|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kochane głosujemy na kolejny tytuł zapraszam
|
|||
| Testować nerwy swojej mamy lubię, psocę, niszczę, krzyczę, rozrabiam i gubię. |
|
5 | 10,64% |
| Tu tupnę nóżką, tam krzyknę "nie", niech siwych włosów przybędzie mamie. |
|
1 | 2,13% |
| Daj mi, nie ciem i łaa łaa - krzyczy wciąż gromadka ta. |
|
1 | 2,13% |
| Niewinne oczka jak aniołek mam, ale prawdziwy hardcore wnet pokażę wam |
|
7 | 14,89% |
| Zdania układamy, co raz wiecej z rodzicami rozmawiamy. |
|
0 | 0% |
| My tu gadu-gadu, a dzieciaki dają w zabawach czadu. |
|
0 | 0% |
| Bunt dwulatka przyszedl wiosna i mamy minę "radosna" |
|
0 | 0% |
| Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś przetrwamy |
|
26 | 55,32% |
| Dzieci nasze już w domach znudzone, gdzie ta wiosna? , pytaja one |
|
1 | 2,13% |
| Rożki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną |
|
6 | 12,77% |
| Głosujący: 47. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#601 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011
dzień dobry
![]() U nas już lepiej, noc prawie jak normalna, 1 pobudka tylko, gorączka sobie poszła (tfu tfu), tylko mały jeszcze kaszle. Ale widzę że w domu po kolei łapie każdego, wychodzi na to że ja chorowałam najkrócej Cytat:
Cytat:
dobrze że chociaż do inhalatora się przekonał Cytat:
![]() Cytat:
ja poproszę na maila jeśli możesz ![]() Cytat:
Cytat:
biedaczek Oby szybko przeszło! ![]() Byliśmy z TŻem na zakupach, błąd, bo ludzi mnóstwo, szał zakupów, ale nie było wyjścia. Z tym że największe kolejki oczywiście po jedzenie, alkohol i fajerwerki, więc nas to nie dotyczyło. Oczywiście odwiedziłam Rossmanna, kupiliśmy też aparat fot. urządzenie wielofunkcyjne, aż się boję sprawdzać stan konta ![]() Muszę chyba TŻa pochwalić. Mówię że może bym po południu okna wymyła, bo brudne, a pogoda ładna, na co TŻ "nie ma mowy, tobie nie wolno, jak dla mnie mogą takie być do kwietnia, jak mi będą przeszkadzały to sam umyję" Więc zawsze mam wytłumaczenie, że mąż mi nie pozwala
|
|
|
#602 |
|
Wtajemniczenie
|
Najlepszego Mamusie i Dzieciaki na Nowy Rok
|
#603 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011
Ania daj mejla na pw.
|
|
|
|
#604 |
|
Zakorzenienie
|
hej kochane
matko co się dzieje z tymi choróbskami ??????!!!!!! jakiś pogrom ![]() mam nadzieję,że z nowym rokiem wszystko co złe się skończy !!!!! u nas tez nie wesoło mały po dwóch dniach poprawy po antybiotyku znów wczoraj dostał gorączki i był strasznie senny plus brzydkie koopki spał w ciągu dnia 3 h plus nocka 13h jeszcze nigdy tyle nie spałdziś pojechaliśmy do naszej ulubionej lekarki zeby go osłuchała i na szczęście oskrzela i płuca czyste aleeeee powiedziała,że dawka antybiotyku którą mu ta poprzednia lekarka przepisała jest za duża do jego wieku nie mam pytań... stąd mówi mogły być problemy z brzuszkiem a co za tym idzie temperatura mam nadzieję,że jak teraz zmniejszymy to będzie już ok ![]() ogólnie wszędzie trąbią,że grypa,że jakieś wirusy , strach się bać alibany strasznie mi przykro tym których nie będzie bo balują i tym które pewnie jeszcze będą dziś na W. życzę SZCZĘSLIWEGO NOWEGO ROKU , ABY PROBLEMY ODCHODZĄCEGO 2012 NIGDY JUŻ SIĘ NIE POWTÓRZYŁY A NOWY ROK OBFITOWAŁ W SAME SZCZĘŚLIWE DNI PEŁNIE SPOKOJU I RADOŚCI A BEZ TROSK I ZMARTWIEŃ |
|
|
|
#605 |
|
Rozeznanie
|
Klikam jeszcze z pracy.
wszyscy myśleliśmy, że tak jak w Wigilię prędzej skończymy, ale jednak nie ![]() Korzystając z tej okazji chciałam Wam życzyć Dużo szczęścia w Nowym Roku.By wszelkie troski, problemy odeszły wraz z kończącym się rokiem. Dużo miłości i spełnienia najskrytszych marzeń! |
|
|
|
#606 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny najmilsze i ja życzę Wam samych wspaniałości w Nowym Roku, pociechy z dzieci, samych dobrych dni i zero zmartwień.
Ja dopiero od garów odeszłam, nakryłam stół. ( od 10 non stop w kuchni) Dziękuję za taką imprezę
|
#608 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny nie wiem co się stało
![]() mały dostał ataku płaczu, szału, na rękach nie , padał na podłogę , wił się jak z bólu i non stop płakał ostatni raz taki płacz słyszałam jak miał kolkęjeść nie chciał nic ze "stałych "pokarmów dałam mu mleko a potem nurofen i powoli , powoli sie uspokoił nie mam pojęcia co to było ale wiem ,że nie chcę już tego nigdy więcej przeżywać to wyglądało koszmarnie |
|
|
|
#609 |
|
Zakorzenienie
|
Chciałam dodać jeszcze dwa ale coś się nie da
![]() Julka nad ranem dostałam gorączki, wymiotowała i byliśmy z nią w szpitalu- ma wirusówkę-nic wielkiego lekko zaczerwienione gardełko i mamy tylko zbijać gorączkę. Ale trzeba ją izolowac od Mateuszka-teraz jest u rodziców-zaraz po niego jadę, a jutro jadę z nim na cały dzień do nich. |
|
|
|
#611 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#612 | |
|
Zakorzenienie
|
piękny widok!!!! I zdrowiejcie szybko! ![]() Cytat:
nagle zaczął, bez niczego? mam nadzieję że już będzie dobrze
|
|
|
#613 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie po świątecznie, my bez internetu, tzn po Nowym roku bedzie bo dzis zapłaciłam, ale na Swięta zapomnia łam w tym wszystkim i nie było.\My chorzy, Karol gorączka wysoka, biegunka i wymioty, do tego nic nie chce jest, absolutnie nic. Jak go nosze to czuje jak zelzał.
My dzis grzecznie w domku, bo jak tu gdziekolwiek wyjsc jak dzieci chore. Starszy zapalenie oskrzeli, my grysko leczymy. Jednym słowem kicha. Życzę wszystkim Dobrego Nowego Roku, a na pewno żeby był lepszy niz poprzedni
|
|
|
|
#614 |
|
Zakorzenienie
|
U nas od 14 spokój (tfu tfu).
Dziubku, kurczę może to przez to "przedawkowanie" antybiotyku Strasznie się ostatnio męczycie Aniu, cieszę się że Adaś już czuje się lepiej A na zakupach poszaleliście ![]() Oliweczko, fajna z Was rodzinka Te nasze dzieci to przy Mateuszku wielkoludy ![]() Zdrówka dla Juleczki! Gomra, widocznie Karol sam sobie dietę zrobił Brumciu, jak Tymek? Marzenko, jak policzek naszej małej piękności? ZDRÓWKA WSZYSTKIM CHOROWITKOM!! Wszystkiego dobrego w nadchodzącym roku, żeby był lepszy od mijającego |
|
|
|
#615 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
komu ufać? Cytat:
Oliweczka śliczne zdjęcia, i Mateuszek jak urósł od mojej wizyty w szpitalu Ja to bym poszła spać.
|
|
#616 |
|
Wtajemniczenie
|
Kochane wszystkiego najlepszego w nadchodzącym Nowym 2013 Roku
|
#617 |
|
Rozeznanie
|
Wszystkiego najlepszego w nowym roku!!!
Chorowitków tylko przybywa ta pogoda to jakiś pogrom!Dużo dużo zdrówka dla wszystkich Oliweczko ślicznie wyglądacie, Mateuszek przeuroczy, Ty kwitnąca no cud miód Dziubku może go brzuszek tak mocno bolał co się biedaczek nacierpiŻanetko w końcu chyba jako ostatnia Ci gratuluję Ale szczerze Brumku strasznie przykro się czyta jak Tymek się umęczy oby mu jak najszybciej przeszło.U nas już lepiej - tzn. Karolcia już nie ma gorączki i tylko czasem zakaszle, katar jakby tez przeszedł. Za to ja czwarty dzień gorączki, jadę na paracetamolu, jak przestaje działać to z powrotem mi temp skacze do 38,5 Acha no i okazało się że kuzyneczka Karolci na święta prątkowała ospę - czekamy teraz na ospę u Karolci. Miało któreś z naszych dzieciaczków już ospę? Jak się leczy? czym smarować? muszę się psychicznie przygotować
|
|
|
|
#618 |
|
Zakorzenienie
|
wszystkiego naj w nowym roku. Zycze mniej chorob mniej wstretmnych
|
|
|
|
#619 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki,
Życzę Wam wszystkiego co najlepsze w Nowym Roku!!! I zdrówka dla chorowitków My już po imprezie Sylwestrowej Była kuzynka z córką, ale Majka o 19 idzie spać, więc długo nie posiedziały. Buziaki dla wszystkich ---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ---------- Cytat:
Dostała Neosinę w zawiesinie, i tyle. Nie miała gorączki, więc nic więcej nie podawałam. Na krostki albo puder w płynie, albo fiolet. U nas łagodnie przeszło. Oby u Was też (jeśli w ogóle Karolcia złapie) Oliweczko, piękna rodzinka z Was
|
|
|
#620 |
|
Rozeznanie
|
Dla Wszystkich mamuś i ich robaczków Wszystkiego Najlepszego w Nowym Roku!!!!!!
|
|
|
|
#621 |
|
Raczkowanie
|
Natka_, mam nadzieję, że u Domka już lepiej
![]() dziubek79, dużo zdrowia dla Szymka!!! mam nadzieję, że będzie już dobrze ![]() Oliweczka, fajna z Was Rodzinka zdrowia dla Julki! my po kontroli, u Heluty lepiej Życzę Wam, aby 2013 okazał się być lepszym od 2012. Samych wyjątkowych, niezapomnianych chwil, miłości i zdrowia!
|
|
|
|
#622 | ||
|
Zakorzenienie
|
A ja pierwszy raz od niepamiętnych czasów spędzam sylwestra w domu
Nie umiem sobie miejsca znaleźć. Tż pracuje na kompie, Domek śpi, a ja przylazłam tu do Was z nadzieją, że kogoś zastanęDomek na wieczór znowu zrobił luźną kupę, ale już "lepszą" tzn. nie taka woda... Mam nadzieję, że idzie ku lepszemu! Ale wiecie c, chyba jakiś wirus panuje, bo dużo dzieciaków ma biegunki ![]() Eee tam, idź jak masz okazję ![]() Cytat:
Zdrówka kochanaDomek miał ospę mając 7 m-cy, smarowałam go pudrem w płynie i dodatkowo doustnie heviran. Nie gorączkował, więc nawet fajnie to przeszedł ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ---------- |
||
|
|
|
#623 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie taka impreza że co chwilę słyszę sarę w niani w lecę na górę.....
nie wiem co jej dolega
|
#624 |
|
Zakorzenienie
|
Szczęśliwego Nowego Roku dziewczyny
![]() - duzo cierpliwości - wyrozumiałości I zdrowia bo ono najważniejsze, reszta sam sie ułoży I uśmiechu na twarzy ) Dziękuje ze Jesteście
|
|
|
|
#625 |
|
Rozeznanie
|
dzięki za ospowe rady
sąsiad z góry nieźle imprezuje - mam nadzieję że mi małej nie zbudzi. a my oglądamy koncert Kapeli ze Wsi Warszawa
|
|
|
|
#626 |
|
Zakorzenienie
|
ktoś nam watek zablokował od wczoraj czy jak
![]() witam mamusie w nowym , kolejnym naszym , wspólnym roku jak chorowitki dzisiaj ????? |
|
|
|
#627 |
|
Zadomowienie
|
Bry Kuny
Najlepszego na ten Nowy Rok
|
#628 |
|
Rozeznanie
|
Noworoczne Szczęśliwego i Najlepszego
a przede wszystkim duuuużo zdrowia nie wiem co było w tym grudniu, że wszyscy chorowali, więc się cieszę, że sobie poszedł ![]() mnie jeszcze po 20 coś dopadło i latałam ciągle do kibelka nie ma to jak udany sylwester ![]() u nas od rana piękne słońce, Hania dała pospać do 9 chyba pierwszy raz w życiukończę kawkę i na spacer się zbieramy |
|
|
|
#629 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj było tam samo, z tym że doszedł katar lejący.
Cytat:
Fajnie, że udało Wam się tam pojechać. Naciesz się tym ![]() Cytat:
edit: doczytałam, ze pod wieczór było lepiej Mi się zdaje, że oni z Julcią podobni są ![]() Cytat:
Co to mogło być Może rzeczywiście brzuszek... Jakieś wzdęcie silne ![]() Cytat:
Elliko - zdrowiej już, ja Cię proszę! ![]() Coś mi się zdało, że połowy rzeczy mi nie zacytowało ![]() Witam radośnie i noworocznie Ładny poranek za oknem Choć w domu szpital. Tymek bez zmian. Tzn. może jednak z drobnymi zmianami, bo doszedł katar, który leje się z nosa i trochę się już udaje odciągnąć. Choć to najgorsze dalej siedzi gdzieś w klatce piersiowej, bulgocze i charczy i nie daje mu się odkrztusić. Cała noc, drugą już rzędu, przekasłał Naprawdę podiwiam go, że tak to dzielnie znosi, bo ja bym chyba oszalała, jakby mnie tak męczyło ![]() No i mąż też chory. Ma katar i lekka gorączkę. Ale oczywiście wg niego to już stan przedagonalny
|
|
#630 |
|
Wtajemniczenie
|
i ja się witam w Nowym Roku!!!!
wszystkiego dobrego dla Was wszystkich sylwestra w domu spędziliśmy. Hania padła o 21 i spała do rana, Natalka za to wytrwała do północy było wesoło i miło.pojedliśmy, poplotkowaliśmy (byli jeszcze znajomi u nas) i powspominaliśmy trochę stare czasy ![]() mnie w nowym roku @ przywitała -pierwsza od ponad dwóch lat! dziwnie mi ![]() spokojnego leniuchowania posylwestrowego życzę! i zdrówka!! Mamad wszystkiego najlepszego!!! Edytowane przez pieleszka Czas edycji: 2013-01-01 o 10:47 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:02.

zapraszam

dobrze że chociaż do inhalatora się przekonał 

Żadnej temperatury ani bóli brzuszka nie ma.

Ale szczerze

nie ma to jak udany sylwester
chyba pierwszy raz w życiu