|
|||||||
| Notka |
|
| Pielêgnacja w³osów W tym miejscu rozmawiamy o pielêgnacji w³osów. Je¶li twoje w³osy s± suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawê sytuacji. Do³±cz do nas. |
![]() |
|
|
Narzêdzia |
|
|
#2701 |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 488
|
Dot.: Walka o zdrowe i piêkne w³osy czê¶æ XVI zimowo;)
dotka Ja mam tak samo, w dzien mycia ok wtedy noszê rozpuszczone, na drugi dzien ju¿ sa nie wyj¶ciowe wiec zwi±zuje wieczorem myje i tak w kó³ko
![]() W³a¶nie pocwiczylam teraz pije skrzyp
|
#2702 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 11 793
|
Kascysko, zrobi³am micela!
a tonik z kwasem bêdzie musia³ poczekaæ, bo nie kupi³am wody demineralizowanej , bo inna chyba byæ nie mo¿e?
|
|
|
|
#2703 | ||
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 12 221
|
Cytat:
Mo¿e te¿ jest to efekt wszechobecnego ogrzewania. Mo¿liwe te¿, ¿e w³osy potrzebuj± odrobiny detoksu - tak jak moje obecnie ![]() ---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:26 ---------- Cytat:
![]() Mi siê zdarza robiæ na przegotowanej
|
|
#2704 |
|
Zakorzenienie
|
Ja zazwyczaj te¿ tak robiê, ale mo¿e jest na to jaki¶ inny sposób?
|
|
#2705 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 11 793
|
to ja te¿ zrobiê na przegotowanej
![]() i jeszcze zrobi³am http://wlosowo-kosmetycznie.blogspot...y-problem.html tylko nie mia³am ekstraktu przeciwtr±dzikowego, wiêc doda³am kilka kropli mleczanu sodu, szczyptê biosiarki, ekstraktu z truskawki i mandarynki ![]() i jeszcze mam pytanie, mogê do tego toniku kwasowego dodaæ kwasu hialuronowego? Edytowane przez moooniek Czas edycji: 2013-01-02 o 17:41 |
|
|
|
#2706 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 12 327
|
Dziewczyny, czy zapach kozieradki d³ugo zostaje na w³osach?
Mam na my¶li macerat, taki z mieszanki z glutkiem z siemienia lnianego. I jak czêsto musia³abym stosowaæ, ¿eby by³y efekty? Zale¿y mi na wzmocnieniu w³osów przed wiosennym wzmo¿onym wypadaniem (badania mam w normie- podczas niedawnych wizyt w szpitalach przebadano mnie na wszystko, po prostu wiosn± i jesieni± zawsze mam okresowe wypadanie). |
|
|
|
#2707 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 12 221
|
Cytat:
|
|
#2708 | ||
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 906
|
Cytat:
Cytat:
a ja normalnie porazi³am siebie swoj± inteligencj± wczoraj wieczorem nasmarowa³am siê od stóp do szyi moim kremo-mase³kiem które jest mocno t³uste i jak sz³am spaæ to rozpu¶ci³am w³osy bo nie lubiê spaæ w upiêtych i co? rano wsta³am z t³ustymi w³osami a by³o za pó¼no na mycie, dobrze ¿e koczek w miarê to ukry³
|
||
|
|
|
#2709 | |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 805
|
Cytat:
![]() Kascysko Mam pancern± skórê g³owy, nawet nie czujê mrowienia po tym cynamonie, a mam go ju¿ ponad godzinê. I wszystkie, wszystkie wcierki s³abo na mnie dzia³aj± :/ |
|
|
|
|
#2710 |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 4 143
|
Doda³am miodu do od¿ywki i po umyciu podciê³am sobie 1cm
|
|
|
|
#2711 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 906
|
Cytat:
![]() u mnie grzywka to osobna historia bo na twarz wieczorem stosujê zawsze jaki¶ olej i czasem jak za du¿o dam i ¼le siê wch³onie to rano grzywka jest do mycia
|
|
|
|
|
#2712 |
|
Konto usuniête
|
|
|
|
|
#2713 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 12 663
|
Cytat:
mo¿e po prostu za du¿o ich nak³adam.wcieram codziennie przez trzy tygodnie, tydzieñ przerwy i znowu trzy tygodnie. ten tonik to pierwsza wcierka, która mi wystarczy³a na pe³ny cykl dziêkujê ![]() paczka wys³ana
|
|
#2714 | ||||
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 11 152
|
Cytat:
![]() lub kascysko moze powie? ![]() Cytat:
Cytat:
tam to tego puchu jest najmniej ! genialne wosy Cytat:
a ja dziaisj wreszcie piwrszy raz mam zamiar dodac glutka do maski ![]() tzn zala³am troche siemienia woda i to co zostanie to jakos zmieszam z t± maska, chocia¿ obawiam siê ¿e mo¿e byæ ciêzko
|
|
#2715 |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 2 492
|
|
|
|
|
#2716 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 344
|
|
|
|
|
#2717 |
|
Rozeznanie
|
Ja albo nie olejujê czo³a albo podpinam grzywkê - przynajmniej mi siê lepiej uk³ada nastêpnego dnia, a wsuwki jej nie szkodz± - jest w lepszym stanie ni¿ reszta w³osów. I tak na czole nic mi siê nie wch³ania. Nawet podk³ad. Dziwne jakie¶ jest.
|
|
|
|
#2718 | |
|
Konto usuniête
|
Cytat:
. £adne t³o |
|
|
|
|
#2719 |
|
Rozeznanie
|
Dziêkujê!
|
|
|
|
#2720 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 508
|
Cytat:
Moooniek, gratulujê Mi te¿ siê ryjek cieszy³ jak zrobi³am tonik kwasowy.A propos samoróbek, 3 tygodnie temu walnê³am sobie samoróbny psikacz do w³osów z aloesu zatê¿onego, keratyny (posz³o tylko parê kropel na 50 ml), kwas hialurynowy, 2-3 krople oleju, wody demineralizowanej i wiêcej grzechów nie pamiêtam oprócz konserwantu 2 krople. Parê dni temu otwieram szafkê, a w od¿ywce p³ywaj± takie jakby p³ytki bia³kowe, jak wstrz±snê³am to porozbija³y siê na mniejsze. Czego to mo¿e byæ wina? Za ma³o konserwantu? Dodam jeszcze, ¿e dziwnie teraz ¶mierdzi, tak jakby spirytusem. Dziewczyny dziêki za pochwa³ê w³osów, bo to oznacza, ¿e wreszcie te mendy siê odwdziêczaj± Ma³o mnie tu ostatnio by³o pisarsko, ale nadrabia³am w miarê regularnie podczytuj±c Was
"Przeznaczenie zazwyczaj czeka tu¿ za rogiem. Jakby by³o kieszonkowcem, dziwk± albo sprzedawc± losów na loteriê: to jego najczêstsze wcielenia. Do drzwi naszego domu nigdy nie zapuka. Trzeba za nim ruszyæ." |
|
|
|
|
#2721 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 12 663
|
milutka Karmazynka
dziêkujê *
|
#2722 | |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 410
|
Cytat:
|
|
|
#2723 | |
|
Konto usuniête
|
Cytat:
A zapyta³a¶ czy by³a ostatnio u okulisty? Jej. Moi rodzice s± totalnie zakrêceni. Znale¼li reklamówkê z 21 puszkami po piwach i pytali czy ja ,T¯ i jego kolega ubierali¶my po takiej ilo¶ci ich choinkê? |
|
|
|
|
#2724 |
|
Zakorzenienie
|
Mogê siê myliæ, ale takie igie³ki czy k³aczki lubi± siê czasem wytr±caæ z kwasu hialuronowego jak d³u¿ej postoi.
|
|
|
|
#2726 |
|
Zakorzenienie
|
Mam noworoczne postanowienia w³osowe czyli zacz±æ stosowaæ:
kozieradkê siemiê lniane laminowanie ¿elatyn±- spróbujê w ten weekend olej z amarantusa maseczkê z awokado z miodkiem i olejkiem rycynowym- na to zapolujê jutro kusi mnie te¿ olej z awokado i olej lniany No i od¿ywki z Joanny- muszê przetestowaæ. Ciekawi mnie ta z lnem. W ogóle to chyba zrobiê miesi±c lniany a po nim miesi±c arganowy. ![]() Mam chêtkê na w³osowe zakupy. Czy¿by nadchodzi³a wiosna? Na wiosnê zawsze dostajê w³osomaniaczej szajby |
|
|
|
#2727 | |||
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 508
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Kozieradka te¿ na mojej li¶cie, mam zamiar te¿ zacz±æ piæ jaki¶ olej. Lniany olej mia³am i najmniej powala³, czasem nawet spusza³, ale chyba s± jednak jakie¶ zadowolone posiadaczki lnianego
"Przeznaczenie zazwyczaj czeka tu¿ za rogiem. Jakby by³o kieszonkowcem, dziwk± albo sprzedawc± losów na loteriê: to jego najczêstsze wcielenia. Do drzwi naszego domu nigdy nie zapuka. Trzeba za nim ruszyæ." |
|||
|
|
|
#2728 | |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 956
|
Cytat:
|
|
#2729 |
|
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 1 029
|
Hej dziewuszki.
Po szkole 4 godziny snu ![]() By³am wykoñczona i zasnê³am z olejek Agafy ![]() A teraz pytanie. Zbli¿aj± siê moje urodziny i jak zawsze pada pytanie w¶ród znajomych: "Co chcesz dostaæ ?" Jakie¶ propozycje ? (np. kosmetykowe ? |
|
|
|
#2730 |
|
Zakorzenienie
|
Cleo, a z jakiego przedzia³u cenowego mniej wiêcej maj± byæ te propozycje?
I czy do kupienia stacjonarnie czy przez internet? Suszarki u¿ywasz? Bo w sumie dobra suszarka to te¿ mo¿e byæ fajny prezent. Albo dobry olej czy maska. Brakuje ci czego¶ kosmetycznego? Tylko kosmetyki w³osowe czy mo¿e byæ co¶ innego? |
|
![]() |
Nowe w±tki na forum Pielêgnacja w³osów
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:24.

, bo inna chyba byæ nie mo¿e?

Na ca³± noc na³o¿y³am tonik od Kascysko - i wszystko by³o okej, rano przetar³am twarz olejkiem pichtowym (rozcieñczonym) i ca³y dzieñ chodzi³am z ma¶ci± Klindacin T. Mam czerwony i szczypi±cy ryjek. O ja g³upia...