|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3451 |
Raczkowanie
|
Dot.: Dieta plaż południowych - kto ze mną?
A czy kebab mozna jesc? Chodzi mi o samo miesko bez sosow i ciasta
|
![]() ![]() |
![]() |
#3452 |
Raczkowanie
|
jezeli wiesz ze jest puieczone na ruszcie bez tluszczu to tak ale naogol miedzy platami miesa jest slonina...to wtedy nie
|
![]() ![]() |
![]() |
#3453 |
Rozeznanie
|
Witam ja sie boje odzywac tutaj bo przez ostatnie 2 dni zjadam w pracy jakiegos croissanta lub cos w tym stylu no niemoge sie pochamowac jak wpadne do kuchni a tam pelno takich swiezo upieczonych rzeczy!!Przez to boje sie wejsc na wage i zobaczyc czy cos moze drgnelo ale poki co po ciuchach widze ze nie tyje i nadal sa luźne.
Co do zapiekanki tez taka robie ja dodaje jeszcze cukinie, tylko uprzedzam by nikt nie chcial tego dania odtłuscic i wrzucic wszystko surowe do naczynia bo wtedy wychodzi jakby to bylo na wpół upieczone i na wpół ugotowane i w samku jest po prostu ochydne. |
![]() ![]() |
![]() |
#3454 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja czytam, czytam, staram się na bieżąco ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() No a moje odpuszczenie wygląda tak, że przestaję się martwić o każdy gram cukru i mąki w produktach, na pewno nie zrezygnuję z sałatki jeśli będzie w niej trochę kukurydzy, pewnie skuszę się kolejnym razem na barszczyk który uwielbiam, myślę że od czasu do czasu banan też mi nie zaszkodzi. Wszytsko w granicach rozsądku. Co pozostało to przede wszytskim zero ziemniaków i białego chleba, białego ryżu i zwykłego makaronu. Teraz kupuję pełnoziarnisty FIT z Lubelli. Kasza tylko gryczana. Oczywiście piwo też odpada, słodyczy praktycznie nie jem chyba że gorzką czekoladę, jak narazie skutecznie zastępuję je serkiem z kakaem i fruktozą, no i napoje dalej słodzę słodzikiem, choć powiem wam że gdy następnym razem go ze sobą nie zabiorę, to posłodzę zwykłym cukrem... ![]() Mleko piję jakiekolwiek, bo nadal widzę sprzeczność między tym co doktor napisał w ksiażce, czyli że można tylko odtłuszczone, a tabelami Indeksu Glikemicznego. Tak więc czasem piję 3,2 % czasem 0,5 a czasem 2% Myślę, że na dłuższą metę taka dieta i tak pozwoli mi schudnąć, tym bardziej że postanowiłam rozwijać się fizycznie ![]() A właśnie na obiadek wsunęłam kotleta (opanierowanego- bo nie mam ochoty znów zdzierać panierki) i góóóórę surówki w której- zdradzę- jest marchewka. Oczywiście bez ziemniaków ![]() Oczywiście jestem pewna, ze pewnego dnia wrócę na conajmniej tydzień do 1 fazy, ale jak narazie jestem tym wyczerpana. No i muszę po prostu mniej jeść- i skurczyc żołądek. Potem będzie z górki ![]() woooow, ale się rozpisałam ![]() ![]()
![]() |
#3455 |
Przyczajenie
|
Ja od poniedziałku znowu zaczynam I fazę. To nie to że sie chudnie szybciej itp. poprostu gdy właczam węglowodany mam straszny i niepohamowany często apetyt. Mam nadzieje że mi takie coś nie zaszkodzi więc w tym tyg. jem normalnie, moja mama też mi mówiła żebym coś sobie w końcu pojadła bo nie bede sie tu cały czas jajami żywić
![]() Pozdrawiam plażowiczki! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3456 |
Rozeznanie
|
Ajajaj zgrzeszyłam straszliwie ;( Deserkiem waniliowym z bitą śmietanką
![]() ![]()
![]() |
#3457 |
Przyczajenie
|
Cześć SB-eczki !!!
U mnie juz 11 dzień I fazy i w poniedziałek przechodzimy na II. Szczerze powiedziawszy to wcale mi się nie chce, bo jakoś przez te stałe dostawy apu co 3 godzinki zupełnie nie mam ochoty na podjadanie i slodycze. A jak już jakiś kryzysik przyjdzie to zawsze pod ręką mam orzechy i mniam mniam po sprawie. Efektów ogromnych może jeszcze nie ma ale w ubraniach delikatny luzik zacząl się pojawiać więc żle też nie jest. Na wadze z rana 67,3 czyli 3,5 mniej niż na początku. Ciekawa jestem czy na II dalej będę chudnąć. Niestety nie chce mi się ćwiczyć i tu wyszedł ze mnie okropny leń. I wiecie co ...... przez to dietowanie odkryłam na nowo że potrawy mają smak. Głupie to może, ale np kiedyś kalafior byl dla mnie taki bezpłciowy, a teraz prawdziwa delicja, i tak ze wszystkim. A dzisiaj mialam prawdziwą ucztę fasolową czyli fasolka po bretońsku tak jak pisałyście z szynką zamiast kiełbasy i mnustwem majeranku i przecierkiem. Pycha. A i codziennie na wieczór dostaję nagrodę w postaci kosteczki gorzkiej czekolady. No co trzeba sie mobilizować ![]()
![]() |
#3458 |
Raczkowanie
|
gabka.. marchewkę od 2 fazy można, i jeśli raz na tydzień zjesz banana, czy pizze to zapewniam że od tego napewno nie przytyjesz.
Jeśli chodzi o mleko, to w dsb nie chodzi tylko o IG, ale też o złe tłuszcze i węglowodany, no i niestety mleczko 3,2% ma tych tłuszczy wiecej niż 0,5%. Ale w jednym masz rację trzeba ciągle się martwić żeby lodówka była w miarę pełna, częste zakupy, i ,, co ja jutro zjem na obiad,,. I tak się męcze już rok, ale jakoś leci. Ale ostatnio chyba zabardzo pofolgowałam , ale i tak nieżle jak na 4miesiące ciągłych grzechów -3kg w górę. Potrafię zjeść pół blachy tiramisu albo szarlotki / musze co dwa dni przekąsić jakieś ciasto bo tak mnie ciągnie/ Przedwczoraj na noc lody z bitą śmietaną i polewą truskawkową. I.... STAJE NA WAGE W SKLEPIE A TU SZOOOK 53KG. Myslę że te 3 kg to trzeba odjąć na kurtke, wypchaną torebke, kozaki, no i byłam po kolacji w pizzerni. Teraz 3 dni 1fazy, kara za grzechy. |
![]() ![]() |
![]() |
#3459 |
Raczkowanie
|
sumka chyba pierwszy raz słyszę, jak ktoś powiedział że kalafior to delicja, śmieję sie pod nosem az mi łzy lecą, nie wiem czemu mnie to tak rozweseliło.
Kalafior to delicja - milutkie. |
![]() ![]() |
![]() |
#3460 |
Zadomowienie
|
mmmmm kalafior jest dalicją- ja zawsze to powtarzam!!! Obok pomidorów to najcudowniejsze warzywo pod słońcem! Uwielbiam kalafiora.
hehe zawsze jak ktoś mnie częstuje arbuzem (którego nie lubię) to odpowiadam "wolałabym kalafiora" ![]() ![]() ![]() hehe EDIT: Aaaa jeszcze co do tego mleka- nie piję go dużo, przede wszytskim używam do herbaty albo kawy, czy np. robie na nim owsiankę, więc chyba nie jest takie szkodliwe. Ostatnio kupuję takie 2% Hmmmm chyba gorszy jest ten żółty ser który ostatnio wszamałam bez skrupułów ![]() ![]()
#3461 |
Zakorzenienie
|
Gabka???????? Marchewke mozna jesc w drugiej fazie przeciez!!!!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
#3462 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To fakt, że trzeba ciągle zastanawiać się co zjem jutro i czy mam cos w lodówce... Jest to uciążliwe troszkę, no ale cóż za darmo nie ma nic niestety ![]() Dziś na sniadanie omlecik, bo dawno nie jadłam i spragnionam ![]() Dziś rozpoczynam ćwiczenia -callanetics i brzuszki, ponieważ na moim brzuchu jest taki flaczek skóry miękki i pięknie zwisający, i jak nie będę cwiczyć to obawiam się, że może mi zostać ![]() Za 5 dni mierzenie - choć po moich ostatnich grzeszkach, to trochę się tego obawiam... Z drugiej strony, czuję jak mi spodnie lecą z pupy i dziś spokojnie bez rozpinania przechodzą przez biodra i pupę ![]() Cieszę się na myśl, że za kilak miesięcy zmienię moją garderobę na mniejszy rozmiar ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3463 |
Zakorzenienie
|
Gabka myślę, że Twoje podejście jest zdroworozsądkowe
![]() ![]() Ja już jestem naprawdę szczupła. Dzisiaj założyłam spodnie, które leżały miesiąc w szafie, takie dzinsy mega-rurki , dzisiaj je założyłam i są w tyłku za duuuże ![]() Robię na weekend fasolkę po bretońsku, z szynką i piersią z kurczka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3464 |
Zakorzenienie
|
http://secure.agoramedia.com/southbeach/updates.asp
To jest link, wprawdzie po angielsku z modyfikacjami w diecie South Beach. Jak widać, to nie jest jeszcze skończony temat ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3465 |
Raczkowanie
|
Dzisiaj bylam w sklepie ze zdrowa zywnoscia i znalazlam maciupenki sloiczek dzemu (nie pamietam jakiej firmy) slodzony fruktoza ktory kosztowal 4,60 :/
Wlasnie sobie zjadlam kurczaczka w sosie pomidorowo-cebulowym pycha! Asiulek04 dzieki za odpowiedz ![]() Moja lodowka nie jest jakos specjalnie zaopatrzona ale zawsze sobie wynajde cos dobrego do jedzenia ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3466 |
Zakorzenienie
|
Ja juz po wspomnianym omlecie, kiwi i pół jabłku, 1/2 szlanki jogurtu naturalnego, 5 orzeszkach
![]() ![]() Na kolacje chyba sałatka z soczewicy i ogorka kiszonego, cebuli i tunczyka. Odpoczne i za 1 h cwiczymy ![]() Patinko - fakt, nasza dieta nie należy do najtańszych, co mnie trochę irytuję kiedy zaglądam do portfela ![]()
![]() |
#3467 |
Rozeznanie
|
U mnie akurat problemu z lodówka nie ma, zawsze lubiłam nabiał i warzywa więc teraz po prostu nie jadam makaronów, ryżu zreszta i tak tego prawie nie jadłam bo nie lubie, ziemniaków już mi sie odechciało jesc juz nie tyle co z powodu diety a co z lenistwa do targania takiej siaty
![]() Ostatnio szalałam ze słodyczami i zauwazylam, ze im wiecej ich podjadam tym wieksza chec na nie rosnie. Dzis za grzechy powrót do 1 fazy i tak moze przez weekend. Obrona mi sie zbliza i musze sie w jakis fajny gajerek wbic ![]() A tak wogle to ja bardzo dziekuje tutaj za podpowiedz co do omleta z szpinakiem. Nigdy tego zielksa nie trawilam bo moja mama gotowala z niego jakas "mamałygę", a ja kupilam sobie liscie ostatnio i wcinam z salata a omlet z tym to normalnie pychota!! |
![]() ![]() |
![]() |
#3468 |
Rozeznanie
|
A cóż tu taka cisza?
![]() ![]() ![]() A dzisiaj? Na śniadanko zjadłam dwie przepyszne kromeczki ciemnego chleba z sałatą, chudą szynką, pomidorem, ogórkiem, rzodkiewką, cebulą i papryką ![]() ![]() ![]() Kurcze, tylko znowu mnie rodzinka torturuje wystawiając na stół szarlotkę i makowca... ![]() ![]() ![]() A jak tam u Was Plażowiczki? ![]()
![]() |
#3469 |
Rozeznanie
|
U mnie z rana 2 kromki czarnego pieczywa, na obiad uduszony kurczak dalszych pomysłow nie mam. Najgorsze to,ze znowu weekend i pewnie bedzie mnie kusic do slydyczy. Zwłaszcza,ze moj chłopak wcina je ciągle nawet w nocy jak sie przebudzi to slysze jak szama ciastka i batoniki. A chudy jest jak patyk, takim to dobrze. I jak tu trzymac diete bez słodyczy??
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3470 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja też gorzej znoszę weekendy, sięga się po jedzenie chociażby z nudów, tak więc od rana już sporo przekąsiłam, ale wszystko co dozwolone także większych wyrzutów nie mam ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3471 |
Zakorzenienie
|
Ja dziś weszłam na wagę, okazało się, że moje ostatnie pofolgowanie sobie, jednak sie na niej odbiło
![]() ![]() Wlasnie konsumuje zapiekanke ala Malalka ![]() Tylko zmodyfikowana - mowie Wam pysznosciowe to a jakie syte ![]() Zapiekanka jest z mielonego z indyka, cebulki, czosnku, fasoli czerwonej i soczewicy, trochę sera zółtego i przecieru pomidorowego i masa przypraw i ziół. Pysznościowe to i chyba starczy na kolację, choc dużo nie zrobiłam, ale bardzo syte ![]() No i dzis wyjscie ze znajomymi... ciekawe co będę pić... może wytrwane? Chociaz nie widzimi się ![]()
![]() |
#3472 |
Raczkowanie
|
Ja od jutra zaczynam 1 faze od początku
![]() No cóz za grzechy trzeba płacic ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3473 |
Rozeznanie
|
No wlasnie problemy dietowe w weekend coraz bardziej podsuwaja mi mysl by az tak bardzo nie podchodzic restrykcyjnie do tej diety a właczyc wiecej ruchu. Zwłaszcza, ze pogoda sie poprawia no ale jak narazie sie wymiguje nauka do obrony, która wcale nie lepiej wychodzi od dietowania
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3474 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Styska - co do ruchu to ja też - straszny LEń SMIERDZąCY ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3475 |
Raczkowanie
|
Witajcie!!!!
Na diecie Sb jestem od 3,5 tygodnia jestem z tej diety bardzo zadowolona. Chudne wagowo i centymetrowo, nie chodze glodna. powodzenia. |
![]() ![]() |
![]() |
#3476 |
Rozeznanie
|
Ryba82, ja czasem skusze sie na trening przy tv ale nie zawsze mi sie chce, w dodatku mam jakies plyty z cwiczeniami i co tylko sie kurzą. Planuje sobie kupic stepper co sie drepcze na nim na boki mam nadzieje ze tez nie bedzie sie kurzyl.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3477 |
Zadomowienie
|
hmmmm właśnie wsunęłam zapiekankę z makaronu Fit, mięsa mielonego i warzyw...pyyyycha
A na deser rozmroziłam trochę sliwek i zjadłam z twarożkiem.... Słodziutkie jak miód ![]()
#3478 |
Raczkowanie
|
A ja jestem ostatnio jakos zmeczona choc sie wysypiam, brak mi energii i tak mysle ze to przez ta diete ;/ no ale nic dietkuje dalej choc od 3 dni nie schudlam ani grama ;(
Eh weekendy... z nudow sie siega po jedzenie. Dzisiaj okropnie chcialo mi sie cos slodkiego i zrobilam sobie beze ( upieczone bialka ze slodzikiem ) ale wyszlo tak obrzydliwe ze nawet moj pies nie chcial tego zjesc... :/ Zjadlabym sobie jakiegos batonika... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3479 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Mi pomagalo przy zmeczeniu. Wtawalm rano i juz bylam zmeczona, jak zaczelam brac magnez to przeszlo. Teraz nic nie biore i pomimo tego ze jestem na diecie to nie mam zmeczenia. Cwiczenia tez dodaja energi. styska soperek swietna sprawa, polecam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3480 |
Raczkowanie
|
Oj mi cwiczenia energii nie dodaja. Kiedys moglam cwiczyc i cwiczyc a odkad jestem na tej diecie to sie bardzo szybko mecze. Ale wlasnie tak jak mowisz moze to brak magnezu, bo witamin zadnych nie biore...coz bede musiala zaczac brac
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:57.