Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 7 - Strona 30 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-02, 14:01   #871
gazowane lody
Zakorzenienie

Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 7

Cytat:
Napisane przez WhiteCherry Pokaż wiadomość
tak jest w przypadku 30minutowych (30minut z przesiadką albo cały przejazd jednym autobusem/tramwajem, bez względu na czas). Ale 15-minutowe obowiązują tylko przez 15 minut.
na szczęście u mnie nie ma 15 minutowych

Udowodniłam samej sobie, że się da!
75kg-62,5
kg

Takie tam przemyślenia
gazowane lody jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 14:02   #872
201604200942
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez gazowane lody Pokaż wiadomość
jeszcze się nie orientuję w cenach paliwa bo egzamin na prawko mam w lutym ale ogólnie ceny się wahają.. u mnie już były i tańsze i droższe różnie to bywa.. teraz są średnie.. bo najtaniej bilet ulgowy kosztował 1,00zł a najdrożej 1,80zł także te 1,40 to tak w miarę jak na biednego studenta
zdajesz już teorię na nowych zasadach?
201604200942 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 14:05   #873
olenkasz
Zakorzenienie

ciągle, cholera, idą w górę z tą komunikacją.
najbardziej mnie przeraża kaponiera. ja nie wiem, kiedy oni to skończą.

a schody przy przystanku pst 'aleje zwycięstwa' też robią od lata.
Stary 2013-01-02, 14:06   #874
gazowane lody
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SamaraMorganx Pokaż wiadomość
zdajesz już teorię na nowych zasadach?
teorię zdałam w grudniu byłam cwana i zapłaciłam najpierw za teorię a jak zdałam to zapisałam się dopiero na praktykę.. teorię zdawałam na starych a praktykę będę na nowych..

75kg-62,5
kg

Takie tam przemyślenia
Stary 2013-01-02, 14:11   #875
linka_12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mm444 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
U nas (na Śląsku) też ostatnio podnosili ceny znowu. I dziwi mnie, że nikt nie przysiądzie przy tych rozkładach i nie rozplanuje ich jakoś inaczej. Przykład: autobusy jeżdżące stadami. W jedno miejsce jedzie 5 linii. Autobus każdej z tych linii jedzie dwa razy na godzinę, ale wyglada to w ten sposób, że 1 odjeżdża (na przykład) 12:02, 2 - 12:05, 3 - 12:07, 4 - 12:10, 5 - 12:13. I potem następny autobus jedzie równo pół godziny po poprzednim i mamy prawie 20-minutową przerwę w rozkładzie. Na przystanku zbiera się dużo ludzi i potem wszyscy pakują się do dwóch pierwszych (mniejszych) autobusów, a trzy przegubowce jadące później są puste
linka_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 14:21   #876
cholernarejestracja
Copyraptor

Cytat:
tak jest w przypadku 30minutowych (30minut z przesiadką albo cały przejazd jednym autobusem/tramwajem, bez względu na czas). Ale 15-minutowe obowiązują tylko przez 15 minut.
Już nie ma 30 minutowych teraz są 40 minutowe, jednoprzejazdowe. I wprowadzili kretyńskie i nieopłacalne dwuprzejazdowe.

http://www.mpk.krakow.pl/pl/bilety2/...przejazdowych/
cholernarejestracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 14:27   #877
7d825fa9fec57cf5623273fe7eca2ef8f2442710_5d59d871e15d0
Konto usunięte

Jeny, ile macie opcji w tym Krakowie. W gda to tylko sa na jeden przejazd za 1,50 i na godzine za 1,80 plus 6 zl za calodobowe- oczywiscie sa to ceny ulgowe.
I zupelnie sie one nie oplacaja.

Jak bylam dzieckiem, to pamietam jak mowilam, ze te normalne to taaakie drogie( a kosztowaly wtedy 1,20 )
7d825fa9fec57cf5623273fe7eca2ef8f2442710_5d59d871e15d0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 14:30   #878
kalwinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez linka_12 Pokaż wiadomość
Też mnie to strasznie wkurza. O ile jestem w stanie zrozumieć, że mundurowi mają darmową komunikację w godzinach pracy, a pracownicy Zakładów Komunikacji w ogóle darmowe przejazdy (niech im będzie) to nie jestem w stanie pojąć dlaczego mundurowi maja darmową komunikację poza godzinami pracy. Jakoś pracownicy firm prywatnych muszą sobie za ten bilet do pracy zapłacić i żyją. Tak samo nie jestem w stanie pojąć dlaczego rodziny osób pracujących w ZKM-ach i w PKP mają darmowe przejazdy (albo zniżki). Tylk dlatego, że pan Józek jest kierowcą autobusu jego dziecko ma darmowy bilet do szkoły - a inne dzieci jednak za tą "przyjemność" jazdy komunikacją miejską muszę zapłacić.
Akurat pracownicy PKP i ich rodziny nie mają darmowych przejazdów już od jakiegoś czasu...

Nie rozumiem ludzi którzy przestali zauważać życie poza facebookiem. Ostatnio dostałam opieprz od znajomej, ze się nie odzywałam bardzo długo, mówię jej że niedawno zmarła moja mama i miałam zupełnie inne rzeczy na głowie - wtedy dostałam opieprz ze powinnam o tym napisać na FB "bo skąd znajomi mają wiedzieć?"...
kalwinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 14:34   #879
heksita
Raczkowanie

Podwyżki cen biletów związane z rosnącymi cenami za paliwo? Taaa, już to widzę jak wracają do starych niższych cen jak paliwo zacznie tanieć .
heksita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 14:40   #880
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cholernarejestracja Pokaż wiadomość
Już nie ma 30 minutowych teraz są 40 minutowe, jednoprzejazdowe. I wprowadzili kretyńskie i nieopłacalne dwuprzejazdowe.

http://www.mpk.krakow.pl/pl/bilety2/...przejazdowych/
hahaha, a to nawet nie wiedziałam, że kasują 30minutowe. i tak mam miesięczny na wszystkie linie
Stary 2013-01-02, 14:42   #881
gazowane lody
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez heksita Pokaż wiadomość
Podwyżki cen biletów związane z rosnącymi cenami za paliwo? Taaa, już to widzę jak wracają do starych niższych cen jak paliwo zacznie tanieć .
no u mnie co jakiś czas się zmienia cena biletów.. raz drożeją raz tanieją.. ostatnio staniały bo ulgowy kosztował 1,60zł a teraz 1,40zł

75kg-62,5
kg

Takie tam przemyślenia
Stary 2013-01-02, 15:02   #882
claudiiin
Zadomowienie

Cytat:
Treść usunięta
A ktos wie czy w Poznaniu jest cos takiego? Zawsze myslalam ze 30-minutowe obowiazuja 30 minut od skasowania biletu i juz, bez wyjatkow

CG i olejowanie od listopada 2011 + walka z wypadaniem, zapuszczanie grzywy, powrót do naturalek...
claudiiin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 15:06   #883
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez claudiiin Pokaż wiadomość

A ktos wie czy w Poznaniu jest cos takiego? Zawsze myslalam ze 30-minutowe obowiazuja 30 minut od skasowania biletu i juz, bez wyjatkow
zależy co masz napisane na bilecie, powinna znajdować się na nim adnotacja "bilet jednoprzejazdowy lub 30-minutowy" (a przynajmniej tak było na krakowskich, dopóki nie wprowadzili zmian, bo teraz to w sumie nie wiem co jest), czyli jednoprzejazdowy (bez przesiadek) bez względu na czas, oraz z przesiadkami, ale wtedy musisz się wyrobić w 30minut.
Stary 2013-01-02, 15:10   #884
linka_12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kalwinka Pokaż wiadomość
Akurat pracownicy PKP i ich rodziny nie mają darmowych przejazdów już od jakiegoś czasu...

Ostatnio słyszałam w radiu, że mają być prowadzone znowu negocjacje w tej sprawie (żeby zniżki/darmowe bilety przywrócić), bo się związki zawodowe buntują - dlatego wspomniałam też o PKP.
Stary 2013-01-02, 15:13   #885
mm444
Władca Wizażu

Treść usunięta
mm444 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 15:21   #886
IzzieSt
Zakorzenienie

Cytat:
w Krakowie sytuacja wygląda tak, że w godzinach szczytu ludzie mają problem z wejściem do najbardziej obleganych linii. jeśli się uda, to na każdym przystanku, przez kilka minut, trzeba czekać na domknięcie drzwi.
aż mi słabo jak sobie pomyślę, że czeka mnie to od poniedziałku
IzzieSt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 15:31   #887
olenkasz
Zakorzenienie

[QUOTE=mm444;38396910]W Poznaniu jedynym znanym mi bajerem jest fakt, że jak skasujesz bilet dobowy w piątek po 20:00, to jest ważny do końca weekendu Plus wydłużenie czasu trwania biletu 30-minutowego do 45 minut w dni robocze od którejś do którejś, nie pamiętam.

30-minutowe nie działają w Poznaniu jako 1-przejazdowe, bo:
- bilety na jeden przejazd to osobny typ biletów...
- ... obowiązujący jedynie w autobusach.[COLOR="Silver"]

/QUOTE]

nie wiedziałam o tym fajna sprawa.
i tak szkoda, że nie zamrozili cen biletów dla studentów, bo przeca były wnioski i pisma w tej sprawie stosowane mogli kurcze przystopować.
Stary 2013-01-02, 15:34   #888
bowszystkotoiluzjajest
Zakorzenienie

Cytat:
Po części też; ale:
- zmniejszono ilość kursów,
- zawieszono niektóre linie,
- co chwilę zmieniają się trasy ze względu na remonty, z tego powodu nietrudno też o opóźnienia.
W mieście po sąsiedzku (2h pociągiem) z Poznaniem tak samo

Cytat:
W Poznaniu też dopiero co była kilka miesięcy temu. Nie podziałała, więc podwyższają ceny bardziej, żeby stwierdzić, że wcale nie zarabiają więcej i zrobić powtórkę z kolejną podwyżką.
U nas także, z tym że podwyższono ceny na bilety jednorazowe, a za to bilety miesięczne potaniały (o 6 zł..). Teraz słyszałam, że i miesięczne mają podrożeć.
Ja już w tym wątku pisałam o tym - że likwidują nam jedną linię, przez co na tej trasie będzie tylko jedna inna linia - jak były dwie
to było tak, że w godzinach powrotów z pracy/szkoły 14-16 jest przeciążenie maksymalne. Jechały dwa autobusy jednej linii po rząd i oba załadowane totalnie, ludzie się nie zmieścili i zostali na przystanku. więc jak będzie jedna, to ja nie wiem..

Cytat:
Tak samo nie jestem w stanie pojąć dlaczego rodziny osób pracujących w ZKM-ach i w PKP mają darmowe przejazdy (albo zniżki). Tylk dlatego, że pan Józek jest kierowcą autobusu jego dziecko ma darmowy bilet do szkoły
To chyba tak samo, jak na przykład w firmach, w których się pracuje, dostaje się paczki słodyczowe lub bony na święta lub wielkanoc, albo dofinansowanie do kolonii dla dzieci, dodatkowa kasa na wakacje, a więc w MZk mają darmowe przejazdy, taki socjal dla rodzin pracowników, nie wiem, co w tym złego (o ile chodzi o najbliższą rodzinę - czyli pracownik, żona/mąż, dzieci, a nie jeszcze wujkowie, ciotki, babcie itd).
bowszystkotoiluzjajest jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 15:46   #889
divona
Raczkowanie

Dziwi mnie, że rodzice są w stanie tak wpłyąć na dorosłych ludzi, żeby zostali ze sobą w małżeństwie i nie rozwodzili się, choć nie są szczęśliwi, ona jasno o tym mówi, a on wciąż jakieś wybryki odstawia... A wszystko dla dobra dziecka niby...
divona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 15:47   #890
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
co do błędów, mój kumpel na fb napisał... ''od daj".
Kiedyś chciałam, żeby kolega do mnie przyszedł i napisałam sms: "Choć tu"

ciri15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 15:50   #891
new_me
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez linka_12 Pokaż wiadomość
Też mnie to strasznie wkurza. O ile jestem w stanie zrozumieć, że mundurowi mają darmową komunikację w godzinach pracy, a pracownicy Zakładów Komunikacji w ogóle darmowe przejazdy (niech im będzie) to nie jestem w stanie pojąć dlaczego mundurowi maja darmową komunikację poza godzinami pracy. Jakoś pracownicy firm prywatnych muszą sobie za ten bilet do pracy zapłacić i żyją. Tak samo nie jestem w stanie pojąć dlaczego rodziny osób pracujących w ZKM-ach i w PKP mają darmowe przejazdy (albo zniżki). Tylk dlatego, że pan Józek jest kierowcą autobusu jego dziecko ma darmowy bilet do szkoły - a inne dzieci jednak za tą "przyjemność" jazdy komunikacją miejską muszę zapłacić.
ja bardziej moge pojac zerodzina osob pracujacych w pkp ma znizke/darmowy przejazd niz mundurowi, bo oni niby z jakiej racji? nawet o tym nie wiedzialam (nie, nie mam tam nikogo z rodziny )

ja to sie boje skonczyc studia/miec 26 lat, jak sie znizki studenckie skoncza

new_me jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 15:56   #892
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Napisane przez mad86 Pokaż wiadomość
Właśnie zadziwiła mnie poczta polska Muszę nadać zagraniczną paczkę, więc stwierdziałam, że przeczytam co na ten temat mówi ich regulamin. Oczywiście są rzeczy, których wysłać nie można- pociski, granaty, podróbki, narkotyki oraz... przedmioty nieprzyzwoite i niemoralne
A można wysyłać zwłoki zwierząt i ludzi?
Ciekawi mnie to.

Stary 2013-01-02, 15:59   #893
mm444
Władca Wizażu

Treść usunięta
Stary 2013-01-02, 16:17   #894
asta9126
Zadomowienie

Oj, u mnie nie ma w ogóle czasowych, miasto małe, więc wszędzie można dojechać w 45 minut maksymalnie. W praktyce jak chcę dojechać na dworzec to przydałby mi się bilet 10 minutowy. Rzadko jeżdżę, bo rozkład jazdy jest fatalny i jak mam czekać choćby pół godziny (a często i dłużej) to wolę sobie dojść.

Na forum internetowym mojego miasta regularnie pojawiają się dyskusje na ten temat.
asta9126 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 16:25   #895
BioIvO
Zakorzenienie

A propos zniżek- nie rozumiem skąd sie wzięła zniżka PKP dla nauczycieli? To jakiś wybitnie mobilny zawód czy co?!

Nikt nie śledzi tak bacznie postępowania innych jak ten, komu nic do tego. (V.Hugo)

Kobieta nigdy nie wie czego chce, ale nie spocznie, dopóki nie osiągnie celu.
BioIvO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 16:37   #896
mm444
Władca Wizażu

Treść usunięta

Edytowane przez mm444
Czas edycji: 2013-01-02 o 16:40
Stary 2013-01-02, 16:38   #897
new_me
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez BioIvO Pokaż wiadomość
A propos zniżek- nie rozumiem skąd sie wzięła zniżka PKP dla nauczycieli? To jakiś wybitnie mobilny zawód czy co?!
moze jeszcze immunitet niech im dadza

new_me jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 16:57   #898
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Napisane przez Darkoz Pokaż wiadomość
Ja chyba wiem, której zbanowanej użytkowniczki, ale trochę to dziwne. Sporo czasu minęło od tamtej sprawy, zresztą moim zdaniem nie było to nic aż tak poważnego. Czy ona już nigdy nie będzie mogła używać konta na Wizażu?
Dla mnie to są jakieś jaja(nie ze strony MH,oczywiście).

---------- Dopisano o 16:48 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ----------

Cytat:
Napisane przez divona Pokaż wiadomość
Dziwi mnie, że rodzice są w stanie tak wpłyąć na dorosłych ludzi, żeby zostali ze sobą w małżeństwie i nie rozwodzili się, choć nie są szczęśliwi, ona jasno o tym mówi, a on wciąż jakieś wybryki odstawia... A wszystko dla dobra dziecka niby...
Bo wiesz, jeszcze sąsiad krzywo spojrzy, że córka rozwiedziona...
Znam takiego 30-latka, który powiedział swojej żonie informującej go, że zamierza się z nim rozwieść, że jej matka powinna jej tego zakazać, skoro zgodziła się na ich ślub.

---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:48 ----------

Cytat:
Napisane przez Gofrzyca Pokaż wiadomość
A mnie dziwi, wkurza zniesmacza publiczne kłótnie par, małżeństw, narzeczonych. Nie potrafią przemilczeć tylko sypią tekstami typu: zamknij już się bo cię zaraz klapnę i gorszymi i ogólne burczenie na siebie przy grupce znajomych. I nie są to jednorazowe wybryki, tylko zdarza się za każdym razem kiedy owi znajomi się spotykają.
Skoro takimi tekstami do siebie rzucają przy znajomych, to co się dzieje jeśli są sami?

Stary 2013-01-02, 17:19   #899
linka_12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez new_me Pokaż wiadomość
ja bardziej moge pojac zerodzina osob pracujacych w pkp ma znizke/darmowy przejazd niz mundurowi, bo oni niby z jakiej racji? nawet o tym nie wiedzialam (nie, nie mam tam nikogo z rodziny )

ja to sie boje skonczyc studia/miec 26 lat, jak sie znizki studenckie skoncza
Jak są na służbie to ja to rozumiem - na przykład na patrol jak chodzą to moga sobie podjechać tramwajem/autobusem, a nie służbowym autem/piechotą.

Cytat:
Treść usunięta
Dziwne. Ja rozumiem zniżka nauczycielska na jakiś wyjazdach szkolnych, ale tak na prywatnych wyprawach też?!
Stary 2013-01-02, 17:32   #900
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
Treść usunięta
Mój TŻ jest nauczycielem, a jeszcze nigdy nie korzystał z tej zniżki, bo nawet nie wiedział, że jest
Zresztą tylko na osobowe.

Szczerze mówiąc to bardziej dziwi mnie prawo do bezpłatnych przejazdów dla posłów i senatorów.

Edytowane przez Finlora
Czas edycji: 2013-01-02 o 17:39
Finlora jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości