Styczniowo-lutowe Mamusie cz. VIII Rozpakowywanie trwa:) - Strona 123 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-02, 18:55   #3661
charlizz
Zadomowienie

Dot.: Styczniowo-lutowe Mamusie cz. VIII Rozpakowywanie trwa:)

Cytat:
Napisane przez badziabadzia Pokaż wiadomość
Charlizz, nie wiem czy pytalam bo strasznie zakrecona jestem ostatnio . Gdzie bedziesz rodzic?
ano nie pytałaś, ale mówiłam, że nie w MMz Bo wyemigrowałam trochę i mieszkam obecnie w Warszawie, jako że szkoła i TŻa mam stad, dlatego też tu będę rodzić, na Inflanckiej.
charlizz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 18:56   #3662
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
o mi też wysłała i nie widziałam....

Ja po wizycie, nic nie skrócone wszystko zamknięte, mała waży 2800
tylko dalej sie martwie bo brzuch wychodzi 34tc główka 38tc a ja niby w 36tc wg OM... więc nie wiem pytałam ginki powiedziała żeby się niczm nie przejmować no ale wiecie....

No i nie mam paciora ale na infekcje przepisała mi jakieś globulki jeszcze nie wykupiłam... jakieś z jodem

Następną wizytę (jeśli nic sie nie bedze działo) mam 21.01

Znów też w moczu wyszedł mi cukier wysoki ja już nie wiem !może pójde do innego lab. bo w szpitalu jak byłam wyszło 300mg a dziś zaś 1000....zresztą i tak wszyscy mają to w du.pie

Gratulacje dla SARAH !

A ile macie pieluszek new born? bo ja z pampersa 2x 78 sztuk i z huggiesa 2x 27 szt (ten zestaw startowy) i nie wie czy tyle czy więcej?>
Brawa za wizyte I że paciora juz nie ma

Ja jestem ciekawa ile moja waży bo ostatnio w 28 tc bylam na usg.

A co do pieluszek to mam 2 paczki new born z pampersa (w jednej paczce 43szt)i jedną paczkę new born z babydream. No i ostatnio kupiłam pampersy dużą pake tych większych-dwójki.
Stary 2013-01-02, 18:56   #3663
suzi31
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
no ja też mam jutro lecieć robić te badania i jak tylko będą wyniki to pokazać je gin. Póki co kazała dużo pić, przepisała cholestic i sylimarol.. Chwila... Jak to cc?
Cholestaza jest wskazaniem do cc, ale być może nie wszyscy lekarze są tego zdania. Trzeba dużo pić i powinno się mieć dietę wątrobową. U mnie z tą dietą to tak średnio wychodzi, ale staram się, choć teraz mam taki apetyt na słodycze, że nie mogę się opanować.
suzi31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 19:01   #3664
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ninagg Pokaż wiadomość
Ponoć 2 tyg przed porodem już nie wypisują zwolnień, bo na macierzyński można iść.
beszczelność ja bym se nie dała wcisnąć, 2 tygodnie mniej macierzyńskiego....
ja się właśnie boje bo mam teraz do 21 stycznia termin na 25... niech mi potem da najwyzej takie krótkie
Stary 2013-01-02, 19:07   #3665
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez suzi31 Pokaż wiadomość
Ja za paciora zapłaciłam dziś 27 zł (myślałam, że skasują więcej). Poza tym widzę, że niektórzy lekarze oszczędzają NFZ, bo mogłam dostać skierowanie na to. Tak samo badania na kolejną wizytę muszę zrobić badania na własny koszt, więc nie wiem o co chodzi ???
No to dziwne. Ja za żadne badania nie musiałam płacić. Na paciorexa tez dostałam skierowanie.

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
aaaaa zapomnialam pochwalic sie postanowieniem noworocznym mojego męża- rzuuca palenie od dwóch dni tylko je i cały czas międli jakies landrynki, orzeszki, słonecznik ale sie nie łamie powiedział, ze to dla naszego synunia
za postanowienie noworoczne.
Mój rzucał palenie chyba 10 razy.
Ale już nie pali prawie 2 lata
Za to ciągle gumy orbit żuje

Cytat:
ja się właśnie boje bo mam teraz do 21 stycznia termin na 25... niech mi potem da najwyzej takie krótkie
Mi dała dzisiaj L4 do 23 a TP mam na 22 stycznia.
Stary 2013-01-02, 19:08   #3666
aniazlublina
Raczkowanie

Hej Dziewczyny, Pytanie a propos rozmiaru dziecka- dzis mialam usg, 35.5 tyg, i mala wazy 2.45 kg. Lekarz mowil ze to malo ale ok, ale tak z ciekawosci, norma to jest jaki przedzial wagowy na tym etapie?
aniazlublina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 19:08   #3667
mala_19kw
Zakorzenienie

Tak jak obiecałam,ja i mój robaczek w całej okazałości

W brzuszku równo-100cm

Czas was nadrobić,pędzicie jak szalone dziś
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC02976.jpg (30,1 KB, 61 załadowań)
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 19:09   #3668
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aniazlublina Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny, Pytanie a propos rozmiaru dziecka- dzis mialam usg, 35.5 tyg, i mala wazy 2.45 kg. Lekarz mowil ze to malo ale ok, ale tak z ciekawosci, norma to jest jaki przedzial wagowy na tym etapie?
na pierwszej stronie masz podane

apropo, moja wskoczyła w 50 centyli zawsze była w 10 hurra! :P

Edytowane przez bokeh
Czas edycji: 2013-01-02 o 19:11
bokeh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 19:10   #3669
Debrah
Zakorzenienie

Bokeh : a myślisz, że ja nie zaczęłam googla czytać ad tej główki? oczywiście, że tak.
Dziewczyny, które wysłały mi zaproszenie na fb - błagam, pogubiłam się i nie zaakceptowałam niektórych bo nie wiem która jest która oświećcie mnie! Bo mi strasznie wstyd
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 19:11   #3670
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
Właśnie widziałam zdjęcia na fb
Gratulacje wobec tego dla Illusion i Sarah
Dzieciaczki cud słodziaczki
Deli ona mi powiedziała, że jak do 5 nie urodzę, to przyjść do szpitala się pokazać bo ona ma dyżur.
Elllmi była dziś na wizażu o 17:50 mogę do niej nasmarować eska, ale skoro była to chyba nic na razie się nie działo?

A panieneczki powiedźcie mi jeszcze jak ze zwolnieniem teraz,bo np. jak faktycznie do soboty nie urodzę? Zwolnienie mam właśnie do 05.01, to ma mi nowe wypisać wtedy, czy to już z macierzyńskim coś się kombinuje?
aa no to luzik
a co do zwolnienia, ja mam tak ze jak mialam wizyte 1.12 to wypisala mi do 21.12. i od 22.12 mam wypisane do 14.01 na wszelki.
Niech Ci daje zwolnienie jeszcze a co...
a jak Ci nie wypisze to bedzie Ci leciało juz z macierzynskiego wlasnie

Cytat:

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 19:11   #3671
maluchna30
Zadomowienie

Brawo dla SARAH!!!

Tz wrocil z pracy chory. Lezy bidula i popija herbatke z cytrynka i miodem. Oby mnie tylko nie zarazil...

Ja na razie kupilam 2 paczki pampersow NB po 43 szt. i wiecej nie kupuje,bo nie wiem ile bedzie ich szlo i czy nie bede musiala wiekszych pozniej kupic.

Co do poscieli to kupowalam 3el. Podusia, koldra, ochraniacz. Potem zdecyduje czy zakupic baldachim, czy nie bedzie swatla dziennego dzidzi za malo.

Hurrrrrrrrrra, wyplaty przeszly. Alez ja lubie poczatek mesiaca. Do konca przyszlego tygodnia juz wszystkie potrzebne rzeczy chce zakupic i czekac na dzidzie w spokoju.

Jakie pieluszki mam kupic???? Flanelowe czy tetrowe??? I ile sztuk? Pytam, bom zielona...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-01-02, 19:11   #3672
Lenova
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Ale pędzicie dzisiaj a nie było mnie od 11
Miałam dziś wizyte na 12.00 ale dopiero do domu weszłam bo u rodziców jeszcze byłam.
No a co do wizyty to wszystko ok. Szyjka troooszkę skrócona. Mała ułożona dalej główka w dół.Serducho małej bije.Dała mi skierowanie na usg ale jak byłam się zapisać na termin to mówi że dopiero na 18 stycznia bo wcześniej lekarzy nie ma. A ja mam TP na 22 stycznia więc nie wiem czy dotrwam do tego usg
Poza tym następną wizyte mi wyznaczyła na 23 stycznia i jeszcze mocz i krew muszę zrobić. Ona chyba myśli że do 22 stycznia nie urodzę
Poza tym mam grzybice znowu i przepisała mi krem dopochwowy GYNAZOL. Brała któraś???

Ja też dziś 38 tydz.

Ja też dziś 38 tydzień wizytę mam w piątek i ciekawe jak tam u mnie sprawa wygląda , mamy podobny termin to może podobnie urodzimy.

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Napisalam do Illusion - odpisala mi wlasnie: Czuje sie naprawde bardzo dobrze. Pewnie gorzej bedzie jak znieczulenie odejdzie. Igorek grzeczniutki i juz jadl pieknie z piersi. Teraz spi, a ja nie moge sie na niego napatrzec. Jestem zakochana w nim Niesamowite uczucie!
Ależ ja jej zazdroszczę
Jeszcze raz wielkie gratulacje!

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
Cześć laski.
Miałam dziś wizytę, zaczęło się fajnie, bo od ostatniej na wadze już nie przybrałam, więc nadal mam tylko +8kg
tylko potem się okazało, że mam podejrzenie cholestazy jednak Niby swędzenie rąk i stóp już mi tak bardzo nie dokucza nocami, ale mam bilirubine w moczu no i przypał! Jutro muszę robić badania i zasuwać z wynikami do gin. Echhh jak całą ciążę nic, tak teraz a to schoko-bonsy dowcipnie , a to jakaś cholestaza
Chcę już rodzić, naprawdę, w sobotę zaczynam 38 tc, więc chyba mogę, nie?
Nie martw się ważne ze w porę wykryto , oby to nic poważnego nie było i zebyś do porodu miała jasną sytuację

Cytat:
Napisane przez aska27adopcje Pokaż wiadomość
Hejka w koncu pisze, bo jakos mnie moge sie za to zabrac ostatmio, ale caly czas was czytam ....

Kacik dla malucha juz jest, lozeczko skrecone, komoda tez ... nie chcialam baldachimu ale jak widzialam wasze kaciki, to jednak chyba go kupie i taka falbanke pod materacyk, bo mi sie strasznie nie podoba taka przerwa, miedzy szuflada a materacem, a ona ja ladnie zamaskuje ....

Wkleje wam zdjecie lozeczka i komody, sorki za balagan, ale kacik jeszcze nie ograniety, pol rzeczy w kartonach, no i sprzatanie to dla mnie teraz mega wyczyn jest
No faktycznie mały brzuszek , a co do kącika to już Ci mówiła , podobnie mamy
I jak będziesz dokupować jeszcze jeden zestaw pościeli z tą falbanką?
Jak ja wypiore wszystko i wywietrze materac to ubiorę to wszystko i wtedy wstawie zdjęcie jak to wygląda ;]
Koniecznie daj znać jak po usg !!!

Cytat:
tylko dalej sie martwie bo brzuch wychodzi 34tc główka 38tc a ja niby w 36tc wg OM... więc nie wiem pytałam ginki powiedziała żeby się niczm nie przejmować no ale wiecie....

No i nie mam paciora ale na infekcje przepisała mi jakieś globulki jeszcze nie wykupiłam... jakieś z jodem

Następną wizytę (jeśli nic sie nie bedze działo) mam 21.01

Znów też w moczu wyszedł mi cukier wysoki ja już nie wiem !może pójde do innego lab. bo w szpitalu jak byłam wyszło 300mg a dziś zaś 1000....zresztą i tak wszyscy mają to w du.pie

Gratulacje dla SARAH !

A ile macie pieluszek new born? bo ja z pampersa 2x 78 sztuk i z huggiesa 2x 27 szt (ten zestaw startowy) i nie wie czy tyle czy więcej?>
ja mam jedno opakowanie 78 z huggies ( alez one maciupeńkie )
Gratuluje wizyty , Hania już ma ładną wagę
Tymi pomiarami się nie przejmuj one i tak sa takie prawdopodobne , u mnie za każdym razem wszystko inaczej wychodzi, ważne że zdrowa !

Cytat:
aaaaa zapomnialam pochwalic sie postanowieniem noworocznym mojego męża- rzuuca palenie od dwóch dni tylko je i cały czas międli jakies landrynki, orzeszki, słonecznik ale sie nie łamie powiedział, ze to dla naszego synunia
wielkie brawa !
U mnie też właśnie wczoraj minął rok odkąd nie palę, miałam takie postanowienie noworoczne rok temu i się udało , dobrze że się odtrułam trochę przed zajściem w ciąże.
Twojemu męzowi też na pewno na zdrowie wyjdzie i synusiowi tym bardziej

Gratulacje dla Sarah

Kurde, niby się mówi że kobieta przed porodem dostaje skrzydeł, lata po mieszkaniu sprząta, i ma mnóstwo energii a u mnie jest wręcz odwrotnie- tak się źle czuje głowa mi pęka aż się zaczynam martwić bo już tydzień mnie boli w tym samym miejscu , chodze taka skolowana przez to , oby to nie było nic poważnego ....do tego jakieś rewolucje żołądkowe a to biegunka a to wzdęcia , bleee
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 19:12   #3673
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
no ja mam dwie te 78 sztuk bo tata mój pochytał gdzieś że za dwie takie zapłacił 30 zł ! i to jeszcze te premium care.... dbra o wnusie
Ja mam jedną paczkę 1 wlaśnie tych co Ty. A tak to mam 4 paczki 2 (2 paczki pampersów, 1 Haggies, 1 Dady).

Cytat:
Napisane przez ninagg Pokaż wiadomość
Mi jedna paczka NB 43 szt starcza na ok 4 dni.

Ja przytyłam ok 22 kg
To sporo tego idzie. Będę musiała w taki razie dokupić tych jedynek. Ale na szczęście to nie problem

To niech lecą te kg jak najszybciej

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 19:13   #3674
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:

Zostałam sama, mąz pojechał do pracy a ja w strachu bo mnie coraz czesciej łapią skurcze ale na razie regularnosci zadnej nie widzę
ja tez sama tzt pojechał do Lodzi bedzie w sobote, oczywiscie w razie co przyjedzie szybko ale juz mi sie teskniii za moim kochaniem ****** ahhhhhhhhhhhh

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2013-01-02, 19:14   #3675
Debrah
Zakorzenienie

O ja cię, jedna paczka 4 dni? to ja może jeszcze dokupię albo coś
Stary 2013-01-02, 19:15   #3676
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:

Nie wiem czy Cie to pocieszy, ale ja tez mam podobnie.
Nozki wg TP (32tc), a glowka starsza - wyglada jak w 34tc.
Gin stwierdzil, ze to wynika z roznic antropologicznych, czyli nie ma powodow do zmartwien.

Super, ze pacior wyemigrowal

Ja mam tylko paczke Pampersow i druga z BD. Narazie sie wstrzymuje z innymi, najwyzej TZ dokupi.

Cytat:
Nawijko, ale szybko działasz
Wczoraj ostatecznie zdecydowałam się na Marysię, a mąż później do mnie mówi, że może jednak Weronika i tak mi robi mętlik w głowie, najwyżej po porodzie zadecydujemy ostatecznie
Staram sie

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 19:16   #3677
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Kurde, niby się mówi że kobieta przed porodem dostaje skrzydeł, lata po mieszkaniu sprząta, i ma mnóstwo energii a u mnie jest wręcz odwrotnie- tak się źle czuje głowa mi pęka aż się zaczynam martwić bo już tydzień mnie boli w tym samym miejscu , chodze taka skolowana przez to , oby to nie było nic poważnego ....do tego jakieś rewolucje żołądkowe a to biegunka a to wzdęcia , bleee
skrzydła to może, ale w kubełku z kfc, żadnych innych to nie widze
a bierzesz apap na ten ból głowy??
ale chyba biegunka lepsza niz zaparcia co?

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2013-01-02, 19:17   #3678
nafiyqa
Zakorzenienie

Illusion dziekuje za wsparcie i tez nas caluje

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 19:18   #3679
ewadylewska
Zadomowienie

Mamusie i te przyszłe mamunie jak macie zamiar robić...dopajać dziecko wodą czy nie dopajać??

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-01-02, 19:19   #3680
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
O ja cię, jedna paczka 4 dni? to ja może jeszcze dokupię albo coś
ja słyszałam że około 10 szt na dzień, więc tak by jakoś wychodziło....
Stary 2013-01-02, 19:19   #3681
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Mimo że nie do mnie pytanie to odpowiem Tak, dla mnie biegunka lepsza niż zaparcia Właśnie w ciągu dwóch dni byłam 4 razy w kibelku. Już baaaardzo dawno tak nie miałam

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 19:22   #3682
Lenova
Wtajemniczenie

Cytat:
Bokeh : a myślisz, że ja nie zaczęłam googla czytać ad tej główki? oczywiście, że tak.
Dziewczyny, które wysłały mi zaproszenie na fb - błagam, pogubiłam się i nie zaakceptowałam niektórych bo nie wiem która jest która oświećcie mnie! Bo mi strasznie wstyd
Ja Ci wysyłałam - Marlena Ostapiuk( mam w awatarze zdjecie znad morza takie skaczące) :P

Cytat:
Napisane przez maluchna30 Pokaż wiadomość
Jakie pieluszki mam kupic???? Flanelowe czy tetrowe??? I ile sztuk? Pytam, bom zielona...
Ja mam tetrowych 22 sztuki, flanelowe 2 takie duże i 5 małych -flanelowe są takie mięciutkie i grubsze, tak żeby np dzidzie latem przykryć albo pod przewijak podłożyc , a tetrowe to takie no jak dziecko uleje to wycierać no i ogólnie takie bardzo uniwersalne ;]

Dizewczyny ja mam pytanie dotyczące apteczki niemowlaka. Wiem, że była już o tym mowa ale mi oczywiście z głowy uleciało. A zatem :
Co trzeba mieć na samym początku z takich aptecznych rzeczy dla maluszka??? Chodzi mi o lekarstwa, maści, witaminy, i różne inne specyfiki
pomóżcie

---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ----------

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Mammmoo KFC

No właśnie nic nie biorę ale chyba sobie wezmę paracetamol tylko mam dylemat czy czopek czy tabletke

Fakt biegunka lepsza, jak miałam raz zaparcie w ciąży to myślałam że rodzę główkę
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 19:28   #3683
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Ja Cie nie mam w znajomych na fb

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Tak jak obiecałam,ja i mój robaczek w całej okazałości

W brzuszku równo-100cm
super brzucholek

Oglądam właśnie na wspólnej. Ahhhh ten Igor

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-01-02, 19:28   #3684
aniazlublina
Raczkowanie

Dzieki- patrzylam, ale nie zjechalam na dol strony, wiec myslalam ze juz nie ma. Juz mam
Cytat:
na pierwszej stronie masz podane

apropo, moja wskoczyła w 50 centyli zawsze była w 10 hurra! :P
aniazlublina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 19:29   #3685
bokeh
Zakorzenienie

dziewczyny zaczyna mnie przerażać dieta karmiącej w sensie nie to że będę musiała sobie odmawiać tylko że nie będę mieć pomysłów co jeść i nie będę wiedzieć co moge.....zawsze miałam problem z róznymi dietami bo po prostu zawsze jadłam to co było pod ręką....
I np jak robić kurczaka (pierś) nie smażoną jak nie mam urządzenia na parze, w wodzie się gotuje? może to głupie pytanie
nie gotuję prawie zup (chyba będę musiała) no i boje się że po prostu nie starczy mi czasu na takie wymyslanie sobie co chwile innego menu, zupa taka siaka....
Stary 2013-01-02, 19:37   #3686
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Ja Ci wysyłałam - Marlena Ostapiuk( mam w awatarze zdjecie znad morza takie skaczące) :P

Ja mam tetrowych 22 sztuki, flanelowe 2 takie duże i 5 małych -flanelowe są takie mięciutkie i grubsze, tak żeby np dzidzie latem przykryć albo pod przewijak podłożyc , a tetrowe to takie no jak dziecko uleje to wycierać no i ogólnie takie bardzo uniwersalne ;]

Dizewczyny ja mam pytanie dotyczące apteczki niemowlaka. Wiem, że była już o tym mowa ale mi oczywiście z głowy uleciało. A zatem :
Co trzeba mieć na samym początku z takich aptecznych rzeczy dla maluszka??? Chodzi mi o lekarstwa, maści, witaminy, i różne inne specyfiki
pomóżcie

---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ----------

Mammmoo KFC

No właśnie nic nie biorę ale chyba sobie wezmę paracetamol tylko mam dylemat czy czopek czy tabletke

Fakt biegunka lepsza, jak miałam raz zaparcie w ciąży to myślałam że rodzę główkę
Dzięki Ci dobra kobieto! zaakceptowałam.

Ja też mam coś z żołądkiem ciągle, na początku miałam zaparcia, a teraz pod koniec ciąży wręcz przeciwnie, 2x częsciej jestem w kibelku.

Co do pieluch: tetrowych mam 20, flanelowych 6.
Stary 2013-01-02, 19:41   #3687
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:

Szaja czy słyszałaś o tym prawie pacjentki do zadecydowania jak chce rodzić (sn czy cc) jeśli pierwszy poród miała przez cc ? Piszę tak piąte przez dziesiąte - to co mi lekarz dziś powiedział. Także jakbyś chciała to możesz sobie fundnąć cc
Nie do końca to tak działa

Po pierwsze różnie lekarze podchodzą, mój twierdzi, że jeśli min. 2 lata minęły to można puszczać dołem, mój poprzedni - gadał o 5 latach
Po drugie - jeśli jest naprawdę wszystko w porządku, minął ten okres zagrożenia, to lekarz wcale nie musi wyrażać zgody na cc. Oficjalnie zapisu żadnego takiego nie ma, ja sama mogłam decyzję podjąć - rozmawiałam z lekarzem, zdaję sobie sprawę z za i przeciw, no i jednak sn z pewnymi warunkami

Cytat:
Napisane przez ewadylewska Pokaż wiadomość
Mamusie i te przyszłe mamunie jak macie zamiar robić...dopajać dziecko wodą czy nie dopajać??
A ty myślisz, że teaz to ustalisz? wyjdzie w praniu, o takich rzeczach nie ma co wcześniej myśleć. Jeśli dziecko będzie dużo chciało pić to osobiście jestem za dopajaniem, bo ta początkowa faza mleka, którą dziecko pije, ma dużo laktozy a jej nadmiar może powodować bóle brzuszka, wzdęcia, nietolerancję laktozy (i w efekcie koniecznośc przejścia na preparat bezlaktozowy). To samo już w ciepłe dni, no ale to dziecko większe - ja Agatke dopajałam, bo akurat 2 tygodnie miała jak fala upałów się zaczęła takich, że szok.

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
Mimo że nie do mnie pytanie to odpowiem Tak, dla mnie biegunka lepsza niż zaparcia Właśnie w ciągu dwóch dni byłam 4 razy w kibelku. Już baaaardzo dawno tak nie miałam
A ty wiesz, że biegunka może rychły poród zwiastować?

Cytat:

-czopki glicerynowe
-czopki p. gorączkowe dla noworodka
-witamina D i K (ale wstrzymaj się z tym, bo na receptę taka D kosztuje 3zł w kroplach, a bez - droga bardzo)
-witamina C może się przydać
-probiotyk, dla maluszków np. BioGaia w kropelkach
-diprobase, maść nie krem! na różne zmiany skórne, to jest sama parafina i wazelina, bez wody, dlatego jak zimno to ja Agatce smaruję tym buzię, a pomogła nam BARDZO przy skazie białkowej, ja sama tego używam na łojotokowe zapalenie skóry
-maść majerankowa - pod nosek przy katarze, pomaga w oddychaniu i łagodzi podrażnienia
-woda morska w sprayu
-kropelki na wzdęcia/kolki - bobotic, espumisan dla maluszkó czy coś w tym stylu
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 19:43   #3688
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny zaczyna mnie przerażać dieta karmiącej w sensie nie to że będę musiała sobie odmawiać tylko że nie będę mieć pomysłów co jeść i nie będę wiedzieć co moge.....zawsze miałam problem z róznymi dietami bo po prostu zawsze jadłam to co było pod ręką....
I np jak robić kurczaka (pierś) nie smażoną jak nie mam urządzenia na parze, w wodzie się gotuje? może to głupie pytanie
nie gotuję prawie zup (chyba będę musiała) no i boje się że po prostu nie starczy mi czasu na takie wymyslanie sobie co chwile innego menu, zupa taka siaka....
Chyba upiec po prostu? W przyprawy i pod folię i do piekarnika? Też mam problem z jedzeniem, już teraz bo dieta przez ten cukier, jak dojdzie karmiącej to będę mocno zagubiona. Ale nie zamierzam jakoś strasznie cudować i po prostu delikatnie sprawdzać. Zobaczymy bo wiele zależy tez od Dzidzi, nie chcę by ja brzuszek bolał.

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Ja Cie nie mam w znajomych na fb

super brzucholek

Oglądam właśnie na wspólnej. Ahhhh ten Igor
Trzeba to zmienić Moje dane są w klubie.
Stary 2013-01-02, 19:46   #3689
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Co do diety... ja ogólnie mało rozmaicie jem i myślę, że pierwszy miesiąc najgorszy a potem się wprowadza po kolei rzeczy i tyle. Kanapki - z dżemem, konfiturą, serem żółtym, lekką wędliną. ZUpy - rosół, krupnik, pomidorowa ewentualnie lekka. 2 danie - kluchy śląskie jakieś. gołąbki bez kapusty, pulpety gotowane, makaron z serem, ryż z jabłkami, pierogi z mięskiem nie jakieś ostre, myślę, że na beztłuszczowej patelni lub smażone na ociupince słoniny naleśniki z dżemem też spokojnie. Banany, jabłka, galaretka, kisiel, biszkopty, chrupki.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 19:47   #3690
charlizz
Zadomowienie

Cytat:
Cholestaza jest wskazaniem do cc, ale być może nie wszyscy lekarze są tego zdania. Trzeba dużo pić i powinno się mieć dietę wątrobową. U mnie z tą dietą to tak średnio wychodzi, ale staram się, choć teraz mam taki apetyt na słodycze, że nie mogę się opanować.
dieta?! słodycze No to ładnie.
Wydaje mi się, że moja gin będzie jednak tego samego zdania, bo nie kazała się póki co na wizytę zapisywać, tylko z tymi wynikami przylecieć jak tylko będą. To co, jeśli się okaże, da mi skierowanie na cc i mi wyjmą Oleczka? Przecież ja w sobotę zaaczynam 38tc, to jeśli postanowią o cc to lada dzień mnie pokroją
charlizz jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości