
|
|
|
|
#3469 |
|
Wtajemniczenie
|
Inna no w końcu
![]() dobrze że z Tobą i córeczką wszystko ok. i mam nadzieję, że w Nowym Roku wszystko Wam się ułoży pozytywnie własnie gadałam z mamą, babcia wykończyła kanarka sąsiadce |
|
|
|
#3470 | |
|
Rozeznanie
|
Nie dziekuje
(tak zeby nie zapeszyc),ale juz nie wierze ![]() ---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ---------- Cytat:
![]() Nawet juz usmiechala sie do mamusi na USG ![]() Oj chcialabym zeby wszystko sie ulozylo,zeby skonczyly sie juz te wszystkie problemy,tylko tego sobie i Wam zycze Kochane ![]() A rodzinki nie masz patologicznej,poprostu babcia chce odpoczac a nie jeszcze zajmowac sie cudzymi zwierzatkami jak inni odpoczywaja !!!
"Niewykorzystane szanse bolą znacznie bardziej niż popełnione błędy..." 12/2011 Staranka rozpoczete ![]() 7/9/2012 Pojawiły się cudowne II kreseczki 29/10/12 Pierwsze USG 3/12/12 Pierwsze kopniaczki Nasze Maleństwo Edytowane przez Inna_Uk Czas edycji: 2012-12-31 o 21:28 |
|
|
|
|
#3471 |
|
Wtajemniczenie
|
krótkie podsumowanie roku:
+ 0,5 kilo na plusie + 4 cm więcej w brzuszku, ale rozłożyło się po fałdkach, brzuszek ciążowy zaczyna być powoli widoczny - trzy pobyty w szpitalu ![]() - 4 miesiące uziemiona w domu, jeszcze 4 przede mną |
|
|
|
#3472 |
|
Zakorzenienie
|
Inna
ja tam wierze w cuda!Podsumowanie roku: +! Ciaza ![]() + cudowne wakacje w Rzymie i RPA + stala umowa w pracy=mniej stresu +kolejny roczek z miloscia mojego zycia - juz chyba 10kg na plusie od poczatku roku (w tym 5 ciazowych) -kilka obalonych zludzen na temat zycia W sumie zle nie jest ![]() ---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ---------- A i jeszcze jeden - zgaga gigant w Sylwestra. Juz wiem dlaczego moj organizm nie domaga sie czekolady |
|
|
|
#3473 |
|
Rozeznanie
|
Hmm no dobrze,to i ja zrobie podsumowanie :/
-Ciaza -Cudownie w zwiazku -2 razy zwolniona z pracy 1 wyjazd do PL poniewaz dowiedzialam sie ze lokatorka zrobila mi 5 tys dlugu na mieszkaniu,i musialam pilnie jechac ratowac mieszkanie !!! 2 zaszlam w ciaze (kobieta w ciazy to pracownik nie wyrabiajacy normy!!!) - 4,5 kg na plusie (ciaza) - brak dochodow -zero widokow na lepsza przyszlosc !!!
|
|
|
#3474 |
|
Zakorzenienie
|
Niby Sylwek z Wizażem ale jak tu cicho
Tż śpi, o 12stej zadzwonie z życzeniami do niego ![]() a potem spać a teraz czas na szamanko
|
|
|
|
#3475 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
naprawdę starym tłuszczem go było czuć! a ja nie mam jakiegoś przewrażliwionego węchu. no i nawet oka nie pływały, tylko 2mm-warstwa tłuszczu śmierdzącego. bleeeee...Cytat:
Cytat:
gratuluję córeczki i z całego serducha życzę poukładania spraw Cytat:
) przednia szyba po prostu prasnęła i ogromniaste akwarium rozpieprzyło się i zalało pół mieszkania żadna rybka nie przeżyła, bo mama spanikowała i nie zdążyła uratować...
|
|
#3476 |
|
Zakorzenienie
|
ooo niee
Na polsacie zagrał letni. chamski podryw, a moje dziecko sie uaktywniło |
|
|
|
#3477 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurde my tu już różne teorie snułyśmy czemu się nie odzywasz..Po tym co się stało z naszą Meli to każda przewrażliwiona nieco.... Cieszę się,że dzidzia zdrowa i brawa ogromne za córcie Reszta się poukłada.. Ja sama mam dno.. ale wierzę,że będzie lepiej. Musi być! Tego i Tobie życzę ![]() Melduj się czasami i napisz co u Ciebie Cytat:
|
|
|
#3478 |
|
Rozeznanie
|
Aaa pisalyscie o platkach,ja jadlam caly czas corn flakes i nie przynosily oczekiwanych skutkow,od tygodnia zaczelam jesc takie corn flakes ala owsiane i sa z owocami,jakies maliny,truskawki,wisnie i sa the best,normalnie latam do toalety czasem nawet 2 razy w ciagu dnia,a przez polowe ciazy sie z tym meczylam
|
|
|
#3479 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja na plus w tym roku mogę wpisać mojego tż, skarb który mam pod serduchem i cudne wakacje.. wyjście na prostą w niektórych sprawach też na minus.. a po cóż to mówić o minusach,w przyszłym roku ich nie będzie.. ani żadnych innych włączamy ostatnią część Piratów z karaibów a za półtorej godzinki piccolo i spać Miłego babencje! |
|
|
|
|
#3480 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Za zyczenia poki co dziekowac NIE bede ![]() Co do barszczu to mi na Wigilie wyszedl pyszny,dzien wczesniej zrobilam rosol na porcji,a w Wigilie dodalam tylko koncentrat z Krakusa(najlepszy)...wszy scy szaleli z zachwytu ![]() A wech stracilam
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:20.

ale weny do pisania nie mam heheh, mezus w pracy wiec nudno troche

ale przynajmniej nikt sie o wizaz dzis czepial nie bedzie 

naprawdę starym tłuszczem go było czuć! a ja nie mam jakiegoś przewrażliwionego węchu. no i nawet oka nie pływały, tylko 2mm-warstwa tłuszczu śmierdzącego. bleeeee...