|
|
#4681 |
|
KOTerator
|
Dot.: Koty- część V
Dziewczyny Szczęśliwego Nowego Roku i do pogadania w przyszłym roku
.
|
|
|
|
#4682 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4683 |
|
Raczkowanie
|
pytam , planuję wprowadzic kotce nową dietę - chciałabym dawac jej mięso kurczaka i wołowinę + suplementacja. Mam na mysli np. zeby nie dawać całej tuszki z kurczaka (tj, robią dziewczny na forum barf-u) tylko troche piersi, skórek,porcji rosołowej bez kości do tego woda, wapń, olej z dorsza, taurynę i żółtko. (Jeśli chodzi o kości to nie mam w domu sprzętu zeby dobrze obrządzić się tym) tak zastanawiam sie czy dobrze kombinuję pod wzgledem składu bądź czy trzeba coś jeszcze zmodyfikować, żeby dobrze zrobić
![]() ![]() wcześniej podawałam mięso z puszki różnych marek-animonda, applaws, felix,bozita, kitekat ogólnie sceptycznie jestem do wszystkich nastawiona...
M bieganie: od 04.06 zdrowo odżywiam się Edytowane przez xmania Czas edycji: 2012-12-31 o 16:33 |
|
|
|
#4684 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bezposrednio po umyciu podłogi czy wanny raczej się tam nie pcha, myśle że mała szansa by to było przyczyną, nic nie zmieniałam w tym zakresie ostatnio, a okrągły rok prawie nic mu się nie działo. zobaczymy jak bedzie reagował na nowej diecie gdy już się organizm przyzwyczai ![]() Szczęśliwego Nowego Roku dla Was i waszych kociastych!
|
|
|
|
|
#4685 |
|
Zakorzenienie
|
Ja rowniez zycze Wszystkim Wizazankom i ich futrzakom , Szczescia , Zdrowia i Radosci w nadchodzacym Nowym Roku 2013
Szampanskiej zabawy Sylwestrowej !!!
|
#4686 |
|
Nie depcze krokusów
|
evvelinek - ale ja nie twierdzę, że to przyczyna, tylko że może wpływać na obecny stan. Moje futro uwielbia zaraz po umyciu i spłukaniu wanny wytarzać się w niej, czym mnie czasem autentycznie przeraża.
|
|
#4687 |
|
Rozeznanie
|
Szczęśliwego Nowego Roku i żeby 2013 był lepszy niż poprzedni rok
|
|
|
|
#4688 |
|
Zadomowienie
|
Wszystkiego naj w Nowym Roku dla wszystkich kotów o ich opiekunów
|
|
#4689 |
|
Rozeznanie
|
Wszystkiego dobrego w Nowym Roku, oby byl dla wszystkich pelny szczesliwych dni i radosci
|
|
|
|
#4690 | |
|
Elwirka-Elmirka :D
|
Cytat:
![]() Nie ma tutaj chyba kota, który by przy czymś nie wybrzydzał. Almo Nature dla Chama, z łososiem pojechało do kotów babci ![]() http://www.zooplus.pl/shop/koty/karm...bel_rot/261685 Hill's zjadany jest z paneli albo mojego biurka. Z miski ani rusz. Podobnie jak inne karmy. Ja również z moimi sierściuchami i pierzastymi przyłączam się do życzeń noworocznych Sylwestra spędzam w pracy, no cóż...
|
|
#4691 |
|
Zakorzenienie
|
Wszystkiego dobrego w Nowym Roku
![]() Przy okazji imprezy sylwestrowej dowiedziałam się o nowej marce karmy HUSSE. Składy nie wyglądają zbyt zachęcająco, czy się mylę?.. http://www.husse.pl/karma-dla-kotow/ i jeszcze trafiłam na taki wynalazek... warto?.. http://www.zooplus.pl/shop/koty/karm...ies/31997#more Edytowane przez anntab Czas edycji: 2013-01-01 o 13:33 |
|
|
|
#4692 |
|
Zakorzenienie
|
a ja Nowy Rok zaczne pytaniem: co mozna by dodać do suchego by kotek sie czepił a nie zaszkodziło to odpowiedniemu przyswojeniu jedzonka?
zastanawiam się czy u mojego uparciucha problem nie lezy jedynie w konsystencji i czy można np. dodać do chrupek troche wody i je rozmiekczyć? albo wymieszać z odrobiną masła żeby były obslizgłe kombinuje już jak moge, bo cham jeden nie chce porządnie zjadac tych chrupek miałam już takie suche którego w ogole nie sprobował nawet, wiec to nie kwestia smaku..
|
|
|
|
#4693 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Swego czasu kupiłam moim kotom 2 kg tej karmy. Początkowo jadły chętnie, później coraz gorzej. W sumie zmęczyły te 2 kg z wielkim bólem
|
|
#4694 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moje sierściuchy jedzą na razie purinę pro plan, którą dostałam, teraz przymierzam się do zakupów i chce im kupić na początek małe opakowanie ToW. Patrzę też, czym można zamienić Animondę Carny, żeby miało podobny lub lepszy skład i cenowo było na tym samym poziomie... ktoś coś poleci?
|
|
|
|
|
#4695 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4696 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzięki! |
|
|
|
|
#4697 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
doszłam do tego, że moje koty najchętniej jedzą z karm mokrych właśnie Animonde Carny, Animonde vom Feinsten, Schmusy Fish, Schesir i Bozitę. Najczęściej kupuję te 2 Animondy (carny i vom feinsten) w pakietach, bo przy 4 kotach jest to dla mnie najbardziej opłacalne
|
|
#4698 |
|
Raczkowanie
|
Moja Kota wsuwa RC zmieszany z ToTW i przechodzimy na na to drugie
, a mokre to jako smakołyk. Sylwestra prawie przespała, o północy obudziły ją wybuchy, przyszła do kuchni popatrzyła i poszła spać dalej. Niespecjalnie ją to interesowało. |
|
|
|
#4699 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niektóre koty mają większe apetyty, niektóre mniejsze. Jakby w ogóle nie chciał jeść to byłby problem, ale skoro je, tylko w mniejszych ilościach to się nie przejmuj A jakiej firmy mu dajesz? Bo nie doczytałam?Moja kota nigdy za jednym posiedzeniem nie zje dużej ilości chrupek. Ma miseczkę dostępną cały czas, dosypuję jej chrupek na bieżąco i sobie pogryza co jakiś czas kilka - kilkanaście. Nie ma tak, że ja jej nasypię, stawiam, a ona zjada całość.
|
|
|
#4700 | |
|
Zakorzenienie
|
Wszystkiego Najlepszego w 2013 roku!!! zeby nam i naszym kotkom wszystko ukladalo sie jak najlepiej!!!!
Cytat:
, nasi faceci poszli do knajpy i moglysmy sobie o kotach porozmawiac (w sensie 85% czasu ja gadalam)
Fotograf wizerunkowy/biznesowy, portretowy i ślubny Miłośniczka psiaków, kawy i naleśników Moja praca i pasja Blog fotografa Poza pracą fotografa Edytowane przez Rybiorek Czas edycji: 2013-01-01 o 17:10 |
|
|
|
|
#4701 | |
|
KOTerator
|
Cytat:
?---------- Dopisano o 17:12 ---------- Poprzedni post napisano o 17:11 ---------- Witam Wszystkie w Nowym Roku .
|
|
|
|
|
#4702 | |
|
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
|
|
|
#4703 |
|
Rozeznanie
|
Wszystkiego dobrego w Nowym Roku!!
|
|
|
|
#4704 |
|
Raczkowanie
|
Witam. Mój kot zwariował od wczorajszej nocy sylwestrowej, nasikał mi na kanapę , narobił za łóżkiem, na kuwetę nie spojrzy nawet. Mieszkam na osiedlu domków jednorodzinnych i wczoraj było naprawdę wyjątkowo głośno, koty latały z kąta w kąt jak oparzone. Ale dzisiaj już ok tylko ten jeden sikający w ogóle nie chce na dwór wyjść, śpi mi pod nogami pod biurkiem
dziś jeszcze strzelają na zewnątrz.. no i czym zabić ten smród (w całym domu jedzie a to jest 2 letni kocur ) , będę octem przecierać kilka razy...
|
#4705 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kocur dwuletni, no ale wykastrowany przecież, więc chyba tak bardzo nie smierdzi?
|
|
|
|
|
#4706 |
|
Zakorzenienie
|
Ja w drugą stronę, nie żeby kompletny niejadek, ale wybredna strasznie
kręci nosem to to, a z ulicy wzięte
|
|
#4707 | |
|
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
![]() U mnie smród siuśków z fotela wywabiło posypywanie odkażaczem do kuwet Benka. Oczywiście z fotela nikt nie mógł korzystać przez ten czas, ale mieszkam sama, dzieci nie mam. Sypałam, zostawiałam na parę dni, odkurzałam i sypałam ponownie, po paru tygodniach nic już nie czuć, a odwodzie miałam przygotowany Urine Off Tanie i skuteczne, polecam.http://www.sklep-labrador.pl/zwirki/...zacz-500g.html
|
|
|
#4708 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też z ulicy a wybredny niczym hrabia jakiś każdego dnia co inngo by chciał.. a chrupki daje mu póki co RC dla kastrtów, taka 400 g paczka to w miesiac moze skarmie czasem siądzie i zje garść, potem dwa dni nie rusza, potem zje 3 chrupki.. teraz robie tak że jak sie domaga jedzenia ok południa, a na obiad za wcześnie to daje troche suchego wymieszanego z odrobiną mokrego, tego sosu czy galaretki i wtedy idzie z reguły ![]() chyba po przestawieniu na tą Animonde zmniejszył mu się apetyt, czasem zje na obiad bardzo niewiele w porownaniu do wcześniejszego okresu i odchodzi od miski, domyślam się że lepsza karma jest bardziej sycąca?
|
|
|
|
|
#4709 | ||
|
Elwirka-Elmirka :D
|
Cytat:
Cytat:
Siłą wzięłam go na ogródek, ale zaczęli strzelać i nici z siku Nie miałaś możliwości wcześniej gdzieś go zamknąć? Może za kilka dni mu przejdzie. Do usuwania plam niby dobre jest to, ma dobre opinie : http://www.zooplus.pl/shop/koty/kuwe...kurzacz/189885 Opinie: http://www.zooplus.pl/feedback/shop/...kurzacz/189885
Majlo 13.03.2013 r. Melman Pers Cham Figiel-z zepsutą łapką Papugi 23 Króliki Maksiu 20.11.2010 MałeKróliki Edytowane przez Nimfa20 Czas edycji: 2013-01-01 o 20:25 |
||
|
|
|
#4710 | |
|
KOTerator
|
Cytat:
U nas kiepsko po Sylwestrze. Panny były same, w nocy moja mama je przyszła uspokajać. Sonik odważna obczajała przez okno co się dzieje, ale Milka do teraz jest schowana i nie mam z nią kontaktu, boi się nawet mnie a strzały słychać cały czas .
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:38.

.

?

bezposrednio po umyciu podłogi czy wanny raczej się tam nie pcha, myśle że mała szansa by to było przyczyną, nic nie zmieniałam w tym zakresie ostatnio, a okrągły rok prawie nic mu się nie działo. zobaczymy jak bedzie reagował na nowej diecie gdy już się organizm przyzwyczai 

zastanawiam się czy u mojego uparciucha problem nie lezy jedynie w konsystencji i czy można np. dodać do chrupek troche wody i je rozmiekczyć?
albo wymieszać z odrobiną masła żeby były obslizgłe
) , będę octem przecierać kilka razy...