Guciu od Megi:zagadaj do kolegi- II-IV 2010 - Strona 25 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-01, 15:26   #721
megi-megi
Zakorzenienie

Dot.: Guciu od Megi:zagadaj do kolegi- II-IV 2010

P0P - a więc jakaś równowaga istnieje. To tłumaczy dlaczego Ana nie chce drugiego dziecka.

U nas standard. Igor na antybiotykach, ja na antybiotykach - żyć, nie umierać.
Sylwester na szczęście minął.
Od huku Guciu się obudził, wzięłam go na ręce do okna - wtulony pooglądał i wrócił do łóżka spać.
Dzień zaczął od Picollo
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-01, 15:36   #722
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
To coś w temacie - ale te turkucie są obrzydliwe - nie wiedziałam, że coś takiego sobie u nas żyje. Wielkie i paskudne - fuj.
gdzieś to widziała?

---------- Dopisano o 15:36 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ----------

Cytat:
P0P - a więc jakaś równowaga istnieje. To tłumaczy dlaczego Ana nie chce drugiego dziecka.

Od huku Guciu się obudził, wzięłam go na ręce do okna - wtulony pooglądał i wrócił do łóżka spać.
Dzień zaczął od Picollo
moja nie lubi żadnych napojów musujących/ gazowanych. Naszczęście.
Piccolo to jest gazowny napój? tak dawno to piłam

Moje dziecko za 10 dni skończy 3 latka... a ja za 15 dni...
ale ja już nie 3, leci nam ten czas...
nataszka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-01, 15:42   #723
megi-megi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nataszka25 Pokaż wiadomość
gdzieś to widziała?

moja nie lubi żadnych napojów musujących/ gazowanych. Naszczęście.
Piccolo to jest gazowny napój? tak dawno to piłam

Moje dziecko za 10 dni skończy 3 latka... a ja za 15 dni...
ale ja już nie 3, leci nam ten czas...
No dziewczyny pokazywały sobie turkucie - ohyda.

Ale masz duże dziecko... strasznie szybko ten czas leci.
A picolo gazowany bardzo - mój lubi wszystkie te niezdrowe sprawy - chipsy i żelki kocha - a to same paskudztwa. Co zrobić... raz na jakiś czas dostaje i oby tylko wtedy.
Stary 2013-01-01, 15:43   #724
lindsley
Zakorzenienie

Widzę że wszystkie dzieci grzecznie spały, mamusie się wyspały...
Misiek szalał z kuzynką do 1chyba, wstał o 8. Ja się kładłam po 2 i nie bardzo się wyspałam.
Goście już pojechali, prawie posprzątałam. Został Misiowy pokój ale nie iwem kiedy będzie mi się chciało ogarnąć ten bałagan - masakra co 2 maluchów potrafi zrobić
Kot zeschizowany bo mama wzięła swojego psa, dzieci do tego żyć mu nie dały.
Misiek nie lubi fajerwerków więc nawet przez okno nie chciał oglądać.

Wszystkiego Najlepszego w Nowym Roku

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-01, 15:44   #725
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
Bao sprawdziłam i wszystko gra

ja też uwielbiam papirusa

ja również.Dzisiaj z nudów przeglądałam kolekcję wiosna-lato
Zamówiłam dla Niny przecudowne ogrodniczki z bluzeczką,sukienkę dzinsową i kurtkę na wiosnę

Bao padłam na widok ubrań z katalogu dla Izy z nexta

ja tylko na all kupuję i przepłacam niestety szkoda,że nie ma nam kto kupować tych ubrań.Niby Agnieszka by mogła,ale coś jej długo już nie było.

o rany,rzeczywiście trzeba będzie coś pomyśleć

ja dzisiaj od rana się lenię tak,że aż wstyd.Śpię,leżę,jem i czytam+dochodzący wizaż
ana gdzie kupilaś♥?????????????

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-01, 15:47   #726
JASTA79
Raczkowanie

Wszystkiego Naj w Nowym Roku!
Bao śliczne masz pociechy
Darusia gratulacje dla Amelki za piewsze samodzielne kroczki. Moja Ania od wczoraj zaczęła chodzić trzymana za rączki, też coraz lepiej jej idzie.
Nataszka - super prezenty dla dziadków, ale ja nie mam takich zdolności, żeby to samej wykonać i nie znam nikogo takiego. My pewnie znowu kalendarze zrobimy z fotkami dzieci.
Ana - o Bułecka....

Pokaże Wam jak się dzisiaj moje dziewczyny bawiły
1. Toast Agatki
2. W tanecznym transie
3. Ania
4. Moja mała kuchareczka

Edytowane przez JASTA79
Czas edycji: 2013-01-02 o 14:24
JASTA79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-01, 15:56   #727
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:
No dziewczyny pokazywały sobie turkucie - ohyda.

Ale masz duże dziecko... strasznie szybko ten czas leci.
A picolo gazowany bardzo - mój lubi wszystkie te niezdrowe sprawy - chipsy i żelki kocha - a to same paskudztwa. Co zrobić... raz na jakiś czas dostaje i oby tylko wtedy.
moja żelki też lubi ale teraz jej sie znudzily bo dostawala te CERUVIT i już tak nie woła, a chipsy też niestety lubi
Stary 2013-01-01, 15:57   #728
mrowak
Zakorzenienie

Cytat:
To coś w temacie - ale te turkucie są obrzydliwe - nie wiedziałam, że coś takiego sobie u nas żyje. Wielkie i paskudne - fuj.

to teraz sobie wyobraź, że kopiesz sobie szpadlem w ziemi, kopiesz, kopiesz i nagle wykopujesz takiego gnojka który zaczyna spierdzielać w niewiadomym kierunku-czasem w kierunku Twoich butów Ile razy przy przygotowaniach ziemi pod trawnik trafiałam na takiego padalca co jeszcze po zimie zaspany był-wterdy przynajmniej nie spierdziela, bo jeszcze śpi, ale obrzydliwe są, to prawda

Gabrysia przespała całe 25 minut solidnego walenia fajerwerkami i to nie gdzieś tam w mieście, ale dosłownie pod oknami-my z TZ w gotowości nie spaliśmy, bo przecież się na pewno obudzi, a ona

dzisiaj poszliśmy na spacer na działkę i ku mojej radości jabłka, które siedzą sobie w skrzynkach w takiej piwniczce pod ziemią nie przemarzły mi biorę je na ususzenie-poprzednia porcja wyszła mi idealna, chrupią i łamią się jak prawdziwe chipsy-tylko nie wiem czy zamknięte w słoiku jednak nie zmiekną trochę

sklepowych, prawdziwych chipsów Gabrysia w ogóle nie zna-tzn.jak widzi, że ktoś je to wie co to jest, ale sama nie jada- u nas w domu tego nie ma, od wielkiego dzwonu ja mam ochotę, ale wtedy jem jak ona już śpi
Za to w okresie świąt i nadal do dziś Gabrysia pochłania spore ilości pomarańczy i madarynek-dzisiaj po śniadaniu wciągnęła 3 mandarynki bez mrugnięcia okiem. Pomarańczę też pożera za jednym posiedzeniem CAŁĄ-no, chyba ze podzieli się z mamusią i tatusiem, a bardzo kubi to robić. Wczoraj u znajomych zjadły razem z koleżanką chyba z 10 mandarynek. Siku leciało później dobre 3 minuty

Edytowane przez mrowak
Czas edycji: 2013-01-01 o 16:02
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-01, 15:58   #729
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JASTA79 Pokaż wiadomość
Darusia gratulacje dla Amelki za piewsze samodzielne kroczki. Moja Ania od wczoraj zaczęła chodzić trzymana za rączki, też coraz lepiej jej idzie.
Nataszka - super prezenty dla dziadków, ale ja nie mam takich zdolności, żeby to samej wykonać i nie znam nikogo takiego. My pewnie znowu kalendarze zrobimy z fotkami dzieci.
Ana - o Bułecka....

1. Toast Agatki
2. W tanecznym transie
3. Ania
4. Moja mała kuchareczka
prześliczne zdjęcia, rozumiem że robione do 20 godziny bo potem artystki posnęły
Stary 2013-01-01, 16:05   #730
JASTA79
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lindsley Pokaż wiadomość
Widzę że wszystkie dzieci grzecznie spały, mamusie się wyspały...
No nie wszystkie, niestety. Moje ładnie poszły spać przed 20.00 ale od 1.30 już się zaczęło jęczenie.

P0P - równowaga w przyrodzie musi być zachowana. U mnie też dziewczynki to chodzące przeciwieństwa, tylko co do spania to zawarły pakt przeciwko matce

---------- Dopisano o 16:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ----------

Cytat:
Napisane przez nataszka25 Pokaż wiadomość
prześliczne zdjęcia, rozumiem że robione do 20 godziny bo potem artystki posnęły
Nie, to dzisiejsze fotki. To taki Sylwester z opóźnionym zapłonem (a dokładnie z 12-godzinnym opóźnieniem).
JASTA79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-01, 16:07   #731
Baobabek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
to teraz sobie wyobraź, że kopiesz sobie szpadlem w ziemi, kopiesz, kopiesz i nagle wykopujesz takiego gnojka który zaczyna spierdzielać w niewiadomym kierunku-czasem w kierunku Twoich butów Ile razy przy przygotowaniach ziemi pod trawnik trafiałam na takiego padalca co jeszcze po zimie zaspany był-wterdy przynajmniej nie spierdziela, bo jeszcze śpi, ale obrzydliwe są, to prawda

Gabrysia przespała całe 25 minut solidnego walenia fajerwerkami i to nie gdzieś tam w mieście, ale dosłownie pod oknami-my z TZ w gotowości nie spaliśmy, bo przecież się na pewno obudzi, a ona

dzisiaj poszliśmy na spacer na działkę i ku mojej radości jabłka, które siedzą sobie w skrzynkach w takiej piwniczce pod ziemią nie przemarzły mi biorę je na ususzenie-poprzednia porcja wyszła mi idealna, chrupią i łamią się jak prawdziwe chipsy-tylko nie wiem czy zamknięte w słoiku jednak nie zmiekną trochę

sklepowych, prawdziwych chipsów Gabrysia w ogóle nie zna-tzn.jak widzi, że ktoś je to wie co to jest, ale sama nie jada- u nas w domu tego nie ma, od wielkiego dzwonu ja mam ochotę, ale wtedy jem jak ona już śpi
Za to w okresie świąt i nadal do dziś Gabrysia pochłania spore ilości pomarańczy i madarynek-dzisiaj po śniadaniu wciągnęła 3 mandarynki bez mrugnięcia okiem. Pomarańczę też pożera za jednym posiedzeniem CAŁĄ-no, chyba ze podzieli się z mamusią i tatusiem, a bardzo kubi to robić. Wczoraj u znajomych zjadły razem z koleżanką chyba z 10 mandarynek. Siku leciało później dobre 3 minuty
a może lepiej trzymać w papierowych torebkach??Mój dziadziuś - działkowicz zawsze suszone owoce czy warzywa tak przechowuje i nic się nie dzieje
Fajnie Ci, że małą tak wcina, mój karze sobie obierać skórkę i zjada sam miąższ może ze 2 kawałeczki, pomarańczy nie tknie, jabłka jedynie zjada tak z 3/4. Wogóle jestem załamana ostatnio jego dietą zero mięsa, z kotleta to tylko panierkę, ziemniakó nie chce, jedynie te zupy zjada jajecznicy nie ruszy, serk nie chce, najlepiej to by żył na mleku i mlecznych kanapkach z kindera

Stary 2013-01-01, 16:09   #732
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:
No nie wszystkie, niestety. Moje ładnie poszły spać przed 20.00 ale od 1.30 już się zaczęło jęczenie.

P0P - równowaga w przyrodzie musi być zachowana. U mnie też dziewczynki to chodzące przeciwieństwa, tylko co do spania to zawarły pakt przeciwko matce

---------- Dopisano o 16:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ----------

Nie, to dzisiejsze fotki. To taki Sylwester z opóźnionym zapłonem (a dokładnie z 12-godzinnym opóźnieniem).
a to też dobrze, bo co to za różnica dla nich
piękne gwiazdki, i ta jeansowa sukieneczka.... ślicznie

---------- Dopisano o 16:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ----------

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
a może lepiej trzymać w papierowych torebkach??Mój dziadziuś - działkowicz zawsze suszone owoce czy warzywa tak przechowuje i nic się nie dzieje
Fajnie Ci, że małą tak wcina, mój karze sobie obierać skórkę i zjada sam miąższ może ze 2 kawałeczki, pomarańczy nie tknie, jabłka jedynie zjada tak z 3/4. Wogóle jestem załamana ostatnio jego dietą zero mięsa, z kotleta to tylko panierkę, ziemniakó nie chce, jedynie te zupy zjada jajecznicy nie ruszy, serk nie chce, najlepiej to by żył na mleku i mlecznych kanapkach z kindera
o to tak jak moja,

mleko i mleczne kanapki i jeszcze rosół z makaronem.

mięsa też nie je wcale, nie mam już sił na nią.
Stary 2013-01-01, 17:15   #733
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
[/COLOR]ceny next tez ma niezle;/ no ale jakosc jest perfekcyjna i te ubrania sa tak sliczne,tak wszystko jest dopracowane,dobrane ze normalnie ahhhh....:lov e:

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
[/COLOR]U nich można kupić ubrania z NeXT
www.halens.pl
o jeju zaraz biegnę przeglądać.Szkoda,że wcześniej o sklepie nic nie widziałam.
eee guzik z nexta mają,szkoda.
Cytat:

Dzień zaczął od Picollo
właśnie tak
Cytat:
ana gdzie kupilaś?????????????
Bao allegro.Widziałaś te rzeczy z barankami? dobrze,że ja oprócz Niny jakiegoś maluszka nie mam,bo bym chodziła goła
Cytat:
Ana - o Bułecka....

1. Toast Agatki
2. W tanecznym transie
3. Ania
4. Moja mała kuchareczka

śliczne dziewczyny,a młodsza ma piękną sukienkę

Cytat:

nigdy się na nacięłam na dziada,gdyby nie wasza rozmowa to bym gnojka nie znała.

dziewczyny widzę,że dajecie colę,picolo dzieciom.Nina jeszcze nigdy w życiu nic gazowanego nie piła,nawet wody,bo się boję podać i jakieś to wszystko niezdrowe mi się mega wydaję(oprócz wody) to już taki wiek gdzie można podać coś z gazem?tzn.więc nie ma się co bać,że brzuch rozboli po wypiciu gazowanej wody?

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley

Edytowane przez anakazar
Czas edycji: 2013-01-01 o 17:21
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-01, 17:40   #734
P0P70
Zakorzenienie

Oliwka piła juz gazowane napoje ale mało. Ona najbardziej lubi sama sobie zrobić. bierze sok malinowy lub pomarańczowy i leje do szklanki tak na samo dno a potem do pełna wodę niegazowana. Tego soku to jest minimalnie tylko tak aby aby. Piccolo jej nie smakowalo ale coś tam wypiła bo dziewczynki wypiły. I wczoraj pierwszy raz jadła chipsy. Wzięła jednego i wypluła. Najbardziej lubi ptasie mleczko wedla. Mamusia zreszta także.

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-01, 17:46   #735
nataszka25
Zakorzenienie

moja nie pije więc nie wiem

---------- Dopisano o 17:46 ---------- Poprzedni post napisano o 17:45 ----------

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Oliwka piła juz gazowane napoje ale mało. Ona najbardziej lubi sama sobie zrobić. bierze sok malinowy lub pomarańczowy i leje do szklanki tak na samo dno a potem do pełna wodę niegazowana. Tego soku to jest minimalnie tylko tak aby aby. Piccolo jej nie smakowalo ale coś tam wypiła bo dziewczynki wypiły. I wczoraj pierwszy raz jadła chipsy. Wzięła jednego i wypluła. Najbardziej lubi ptasie mleczko wedla. Mamusia zreszta także.
to mamusie zapraszam na ptasie za to głosowanie co prawda w domu mam z Milki ale kupimy z Wedla
wszystkie zapraszam>
Stary 2013-01-01, 18:05   #736
lindsley
Zakorzenienie

Michaś pomarańczy i mandarynek nie lubi - jak większości owoców. Toleruje banany i czereśnie, maliny prosto z krzaczka.
Gazowanego i chipsów nie skosztował jeszcze.

Tak jak baobabkowy Kubuś mógłby na mleku i mlecznych produktach żyć. Od wielkiego dzwonu zje zupkę czy mięso z ziemniakami. Czasem nie wiem co mu dać na śniadanie czy kolacje
No i słodycze... Żelki to na kg mógłby wciągać.

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-01, 18:16   #737
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

Witam w Nowym oby lepszym roku!

Życze Wam tego co każdy: zdrowia dla najbliższych, miłości i spełnienia marzeń!

U nas impreza mega udana o 5 rano ledwo do domu wróciłam i jako jedyna w szpilkach cała noc przetańczyłam
W załączniku zdjęcie w kolorowych rajtach i sukience cekinami wyszytej przeze mnie recznie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg sylwestrowo1.jpg (116,3 KB, 45 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Sylwestrowo.jpg (68,6 KB, 45 załadowań)

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-01, 18:19   #738
megi-megi
Zakorzenienie

Igor jak dziadowski bicz w Święta się rozpuścił, ale na szczęście mięso jeszcze lubi.
Mógłby żyć na samych żelkach, gdyby mu pozwolić.

Na kolacje w kąpieli (!) je duży jogurt z Bakomy truskawka+kiwi. Lubi jeszcze fantazję. I na tym kończy się jego mleczny repertuar.
Generalnie zjada mięsko w sosie z kaszami, ziemniaczkami, rybę bardzo lubi, suche bułki, cini minis truskawkowe, zupy też przeważnie lubi (prócz fasolowej, grochowej, soczewicowej). Nie je kanapek - tylko czasem skusi się na grzanki z serem. Z warzyw - porażka - w zupie je. A poza tym tylko ogórek surowy.
Owoce w większości owszem, bardzo chętnie - najbardziej kiwi - jak już nic nie chce, to kiwi z reguły zje. No i w ramach zdrowego jadłospisu dostaje do pogryzania rodzynki. Najlepsze jakie trafiłam i mu pasują z Piotra i Pawła - jeżdżę, żeby nową paczkę mu nabyć.
Cały niezdrowy szajs typu napoje gazowane, chipsy, żelki, mamby i inne darzy wielką miłością. Pije za to na noc wodę, a w dzień rozrabiane soki z wodą - z reguły jabłkowe.

A kiedyś mówiłam, że ma dziurki w zębach - nie ma Coś mu się mocno przykleiło tylko - wystarczyło porządnie domyć i chyba nic nie ma. Może dentysta nas wyprowadzi z błędu, ale póki co wolę nie sprawdzać.
Stary 2013-01-01, 18:23   #739
Baobabek
Zakorzenienie

Cytat:

o jeju zaraz biegnę przeglądać.Szkoda,że wcześniej o sklepie nic nie widziałam.
eee guzik z nexta mają,szkoda.

właśnie tak

Bao allegro.Widziałaś te rzeczy z barankami? dobrze,że ja oprócz Niny jakiegoś maluszka nie mam,bo bym chodziła goła

śliczne dziewczyny,a młodsza ma piękną sukienkę

nigdy się na nacięłam na dziada,gdyby nie wasza rozmowa to bym gnojka nie znała.

dziewczyny widzę,że dajecie colę,picolo dzieciom.Nina jeszcze nigdy w życiu nic gazowanego nie piła,nawet wody,bo się boję podać i jakieś to wszystko niezdrowe mi się mega wydaję(oprócz wody) to już taki wiek gdzie można podać coś z gazem?tzn.więc nie ma się co bać,że brzuch rozboli po wypiciu gazowanej wody?
nie buszowałam po next'owych ubrankach na all może jutro nadrobię
co do gazowanych - piccolo Kubuś nawet nie tknął, a pfee mówił, za to jak widzi colę to zabiłby za choćby łyka niestety zasmakował w marcu jak jakoś musiałam mu wapno podać, a wiecie że on antylekowy, więc popijał syrop colą - ledwo łyczek dwa, tak mu zostało, jak jakiś syrop niedobry to popija colą, jedynie bioaron na wieczór bez tego no i teraz pneumolan na te zatkane zatoki mu podaję, to nie popija. Niestety moje dziecko ma smaki po mnie, ja za śmieciowe żarcie też bym sie dała pokroić za chipsy, colę, pizzę i całego Maca Nie daję mu tego - to oczywiste, czasem skubnie chipsa - ale muszę szybko chować, bo zjadłby wszystko, pizzę zjada chętnie, smak wieś maca też zna - ale ja szybsza więc nie posmakował za bardzo. Teraz do Maca jeździmy bez niego, bo wszystki by tam chciał ale normalnego obiadu nie chce zjeść...

Stary 2013-01-01, 18:32   #740
anakazar
Zakorzenienie

moje dziecko oczywiście najchętniej jadło by tylko słodycze,żelki,jedynie chipsy jej zwisają,bo nie jadła nigdy.
Przez święta rozpuszczona przez nierodziców pierwsze co jak wstawała to pytała"co dostanę z szafki"(szafka w której trzymamy słodycze)
i odmawiała niesłodyczowego jedzenia.Jedyne co takim zachowaniem zyskała to to,że od 3 dni nie widziała kompletnie nic słodkiego.Nie dostała ani jednego żelka.
Rezultat mamy taki,że nie pozapychana łakociami doceniła normalne jedzenie.Dzisiaj najadła się warzyw,łososia,owoców i jest ok.

Niestety widzę,że słodyczowy ciąg ma jak mamusiaRośnie mi ostra rywalizacja jeśli chodzi o szafkę

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
Stary 2013-01-01, 18:37   #741
mrowak
Zakorzenienie

Cytat:
a widzisz-może papierowe lepsze? Ja się nie znam na tym, wsadziłam w co miałam, papierowych torebek w domu nie mam, ale jak faktycznie lepsze to mogę zakupić.

Gabrysia właśnie wyjadła 3/4 tego porcji suszonych jabłek-nie mogła się od nich oderwać dosłownie:jeszcze i jeszcze i jeszcze chrupiących jabłuszek chciała. Niewiele to ona chyba tylko chleba je-poskubie, podziubie, zje to co na chlebie, ugryzie samego chleba raz i do widzenia-ale to mnie nie martwi, bez chleba da się wyżyc.

Cytat:
Napisane przez lindsley Pokaż wiadomość
Michaś pomarańczy i mandarynek nie lubi - jak większości owoców. Toleruje banany i czereśnie, maliny prosto z krzaczka.
Gazowanego i chipsów nie skosztował jeszcze.
Gabrysia za maliny oddałaby chyba najukochańszą lalkę. Ostatnio wydobyłam jakieś zapomniane, zamrożone, okazały się całkiem dobre-mało brakowało a zjadłaby razem z pudełkiem

Cytat:
Cały niezdrowy szajs typu napoje gazowane, chipsy, żelki, mamby i inne darzy wielką miłością.
No wiesz, jakby Ci to...ktoś mu musiał tej szajs podać... Odetnij mu dostęp to po jakimś czasie zapomni. Moja za to jak i Igor rodzynki uwielbia, suszoną żurawinę, ziarenka słoneczniki i dyni też.
Jak mu robisz mięsko w sosie żeby pasowało do kasz?

Bao, Gabryśka ostatnio chciała bardzo jechać do "drajstru"-domyśl się teraz co to i zjeść burgera. Kupiliśmy, a ona w domu dziubnęła dosłownie skraweczek i powiedziała, że już nie i chce ogóreczka i wędlinkę. To chyba nie będzie z niej wielbicielki fast foodów

u nas hasło "weźmy coś z szafki" oznacza sięgnięcie do szafki gdzie często są schowane nowe książeczki, albo plastelina, farbki czy inne zabawiacze-zdrowy nawyk

Edytowane przez mrowak
Czas edycji: 2013-01-01 o 18:39
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-01, 18:41   #742
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
Zosia też bardzo lubi mandarynki i pomarańcze.
A ja się zastanawiałam dlaczego ona tak często siku robi

chipsów nie je w ogóle, kiedyś spróbowała jednego od dziadka -oczywiście jej smakowało. Ja sama tego nie jem więc Zosia też nie.

Ana- Zosia od czasu do czasu napije się wody gazowanej, nic jej nigdy po niej nie było. Picolo też wczoraj piła.

Ja nie kupuje tych mlecznych kanapek, raz kupiłam Zosi i nie chciała tego jeść.

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-01, 18:47   #743
megi-megi
Zakorzenienie

Cytat:
No wiesz, jakby Ci to...ktoś mu musiał tej szajs podać... Odetnij mu dostęp to po jakimś czasie zapomni. Moja za to jak i Igor rodzynki uwielbia, suszoną żurawinę, ziarenka słoneczniki i dyni też.
Jak mu robisz mięsko w sosie żeby pasowało do kasz?
Pewnie, że ja mu pokazałam to wszystko.
Święta się skończyły i wyżerka też. Teraz w weekendy ma szanse dostać coś ze słodyczy i wolę jednak, żeby to była czekolada.
Ja robię często gulasze z warzywami (ale mało, żeby Igor ich nie zauważył), duszony schab. Wczoraj żeberka udusiłam - chłodziłam i ściągałam tłuszcz - fuj. Ale bardzo delikatne to mięso i z apetytem jadł.

Igor też bardzo lubi żurawinę. Muszę jeszcze mu daktyle pokazać. Fig nie lubi, moreli suszonych też nie. Pestki kiedyś mu pokazywałam, ale nie był zainteresowany - czas powtórzyć. Je orzechy, migdały, ale w ograniczonej ilości.
A z ciast lubi tylko i wyłącznie muffinki czekoladowe z kawałkami czekolady w środku. A no i marchewkowe lubi z kremem. Reszta ciast go w ogóle nie interesuje.
Stary 2013-01-01, 18:50   #744
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
moje dziecko oczywiście najchętniej jadło by tylko słodycze,żelki,jedynie chipsy jej zwisają,bo nie jadła nigdy.
Przez święta rozpuszczona przez nierodziców pierwsze co jak wstawała to pytała"co dostanę z szafki"(szafka w której trzymamy słodycze)
i odmawiała niesłodyczowego jedzenia.Jedyne co takim zachowaniem zyskała to to,że od 3 dni nie widziała kompletnie nic słodkiego.Nie dostała ani jednego żelka.
Rezultat mamy taki,że nie pozapychana łakociami doceniła normalne jedzenie.Dzisiaj najadła się warzyw,łososia,owoców i jest ok.

Niestety widzę,że słodyczowy ciąg ma jak mamusiaRośnie mi ostra rywalizacja jeśli chodzi o szafkę
moja też uwielbia słodycze, niestety ma to po mnie
Zosia nie mam problemu z jedzeniem, ona je dużo warzyw, owoców, mięsko i ryby.
Jedynym owocem którego nie lubi to kiwi.
Bardzo lubi suszoną żurawine, słonecznik, pestki dyni.

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-01, 18:51   #745
megi-megi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
chipsów nie je w ogóle, kiedyś spróbowała jednego od dziadka -oczywiście jej smakowało. Ja sama tego nie jem więc Zosia też nie.
My chipsy kupujemy z 2 razy do roku. Czasem Guciowi kupię czitosy - kukurydziane w jakimś tam smaku. W ramach dogadzania weekendowego. Właściwie też dziadostwo i można zrezygnować.
Stary 2013-01-01, 18:55   #746
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Pewnie, że ja mu pokazałam to wszystko.
Święta się skończyły i wyżerka też. Teraz w weekendy ma szanse dostać coś ze słodyczy i wolę jednak, żeby to była czekolada.
Ja robię często gulasze z warzywami (ale mało, żeby Igor ich nie zauważył), duszony schab. Wczoraj żeberka udusiłam - chłodziłam i ściągałam tłuszcz - fuj. Ale bardzo delikatne to mięso i z apetytem jadł.

Igor też bardzo lubi żurawinę. Muszę jeszcze mu daktyle pokazać. Fig nie lubi, moreli suszonych też nie. Pestki kiedyś mu pokazywałam, ale nie był zainteresowany - czas powtórzyć. Je orzechy, migdały, ale w ograniczonej ilości.
A z ciast lubi tylko i wyłącznie muffinki czekoladowe z kawałkami czekolady w środku. A no i marchewkowe lubi z kremem. Reszta ciast go w ogóle nie interesuje.
Megi a nie możesz blenderem tych warzyw na papkę zmielić-nie do zauważenia
Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
moja też uwielbia słodycze, niestety ma to po mnie
Zosia nie mam problemu z jedzeniem, ona je dużo warzyw, owoców, mięsko i ryby.
Jedynym owocem którego nie lubi to kiwi.
Bardzo lubi suszoną żurawine, słonecznik, pestki dyni.
moja kiwi uwielbia i własnie z tatusiem wcina+mandarynki.

a gdzie Izz nam zniknęła?

Stary 2013-01-01, 18:59   #747
megi-megi
Zakorzenienie

No w smaku wyczuje i koniec z sosikiem.
Za to jarzynową wcina równo - zwłaszcza jak w środku są kawałki kurczaka.
A mama wegetarianką była ponad 10 lat - do końca ciąży. Mięsożerca mały.
Stary 2013-01-01, 19:15   #748
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
No w smaku wyczuje i koniec z sosikiem.
Za to jarzynową wcina równo - zwłaszcza jak w środku są kawałki kurczaka.
A mama wegetarianką była ponad 10 lat - do końca ciąży. Mięsożerca mały.
a to Ci cwaniak...

Stary 2013-01-01, 19:20   #749
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Nasza tez jeszcze nie pila nic gazowanego ale nie dlatego, ze boje sie jej brzuszek tylko po prostu po co? Uwazam, ze to nie dla dzieci. Wole jak pije mi wode, ewentualnie sok- rzadko. Tak samo z chipsami. Kiedys posmakowala bo znalazla na podlodze po jakiejs domowce zasmakowaly jej ale wiecej nie dostala. My jemy bardzo rzadko a jak juz to jak mala idzie spac.

Piekne dzieciaczki
Bao- gdzie Ty widzisz odstajace uszy u Isi

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-01, 19:20   #750
megi-megi
Zakorzenienie

Przyszli teściowie - dziadek nauczył Igora wchodzić na oparcia krzeseł na kółkach - za☠☠☠iście. Jakbym miała mało problemów z jego wspinaniem się. ☠☠☠☠ica mnie weźmie. On sobie zaraz pójdzie, a ja będę Igora setki razy dziennie ściągała.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości