|
|
#811 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Guciu od Megi:zagadaj do kolegi- II-IV 2010
zapytaj Panie przy kasie i nadmień,że w Szczecińskim były te apaszki przed świętami
|
#812 |
|
Zakorzenienie
|
Libra dziękuję bardzo za pogadankę noworoczną
![]() Dodam jeszcze od siebie że leków nie powinno się popijać czymkolwiek tylko najlepiej zwykłą wodą. Niektóre napoje mogą w nieodpowiednim miejscu rozpuszczać lek, mogą zneutralizować jego działanie lub co gorsza wzmocnić. Syropy na kaszel dlatego mają kleistą konsystencję żeby oblepić bolące gardło a nie po to żeby spłynąć do żołądka po wypiciu coli zaraz po nim. Podawanie leku bez sensu bo zwyczajnie nie działa. To już lepiej nie dawać wcale.
|
#813 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#814 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a podobno sok grejfrutowy do popijania jest zabroniony ---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ---------- hehe ale nie siedź do zamknięcia, bo może faktycznie ich nie być |
|
|
|
|
#815 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Później dokończę bo mi Anka wyje |
|
|
|
|
#816 |
|
Zakorzenienie
|
Libra - bardzo fajna ta saszetka. To sobie zrobię prezent noworoczny
Mój syn w ramach zdrowej diety wyżarł mi z sałatki ogórka - reszta go nie interesowała. A ja aż czułam się podniecona - mix sałat, feta, kapary, ogórasek, pomidorro... ostatnio ciągle jadłabym sałatki i pomarańcze.
|
#817 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moje dziecko lata w deszczu od godziny po dworzu i ani myśli wracać do domu
|
|
#818 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#819 |
|
Zakorzenienie
|
Izazula wkońcu wróciłaś
Megi ja na dłuższe wybiegania mam saszetkę którą zostawiłam od wózka http://allegro.pl/szaszetka-do-gondo...908243877.html Wcześniej przy wózku była bardzo przydatna, teraz na dłuższe biegi zapinam w pasie, jest regulowana i ma sporo kieszonek. Latem do roweru przypinam ![]() Na krótsze biegi to mam w każdych biegowych spodniach kieszonkę z tyłu mój telefon dość spory ale się w nich na ścisku mieści, i chusteczka też wejdzie. Kluczy mam taki pęk że nie zabieram ich nigdy na bieganie. I tak tz musi być w domu z dziećmi, czasami jak szłam biegać jak ich nie było to klucze do skrzynki na listy wrzucam . Na telefon w razie spodni bez kieszonki mam pokrowiec na ramie. Czasami przy większym katarze zabieram taką frotkę na nadgarstek i w to wtykam chusteczki i np 2 zł na wodę. Ale się rozpisałam![]() No to uciekam po drugiego do szkoły
|
|
#820 |
|
Raczkowanie
|
Nataszka - śliczną masz modelkę, fajnie Amelka pozuje
.Ana - jaką masz lalkę new born? Chcę kupić Agatce jakąś fajną ale tyle tego jest, że nie mogę się zdecydować. Dobrze by było gdyby miala ok. 55 - 60 cm długości, żeby można było ją ubierać w ubranka po Ani .
|
|
|
|
#821 | |
|
Zakorzenienie
|
Megi uwielbiam takie sałatki
Cytat:
Lekarze mają różne sposoby ale osobiście raczej bym nie podawała środków p/bólowych, p/gorączkowych z czymś co zawiera kofeinę. U Was raczej środek p/gorączkowy był w porę podany a nie dlatego że podany z colą. No chyba że wzmocniła działanie ibum Sama bardzo lubię colę ale unikam jej jak ognia bo mnie uzależnia tak samo jak słodycze. Nie chcę żeby mi moje osobiste dziecko zaczęło pić coś takiego. Na szczęście jej nie smakuje nic co jest z gazem i zwyczajnie wypluwa. Widziałam ja jakimś discovery jak wyczyścili colą brudną muszlę klozetową. Jak sobie to przypomnę to mnie trzęsie ![]() Dziewczyny nie sądziłam że jestem tak oczekiwana
|
|
#822 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zapytam jak nie znajde![]() Cytat:
dziewczyny jakiś czas temu, któraś z Was wstawiała linka do takiego bloga. Tam chyba były przepisy na takie dietetyczne jedzenie. Nie wiem czy to nie Madziwnia. Macie gdzieś linka do niego?
|
|
|
#823 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#824 | |
|
Zakorzenienie
|
Sara to ? http://lepszysmak.wordpress.com/
To od Libry Cytat:
Łańcuch rowerowy też nieźle
|
|
#825 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
. Nad tym to można baldachim powiesić, ale to zależy od wystroju całego pokoju no i upodobań właścicielki![]() Agatka właśnie wtrąbiła sama cały talerz zupy ogórkowej |
|
|
|
|
#826 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do tych ręczników kochane to pisałam już że ja ich nie robiłam ![]() zamówiłam na all tylko nikt mi nie chciał zrobić tego co chciałam, w końcu znalazłam gościa. Ja też robie zawsze prezenty fajne dla rodziców bo oni się starają zawsze dla Melci ---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#827 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#828 |
|
Zakorzenienie
|
To chyba faktycznie madziwinia wstawiała przy okazji jakichś kotlecików albo panierki ?
|
#829 |
|
Zakorzenienie
|
chyba tak
|
|
#830 |
|
Zakorzenienie
|
Niedawno mówiłyście o suszonej żurawinie na wagę i w paczkach. Moja teściowa piecze doroczny wigilijny keks i opowiedziała mi jej ostatnią przygodę podczas zakupu brakujących "śmieci" do niego. Otóż spokojnie wybierała sobie jakieś tam suszone owocki i widzi obok panią smakującą sobie to z jednego, to z innego pojemnika, ot tak zwyczajnie łapką zamieszała, wybierała i do buzi wkładała. Przy jednym z pojemników z mieszanką się zatrzymała również zamieszała, wybrała garść i do paszczy po czym skrzywiła się i wypluła wszystko do tego samego pojemnika, z którego to wyjęła. Teściowa podobno mało w szał nie wpadła i zjechała kobietę na czym świat stoi i wezwała kogoś z obsługi. Nie wiem jaki był finał bo zostawiła z niesmakiem wszystko co wybrała i poszła do kasy. To tak jakby ktoś miał wątpliwości, na wagę czy paczkowane. Mój Tż się śmiał że w fabryce to przynajmniej nie widzimy jak wygląda proces pakowania
|
#831 |
|
Zakorzenienie
|
Izazula w razie potrzeby z prześcieradłem to daj znać
Ja oglądałam ten fajny program wiem co jem, i tam było o mrożonkach na wagę i owocach suszonych, ogólnie o rzeczach spożywczych na wagę, bo czasami w marketach są i makarony, i frytki, a te warzywa to tanio bardzo wychodzą. Jak zobaczyłam ten program to tylko w paczkach kupuję Jedyne co na wagę kupujemy to banany suszone, ale je tylko mój tz je, colę on też pije więc jakoś jedno z drugim się wygryza![]() Mały śpi, duży lekcje robi, ja nastawiłam chlebek żeby się piekł, zmywarka myje, tylko z pralką już nie ryzykuję bo korki pójdą jak wszystko na raz Ja bym się załamała jakbym musiala z tarką do rzeki iść prać, chleb w piecu co najpierw drewno narąbać, i jeszcze dzieciaki upilnować, ale my mamy dobrze Już nie mówiąc że jedzenie kupię a nie muszę tego mięsa czy jajek hodować i zabijać
|
|
#832 |
|
Zakorzenienie
|
znalazłam
![]() http://smak-zdrowia.blogspot.com/
|
|
#833 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
No nic skończymy tę i kupimy paczkowaną. Misiek w ramach odsłodyczania (nieudanego bo w trakcie spaceru odwiedziliśmy koleżankę i malutkiego Kubusia i tam pełno słodyczy) wcina właśnie suszoną sliwkę (paczkowaną ) Ja wiem jak kiedyś wyglądał proces produkcji spirytusu... nie dotknęły byście go nawet palcem Ale to było 10-20lat temu więc liczę na to że zmieniło się coś w tym zakresie... Cytat:
![]() Madzia właśnie moja mama to jeszcze prała ręcznie (może nie w rzece ) później we frani bardzo długo. Hodowała kury, świnki, króliki, kozy. Wielki ogród mieliśmy. Piekła i chleb i ciasta. Twaróg, masło, wędliny sama robiła. Sama szyła. W sumie samowystarczalna była... Gdybym chciała (a nie chce ) w życiu bym jej nie dorównała
Pojawiłeś się niespodziewanie w kwietniowy poranek i wywróciłeś nasz świat do góry nogami Michaś Edytowane przez lindsley Czas edycji: 2013-01-02 o 17:22 |
|||
|
|
|
#834 |
|
Zakorzenienie
|
a u nas w ramach odwyku słodyczowego Kubuś na śniadanie wciągnął 2 kanapki z pastellą z suszonymi pomidorami, na obiad półtorej talerza pomidorowej z lanymi kluskami na drugie jak my jedliśmy to dziubnął kaszy z gulaszem - mięso odkładał na bok, a przed chwilą zjadł to co zostawił - ze 2- 3 czubate łyżki kaszy z sosem
ja ukradkiem schowałam mleczne kanapki w lodówce, tak, zeby nie znalazł![]() Byłam na wyprzedaży w naszym 5-10-15 i kupiłam Isiuni 2 bluzki, tunikę, 2 pary legginsów, a Kubusiowi spodnie dresowe ciemno szare i pomarańczowy dres - do przedszkola już Póki co nic nie przebrane u nas jeszcze i można było rozmiary przebierać
|
#835 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mój dzisiaj też na detoksie. Zjadł odrobinę jajecznicy na śniadanie, później na lunch 2 paluszki rybne. I nic! A... kilka rodzynek jeszcze. Teraz czeka na niego kasza z sosem i mięskiem, ale obudził się niedawno, to poczekamy aż zgłodnieje. Rzekłabym, że u mojego to taka bida z nędzą z tym jedzeniem. ---------- Dopisano o 18:17 ---------- Poprzedni post napisano o 17:53 ---------- Młoda - właśnie widziałam Twoje zdjęcia z sylwestra na fb. I powiem jedno: WOW!!!!!!!!!! Kobieto - wyglądasz zjawiskowo.
|
|
#836 | |
|
Zakorzenienie
|
Bao i Megi brawo bo jak widać się da
![]() Cytat:
A teraz mam dla Was coś w ramach promocji mojego miasta a właściwie chciałam pokazać las, po którym to bardzo często sobie spacerujemy i jeździmy na rowerze. Może poznacie dąb, którego kiedyś zdjęcie wklejałam. Tyle czasu tam spędzamy. Jak się okazuje Bytom to nie tylko patologia ale i piękne miejsca. Aż się wzruszyłam ![]() Chwilę trzeba poświęcić na oglądanie ale warto (jak dla mnie) http://www.youtube.com/watch?v=dxBwbtbEYQw ---------- Dopisano o 18:51 ---------- Poprzedni post napisano o 18:48 ---------- A ja nie mam fb
|
|
#837 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Teraz ogólnie się słucha, ale myśli pewnie co myśli...da jej kawałeczek ciasta np.o 11 i sie dziwi, że o 11.30 zupy nie chce.... Każę im jej nie słodzić napojów (kakao, herbatki), ale ona to by nawet dosłodziła to dla dzieci (którego nota bene nie pozawalam jej dawać). Jak się chciała mojej herbaty napić (bez cukru z cytryną) to już musiała otrzymać od dziadków komentarze,że to przecież niedobre, bo niesłodkie . To już jej się odechciało, a normalnie pije....Ja im to tłumaczę, niby rozumieją, a na następny raz od nowa polska ludowa Teraz w pon.była po obiedzie, dość dużo zjadła, my potem jedliśmy ciasto. Babcia do młodej-chodź lenuś zjesz z babcią. Ona, że nie chce ciasta. I tak ciągle za nią łaziła, ("a tu sobie siądziemy i zjemy, a chodź na kolanka"). Aż w końcu młoda do niej, już mocno zniecierpliwionym tonem,-"babciu, przecież ci mówię, że NIE CHCĘ i NIE BĘDĘ jadła tego ciasta" Cytat:
może poproś o skierowanie na te robale-to nieinwazyjne, a może coś by wyjaśniło.... Mojej niby przeszło, ale teraz z 1,5 miecha kaszlała, z takimi 2-3 dniowymi przerwami czasem. Niby przeszło, ale jak rozwinęłyście temat pasożytów, to też zaczęłam się zastanawiać....takie pasożyty się mogły "uspokoić" jakoś czasowo? czy jak są to grasują? A i czy ich obecność byłaby jakoś widoczna w morfologii krwi? (albo OB i rozmazie)? bo to miała robione. Teraz znów pokasłuje, ale to już podziębiona jest-my byliśmy, a teraz mała dokańcza
|
|
|
#838 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#839 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() najgorsze,że jutro znowu do babci jednej i drugiej jedziemy na chwilę,już widzę jak jedna stoi z jajem,a druga z paczką gum,a ja z ☠☠☠☠ikami w oczach
|
|
#840 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:26.

. Na telefon w razie spodni bez kieszonki mam pokrowiec na ramie. Czasami przy większym katarze zabieram taką frotkę na nadgarstek i w to wtykam chusteczki i np 2 zł na wodę. Ale się rozpisałam

)
. To już jej się odechciało, a normalnie pije....