|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4081 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. IV
O rok starsza - lecz Nowy rok - nowe mozliwosci - tak podobno gadaja. U mnie dosc wam powiem nudnawo haha siedza jedza pija i w kart graja ![]() Mi udalo sie nawet poryczec :-( nad ta cala moja sytuacja. No ale jak sie mawia " nie ma co plakusiac nad rozlanym mlekiem " - musze miec nadzieje ze teaz bedzie Tylko i Wylacznie Lepiej ;-) |
|
|
|
|
#4082 |
|
Kniaginia
|
My się najedliśmy, obejrzeliśmy jeden film hiszpański na kompie, podczas którego oczywiście zasnęłam i TŻ mnie za 5 dwunasta obudził. Czułam się jak na wojnie, bo mieszkamy w centrum Wawy i taki tu huk od tych fajerwerków był, że tylko współczuć zwierzętom.
A zaraz drugi film sobie obejrzymy. Pozdrawiam |
|
|
|
|
#4083 |
|
Zakorzenienie
|
Wszystkiego dobrego w 2013! Cudownych chwil, pełnych wzruszeń z maluszkami. I dużo Miłości wokół.
|
|
#4084 |
|
Zakorzenienie
|
Witam Was w 2013 roku
![]() |
|
|
|
|
#4085 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie mamusie w Nowym Roku 2013!
![]() Już bliżej niż dalej Ubiegły rok uważam za bardzo udany: wzięliśmy ślub, pojechaliśmy do Włoch w podróż, pojawiły się dwie kreseczki na teście, rozpoczęliśmy remont mieszkania, a teściowie są już na swoim. Chcę zrobić sobie w tym roku listę postanowień i postarać się ich trzymać.
|
|
|
#4086 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry w Nowym Roku
Oby ten rok byl szczesliwy dla nas i naszych maluszkow
|
|
#4087 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Bry
No plus braku kaca w nowy roku poranne wstanie , właśnie się powoli zbieramy bo tak pięknie i słonecznie u nas, że zaplanowaliśmy wyprawę i spacer do lasu. A nawet byłam dzielna wczoraj bo aż do 1:30 wysiedzieliśmy, potem w autko i do domu no i spać ![]() Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ---------- maria28 a co oglądaliście ? coś fajnego ? Mam ostatnio głód fajnych filmów
|
|
|
#4088 |
|
Zadomowienie
|
I ja się witam w nowym roku (:
Oby był lepszy od poprzedniego. I do marca już niedaleko ![]() U nas też królowały filmy, objadłam się i nie wyspałam bo oczywiście strzelali całą noc... a mówią że kryzys (; No a u nas dzisiaj równo 29 tydzień! Jeszcze jeden i też zacznę odliczać
|
|
#4089 |
|
Zakorzenienie
|
Podsumowanie? hmmm
![]() - 25 tydzien -na wadze 6,5 kg plus (szczerze, to wydaje mi sie strasznie duzo, gdyz poszlo mi tylko w brzuch i biust )- dolegliwosci ciazowe byly i sa - 8 tygodni mdlosci, zawrotow glowy, sennosci i wymiotow, nasilone problemy z atopia, obecnie zgaga, lekkie zaparcia (u mnie jak juz zablokuje na dwa dni to odczuwam to dosc niemiło), nacisk na nerw kulszowy, bole plecow... ![]() - siara od ok. 15-16 tygodnia - kreska na brzuchu bardzo delikatna, ledwo widoczna - pepuszek zaczyna lekko sie wypuklac - maluszek 4 tygodnie temu (w 21 tygodniu) wazyl 425 g - kolejna wizyta 4 stycznia - imienia jeszcze nie mamy, ale zastanawiamy sie nad Andre ![]() - do porodu zostalo jezscze 106 dni ![]() ... cos jeszcze bylo?
