Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.V - Strona 130 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 6 części naszego wątku ??
Mamusie majowo-czerwcowe 2013 cz.6 6 11,54%
W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.6 10 19,23%
Zima leci, Święta za nami; a na wiosnę będziemy z maluszkami. Mamy V-VI 2013 cz.6 3 5,77%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.6 4 7,69%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.6 3 5,77%
Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.6 3 5,77%
Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.6 1 1,92%
Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.6 0 0%
Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.6 2 3,85%
My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.6 3 5,77%
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.6 0 0%
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.6 4 7,69%
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.6 0 0%
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.6 0 0%
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.6 4 7,69%
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.6 2 3,85%
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.6 2 3,85%
Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.6 5 9,62%
Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-02, 11:38   #3871
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Dot.: Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
ja ostatnio pochłaniam bułki z dużą ilością masła i pasztetem są pyszne
A weź, smaka mi narobiłaś na pasztet...
Chociaż ostatnio miałam ochotę, pojechaliśmy do marketu i głupia zaczęłam czytać co jest napisane na puszkach i przynajmniej przez ciążę nie kupię puszkowanego pasztetu. A już taki z metra cięty i owszem, bo przecież to co innego Przynajmniej nie będę miała napisane co jest w środku

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 11:39   #3872
happy blue
Zadomowienie

Dot.: Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Mi się za to podniosło przed chwilą ...
Żadnej informacji z pracy o reorganizacji, więc weszłam na maila a tam też cisza. Nosz ku**a telepatycznie mamy zmiany?
Sorki, musiałam się wygadać.

może jednak Cię zostawiają w dziale. wiesz, w szale nowinek, ktoś mógł źle zrozumieć?

---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ----------

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
Chociaż ostatnio miałam ochotę, pojechaliśmy do marketu i głupia zaczęłam czytać co jest napisane na puszkach i przynajmniej przez ciążę nie kupię puszkowanego pasztetu. A już taki z metra cięty i owszem, bo przecież to co innego Przynajmniej nie będę miała napisane co jest w środku

tylko z metra cięty
Stary 2013-01-02, 11:40   #3873
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość
bardzo stylowe j ale bardziej podobają mi się z zamkiem niż z paskami. nei mam pojęcia jak będzie się nosić. no i na mój brzuch to byłyby za małe.
Te z zamkiem fajniejsze, ale te z tym czymś drugim mają na dole szerszy ściągacz, a z doświadczenia wiem, że lepiej mi się takie nosi... A z brzuchem to i u mnie zaraz będzie problem, ale to zaraz, na razie może bym się zmieściła

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

Stary 2013-01-02, 11:42   #3874
banka26
Zakorzenienie

ja lece z suka , potem do pepco i na 13 po mlodego do szkolyyy
pozniej obiad a dzisij mam łososia i fasolke zielona na parze )
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 11:43   #3875
xal
Zakorzenienie

Cytat:
może jednak Cię zostawiają w dziale. wiesz, w szale nowinek, ktoś mógł źle zrozumieć?
Raczej nie. Podobno tym samym zarządzeniem ja i koleżanka z działu mamy przeniesienie. Ona od dzisiaj już w innym mieście, ja tylko inne piętro ...
Podobno kierownik się wkurzył i to bardzo, a szefowej nie było żeby pogadać, bo to takie "za plecami" było.
Problem w tym, że my mamy działy ogólne i specjalistyczne i właśnie byłysmy w takim specjalistycznym, a nasze wykształcenie nijak się nie pokrywało, a pewnie chcieli ludzi posegregować i tak wyszło.
Najbardziej chodzi mi o sposób, bo przynajmniej powinna być informacja "bierzemy Cię pod uwagę" a tu cisza ...

Edytowane przez xal
Czas edycji: 2013-01-02 o 11:44
xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 11:46   #3876
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
ja lece z suka , potem do pepco i na 13 po mlodego do szkolyyy
pozniej obiad a dzisij mam łososia i fasolke zielona na parze )

zazdroszczę Pepco w pobliżu
Stary 2013-01-02, 11:47   #3877
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
witam się, dojechałam szczęśliwie do domu i się wyleguję. nawet nie próbuję nadrabiać

opowiem wam tylko mój sylwestrowy sen (bo oczywiście spałam):
urodziłam mojego synusia i łaziłam sobie tak bez celu, aż natknęłam się na Ashyshqę - bidulka krzyczała, że nie da rady urodzić, a to ma być już, więc się zaoferowałam, że za nią urodzę, bo mi tak lekko poszło
no i urodziłam, ale okazało się, że znów chłopak, i się martwiłam, że Ash mnie posądzi o podmianę dziecka czy cuś, bo ona córeczkę miała mieć przecież... i nie wiedziałam, jak jej o tym powiedzieć potem słabo pamiętam, ale miałam tylko mojego synusia i brata przy sobie, więc przypuszczam, że Ash zaakceptowała syna

Te nasze sny to powinniśmy gdzieś oddzielnie spisywać
Stary 2013-01-02, 11:47   #3878
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Dobra gaduły, spadam ogarnąć siebie, mam do zmycia stertę naczyń (skąd to się bierze, przecież wczoraj kilka razy zmywałam ) no i chyba trzeba Mężowi jakiś obiad upichcić...

Do później!

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

Stary 2013-01-02, 11:48   #3879
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Raczej nie. Podobno tym samym zarządzeniem ja i koleżanka z działu mamy przeniesienie. Ona od dzisiaj już w innym mieście, ja tylko inne piętro ...
Podobno kierownik się wkurzył i to bardzo, a szefowej nie było żeby pogadać, bo to takie "za plecami" było.
Problem w tym, że my mamy działy ogólne i specjalistyczne i właśnie byłysmy w takim specjalistycznym, a nasze wykształcenie nijak się nie pokrywało, a pewnie chcieli ludzi posegregować i tak wyszło.
Najbardziej chodzi mi o sposób, bo przynajmniej powinna być informacja "bierzemy Cię pod uwagę" a tu cisza ...

mam takie doświadczenie z korporacji, że człowiek jest niestety jak pionek, którego można przestawić i on po prostu przyjmie nową pozycję. A wszelkie pytania, wątpliwości, tłumaczenia są zbędne. Smutna taka prawda. Bądź spokojna, nie warto wkurzać się przez rzeczy, na które nie mamy wpływu.
Stary 2013-01-02, 11:49   #3880
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
cieszę się, że was rozbawiłam! mój małż też się ze mnie nabijał. powiedział, że chyba za dużo relacji z porodów czytałam wczoraj...

we śnie mi dobrze szło, mogłabym za was wszystkie rodzić

uffff! czyli niepotrzebnie się martwiłam z tą płcią
do pracy jutro rano już jadę. cholercia, pewnie będą pytania przypadkowo napotkanych pracowników w biurowcu - mnie tam setki ludzi znają, a o ciąży wiedzą tylko osoby z mojego działu... teraz już brzuchol wystaje... nic to, będę mówić, że to efekt świąt spędzonych w polsce
a czego po prostu im nie powiesz, że jesteś w ciąży? może się domyślą i nie będą natrętnie wypytywać
Stary 2013-01-02, 11:49   #3881
ada32
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
Ada !

teraz widzę brzucha, to ja mam mniejszy:/
dalej mam przecięty w pół na pępku i wyglądam jak gruba a nie w ciązy:/

...nic się nie martw już niedługo

piszecie o kawie..można/ niemożna
Ja kawę piłam pije i do póki mnie nie odrzuci będę piła...
tzn w tej ciąży pije jak mam ochote...
z Wikiem piłam dwie dziennie bo miałam na nią parcie..a mój lekarz zdania takiego że mam pic i jeśc to co organizm mój woła i zachciewa
druga sprawa to taka że kawa sama w sobie nie jest szkodliwa..i nic nie jest szkodliwe bez nadmiaru..
(prócz alkoholu)..przeciez kofeina jest w wielu innych produktach które wsuwamy i nie zastanawiamy się czy może za dużo ..
np.cukierki.. napoje..itp
herbata czarna tez w sumie może byc w nadmiarze szkodliwa.. i tak jak mój lekarz (konkretnej daty) poweidział lepiej wypic jedną filiżankę kawy niż wypic dwie herbaty
coś w tym jest...

nasz organizm sam decyduje w tym momencie czego potrzebuje
chciał nie chciał dwa miesiące puszczałam pawia przez kawę nawet jej zapach ..to po co walczyc..
teraz piję bo mnie ciągnie..i tak jest ze wszystkim...

co do ciścienia..też jestem niskociśnieniowiec.. zawsze czy w ciązy czy nie moja norma to 100/60.....
no wyższe niż u happy

o własnie zaparzyłam sobie mała kawkę....
i pranie wstawię..chociaz pralka za mnie popracuje

W

G

Edytowane przez ada32
Czas edycji: 2013-01-02 o 11:53
ada32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 11:53   #3882
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
czeeeeeeść!!!

wszystkiego najlepszego w nowym roku!

nareszcie net! i mogę się w końcu odezwać.
jak tam wasze sylwestry? nasze dres party wyszło ekstra chociaż oczywiście mnie zamuliło o 23 i musiałam uciąć sobie drzemkę do północy ale potem już było ok.
Aas teśkniłam ziomu!

U mnie sylwester był na kanapie w salonie. Nigdzie się nie wybieraliśmy bo TŻ przeziębiony na antybiotykach, a ja w ciąży to mało imprezowa jestem.. Ściągneliśmy sobie filmy i zasnęłam też o 23, tylko sobie budzik ustawiłam na 23,50 obudziłam się na tuż przed obejrzałam fajerwerki i o 0.30 byłam już w łóżku..

Narobiłyście mi smaka na pizze, chyba dzisiaj zrobię. tylko mi powiedzcie dziewczynki czy ja w realu dostanę stolnicę i wałek??

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 11:55   #3883
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość
Marcel też mi się podoba...

a wczoraj grzebałam trochę w spisie imion i znalazłam takie ..
Aron...co o nim myslicie??
mi podoba sie..

moje typy gdyby był chłopczyk to dzień dzisiejszy to;
Leon, Fabian, Aron, Oliwier,

dziewczynka;
Fabiana, Nela, Lena, Idalia, Lilia, Liliana,

ale....wszystko może się jeszcze zmienic
mam jeszcze troche czasu
Nasi znajomi mają Arona, mojemu Tż podobało się to imię Oryginalne i małe spotykane. Oprócz tego z wymienionych przez Ciebie dla chłopca to jeszcze Leon. A dla dziewczynki Nela lub Liliana bo sami się właśnie zastanawiamy między tymi dwoma
Stary 2013-01-02, 11:57   #3884
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada
to u mnie w lewiatanie jest taki dobry pasztet szlachecki w takich srebrnych foremkach i tam jest napisane akurat co jest w środku. ale teraz mam nową dostawę od mamusi więc pochłaniam pasztet domowy nałogowo
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 12:06   #3885
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
Aas teśkniłam ziomu!

U mnie sylwester był na kanapie w salonie. Nigdzie się nie wybieraliśmy bo TŻ przeziębiony na antybiotykach, a ja w ciąży to mało imprezowa jestem.. Ściągneliśmy sobie filmy i zasnęłam też o 23, tylko sobie budzik ustawiłam na 23,50 obudziłam się na tuż przed obejrzałam fajerwerki i o 0.30 byłam już w łóżku..

Narobiłyście mi smaka na pizze, chyba dzisiaj zrobię. tylko mi powiedzcie dziewczynki czy ja w realu dostanę stolnicę i wałek??

też nie miałam jeszcze dwa tygodnie temu wałka, myślałam, że jestem jedyną taką gospodynią domową. nie byłam nigdy w realu, ale na pewno dostaniesz, jak czasem w Społem są wałki co do stolnicy to rozglądaj się dobrze, nie wiem czy chcesz drewnianą, ale mogą być też takie silikonowe to będą pewnie niepozornie wyglądać. a bez stolnicy też się da chyba wałkować na blacie podsypanym mąką? jak nie miałam wałka to używałam butelki po winie

---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ----------

Cytat:
...nic się nie martw już niedługo

piszecie o kawie..można/ niemożna
Ja kawę piłam pije i do póki mnie nie odrzuci będę piła...
tzn w tej ciąży pije jak mam ochote...
z Wikiem piłam dwie dziennie bo miałam na nią parcie..a mój lekarz zdania takiego że mam pic i jeśc to co organizm mój woła i zachciewa
druga sprawa to taka że kawa sama w sobie nie jest szkodliwa..i nic nie jest szkodliwe bez nadmiaru..
(prócz alkoholu)..przeciez kofeina jest w wielu innych produktach które wsuwamy i nie zastanawiamy się czy może za dużo ..
np.cukierki.. napoje..itp
herbata czarna tez w sumie może byc w nadmiarze szkodliwa.. i tak jak mój lekarz (konkretnej daty) poweidział lepiej wypic jedną filiżankę kawy niż wypic dwie herbaty
coś w tym jest...

nasz organizm sam decyduje w tym momencie czego potrzebuje
chciał nie chciał dwa miesiące puszczałam pawia przez kawę nawet jej zapach ..to po co walczyc..
teraz piję bo mnie ciągnie..i tak jest ze wszystkim...

co do ciścienia..też jestem niskociśnieniowiec.. zawsze czy w ciązy czy nie moja norma to 100/60.....
no wyższe niż u happy

o własnie zaparzyłam sobie mała kawkę....
i pranie wstawię..chociaz pralka za mnie popracuje

mnie ciągnie strasznie do kawy. max dwie wypijam. ale zawsze z dwóch łyżeczek, nawet taką parzoną. fajnie, że można bo już się wyklinałam w duchu, że wyrodną jestem matką, co myśli tylko o sobie....no, ale przy moim ciśnieniu to albo spać albo ratować się kofeiną :/

---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ----------

Cytat:
to u mnie w lewiatanie jest taki dobry pasztet szlachecki w takich srebrnych foremkach i tam jest napisane akurat co jest w środku. ale teraz mam nową dostawę od mamusi więc pochłaniam pasztet domowy nałogowo

popatrzę na niego, mam lewiatana w pobliżu, chociaż strasznie go nie lubię, mają ceny z kosmosu. zmiana tematu- gdzie chodzisz na pilates? oddałam co prawda kartę multisport, ale myślę, by coś może czasem. polecałyście piłkę do ćwiczeń, jest teraz za 29.90 w Biedronce, ale nie wiem czy miałabym na tyle samodyscypliny by działać w domu.

---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ----------

Cytat:
Te z zamkiem fajniejsze, ale te z tym czymś drugim mają na dole szerszy ściągacz, a z doświadczenia wiem, że lepiej mi się takie nosi... A z brzuchem to i u mnie zaraz będzie problem, ale to zaraz, na razie może bym się zmieściła
to może kup sobie jakieś ładne akcesoria, coś co posłuży dłużej? np rajstopy ciążowe

---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ----------

Cytat:
Co do Next to można zamawiać z Polskiej i przesyłak kosztuje normalnie http://www.nextdirect.com z tym, że jest bida na tym w porównaniu z next.co.uk

a mi się wydaje, że to samo jest? ale mówiła Can, że wysyłka droższa chyba? Super, że są ciuszki rozpinane z przodu, ja chcę tylko takie.

Edytowane przez happy blue
Czas edycji: 2013-01-02 o 12:07
happy blue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 12:09   #3886
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:

a mi się wydaje, że to samo jest? ale mówiła Can, że wysyłka droższa chyba? Super, że są ciuszki rozpinane z przodu, ja chcę tylko takie.
noe nie bardzo:P zobacz sobie wyprzedaż na co.uk :P

koleżance zamawiałam z 2 miesiące temu za ponad 200 zł ciuszki i płaciła wysyłkę chyba 15 zl?
Stary 2013-01-02, 12:10   #3887
ada32
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
Nasi znajomi mają Arona, mojemu Tż podobało się to imię Oryginalne i małe spotykane. Oprócz tego z wymienionych przez Ciebie dla chłopca to jeszcze Leon. A dla dziewczynki Nela lub Liliana bo sami się właśnie zastanawiamy między tymi dwoma

to dla dziewczynki pewnie wybierzemy to samo
bo mi najbardziej też z tych dwóch i jeszcze Idi (Idalka)

jeszcze mi się przypomniało że jak chodziłam w ciąży z Krystianem to lekarz z dolnego sląska wtedy kazał mi pic czerwone wino lampkę dwa razy w tygodniu..(domowej roboty bez drożdży)
na lepsze krążenie...tak to tłumaczył
to było przypomnę 16 lat temu...(nie piłam tyle co kazał ale zdarzyło mi się umoczyc usta ..pare razy.....z Wiktorem ani kropli bo inne na ten temat rzeczy sie słyszało...

moja mama też mówiła ze w ich czasach wino było wskazane...

teraz inne teorie i nauki...i tak ze wszystkim...

w jakimś kraju (nie pamiętam jakim) do dziś kobiety piją piwo imbirowe będąc w ciąży i karmiąc dziecko...dzieci zdrowe..

W

G
ada32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 12:13   #3888
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
to dla dziewczynki pewnie wybierzemy to samo
bo mi najbardziej też z tych dwóch i jeszcze Idi (Idalka)

jeszcze mi się przypomniało że jak chodziłam w ciąży z Krystianem to lekarz z dolnego sląska wtedy kazał mi pic czerwone wino lampkę dwa razy w tygodniu..(domowej roboty bez drożdży)
na lepsze krążenie...tak to tłumaczył
to było przypomnę 16 lat temu...(nie piłam tyle co kazał ale zdarzyło mi się umoczyc usta ..pare razy.....z Wiktorem ani kropli bo inne na ten temat rzeczy sie słyszało...

moja mama też mówiła ze w ich czasach wino było wskazane...

teraz inne teorie i nauki...i tak ze wszystkim...

w jakimś kraju (nie pamiętam jakim) do dziś kobiety piją piwo imbirowe będąc w ciąży i karmiąc dziecko...dzieci zdrowe..
moja mam też mówiła mi że jak mam ochotę to mogę się napić lampki wina co kilka dni, a ojciec TŻ mnie na sylwestrze przekonywał żebym się napiła bo nie ma co przesadzać
Stary 2013-01-02, 12:13   #3889
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez happy blue
zmiana tematu- gdzie chodzisz na pilates?
chodzę do com com w nowej hucie bo tam mam najbliżej. właśnie dziś chcę nowy karnet kupić po miesięcznej przerwie.

Cytat:
bo już się wyklinałam w duchu, że wyrodną jestem matką, co myśli tylko o sobie....no, ale przy moim ciśnieniu to albo spać albo ratować się kofeiną :/

trzeba myśleć o sobie - szczęśliwa mama = szczęśliwe dziecko

Cytat:
polecałyście piłkę do ćwiczeń, jest teraz za 29.90 w Biedronce, ale nie wiem czy miałabym na tyle samodyscypliny by działać w domu.

w grudniu ze względu na dodatkowe wydatki stwierdziłam że nie kupuje karnetu, ale poćwiczę sobie w domu. w sumie przez miesiąc nie wykonałam ani jednego ćwiczenia
Stary 2013-01-02, 12:16   #3890
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
noe nie bardzo:P zobacz sobie wyprzedaż na co.uk :P

koleżance zamawiałam z 2 miesiące temu za ponad 200 zł ciuszki i płaciła wysyłkę chyba 15 zl?
porównywałam tylko bieżącą kolekcję, Mysia a Ty już zaczęłaś chodzić na gimnastykę?

Edytowane przez happy blue
Czas edycji: 2013-01-02 o 12:17
happy blue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 12:18   #3891
maarchewka
Zakorzenienie

ze mnie to taka słaba gosposia jest. chociaż mam nawet wałek w domu - dostałam na panieńskim, ale dziewczyny cały mi go zapisały - jest w podpisach i kwiatkach i nie bardzo się teraz nadaje do użytku, chyba ze go w jakąś folię owinę..

Wojtek
Stary 2013-01-02, 12:18   #3892
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
moja mam też mówiła mi że jak mam ochotę to mogę się napić lampki wina co kilka dni, a ojciec TŻ mnie na sylwestrze przekonywał żebym się napiła bo nie ma co przesadzać
Mi nawet położna mówiła, że jak mam ochotę to lampka wina na pewno nie zaszkodzi
Na sylwka wypiłam dwa łyczki szmpana no i na cywilnym tak samo

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 12:18   #3893
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
chodzę do com com w nowej hucie bo tam mam najbliżej. właśnie dziś chcę nowy karnet kupić po miesięcznej przerwie.

trzeba myśleć o sobie - szczęśliwa mama = szczęśliwe dziecko

w grudniu ze względu na dodatkowe wydatki stwierdziłam że nie kupuje karnetu, ale poćwiczę sobie w domu. w sumie przez miesiąc nie wykonałam ani jednego ćwiczenia

kurdeno, ja sobie strasznie wyrzucam, że nic nie ćwiczę wcześniej to była joga dwa razy w tygodniu a teraz tylko patrzeć jak wszystko wiotczeje!
Stary 2013-01-02, 12:20   #3894
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:

popatrzę na niego, mam lewiatana w pobliżu, chociaż strasznie go nie lubię, mają ceny z kosmosu. zmiana tematu- gdzie chodzisz na pilates? oddałam co prawda kartę multisport, ale myślę, by coś może czasem. polecałyście piłkę do ćwiczeń, jest teraz za 29.90 w Biedronce, ale nie wiem czy miałabym na tyle samodyscypliny by działać w domu.
ja mam piłkę w domu, ale nie mam wystarczająco dużo samodyscypliny

Wojtek
Stary 2013-01-02, 12:21   #3895
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Wróciłam ze sklepu i zaraz się zabieram za ciasto

Sama nie mam stolnicy wałkuję na blacie choć jakiś czas temu kupiłam w lidlu silikonową podkładkę do piekarnika i ona może zastępować stolnicę też A wałkowałam kiedyś butelką z wina teraz mam dwa wałki

Wiecie co? Chyba mi tyłek zmalał bo założyłam sobie rybaczki, które kupiłam latem, takie z materiału no i ledwo w biodrach je wciągałam a dziś bez problemu

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 12:21   #3896
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
kurdeno, ja sobie strasznie wyrzucam, że nic nie ćwiczę wcześniej to była joga dwa razy w tygodniu a teraz tylko patrzeć jak wszystko wiotczeje!
czemu zrezygnowałaś z jogi? przecież to dobre dla ciężarnych
Stary 2013-01-02, 12:22   #3897
katherine271
Raczkowanie

Cytat:
polecam pasztety z łososia na przykład, ostatnio kupiłam kilka i rewelacja, też mam fazę na pasztet i pomidor do tego, moje dzisiejsze śniadanie

ja ma doła, wpadłam w jakiś marazm, świetny początek roku, miałam zapalenie zęba i wielki ból dwa dni, po czym lekarstwo i teraz kanałowe mnie czeka i koszt 800 zł tam gdzie się leczę, wiem że jak zrobię to będzie wyleczone super bo robią świetnie ale ta kasę mogłabym przeznaczyć na coś dla dzidzi, a mąż ma w lutym zacząć leczenie zęba
i teraz się zastanawiam czy nie wyrwać bo to ósemka dolna i lekarz mówił że można też wyrwać tylko szóstkę mam w złym stanie itd. itd i nie wiem co robić, moze poradzicie?

poza tym jestem wielka, rosnę wszerz, zawsze marzyłam miec w ciąży fajny brzuszek ale ja rosne na boki, nie mam sie w co ubrać a piersi urosły mi o kilka rozmiarów i to żadna radość dla mnie, ściągam stanik to wiszą ciężkie okropnie, skóra mnie swędzi, a lewa zawsze była większa od prawej ale przy mniejszym rozmiarze czyli d/e to jeszcze uszło a teraz widać okropnie różnicę. Co będę smęcić w nowym roku, ech, rodzic mogę bo rodziłam ekspres ale ciąża to dla mnie masakra

Can, jak będziesz robiła zakupy z nexta daj znać, ja kupie choćby pare body i śpiochów bo jakość ekstra a ceny nie są takie złe w porównianiu do naszych w sklepach

a w kwestii stóp to jak moja urośnie to załamka totalna, mam 40/41 i kilka niezłych par butów więc większa stopa przy czym mam też szeroką to masakra, ogólnie lata nie lubię przez buty bo ze wszystkicj otwartych wyłazi mi stopa albo gniotą mnie albo coś, zima i kozaki to raj dla mych stóp ale w poprzedniej ciąży to stopy miałam wielkie głownie przez to że spuchły ale potem wróciły do rozmiaru więc liczę na powtórkę

a poza tym ponieważ jeszcze tego nie zrobiłam życzę Wam wszystkim wspaniałego roku, który na pewno będzie wspaniały bo pomijając wszystko pojawi się tyle nowych ludków a każdy cudowny
katherine271 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 12:23   #3898
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
mnie na szczęście nikt nie namawia, wiem, że są różne opinie ale co mi z tego, że zrobię łyka wina lepiej mi się nie zrobi a będę miała wyrzuty sumienia także od 14.09 nie wypiłam kropli alkoholu

Ale już jestem umówiona na picie z koleżanką jak skończę karmić

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 12:27   #3899
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katherine271
polecam pasztety z łososia na przykład, ostatnio kupiłam kilka i rewelacja, też mam fazę na pasztet i pomidor do tego, moje dzisiejsze śniadanie
z łososia nie jadłam, jak mi się zwykły znudzi to będę eksperymentować

Cytat:
Napisane przez katherine271
ja ma doła, wpadłam w jakiś marazm, świetny początek roku, miałam zapalenie zęba i wielki ból dwa dni, po czym lekarstwo i teraz kanałowe mnie czeka i koszt 800 zł tam gdzie się leczę, wiem że jak zrobię to będzie wyleczone super bo robią świetnie ale ta kasę mogłabym przeznaczyć na coś dla dzidzi, a mąż ma w lutym zacząć leczenie zęba
i teraz się zastanawiam czy nie wyrwać bo to ósemka dolna i lekarz mówił że można też wyrwać tylko szóstkę mam w złym stanie itd. itd i nie wiem co robić, moze poradzicie?
ja bym poszukała tańszego dentysty. 800 zł to bardzo dużo
Stary 2013-01-02, 12:30   #3900
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katherine271 Pokaż wiadomość

poza tym jestem wielka, rosnę wszerz, zawsze marzyłam miec w ciąży fajny brzuszek ale ja rosne na boki, nie mam sie w co ubrać a piersi urosły mi o kilka rozmiarów i to żadna radość dla mnie, ściągam stanik to wiszą ciężkie okropnie, skóra mnie swędzi, a lewa zawsze była większa od prawej ale przy mniejszym rozmiarze czyli d/e to jeszcze uszło a teraz widać okropnie różnicę. Co będę smęcić w nowym roku, ech, rodzic mogę bo rodziłam ekspres ale ciąża to dla mnie masakra

Can, jak będziesz robiła zakupy z nexta daj znać, ja kupie choćby pare body i śpiochów bo jakość ekstra a ceny nie są takie złe w porównianiu do naszych w sklepach

a w kwestii stóp to jak moja urośnie to załamka totalna, mam 40/41 i kilka niezłych par butów więc większa stopa przy czym mam też szeroką to masakra, ogólnie lata nie lubię przez buty bo ze wszystkicj otwartych wyłazi mi stopa albo gniotą mnie albo coś, zima i kozaki to raj dla mych stóp ale w poprzedniej ciąży to stopy miałam wielkie głownie przez to że spuchły ale potem wróciły do rozmiaru więc liczę na powtórkę

a poza tym ponieważ jeszcze tego nie zrobiłam życzę Wam wszystkim wspaniałego roku, który na pewno będzie wspaniały bo pomijając wszystko pojawi się tyle nowych ludków a każdy cudowny
Co do zęba ja bym chyba wyrwała - chociaż znowu tu znieczulenie wchodzi.. Mi już została tylko jedna ósemka a i to lekarz mi mówił,że trzeba wyrwać bo mi się jakoś dziąsło podwija i tam na pewno się bakterię mnożą..

Mi też cyce ciążą mocno - staram się nie ściągać stanika nawet do spania bo mnie inaczej bolą..

Co do alkoholu - to ja sobie z mężem wypije czasami winko - on pół butelki ja 1/3 lampki ale dosłownie wychodzi raz na miesiąc albo rzadziej.. albo łyczek piwka jak już nie mogę wytrzymać

Wojtek
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości