Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.V - Strona 133 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 6 części naszego wątku ??
Mamusie majowo-czerwcowe 2013 cz.6 6 11,54%
W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.6 10 19,23%
Zima leci, Święta za nami; a na wiosnę będziemy z maluszkami. Mamy V-VI 2013 cz.6 3 5,77%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.6 4 7,69%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.6 3 5,77%
Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.6 3 5,77%
Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.6 1 1,92%
Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.6 0 0%
Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.6 2 3,85%
My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.6 3 5,77%
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.6 0 0%
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.6 4 7,69%
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.6 0 0%
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.6 0 0%
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.6 4 7,69%
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.6 2 3,85%
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.6 2 3,85%
Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.6 5 9,62%
Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-02, 14:26   #3961
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Dot.: Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
a robiłas stąd: http://whiteplate.blogspot.com/2008/02/pizza.html
daj znać jak Ci wyszło bo mi smaka narobiłyście i po pracy chyba też zrobię
Nie
Z tego Happy chce robić (chyba)
Ja robię z tego: http://www.gif.gov.pl/rep/gif/pdf-y/...-12-27-049.pdf i póki co wygląda nieźle

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 14:28   #3962
JennyAniolek
Zakorzenienie

Dot.: Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
Jenny możesz mi wpisać następną wizytę na 18 stycznia
Jasne już dopisuję i widzę, że znowu mamy w ten sam dzień

Zaraz też postaram się poczytać poprzednie kilkanaście stron i wychwycić inne prośby z wizytami

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 14:30   #3963
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Nie
Z tego Happy chce robić (chyba)
Ja robię z tego: http://www.gif.gov.pl/rep/gif/pdf-y/...-12-27-049.pdf i póki co wygląda nieźle
jakiś produkt do wycofania się pokazuje
Nalałam sobie w pracy soku malinowego. Patrzę na etykietę a tam sok malinowy zagęszczony 0,32%...

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 14:32   #3964
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cynamon_owa
Miałam Was nadrabiać ale zupełnie nie mam dzisiaj nastroju. Wczoraj sąsiad mnie tak wkurzył, że jeszcze dzisiaj mnie trzyma i dodatkowo brzuch mnie ciągnie- buc jeden
co takiego zrobił?
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 14:32   #3965
Veronic
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
jestem wrzucam fotke z zakupow w pepco hehe male ale sa hihi
2 xbody 5,99 100 % bawełny , i 3pack skiet disneya za 9,99
wrzucam brzusio dzisiejszy 22 tc :r) i moja słodka suke przytulajaca sie sie do szwagra hehe
Wow niezły brzuszek
bodziaki ładniutkie
ja znowu wpadłam w szał zakupów internetowych, tym razem pościele, prześcieradełka, kocyk, rożek, kolejna paka tanich pampersów i pieluszki flanelowe i tetrowe.
Nawet nie pytajcie ile wydałam
no, ale to i tak taniej niż w sklepie
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 14:33   #3966
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
czeeeeeeść!!!

wszystkiego najlepszego w nowym roku!

nareszcie net! i mogę się w końcu odezwać.
jak tam wasze sylwestry? nasze dres party wyszło ekstra chociaż oczywiście mnie zamuliło o 23 i musiałam uciąć sobie drzemkę do północy ale potem już było ok.
Hejo

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Cześć
Hejo śpiochu

Cytat:
Nie zawsze Moja znajoma miała odwrotnie, pierwszą ciążę cały czas brała witaminy, a w drugiej tylko w I trymestrze... pierwsze dziecko 3 kg z kawałkiem,a drugie ponad 4
To chyba nie zależy od witamin mi się wydaje.. Ogólnie niby jest taka teoria ,że każde kolejne dziecko rodzi się większe..
U mnie się sprawdziło:
Pierwszy syn: 3350g i 55cm
Drugi syn: 3750g i 55cm

Aż się boje ile będzie miało to

Cytat:
wrzucam brzusio dzisiejszy 22 tc :r) i moja słodka suke przytulajaca sie sie do szwagra hehe
Za zakupki i za brzusio.. Kurde wydaje mi się że jakoś wysoko go masz, mój w porównaniu z Twoim nisko jest..
I zaś naczytałam się głupich przesądów ,że jak wysoko to chłopiec a jak nisko to dziewczynka i wkręcam się:hahah a:

Cytat:
do usług

zaraz wstawiam pizzę do piekarnika, mam nadzieję, że nie przesadziłam z dodatkami i będzie dobra bo robię pierwszy raz z innego przepisu
Domowa pizza.. mniammm

Cytat:
Napisane przez cynamon_owa Pokaż wiadomość
A po co taka firma pośrednicząca? Nie można wysłać paczki od razu do Polski? Tak naiwnie pytam bo zupełnie się na tym nie znam

Cześć

Miałam Was nadrabiać ale zupełnie nie mam dzisiaj nastroju. Wczoraj sąsiad mnie tak wkurzył, że jeszcze dzisiaj mnie trzyma i dodatkowo brzuch mnie ciągnie- buc jeden
Co CI zrobił wredniak????

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 14:33   #3967
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Nalałam sobie w pracy soku malinowego. Patrzę na etykietę a tam sok malinowy zagęszczony 0,32%...
eee ale że tylko 0,32% malin? to co oni zagęszczali sok czy wodę?
Stary 2013-01-02, 14:34   #3968
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Widzę, że tacy niefajni sąsiedzi są nie tylko w PL.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 14:36   #3969
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
jakiś produkt do wycofania się pokazuje
fuuuu, ja zrobiłam 15l domowego to mamy jeszcze
Stary 2013-01-02, 14:36   #3970
xal
Zakorzenienie

Cytat:
A reszta aronia?
Ostatnio mój tata się wkurzył, bo chciał kupić sok malinowy a tam same "aroniowe o smaku malinowym" nawet z tych uznanych dobrych firm.

Stary 2013-01-02, 14:39   #3971
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xal
Ostatnio mój tata się wkurzył, bo chciał kupić sok malinowy a tam same "aroniowe o smaku malinowym" nawet z tych uznanych dobrych firm
my mamy domowe soki do herbaty z malin i porzeczek, to ja nawet się nie orientuje że takie są te sklepowe 'soki malinowe'. ogólnie masakra jakaś, bo ludzie często nieświadomie taki sok kupują
Stary 2013-01-02, 14:41   #3972
Ashyshqa
Zakorzenienie

[QUOTE=happy blue;38392756]też nie miałam jeszcze dwa tygodnie temu wałka, myślałam, że jestem jedyną taką gospodynią domową. nie byłam nigdy w realu, ale na pewno dostaniesz, jak czasem w Społem są wałki co do stolnicy to rozglądaj się dobrze, nie wiem czy chcesz drewnianą, ale mogą być też takie silikonowe to będą pewnie niepozornie wyglądać. a bez stolnicy też się da chyba wałkować na blacie podsypanym mąką? jak nie miałam wałka to używałam butelki po winie [COLOR=Silver]
/QUOTE]

Ja też długo nie miałam wałka, w końcu kupiliśmy. Po jakimś czasie nabrałam ochotę na pierogi i co, wyciągnęłam litrowy słoik i wałkuje ciasto. Następnego dnia zobaczyłam w szafce mój wałek - zupełnie zapomniałam, że już go mamy Ale już w ciąży byłam

Cwiczenia: u mnie pewnie nic z tego nie bedzie, dzis nawet podczas krótkiego spacerku do domu miałam skurcze...

Na wypis oststecznie nie czekalam. Musze sie do nich zgłosic jutro po recepte na antybiotyk i wtedy sie odbiore i wypis i zwolnienie. Ale czuje, ze czeka mnie lezenie.

Zważyłam sie. Dodatkowy kg na plusie... zobaczymy jeszcze jutro rano, bo tak sie zazwyczaj ważę, ale mimo, że wcale dużo nie jem, prawie nie solę, to waga idzie w góre. rak ruchu tu nie pomaga, wiec chyba musze poprostu przyjac ten fakt.

J
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 14:41   #3973
gosiulka22
Wtajemniczenie

Cytat:
super brzuszek
za zakupy świetne body no i jak tanio

Cytat:
Też mi się tak wydaje

Jenny możesz mi wpisać następną wizytę na 18 stycznia
też wtedy mam

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
Za zakupki i za brzusio.. Kurde wydaje mi się że jakoś wysoko go masz, mój w porównaniu z Twoim nisko jest..
I zaś naczytałam się głupich przesądów ,że jak wysoko to chłopiec a jak nisko to dziewczynka i wkręcam się:hahah a:
może jest cos w tym bo ja mam nisko brzuch i prawdopodobnie bedzie dziewczynka
może i u Ciebie się sprawdzi
gosiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 14:41   #3974
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
my mamy domowe soki do herbaty z malin i porzeczek, to ja nawet się nie orientuje że takie są te sklepowe 'soki malinowe'. ogólnie masakra jakaś, bo ludzie często nieświadomie taki sok kupują
Porzeczkowe (czerwone i czarne), wiśniowe i agrestowe mamy domowej produkcji od rodziców, ale z malin nie robili nigdy.

Stary 2013-01-02, 14:41   #3975
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
Wow niezły brzuszek
bodziaki ładniutkie
ja znowu wpadłam w szał zakupów internetowych, tym razem pościele, prześcieradełka, kocyk, rożek, kolejna paka tanich pampersów i pieluszki flanelowe i tetrowe.
dawa linki!

Cytat:

To chyba nie zależy od witamin mi się wydaje.. Ogólnie niby jest taka teoria ,że każde kolejne dziecko rodzi się większe..
U mnie się sprawdziło:
U mojej mamy nie do konca - pierwszy syn tak ok 3600, drugi syn ponad 4kg, trzecia córa(ja) jakoś 3400

Cytat:
eee ale że tylko 0,32% malin? to co oni zagęszczali sok czy wodę?
Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
A reszta aronia?
Ostatnio mój tata się wkurzył, bo chciał kupić sok malinowy a tam same "aroniowe o smaku malinowym" nawet z tych uznanych dobrych firm.
Reszta to zagęszczony sok czarna porzeczka+marchewka, ale już nie napisali ile procent, cukier, woda i jeszcze masę innego syfu...

Wojtek

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-01-02, 14:44   #3976
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość
to dla dziewczynki pewnie wybierzemy to samo
bo mi najbardziej też z tych dwóch i jeszcze Idi (Idalka)

jeszcze mi się przypomniało że jak chodziłam w ciąży z Krystianem to lekarz z dolnego sląska wtedy kazał mi pic czerwone wino lampkę dwa razy w tygodniu..(domowej roboty bez drożdży)
na lepsze krążenie...tak to tłumaczył
to było przypomnę 16 lat temu...(nie piłam tyle co kazał ale zdarzyło mi się umoczyc usta ..pare razy.....z Wiktorem ani kropli bo inne na ten temat rzeczy sie słyszało...

moja mama też mówiła ze w ich czasach wino było wskazane...

teraz inne teorie i nauki...i tak ze wszystkim...

w jakimś kraju (nie pamiętam jakim) do dziś kobiety piją piwo imbirowe będąc w ciąży i karmiąc dziecko...dzieci zdrowe..
Zdrowe, bo mają ręce i nogi? Bardzo mnie wkurza mówienie, że tamta paliła i piła, a dziecko zdrowe. Zawsze pytam, zdrowe, bo co? Bo ma ręce i nogi?

Cytat:
mnie na szczęście nikt nie namawia, wiem, że są różne opinie ale co mi z tego, że zrobię łyka wina lepiej mi się nie zrobi a będę miała wyrzuty sumienia także od 14.09 nie wypiłam kropli alkoholu

Ale już jestem umówiona na picie z koleżanką jak skończę karmić
Ja uważam dokładnie tak samo. Niech każdy sobie tam robi jak uważa, ale niech mnie o zdanie nie pyta, bo mojej aprobaty na pewno nie dostanie, a wręcz przeciwnie.

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
tak czy siak do kanału też znieczulą, więc na jedno wychodzi, na epwno dobiorą bezpieczne dla malucha

800 zł to niestety dużo,a le pewnie dla tego że ząb ma 3-4 korzenie

ja piwka dużo pije bezalkoholowego
Jakie? Ma to chociaż smak piwa?

Siedzę u mamy, wciągnęłam placki i jedziemy za chwilę pookupowac trochę lumpy

Leon
anoxee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 14:48   #3977
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosiulka22 Pokaż wiadomość
też wtedy mam
To we 3 mamy wizytę w tym samym dniu, tak jak poprzednim razem

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 14:50   #3978
axella
Zakorzenienie

GG do axella

heloszka
ale napisaaaaaaaaaałyyyyyyyśc ie!

ja na lumpkach od rana, jestem zadowolona

sobie też kupiłóam parę ciążowych fajnych rzeczy ale już sie piorą

Co tu słychać?
Ja za niedługo będę umawiac to usg 3D
stresuję się

A bejbik wesoło kopsa mnie cały dzień

No to się pochwalę:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCF0002.jpg (103,8 KB, 35 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCF0003.jpg (122,0 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCF0004.jpg (109,8 KB, 32 załadowań)

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 14:51   #3979
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa
Ja też długo nie miałam wałka, w końcu kupiliśmy. Po jakimś czasie nabrałam ochotę na pierogi i co, wyciągnęłam litrowy słoik i wałkuje ciasto. Następnego dnia zobaczyłam w szafce mój wałek - zupełnie zapomniałam, że już go mamy Ale już w ciąży byłam

Cytat:
Napisane przez maarchewka
Reszta to zagęszczony sok czarna porzeczka+marchewka, ale już nie napisali ile procent, cukier, woda i jeszcze masę innego syfu...
obrzydlistwo
Stary 2013-01-02, 14:51   #3980
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
A reszta aronia?
Jeśli ktoś nie ma domowego (ja nie mam) to ja znalazłam na naszym rynku tylko jeden, zrobiony tylko i wyłącznie z malin. Kupuję go w aptece za ok 12zł za pół litra. Polecam: http://premiumrosa.eu/sklep/?c=Syropy%20kulinarne&d=3
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 14:51   #3981
cynamon_owa
Zadomowienie

Cytat:
co takiego zrobił?
Cytat:
Cytat:
Widzę, że tacy niefajni sąsiedzi są nie tylko w PL.
Może i ja jestem przewrażliwiona- nie zaprzeczam ale buc mnie wnerwił i już A sąsiedzi czasem dziwni nie tylko w Polsce Na piętrze mamy 3 mieszkania i właśnie nowy sąsiad się wprowadza. Ale przyszedł, przedstawił się, zostawił swój numer telefonu gdyby coś się działo i jakoś tak przyjaźniej się wydaje nastawiony. No i podobno (według męża) wygląda jak Barack Obama ale to nieważne w sumie A tamten drugi sąsiad-buc jest Litwinem mniej więcej w naszym wieku więc myślałam, że się jakoś dogadamy ale kiepsko to widzę

Kopiuję od AM wiadomość

Cały dzień bolała mnie głowa a sąsiad któryś już dzień z kolei puszczał muzykę- tyle, że u nas było w 80% słychać basy czyli rytmiczne łubudu. Było to na tyle głośno, że w końcu poprosiłam mężą żeby poszedł do niego i poprosił żeby trochę ściszył (oczywiście przez 5 min sąsiad nie otwierał bo nie słyszał...). Sąsiad otworzył, mężowi buchnęły opary wódki w twarz no ale niby się dogadali. Sąsiad stwierdził, że on sobie nie zdawał sprawy, że u nas to słychać (taa... z pewnością jak ściany mamy sklejkowo-kartonowe w bloku) ale przeprosił. Nie minęło 20 min i słyszymy nerwowe pukanie do drzwi. Sąsiad przeanalizował, że mąż nie miał prawa do niego przychodzić bo nie ma jeszcze 22. Na co TŻ powiedział, że on tylko poprosił żeby ściszył muzykę i wcale nic mu nie kazał ani na niego nie krzyczał Tamten zaczął się drzeć, że on nie ma perfekcyjnego życia ( a co mnie to obchodzi), że 2 dni temu był w szpitalu (miał na brodzie jakiś plaster, pewnie przyrżnął po pijaku gdzieś- bo widać, że chłopak przepity jest ostro) i dlatego on ma prawo słuchać głośno muzyki (kolejne ) no i wtedy... nie wytrzymałam Doczłapałam się do drzwi, podniesionym głosem powiedziałam, że mąż na moją prośbę poprosił go tylko o ściszenie muzyki bo ja się wyjątkowo dziś źle czuję, jeśli chce się licytować szpitalnie to ja od października byłam 5 razy w szpitalu, jestem w ciąży, leżę od kilku tygodni w łóżku i jak ma ochotę to proszę bardzo, niech jeszcze głośniej słucha tej muzyki po czym buchnęłam płaczem (wstyd ale w ciąży strasznie się płaczliwa zrobiłam), odróciłam się na pięcie i poczłapałam do sypialni. Sąsiadowi zrobiło się głupio, zaczął mówić, że on nie wiedział, że przeprasza, podał mężowi rękę i uciekł do domu. A ja teraz siedzę i zastanawiam się czy jak znowu się napije i przeanalizuje wczorajszą sytuację to wróci z kolejną awanturą
I od wczoraj brzuch mnie ciągnie z tych nerwów -no ale poniekąd sama męża do niego wysłałam więc mam za swoje no bo 22 jeszcze nie było tylko po 19

cynamon_owa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 14:54   #3982
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Axella, booooskie zakupy!!! Cool baby i bluza wymiatają!!

Leon
anoxee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 14:56   #3983
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
Ja też jeszcze nie wiem kto siedzi mi w brzuszku i wątpię, że jutro się dowiem, chociaż nie ukrywam, że baaaardzo na to liczę.
(zajrzyj sobie na pierwszą stronę wątku, tam jest wypisane, która z nas co nosi, a która jeszcze nie wie)

Zjadłam obiad i mnie nuży na spanie, ale będę silna i się nie dam Poczekam aż Mężu się wyśpi i wyciągnę Go gdzieś na miasto- trzeba kupić chleb, nowy kalendarz i odebrać wyniki, więc cel już jest

---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ----------

za zakupy i za superowy brzusio
a piesio boski!
dzieki
Cytat:
brzuch rewelka i jeszcze za zakupy

mi też się coś zachciewa spać

cześć Jenny

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
Wow niezły brzuszek
bodziaki ładniutkie
z jakiej strony zamawiasz??
Cytat:
Hejo

Hejo śpiochu

U mnie się sprawdziło:

Aż się boje ile będzie miało to

Domowa pizza.. mniammm

no a ja mam chlopca m moze cos w tym jest heheh
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-01-02, 14:57   #3984
cynamon_owa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość

Ale cudne szczególnie te żółte śpioszki(?)

cynamon_owa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 14:58   #3985
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Może i ja jestem przewrażliwiona- nie zaprzeczam ale buc mnie wnerwił i już A sąsiedzi czasem dziwni nie tylko w Polsce Na piętrze mamy 3 mieszkania i właśnie nowy sąsiad się wprowadza. Ale przyszedł, przedstawił się, zostawił swój numer telefonu gdyby coś się działo i jakoś tak przyjaźniej się wydaje nastawiony. No i podobno (według męża) wygląda jak Barack Obama ale to nieważne w sumie A tamten drugi sąsiad-buc jest Litwinem mniej więcej w naszym wieku więc myślałam, że się jakoś dogadamy ale kiepsko to widzę

Kopiuję od AM wiadomość

Cały dzień bolała mnie głowa a sąsiad któryś już dzień z kolei puszczał muzykę- tyle, że u nas było w 80% słychać basy czyli rytmiczne łubudu. Było to na tyle głośno, że w końcu poprosiłam mężą żeby poszedł do niego i poprosił żeby trochę ściszył (oczywiście przez 5 min sąsiad nie otwierał bo nie słyszał...). Sąsiad otworzył, mężowi buchnęły opary wódki w twarz no ale niby się dogadali. Sąsiad stwierdził, że on sobie nie zdawał sprawy, że u nas to słychać (taa... z pewnością jak ściany mamy sklejkowo-kartonowe w bloku) ale przeprosił. Nie minęło 20 min i słyszymy nerwowe pukanie do drzwi. Sąsiad przeanalizował, że mąż nie miał prawa do niego przychodzić bo nie ma jeszcze 22. Na co TŻ powiedział, że on tylko poprosił żeby ściszył muzykę i wcale nic mu nie kazał ani na niego nie krzyczał Tamten zaczął się drzeć, że on nie ma perfekcyjnego życia ( a co mnie to obchodzi), że 2 dni temu był w szpitalu (miał na brodzie jakiś plaster, pewnie przyrżnął po pijaku gdzieś- bo widać, że chłopak przepity jest ostro) i dlatego on ma prawo słuchać głośno muzyki (kolejne ) no i wtedy... nie wytrzymałam Doczłapałam się do drzwi, podniesionym głosem powiedziałam, że mąż na moją prośbę poprosił go tylko o ściszenie muzyki bo ja się wyjątkowo dziś źle czuję, jeśli chce się licytować szpitalnie to ja od października byłam 5 razy w szpitalu, jestem w ciąży, leżę od kilku tygodni w łóżku i jak ma ochotę to proszę bardzo, niech jeszcze głośniej słucha tej muzyki po czym buchnęłam płaczem (wstyd ale w ciąży strasznie się płaczliwa zrobiłam), odróciłam się na pięcie i poczłapałam do sypialni. Sąsiadowi zrobiło się głupio, zaczął mówić, że on nie wiedział, że przeprasza, podał mężowi rękę i uciekł do domu. A ja teraz siedzę i zastanawiam się czy jak znowu się napije i przeanalizuje wczorajszą sytuację to wróci z kolejną awanturą
I od wczoraj brzuch mnie ciągnie z tych nerwów -no ale poniekąd sama męża do niego wysłałam więc mam za swoje no bo 22 jeszcze nie było tylko po 19
dobrze mu nagadałaś
może już nic nie będzie kombinował bo mu będzie głupio.. Burak jakiś i tyle..

Wojtek
Stary 2013-01-02, 14:58   #3986
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
Axella, booooskie zakupy!!! Cool baby i bluza wymiatają!!
dziękuję!
bluza jest z cudownego misiowego materiału, z firm to HM, NEXT i jakies nieznane taopolino i noł nejmy,łacznie zapłaciłam 27pln. a do tego mam mega śliczną szydełkową ciążową bluzkę i takie coś jakby ponczo,niewiem co ale mega fajne i milunie.
kocham lumpy!!

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 15:00   #3987
Veronic
Wtajemniczenie

Cytat:
dawa linki!
Proszę bardzo -> to link do pościeli,którą kupiłam : http://allegro.pl/piekna-posciel-dla...887116610.html
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 15:01   #3988
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
heloszka
ale napisaaaaaaaaaałyyyyyyyśc ie!

Co tu słychać?
Ja za niedługo będę umawiac to usg 3D
stresuję się

A bejbik wesoło kopsa mnie cały dzień

No to się pochwalę:
łał super bluza wypasiona ile zaplacilas za ciuszki??
Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
Zdrowe, bo mają ręce i nogi? Bardzo mnie wkurza mówienie, że tamta paliła i piła, a dziecko zdrowe. Zawsze pytam, zdrowe, bo co? Bo ma ręce i nogi?

Ja uważam dokładnie tak samo. Niech każdy sobie tam robi jak uważa, ale niech mnie o zdanie nie pyta, bo mojej aprobaty na pewno nie dostanie, a wręcz przeciwnie.

Jakie? Ma to chociaż smak piwa?

Siedzę u mamy, wciągnęłam placki i jedziemy za chwilę pookupowac trochę lumpy
maaa ja tez nieraz popijam lecha bezalkoholowego )
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 15:01   #3989
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Jasne już dopisuję i widzę, że znowu mamy w ten sam dzień
Ha ha znowu ? Nie dość, że nasze ciąże różnią się 1 dniem to i wizyty w te same dni

Edytowane przez karolina2121
Czas edycji: 2013-01-02 o 15:02
karolina2121 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 15:03   #3990
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Jeśli ktoś nie ma domowego (ja nie mam) to ja znalazłam na naszym rynku tylko jeden, zrobiony tylko i wyłącznie z malin. Kupuję go w aptece za ok 12zł za pół litra. Polecam: http://premiumrosa.eu/sklep/?c=Syropy%20kulinarne&d=3
Jest jeszcze inna firma, ale nie pamiętam. Może jeszcze kiedyś dostanę od taty, bo on lubi robić zakupy, zwłaszcza ze zdrową żywnością to korzystam

Cynamonowa dobrze zrobiłaś, w końcu mąż poprosił a nie krzyczał, każdy ma do tego prawo.
Nam sąsiadka zrobiła awanturę o 17, że udarem jedziemy ... przy okazji wyszło, jak to inna plotkuje i fakty przerabia na nasz temat. Ja bym jechała dalej z udarem, ale mąż stwierdził, że dokończy następnego dnia. Niestety sąsiadka miesiąc później się wyprowadziła a miałam takie niecne plany m.in. remontowe ...

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości