|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4681 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 23
witam witam
po wczorajszym dukaniu - 0,6kg fiu fiu
|
#4682 |
|
Zakorzenienie
|
ostatni dzionek na I fazie,a jutro warzywka już sie doczekać nie mogę
Pandzia
|
|
|
|
#4683 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Pandzia
![]() O, cześć Promyczek ![]() Ale Was ubyło. Mam nadzieję, że jesteście grzeczne? ![]() Millenka, Trufla, Natusia, EMNE, Fasolino, where are you ? Wyszalejcie się na jutrzejszych imprezach Sylwestrowych Szczęśliwego Nowego Roku wszystkim
Wiesz, co jest najważniejsze w życiu? Mieć cel. I dążyć do jego spełnienia. Ja mam cel. (...) I wiesz, ten cel, który posiadam, tak jakby... uszczęśliwia mnie. Dzięki niemu mam poczucie, że warto żyć, mimo przeciwności. Ale często wątpię. Bardzo często. Edytowane przez magda_lena40 Czas edycji: 2012-12-30 o 20:26 |
|
|
|
#4684 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4685 |
|
Zakorzenienie
|
Wiesz, co jest najważniejsze w życiu? Mieć cel. I dążyć do jego spełnienia. Ja mam cel. (...) I wiesz, ten cel, który posiadam, tak jakby... uszczęśliwia mnie. Dzięki niemu mam poczucie, że warto żyć, mimo przeciwności. Ale często wątpię. Bardzo często. |
|
|
|
#4686 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4687 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w dukaniu nadal ale póki co siedzę na innym wątku dukanowym co prawda nadal jestem na II a tam dziewczyny na IV ale póki co nie wyrzucają więc zostanę tam na dłużejGrzechów nie ma, poza dzisiejszym grzańcem, tak to wzorowo, po prostu dziś potrzebowałam tego , jutro bedą % ale od 1-go wzorowo jadę , do 50kg brakuje już tak niewiele. Dla Ciebie również wszystkiego co najlepsze na Nowy Rok Wszystkim dukającym życzę dużych spadków i osiągnięcia wymarzonej figurki
|
|
#4688 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo bóle głowy czy osłabienie najbardziej się odczuwa na początku, w pierwszej fazie ![]() Jak nie lubisz dużych przerw od warzyw to polecam też 2/2 - plus jest taki, że możesz sobie gotować od razu posiłki da dwa dni Całą II fazę na tym przeleciałam (z kilkudniowym, nieudanym w moim wypadku przejściem na 1/1) i sobie chwalę ![]() Cytat:
![]() Czyli widzę, że lada dzień przejdziesz na III ![]() Może po tym alkoholowym Sylwestrze spadnie Ci akurat tyle, ile brakuje Ci do celu
Wiesz, co jest najważniejsze w życiu? Mieć cel. I dążyć do jego spełnienia. Ja mam cel. (...) I wiesz, ten cel, który posiadam, tak jakby... uszczęśliwia mnie. Dzięki niemu mam poczucie, że warto żyć, mimo przeciwności. Ale często wątpię. Bardzo często. |
||
|
|
|
#4689 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale bedę od 01 stycznia ---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ---------- popijam własnie advocata i myśle o życiu...
|
|
#4690 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale myślę że do miesiąc-dwa i będę już gotowa na III choć nie chcę zapeszać
|
|
#4691 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4692 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja życzę wytrwałości na nowy rok i uśmiechu i radości
![]() a w styczniu dołączam
|
#4693 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4694 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tak jak Milennka zaczęłam udzielać się na wątku IV fazy choć do rzeczywistej IV zostało mi jeszcze sporo czasu, po prostu na obecnym wątku zrobiło się na tyle cicho, że musiałabym pisać sama ze sobą. Wszystkie dukające uciekły szykować święta. Skoro wątek znowu ruszył to i ja się melduję. Cytat:
Dukam dalej. Zbyt dużo już zgubiłam by nie czuć już zapachu finału. Szkoda tylko, że średnio gubię ok 2 kilo na miesiąc. Wcześniej było lepiej. W najgorszym przypadku na III przejdę na wakacje. I jakie wnioski?
|
|
|
#4695 |
|
Raczkowanie
|
Czesc Dukanki....
od jutra dolanczam do Was. Lodowka jest pelna bialek, aby przetrwac faze uderzeniowa 7 dni ...mam nadzieje , ze bedziecie mnie wspieraly.Moja Waga 80,5 kg przy 162 cm.Wiec do jutra i zycze szczesliwego Nowego ROKU
31.05.2013 bylo 82,5 ....jest 72,5kg 18.07.2013 -10 kg Edytowane przez beate5454 Czas edycji: 2012-12-31 o 15:23 |
|
|
|
#4696 |
|
Wtajemniczenie
|
Jako że za godzinę powitamy Nowy Rok 2013 (oby szczęśliwy dla wszystkich), a o północy zamierzam obalić szampana i wyjść na ulicę odpalić fajerwerki, już teraz składam wam wszystkim życzenia wspaniałego i szczęśliwego Nowego Roku. Oby był lepszy lub jeszcze lepszy od mijającego i pełen spełnionych planów i postanowień.
![]()
|
|
#4697 | |
|
Wtajemniczenie
|
Emne widzę wymiatasz ze spadkiem
ja zgrzeszyłam w sylwestra lampką wina o kawałkiem pizzy ale już wracam na dobrą drogę za dużo przed sobą by się poddać zwłaszcza, że wszystkie sukienki mam na rozmiar 40 a więc dużooooo za małe ![]() ---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ---------- Cytat:
ja wiem, że się uda
|
|
#4698 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie myśl że ja nie zgrzeszyłam na sylwka. Walnęłam sobie dwie lampki szampana, a że od dawna nie piłam to szybko mi do głowy uderzył. W pionie ustać nie mogłam. Ale jaja. Co do sukienek to faktycznie muszą wyglądać jak na lalkę. Ale masz za to motywację. Dziś odważyłam sie wejść na wagę. Okazało się, że po grzeszkach na święta i na sylwka waga podskoczyła tylko o 0,3 kg. Uf jak dobrze, warto było jednak tyle dukanowego jedzenia pichcić. Myślę, że szybko to zrzucę bo od jutra powrót do normalnego odżywiania i na siłownię (ostatni raz na siłce byłam 13 grudnia) Po raz pierwszy w życiu mam postanowienie noworoczne (kto by pomyślał że coś takiego mi do głowy przyjdzie) 1. Zakupić i regularnie zażywać błonnik w tabletkach. Na forum dukana doczytałam , że jest dozwolony więc może pomoże mi na ciągłe zaparcia. 2. Poważnie pomyślec nad wypróbowaniem soczewek kontaktowych (okulary są ok ale na pewno korzystniej wyglądałabym w soczewkach){Ale ze mnie Narcyz }3. O zakończeniu i doprowadzeniu dukana do końca chyba nie trzeba pisac. Dwa do jednego dla dukana a wszystkie trzy dla mnie samej. Poza Narcyzem jestem jeszcze egoistką ale co tam RAZ SIĘ ŻYJE!!
|
|
|
#4699 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Emne trzymam kciukiza pomyślność noworocznych postanowień codo szkieł kontaktowych to czasami zyskuje sie na wyglądzie ja też próbowałam neistey nie mogą nosić szkieł oko mi czerwienieje, no i na dodatek pracuje w śodowisku dosc zakurzonym i zacieram dodatkowo to oko , ale korzystam od święta i wygoda jest niesamowita , także próbuj ja robiłam badania wLynx Optique w miejscowej galerii, nieduża kasa a dość fachowo a błonnik tez mam kupiony przed dukanem ale nie brałam bo nie wiedzaiłam że można ---------- Dopisano o 16:21 ---------- Poprzedni post napisano o 16:19 ---------- http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/SID-...ndex_32852.htm korzystacie z tego ketchupu ?smaczne to ?
|
|
#4700 |
|
Raczkowanie
|
Cześć
Chciałabym dołączyć do Was. Pozwolicie? Dawno temu - chyba z 3 lata - byłam na Dukanie i schudłam 10 kg. Później zaszłam w ciążę - poroniłam no i przytyłam z 5 kg, za pół roku znowu byłam w ciąży i tym razem jej "finał" śpi obok w pokoju . Gdy karmiłam schudłam do upragnionego 55 kg ale niestety zaprzestanie karmienia mnie zgubiło. Teraz ważę ok 64 kg i mam zamiar do lata schudnąć do 55 kg. Od jutra zaczynam więc potrzebuję wsparcia - pamiętam, że chyba na tym wątku w cz.4 - pomogło mi ono dotrwać do celu . Mam nadzieję, że mogę na Was liczyć w tej sprawie, ale też innych - pewnie sporo się zmieniło w kwestii produktów w polskich sklepach .... od tych 4 lat i polska wersja tej diety zapewne jest teraz bardziej urozmaicona. Mam zamiar iść 5/5 - przynajmniej wtedy dałam radę . Więc zaczynam ....... |
|
|
|
#4701 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
super , ze razem zaczynamy..ja dzis grzecznie pierwsza faze zaczelam...i dobrze idzie ...dukan wyliczyl 7 dni ![]() postanowienia na nowy rok rowniez mam 1. schudnac do mojej wagi zanim zaczelam jesc jak nieopanowana 2.mniej wydawac pieniedzy..... 3. moje dzienne studia skonczyc............. 4.wiecej czasu z moim mezusiem i dzieciaczkami a wiec zycze milego wieczoru , do jutra
31.05.2013 bylo 82,5 ....jest 72,5kg 18.07.2013 -10 kg Edytowane przez beate5454 Czas edycji: 2013-01-01 o 19:27 |
|
|
|
|
#4702 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale dostałam je w paczce od załogi więc jem te, ale sante niczemu sobie ![]() ile ważysz i ile chcesz ważyć ![]() ---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ---------- Lecę zaraz do Lidl po ketchup i tradycyjne serki homo które uwielbiam ze słodzikiem i cynamonem
|
|
#4703 |
|
Rozeznanie
|
Witam,
Najlepszego w Nowym Roku.! By nie by gorszy niż minioony. Jam trochę dukana odpuściła. Możecie batowac. dziś wracam do diety. Miłego,
|
#4704 |
|
Raczkowanie
|
hej ...dukanki,
ale tu pusto..gdzie jestescie???? ja drugi dzien uderzeniowki i -1,4 kg (wody )... ale za to bole glooooowy mam i slaba jestem.....ale najedzona ![]() dzis rano Makaronik (Konjac-Shirataki) z jajeczkiem .Smakuje jak prawdziwy makaron dostalaw w sklepie dukana ![]() i rozne aromaciki ...ale sa tutaj u nas bardzo drogie..8 Euro ze sklepu dukana![]() dobrze ze mam wolne do konca tygodnia , bo raczej bym w szkole nie wytrzymala ...czuje sie okropnie pusta w glowie...brak cukru .Mam nadzieje , ze jakas dukanka sie dzis odezwie ..do uslyszenia
|
#4705 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczyny
![]() To mój pierwszy raz z Dukanem ;-) Zaczynam od jutra. Mogę się przyłączyć? Wszystkie informacje na mój temat widnieją poniżej. Byłabym wdzięczna za komentarz odnośnie mojego jutrzejszego jadłospisu 1-go dnia fazy ataku. Śniadanie: 2 jajka na twardo opakowanie serka wiejskiego 0% tłuszczu szklanka jogurtu naturalnego 0% tłuszczu Obiad: Spory kawałek grillowanego łososia szklanka mleka 0% Kolacja: 4 placuszki z tuńczyka (puszka tuńczyka w sosie własnym odsączona + jajko + 2 łyżki otrębów owsianych + drobno posiekany szczypiorek + pieprz) szklanka mleka 0% Może być? Posiłki co 3h Pozdrawiam
|
#4706 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
wiedziałam że się gdzies tu czaisz i podjadasz jak ja , no i znowu razem się bierzemy ![]() ---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ---------- Emne wnioski takie że kaszane odwalam i tyle , no i pytanie czy skończe kiedyś tego dukana przykładnie i utrzymam wagę advocat się skończył i się biorę ---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ---------- Cytat:
|
|
#4707 |
|
Raczkowanie
|
widze , ze sie tutaj nic nie dzieje ??watek umiera ??chyba trzeba sie na innym watku zorientowac ......................... ...
|
#4708 | |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję
![]() a zrobiłam to tak: nie stosowałam konkretnej diety, tylko jadłam bardzo malutkie posiłki (starając się spożywać pokarmy ze wszystkich grup), co 3h, ostatni posiłek około godziny 19-tej, duuużo wody, zielonej i czerwonej herbaty i co jakiś czas basen, orbitrek i długie spacery ![]() ---------- Dopisano o 00:04 ---------- Poprzedni post napisano o 00:03 ---------- tylko ostatnio mam napady objadania się z głodówkami na przemian, dlatego zdecydowałam się na dietę Dukana ![]() ---------- Dopisano o 00:05 ---------- Poprzedni post napisano o 00:04 ---------- Cytat:
wraz z Nowym Rokiem ja się dołączyłam , może więcej dziewczyn pojdzie tym tropem i wątek jakoś odżyje
|
|
#4709 | |||
|
Rozeznanie
|
aloha!
Cytat:
|
|
#4710 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Ange gratulacje, świetny wynik i trzymam kciuki za dalsze spadki.U mnie dziś mija miesiąc dukania, na liczniku -7,5 kg. Niestety za drugim podejściem jest trudniej, o wiele trudniej. Ale walczę Od wtorku dołączyłam ćwiczenia z Mel B. i mam nadzieję na szybsze spadki i poprawę kondycji, bo po dwóch leżących ciążach kondycja u mnie kiepska.Miłego dnia, mimo deszczowej pogody. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:24.

Szczęśliwego Nowego Roku wszystkim 
w dukaniu nadal ale póki co siedzę na innym wątku dukanowym co prawda nadal jestem na II a tam dziewczyny na IV ale póki co nie wyrzucają więc zostanę tam na dłużej

przy 162 cm.Wiec do jutra i zycze szczesliwego Nowego ROKU 
...ale sa tutaj u nas bardzo drogie..8 Euro ze sklepu dukana