|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3511 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-lutowe Mamusie cz. VIII Rozpakowywanie trwa:)
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;38394525]No ale nawet jak masz absorbujący egzemplarz
to chyba goście rozumieją to i nie będą focha walić, że masz dziecko na rękach ![]() Miałam, na początku ciąży My chyba same musiy wybrać Elllmi imię, bo inaczej będzie dziecko pzrechlapane miało ![]() Agatka też nie na początku, po 3 tygodniu dopiero chciała. ooo bardzo duża dzidzia ![]() 50zł z pobraniem.[/QUOTE] Goście muszą zrozumieć, inaczej - co to by byli za znajomi? ![]() Tylko w sensie praktycznym - trudno mi sobie wyobrazić wywalenie przy nich cyca - czyli co - wychodzenie co chwilkę do innego pomieszczenia? A w ogóle - bo są różne poglądy - np typu "jeśli chcesz karmić piersią nie przyzwyczajaj do ssania z butelki" w sensie, że to inny odruch ssania., a myślicie, że uda mi się nauczyć Małą jeść tak i tak? I z piersi i z butli - odciągnięty pokarm? To by wiele ułatwiło (studia). Bokeh : ja idę do przypadkowego salonu bo moja fryzjerka nie ma terminu ( a Tż też na już musi się obciąć) i trochę się boję, ale może nie będzie źle. I takie pytanie do mam : siostra mi wczoraj mówi, że synek znajomych zasypia TYLKO leżąc na klatce piersiowej któregoś z rodziców, od noworodka tak zasypiał, teraz ma parę miesięcy i próbują odkładać do łóżeczka (ciężki zwyczajnie) ale synek w płacz (ale może dlatego, że się boi bo na śpiocha do kładą i się wybudza gdzie indziej?) - jaką byście radę dały, żeby problem zwalczyć? Mały strasznie płacze i jakto rodzice twierdzą "wymusza" właśnie. Edytowane przez Debrah Czas edycji: 2013-01-02 o 13:37 |
|
|
|
#3512 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
spaćććććć
|
|
#3513 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
2) Próbuj, każde dziecko inne może się udać, może się nie udać. 3) Podejrzewam, że chodzi o pogrubione |
|
|
|
|
#3514 |
|
Zakorzenienie
|
Baby szalone pędzicie jak formuła 1 - znaczy sie wszystko wróciło do normy
zapomniałam cytowac no to z tego co pamiętam:MARSI jak cie czytam to wyje ze smiechu, dobrze, ze małzon wyszeł bo znowu miałby mnie za wariatke... a Leo cud miód EWULKAAAAA toż to jak wypuszczenie z więzienia już ja tam wspólczuje twojemu tztowi DJERBA to i za Ciebie kciukasy są DELI jak taka wielkoludka z tej Twojej "kruszynki" to może i lepiej, ze cc? nie namęczysz sie, a jestes drobniutka to mogloby byc rózniasto.. BASIU to twój Krzys rzeczywiscie potrafi wiele no ale matczyna cierpliowsc przeciez nie zna granic i pewnie masz wynagrodzone ![]() w ogóle brzuszki jak malowane a dzieciaczki jakcukiereczki słodkie, ja tez chce mojego syniola wreszcie dzisiaj brzuch twardy jakbym kamieni napakowała i "miesiączkowy" boł od samego rana w salonie timobajla mało nie spadłam z tego obrotowego fotela jak mnie złapało a teraz jak zmieniałam wkladke to taka dziwna była, jak sorrry- ale musze- zaglutowana z tym, że zadnego podbarwienia krwią nie było. doczekam sie wreszcie?
|
|
|
|
#3515 |
|
Konto usunięte
|
Sylwietta, ale nie musi być podbarwienia
|
|
|
|
#3516 |
|
Zakorzenienie
|
Sylwia
![]() i może to już coś się dzieje?
|
#3517 |
|
Zakorzenienie
|
Eff, specjalnie dla Ciebie zmierzylam
. 96cm czyli chyba standard ---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ---------- Sylwietta . Chyba cos sie rozkreca
|
|
|
|
#3518 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Maluszek tak mnie kopie po lewej stronie, aż boli. Wczoraj przez moment było widać jak się mała stopa w brzuchu wystaje, aż się wystraszyłam hehe Idę wstawie brzuszek, tylko laptopa odpalę.
|
|
#3519 |
|
Zadomowienie
|
Ifwka Kolejna chora
Co z nami?Spoko, moja siostra ma 25 i jest z 45latkiem, do tego grekiem OOO widzę czopy odchodzą...dobrze, dobrze <demoniczny śmiech>Ewulka O kurde ale masz Anulę dużą już! Ale żeby już pozwolił rodzić lekarz? W 36 tyg? Hmmm ja też jestem w 36 i nie jestem gotowa ![]() Delicjanko chyba po TŻcie córa duża, bo nie po Tobie |
|
|
|
#3520 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć kochane. Mąż właśnie oddelegowany do pracy a ja znowu w tych 4 ścianach jak dureń
Wszystkie brzuszki pięęękne Illusion,Djerba- trzymam mocno + za dzisiejsze wizyty.Deli- no twoja malutka to kawał kobietki Marsi-twoje teksty A Leo Sylwietta-juz wcześniej mialam pytać,tel masz z Tm a numer tez ich czy heyah? Chyba nic nie zapomniałam,najwyżej dopowiem jak sobie przypomnę. Ahh jeszcze Ewulkaa- piękna waga małej no i cieszę sie że masz juz pozwolenie na wszystko Aaaa dziś stuknął 38 tydzień. Ciąża donoszona
Od 20.04.2007r. Razem. Od 11.08.2012r. Żona. Ur. 23.01.2013 "Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło" KosmetyczneSzaleństwo 7DniTygodnia Edytowane przez mala_19kw Czas edycji: 2013-01-02 o 14:11 |
|
|
|
#3521 |
|
Rozeznanie
|
Więc dziewczyny to jest mój brzuszek, po lewej stronie jak widać jest głowa a po prawej długie nogi mojego maluszka
. Trochę wam zazdroszczę tych krągłych babzonków no ale jest jak jest .Jakość słaba bo robione telefonem zaraz po przebudzeniu.
|
#3522 |
|
Rozeznanie
|
Marsi! Maluch przesłodki. Ja też nie wiem jak ja wytrzymam jeszcze tyle bez witaminki S
|
#3523 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ---------- Cytat:
|
|
#3524 |
|
Konto usunięte
|
Mitabe, ale brzuchol świetny
|
|
|
|
#3525 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3526 |
|
Rozeznanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;38395702]Mitabe, ale brzuchol świetny
Mąż twierdzi, ze jeszcze się nie urodził a już robi światu na przekór
|
#3527 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, ale macie duze 'Maluszki'!!!
Dzisiaj sie nie ugne i upre sie na usg, nie ma bata! Myslicie, ze o co mam sie zapytac? Inny lekarz, 2tyg do porodu, powinnam o cos szczegolnego? ![]() Mitabe moj czasem tez sie tak wypina, ale tylko czasem, genialny brzuszek
Edytowane przez LadyWhisper Czas edycji: 2013-01-02 o 14:23 |
|
|
|
#3528 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny mam dwa pytania, przy cc:
1. Trzeba zrobić sobie w domu lewatywę jak coś się zaczyna dziać? 2. Czy broszka też dokładnie musi być ogolona, boję się, że jak zacznie się coś dziać to już nie będę maiała czasu na to.
|
#3529 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3530 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam jutro wizytę,zobaczymy ile mój gigant waży. Pewnie już przeszlo 3kg na moje oko ![]() Potem sobie cyknę fotke więc też sie pochwalimy z synkiem jak wyglądamy w calej okazałości ![]() Szaja- fajny ten twoj bębenek
|
|
#3531 |
|
Zakorzenienie
|
[Djerba ma cc jutro, miedzy 9 a 11
![]() Takze dzisiaj tylko jeden Maluszek, chyba, ze jakies sn wyskoczy
|
#3532 | |
|
Zakorzenienie
|
Deli ale masz sporą córcię
widzisz u mnie też mówiła, że nie donoszę do terminu itp, a tu jakoś jestem dalej w dwupaku z tym, że chyba jestem jedyną która nie ma pojęcia o wadze Małego ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#3533 |
|
Zakorzenienie
|
Hope-a ty jeszcze tutaj?
![]() Na porodówkę śmigaj
|
#3534 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny.
W końcu was nadrobiłam. Wasze brzuszki i dzieciątka piękne ![]() Ja dzisiaj się wk..łam. Miałam dzisiaj zrobić sobie wyniki bo jutro mam do lekarza. Morfologia,mocz i alat. Specjalnie nie jadłam,ubrałam się wsiadam do samochodu a tu ... guzik. Moja fura nie odpaliła. Akumulator się rozładował bo przed świętami tylko jeździłam Nawet nie przyszło mi do głowy żeby ją odpalić raz na parę dni. ![]() Boli mnie krzyż i ciut brzuch na dole. Boję się że was wyprzedzę a u mnie dopiero jutro zaczyna się 35 tc. W sumie mam już dość,jest mi ciężko i wszystko mnie boli. TŻ mówi że chrapię jak parowóz. Sen ostatnio miałam pół piękny. Śniło mi się że urodziłam już malutką. Ale strasznie mi było przykro bo mojej mamie się nie chciało przyjechać i wysłała na odczepnego siostrę. Leżałam z małą w łóżku szpitalnym i płakałam że teściowa przy mnie jest a mojej mamy nie ma. ehh |
|
|
|
#3535 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3536 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Trzymam kciuki. Szukam czegoś o tym co jeść podczas karmenia, wiecie jakieś przykładowe menu, żeby nie kombinować, tylko mieć pod ręką. Macie może coś takiego?
Edytowane przez mitabe Czas edycji: 2013-01-02 o 14:45 |
|
|
|
|
#3537 | ||
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;38395090]Sylwietta, ale nie musi być podbarwienia
[/QUOTE]Cytat:
bo mnie już nosi ![]() Cytat:
się nalezą obligatoryjnie to teraz tylko czekac na malucha z moim numerem to było tak, ze najpierw miałam heyah na karte, potem po slubie przeszłam z tym samym numerem do ery na abonament bo mi tel wysiadł a proponowali mi dobre warunki, a teraz przedłużam umowe i wzięłam nowy tel (ale zwykła nokia bez zadnych bajerów- rozmowa, sms, zdjecie i finał) w najmniejszym abonamencie 30 zł bo i tak nigdy tyle nie przekraczałam i jeszcze mam darmowy numer do męża, także mi pasuje. Poza tym i mama i tata i tesciowa mają w erze, takze do najblizszych (oj, z tą tesciową jaką najbliższą to żem wyskoczyła ) tez mi taki uklad pasuje.MITABE, ale brzus, mega pokręcony mój czasami wygląda podobnie jak sie mały wypnie ale boli wtedy niesamowicie |
||
|
|
|
#3538 |
|
Konto usunięte
|
Lewatywa do cc - powinien szpital zrobić. Golić tak samo, mnie piłożna już na stole operacyjnym podgoliła na samym wzgórku - i głupia byłam, że nie dowiedziałam się potem CZYM. Słuchajcie, na szybko, na sucho - słowo honoru NIC potem nie swędziało, żadna kropeczka, żadne podrażnienie, tyle wiem, że podobno to jakieś plastikowe ostrza!
Co do tygodnia - u mnie 40 zaczęty
|
|
|
|
#3539 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i dam Ci znac, moze juz na porodowke trza jechac a my o tym nie wiemy hahaO rany faktycznie, mam nadzieje, ze u nich ok ![]() Ale mnie bola cycki
|
|
#3540 |
|
Rozeznanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;38396270]Lewatywa do cc - powinien szpital zrobić. Golić tak samo, mnie piłożna już na stole operacyjnym podgoliła na samym wzgórku - i głupia byłam, że nie dowiedziałam się potem CZYM. Słuchajcie, na szybko, na sucho - słowo honoru NIC potem nie swędziało, żadna kropeczka, żadne podrażnienie, tyle wiem, że podobno to jakieś plastikowe ostrza!
Co do tygodnia - u mnie 40 zaczęty [/QUOTE]No ciekawe co to było? Czyli całej nie muszę golić, takie wygibasy w niedziele robiłam przed wizytą, że masakra.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:38.

to chyba goście rozumieją to i nie będą focha walić, że masz dziecko na rękach 

no to z tego co pamiętam:
już ja tam wspólczuje twojemu tztowi
w salonie timobajla mało nie spadłam z tego obrotowego fotela jak mnie złapało 

taaak się cieszę! dostałam skrzydeł 
Co z nami?

) tez mi taki uklad pasuje.