|
|
#1231 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013 Cz.2
U mnie tez ponuro,wieje wiatr i jest ogólnie bleee i moje noworoczne postanowienie o spacerach codzien idzie sie dziś ******.Nie mam najmniejszej ochoty wychodzic z domu.
|
#1232 |
|
Konto usunięte
|
Oliath no to termin tez mamy póki co ten sam
![]() co do wakacji to planuje jechać z dzieciakami w sierpniu nad jeziorko, najpierw będzie moja mama ze starszym dwa tygodnie, a potem dojedziemy do niej i będziemy kolejne dwa razem. Później zaczyna się przedszkole więc wracamy. Właśnie dzisiaj rezerwuje miejsca. Oliath masz info z poradni: Kiedy na pewno należy zgłosić się na poradę genetyczną? jeśli pacjentka w ciąży: ma 35 i więcej lat - (w każdym przypadku porada powinna mieć miejsce najpóźniej do końca 13 tygodnia ciąży) Do poradni należy się zgłosić z: 1. kompletem dokumentacji medycznej dotyczącej pacjenta oraz jego rodziny. Ważne jest wcześniejsze przygotowanie się pacjenta do porady i zebranie jak najszerszej informacji o chorobach wśród członków rodziny. Lekarz genetyk będzie pytał nie tylko o krewnych I stopnia (rodzice, dzieci, rodzeństwo) ale także o krewnych dalszego stopnia do 3 pokoleń wstecz (dziadkowie, rodzeństwo dziadków, ich dzieci, wnukowie itp.). 2. ważnym skierowaniem od każdego lekarza POZ lub specjalisty, który ma aktualną umowę z NFZ (w przypadku braku skierowania porada jest płatna). 3. aktualnym dowodem ubezpieczenia zdrowotnego: - legitymacja ubezpieczeniowa pracownika, - legitymacja ubezpieczeniowa dla członków rodziny pracownika, - legitymacja ubezpieczeniowa osoby prowadzącej działalność gospodarczą, - legitymacja ubezpieczeniowa osoby wykonującej działalność twórczą lub artystyczną, wykonującej pracę na podstawie umowy zlecenia lub o dzieło, - legitymacja emeryta lub rencisty z ostatnim odcinkiem emerytury lub renty, - zaświadczenie z Urzędu Pracy informujące o opłaceniu składki ubezpieczeniowej przez Urząd, - zaświadczenie o opłaceniu składek ZUS lub KRUS. W czasie pierwszej porady poza zebraniem wywiadu i badaniem pacjenta najczęściej jest pobierana krew na badanie genetyczne. Pacjent nie musi być na czczo. Po zakończeniu badań pacjent otrzymuje kartę porady specjalistycznej, zawierającą wynik wraz z poradą genetyczną. W zależności od rodzaju badania czas oczekiwania na wynik i poradę genetyczną wynosi * badanie cytogenetyczne minimum 3 tygodnie * badanie molekularne minimum 5 tygodni Edytowane przez 993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 Czas edycji: 2013-01-02 o 13:47 |
|
|
|
#1233 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1234 | |
|
Zakorzenienie
|
Dla letnich mamusiek :
http://fajnamama.pl/zalety-ciazy-latem/---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ---------- Cytat:
|
|
#1235 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1236 |
|
Zakorzenienie
|
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;38394920] W zależności od rodzaju badania czas oczekiwania na wynik i poradę genetyczną wynosi
* badanie cytogenetyczne minimum 3 tygodnie * badanie molekularne minimum 5 tygodni [/QUOTE] OMG. Dlugo. Moj wysyla probki do laboratorium, ktore odsyla mu wynik w ciagu 3-4 dni roboczych. No ale to pewnie dlatego tyle place za to Ja slyszalam, ze najbardziej miarodajna jest kombinacja wynikow z USG i PAPPA jesli oba badania sa robione tego samego dnia. No to nie zdaze panstwowo i tak
|
#1237 |
|
Wtajemniczenie
|
ale wy zaiwaniacie na tym forum
ciezko nadgonic .....jestem ciekawa jak tam dzisiejsze wizyty...moja bedzie dopiero 19 stycznia - juz nie moge sie doczekac tylko wlasnie sie jeszcze zastanawiam nad zmiana lekarza :/ hmmmm
|
#1238 |
|
Zakorzenienie
|
zirytował mnie mój szef, jak poszłam po 2 dni wolnego, które wcześniej uzgodniliśmy to powiedział, że ostatnio za dużo wolnego było wrrr
ucieszy się strasznie jak się dowie o ciąży hehe planuje powiedzieć po najbliżej wizycie, która jest 15 stycznia trochę zastanawiają mnie wyniki badań krwi, czy wszystko ok, znowu jakby było coś źle to pewnie by dzwonili |
|
|
|
#1239 |
|
Zadomowienie
|
Witam,
Ja mamusia lipcowa mogę się dołączyć Oczekuję swojego pierwszego bobasa na razie wszystko ok i mam nadzieję, że tak pozostanie
|
|
|
|
#1240 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Kurcze na dobrą sprawę to ja w październiku tego roku kończę 34 lata więc tylko rok do 35 i badania mi nie przysługują. No ale nie zakładam nic złego! Ja wizytuję w pt ok 12:30. Za 2 tyg jakoś będzie USG prenatalne i może w końcu coś będzie widać. Choć ja wiem, że będzie chłopak. Samopoczucie też mam dziś kiepskie. Właśnie wysłałam córkę z mężem na dwór niech na rowerku po podwórku pojeździ i się trochę dotleni. Tak nie mam dziś weny, że na obiad tylko placki ziemniaczane. Na szczęście nikt nie narzekał Bo ten mój mąż uważa, że obiad bez mięsa to nie obiad!
|
#1241 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#1242 |
|
Konto usunięte
|
U mnie 2. dzień z rzędu odgrzewany bigos
A to bigos teściowej, moja kapustka czeka jeszcze w zamrażalniku (swoją drogą ile można w zamrażalniku trzymać ugotowaną kapustę z grzybami??), więc jak najdzie mnie ochota, to zrobię z niej bigos i znowu obiad na 3 dni z głowy
|
|
|
|
#1243 |
|
Zakorzenienie
|
witamy i przygarniamy, napisz na priv do domciatko żeby umieściła Cie na pierwszej stronie
|
|
|
|
#1244 | |
|
Zadomowienie
|
Ja co prawda nie z Warszawy ale z okolic, ale chciałam zapytać czy możesz polecić jakiegoś dobrego ginekologa lub ginekologa-endokrynologa?
Cytat:
Bardzo dobre opinie są o szpitalu Św. Zofii, podobno miłe położne i duże wsparcie i u nich i u lekarzy.W nocy miałam nieduże plamienie czerwono-brązowe Byłam dziś u gin, zrobiła badanie wziernikiem, bez usg bo powiedziała że zbyt częste usg może zaszkodzić (ja już miałam z 4 czy 5 razy usg od początku ciąży) i że nawet jeśli wyszłoby coś złego na usg to nic się i tak nie będzie dało zrobić... Martwię się teraz bardzo i zastanawiam czy nie pójść jeszcze gdzieś do innej gin. Zwiększyła mi dawkę Duphastonu z 2 do 3 razy na dzień i powiedziała że to plamienie pewnie jest po przebytej ifekcji leczonej antybiotykiem. Zakazała stanowczo współżycia, choć i tak bym nie próbowała, bo za duży strach teraz po tym plamieniu.. Teraz za każdym razem jak idę do wc to jest strach,że znowu coś...Ta wizyta niezbyt mnie uspokoiła, boje się o maleńśtwo
|
|
#1245 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1246 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też witam serdecznie nowe mamusie
![]() Jakiś dzień mam dziś do dooooopy Czytam Was ale nie mam siły pisać.Na dodatek jutro muszę iść do pracy i w związku z tym dziś muszę przygotować pewne dokumenty ... Niby siedzę i grzebię, ale idzie mi jak krew z nosa Ale ... wydaje mi się, że mi brzuch się znów ciut powiększył Nawet pasowałoby to do mojej tendencji, którą zdążyłam zaobserwować - czyli co dwa tygodnie zauważam lekkie powiększenie
|
|
|
|
#1247 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1248 |
|
Zakorzenienie
|
A co masz do nauki?
|
|
|
|
#1249 |
|
Zakorzenienie
|
Ale jestem tragiczna w tej ciąży
Przez przypadek odsubskrybowałam wątek i dziwiłam się, czemu nic nie piszecie tyle czasu![]() Jutro mam wizytę, strasznie się stresuję, zwłaszcza, przez te nasze plamienia wątkowe . Mam nadzieję w końcu usłyszeć serduszko, w końcu dzisiaj zaczęłam 8tc, także trzymajcie zwłaszcza, że widzę, że trochę nas jutro się wizytuje![]() Badania z tego co zauważyłam są ok, także odpędzam złe myśli. Jeszcze pytanie do wrocławskich wizażanek: Polecacie jakiegoś lekarza? Szukam kogoś w ciemno, co prawda mam na oku dr Michniewicz, bo raz u niej byłam, babka miła i z tego co widzę opinie ma fajne, ale w ciąży chciałabym mieć możliwie najlepszego lekarza, jednocześnie nie kosztującego po 150zł za wizytę ![]() Podobnie szpital, oczywiście we Wrocławiu - Oliath temat poruszała co prawda, ale może rozbudzę go ponownie Macie jakieś pozytywne opinie na temat któregokolwiek? Bo ja niestety nie znam się kompletnie.A co do jedzenia, to wcięłam dzisiaj półtora krokieta z barszczem, na siłę, bo muszę coś jeść, nic mi nie podchodzi przez te mdłości
Alek Edytowane przez tweedledee Czas edycji: 2013-01-02 o 17:03 |
|
|
|
#1250 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1251 |
|
Zadomowienie
|
Neni1984 mi za to wydaje się, że mój brzuch ostatnio stoi w miejscu. Od miesiąca jest taki jaki był i chyba nie urósł bo nawet jak mierzyłam obwód to jest taki jaki był
|
|
|
|
#1252 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1253 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Na Sylwestra byłam u koleżanki, która urodziła miesiąc temu i opowiadała, że chodziła równo z koleżanką w ciąży - i ta jej koleżanka od 3 mca miała widoczny brzuszek, a ona dopiero w 5-6 miesiącu. Ale co się nabujałam małego to moje Mój mąż, zamiast siedzieć z kolegami i pić, to wolał ze mną i małym siedzieć w drugim pokoju ![]() Już się naszego maleństwa doczekać przez to nie mogę |
||
|
|
|
#1254 |
|
Zakorzenienie
|
zaraziłyście mnie albo ta pogoda jest tragiczna... ledwo co dojechałam na zajęcia... wysiedziałam dosłownie minimum, zrobiłam małe zakupy spożywcze i ledwo do autobusu doszłam... spaac...i jakas taka zawiecha
|
#1255 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie dziewczyny
Chciałam do Was przyłączyć, jeśli można, mam ogromną nadzieję że na długo, choć obecnie jestem przerażona. Mam 25 l, mężatką jestem od 8.2012. OM 20.11, w Wigilię zrobiłam test i zobaczyłam wyczekane II
|
#1256 |
|
Zakorzenienie
|
Jej, jak to pięknie napisałaś
Chciałabym ![]() Ja w dalszym ciągu czuję się jak rozjechany koń po westernie ![]() Mam nadzieję, ze do jutra jakoś wydobrzeje bo nic mi dziś nie sprzyja, ani spacer ani zimne okłady, do tego wciąż mi niedobrze A na domiar złego kolega pożyczył w nowy rok auto i "przez przypadek" rozładował cały akumulator do cna, auto w ogóle na nic nie reaguje, więc przez całe miasto jutro w tą deszczową nędzną pogodę będę musiała potłuc się komunikacją miejską ![]() Mam nadzieje, że chociaż gin będzie miała dla mnie lepsze wiadomości z okazji tego nowego roku Chociaż bakterie mi w moczu wyszły ![]()
|
#1257 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
myśl pozytywnie, na pewno będzie ok
|
|
|
|
|
#1258 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Witaj Senna87 ![]() Wizyta już jutro, parę godzin i po stresie ![]() ---------- Dopisano o 17:49 ---------- Poprzedni post napisano o 17:48 ---------- W ogóle jestem w szoku, bo zauważyłam, że pojawiły się już wrześniówki Nie jesteśmy już najmłodsze na forum
|
|
#1259 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w jednej sekundzie zrobiło mi się od razu lepiej ![]() (choć dalej mi niedobrze Cytat:
Ja też bym zwaliła różnicę na zmianę laboratorium, a nowy wynik zgadza się z nowymi normami? ![]() A poza tym to witam oczywiście
|
|
#1260 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witamy i czekamy na dobre wieści![]() Cytat:
![]() Wiecie o której wizytuje Domciątko? Czekam i czekam na relacje... |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:13.

Też się zastanawiałam nad zamówieniem na allegro, ale trochę się obawiam, że coś będzie uszkodzone i będą problemy z wymianą itp.

Wg usg juz dwa razy 10 lipca mi wyszedł 
Przez przypadek odsubskrybowałam wątek i dziwiłam się, czemu nic nie piszecie tyle czasu
. Mam nadzieję w końcu usłyszeć serduszko, w końcu dzisiaj zaczęłam 8tc, także trzymajcie
zwłaszcza, że widzę, że trochę nas jutro się wizytuje