|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#541 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci obok, w brzuchu, w planach, nie ustajemy też w staraniach! - część 17.
cześć
ja dzisiaj byłam aż 3h w pracy i teraz czekamy na sylwka-zdecydowaliśmy z mężem zostać w domu sami i mamy romantico sylwka mamy krewetki, szpinak, bagietka no i kąpiel będzie
|
#542 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci obok, w brzuchu, w planach, nie ustajemy też w staraniach! - część 17.
Cytat:
nie wiem, nie pytam a nikt o tym nie mówi, jak byłam w tym roku pierwszy raz z mężem na ich grobie to też miałam dreszcze ![]() stokrotka24 współczuję takich doświadczeń, oby już nigdy się nie powtórzyły dziś ostatni wolny dzień dla mnie, dobrze mi się siedziało w rodzinnych stronach ale jutro o tej porze bedziemy już z mężem w drodze do pracy ja ciągle myślę o tym co jeszcze kilka dni temu wydawało mi się realne...i jakoś tak chyba raczej na smutno zakończę ten rok- ale WAM ŻYCZĘ ŻEBY 13 OKAZAŁA SIĘ DLA WSZYSTKICH SZCZĘŚLIWA, ŻYCZĘ ZREALIZOWANIA WSZYSTKICH PLANÓW, SPOKOJNYCH CIĄŻ, LEKKICH PORODÓW I ZDROWYCH DZIECIACZKÓW |
|
|
|
|
#543 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nataszka się szykuje na świat![]() dla Ciebie teź spełnienia marzeń w nowym roku, szybkiego dojścia do siebie po cc i oczywiście ślicznej, zdrowej córuni w ramionach Dziewczyny czy ma któraś ochotę wymienić się ze mną nr tel.? Bo jak byłam w szpitalu to tak pomyślałam, że nie mam do nikogo kontaktu
|
|
#544 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tez nie mam do zadnej z Was kontaktu---------- Dopisano o 15:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:56 ---------- zbieram sie do domku, do pozniej
|
|
#545 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Onyks te majty t tylko na pierwsze doby Nie musisz ich miec, mozesz kupic gorsze majtki bawelniane, ale mi te siatkowe odpowiadały bo dobrze trzymaly ![]() za zakup![]() Cytat:
![]() Oj jak ja pamietam ten Sy;lwester 3 lata temu, caly przelezalam bo ruszyc sie nie moglam a 1 stycznia pieklam babeczki, 2 juz mnie wzieło![]() Trzymam kciuki i mam nadzieje,ze Nataszka jeszcze troszke posiedzi ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Seba spi, ja siedze w kuchni, koncze ![]() Zycze Wam szczesliwego Nowego Roku, oby byl lepszy od starego
|
|
#546 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie ..
Kochane , Zycze Wam Szczesliwego Nowego Roku! Aby bylo w nim duzo zdrowia , milosc oraz szczescia!!! A jak tak podsumowalam dzisiaj ten rok... Najpiekniejsza chwila 2012 roku? Dzien w ktorym narodzil sie Nasz synek. ♥Nasza milosc , szczescie , radosc ... Ten rok byl dla Nas bardzo wyjatkowy!Takze Nowy Roku przed Toba duze zadanie aby dorownac temu staremu ...2012 dziekuje za cudny rok! 2013 .. jestem na Ciebie gotowa
|
|
#547 |
|
Zakorzenienie
|
Kochane dziewczyny szampańskiej zabawy nawet w najmniejszym gronie, w nowym roku wiele spokoju, radości i oczywiście spełnienia wszystkich marzeń !!
|
|
|
|
#548 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki, życzę Wam wszystkim szampańskiej zabawy, a na ten Nowy Rok dużo szczęścia, radości i spełnienia wszystkich marzeń ![]() Ja obskoczyłam sklep, kupiłam rajstopy i buty na sylwestra i zrobiłam wszystko, co miałam do zrobienia. Teraz spadam do wanny, będę się przygotowywać
|
|
|
|
#549 |
|
Zakorzenienie
|
Butter Ty dzis kupilas buty na wieczorne wyjscie?
dobrze ze to domowka![]() życze wszystkim udanych imprez,
|
#550 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wierzę, że pragniesz już końca roku, dlatego z całego serca życzę, by ten szybko się skończył (a dużo już nie zostało ), a następny przyniósł same pozytywy! I nie jesteś naiwna - zdecydowanie wyczerpałaś limit nieszczęść! Cytat:
Ja spadnę do pięknego D, a Ty będziesz miała namioty takie, jak ja teraz ![]() Eee, mówię o dniach wolnych, takich bezbudzikowych! Do pracy wstaję o 5.15 ![]() Cytat:
![]() Ach Kochana, miałam miałam... ale wzięłam urlop Nie chciało mi się z portierem siedzieć ![]() [1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;38365329] Tak się zastanawiam, skąd ja znam Twój nick? Chyba się spotkałyśmy w jakimś wątku. [/QUOTE] My wszystkie z lipcowych jesteśmy ![]() Cytat:
Uważajcie na siebie Cytat:
Nataszka is coming! Cytat:
i romantico sylwka Kąpieli nie będzie, ale może jakiś dziki sex ![]() Blonde, cudny tort! Ja absolutnie nie mam zdolności do pieczenia I jestem z Ciebie (i Seby!) baaardzo dumna! ![]()
Odtąd MY - już nigdy JA. W duecie siła. Edytowane przez aaby Czas edycji: 2012-12-31 o 19:01 |
||||||
|
|
|
#551 |
|
Zakorzenienie
|
Widzę, że sporo spędza ten wieczór w bardzo kameralnym gronie
![]() My również siedzimy we dwójkę... Aj, sorry, we czwórkę - Kłaki się obrażą ![]() Założyłam kieckę, pomalowałam sobie pazurki lakierem Disco Disco , wypachniłam się, mąż wdział koszulę... Drink już się sączy - mąż robi tak pyszne mojito, że mogę nie mieć umiaru i jeszcze chwila i będę nago tańczyć na stole Dobrze, że jesteśmy sami ![]() To co dziewczynki, za 9 m-cy mamy wysyp na wątku? ![]() Przez moment miałam dziś taki mały dołek - jakoś tak smutno mi się zrobiło, że jesteśmy młodzi, bez większych zobowiązań jeszcze (czyt. dziecko choćby), a siedzimy we dwójkę w domu, jak emeryci... I że nawet nie mamy znajomych, których można by zaprosić - wszyscy albo na wyjeździe, albo u wrogów. Ale dołek sobie poszedł i niech już nie wraca ![]() Swoją drogą gdzieś bardzo głęboko mam takie marzenie, że to nasz ostatni Sylwester we dwoje/bez brzuszka ![]() Dziewczynki, na nadchodzący 2013 życzę Wam przede wszystkim zdrowia! A poza tym spełnienia wszystkich marzeń, poczucia spełnienia we wszystkich kategoriach, uśmiechu w każdym momencie! Naprawdę bliskich osób wokół. I żeby chciało się chcieć! Szczęśliwego Nowego Roku Paskudy Moje! ---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:01 ---------- A w ogóle żadna z Was nie napisała, jakie ma postanowienia Żadnych postanowień w tym roku?
|
|
#552 |
|
Zakorzenienie
|
oby
![]() to ja też Wam życzę najlepszego, II kresek miłości i ogólnie wszystkiego o czym marzycie
|
#553 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#554 |
|
Zakorzenienie
|
Kochane Moje!
Życze Wam żeby spełniły sie wszystkie Wasze marzenia, te duże i te malutkie. Naszym wątkowym mamuśką dużo siły i wytrwałości, wszystkim ciężarnym - aby porody odbyły sie gładko i bezproblemowo, a staraczkom .. aby ujrzały na tescie dwie grubasne kreski Ja też juz po pierwszym kieliszeczku winka. ![]() Abby - ależ spryciula z Ciebie - urlop mówisz ![]() Stokortko - wysle Ci na pw mój numer telefonu - pisz/dzwoń kiedy tylko bedziesz miała potrzebę
|
#555 |
|
Zakorzenienie
|
|
#556 |
|
Zakorzenienie
|
Ostatni dzień urlop wykorzystany w ostatni dzień roku
![]() Wskakuj na listę, migusiem!
|
#557 |
|
Zakorzenienie
|
|
#558 |
|
Zakorzenienie
|
Jeju.. a wiesz co, ja mam cały urlop z 2012 roku - całe 26 dni
![]() Wykorzystałam w tym roku 15 dni jeszcze z poprzedniego roku... 2011 Nie wiem kiedy ja to wykorzystam
|
#559 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
domyślam się co czujesz, bo sama mam nieudaną ciężą za sobą poronienie zatrzymane stwierdzili u mnie na początku września, 2 dni później miałam zabieg.... i też wierzę że przyszły rok będzie dla mnie łaskawszy My Sylwestra w domu spędzamy, może nawet nie zaśniemy przed 24 jak rok temu do tego młoda mi się coś podziębiła ![]() Blonde, oczywiście brawa dla Seby ale brawa też dla Ciebie ! to że osiągnęliście sukces to jest przecież w dużej mierze Twoja zasługa, Twojego uporu i konsekwencji Madzia, pytałaś o wartościowość mleka. Moim zdaniem nie ma górnej granicy, przecież mleko matki nie zamienia się nagle w wodę wiadomo że na samej piersi roczne dziecko to już nie pociągnie, ale przecież po roku mleko to już jest uzupełnienie innych posiłków, nie podstawa dietyi jeszcze mnie takie rozkminki naszły... dziecko potrzebuje mleka do około 3 roku życia...Skąd w Was (w większości o ile nie we wszystkich) przekonanie, że dla rocznego dziecka lepsze jest mleko krowy (czyli mm) niż mleko własnej matki? nie oznacza to wcale,że ja 3 letnie dziecko mogłabym kp, ale nie widzę wielkiej tragedii, gdy ktoś to robi (oczywiście w sensowny sposób). tylko nie bijcie
|
|
|
|
|
#560 |
|
Rozeznanie
|
Hej Kobietki!
Wczoraj odwiedzila nas polozna , Maly w ciagu 9 dni przybral ok 600 g! wazy juz ponad 4350 nie ma to jak mamusine mleko Co do karmienia to dalej jedziemy na nakladkach silikonowych, leniuszek sie zrobil i kompletnie nie chce chwytac piersi... no trudno do konca sie z nimi pomeczymy. Mam tylko 3 szt. i to latanie, zwilzanie, mycie i sterylizacja czasami mnie wkurzaja, no i nie tylko mnie ![]() Co mnie cieszy to Maly wyrobil sobie nawyk picia po ok 10 min mam wtedy troszke spokoju ![]() Czasami ma problemy z purtaniem , gdy pije to pakuje w pampersiaka rownie i dokladnie przy czym sie spina, potem nalyka powietrza i brzuszek boli. Gdy widzimy, ze baardzo sie meczy to ratujemy sie kropelkami Espumisan dla dzieci - polecamy Wszystkim Wam zyczymy szczesliwego Nowego Roku! Duzo zdrowka bo ono najwazniejsze! bo moge , a cooo ![]() ![]() ![]() PS : WKLEILAM ZDJECIE DO ALBUMU ;D Szczesliwego Nowego Roku!!!!!
|
#561 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja nie mam,
|
|
#562 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
aż chce się zjeść! ![]() ---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ---------- Cytat:
od północy powtarzam Ewci ze moze juz wychodzic :P
|
|
#563 |
|
Zakorzenienie
|
witam w 2013 oby obfitował w II
|
#564 |
|
Zakorzenienie
|
Wszystkiego dobrego w nowym roku, II kresek na teście, bezproblemowych ciąż i lekkiego porodu, dla mamusiek radości z macierzyństwa, dla wszystkich spełnienie marzeń
Jak tam sylwester minął? My oglądaliśmy film, potem fajerwerki oglądaliśmy i lulu
|
#565 |
|
Zakorzenienie
|
Moje Kochane!!!
W Nowym Roku zycze Wam 12 miesiecy zdrowia, 53 tygodni milosci, 8784 godzin wytrwalosci, 527040 minut pogody ducha i 1622400 sekund szczescia
|
|
|
|
#566 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Butter wróci, już Ty się o nią nie martw
![]() Cytat:
Ja w 2012 miałam jeszcze 20 dni i tak naprawdę prawie wszystkie (prócz tych w grudniu i 3 dni w sierpniu) były brane na uczelnię - niby potrzebowałam pojedyncze dni, a uzbierało się 15 ![]() W tym roku będę miała 23 (o ile przedłużą mi umowę ), ale w lutym już wezmę 5 na Zakopane, potem pewnie parę na remont... Najlepiej dla mnie z racji urlopu byłoby zajść w ciążę w 2014... tylko czy wytrzymam? ![]() Cytat:
Mnie po prostu taki widok razi - dziecko 1,5-roczne, chodzące, i podchodzi do mamy, ciągnie za bluzkę i woła "Am". Nie z tym kojarzy mi się kp Cytat:
Dzielnie sobie radzisz Zajrzałam do albumu - ależ masz przystojniaka! Oby obfitował! ![]() Cytat:
Kłaki strasznie przeżyły północ - Hera schowała się w łazience za WC, Olo stał przerażony w kuchni i cały się trząsł Aż łzy mi leciały, jak je przytuliłam. Biedne zwierzaczki, nie rozumieją, że nic złego im się nie stanie ![]() Obudziła mnie telefonem mama - nie wiem, kto dzwoni w Nowy Rok tak wcześnie (była 10 ). Łeb mnie boli okrutnie, także zjadłam trochę moich super otrębów i zaraz wypiję Solpę.Na dziś planów brak - prócz lenistwa Na pewno siądę do Grocholi, a poza tym leżenie do góry brzuszyskiem
|
|
#567 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() T eraz obiecuje poprawe![]() Przydalo by sie jeszcze troche przysiasc w domu do anuki angielskiego, bo tez to sobie zawsze obiecuje ![]() Tak wiec to sa moje postanowienia Cytat:
Odnosnie mleka i samego karmienia(aczkolwiek obiecałam sobie ze nie bede uczestniczyla w takich dyskusjach, bo zaraz sie niektore obrazaja, a po co stwarzac niemila atmosfere, zwlaszcza na poczatku roku ), ale odpowiadajac na Twoje pytanie skad takie przekonanie, to uwazam ze mm jest znacznie bardziej wartosciowe dla np. 2-3 latka niz piers matki. Co zawiera mleko w piersi?To nie jest juz posiłek zaden, to ewentualnie moze byc przyzwyczajenie, chec przytulenia, poczucia bliskosci...wg mnie mleko takie nie zawiera zadnych składnikow odzywczych, wartosci, mm ma chociaz wszelkie witaminy i składniki odzywcze, ktore potrzebne sa dziecku przy okresie wzrostu i rozwoju Takie moje zdanie, byc moze bledne, ale tak uwazam Co z tego,z e dziecko je juz normalne posilki i ma witaminy z nich, wg mnie mleko matki zupełnie nic juz w tym wieku nie daje(jak pisalam tylko przyzwyczajenie)
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#568 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to zapraszam ![]() W poscie wyzej kawalek dla Ciebie ![]() Cytat:
Witam w Nowym Roku ![]() U Nas impreza udana Dzieci sie czasami szarpaly, ale generalnie smiechu bylo co nie miara No i Panowie tez sie dogadali bo tylko ja z kolezanka sie znałam![]() Tz musiał pojechac do pracy na 2 godz, ja juz ogarnelam wszystko i mozemy sobie z Seba posiedziec ![]() Seba dostal od nich na urodziny stacje policyjna i jest zachwycony
Nasz Wielki Dzień- 22.09.2007 Nasza Miłość Sebastianek- 02.01.2010 Edytowane przez blonde_hair Czas edycji: 2013-01-01 o 11:29 |
||
|
|
|
#569 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja parę ich mam - ale i tak pewnie nic się nie spełni. Jednak po raz pierwszy nie mam postanowienia schudnięcia - w tym roku przerodziło się ono w zadbanie o siebie, zarówno fizycznie, jak i psychicznie Jaki tort! ![]() Jak dobrze, że nie umiem takich piec - miałabym +10kg!
|
|
#570 |
|
Zakorzenienie
|
Witamy w Nowym Roku!!
![]() My dzisiaj wreszcie trochę lepiej!!
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:03.

i teraz czekamy na sylwka-zdecydowaliśmy z mężem zostać w domu sami i mamy romantico sylwka
mamy krewetki, szpinak, bagietka

Wiadomo jaki był powód?
ja ciągle myślę o tym co jeszcze kilka dni temu wydawało mi się realne...i jakoś tak chyba raczej na smutno zakończę ten rok- ale 

super, że tak dobrze wam idzie, ni i dla Seby największe brawa
i zrobiłam wszystko, co miałam do zrobienia. Teraz spadam do wanny, będę się przygotowywać 
Wierzę, że pragniesz już końca roku, dlatego z całego serca życzę, by ten szybko się skończył (a dużo już nie zostało 
pojechałam szybko z tz do szpitala i zrobili usg i na szczęście dziecko żyje. Jak lekarka mi puściła bicie serca dziecka to nie mogłam się uspokoić. Zostawili mnie w szpitalu bo jeszcze plamiłam i dzisiaj dopiero wyszłam.

T eraz obiecuje poprawe