|
|
#4090 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Ja nie będę podsumowań robić bo..... właśnie zeszłam z wagi i w ciągu tygodnia 2,3 kg do przodu jak dobrze że od jutra do pracy ![]() No i dziś 24t0d
http://s1.suwaczek.com/200812234229.png http://s5.suwaczek.com/200303043435.png Anielka Edytowane przez oliwka__ Czas edycji: 2013-01-01 o 10:23 |
|
|
|
|
#4092 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się z Wami Kobitki w Nowym Roku,
ja wróciłam do domku ok 2.00 ale już kregosłup nie dawał rady - a jak się w domciu połozyłam - hmmm jak błogo zadzwoniła 5 min temu moja koleżanka która na święta pojechała z rocznym synkiem do męża do anglii i zostaje tam do 9 stycznia i mówi że już kupiła mi troszkę ciuszków dla dzidzi śpiochy, kaftaniki, pajace, kocyki, niedrapki także moja Mała będzie juz miała troszkę odzieży - nie mogę się doczekać jej powrotu
|
|
#4093 |
|
Kniaginia
|
|
|
|
|
|
#4094 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() To tez sie podsumuje: -29tyd -16kg na plus -kreska jest delikatna -cyce jak donice -rozstepy na razie tlko w mojej glowie, ale zakupilam wczoraj Mustele, od razu 2 opakowania w promocji i zamierzam do i po porodzie 2 razy dziennie uzywac -siary nie ma -sa bole plecow i sikanie co godzina ![]() -Milenka bardzo aktywna A co do mojej wagi to odkiedy wypatrzylam 2 kropki na brzuch, myslalam, ze to rozstepy, jestem na dicie. Takiej lekkiej zero slodyczy, tlustego zarcia i jedzenia wieczorami i nocami. Nie chce przytyc wiecej niz 20kg. Wczytuje sie w diete curzycowa. Wszystkim zycze wiele radosci i udanego rozpakowania w 2013
|
|
|
|
|
|
#4095 |
|
Rozeznanie
|
No to i my sie witamy w 2013
Wytrzymalismy do 2 z kawalkiem. Zawinelam mezulka do domu i pospalismy do 10.30 Teraz zjadlam swiateczne sniadanie - chlebek bananowy z kawusia z cykorii - mniam ![]() Ale powiem Wam, ze dobrze sie bawilam, choc bardzo umeczylam w sumie. Juz przygotowania mnie troche zmeczyly Halasy w ogole bardzo mnie denerwowaly, jacys pijani sasiedzi znajomych, u ktorych bylismy, ehhh jednak jak sie nie pije, a do tego ma sie innego czlowieczka w brzuchu, to troche ciezej o szalona zabawe Ale ogolnie fajnie bardzo bylo.Probuje posiedziec sobie teraz przed tv, ale nic, absolutnie nic nie ma - jak zawsze w swieta. Ale maly sobie teraz cwiczy no to poleze jeszcze troche na kanapie
|
|
|
|
|
#4096 |
|
Zakorzenienie
|
Zaciazona ja właśnie nocne jedzenie teraz jak wolne i nie pracujemy
Ponadto dziewczyny jakbym zaginęła to jestem tutaj zaczęłam od końca bo ja zawsze od końca czytam Ja odpłynęłam wczoraj tż do mnie mówi a ja nic gonie słyszałam tak mnie wciągnęło
|
|
|
|
|
#4097 |
|
Zakorzenienie
|
A to jak zobaczyłam to od razu mi się skojarzyło z maluszkami naszej nesttele
|
|
|
|
|
#4099 | |
|
Zakorzenienie
|
cześć
witam sie i ja w nowym roku i życze wam wszystkiego co najlepsze Cytat:
![]() za wszystkie nowe tygodnie
|
|
|
#4100 |
|
Zakorzenienie
|
Tym razem Witam sie Wyspana - chociaz z milaiard razy bylam w Wc mlody kopie po pecherzu od samego nowego roku
U mnie krolowaly wpierw kurak badz ew Pinnekjøt ( baranie mieso wygladalo cos ala zeberka ale raczej to bylo miesa duzo i kosci tez haha, ale wam mowie okropne w smaku - a norwedzy sie tym zajadaja - yhmm sa gusta i gusciki ) - potem zaczelismy grac w karty 7 osob w Remika do 500 a co, pozniej po 24 i szampanie byla Pizzzzza i filmy obejrzelsimy - abraham Lincol lowca wampirow i Skyffel ale na tym juz usnelam bo byla juz ok 4 nad ranem hahaha. Moje postanowienia na Nowy Rok - byc Zaje.....sta Mamusia dla Mlodego ..!!! - ew moge schudnac znowu do 65-70 kg ( fajnie by bylo ) Mam pytanie odnosnie tej siary w piersiach.?? Kiedy ona sie pojawia ..?? Moderna ma juz od kilku tygodni inne tez juz maja - ewcia jest w mlodszej i juz ma - a ja dupa blada nic tylko takie male biale plamki na sutkach le nic nie leci, moze powinnam zaczac pic herbatke na laktacje ..? No nic lece cos znesc bo wszyscy sie w koncu obudzili i mozna zasiasc do stolu Ps - obudzialam sie z mega kaszlem i katarem a jutro do pracy |
|
|
|
|
#4101 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#4102 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie każdemu się chyba przed porodem pojawia (:kuruj się ! Ja do pracy w czwartek i piątek... a potem znowu długi weekend bo pon muszę mieć wolny...
|
|
|
#4103 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#4104 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#4105 |
|
Zakorzenienie
|
Kasia - co do siary to ja w 31 tygodniu i tez nie ma ale przy Julce tez nie mialam wcale dopiero po porodzie wiec nie u kazdego musi sie pojawic
|
|
#4106 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
25.02.2010 25.04.2010. 25.10.2010. zaręczyny 15.10. 2011. ![]() 21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png |
|
|
|
|
|
#4107 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej Kobietki! wszystkiego najpiękniejszego w Nowym Roku!!!
![]() Sylwester ok! byliśmy w domu koło 1, chociaż chciałam już szybciej jechać było 5 par, troszkę jedzenia i pyszne drinki bezalkoholowe do picia ![]() Dziś dzień na leniuchowo! ----------------------------------- Co do podsumowań: - 32w2d - 9kg na plusie - nie wiem ile w kłębie bo nie mam cm ![]() - piersi urosły o 1 rozmiar - rozstępy niewielkie na piersiach - brak rozstępów na brzuchu - oby tak dalej - siary brak - kreska jest ale niewidoczna tylko pod pępkiem - mdłości do około 20 tygodnia - kilka razy zaliczony kibelek - jeden pobyt w szpitalu - mała ciągle fika jak oszalała! Ale ogólnie jest czadersko
Na zawsze." Moje 55 cm szczęścia... Michalinka - ur. 12.02.2013r. Edytowane przez LiwkaO Czas edycji: 2013-01-01 o 13:20 |
|
|
|
|
#4108 | |||
|
Zadomowienie
|
Witam się w Nowym Roku
![]() Jak fajnie nie mieć kaca tego dnia ![]() Chemię z barwników ma wywalić pranie (ja osobiście zawsze piorę nowe rzeczy, ale to głównie dlatego że nie lubię tego sklepowego zapachu), co do prasowania, to niby piszą ze ma wytłuc jakieś drobnoustroje, ale jakie i po co, to kto to może wiedzieć. Zresztą, piszą też w rożnych miejscach żeby prać te ubranka w 95 stopniach, ciekawe jakie tkaniny wytrzymają taką temperaturę. Ja wypiorę (bo mam używane po innym dziecku i żeby odświeżyć), wyprasuję (żeby nie było ), a potem się zobaczy. Myślę, że nie ma co przesadzać, bo przez nadgorliwość można krzywdę dziecku zrobić.Cytat:
wypiłam kieliszek i bleee ja też wytrawna jestem jeśli chodzi o trunki Cytat:
![]() Cytat:
![]() Moje podsumowanie: - jutro zaczynam 32 tydzień - waga 10 kg na plus - dolegliwości ciążowe: w I trymestrze mdłości, ale do zniesienia, II trymestr bez problemów, teraz już trochę ciężko - siara: jest podejrzenie że się pojawia, ale w sumie to nie wiem ![]() - kreska na brzuchu lekko widoczna (włochy bardziej )- rozstępów brak (albo nie widzę, bo nie wiem jak wyglądają )- pępek już prawie na wierzchu - imię wybrane - do porodu zostało 9 tygodni w ogóle ciąża to dla mnie najwspanialsze wydarzenie minionego roku ![]() i jeszcze foto z wczoraj
|
|||
|
|
|
|
#4109 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4110 |
|
Zakorzenienie
|
witam sie i ja w nowym roku. Maly wczoraj w brzuchu mial taka imprreze ze szok hehe. Ja siedzialam do ok 2 ogladalam legalna blondynke a i pospalam do 12.30 hihi. Alliw slicznie wygladasz
no dziewczynki juz nam nie duzo zostalo robi sie strasznie
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:08.

, właśnie się powoli zbieramy bo tak pięknie i słonecznie u nas, że zaplanowaliśmy wyprawę i spacer do lasu. A nawet byłam dzielna wczoraj bo aż do 1:30 wysiedzieliśmy, potem w autko i do domu no i spać 
)

- 8 tygodni mdlosci, zawrotow glowy, sennosci i wymiotow, nasilone problemy z atopia, obecnie zgaga, lekkie zaparcia (u mnie jak juz zablokuje na dwa dni to odczuwam to dosc niemiło), nacisk na nerw kulszowy, bole plecow... 

i są jakby popękane
za wszystkie nowe tygodnie
05.07.2008