Dzieci obok, w brzuchu, w planach, nie ustajemy też w staraniach! - część 17. - Strona 25 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-02, 11:46   #721
aaby
Zakorzenienie

Dot.: Dzieci obok, w brzuchu, w planach, nie ustajemy też w staraniach! - część 17.

Cytat:
Napisane przez iamyourdream Pokaż wiadomość
Witam
Hmm coś o sobie.
Więc jestem Martyna , mam 20 lat. W czerwcu bierzemy ślub z moim Tż i stwierdziliśmy ,że nie ma co czekać i od lipca w przyszłym roku zabieramy się za starania
Gratuluję ślubu To już niedługo
Od lipca w przyszłym roku? Czyli 2014? Czyli czekacie rok od ślubu?

Cytat:
Napisane przez malamaluczka87 Pokaż wiadomość
Aaby, Ana, Butter - proszęmi tu nie pitolić czy to już czy nie;-) wierzcie mi, że zawsze jest milion wątpliwości, zwłaszcza, że to jest niezła rewolucja życiowa. A im dłużej jesteśmy w małżeństwie i mamy swoje nawyki i poukładane życie, tym ciężej ta decyzja przychodzi. Ale jak już się w tej ciąży jest to zostaje sama radość z posiadania dziecka.

Aaby - faktycznie przeoczyłam!!! przepraszam;-) jeśli chodzi o mnie to mogą być dwie Niny, jak i Maje;-) Piękne imię, nalezy go rozpropagowywać;D chociaż ja i tak bardziej wierzęw Adasia;D A ja czuję się świetnie!!! właśnie aż za - choroba mi minęła...i mam absolutne zero objawów!!!! Właśnie zaczyna mnie to poważnie martwić...a wizyta tak daleko. I tylko patrzę na moje cyce, czy już coś rosną czy nie;P ale na razie ani drgnęły;D
Butter namawiać nie musisz - ona już dzielnie działa Z resztą Ana chyba też Oł noł, i Kaska... Zostałam sama niezdecydowana!

Bardzo się cieszę, że dobrze się już czujesz Oby takie samopoczucie trzymało się do końca ciąży
A ja czuję, że u nas będzie dziewczynka - nie wiem, czemu... Moja mama obstawia chłopca, ja jednak w kościach czuję dziewczynkę

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 11:54   #722
malamaluczka87
Zadomowienie

Dot.: Dzieci obok, w brzuchu, w planach, nie ustajemy też w staraniach! - część 17.

a widzisz, cos tam jednak dziewczyny pisały o dreszczyku niepewności;-) ale wierzę w was;D

Aaby - no nie powiem, na wieść o dziewczynce skakałabym ze szczęścia, ale jak na to, to chyba za lekko to wszystko znoszę;-)

Serum na hormonalne wypadanie włosów:
http://www.kkkleopatra.blogspot.com/...wypadanie.html
malamaluczka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 11:55   #723
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
O matko A myślałam, że mierzenie temp. jest trudne

Kocham!

Cytat:
Aaby, Ana, Butter - proszęmi tu nie pitolić czy to już czy nie;-) wierzcie mi, że zawsze jest milion wątpliwości, zwłaszcza, że to jest niezła rewolucja życiowa. A im dłużej jesteśmy w małżeństwie i mamy swoje nawyki i poukładane życie, tym ciężej ta decyzja przychodzi. Ale jak już się w tej ciąży jest to zostaje sama radość z posiadania dziecka.
Chyba masz rację...
ale gdyby tak jeszcze...

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
Bardzo Ci Ana dziękuję. Te spadki temp mnie nie interesują, bo i tak nie mierzę
Proszę ja też nie mierzę, zresztą u mnie to nie wiem czy to w ogóle miałoby sens.
A jak u Ciebie wychodzą te testy? Faktycznie pojawiają się dwie ciemne krechy?

Cytat:
Witam
Hmm coś o sobie.
Więc jestem Martyna , mam 20 lat. W czerwcu bierzemy ślub z moim Tż i stwierdziliśmy ,że nie ma co czekać i od lipca w przyszłym roku zabieramy się za starania
Gratuluję decyzji i witaj na wątku
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 12:01   #724
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
a widzisz, cos tam jednak dziewczyny pisały o dreszczyku niepewności;-) ale wierzę w was;D

Aaby - no nie powiem, na wieść o dziewczynce skakałabym ze szczęścia, ale jak na to, to chyba za lekko to wszystko znoszę;-)
Mala, tak jak aaby napisała, ja działam więc nie zaliczam się chyba na listę niezdecydowanych
A ten dreszczyk niepewności jest i będzie...co więcej, jak będę w ciąży, to pewnie tez będzie. Bo to raczej od człowieka zależy. Ja jestem osobą lekko zestrachaną jeśli chodzi o przyszłość, której nie mogę w 100% zaplanować

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość
Proszę ja też nie mierzę, zresztą u mnie to nie wiem czy to w ogóle miałoby sens.
A jak u Ciebie wychodzą te testy? Faktycznie pojawiają się dwie ciemne krechy?
Wiesz co, ja robiłam je w zeszłym cyklu i wychodziły negatywne, ale to przez tę torbiel. Myślałam, że coś z tymi testami nie tak
W tym cyklu postanowiłam robić dalej, żeby zobaczyć czy Clo zadziałało no i przedwczoraj wyszła ta kreska testowa taka baaaaardzo blada, a wczoraj praktycznie taka sama, jak ta kontrolna... więc uznałam, że to już Może jeszcze dziś zrobię, zobaczę co wyjdzie

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 12:03   #725
aaby
Zakorzenienie

Cytat:

Kocham!

Cytat:
Może jeszcze dziś zrobię, zobaczę co wyjdzie
Ty nie rób testów, tylko działaj

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

Stary 2013-01-02, 12:07   #726
malamaluczka87
Zadomowienie

Butter- to już!!! także działaj;D Clo jest dość szybkie w stymulacji;D nie ma co przeciągać;-) Rozumiem;-) choć nie mogę się doczekać twego "zestrachania" w trakcie hehehe

Dobra dziewczynki, mykam do pracy;-*

Serum na hormonalne wypadanie włosów:
http://www.kkkleopatra.blogspot.com/...wypadanie.html
malamaluczka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 12:10   #727
metkaa
Zakorzenienie

strongwomen
oby Kamilkowi szybko znikneły te plamy,
tak zmienilam lekarza, mam nadzieje ze teraz bedzie lepiej,

Cytat:
Aha, kochane, mamy już potwierdzone typy imion, dogadałam się z tż- kompromis - on dla chłopca, ja dla dziewczynki. I została Nina, natomiast chłopiec zostanie Adasiem;-)
nie chce nic mowic ale chrzesniaka Adasia tez mam
ładne imiona

iamyourdream witaj,

Butter dzialajcie, oby efekt byl
ja sie kurcze zastanawiam kiedy na monitoring isc, niby lekarz powiedzial ze moge przyjsc po owulacji, ale poszla bym wczesniej, mam tylko jeden dzien wolny w przyszlym tyg i albo to bedzie 11 albo 13 dc,
metkaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-01-02, 12:18   #728
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz co, ja robiłam je w zeszłym cyklu i wychodziły negatywne, ale to przez tę torbiel. Myślałam, że coś z tymi testami nie tak
W tym cyklu postanowiłam robić dalej, żeby zobaczyć czy Clo zadziałało no i przedwczoraj wyszła ta kreska testowa taka baaaaardzo blada, a wczoraj praktycznie taka sama, jak ta kontrolna... więc uznałam, że to już Może jeszcze dziś zrobię, zobaczę co wyjdzie
Zrób, zrób - jak wyjdzie negtyw to będziesz wiedziała, że prawdopodobnie jest już po owulacji a może wyjść tak, że ta testowa wyjdzie ciemniejsza np. za dwa dni

Mnie zastanawia dlaczego mi w 8dc wyszła jasna testowa a teraz nic...

Cytat:

Stary 2013-01-02, 12:19   #729
iamyourdream
Przyczajenie

Cytat:
Gratuluję ślubu To już niedługo
Od lipca w przyszłym roku? Czyli 2014? Czyli czekacie rok od ślubu?
Nie ,nie W 2013 Mieliśmy czekać ,ale Tż odziedziczył firmę po wuju i dom i stwierdziliśmy ,że nie ma sensu czekać
Stary 2013-01-02, 12:21   #730
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:

Coś mi się wydaje Mądralko, że chcesz oberwać

Cytat:
Butter- to już!!! także działaj;D Clo jest dość szybkie w stymulacji;D nie ma co przeciągać;-) Rozumiem;-) choć nie mogę się doczekać twego "zestrachania" w trakcie hehehe

Dobra dziewczynki, mykam do pracy;-*
Czemu?

Cytat:
Napisane przez metkaa Pokaż wiadomość
Butter dzialajcie, oby efekt byl
ja sie kurcze zastanawiam kiedy na monitoring isc, niby lekarz powiedzial ze moge przyjsc po owulacji, ale poszla bym wczesniej, mam tylko jeden dzien wolny w przyszlym tyg i albo to bedzie 11 albo 13 dc,
No działaliśmy już właśnie wczoraj
Ja nie wiem co doradzić

Hania

Stary 2013-01-02, 12:23   #731
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
Nie ,nie W 2013 Mieliśmy czekać ,ale Tż odziedziczył firmę po wuju i dom i stwierdziliśmy ,że nie ma sensu czekać
Aaa, czyli w tym roku

Cytat:
Coś mi się wydaje Mądralko, że chcesz oberwać
Ale za co?

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

Stary 2013-01-02, 12:27   #732
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Zrób, zrób - jak wyjdzie negtyw to będziesz wiedziała, że prawdopodobnie jest już po owulacji a może wyjść tak, że ta testowa wyjdzie ciemniejsza np. za dwa dni

Mnie zastanawia dlaczego mi w 8dc wyszła jasna testowa a teraz nic...
Hm...no wiesz, te testy to też nie 100%! Więc nie wiadomo czy to pewne!

No może wyjść za 2 dni ciemniejsza, ale dlatego będę sprawdzać jeszcze I dziś idę do gina (nie wiem czy jest), może on zerknie

Hania

Stary 2013-01-02, 12:40   #733
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Hm...no wiesz, te testy to też nie 100%! Więc nie wiadomo czy to pewne!

No może wyjść za 2 dni ciemniejsza, ale dlatego będę sprawdzać jeszcze I dziś idę do gina (nie wiem czy jest), może on zerknie
No nie wiadomo, bo krecha się pojawia jak pęcherzyk przygotowuje się do pęknięcia, ale to nie oznacza że pęknie, może też być owulacja niepełnowartościowa.
Stary 2013-01-02, 12:42   #734
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Ale za co?
Za wymądrzanie się

Cytat:
No nie wiadomo, bo krecha się pojawia jak pęcherzyk przygotowuje się do pęknięcia, ale to nie oznacza że pęknie, może też być owulacja niepełnowartościowa.
No właśnie!

Hania

Stary 2013-01-02, 13:27   #735
metkaa
Zakorzenienie

Cytat:
o to bedzie cos wiadomo
metkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 13:33   #736
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez metkaa Pokaż wiadomość
o to bedzie cos wiadomo
No mam nadzieję...bo nie wiem czy mój gin dziś przyjmuje. Mam nadzieję, ze tak, a nie dzwonię do niego, bo on i tak rzadko odbiera telefon
Ale jajnik mnie kłuje owulkowo....więc może

Hania

Stary 2013-01-02, 13:45   #737
Bika83
Zakorzenienie

GG do Bika83

Emilka zasnęła o 21 i spała do 10.30..... potem zasnęła o 12.30 i śpi do tej pory.....
07.02.2012 II
21.10.2012 Emilka
20.04.2014 II
17.12.2014 Jaś

Emilka
Jaś

Bika83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 13:53   #738
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bika83 Pokaż wiadomość
Emilka zasnęła o 21 i spała do 10.30..... potem zasnęła o 12.30 i śpi do tej pory.....
to sie ciesz

Ja odprawilam Sebe do zlobka
Wytlumaczyłam Pania co i jak i sama jestem ciekawa ile par spodni bedzie do praniaTu ja go obserwuje a tam dzieci jest wiecej, wiec zobaczymy jak bedzie współpracował

Oczywiscie weszlam do marketu i kupilam z przecen kolejne spodnie dla niegoOstatnio ciagle mu portki kupuje
Stary 2013-01-02, 14:25   #739
strongwomen
Zakorzenienie

GG do strongwomen

aaby,
Cytat:
No przecież ja zawsze jestem dobrej myśli! Uda nam się szybko, cycki pozostaną prawie bez zmian, będę gwiazdą i będę szajning-lajk-e-star

tasia, ja bym sobie też chętnie kupiła jakąś nową sukienkę ale jak już kupię to potem pożyczam byle komu bo sama w nich nie chodzę

iamy,
Cytat:
cześć też jestem Martyna mam 20 lat (rocznikowo 21) tyle że ślub biorę we wrześniu a dziecko moje już ma nie całe 6 miesięcy

aaby,
Cytat:
A ja czuję, że u nas będzie dziewczynka - nie wiem, czemu... Moja mama obstawia chłopca, ja jednak w kościach czuję dziewczynkę
prawdziwe ciążowe przeczucie a Ty to już masz przed ciążą jesteś super

Bika,
Cytat:
ja mam nie raz takie dni że bym sie tylko położyła i spała a co dopiero dzieci, one też odczuwają przytłaczającą pogodę, niskie ciśnienie czy jeszcze tysiąc innych rzeczy które by Ci się nawet nie pomyślało że mogą działać usypiająca albo zaś denerwująco na dziecko.

Blonde, daj znać potem jak w żłobku

---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ----------

Wiecie coś o jakości fotelików samochodowych CERETERO?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-01-02, 14:37   #740
Bika83
Zakorzenienie

GG do Bika83

Strong ja jeszcze nie w temacie fotelików.... może w K zapytaj.
07.02.2012 II
21.10.2012 Emilka
20.04.2014 II
17.12.2014 Jaś

Emilka
Jaś

Stary 2013-01-02, 14:40   #741
Malensstfo
Zakorzenienie

Zeźliłam się trochę, więc ogarnęłam pokój i szafki i pierze się pierwsza pralka ciuszków

I mam pytanko..czy wy pieluszki flanelowe prałyście razem? Tzn. one są w różnych kolorach i nie wiem czy je dzielić czy mogą być wszystkie razem...
Malensstfo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 14:42   #742
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie!

Cytat:
to chyba dobrze?
w ogóle widziałam foto, urosła dziewczyna

Cytat:
Napisane przez blonde_hair Pokaż wiadomość
to sie ciesz

Ja odprawilam Sebe do zlobka
Wytlumaczyłam Pania co i jak i sama jestem ciekawa ile par spodni bedzie do praniaTu ja go obserwuje a tam dzieci jest wiecej, wiec zobaczymy jak bedzie współpracował
Daj znać jak tam w żłobku .

Cytat:
Napisane przez strongwomen Pokaż wiadomość

Znalazłam coś takiego:

"Na polskim rynku jest dużo innych firm takich jak: Ramatti, Berber, Caretero, foteliki samochodowe tych firm do tej pory nie były przebadane przez zagraniczne organizacje konsumenckie. Jak sprawdzić poziom bezpieczeństwa w przypadku tych fotelików?Przede wszystkich należy pamiętać, że wszystkie foteliki samochodowe sprzedawane w Polsce muszą posiadać Europejski Certyfikat Bezpieczeństwa ECE R44/04 . Ponad to niektóre firmy np. Ramatti posiadają rekomendacje Instytutu Matki i Dziecia."

a tu masz ranking przebadanych:
http://fotelik.info/pl/testy/2012/oc...aco/index.html
Stary 2013-01-02, 14:42   #743
Bika83
Zakorzenienie

GG do Bika83

Cytat:
Napisane przez Malensstfo Pokaż wiadomość
Zeźliłam się trochę, więc ogarnęłam pokój i szafki i pierze się pierwsza pralka ciuszków

I mam pytanko..czy wy pieluszki flanelowe prałyście razem? Tzn. one są w różnych kolorach i nie wiem czy je dzielić czy mogą być wszystkie razem...
Maleństwo, ja co prawda mam pieluszki mam tylko białe, ale jeśli chodzi o pranie "Emilcyne" to w ogóle go nie sortuję. Wszystkie jej rzeczy piorę razem, tylko dorzucam absorbetkę żeby się nie pofarbowało.
07.02.2012 II
21.10.2012 Emilka
20.04.2014 II
17.12.2014 Jaś

Emilka
Jaś

Stary 2013-01-02, 14:43   #744
dodaja
Zakorzenienie

GG do dodaja

Cytat:

No czadowy pucuś się z niej zrobił a jak charakterek zaczyna pokazywać...... ogólnie nadal jest mega grzeczna, i jeszcze nie słyszałam jak płacze ale jak czasami zdarzy się, że jej się coś nie spodoba, to jest podkówka i krzyk hihihihiih
Np przed chwilą coś pokwiliła - idę do niej, a ta zwymiotowała i śpi z buzią w tych rzygowinkach nawet nie zapłakała, tylko pokwiliła, bo jej smoczek wypał taki z niej boroczek.
A z tym rzyganiem to masakra, ja już mało co jest, a ta dalej

Dziś dzwonię do mojej połoznej, jest doradcą laktacyjnym, to może coś poradzi.

Boroczka mała

Cytat:
Napisane przez blonde_hair Pokaż wiadomość
A co ja mam powiedziec?
Moje dziecko 3 lata temu o 17.05 było na swiecie
Ależ to minęło co ?

Cytat:

Mam to samo! Nic się człowiekowi nie chce, a już się nudzić zaczyna
Czasami mam ochotę na jakieś szaleństwo, a jak już dochodzi co do czego to stwierdzam, że nie mam z tego takiej frajdy jak kiedyś. Bez dwóch zdań się starzeję

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
Ty lubisz działać to cieżko było na kanapie dlatego wytrzymać cały dzień
Być może. Ale do tego boląca głowa po alko i nie wyspaniu robiła swoje

[QUOTE=strongwomen;3839153 4]Cześć dziewczynki w nowym roku
Niech będzie dla wszystkich pomyślny i cudowny

My byliśmy dziś u lekarza bo od przeszło tygodnia Kamil w pachnwinie miał czerwone duże plamy, wietrzyłam, smarowałam ale nic, odstawiłam na tydzień kosmetyki i dalej nic więc poszłam i sie okazało że to zakażenie skóry, doktor stawia na pampersy (nie używamy innych, ciągle te same więc może jakaś nie teges była paczka) albo ciuszki "po kuzynach", mówiłam że teraz już raczej ma swoje bo na 74 już zbyt wiele tych używanych nie były no ale trzeba odstawić, swoje tylko (dam radę bo serio już ma większość swoich) smarować maścią a za tydzien na kontrolę bo naorawdę to ma brzydkie.

Zdrówka dla Kamilka !

Cytat:
No przecież ja zawsze jestem dobrej myśli! Uda nam się szybko, cycki pozostaną prawie bez zmian, będę gwiazdą i będę szajning-lajk-e-star
No i to mi się podoba

Cytat:
Cześć
Mogę się dołączyć ?

Witaj !

Cytat:

Hihi genialna jesteś Wszystko zaplanowane, nawet płeć

Cytat:
Dobrze, że śpi bo rośnie

Madzia gratuluję podjęcia decyzji Brawa za wytrwałość ! Twarda babka z Ciebie

Cześć,
Kolejny dzień taki sobie. Tż dalej na urlopie i jakoś nie mogę się do niczego zabrać. Moja nauka stoi odłogiem. Do mgr siadam dopiero po sesji, bo nie chcę robić wszystkiego naraz. Nie wspominając o zleceniach
dodaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 14:43   #745
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
Ana a teraz jako którzy macie ferie? My w środku od 28 stycznia
Ja mam ferie tak jak Ty
Cytat:
Co do postanowień, to ja chyba nie robiłam nigdy. I nie wiem czy jest sens robić teraz?
Też nigdy nie robię postanowień.
Cytat:
Napisane przez mysia1986 Pokaż wiadomość
Wyskoczyłam z pretensjami na tz czy on mi nie sugeruje, ze to moja wina, ze jest jak jest... i wogóle takie głupoty mu powiedziałam, ze aż mi wstyd
Zareagowałam strasznie emocjonalnie i nie wiem czemu kompletnie..
Oj, Mysiu... przecież to niczyja wina, że się Wam na razie nie udało

Cytat:
Aha, kochane, mamy już potwierdzone typy imion, dogadałam się z tż- kompromis - on dla chłopca, ja dla dziewczynki. I została Nina, natomiast chłopiec zostanie Adasiem;-)
Też od dawna planowaliśmy Adasia, niestety...
Cytat:
Dziewczyny, które robiły testy owu. Kiedy po pozytywnym teście najlepiej się starać? w instrukcji piszą, że do 48 h...ale lepiej wcześniej, czy jak?
Butter, najlepiej staraj się od razu, jak jest pozytywny test
Cytat:
O ile pęchrzyk pęknie!
Jak z monitoringu wyniknie, że pęcherzyki nie pękają, to na pewno dostaniesz coś na pęknięcie. Są specjalne zastrzyki
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 14:45   #746
Malensstfo
Zakorzenienie

Cytat:
Maleństwo, ja co prawda mam pieluszki mam tylko białe, ale jeśli chodzi o pranie "Emilcyne" to w ogóle go nie sortuję. Wszystkie jej rzeczy piorę razem, tylko dorzucam absorbetkę żeby się nie pofarbowało.
Tak mi się wydaję, że nie powinny farbować..w końcu to nie sztuczne..a to wrzucę razem...

A teraz idę resztę ciuszków sortować...
Malensstfo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 14:50   #747
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez strongwomen Pokaż wiadomość

Blonde, daj znać potem jak w żłobku

Nie znam takich fotelików?To od wozka?

Cytat:
Strong ja jeszcze nie w temacie fotelików.... może w K zapytaj.
nie masz fotelika?

Cytat:
Napisane przez Malensstfo Pokaż wiadomość
razem

Cytat:

Daj znać jak tam w żłobku .

Znalazłam coś takiego:

"Na polskim rynku jest dużo innych firm takich jak: Ramatti, Berber, Caretero, foteliki samochodowe tych firm do tej pory nie były przebadane przez zagraniczne organizacje konsumenckie. Jak sprawdzić poziom bezpieczeństwa w przypadku tych fotelików?Przede wszystkich należy pamiętać, że wszystkie foteliki samochodowe sprzedawane w Polsce muszą posiadać Europejski Certyfikat Bezpieczeństwa ECE R44/04 . Ponad to niektóre firmy np. Ramatti posiadają rekomendacje Instytutu Matki i Dziecia."

a tu masz ranking przebadanych:
http://fotelik.info/pl/testy/2012/oc...aco/index.html

Co do foteikow to ja tam jestem zwolennikiem znanych firm typu maxi cosi, britax...

Cytat:
Napisane przez dodaja Pokaż wiadomość

Ależ to minęło co ?

[
Cześć,
Kolejny dzień taki sobie. Tż dalej na urlopie i jakoś nie mogę się do niczego zabrać. Moja nauka stoi odłogiem. Do mgr siadam dopiero po sesji, bo nie chcę robić wszystkiego naraz. Nie wspominając o zleceniach
[/FONT]
strasznie szybko

Stary 2013-01-02, 14:51   #748
mysia1986
Zakorzenienie

[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;38397683]
Oj, Mysiu... przecież to niczyja wina, że się Wam na razie nie udało

[/QUOTE]

No generalnie to wiem.. ale wczoraj mi, ze tak powiem 'odwaliło' przeprosiłam tz i chce zapomniec o tym, bo strasznie mi było głupio.
Jak sie mama czuje?? Lepiej już??
Marcel <3

mysia1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 14:57   #749
ButterBear
Zakorzenienie

[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;38397683]

Butter, najlepiej staraj się od razu, jak jest pozytywny test

Jak z monitoringu wyniknie, że pęcherzyki nie pękają, to na pewno dostaniesz coś na pęknięcie. Są specjalne zastrzyki [/QUOTE]

No właśnie tak zrobiliśmy. I myślę jeszcze dziś poprawić, potem może pojutrze?

Dzięki Mrowinko, Ty to jesteś (niestety-ze względu na doświadczenie) specjalistką owulacyjną.

Hania

Stary 2013-01-02, 14:57   #750
tomalinka
Wtajemniczenie

Hej

Ja tak na chwilkę wpadłam, bo nei wiem czy wieczorkiem znajdę czas. Mam silne postanowienie, żeby dzisiaj prasować, bo mam tooony zaległości, chce zrobić obiadek na jutro i takie tam Mam nadzieję, że mobilizacja mi pozostanie

Maleństwo ja tez właśnie wczoraj czytałam w książce, że jak swędzi to mogą to być jakieś problemy z wątrobą. Dobrze, że masz jutro wizytę to sprawdzisz to

Stokrotko no właśnie na razie nic nie kupuję i nawet nie rozglądam się Także dalej temat wózków i innych bajerów to dla mnie czarna magia. Mam zamiar zacząć zakupy w lutym/marcu.
Chyba dziwna jestem, że w ogóle sie jeszcze tymi zakupami nie interesuje Jedyne co to kupuję kremy na rozstępy i mam wybrane książki, które chce kupić i tyle A Ty? Fajnie, że masz termin zbliżony do mojego to możemy razem kupować

Cytat:
Mala, tak jak aaby napisała, ja działam więc nie zaliczam się chyba na listę niezdecydowanych
A ten dreszczyk niepewności jest i będzie...co więcej, jak będę w ciąży, to pewnie tez będzie. Bo to raczej od człowieka zależy. Ja jestem osobą lekko zestrachaną jeśli chodzi o przyszłość, której nie mogę w 100% zaplanować
O tak. Też czasem mnie dopadają obawy. Ale jak tylko przypomnę sobie Kropeczka na usg to jakoś to przechodzi

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości