Uje muje, dzikie węże, czy wytrzymam z przyszłym mężem? ;) PM 2014 cz. 6 - Strona 98 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-02, 09:54   #2911
tasiulek
BAN stały

Dot.: Uje muje, dzikie węże, czy wytrzymam z przyszłym mężem? ;) PM 2014 cz. 6

Widze ze mowa o pracy...a no to postanowienie noworoczne wielu osob tez dzisiaj wyslalam zgloszenie na staz do duzej agencji medialnej, mimo ze mam swoja DG to zdaje sobie sprawe z tego ze w wielu dziedzinach mam braki i fajnie byloby sie czegos nauczyc chcialabym jeszcze dorwac cos na 3/4 etatu nawet jakies drobne prace bo plan na 2013 to zakup wiekszego mieszkania tam w okolicy Misiadelka lub na Fochu Oby nam sie laski powiodlo w tym roku, zeby w sciane i ciezka praca
tasiulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 09:58   #2912
Waniliova
Zakorzenienie

Oby tasiulek, oby ja jestem dobrej myśli mam już serdecznie dość tego siedzenia w domu, bezrobocia i wielkiego oszczędzania
Stary 2013-01-02, 10:00   #2913
cikulada
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Waniliova Pokaż wiadomość
alloffkowa a ja właśnie przeglądam oferty pracy...
Ja od rana robię to samo... To bezczynne siedzenie w domu na bezrobociu mnie coraz bardziej męczy i mam nadzieję, że w końcu uda mi się coś znaleźć... A skoro mowa o poszukiwaniu pracy to mam do was pytanie. Chcę wysłać swoje CV również do firm, które nie zamieszczały w internecie oferty pracy ale kompletnie nie mam pomysłu co wtedy wpisać w treści maila... Bo do tej pory odpowiadałam tylko na ogłoszenia i pisałam coś w stylu "W nawiązaniu do ogłoszenia rekrutacyjnego zamieszczonego na portalu XYZ wysyłam swoją aplikację na stanowisko ABC (...)" a teraz chcę tak sama od siebie aplikować do różnych innych firm brak mi pomysłu co wtedy napisać. Macie może jakieś pomysły?

cikulada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 10:09   #2914
Kate Noir
Zakorzenienie

Dzień dobry!
Dzisiaj nadal koczuję u teściów, a wczoraj mieliśmy z nimi poważne rozmowy o ślubie. Okazało się, że teściu przyjaźni się z proboszczem z kościoła w którym wymarzyłam sobie ślub - chyba złapałam plusa u teścia
Mówili też coś, że 16 sierpnia to wyjątkowa data bo odpusty i dzień św Jakuba Później niby coś pomylili i nic z tego nie zrozumiałam. Mogłaby mi któraś to wytłumaczyć

Teściowa dała mi do zrozumienia, że woli byśmy zrobili obiad + wzięli kasę i polecieli gdzieś. Najlepsze jest to, że wraz z moją mamą myślimy identycznie Jednak wiem, że tż'owi baaaardzo zależy na weselu i to już jest postanowione. Myślicie, że powinnam jej o tym powiedzieć?

Fotografa też już wybraliśmy po obejrzeniu albumu znajomych
Niestety cały czas nie możemy wymyślić co z salą. Albo bierzemy lokal i ja dostanę białej gorączki jak zobaczę cenę... lub remizę i katering co może wcale nie być najlepszą opcją.

Ze śmiesznych rzeczy to ostatnio wzięliśmy autostopowicza i okazało się, że gra on na weselach Sprawdziłam go i gra nawet fajnie Co sądzicie http://www.forte.band.pl/ ?

Sumując - za 3 godziny wracamy do Wawy i jak wszystko pójdzie tak dalej (nie zapeszajac) to pobyt u teściów będzie można zaliczyć jako rewelacyjny A przecież tak się bałam!

Cytat:
O rany dzisiaj o umowę o pracę naprawdę ciężko
Śmieszne jest to, że taką umowę dostajesz w Mc'donalds Szkoda, że w każdej normalnej pracy dają śmieciówki.

---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ----------

cikulada lepiej zanieś osobiście jak możesz. Oni dostają mejlowo setki takich wiadomości.
Kate Noir jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 10:12   #2915
Piankka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cikulada Pokaż wiadomość
Z tym dzidzi to masz rację Też mam nadzieję, że nie będzie żadnych konsekwencji naszych nocnych (a właściwie porannych) podbojów łóżkowych

Kurcze ja już chcę być po ślubie, mieszkać u TŻa a z moimi rodzicami widywać się tylko wtedy, kiedy przyjedziemy w odwiedziny Moja mama powoli doprowadza mnie do szału i w domu jestem jakieś 3 godziny a już się na nią wkurzyłam jak nie wiem Razem z tatą są na mnie obrażeni, że wróciłam do domu tak późno a oni chcieli sobie z nami dzisiaj posiedzieć i mieli nadzieję, że już przed południem przyjadę (dodam tylko, że spędzam z nimi naprawdę bardzo dużo czasu i to nie jest tak, że ich zaniedbuję albo olewam) , standardowo było ''100 pytań, do” czyli masa pytań np., o czym rozmawialiśmy, do której siedzieliśmy, o której wstaliśmy, co było do jedzenia, czy brat TŻa z żoną byli dla mnie mili i czy w ogóle ze mną rozmawialiśmy i masa jeszcze innych pytań Może będziecie się teraz dziwić, o co mi w ogóle chodzi i stwierdzicie, że przesadzam, ale mnie już powoli coś takiego doprowadza do szału, bo moi rodzice nie potrafią zrozumieć, że mam już swoje życie i nie muszę każdej wolnej chwili spędzać z nimi i wiecznie się ze wszystkiego tłumaczyć Jeżeli tylko robię coś po swojemu to mają o to do mnie pretensje, przyjadę później, bo wolę spędzić czas z TŻ niż z nimi przed tv jest to samo a później setki pytań w stylu, kto, co, jak, z kim, dlaczego, o czym itd.
Ja nie mieszkam z mamą, a jak przyjadę to też mam miliard pytań i po tych pytaniach sobie myślę, że się cieszę że ich na co dzień nie słyszę
Piankka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 10:17   #2916
cikulada
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kate Noir Pokaż wiadomość

cikulada lepiej zanieś osobiście jak możesz. Oni dostają mejlowo setki takich wiadomości.
Wiesz co, chętnie bym tak zrobiła tylko że chcę wysłać swoje CV do firm z Krakowa a niestety jest to jak dla mnie bardzo duże miasto którego jeszcze prawie w ogóle nie znam i nie mam pojęcia gdzie co się znajduje Znam jedynie okolice mojej uczelni i to by było na tyle bo na co dzień mieszkam jakieś 100 km dalej a w Krakowie bywam od października tylko 2 razy w miesiącu w weekendy...

Stary 2013-01-02, 10:19   #2917
tasiulek
BAN stały

Cikulada po pierwsze to nie wysylaj @ w ciemno, sproboj znalezc kontakt do osoby od HR. Pliki koniecznie dc i pdf. Jakos sie trzeba wyroznic. W zaleznosci od tego gdzie aplikujesz, swego czasu glosno bylo o gosciu ktory stworzyl stronke praceche.pl i tam rzedstawil swoja osobe i wirusowo poszlo dalej pracodawcy do niego uderzali bo zaprezentowal sie od kreatywnej strony. A co mozsz wpisac w tresc @ tutaj masz linka z przykladem http://www.architekcikariery.pl/prac...178,2,324.html
tasiulek jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-01-02, 10:20   #2918
Piankka
Zadomowienie

Dziewuchy, życzę Wam abyście znalazły dobre prace w tym roku
Stary 2013-01-02, 10:20   #2919
ane3kaa
Zakorzenienie

Cytat:
A jaką działalność w ogóle ma?

misiadelko o, super! też bym chętnie poszła na jakieś weselicho ale nikt się jakoś nie zaręcza/chajta

To samo u mnie ;pp Nikomu w mojej rodzinie nie pali się do zamążpójścia
ane3kaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 10:20   #2920
larys__a
Rozeznanie

Kochane w nowym roku zycze Wam dużo zdrowia i miłości i PRACY!!! bo mam teraz 20 stron do nadrobienia i zero szans żeby to nadgonić.. chyba nie nadaje sie do tak aktywnego wątku bo cały czas jestem nie na czasie.. ;/

Pracowałam w Sylwka a północ przespałam bo Nowy Rok znów do pracy i dziś mam dzień żeby odetchnąc bo zapowiada sie się znów chyba z 4 dni pracy jak nie więcej..

nowe Pmki a ja wogule nie czaje nikogo .. żadnej bazy..
larys__a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 10:22   #2921
Piankka
Zadomowienie

Dzisiaj przyjechłam do miasta, siedzę teraz u mamy. Jutro idę do pracy... a w piątek do pzn

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-01-02, 10:24   #2922
aszuelka
Zakorzenienie

A ja zaraz siadam i pisze liste postanowien na ten rok pozniej sprzatanie i dzialanie - juz sie nie moge doczekac wynikow

16.06.2018 ślub
https://www.suwaczek.pl/cache/33159b1b51.png
aszuelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 10:26   #2923
Waniliova
Zakorzenienie

Kiedyś praca w Mc' Donaldzie była najgorsza, a teraz jest jedną z najlepszych, bo po pierwsze dają umowę o pracę, a po drugie nigdy ich nie zlikwidują...

Ja właśnie piszę do różnych fotografów

Piankka, larys__a nie dziękuję żeby nie zapeszyć
Stary 2013-01-02, 10:29   #2924
cikulada
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tasiulek Pokaż wiadomość
Cikulada po pierwsze to nie wysylaj @ w ciemno, sproboj znalezc kontakt do osoby od HR. Pliki koniecznie dc i pdf. Jakos sie trzeba wyroznic. W zaleznosci od tego gdzie aplikujesz, swego czasu glosno bylo o gosciu ktory stworzyl stronke praceche.pl i tam rzedstawil swoja osobe i wirusowo poszlo dalej pracodawcy do niego uderzali bo zaprezentowal sie od kreatywnej strony. A co mozsz wpisac w tresc @ tutaj masz linka z przykladem http://www.architekcikariery.pl/prac...178,2,324.html
Bardzo Ci dziękuję CV mam jak najbardziej zapisane w pdf tylko miałam problem co wpisać w maili jeżeli sama znalazłam firmy które aktualnie nie zamieszczały nigdzie ofert pracy. Mam tylko nadzieję, że uda mi się szybko zakończyć sesję z wynikiem pozytywnym i wtedy może odważę się wybrać samotnie do Krakowa żeby poroznosić swoje CV bo teraz jestem zawalona nauką i kompletnie nie miałabym na to czasu.

Stary 2013-01-02, 10:31   #2925
Piankka
Zadomowienie

Ja jedynie co postanawiam, to to, że zacznę chodzić na siłownie w tym roku regularnie bo zakupiłam w tamtym roku wszystko a nie poszłam.
Ograniczyć trochę pepsi(taa ) bo to moje paliwo hahaha

No i zacząć odkładać pieniądze, ale stanowczo - kupię taką szklaną skarbonkę(w załączniku) i zbieramy z tż na projekt już mu oznajmiłam, że można wrzucać tylko papierkowe pieniądze, żadnych rubli
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg main.jpg (20,5 KB, 6 załadowań)
Stary 2013-01-02, 10:33   #2926
little_zosh
Rozeznanie

Cytat:
To może ja do muzyków zacznę pisać

ciukulada CV zdecydowanie roznoś osobiście

Razem od 05.03.2010
Narzeczeni od 02.05.2012
Ślub 24.05.2014
little_zosh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 10:34   #2927
Waniliova
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Piankka Pokaż wiadomość
Ja jedynie co postanawiam, to to, że zacznę chodzić na siłownie w tym roku regularnie bo zakupiłam w tamtym roku wszystko a nie poszłam.

No i zacząć odkładać pieniądze, ale stanowczo - kupię taką szklaną skarbonkę(w załączniku) i zbieramy z tż na projekt już mu oznajmiłam, że można wrzucać tylko papierkowe pieniądze, żadnych rubli
Fajna skarbona my od dwóch lat mamy taką (załącznik):
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Miś nasz.jpg (92,8 KB, 10 załadowań)
Stary 2013-01-02, 10:38   #2928
Piankka
Zadomowienie

Cytat:
Fajna skarbona my od dwóch lat mamy taką (załącznik):
Fajna ja chcę szklaną żeby było widać ile jest ale chyba będę musiała zamówić na allegro, bo u mnie w mieście chyba takiej nie dostanę
Stary 2013-01-02, 10:42   #2929
little_zosh
Rozeznanie

Cytat:

Fajna świnia Szklana rzeczywiście bardziej motywuje My odkładamy na lokaty, ja sobie założyłam taką, że zobowiązałam się miesięcznie wpłacać ileś tam, a wypłacić nie mogę

Razem od 05.03.2010
Narzeczeni od 02.05.2012
Ślub 24.05.2014
little_zosh jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-01-02, 10:46   #2930
Shiruvii
Zakorzenienie

GG do Shiruvii Send a message via Skype™ to Shiruvii

Cytat:
Napisane przez misiadelko Pokaż wiadomość
W ogóle zapomniałam się pochwalić, moja kuzynka się zaręczyła Przez najbliższe dwa lata znowu będę latała po ślubach jak szalona
U mnie w 2013 roku posucha straszna, ale za to w 2014 już ciężko wolną sobotę znaleźć. Jakoś wszystkim sie spodobał

Cinderella is a proof that a new pair of shoes can change your life

Edytowane przez Shiruvii
Czas edycji: 2013-01-02 o 11:20
Shiruvii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 10:51   #2931
Waniliova
Zakorzenienie

My mamy założone konto oszczędnościowe i też od dwóch lat na nie odkładamy, ale misia kupiliśmy żeby dodatkowo coś wrzucać
Stary 2013-01-02, 10:52   #2932
Kate Noir
Zakorzenienie

Piankka Tobie życzę dużo zdrowia w tym roku Trzymam kciuku!

aloffkowa Ty śpiewasz prawda? Może założycie z tż'em zespół weselny?

Edytowane przez Kate Noir
Czas edycji: 2013-01-02 o 10:54
Stary 2013-01-02, 10:53   #2933
starry_eyes
Wtajemniczenie

Chciałam się przywitać w Nowym Roku Sylwester na szczęście się udał, wróciliśmy do domu po 4 i wytańczyliśmy się za wszystkie czasy a teraz niestety rzeczywistość wzywa i trzeba się brać za książki..
Także wszystkiego najlepszego, wytrwania w noworocznych postanowieniach i żebyśmy zdążyły uzbierać na nasze wesela, które już w przyszłym roku
starry_eyes jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-01-02, 10:57   #2934
Waniliova
Zakorzenienie

starry_eyes dzięki i wzajemnie

Wesele w przyszłym roku ołjeee
Stary 2013-01-02, 11:01   #2935
klaudia1534
Raczkowanie

Hej
U mnie lista postanowień noworocznych zrobiona, teraz tylko mam nadzieję, że wszystkie a przynajmniej większość z nich uda mi się zrealizować
A co do znalezienia pracy to oboje z P. szukamy.. Ja narazie chce się skupić na pisaniu i obronie pracy licencjackiej ale od lipca pasowałoby zacząć pieniążki zarabiać.. Teraz jedynie dostaję stypendium 650 zł miesięcznie, więc na swoje drobne wydatki mam i postanowiłam z tego odłożyć na kieckę więc twardo oszczędzam

klaudia1534 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 11:05   #2936
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Kiedyś praca w Mc' Donaldzie była najgorsza, a teraz jest jedną z najlepszych, bo po pierwsze dają umowę o pracę, a po drugie nigdy ich nie zlikwidują...

Piankka, larys__a nie dziękuję żeby nie zapeszyć
święta prawda !!
Cytat:

do takiej szklanej to siara wrzucać miedziaki bo jeszcze znajomi przyjdą i zobaczą
Cytat:
Napisane przez Kate Noir Pokaż wiadomość
Piankka Tobie życzę dużo zdrowia w tym roku Trzymam kciuku!

aloffkowa Ty śpiewasz prawda? Może założycie z tż'em zespół weselny?
haha, śpiewanie to tylko moja pasja tż by mnie wyśmiał z tym pomysłem xd
Oliwka 21.07.2016
alloffkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 11:09   #2937
monikkad
Wtajemniczenie

Ja będę miała bardzo ciężki rok. Po pierwsze muszę skończyć studia i obawiam się, że tym razem obrona może nie odbyć się w lipcu. Po prostu nie mam czasu kompletnie na pisanie pracy, bo mam np. w tej sesji 5 egzaminów i w następnej również 5!!! To jest przecież chore :/ Sama promotorka nam powiedziała, że mamy nie liczyć na obronę w lipcu, raczej wszystkie mamy się nastawić na wrzesień. Egzaminy straszne... Co jeden to gorszy, nie jakieś tam lajty.

Po sesji teraz w lutym muszę iść dłutować ósemki, nie wiem jak to przeżyję, ale wesoło nie będzie.

Potem w marcu muszę jeździć po szkołach roznosić CV, bo to najlepszy czas na szukanie pracy w szkołach.

Potem muszę się ostro wziąć za pisanie pracy, nie wiem kiedy, skoro mamy tysiące bezużytecznych przedmiotów, które musimy zaliczyć. No i muszę jeszcze pisać pracę podyplomową na podyplomówce. Dużo krótszą, ale jednak muszę coś tam napisać (szczęście, że zrobiłam już wszystkie praktyki 200 godzin - tak, tyle mam praktyk na podyplomówce!).

Potem może się obronię w lipcu, może nie, bo może być też tak, że pracę napiszę, a nie zdam egzaminu z PNJN (filolożki wiedzą co mam na myśli). Jak nie to obrona we wrześniu i poprawka we wrześniu.

Potem przejście na bezrobocie i szukanie pracy dość intensywne już gdziekolwiek. A no i wakacje też będą bardzo pracowite, bo przez to, że teraz kończę germanistykę i logopedię w ogóle nic nie robię na mój doktorat, więc przez całe wakacje będę na przemian szukać pracy i zajmować się doktoratem.

A potem to już pojęcia zielonego nie mam co mnie czeka, kończą się moje plany :P Jest duże prawdopodobieństwo, że będę siedzieć w domu, ale nie na bezrobociu, bo nawet zasiłku mi nie dadzą, bo jestem doktorantką, a doktoranci nie mogą być na bezrobociu, nie należy im się ono. Więc pewnie będę sobie pisała mój dr i dalej szukała pracy w nieskończoność :P A pod koniec roku szukała kiecki na ślub :P

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-01-02, 11:10   #2938
Zuzik06
Wtajemniczenie

cikulada jak najbardziej zrozumiałe jest to, że człowiek w pewnym momencie chce się usamodzielnic wasze relacje się pewnie poprawia jak się wyprowadzić. Może rodzice czują że już niedługo wyfruniesz z gniazda i chcą się jeszcze nacieszyć.
misiadelko hehe babcia. Tzeta jest identyczna. Tylko ona w dodatku jest strasznym moherem.

A propozycję DG chcemy z koleżanką założyć bloga z dekoracjami ślubnymi moje mega marzenie od zawsze. Może uda się zgarnąć kasę od Unii i wystartować z tym na serio a póki co mamy nadzieję że ktoś się zainteresuje i ze juz w tym roku znajdą się klienci. Także to moje postanowienie noworoczne. [
tasiulek o a jaka branże prowadzisz?
Kate noir Gratuluję załatwienia. Rozejrzyj się po remizach. Ostatnio moja znajoma była na weselu w remizie i to było najlepsze na jakim była a sporo chodzi. My w zeszłym roku też byliśmy na weselu w remizie i było bardzo elegancki nowocześnie a jedzenie pyszne no i tanio tak ze warto się rozejrzeć.
Zuzik06 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 11:17   #2939
Kate Noir
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alloffkowa Pokaż wiadomość

haha, śpiewanie to tylko moja pasja tż by mnie wyśmiał z tym pomysłem xd
Ostatnio chwaliłaś się, że dostałaś solówki więc nie ściemniej mi, że nie masz możliwości :P Pasja to pół sukcesu

A co do pracy Mc to kilka lat temu tam pracowałam... do ostatniej pensji dorzucili mi nawet z 300 zł "wypoczynkowego". Jednak ta praca jest bardzo demotywująca na dłuższą metę bo ile można smażyć frytki i do tego za najniższą krajową? Miała też dużo plusów: godziny pracy tak jak mi pasują, pewna wypłata, ubezpieczenie, i co najważniejsze to nikt nie chciał mnie zrobić w konia
Stary 2013-01-02, 11:17   #2940
Waniliova
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alloffkowa Pokaż wiadomość
święta prawda !!
Niestety...

Zuzik06 fajny pomysł

Jutro idę na rozmowę! właśnie dzwonił facet z biura rachunkowego

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości