Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 7 - Strona 31 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-02, 18:12   #901
new_me
Zadomowienie

Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 7

Cytat:
Napisane przez Finlora Pokaż wiadomość
Mój TŻ jest nauczycielem, a jeszcze nigdy nie korzystał z tej zniżki, bo nawet nie wiedział, że jest
Zresztą tylko na osobowe.

Szczerze mówiąc to bardziej dziwi mnie prawo do bezpłatnych przejazdów dla posłów i senatorów.
mysle ze oni wola jezdzic swoimi luksusowymi autami
moze każdy ma znizke z jakiejs racji tylko o tym nie wie

new_me jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 18:38   #902
Millygirl
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez linka_12 Pokaż wiadomość
Też mnie to strasznie wkurza. O ile jestem w stanie zrozumieć, że mundurowi mają darmową komunikację w godzinach pracy, a pracownicy Zakładów Komunikacji w ogóle darmowe przejazdy (niech im będzie) to nie jestem w stanie pojąć dlaczego mundurowi maja darmową komunikację poza godzinami pracy. Jakoś pracownicy firm prywatnych muszą sobie za ten bilet do pracy zapłacić i żyją. Tak samo nie jestem w stanie pojąć dlaczego rodziny osób pracujących w ZKM-ach i w PKP mają darmowe przejazdy (albo zniżki). Tylk dlatego, że pan Józek jest kierowcą autobusu jego dziecko ma darmowy bilet do szkoły - a inne dzieci jednak za tą "przyjemność" jazdy komunikacją miejską muszę zapłacić.
Może z mundurowymi chodzi o to, ze moga jechać do pracy/z pracy albo po cywilnemu na słuzbie będąc i nie wiadomo na pierwszy rzut oka czy są na tej służbie czy nie a przeca zapytani zawsze mogliby się upierać że są na pomachać odznaką i ciężko byłoby zweryfikować

U mnie tez są paskudne zmiany w komunikacji, skasowane autobusy, pozostałe jeżdzące rzadziej...a mieszkam w stolicy województwa. Masakra
Stary 2013-01-02, 18:48   #903
Magda923
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez paulinka1128 Pokaż wiadomość
wydawalo mi sie, ze tego przepisu juz nie ma jednak przy okazji znalazlam tez, ze za darmo moga jezdzic:

http://ztm.poznan.pl/bilety/ulgi-i-zwolnienia-nowe/

ktos wie dlaczego?
Pewnie przez Euro. Te wszystkie ulice są bardzo blisko rynku i Placu Wolności ( gdzie była oficjalna Strefa Kibica ) a i data się zgadza

Magda923 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 18:51   #904
szafirowa_dama
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez gazowane lody Pokaż wiadomość
teorię zdałam w grudniu byłam cwana i zapłaciłam najpierw za teorię a jak zdałam to zapisałam się dopiero na praktykę.. teorię zdawałam na starych a praktykę będę na nowych..
A jakie to są nowe zasady egzaminu praktycznego? Już się pogubiłam w tym co się zmienia, a co nie...

Cytat:
Napisane przez WhiteCherry Pokaż wiadomość
hahaha, a to nawet nie wiedziałam, że kasują 30minutowe. i tak mam miesięczny na wszystkie linie
Ja od trzech lat kupuję już bilet na wszystkie linie. To moim zdaniem bardzo wygodne, a ze zniżką studencką nie jest tak drogo.
Gorzej będzie, jak się skończy.
szafirowa_dama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 19:07   #905
Gofrzyca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ciri15 Pokaż wiadomość
Skoro takimi tekstami do siebie rzucają przy znajomych, to co się dzieje jeśli są sami?
nikt tego nie wie, ale musi być dobrze bo ona kolejnym dzieckiem w ciąży
Zatrzasnęłaś je na klucz, wystawiłaś mnie na bruk.
Choć rację masz, że nie znasz mnie,
jak mogłaś tak dać wkręcić się.
Gofrzyca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 19:12   #906
gazowane lody
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szafirowa_dama Pokaż wiadomość
A jakie to są nowe zasady egzaminu praktycznego? Już się pogubiłam w tym co się zmienia, a co nie...
a bo ja wiem
nie wiem..
mało mnie to obchodzi właściwie .. jak mam zdać to zdam a jak nie to nie

Udowodniłam samej sobie, że się da!
75kg-62,5
kg

Takie tam przemyślenia
gazowane lody jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 19:26   #907
on_tiptoes
Rozeznanie

Najśmieszniejsze z tą pożalsięboże komunikacją miejską jest tak, że płacenie za przejazdy jest totalnie nieuzasadnione ekonomicznie. Opłaty z biletów pokrywają wyłącznie koszt produkcji biletów, kasowników, automatów do biletów, dystrybucji biletów, kanarów...

Wystarczyłoby zlikwidować bilety i opłaty nie byłyby potrzebne. Za wszelkie inne rzeczy (wynagrodzenie kierowcy, paliwo, kupno nowych autobusów itp) płaci ktoś inny (nie wiem czy z naszych podatków, czy to finanse miasta/gminy - w każdym razie nie są to pieniądze pasażerów wydawane bezpośrednio na bilety).

Korzyści z istnienia biletów są takie, że jest więcej miejsc pracy (kanarzy), więcej doszukać się nie mogę.
Teraz darmową komunikację miejską wprowadzono w Tallinie.... pozostaje wierzyć, że u nas też jest to kwestią czasu (choć śmiem wątpić, że krótkiego) . Tallińskie rozwiązanie jest świetne o tyle, że prawo do darmowej komunikacji mają zameldowani mieszkańcy ( i studenci do 19 roku życia), co sprawia, że więcej osób się tam melduje = tam płaci podatki. Dla miasta to sama słodycz

Aaaa nawet nie wiedziałam, że w Krakowie wprowadzono czterdziestominutówki.... dzięki bogu mam miesięczny, ufff.

Edytowane przez on_tiptoes
Czas edycji: 2013-01-02 o 19:32
on_tiptoes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 19:40   #908
crystalmethod
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez on_tiptoes Pokaż wiadomość
Najśmieszniejsze z tą pożalsięboże komunikacją miejską jest tak, że płacenie za przejazdy jest totalnie nieuzasadnione ekonomicznie. Opłaty z biletów pokrywają wyłącznie koszt produkcji biletów, kasowników, automatów do biletów, dystrybucji biletów, kanarów...

Wystarczyłoby zlikwidować bilety i opłaty nie byłyby potrzebne. Za wszelkie inne rzeczy (wynagrodzenie kierowcy, paliwo, kupno nowych autobusów itp) płaci ktoś inny (nie wiem czy z naszych podatków, czy to finanse miasta/gminy - w każdym razie nie są to pieniądze pasażerów wydawane bezpośrednio na bilety).

Korzyści z istnienia biletów są takie, że jest więcej miejsc pracy (kanarzy), więcej doszukać się nie mogę.
Teraz darmową komunikację miejską wprowadzono w Tallinie.... pozostaje wierzyć, że u nas też jest to kwestią czasu (choć śmiem wątpić, że krótkiego) . Tallińskie rozwiązanie jest świetne o tyle, że prawo do darmowej komunikacji mają zameldowani mieszkańcy ( i studenci do 19 roku życia), co sprawia, że więcej osób się tam melduje = tam płaci podatki. Dla miasta to sama słodycz

Aaaa nawet nie wiedziałam, że w Krakowie wprowadzono czterdziestominutówki.... dzięki bogu mam miesięczny, ufff.
Jeżeli to wszystko, co piszesz, jest prawdą, to aż mam ochotę wszcząć jakiś bunt. Zróbmy coś z tym
Bezpłatna komunikacja - za*ebisty pomysł
crystalmethod jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 19:43   #909
Erykah_B
Rozeznanie

sama bym się zameldowała w Wawie gdybym mogła jeździć komunikacją miejską za darmo

Bp 4,40 za normalny bilet to jest jakaś szopka i śmierdzi to zwyczajnym okradaniem ludzi! Studencki to jeszcze pół biedy, ale całe życie studiować nie będę.
Erykah_B jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 19:55   #910
kasiencja
Pani Buka

no ale nieźle. jestem w Krakowie czwarty rok teraz i w tym czasie bilety podrożały właściwie o 50%... ok, tak to mam sieciówkę, ale przecież nie każdemu jest ona potrzebna...

ostatnio byłam w Warszawie i płaciłam 6zł za ulgowy dobowy. w Krakowie jeszcze niedawno było to 6zł, teraz 7,50 weź sobie przyjedź na dzień do Krakowa (zwłaszcza jak już nie studiujesz) i wydaj kilkanaście złotych na samo wątpliwej jakości MPK...

kasiencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 20:07   #911
MotherHedgehog2
BAN stały

Cytat:
Napisane przez misianka Pokaż wiadomość
jakby zbanowana osoba kontaktowaała się z Górą to mogłaby negocjować (wszyscy znamy przypadki ułaskawienia, c'nie?)

ale jak po otrzymaniu bana, nadal łamie regulamin (bo o dziedziczeniu bana tam jest), to już nie jest zwykła wizażanka, tylko troll właśnie

więc jakby na wyrost cytacik (aczkolwiek sam w sobie nader smakowity)
Zacznijmy od tego, że po otrzymaniu bana szukałam opcji kontaktu z GÓRĄ bo pamiętałam, że gdzieś taka jest. Ostatecznie założyłam konto by móc napisać prywatną wiadomość do Złosia, który mnie wtedy zbanował. WQ tej wiadomości przeprosiłam, ba obiecałam nawet oficjalne przeprosiny na forum i co? Poleciał ban za klona.
Przepraszam bardzo ale w takim wypadku wypadało ze mną przedyskutować sprawę na priw czy wytłumaczyć nawet jak debilowi "Ej laska, to konto jest tutaj nielegalnie bo to klon, ale weź napisz na tego i tamtego maila, tutaj się nie loguj może da się dogadać". Informacji nie otrzymałam, zostałam wywalona jak śmieć.*

Ale co jeszcze mnie wkurzyło? Sam ban stały za totalną pierdołę. Ok, popełniłam wtedy błąd i zasłużyłam na punkty, może nawet i bana tymaczasowego, ale trafił mi się wieczny. A jest laska, która była zgłaszana za notoryczne awantury i personalne obrażanie wizażanek i co? Ledwo dostała 2 razy bany tymczasowe, ostatnio nawet sprawdzałam, nadal nic jej się nie dzieje.
To jakaś paranoja, że ja normalna wizażanka poleciałam jak jakiś śmieć bez ostrzeżenia za jeden błąd i teraz robi się ze mnie trolla i zabrania korzystania z forum.
I co jeszcze - gdzieś ktoś kiedyś cytował Złosia:
on nie banuje klona jeśli widzi, że zachowuje się przyzwoicie.
Co założyłam konto starałam się być ok wierząc, że faktycznie tak robicie.
Na moim przykładzie przekonałam się, że się nie da. I tak jak obiecałam, skoro admini nie chcą się ze mną dogadać jak z człowiekiem rozumnym i w miarę kulturalnym to ja sobie będę robić te klony. Mnie wizażnki lubią- ja lubię je, żal mi się rozstawać. Już się przyzwyczajam, że za byle co jestem tu wrogiem publicznym nr 1.

Znając życie zamiast dyskusji i przemyślenia sprawy będzie ban i usunięcie tej wiadomości w tempie wyjątkowo błyskawicznym.
Ale tak naprawdę chcę wiedzieć czy jeszcze mam szansę? Czy jest sens pisania do Agi? Jak nie, to sobie pobędę tym nieszczęsny klonem-trollem
Jeśli nie tutaj to proszę o kontakt na priw lub na mail (macie podany w moich ustawieniach, admini na pewno mają dostęp).

I dziękuję laskom, które w jakimś tam stopniu są ze mną w tej sprawie i nie donoszą na mnie.

Jeżowa Matka

*Uważam, że gdy ktoś dostaje bana w okienku brak adnotacji, gdzie i jak może się zgłosić z zażaleniem. Nie każdy wie, że ma do tego prawo i jak to robić - widać na moim przykładzie.

PS
Napisałam publicznie by sprawa nie została po kryjomu zamieciona pod dywan co się stało wtedy gdy pisałam do Złosia na priw.
MotherHedgehog2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 20:20   #912
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Ty to już chyba z 5 raz przechodzisz reinkarnację?

Bardzo nieładne zachowanie ze strony adminów.
Dziwi mnie to, że Cię ciągle banują. Naprawdę nie znajduję na to wytłumaczenia(wiem ze jest taki zapis w regulaminie, ale przecież to jest kwestia dobrej woli adminów, której najwyraźniej brak).

Edytowane przez ciri15
Czas edycji: 2013-01-02 o 20:24
ciri15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 20:21   #913
201604190949
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez MotherHedgehog2 Pokaż wiadomość
Zacznijmy od tego, że po otrzymaniu bana szukałam opcji kontaktu z GÓRĄ bo pamiętałam, że gdzieś taka jest. Ostatecznie założyłam konto by móc napisać prywatną wiadomość do Złosia, który mnie wtedy zbanował. WQ tej wiadomości przeprosiłam, ba obiecałam nawet oficjalne przeprosiny na forum i co? Poleciał ban za klona.
Przepraszam bardzo ale w takim wypadku wypadało ze mną przedyskutować sprawę na priw czy wytłumaczyć nawet jak debilowi "Ej laska, to konto jest tutaj nielegalnie bo to klon, ale weź napisz na tego i tamtego maila, tutaj się nie loguj może da się dogadać". Informacji nie otrzymałam, zostałam wywalona jak śmieć.*
[/SIZE]
Bez jaj Tyle razy słyszałam "porozmawiać, przeprosić, jest ok". A tu dupa blada.
201604190949 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 20:21   #914
MotherHedgehog2
BAN stały

Cytat:
Ty to już chyba z 5 raz przechodzisz reinkarnację?

Bardzo nieładne zachowanie ze strony adminów.
I nie ukrywam, że naprawdę z tego powodu czuję się jak śmieć. Albo to pewnie mój dzisiejszy zły nastrój ^^
Stary 2013-01-02, 20:21   #915
ajah
wańka wstańka

Cytat:
Napisane przez MotherHedgehog2 Pokaż wiadomość

Ale co jeszcze mnie wkurzyło? Sam ban stały za totalną pierdołę. Ok, popełniłam wtedy błąd i zasłużyłam na punkty, może nawet i bana tymaczasowego, ale trafił mi się wieczny. A jest laska, która była zgłaszana za notoryczne awantury i personalne obrażanie wizażanek i co? Ledwo dostała 2 razy bany tymczasowe, ostatnio nawet sprawdzałam, nadal nic jej się nie dzieje.
To jakaś paranoja, że ja normalna wizażanka poleciałam jak jakiś śmieć bez ostrzeżenia za jeden błąd i teraz robi się ze mnie trolla i zabrania korzystania z forum.
I co jeszcze - gdzieś ktoś kiedyś cytował Złosia:
on nie banuje klona jeśli widzi, że zachowuje się przyzwoicie.
Co założyłam konto starałam się być ok wierząc, że faktycznie tak robicie.
Na moim przykładzie przekonałam się, że się nie da. I tak jak obiecałam, skoro admini nie chcą się ze mną dogadać jak z człowiekiem rozumnym i w miarę kulturalnym to ja sobie będę robić te klony. Mnie wizażnki lubią- ja lubię je, żal mi się rozstawać. Już się przyzwyczajam, że za byle co jestem tu wrogiem publicznym nr 1.

Znając życie zamiast dyskusji i przemyślenia sprawy będzie ban i usunięcie tej wiadomości w tempie wyjątkowo błyskawicznym.
Ale tak naprawdę chcę wiedzieć czy jeszcze mam szansę? Czy jest sens pisania do Agi? Jak nie, to sobie pobędę tym nieszczęsny klonem-trollem
Jeśli nie tutaj to proszę o kontakt na priw lub na mail (macie podany w moich ustawieniach, admini na pewno mają dostęp).

I dziękuję laskom, które w jakimś tam stopniu są ze mną w tej sprawie i nie donoszą na mnie.

Jeżowa Matka

*Uważam, że gdy ktoś dostaje bana w okienku brak adnotacji, gdzie i jak może się zgłosić z zażaleniem. Nie każdy wie, że ma do tego prawo i jak to robić - widać na moim przykładzie.

PS
Napisałam publicznie by sprawa nie została po kryjomu zamieciona pod dywan co się stało wtedy gdy pisałam do Złosia na priw.
Jeżowa Matko. Cytuję dla potomnych.
I życzę powodzenia
ajah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 20:23   #916
201604190949
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ajah Pokaż wiadomość
Jeżowa Matko. Cytuję dla potomnych.
I życzę powodzenia
To akurat nic nie da, jak będą chcieli to i Twojego posta z cytatem usuną. Już tak było, właśnie przy tej "aferze" Jeżowej Matki i Moniki Faustyny.

Edytowane przez 201604190949
Czas edycji: 2013-01-02 o 20:25 Powód: dodanie kwasnej mordy bo kwasno jest
Stary 2013-01-02, 20:25   #917
bowszystkotoiluzjajest
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 1000days Pokaż wiadomość
To akurat nic nie da, jak będą chcieli to i Twojego posta z cytatem usuną. Już tak było, właśnie przy tej "aferze" Jeżowej Matki i Moniki Faustyny.
Ale nie czaję, bo Monika Faustyna chyba dostała drugą szansę? Więc dlaczego tylko ona?
bowszystkotoiluzjajest jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 20:26   #918
nicRu
maszyna, nie człowiek

Yyy, jeżyku kręcisz, albo kompletnie szukać nie umiesz.

https://wizaz.pl/forum/announcement.php?f=17
Link ten jest z profilu Złosia, pewnie tez wisi na technicznym.

"Wnioski o zniesienie Bana zgłaszać do:
- agnieszka.zembrzycka@wiza z.pl
- zlosliwiec@wizaz.pl
- jelonek@wizaz.pl"

Inne wizażanki (np. znana wielu Tor vel pushit) potrafią to znaleźć.
Stary 2013-01-02, 20:26   #919
201604190949
Konto usunięte

A dlaczego puszit dostała pierdyliard? Niezbadane są wyroki boskie
Stary 2013-01-02, 20:27   #920
ajah
wańka wstańka

Cytat:
Oj, nie wiedziałam
ajah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 20:28   #921
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Dokładnie. Dlatego sobie zapisałam, jakby usunęli, a ktoś nie zdążył przeczytać.

---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ----------

Cytat:
Napisane przez bowszystkotoiluzjajest Pokaż wiadomość
Ale nie czaję, bo Monika Faustyna chyba dostała drugą szansę? Więc dlaczego tylko ona?
Bo poprosiła. Ale jak widać wybaczone jest tylko niektórym.

ciri15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 20:28   #922
201604190949
Konto usunięte

Cytat:
Dokładnie. Dlatego sobie zapisałam, jakby usunęli, a ktoś nie zdążył przeczytać.
Wielkie umysły myślą podobnie, piątka
Stary 2013-01-02, 20:29   #923
MotherHedgehog2
BAN stały

Cytat:
Napisane przez nicRu Pokaż wiadomość
Yyy, jeżyku kręcisz, albo kompletnie szukać nie umiesz.

https://wizaz.pl/forum/announcement.php?f=17
Link ten jest z profilu Złosia, pewnie tez wisi na technicznym.

"Wnioski o zniesienie Bana zgłaszać do:
- agnieszka.zembrzycka@wiza z.pl
- zlosliwiec@wizaz.pl
- jelonek@wizaz.pl"

Inne wizażanki (np. znana wielu Tor vel pushit) potrafią to znaleźć.
Serio, nie znalazłam tej strony wtedy. Szukałam tak -> kontakty i tym podobne i tak dalej. Myślałam, że gdzieś będzie lista maili do modów. Nie znalazłam i zrobiłam tak jak napisałam wyżej.
Tak wiem, głupia jestem
Stary 2013-01-02, 20:29   #924
201604190949
Konto usunięte

Jeżu, powiedz jeszcze na szybko jak to zrobiłaś, że Twoje posty nie czekają na moderację?
Stary 2013-01-02, 20:29   #925
nicRu
maszyna, nie człowiek

Pushit dostała bana jako Tor za reklamę swojego bloga i z tego, co pisała na innym wątku po prostu wyjaśniła to ze Złosiem drogą mailową
Stary 2013-01-02, 20:30   #926
khloe
Strzelaj lub emigruj!

Cytat:

bo się ukorzyła, żeby nie powiedzieć poniżyła i błagała o ułaskawienie u moderatorów

Przejechane na rowerze w 2019: 2 762
km

mój INSTA
(napisz pw kim jesteś wizażanko
khloe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 20:31   #927
MotherHedgehog2
BAN stały

Cytat:
Jeżu, powiedz jeszcze na szybko jak to zrobiłaś, że Twoje posty nie czekają na moderację?
Czekają, ale co chwilę staram sie napisać nową wiadomość
Stary 2013-01-02, 20:32   #928
bowszystkotoiluzjajest
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez khloe Pokaż wiadomość
bo się ukorzyła, żeby nie powiedzieć poniżyła i błagała o ułaskawienie u moderatorów
No ale Jeż przecież też napisała pw do admina, i została olana
bowszystkotoiluzjajest jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 20:33   #929
khloe
Strzelaj lub emigruj!

Cytat:
A dlaczego puszit dostała pierdyliard? Niezbadane są wyroki boskie

chyba nigdy tego nie zrozumiem

Przejechane na rowerze w 2019: 2 762
km

mój INSTA
(napisz pw kim jesteś wizażanko
khloe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 20:33   #930
MotherHedgehog2
BAN stały

Cytat:
No ale Jeż przecież też napisała pw do admina, i została olana
Ale ja to zrobiłam jako klon - klon troll, przestępca
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości