Koty- część V - Strona 157 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Zwierzęta domowe - wiZOOż

Notka

Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-31, 15:58   #4681
monika_sonia
KOTerator

Dot.: Koty- część V

Dziewczyny Szczęśliwego Nowego Roku i do pogadania w przyszłym roku .

monika_sonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-31, 16:22   #4682
aga_tka_2
Zakorzenienie

GG do aga_tka_2

Cytat:
Napisane przez monika_sonia Pokaż wiadomość
Dziewczyny Szczęśliwego Nowego Roku i do pogadania w przyszłym roku .
Również życzę Wam i Waszym futrzastym szczęśliwego Nowego Roku 2013!

aga_tka_2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-31, 16:32   #4683
xmania
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez monika_sonia Pokaż wiadomość
Karmi .
A co ?
pytam , planuję wprowadzic kotce nową dietę - chciałabym dawac jej mięso kurczaka i wołowinę + suplementacja. Mam na mysli np. zeby nie dawać całej tuszki z kurczaka (tj, robią dziewczny na forum barf-u) tylko troche piersi, skórek,porcji rosołowej bez kości do tego woda, wapń, olej z dorsza, taurynę i żółtko. (Jeśli chodzi o kości to nie mam w domu sprzętu zeby dobrze obrządzić się tym) tak zastanawiam sie czy dobrze kombinuję pod wzgledem składu bądź czy trzeba coś jeszcze zmodyfikować, żeby dobrze zrobić

wcześniej podawałam mięso z puszki różnych marek-animonda, applaws, felix,bozita, kitekat ogólnie sceptycznie jestem do wszystkich nastawiona...

bieganie: od 04.06
zdrowo odżywiam się

Edytowane przez xmania
Czas edycji: 2012-12-31 o 16:33
xmania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-31, 16:41   #4684
evvelinek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malla Pokaż wiadomość
Miałam na myśli środki chemiczne. Warto na czas leczenia stosować łagodniejsze, żeby nie zaostrzały reakcji.
Nie wiem jak Twój, ale mój kot uwielbia się tarzać w wannie, a przecież myję ją chlorem
nie przyszło mi to do głowy bo raczej nie ma aż takiej styczności z jakimiś srodkami bezposrednio po umyciu podłogi czy wanny raczej się tam nie pcha, myśle że mała szansa by to było przyczyną, nic nie zmieniałam w tym zakresie ostatnio, a okrągły rok prawie nic mu się nie działo. zobaczymy jak bedzie reagował na nowej diecie gdy już się organizm przyzwyczai

Szczęśliwego Nowego Roku dla Was i waszych kociastych!
evvelinek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-31, 17:04   #4685
Anitast
Zakorzenienie

Ja rowniez zycze Wszystkim Wizazankom i ich futrzakom , Szczescia , Zdrowia i Radosci w nadchodzacym Nowym Roku 2013 oraz
Szampanskiej zabawy Sylwestrowej !!!
Stary 2012-12-31, 17:15   #4686
Malla
Nie depcze krokusów

evvelinek - ale ja nie twierdzę, że to przyczyna, tylko że może wpływać na obecny stan. Moje futro uwielbia zaraz po umyciu i spłukaniu wanny wytarzać się w niej, czym mnie czasem autentycznie przeraża.
Stary 2012-12-31, 18:24   #4687
ziazik
Rozeznanie

Szczęśliwego Nowego Roku i żeby 2013 był lepszy niż poprzedni rok
ziazik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-31, 18:38   #4688
iwona1110
Zadomowienie

Wszystkiego naj w Nowym Roku dla wszystkich kotów o ich opiekunów

Mój facebook
iwona1110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-31, 18:57   #4689
kajaccn
Rozeznanie

Wszystkiego dobrego w Nowym Roku, oby byl dla wszystkich pelny szczesliwych dni i radosci
kajaccn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-31, 20:32   #4690
Nimfa20
Elwirka-Elmirka :D

Cytat:
Napisane przez xmania Pokaż wiadomość

wcześniej podawałam mięso z puszki różnych marek-animonda, applaws, felix,bozita, kitekat ogólnie sceptycznie jestem do wszystkich nastawiona...
Dlaczego? Ale Ty jesteś, czy kot

Nie ma tutaj chyba kota, który by przy czymś nie wybrzydzał. Almo Nature dla Chama, z łososiem pojechało do kotów babci

http://www.zooplus.pl/shop/koty/karm...bel_rot/261685

Hill's zjadany jest z paneli albo mojego biurka. Z miski ani rusz.

Podobnie jak inne karmy.

Ja również z moimi sierściuchami i pierzastymi przyłączam się do życzeń noworocznych

Sylwestra spędzam w pracy, no cóż...
Nimfa20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-01, 13:12   #4691
anntab
Zakorzenienie

Wszystkiego dobrego w Nowym Roku

Przy okazji imprezy sylwestrowej dowiedziałam się o nowej marce karmy HUSSE. Składy nie wyglądają zbyt zachęcająco, czy się mylę?.. http://www.husse.pl/karma-dla-kotow/

i jeszcze trafiłam na taki wynalazek... warto?.. http://www.zooplus.pl/shop/koty/karm...ies/31997#more

Edytowane przez anntab
Czas edycji: 2013-01-01 o 13:33
anntab jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-01, 13:22   #4692
evvelinek
Zakorzenienie

a ja Nowy Rok zaczne pytaniem: co mozna by dodać do suchego by kotek sie czepił a nie zaszkodziło to odpowiedniemu przyswojeniu jedzonka? zastanawiam się czy u mojego uparciucha problem nie lezy jedynie w konsystencji i czy można np. dodać do chrupek troche wody i je rozmiekczyć? albo wymieszać z odrobiną masła żeby były obslizgłe kombinuje już jak moge, bo cham jeden nie chce porządnie zjadac tych chrupek smakowo mu odpowiadają bo jak czasem siądzie to je i je, a czasem w ogole nie chce miałam już takie suche którego w ogole nie sprobował nawet, wiec to nie kwestia smaku..
Stary 2013-01-01, 13:33   #4693
aga_tka_2
Zakorzenienie

GG do aga_tka_2

Cytat:
Napisane przez anntab Pokaż wiadomość
Wszystkiego dobrego w Nowym Roku

Przy okazji imprezy sylwestrowej dowiedziałam się o nowej marce karmy HUSSE. Składy nie wyglądają zbyt zachęcająco, czy się mylę?.. http://www.husse.pl/karma-dla-kotow/
Na składach karm się nie znam, jakością jest porównywana do RC, ale wychodzi taniej.
Swego czasu kupiłam moim kotom 2 kg tej karmy. Początkowo jadły chętnie, później coraz gorzej. W sumie zmęczyły te 2 kg z wielkim bólem

Stary 2013-01-01, 13:41   #4694
anntab
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aga_tka_2 Pokaż wiadomość
Na składach karm się nie znam, jakością jest porównywana do RC, ale wychodzi taniej.
Swego czasu kupiłam moim kotom 2 kg tej karmy. Początkowo jadły chętnie, później coraz gorzej. W sumie zmęczyły te 2 kg z wielkim bólem
dziękuję czyli sobie odpuszczę moje sierściuchy jedzą na razie purinę pro plan, którą dostałam, teraz przymierzam się do zakupów i chce im kupić na początek małe opakowanie ToW. Patrzę też, czym można zamienić Animondę Carny, żeby miało podobny lub lepszy skład i cenowo było na tym samym poziomie... ktoś coś poleci?
anntab jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-01, 14:03   #4695
esfira
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez evvelinek Pokaż wiadomość
a ja Nowy Rok zaczne pytaniem: co mozna by dodać do suchego by kotek sie czepił a nie zaszkodziło to odpowiedniemu przyswojeniu jedzonka? zastanawiam się czy u mojego uparciucha problem nie lezy jedynie w konsystencji i czy można np. dodać do chrupek troche wody i je rozmiekczyć? albo wymieszać z odrobiną masła żeby były obslizgłe kombinuje już jak moge, bo cham jeden nie chce porządnie zjadac tych chrupek smakowo mu odpowiadają bo jak czasem siądzie to je i je, a czasem w ogole nie chce miałam już takie suche którego w ogole nie sprobował nawet, wiec to nie kwestia smaku..
skoro je te suche, to ja bym nic nie dodawała, nie jest powiedziane, że musi na raz zjeść całą porcję, jeśli zjada trochę, to znaczy, że tyle mu wystarczy dolewanie wody do suchego nie jest polecane, a z masełkiem to kot się zrobi kuleczką

Scandinavian Sleeping & Living
esfira jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-01, 14:42   #4696
evvelinek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez esfira Pokaż wiadomość
skoro je te suche, to ja bym nic nie dodawała, nie jest powiedziane, że musi na raz zjeść całą porcję, jeśli zjada trochę, to znaczy, że tyle mu wystarczy dolewanie wody do suchego nie jest polecane, a z masełkiem to kot się zrobi kuleczką
czyli woda odpada, jakoś bede go po prostu namawiać, podsuwać, podtykać, żeby częsciej podgryzał dzięki!
Stary 2013-01-01, 15:22   #4697
aga_tka_2
Zakorzenienie

GG do aga_tka_2

Cytat:
Napisane przez anntab Pokaż wiadomość
Patrzę też, czym można zamienić Animondę Carny, żeby miało podobny lub lepszy skład i cenowo było na tym samym poziomie... ktoś coś poleci?
Metodą prób i błędów doszłam do tego, że moje koty najchętniej jedzą z karm mokrych właśnie Animonde Carny, Animonde vom Feinsten, Schmusy Fish, Schesir i Bozitę.
Najczęściej kupuję te 2 Animondy (carny i vom feinsten) w pakietach, bo przy 4 kotach jest to dla mnie najbardziej opłacalne

Stary 2013-01-01, 15:26   #4698
Pyrola rotundifolia
Raczkowanie

Moja Kota wsuwa RC zmieszany z ToTW i przechodzimy na na to drugie , a mokre to jako smakołyk.

Sylwestra prawie przespała, o północy obudziły ją wybuchy, przyszła do kuchni popatrzyła i poszła spać dalej. Niespecjalnie ją to interesowało.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 473862_2637574154310_218657691_o.jpg (60,6 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 419436_3552087499805_53338175_n.jpg (26,9 KB, 15 załadowań)
Pyrola rotundifolia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-01, 16:21   #4699
Narrhien
Zakorzenienie

Cytat:
czyli woda odpada, jakoś bede go po prostu namawiać, podsuwać, podtykać, żeby częsciej podgryzał dzięki!
Jak nie chce jeść to go nie zmuszaj, może po prostu nie jest głodny? niektóre koty mają większe apetyty, niektóre mniejsze. Jakby w ogóle nie chciał jeść to byłby problem, ale skoro je, tylko w mniejszych ilościach to się nie przejmuj A jakiej firmy mu dajesz? Bo nie doczytałam?

Moja kota nigdy za jednym posiedzeniem nie zje dużej ilości chrupek. Ma miseczkę dostępną cały czas, dosypuję jej chrupek na bieżąco i sobie pogryza co jakiś czas kilka - kilkanaście. Nie ma tak, że ja jej nasypię, stawiam, a ona zjada całość.

Narrhien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-01, 17:09   #4700
Rybiorek
Zakorzenienie

Wszystkiego Najlepszego w 2013 roku!!! zeby nam i naszym kotkom wszystko ukladalo sie jak najlepiej!!!!

Cytat:
Napisane przez esfira Pokaż wiadomość

a ja właśnie chciałam napisać- no na pewno nie Rybiorek, bo przecież ona jest w Irlandii!
jak juz zajechalam do Polski to nie moglam odpuscic, jechalismy od moich rodzicow ze Slaska do Moniki 4,5 godziny (korki przed Rabka), a po wizycie wracalismy do Kielc do rodzicow meza ok 4 godzin ale warto bylo (szkoda tylko ze tak krotko bo ok 4 godzin tylko trwala wizyta, nasi faceci poszli do knajpy i moglysmy sobie o kotach porozmawiac (w sensie 85% czasu ja gadalam)
Blog fotografa
Poza pracą fotografa

Edytowane przez Rybiorek
Czas edycji: 2013-01-01 o 17:10
Rybiorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-01, 17:12   #4701
monika_sonia
KOTerator

Cytat:
Napisane przez xmania Pokaż wiadomość
pytam , planuję wprowadzic kotce nową dietę - chciałabym dawac jej mięso kurczaka i wołowinę + suplementacja. Mam na mysli np. zeby nie dawać całej tuszki z kurczaka (tj, robią dziewczny na forum barf-u) tylko troche piersi, skórek,porcji rosołowej bez kości do tego woda, wapń, olej z dorsza, taurynę i żółtko. (Jeśli chodzi o kości to nie mam w domu sprzętu zeby dobrze obrządzić się tym) tak zastanawiam sie czy dobrze kombinuję pod wzgledem składu bądź czy trzeba coś jeszcze zmodyfikować, żeby dobrze zrobić

To za mało tych składników , zdecydowanie - sól, wątróbka, podroby, żelazo, algi drożdże, warzywa, witamina E? Chyba, że do tego chcesz dać gotowy preparat, o którym nie napisałaś ?

---------- Dopisano o 17:12 ---------- Poprzedni post napisano o 17:11 ----------

Witam Wszystkie w Nowym Roku .

Stary 2013-01-01, 17:15   #4702
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
Napisane przez Narrhien Pokaż wiadomość
Moja kota nigdy za jednym posiedzeniem nie zje dużej ilości chrupek. Ma miseczkę dostępną cały czas, dosypuję jej chrupek na bieżąco i sobie pogryza co jakiś czas kilka - kilkanaście. Nie ma tak, że ja jej nasypię, stawiam, a ona zjada całość.
Ja mam typ wymiatacza
Stary 2013-01-01, 17:43   #4703
Magda_84
Rozeznanie

Wszystkiego dobrego w Nowym Roku!!
Magda_84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-01, 17:59   #4704
anianutella
Raczkowanie

Witam. Mój kot zwariował od wczorajszej nocy sylwestrowej, nasikał mi na kanapę , narobił za łóżkiem, na kuwetę nie spojrzy nawet. Mieszkam na osiedlu domków jednorodzinnych i wczoraj było naprawdę wyjątkowo głośno, koty latały z kąta w kąt jak oparzone. Ale dzisiaj już ok tylko ten jeden sikający w ogóle nie chce na dwór wyjść, śpi mi pod nogami pod biurkiem ja wiem że to dla nich stres tylko nie mam pojęcia co z nim zrobić???? kotki się ogarnęły ale kocur jak mysz pod miotłą.
dziś jeszcze strzelają na zewnątrz..
no i czym zabić ten smród (w całym domu jedzie a to jest 2 letni kocur) , będę octem przecierać kilka razy...

Ludzie dzielą się na tych, którzy kochają koty i na tych pokrzywdzonych przez los.
Oscar Wilde
anianutella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-01, 18:11   #4705
esfira
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anianutella Pokaż wiadomość
Witam. Mój kot zwariował od wczorajszej nocy sylwestrowej, nasikał mi na kanapę , narobił za łóżkiem, na kuwetę nie spojrzy nawet. Mieszkam na osiedlu domków jednorodzinnych i wczoraj było naprawdę wyjątkowo głośno, koty latały z kąta w kąt jak oparzone. Ale dzisiaj już ok tylko ten jeden sikający w ogóle nie chce na dwór wyjść, śpi mi pod nogami pod biurkiem ja wiem że to dla nich stres tylko nie mam pojęcia co z nim zrobić???? kotki się ogarnęły ale kocur jak mysz pod miotłą.
no i czym zabić ten smród (w całym domu jedzie a to jest 2 letni kocur) , będę octem przecierać kilka razy...
jeśli kot tak bardzo się zestresował, to może na razie zamknij go w jakimś bezpiecznym pomieszczeniu z kuwetą i miskami, zeby mógł w spokoju ochłonąć? Jeśli to nie pomoże, to spytaj u weta o coś ziołowego na uspokojenie, kalm aid czy feliway
Kocur dwuletni, no ale wykastrowany przecież, więc chyba tak bardzo nie smierdzi?

Scandinavian Sleeping & Living
esfira jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-01, 18:26   #4706
Narrhien
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malla Pokaż wiadomość
Ja mam typ wymiatacza
Ja w drugą stronę, nie żeby kompletny niejadek, ale wybredna strasznie kręci nosem to to, a z ulicy wzięte

Narrhien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-01, 18:30   #4707
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
Oj, strasznie mi przykro

U mnie smród siuśków z fotela wywabiło posypywanie odkażaczem do kuwet Benka. Oczywiście z fotela nikt nie mógł korzystać przez ten czas, ale mieszkam sama, dzieci nie mam. Sypałam, zostawiałam na parę dni, odkurzałam i sypałam ponownie, po paru tygodniach nic już nie czuć, a odwodzie miałam przygotowany Urine Off Tanie i skuteczne, polecam.
http://www.sklep-labrador.pl/zwirki/...zacz-500g.html
Stary 2013-01-01, 19:39   #4708
evvelinek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Narrhien Pokaż wiadomość
Ja w drugą stronę, nie żeby kompletny niejadek, ale wybredna strasznie kręci nosem to to, a z ulicy wzięte
no i ja mam identycznie z moim też z ulicy a wybredny niczym hrabia jakiś każdego dnia co inngo by chciał..
a chrupki daje mu póki co RC dla kastrtów, taka 400 g paczka to w miesiac moze skarmie czasem siądzie i zje garść, potem dwa dni nie rusza, potem zje 3 chrupki.. teraz robie tak że jak sie domaga jedzenia ok południa, a na obiad za wcześnie to daje troche suchego wymieszanego z odrobiną mokrego, tego sosu czy galaretki i wtedy idzie z reguły
chyba po przestawieniu na tą Animonde zmniejszył mu się apetyt, czasem zje na obiad bardzo niewiele w porownaniu do wcześniejszego okresu i odchodzi od miski, domyślam się że lepsza karma jest bardziej sycąca?
Stary 2013-01-01, 20:15   #4709
Nimfa20
Elwirka-Elmirka :D

Cytat:
Może kup kotu jakąś pastę na kłaczki (moje jedzą GIMPETa ), którą kot polubi i dodawaj trochę do chrupek.

Cytat:
Wstałam przed pracą przed 18. Wyszłam z psami na korytarz, bo szłam z nimi na dwór. Majlo podleciał pod okno na korytarzu, zrobił siku i pod drzwi do domu Siłą wzięłam go na ogródek, ale zaczęli strzelać i nici z siku

Nie miałaś możliwości wcześniej gdzieś go zamknąć? Może za kilka dni mu przejdzie.

Do usuwania plam niby dobre jest to, ma dobre opinie :

http://www.zooplus.pl/shop/koty/kuwe...kurzacz/189885

Opinie:

http://www.zooplus.pl/feedback/shop/...kurzacz/189885

Edytowane przez Nimfa20
Czas edycji: 2013-01-01 o 20:25
Nimfa20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-01, 20:24   #4710
monika_sonia
KOTerator

Cytat:
Napisane przez Nimfa20 Pokaż wiadomość
Może kup kotu jakąś pastę na kłaczki (moje jedzą GIMPETa ), którą kot polubi i dodawaj trochę do chrupek.
O, Nimfa, dobrze wymyśliłaś! Albo można jakąś pastę witaminową dać, coś, co i tak się przeważnie daje, a można zamiast na palcu dać na chrupki .

U nas kiepsko po Sylwestrze. Panny były same, w nocy moja mama je przyszła uspokajać. Sonik odważna obczajała przez okno co się dzieje, ale Milka do teraz jest schowana i nie mam z nią kontaktu, boi się nawet mnie a strzały słychać cały czas .

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości