MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. IV - Strona 140 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-01-02, 09:10   #4171
Agnjeska
Zadomowienie

Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. IV

Cytat:
Napisane przez Zaciazona Pokaż wiadomość
U nas mozna przestac pracowac od 34tyg, a od nia porodu ma sie 15tyg jezeli karmi sie piersia. Pozniej mozna wziasc jeszcze dodatkowe 4 miesiace, mama albo tata, tylko malo wtedy placa. A jak to u was wyglada?

Kurs robie z flamandzkiego, kurs bajka, kiedys dawno temu robilam jeden poziom, i po takim kursie od razu dostalam prace i w ogole moglam sie bez problemu porozumiec. 3h dziennie przez 7 tyg- 70 euro Cos robic trzeba.
U nas też na macierzyński od 6 do 4 tyg przed porodem trzeba iść (4 tyg to minimum) ogólnie jest 16 tyg macierzyńskiego (u mnie właśnie 4 przed i 12 po) potem można jeden albo dwa dni w tyg mniej pracować ale to daje mocno po kieszeni wieć się raczej nie zdecyduje...

fajnie z tym kursem i nie jest za drogi (; Powodzenia

http://lb1f.lilypie.com/g6flp1.png

12.02.2013 Jasmine
Agnjeska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-02, 09:15   #4172
corka_rosy
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ide zaraz do lekarza więc trzymajcie kciuki
Cytat:
Napisane przez myaja Pokaż wiadomość
Dziś wizyta kontrolna u ginekolog
Kciuki za Was!

U nas się kiepsko zaczął ten rok, mąż pojechał dziś do pracy i zaraz wrócił - nie ma zleceń I jeszcze akumulator w aucie do wymiany.

21.04.2013.
corka_rosy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-02, 09:19   #4173
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agnjeska Pokaż wiadomość
U nas też na macierzyński od 6 do 4 tyg przed porodem trzeba iść (4 tyg to minimum) ogólnie jest 16 tyg macierzyńskiego (u mnie właśnie 4 przed i 12 po) potem można jeden albo dwa dni w tyg mniej pracować ale to daje mocno po kieszeni wieć się raczej nie zdecyduje...
A z kim potem dzidziusia zostawiasz? Czy jakiś żłobek?
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-02, 09:22   #4174
Moderna
Zakorzenienie

Dzien dobry

witam sie w 26 tygodniu
wedlug mojej ksiazki dzis zaczynam trzeci trymestr

---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ----------

Cytat:
Cytat:

trzymam kciuki za wizyty

Edytowane przez Moderna
Czas edycji: 2013-01-02 o 09:24
Moderna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-02, 09:25   #4175
Agnjeska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
A z kim potem dzidziusia zostawiasz? Czy jakiś żłobek?
Żłobek. Tylko jeszcze nie wiem czy 'domowy' czy taki zwykły. Muszę się niedługo zacząć rozglądać żeby potem niespodzianek nie było (;

http://lb1f.lilypie.com/g6flp1.png

12.02.2013 Jasmine
Agnjeska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-02, 09:32   #4176
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Bry !!

Ach i chłop poszedł do pracy, nie wiem jak ja się odnajdę w tym fajnie było jak miał wolne, dobrze że niedługo weekend

alliw ładnie wyglądasz !

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
ja też piorę muszę mieć wszystko w swoim proszku/płynie. nawet jak daje mi jakieś ciuchy ktoś z rodziny i wiem, że nie leżało to nie wiadomo gdzie. takie moje zboczenie
.
Prać to też piorę, ale właśnie z prasowaniem się jakoś rozmijam

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość

Powiem Wam, że od przedwczoraj chyba dopiero wiem co znaczą porządne kopniaki i wygibasy w brzuchu Mały przedwczoraj szalał, że szok... Wczoraj byl spokojny... A dziś znowu szaleństwo Brzuch prawie cały dzień mi faluje i się odkształca co chwilę z innej strony... czasem to aż bolesne... Ale mimo wszystko cudowne
Inna sprawa, że koło 19stej coś mnie podbrzusze zaczęło boleć tak trochę okresowo.... trwało to około godziny z malymi przerwami... Teraz tak sobie czytam i w sumie chyba zaczęły mi się skurcze B-H

---------- Dopisano o 01:22 ---------- Poprzedni post napisano o 00:08 ----------

A tak wogóle to macie może jakieś zdanie na temat serii od Ziai Mamma mia? Bo widzę, że jest krem na rozstępy i maść brodawki oraz masło ujędrniające po porodzie...
http://allegro.pl/listing.php/search...ategory=0&sg=1
dla brzucha falującego

a odnośnie tej serii Mamma Mia znalazłam tylko tyle :

http://podwojona-sroka.blogspot.com/...3/analiza.html

"Niestye ja odrzucam Zjaię ze względu na sporą obecność konserwantów w tym dwóch dal mnie na chwilę obecną nie do przyjęcia Diazolidinyl Urea i Bronopol . Gdyby Ziaja zechciała zmienić trochę skład, nawet kosztem ceny (konserwanty zastosowane tutaj należą do tańszych) można by się pokusić o zakup. "

podobnie pisali na biochemii urody.

Cytat:

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
Dzien dobry

witam sie w 26 tygodniu
Stary 2013-01-02, 09:38   #4177
myaja
Rozeznanie

dzięki za kciuki: co do wizyty... wogóle dziś w nocy mąż mnie budził 3razy
zawsze jak śpimy na łyżeczkę on nas przytula coś jak chowa nas odkąd zaszłam w ciąże uwielbia spać trzymając rękę na brzuchu i cieszy się jak wariat z każdego kopniaka i dziś w nocy obudził mnie pouczając, że za bardzo leże na brzuchu ... tzn ja leże na boku z poduchą ale tak zamaszycie na boku kurde nie potrafię inaczej zasnąć...'opierniczył' mnie że małej jest za ciasno hahaha... myslałam, że pęknę ze śmiechu, ale kochany jest że się tak troszczy o Małą

wogóle co do ograniczanych ruchów - ja też zaczynam zachowywać się jak paralityk połączony z biedronką wstać nie wstanę na 'raz' z pozycji leżącej, mam coraz większy problem z dolną częścią garderoby a w sylwestra znów spędziłam 30minut pod prysznicem próbując ogolić sobie okolice bikini efekt? lusterko stłuczone, łazienka pływała, ja się 2 razy przycięłam, wypróżniłam większą cześć opakowania kremu do golenia, a po wysuszeniu i tak było widać że połowy skóry wogóle nie ogoliłam hahahah... ale wierzę, że praktyka czyni mistrza!
kurde wogóle wyleżałam się przez ten czas świąteczny i dziś siedzę dopiero 3h w pracy i mnie taaaaak łupie w plecach i brzuch napina że masakra

corka_rosy -
faktycznie niefartowanie zaczął się dla Was 2013, ale ponoć po złym przychodzi dobre, a kto wie czy np już za 2tygodnie nie będziecie mogli odgonić się od zleceń?
myaja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-02, 09:44   #4178
LiwkaO
Wtajemniczenie

Cytat:

wogóle co do ograniczanych ruchów - ja też zaczynam zachowywać się jak paralityk połączony z biedronką wstać nie wstanę na 'raz' z pozycji leżącej, mam coraz większy problem z dolną częścią garderoby a w sylwestra znów spędziłam 30minut pod prysznicem próbując ogolić sobie okolice bikini efekt? lusterko stłuczone, łazienka pływała, ja się 2 razy przycięłam, wypróżniłam większą cześć opakowania kremu do golenia, a po wysuszeniu i tak było widać że połowy skóry wogóle nie ogoliłam hahahah... ale wierzę, że praktyka czyni mistrza!
kurde wogóle wyleżałam się przez ten czas świąteczny i dziś siedzę dopiero 3h w pracy i mnie taaaaak łupie w plecach i brzuch napina że masakra
hahaha! mnie to czeka dziś! bo jutro wizyta i trzeba wyglądać przyzwoicie ale też nie wiem jak to zrobić haha

---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ----------

Dziewczyny jestem załamana wstawaniem do toalety w nocy ;( mam takie noce, że czasami wstaje 5-6 razy!!! a 3 to minimum! a będzie pewnie jeszcze gorzej! absolutnie nie mogę leżeć na plecach nawet przez chwilę bo od razu muszę lecieć siku! jest to według mnie najgorsza dolegliwość ciążowa...
Michalinka - ur. 12.02.2013r.

LiwkaO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-02, 09:57   #4179
OtTakaJa
Zakorzenienie

Witam się w 2013 roku, oby była dla nas wszystkich udany i pełen samych szczęśliwych chwil, bezbolesnych, szybkich porodów i cudownych chwil z naszymi maluszkami

Otóż wczoraj zaczęliśmy się zastanawiam powoli nad wózkiem i jak się okazuje nie mam zielonego pojęcia na co zwracać uwagę. Dlatego też mam do Was kilka pytań: (dodam tylko, że chcemy wózek wielofunkcyjny)
- spacerówka musi się rozkładać na płasko? (wnioskuję, że tak)
- jaka najlepsza długość tej gondoli?
- jakie kółka są najlepsze?

Muszę się Wam przyznać do grzechu, otóż w sylwestra wypiłam kilka łyczków szampana. Nie wiem, czy maluchowi to się nie spodobało, ale do 5 rano tak mocno kopał jak nigdy w życiu, chyba chciał dać mamie karę.

Chciałabym sobie zrobić listę rzeczy potrzebnych zarówno mnie jak i maluszkowi i nie mam pojęcia jak się za to zabrać

OtTakaJa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-02, 09:59   #4180
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

hejka,
trzymam kciuki za wszystkie wizyty i proszę o kciuki dla mnie bo ja dzis na 15.4o.

poza tym to sennie coś dopiero wstałam a poszłam spać po 22.

co do sikania w nocy skąd ja to znam. najlepiej jak gdzieś jedziemy albo idziemy. moi rodzice się śmieją jak przychodzimy (mieszkają od nas 600 m) i ja przed wyjściem do domu do siebie idę robić siku na zapas żebym doszła
15.10. 2011.
21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm

http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png

http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png
Ptaszysko16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-02, 09:59   #4181
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
trzymamy
Cytat:
Niestety nie bd widzieć Małej, ale dowiem się co z wynikami glukozy i moją nieszczęsną mini anemią... oby się tylko wszystko poprawiło... aaaa i najważniejsze jak szyjka... choć nie było z nią problemów to jednak mam lekkiego stresa czy wszystko jest ok
trzymamy kciuki za szyjke i wyniki
Cytat:
Dzien dobry

witam sie w 26 tygodniu

Cytat:
znam ten ból, ja następnym razem będę prosić tżta o nakremowanie

Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość

Dziewczyny jestem załamana wstawaniem do toalety w nocy ;( mam takie noce, że czasami wstaje 5-6 razy!!! a 3 to minimum! a będzie pewnie jeszcze gorzej! absolutnie nie mogę leżeć na plecach nawet przez chwilę bo od razu muszę lecieć siku! jest to według mnie najgorsza dolegliwość ciążowa...
biedna współczuje ja na szczęście tylko 2 razy

noi i witam się równo w 32 tygodniu
jeszcze 8 i koniec...

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-02, 10:01   #4182
myaja
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez OtTakaJa Pokaż wiadomość
Witam się w 2013 roku, oby była dla nas wszystkich udany i pełen samych szczęśliwych chwil, bezbolesnych, szybkich porodów i cudownych chwil z naszymi maluszkami

Otóż wczoraj zaczęliśmy się zastanawiam powoli nad wózkiem i jak się okazuje nie mam zielonego pojęcia na co zwracać uwagę. Dlatego też mam do Was kilka pytań: (dodam tylko, że chcemy wózek wielofunkcyjny)

Muszę się Wam przyznać do grzechu, otóż w sylwestra wypiłam kilka łyczków szampana. Nie wiem, czy maluchowi to się nie spodobało, ale do 5 rano tak mocno kopał jak nigdy w życiu, chyba chciał dać mamie karę.

Chciałabym sobie zrobić listę rzeczy potrzebnych zarówno mnie jak i maluszkowi i nie mam pojęcia jak się za to zabrać
OtTakaJa -0 kurde to na zakupy możemy iść razem
nam tez kompletni NIC nie przychodzi do głowy co i jak... z wyprawką ja praktycznie leże... podczytuję co i jak ale w końcu muszę się zebrać i notować a co najważniejsze powoli kupować wyprawkę dla siebie i Małej...
myaja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-02, 10:08   #4183
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Nie mogłam nawet chodzić wyprostowana, tylko jak garbata babinka.
do mnie już długo, długo chłop zwraca się per "Tofik"

Cytat:

witam sie w 26 tygodniu

Cytat:
'opierniczył' mnie że małej jest za ciasno

Cytat:
a 3 to minimum! a będzie pewnie jeszcze gorzej!
już chodzę na śpiocha... najgorzej jak się wytrącę i nie mogę zasnąć...

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-02, 10:25   #4184
megi-megi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez OtTakaJa Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj też się zabieram za szukanie wózka.
Nie wiem, jak pomogę, ale spróbuję.
Spacerówka powinna się rozkładać, bo dziecko zaśnie na spacerze, to lepiej, żeby leżało, niż siedziało - lepiej dla kręgosłupa a i pewnie wygodniej.
Myślę, że w kwestii kółek dobrze, jak są większe - jak zaczną się jakieś wertepy, śniegi i inne są niezastąpione. Dziewczyny ponadto polecają pompowane - ja miałam takie i takie i sama nie wiem.
Długość gondoli - jak dla mnie im większa, tym lepiej. Mój młody długo dawał się komuś uśpić tylko w gondoli. Mnie usypiał jak człowiek w łóżku. Ale babci to 1,5 roku w gondoli.
No i dla mnie ważna jest waga wózka. Taka, żeby można było parę schodków wnieść. Niekiedy jest to bardzo potrzebne.

---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ----------

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
Tofik nie wydurniaj się - idź normalnie
Kochany mężuś
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-02, 10:25   #4185
Sorceresss
Wtajemniczenie

HEJA

Cytat:

Cytat:

Cytat:
Ale jeszcze chociaż 2,5 miesiąca (napisałabym 2 miesiące, ale chodzi o roczny macierzyński).
hihi, jak mówię mężowi, że maluszek już jest duży, że ma szansę być zdrowiuśki jakby się teraz urodził to on mi ciagle powtarza: pamiętaj! macie się trzymać do 17 marca! A najlepiej to byłoby 18 marca - mielibyśmy we trójkę urodziny co 3 dni

Cytat:
Napisane przez czarny flamaster Pokaż wiadomość
nadal problem z założeniem skarpetek czy butów
wczoraj postanowiłam, że muszę jakieś buty wsuwane sobie zakupić... chyba z 5 min wiązałam butki trekingowe... koszmar jakiś

Cytat:

witam sie w 26 tygodniu

Cytat:
wogóle co do ograniczanych ruchów - ja też zaczynam zachowywać się jak paralityk połączony z biedronką wstać nie wstanę na 'raz' z pozycji leżącej, mam coraz większy problem z dolną częścią garderoby a w sylwestra znów spędziłam 30minut pod prysznicem próbując ogolić sobie okolice bikini
ja dzisiaj też atakuję swoje bikini czuję, że będzie jazda... a to dopiero początek

Cytat:
Napisane przez Ptaszysko16 Pokaż wiadomość
proszę o kciuki dla mnie bo ja dzis na 15.4o.

Cytat:

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
kochany chłopina, nie ma co Hihi, a jak się wyprostujesz mówi: Nie wydurniaj się, idź prosto! ??

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-02, 10:30   #4186
czarny flamaster
Zadomowienie

Och dziewczyny, znam te nocne spacery do ubikacji. Może nie wstaję w środku nocy, ale nim zasnę idę siku nawet 3 razy. W tym położę się i po chwili czuję, że znów muszę iść. No i tak w kółko. Potem leżę i myślę sobie 'Nie, nie chce Ci się siku. Wcale Ci się nie chce.' Do końca ciąży nabawię się jeszcze jakieś choroby psychicznej )

Sławek kopie sobie leniwie w brzuszku, a ja chętnie bym odespała noc. Też się tak często budzicie? Mam wrażenie, że z każdym obrotem na bok muszę się przebudzić. Już nawet mąż mnie nie obejmuje, bo się wiercę strasznie. O dziwo zasypiam na prawym boku, tak nam jest najwygodniej. Mały ulubił sobie moja prawą stronę i tam pojawiły mi się małe rozstępy.

Gdy w Sylwestra byłam w domu mój młodszy brat (10lat) ciągle łapał mnie za brzuszek i mówił "Sławek, kopnij wujka!', a on nie chciał. Faaaajnie było. Przytulał się do brzuszka i czekał na kopniaki, a mały nic. Hehe...

Zaczęłam robić sobie listę postanowień noworocznych. Postanowiłam, że skoro ubiegły rok poświęciliśmy na ślub, wakacje i remont, to ten rok będzie dla mnie i rodziny.

Postanowiłam, że:
- po porodzie zaczynam dbać o siebie- rozpocznę ćwiczenia z Ewą Chodakowską (miałam to robić przed ślubem, ale dwie kreski mnie odciągnęły od tego ), jeśli mi się uda zacznę biegać mimo, że nie lubię
- będę dbała o urodę- nie pozwolę się sobie zapuścić,
- będę starała się wyglądać ładnie chociaż będę spędzać czas w domu z małym- jeśli dres, to też można mieć fajny, a nawet trochę się podmalować
- będę zabierać małego na basen, a nawet zmobilizuję do tego męża- uwielbiam patrzeć jak maluchy radzą sobie w wodzie,
- będę czytać więcej książek, no i będę czytać małemu,

Oby udało mi się wszystkiego dopełnić )

27.11.2009 - pierwsza randka
02.08.2012 - nasz ślub
25.03.2013 - me + you = Sławek
czarny flamaster jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-02, 10:31   #4187
bzinka
Zadomowienie

Cytat:
hahaha! mnie to czeka dziś! bo jutro wizyta i trzeba wyglądać przyzwoicie ale też nie wiem jak to zrobić haha

---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ----------

I ja sie witam
Mnie też dzisiaj czeka wizytka o 13tej, ciekawa jestem co lekarz powie o moim ciśnieniu, mierzyłam je 4 razy dziennie na jego zalecenie i zapisywałam.

Niestety do toalety to ja w nocy wstaje czasem nawet częściej bardzo to klopotliwe, ale nie dam rady zasnac jak juz mnie obudzi parcie na pecherz, musze sie wysikac.

Z goleniem mam ten sam problem, na razie robie to bez lusterka ale nie mam pojecia jaki jest efekt wole nie zagladac

Mój BLOG, zapraszam http://blogagimamy.blogspot.com/

Edytowane przez bzinka
Czas edycji: 2013-01-02 o 10:33
bzinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-02, 10:34   #4188
nestelle
Zakorzenienie

cześć ,
ja już po morfologii i siuśkach do pojemniczka (w piątek mam kontrolną wizytę) więc wreszcie zjadłam śniadanko .
ciężko dojść do siebie po taaakim wolnym - ale muszę przyznać ,że świetnie mi to zrobiło czuję się - wypoczęta ,wyspana po prostu genialnie !!!!!
Cytat:

Cytat:

Cytat:
witam sie w 26 tygodniu

Cytat:
... a bardzo dużo pijesz??? może wieczorkiem \na noc za dużo?
no bo ja w ogóle nie wstaje i to ok od skończenia 3-4 mies.
Cytat:
jeszcze 8 i koniec...

Cytat:
Ale babci to 1,5 roku w gondoli.
Stary 2013-01-02, 10:39   #4189
Sorceresss
Wtajemniczenie

Cytat:
nim zasnę idę siku nawet 3 razy. W tym położę się i po chwili czuję, że znów muszę iść. No i tak w kółko. Potem leżę i myślę sobie 'Nie, nie chce Ci się siku. Wcale Ci się nie chce.' Do końca ciąży nabawię się jeszcze jakieś choroby psychicznej )
o tak... i potem w nocy obowiązkowa runda (dzisiaj o 3:59)

Cytat:
Postanowiłam, że:
- będę starała się wyglądać ładnie chociaż będę spędzać czas w domu z małym- jeśli dres, to też można mieć fajny, a nawet trochę się podmalować
- będę zabierać małego na basen, a nawet zmobilizuję do tego męża- uwielbiam patrzeć jak maluchy radzą sobie w wodzie,
- będę czytać więcej książek, no i będę czytać małemu,
pod te się podpinam

Cytat:
Napisane przez bzinka Pokaż wiadomość
Mnie też dzisiaj czeka wizytka o 13tej,

Terry Pratchett
Stary 2013-01-02, 10:43   #4190
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

a ja nie mam postanowień. uważam że to bez sensu. chcesz coś zmienić zmień a nie wmawiaj sobie że jak jest nowy rok i postanowię to się uda.
Ale trzymam za Was mocno kciuki

ja już taka jestem że uważam że wszystko w życiu jest ciężką pracą zwłaszcza praca nad sobą więc albo się ma samozaparcie albo nie :P
15.10. 2011.

Stary 2013-01-02, 10:45   #4191
corka_rosy
Wtajemniczenie

Cytat:
corka_rosy -faktycznie niefartowanie zaczął się dla Was 2013, ale ponoć po złym przychodzi dobre, a kto wie czy np już za 2tygodnie nie będziecie mogli odgonić się od zleceń?
Dzięki - na to właśnie liczę. Ale póki co nie ma zleceń = nie ma kasy. A planowałam w końcu zakupy dla dzidzi.
Cytat:
hejka,
trzymam kciuki za wszystkie wizyty i proszę o kciuki dla mnie bo ja dzis na 15.4o.
Kciuki są!

Cytat:
jeszcze 8 i koniec...

21.04.2013.
corka_rosy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-02, 11:00   #4192
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Tofik nie wydurniaj się - idź normalnie
Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość
Hihi, a jak się wyprostujesz mówi: Nie wydurniaj się, idź prosto! ??
jakbyście przy tym były

Cytat:
ja już taka jestem że uważam że wszystko w życiu jest ciężką pracą zwłaszcza praca nad sobą więc albo się ma samozaparcie albo nie :P
heh.. a ja kiedyś tak nie myślałam, niestety życie zweryfikało i już to wiem
Cytat:
Napisane przez corka_rosy Pokaż wiadomość
Ale póki co nie ma zleceń = nie ma kasy.
a w jakiej branży pracuje?

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-02, 11:02   #4193
achna79
Rozeznanie

Witam się i ja w Nowym (oby lepszym niż poprzedni) Roku

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość

...... albo miałam za długą przerwę pomiędzy wieczornym posiłkiem 22:00 ale śniadanie dopiero po 10 bo pospałam... a nie powinno być długa, a wtedy po pierwszym posiłku właśnie lubi podnosić.
No i jaki miałaś wynik po 2 h glukozy ?

Ja w ogóle miałam pokręcone to wszystko gdyż głupia poszłam zbadać krew (w tym cukier) po całonocnym ataku kolki wątrobowej/ jelitowej czy nie wiem czym tam. I tak sobie pomyślałam, że być może ten atak mi zafałszował wynik bo cukru miałam 126 czyli, że cukrzyca. Mój gin od razu wysłał mnie na ponownie badanie cukru z krwi i tamto było już w porządku. No ale dla pewności wysłał mnie jeszcze na picie glukozy i na czczo miałam 66 a po 2h już 145 i dupa . Od razu skierowanie do poradni diabetologicznej i tak się bujam z tą dietą od 19 tygodnia ciąży.

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość

To może masz za dużą przerwę pomiędzy właśnie ostatnim posiłkiem wieczorem, a właśnie śniadaniem, wtedy właśnie jest tak że wywala Cię z cukrem nie na czczo ale po pierwszym posiłku, Więc o ile jest śniadanie ok, to obstawiałabym to.

I chyba miałaś rację kochana. Od dwóch dni jem o pół godziny wcześniej śniadanko i cukry są w porządku. I w życiu bym nie przypuszczała, że ta dłuższa przerwa odbije się na śniadaniu, a nie na kłuciu na czczo. Jednak dobrze jest mieć jeszcze z kimś obeznanym kontakt.
Dziękuję
I drugą kolację też musiałam przesunąć z 22 na 23 bo na czczo cukry szalały. Ale diabetolog powiedziała, że czasami tak się zdarza.
achna79 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-02, 11:03   #4194
Sorceresss
Wtajemniczenie

Cytat:
a ja nie mam postanowień. uważam że to bez sensu. chcesz coś zmienić zmień a nie wmawiaj sobie że jak jest nowy rok i postanowię to się uda.
Ale ja nie zakładam, że się uda bo zaczyna się nowy rok Uważam, że to dobry moment na zrobienie rachunku sumienia i zarysowanie sobie planów na przyszłość. Akurat jest chwila, żeby pomyśleć co chcielibyśmy zrobić w najbliższym czasie, na czym się skupić. Nie uważam, żeby to było bez sensu... nawet wtedy, kiedy wiem gdzieś podświadomie, że nie wszystko się uda zrealizować. Ale plan jest! I czy ktoś pracuje nad sobą cały rok bez planu i harmonogramy, czy pracuje nad sobą z noworocznym harmonogramem to jego indywidualna kwestia.

Terry Pratchett
Stary 2013-01-02, 11:07   #4195
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
[/COLOR]Dziewczyny jestem załamana wstawaniem do toalety w nocy ;( mam takie noce, że czasami wstaje 5-6 razy!!! a 3 to minimum! a będzie pewnie jeszcze gorzej! absolutnie nie mogę leżeć na plecach nawet przez chwilę bo od razu muszę lecieć siku! jest to według mnie najgorsza dolegliwość ciążowa...
Ja też sporo wstaje, tak z 3-4 ale ja w ogóle przed ciążą sporo sikałam, no i dużo pije, a teraz przez te cukry pewnie jeszcze więcej, na szczęście jako praktyk nocno sikowy idę prosto do celu na śpiocha z raz czy dwa mi się zdarzyło właśnie, że po powrocie do łóżka zasnąć nie mogłam, ale po 10 minutach spałam jak suseł mam nadzieję że ominie mnie bezsenność ciążowa, moja przyjaciółka miała to w 3 trymestrze.. a ja tak lubię spać i chcę pokorzystać ostatnie chwile

Cytat:
hejka,

poza tym to sennie coś dopiero wstałam a poszłam spać po 22.

co do sikania w nocy skąd ja to znam. najlepiej jak gdzieś jedziemy albo idziemy. moi rodzice się śmieją jak przychodzimy (mieszkają od nas 600 m) i ja przed wyjściem do domu do siebie idę robić siku na zapas żebym doszła

a odnośnie wizyty u rodziców, też to mam, odległość na nogach bardzo podobna a też sikam na drogę wczoraj spacer po puszczy niepołomickiej też bez sikania w lesie się nie obyło, dobrze, że aż tak zimno nie było

Cytat:
jeszcze 8 i koniec...

Cytat:
Ale trzymam za Was mocno kciuki

Ja też raczej Zawsze mnie natomiast bawił dziki tłum na siłowni przez pierwsze dwa tygodnie stycznia potem już było jak zwykle
Stary 2013-01-02, 11:10   #4196
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

Cytat:
Ale ja nie zakładam, że się uda bo zaczyna się nowy rok Uważam, że to dobry moment na zrobienie rachunku sumienia i zarysowanie sobie planów na przyszłość. Akurat jest chwila, żeby pomyśleć co chcielibyśmy zrobić w najbliższym czasie, na czym się skupić. Nie uważam, żeby to było bez sensu... nawet wtedy, kiedy wiem gdzieś podświadomie, że nie wszystko się uda zrealizować. Ale plan jest! I czy ktoś pracuje nad sobą cały rok bez planu i harmonogramy, czy pracuje nad sobą z noworocznym harmonogramem to jego indywidualna kwestia.
pewnie. ja akurat z tych co życie nauczyło że plany szlak trafia co nie znaczy że należy się poddawać i rezygnować z celów. tylko może po prostu mam podejście ze nowy rok to dzień jak każdy. wydaje mi się że podsumowania raczej u mnie są po jakiś zamkniętych etapach czy wydarzeniach.
15.10. 2011.

Stary 2013-01-02, 11:16   #4197
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Witam mamusie w 2013 roku )
To będzie nasz rok..

z tych gorszych wiadomości... czytałyście :/

http://finanse.wp.pl/kat,104124,titl...wiadomosc.html

i jak tu żyć..
Stary 2013-01-02, 11:16   #4198
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez achna79 Pokaż wiadomość
I chyba miałaś rację kochana. Od dwóch dni jem o pół godziny wcześniej śniadanko i cukry są w porządku. I w życiu bym nie przypuszczała, że ta dłuższa przerwa odbije się na śniadaniu, a nie na kłuciu na czczo. Jednak dobrze jest mieć jeszcze z kimś obeznanym kontakt.
Dziękuję
I drugą kolację też musiałam przesunąć z 22 na 23 bo na czczo cukry szalały. Ale diabetolog powiedziała, że czasami tak się zdarza.
Bo mam ten sam problem, w zasadzie miałam, śniadanko tip top super ładne - bo z pieczonego w domu chleba, z chudą domową szyneczką, a cukier wysoki.... no i przetrzepałam sieć w poszukiwaniu odpowiedzi. No ale u mnie jak pisałam, był silny opór po całym życiu unikania późnych posiłków (figura :P) , a tu nagle jakieś herezje każą coś jeść o 22 - 23 :P No ale sprawdziłam na sobie, i nie ma rady.. zmniejszyłam porcję w dzień żeby mieć miejsce na upchnięcie tej kanapeczki i będzie dobrze inna opcja to wstawać później, ale bez przesady tyle z życia mam teraz że sobie pośpię dłużej

Plusem tego jest to, że jednak mogę pić kawusie rano

A odnośnie diagnozy to super, że tak szybko wykryli !
Stary 2013-01-02, 11:18   #4199
Sorceresss
Wtajemniczenie

Cytat:
pewnie. ja akurat z tych co życie nauczyło że plany szlak trafia
ja plany snuję takie, które dotyczą mnie i których realizacja zależy w 90% ode mnie samej... bo w przeciwnym razie wkurzam się przeokropnie jak mi coś się nie udaje

OC, fakt - dzikie chordy na siłowniach i fitnessach w styczniu (miesięczne karnety) są zabawne Dlatego my zawsze omijamy szerokim łukiem takie formy sportu i szusujemy na stokach... Eh, znów mi się przypomniało... Eh... mam taką ochotę poczuć wiatr na goglach, szum śniegu pod nartami i tą adrenalinkę kiedy osiągam prędkość graniczną (ustaloną indywidualnie przeze mnie dla siebie)... a potem ten moment kiedy rozpinam buty narciarskie, smarkam nosem i pociągam pierwszy łyk grzańca!

Terry Pratchett

Edytowane przez Sorceresss
Czas edycji: 2013-01-02 o 11:21
Stary 2013-01-02, 11:22   #4200
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
Witam mamusie w 2013 roku )
To będzie nasz rok..

z tych gorszych wiadomości... czytałyście :/

http://finanse.wp.pl/kat,104124,titl...wiadomosc.html

i jak tu żyć..
no w krk znowu bilety podrożały. i jak jeździłam do pracy to mi to była rybka bo kupowalam kartę na 1 linię za 48zl to tak teraz jeżdzę na jednarozowych biletach i na wizyte do pani dr wydaję ponad 7zl !!!!!! a jak trzeba gdzieś więcej podjechać tak jak dziś to mnie chyba trafi bo na godzinnym nie objadę

---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ----------

Cytat:
ja plany snuję takie, które dotyczą mnie i których realizacja zależy w 90% ode mnie samej... bo w przeciwnym razie wkurzam się przeokropnie jak mi coś się nie udaje

OC, fakt - dzikie chordy na siłowniach i fitnessach w styczniu (miesięczne karnety) są zabawne Dlatego my zawsze omijamy szerokim łukiem takie formy sportu i szusujemy na stokach... Eh, znów mi się przypomniało... Eh... mam taką ochotę poczuć wiatr na goglach, szum śniegu pod nartami i tą adrenalinkę kiedy osiągam prędkość graniczną (ustaloną indywidualnie przeze mnie dla siebie)... a potem ten moment kiedy rozpinam buty narciarskie, smarkam nosem i pociągam pierwszy łyk grzańca!
Panie, daj mi siłę, abym zmienił to, co zmienić mogę, daj mi cierpliwość,abym zniósł to czego zmienić nie mogę i daj mi mądrość, bym odróżnił jedno od drugiego.” – Fredrich Christoph Oetinger
15.10. 2011.

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości