|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#781 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze dzieci świat poznają, a mamusiom spać nie dają. III-IV 2012 cz.(X)V
dzien dobry w nowym roku
|
|
|
|
|
#782 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam się w nowym roku życząc żeby był szczęśliwy i pełen zdrowia
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
|
#783 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja w sumie zaczęłam od dnia bo Piotruś w ciągu dnia nie pił mleka tylko ssał minutę i już go interesowało coś innego, odwracał się i nie chciał cyca... Będę musiała trochę poczekać na przesypianie nocek w takim razie... Cytat:
|
|
|
#784 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Za to w nocy mam większe ciśnienie i szybciej się piersi napełniają, chyba to tak jest że z młodym współpracują Nie ściągam, żeby nie pobudzać większej produkcji, a jak będę odstawiać to pewno po trochu będę odciagać żeby to jakoś przeżyć ![]() A ja 13-tego rodziłam I uwielbiam moją małą 13-stkę
|
|
|
#785 |
|
Zadomowienie
|
Heh ja tez z 13 :-D sierpnia ogolnie lubie 13
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
|
#786 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
u nas noc katastrofa przez kaszel dzisiaj pobudka z temperaturą Ja z 13-go lutego
|
|
|
|
|
#787 |
|
Zakorzenienie
|
Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku!!!
My mamy 4 karmienia cycem. Po południu, przed snem i 2 w nocy. Chciałabym pokarmić jeszcze przez zimę a potem odstawić. Zastanawiam się czy ucinac najpierw dzienne czy wieczorne. Nocne chyba nam na końcu pójdzie bo nie wiem jak ona uśnie bez |
|
|
|
|
#788 |
|
Zakorzenienie
|
powiedzcie mi od czego to zalezy bo ja juz zglupialam, mlody do ktorys dzien spi sam u siebie w lozeczku a a tak to od 2 tygodni spi z nami :/ wszystkie wieczory wygladaja tak samo to czemu kurde czasem potrafi cala noc spac u ciebie tylko wstaje dac smoka
![]() no i potrafi wypic przez caly dzien 2x po 200ml herbatki zapomialam dodac ze dzis Wiktor konczy 10 miesiecy
Edytowane przez Cytrynka_Wawa Czas edycji: 2013-01-02 o 09:41 |
|
|
|
|
#789 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gratulacje 10 miesięcy
|
|
|
|
|
|
#790 |
|
Zakorzenienie
|
Ale Was ostatnio zaniedbałam tutaj - PRZEPRASZAM !!
![]() Od razu życzę szczęscia na ten rok ![]() dobry ![]() Nocka kiepska Oskar obudził się ok 23 i z 40 min musiałam go usypiać. Jak na wieczór ładnie zasnął to w nocy sobie odbił. Od dziś nauka zasypiania. Pierwsza drzemka za nami włozyłam do łóżeczka dałam pieluchę i buziaka w czółko i wyszłam. Płacz z przerwami na moją reakcję odczekałam minutę weszłam powiedziałam spokojnie "czas spać kochanie" i wyszłam znów płacz z przerwami weszłam po ok 3 min dałam misia i obracał sobie go w rączkach i wyszłam czasem słyszałam płacz ale był to płacz przez sen taki krótki i zasnął trwało to ok 20min. Spał 30min. Teraz tylko konsekwencja ![]() No i maruda się odezwał dziadek mu się znudził :P |
|
|
|
|
#791 |
|
Zakorzenienie
|
Heeej!
Do roczków ma być nowy wątek Pisać tu pięknie
|
|
#792 | |||||
|
Zakorzenienie
|
![]() No znalazlam Was ![]() Oj ale sie stesknilam ![]() Niech no tylko skoncze kurs, to Wam nie dam spokoju Z okazji Nowego Roku zycze Wam i Waszym Pociechom przede wszystkim duzo duzo zdrowia, radosci, samych slonecznych dni i spelnienia marzeń ![]() konia ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ---------- Cytat:
co do picia, to moze grzeja kaloryfery i wtedy dzieciaczki pija wiecej bo jest suche powietrze. Odnosnie spania, trudno powiedziec, maluszki lubia spac w lozku rodzicow , czasem spia mocniej i wtedy przesypiaja cala noc w lozeczku a czasem potrzebuja naszego wsparcia![]() ---------- Dopisano o 23:15 ---------- Poprzedni post napisano o 23:13 ---------- Cytat:
U mnie oboje ostatnio chorzy plus my, ale juz jest coraz lepiej. Procz tego, ze Szymon wymiotuje przy kaszlu i potrafi zwrocic wszystko co zjadl ---------- Dopisano o 23:17 ---------- Poprzedni post napisano o 23:15 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 23:22 ---------- Poprzedni post napisano o 23:17 ---------- Cytat:
Dzieciom cycowym jest trudniej bo to takie tuliszki, wiem po Szymonku, wystarczy ze wezme na rece nie musze nosic, bujac, po prostu poczuje cieplo i zaraz zasypia. Szymon zasypial sam, ale od czasu pierwszej choroby nauczyl sie ze tule go na lozku, ale mnie sie na razie nie chce wprowadzac metody, poki co nie jest zle, usypia dosc szybko, w nocy sie nie budzi raczej, no chyba ze mu cos dolega bardzo np zabek albo katar czy kaszel no ale wtedy to wiadomo, ze trzeba dziecku pomoc bo cierpi. Dobrze Ci idzie, najwazniejsza jest konsekwencja noi wszystko pomalutku, dacie rade! ![]() ---------- Dopisano o 23:26 ---------- Poprzedni post napisano o 23:22 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 23:29 ---------- Poprzedni post napisano o 23:26 ---------- Acha no i gratuluje karmiącym mamusiom, że tak pieknie daja rade, jestescie super!
FILIPEK SZYMONEK Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2013-01-02 o 23:18 |
|||||
|
|
|
|
#793 |
|
Zakorzenienie
|
ja też się witam w Nowym Roku!
Cześć Aguśka fajnie, że zaglądnęłaś Karolca jakiś leniwiec opętał większość mamusiek i coś mało się udzielają na wątku
|
|
#794 |
|
Zakorzenienie
|
Taaa... Ja nawet wiem JAKI leniwiec
|
|
#795 |
|
Zadomowienie
|
Aguśka hej
Cytrynka to sporo Wiktorek pije w ciągu dnia... |
|
|
|
|
#796 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc Aguska
a co u Was?
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
|
#797 |
|
Zakorzenienie
|
Aguśka
|
|
|
|
|
#798 |
|
Zakorzenienie
|
Aguska napisala maila
|
|
#799 |
|
Raczkowanie
|
Witam serdecznie mamuśki i pociechy
![]() Niestety powrót do pracy sprawił, że nie mam czasu nawet Was poczytać Od czasu do czasu zerknę jedynie co słychać.Gratuluję więc wszystkich ząbków i nowych umiejętności maluchom ![]() Moja Julka ma już 2 ząbki, niestety od wigilii jest bardzo niespokojna szczególnie w nocy, budzi się z płaczem i ląduje u nas w łóżku bo nie mam siły co chwilkę do niej wstawać. Karmię jeszcze troszkę piersią szczególnie w nocy bo to ją uspokaja, zazdroszczę trochę mamom, które jeszcze karmią "na pełny etat" u mnie już niestety mleczka malutko. Pozdrawiam serdecznie i życzę wszystkiego co najlepsze w Nowym Roku!!!!
|
|
#800 | |
|
Zakorzenienie
|
Własnie bo ja mam tytuł !! :P " Jeden kroczek , drugi kroczek zbliża się dzieciaczków roczek"
![]() Cytat:
Aguśka witaj |
|
|
|
|
|
#801 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#802 |
|
Zakorzenienie
|
Witam dziś
![]() To ja się pochwalę... Spaliśmy dziś do 9 prawie ![]() Pierwszy raz od porodu hehe :p A to dlatego, że hydraulik zamiast w pn przyjdzie dziś do tej naszej nieszczęśnej łazienki i już dziś odbiorą mi wannę ;( Na jakieś 2 tygodnie, chyba pożyczę wanienkę od Olafa do kąpieli ![]() No i w zwiazku z tym zostaliśmy wywiezielni do teściówki, nawet nie wiem na ile Dopiero o 6 nakarmiłam bo teściówka do pracy szła to nas trochę obudziła, mistrzu wojował ale po mleczku kimnęło nam się dalej ![]() Ojej dziecko mi się do orzeszków w czekoladzie dobiera Jednak z dzieckiem to bezpiecznie tylko w domu Za to wczoraj się nadźwigałam klopsika, bo przez korytarz nie możemy go puścić i tak do każdego pokoju i do kuchni na rękach.... Aż mam zakwasy Chyba Olaf przekroczył magiczne 9 kg Aaaa i bym zapomniała - chodzić nie próbuje sam, chyba że wzdłuż kanapy Ale usilnie trenuje samodzielne stanie na dwóch bez trzymanki I jaką pokazową minę przy tym łapie
|
|
#803 | |
|
Zakorzenienie
|
czesc Aguska
![]() ---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ---------- a kto dal swoj link na fb i sie nie podpisal na mailu ![]() ---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
|
#804 | |
|
Zakorzenienie
|
ha ha ha .. no to mamy takie samo myślenie
![]() Cytat:
ale napisałam do niej wiadomość na FB aby się ujawniła forumowym nickiem jeszcze nie odpisała. Jak odpisze to się wyjaśni
|
|
|
|
|
|
#805 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#806 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Dziekuje za mile przywitanko ![]() Dziś mam wolne, jutro dopiero nocka. Od rana dopiero teraz usiadłam i juz czuję, że zaczynam wchodzić znów w ten nałóg emigra no właśnie w mailu wszystko napisałam. Praca, kurs, dom i tak w kółko...Po pracy jak wracam o 20 to dzieciaki jeszcze nie śpią, jeden już wykąpany przez mamę, drugiego kąpie mama jak ja usypiam Szymona. Potem usypiam Filipka A potem padam![]() Ostatnio miałam dużo dniówek a mniej nocek, dlatego właściwie ciągle w pracy w tyg a w weekend na kursie, ale teraz mam więcej nocek , więc będę mogła myślę częściej tu zaglądać. A u Was co słychać? Jak Julcia? Szymon śpi od 11, rzadko mu się zdarza tak długo spać, ale już go słyszę, więc zaraz dam mu obiadek, potem wróci mąż z Filipem i potem zjemy wszyscy obiadek. ---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ---------- A jeszcze miałam Wam napisać o kubku niekapku jaki kupiłam. Bo Filip wogóle nie chcial pić z takiego wynalazku, nie pamiętam jednak jakiej firmy miałam dla niego. Pewnie już zakupiłyście takie kubeczki, ale jeśli któraś z Was nie kupiła jeszcze, to polecam kubek firmy dr Browns, Szymon od razu załapał o co chodzi i pije z niego bardzo ładnie. Ma miękki silikonowy ustnik, przy potrząsaniu rzeczywiście nie kapie no i wystarczy że dziecko lekko pociągnie nie musi sie natrudzić żeby mu picie poleciało.
FILIPEK SZYMONEK Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2013-01-03 o 13:22 |
|
|
|
|
#807 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Pozdrawiam Mamuśki i Dzieci , szczęsliwego nowego roku ![]() Aguśka dobrze,że dodałaś całusa po batach, bo już się zlękłam I załóż sobie Kobieto Fb pozdrawiam Zięciów i Teścia moich Córek , no Teściową też
Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2013-01-03 o 13:41 |
|
|
|
|
|
#808 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzeba by nadrobic zaleglosci podziwiam Cie... i nie dziwie sie ze tak padasz juz wieczorem ![]() U nas oki.. Mala ma dwa zabale, zaczyna raczkowac na pupie i ciagle gada ''mammmma''
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
|
|
#809 |
|
Raczkowanie
|
u nas też ten wirus (FB) sie wdarł w komputer :/ bo fb to sobie przez tel sprawdzam np jak usypiam malego na cycu
albo jak w nocy mnie obudzi i potem nie moge zasnac u nas wszystko ok, tylko maly sie meczy juz chyba 3 tydzien, bo mu gorne jedynki ida (mamy tylko dolne jedynki) i troche marudny i budzi sie czesto w nocy oprocz tego to w swieta zaczal fachowo raczkowac i stawac w lozeczku a potem zaraz zaczal chodzic kolo kanapy itp. poki conie mielismy jeszcze wiekszych siniakow ale wszystko przed nami ![]() oczywiście życzymy w tym Nowym Roku spełnienia marzeń i wielu sukcesów
|
|
|
|
|
#810 |
|
Zakorzenienie
|
mimo, że nei jestem z wami na FB.. mam fb swoj i tez.. jestem uzlezniona
Ciekawi mnei ja kWasze sylwki.. u nas.. maly spal kolo 22 i potem fajerweki go obudzily.. ale szybko odlecial .. takze mielismy wieczor filmowy z malymi przerywnikami ))
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:06.

ściągam głównie w pracy, bo 7 godzin to jednak długa przerwa. Jakbym nie ściągała to mam dwa wyjścia - albo pokarmu byłoby mniej albo dostałabym zapalenia piersi. Wolę uniknąć drugiej sytuacji i póki co nie ryzykowac.

Pisać tu pięknie 
Od czasu do czasu zerknę jedynie co słychać.