MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. IV - Strona 144 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-01-02, 18:59   #4291
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. IV

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Witam
Dziewczyny u mnie ok, mam tylko zwiększoną dawke fenoterolu
ale szyjka zamknięta dzięki za kciuki!

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
ja właśnie przyjechałam - załatwiałam prezent dla tżta bo w niedzielę ma 30 urodziny -imprezka w sobotę
wykupiłam mu treningi personalne z najprawdziwszym-zawodowym kulturystą ! Jak weszłam na siłkę a tam sami napakowani to odruchowo - brzuch wciągnięty .... ale nic to nie dało .........
Super

Cytat:
... ale tam gdzie ciepło to też rodzą się dzidzie ... więc jeśli się dba aby w samo południe w samym słońcu nie były to można ......
przynajmniej ja tak zawsze robiłam- dla mnie półroczne dziecko to już dosyć duże dziecko tak więc spoko .... nawet wcześniej.
ja normalnie latałam z niemowlakiem - i kubą i ninką . a do chorwacji jechałam autem .
.
Niby tak, ale one się tam rodzą i są do tego bardziej przystosowane, sama wiem że po kilku tyg na południu inaczej się znosi temperaturę, ja sama aż takich upałów nie lubię i myślę że dla małego dziecka u którego jeszcze ten cały układ chłodzenia nie jest ogarnięty np lipiec na Sycylii to masakra.. Mojej przyjaciółki dzieci np już przy krakowskich upałach źle znosiły sam pobyt w mieszkaniu, potówki, odparzenia, no ale pewno jak zwykle wszystko zależy od egzemplarza.

Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość
no racja mózg mi jednak odjęło w tej ciąży
Nie do końca odjęło, są takie agentki które się nawet chwalą ile to godzin przejechały bez zatrzymywania. Wiele osób wybiera podróże w nocy - i wtedy jak dziecko nie budzi się samo na karmienie - a sporo się nie budzi, to nikt przecież nie wybudza na zmianę pieluszki, i jadą z takim maluchem po 5-6 godzin ciągiem. Ale to głupota i nic dobrego dla takiego maluszka więc wd mnie nie ma co się chwali a jedynie
Stary 2013-01-02, 19:14   #4292
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Napisane przez bmma Pokaż wiadomość
Z Bebilonu dostałam dwupak
tzn: list z próbkami i reklamami + kopertę z misiem... Dziwne, że nie wpakowali do jednego opakowania.
ja w wigilię dostałam kartonik z misiem, zdziwiłam się, że żadnych próbek nie dali.
Stary 2013-01-02, 19:16   #4293
pani22ka
Zakorzenienie

http://www.zczuba.pl/zczuba/1,90957,..._mysle___.html

podpis pod zdjęciem Torresa mnie rozwalił

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-02, 19:18   #4294
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Cytat:
Napisane przez Zaciazona Pokaż wiadomość
U nas mozna przestac pracowac od 34tyg, a od nia porodu ma sie 15tyg jezeli karmi sie piersia. Pozniej mozna wziasc jeszcze dodatkowe 4 miesiace, mama albo tata, tylko malo wtedy placa. A jak to u was wyglada?
Cytat:
Napisane przez Agnjeska Pokaż wiadomość
U nas też na macierzyński od 6 do 4 tyg przed porodem trzeba iść (4 tyg to minimum) ogólnie jest 16 tyg macierzyńskiego (u mnie właśnie 4 przed i 12 po) potem można jeden albo dwa dni w tyg mniej pracować ale to daje mocno po kieszeni wieć się raczej nie zdecyduje.. (; Powodzenia
u mnie w Norge idzie sie min 4tyg przed terminem, urlop trwa 8miesiecy placonych po 100%pensji - badz 12miesiecy po 80% - jak laska wybierze tak bedzie miala.
ja z racji tego ze bede samotnie mlodego wychowywala - automatycznie dostaje 52tyg placone po 100% - a pozniej to juz wola szefa jak sie z nim dogadasz

Cytat:
Napisane przez czarny flamaster Pokaż wiadomość
Wczoraj relaksowałam się przed tv, ale jak chciałam wstać, to myślałam, że pęknę... Straszny ból. Jakbym cały brzuch miała nabrzmiały. Dziś jest lepiej, ale nadal problem z założeniem skarpetek czy butów. Łyknę magnez jak nie przejdzie.
ja juz dawno wsuwane sobei kupila, i jesli z lewa noga jakso m sprawnie idzie - to prawej za uja zawsze jakis problem z rownowaga musi byc przy zakaldaniu

co do sikania ja ost rekordy pobijam czekam az mi sisotra lozko skreci i polozylam sie na dmuchanym wysokim w salonie, bo wstawania zpodlogi zrobilo sie juz niemozliwe - i mi powiedziala ze jutro mi skreci, bo jak mam tak chrapac dalej to ona nie wie co zrobi mi jak ja nzowu obudze no coo jakby ona nigdy nie chrapala

Cytat:
Napisane przez OtTakaJa Pokaż wiadomość

Muszę się Wam przyznać do grzechu, otóż w sylwestra wypiłam kilka łyczków szampana. Nie wiem, czy maluchowi to się nie spodobało, ale do 5 rano tak mocno kopał jak nigdy w życiu, chyba chciał dać mamie karę.

Chciałabym sobie zrobić listę rzeczy potrzebnych zarówno mnie jak i maluszkowi i nie mam pojęcia jak się za to zabrać
ja zamoczylam usta we Sliwowicy - ale jakos mi nie podeszla.

ja liste mam jzu spisana - teraz trzeba tylko dochaczac rzeczy, jakie sie dostanie ew jakie przyjda w ''babyPakach''

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
o jejjj jakie ceny
a ja myslalam, ze w Niemczech komunikacja miejska jest droga, ale widze, ze wyglada to podobnie: u nas jednorazowy bilet to 2€ (8 zl), a 90-minutowy 2,30€ (9,20 zl)
oo to widze ze u mnie tez ceny podobne
miesieczny zwykly na Bergen - kosztuje 660 NOK (ok 330 zeta )
- bilet jednarozowy na 90min kupiony w automacie - 27nok (ok12-13zl) ale juz u kierowcy ten sam bedzie kosztowal 32nok :P
najlepsza jest kara za nieposiadany bilet 750nok :P

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
Ale nie ma medycznych przeciwwskazań na samolot. Prędzej na auto / za dużo godzin w foteliku samochodowym nie jest dobre dla kręgosłupa takiego dziecka. Do Egiptu nie, ze względu na jednak inną florę bakteryjną ale jakieś południe Włoch czy Hiszpania ok ! ale to będzie zależało od tego czy prosto obsługowy czy mniej nam się trafi model dziecka. Na razie się łudzę
ja mam zamiar leciec na lato do PL i np w Norwegianie - dzieci na loty dluzsze niz 30min (tak tak lot z Bergen do Stavanger trwal mi ost 18,5 min ) haha - nawet porzadnie nie zdarzylam dupci rozlozyc a juz musialam wstawac haha - iwec dziecko najlepiej po 2miesiacu zycia.
a moja siostra byla swiadkiem jak babki w 8 miesiacu wpuscic do samolotu nie chcieli ahaha - bo nie posiadala pisma od lekarza o braku przeciwskazan do latania

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
Kasiu, będziesz cudowną mamą, a ojciec dziecka może kiedyś zrozumie co stracił. I na pewno będzie tylko lepiej, bo będziesz miała swojego synka, osobę dla której codziennie będziesz wstawać, dla której będziesz żyć

Cytat:
ja właśnie przyjechałam - załatwiałam prezent dla tżta bo w niedzielę ma 30 urodziny -imprezka w sobotę
wykupiłam mu treningi personalne z najprawdziwszym-zawodowym kulturystą ! Jak weszłam na siłkę a tam sami napakowani to odruchowo - brzuch wciągnięty .... ale nic to nie dało .........
.
'
padlam :P haha

no i jakos was nadrobilam, ale powiem zem zmeczoan ide sie legnac na godzinke - pozniej sobie jakies zajecie wymysle - jeszcze mi 3 worki do rozpakowania zostaly - no ale nadal nie kupilam tej szafy co chce - promocja dopiero jest od 7.01 wiec jeszcze poczekaja sobie - w sumie nie spieszy mi sie juz nigdzie

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-02, 19:25   #4295
jolanT
Zadomowienie

hej mamusie!

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
ja się wczoraj balsamowałam i smarowałam nogi. zginam się, żeby łydki i przy kostkach nasmarować a chłop do mnie: to ty jeszcze tak potrafisz? eeh.. powiedziałam tylko: nie, nie potrafię już, podaj mi moją nogę
ja już nie pamiętam kiedy nogi balsamowałam.. zawsze wlewam oliwkę do wanny i wtedy nie są takie suche.. mam z głowy
"podaj mi moją nogę" hahhahaha

właśnie sprawdziłam w apteczce i mam octanisept.. a kupiłam go 2 lata temu i jest ważny jeszcze do września 2013 więc zostawię może się sprawdzi.. ja miałam go do przemywania ran po operacji..

do mnie też przyszedł miś z Bebilonu
i zrobiłam listę do lekarza
mam tyle pytań, że nie wiem czy starczy mi czasu

co do smoczków.. ja kupiłam jeden z Chicco physio soft..http://www.chiccopolska.pl/ProdottiC...0/Default.aspx

a drugi 2pak z Avent http://www.mamabebe.pl/product-pol-1...-23-2szt-.html

a tu do poczytania
http://sklep.mambaby.pl/co_jest_leps...y_kauczuk.html

29.04.2015
OLAF !

http://fajnamama.pl/suwaczki/yvpga7q.png
jolanT jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-02, 19:25   #4296
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Bry
Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość
no własnie... kolęda... Ja też planowalam w tym roku przyjąć księdza po raz pierwszy na nowym 9w zeszłym roku olaliśmy sprawę), ale jak na złość rozłozyło mnie grypsko i ani w niedzielę ani dziś nie byłam na mszy... Więc nie wiem co z kolędą... czy np. nie będzie jakoś teraz w tygodniu
a nie ogłaszają na stronie parafii? albo nie uprzedzają?
U nas jest takie info, a parę dni wcześniej chodzą ministranci i pytaj ą czy się bedzie księdza przyjmować

Cytat:
Napisane przez Ptaszysko16 Pokaż wiadomość
hejka,
trzymam kciuki za wszystkie wizyty i proszę o kciuki dla mnie bo ja dzis na 15.4o.

poza tym to sennie coś dopiero wstałam a poszłam spać po 22.

co do sikania w nocy skąd ja to znam. najlepiej jak gdzieś jedziemy albo idziemy. moi rodzice się śmieją jak przychodzimy (mieszkają od nas 600 m) i ja przed wyjściem do domu do siebie idę robić siku na zapas żebym doszła
mam to samo.

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość
Można jeszcze te 2 krotnego kasowania kupować Ale to też groszowe oszczędności... Jak idę do lekarza, a potem do pracy jadę to mi mężul auto odstępuje - a tak mpk....

Ja na basen lubię chodzić, ale sama. Wchodzę do wody i pływam w te i wewte ... i tak przez godzinę z przerwami na odpoczynek... Natomiast mój mąż idzie - zrobi 4 długości basenu i odpoczywa, wygłupia się... relaksuje... A ja to lubię wrócić z basenu i za przeproszeniem paść na pysk!
ja też

Cytat:
Napisane przez Ptaszysko16 Pokaż wiadomość
trzeba przerwy robić. tak ja czytałam. ale to podobno normalnie wychodzi przecież maluch musi jeść trzeba go przewinąc więc ciurkiem nie będzie jechał

dziewczyny poruszę temat kontrowersyjny pewnie więc nie bić.
czy któraś rozważa inną opcję karmienia tj. nie na żądanie??? tylko rytm 3-4 godzinny (oczywiście nie z zegarkiem w ręku)
Ja na początku karmiłam na żądanie- ale karmiłam krótko- po przestawieniu na butle starałam się w ciągu dnia co trzy godziny, przed snem była butla- zdarzało się tak że dziecina mi cała noc przesypiała i budziła sie o 6, a były tez noce, że był krzyk i butlę robiłam.
Generalnie ja jestem zwolenniczka unormowanego trybu dnia- jak Oliwka była mała, to raczej do nas znajomi przychodzili, niz my z nią chodziliśmy- przychodziła pora kąpieli była kąpiel, książeczka i spanie...a my urzędowaliśmy dalej ( nie mówię tu o spożywaniu- bo ja z nie pijących jestem)

Cytat:
Poszłam coś zjeść i .... albo Wy tak szybko piszecie, albo ja tak długo jem

Co do rozmów na temat ewentualnych wakacji- mąż już mnie o to pytał na początku ciąży, hehe. Chciałabym byśmy gdzieś wyjechali na parę dni, choćby do Ustronia czy Krakowa. Myślę, że spokojnie damy sobie radę. Nie wiem tylko czy w wakacje czy we wrześniu by nie było za ciepło.

Seks? Ostatnio króluje u nas zasada- Mężu korzystaj jeśli mówię, że mam chęci. Bo równie szybko jak je mam to przechodzą , hehe. Chciałabym się częściej kochać, serio. Najgorsze jest jednak to, że często w trakcie stosunku po prostu muszę siku i jeśli akcja trwa zbyt długo, to skupiam się tylko na myśli o toalecie Nawet jeśli przed się załatwię, to nic to nie zmienia niestety.

My się wybieramy w sierpniu nad morze, mam nadzieję że nic się nie pokiełbasi- nie chcę żeby córka odczuwała jakieś straszne zmiany w związku z narodzinami siostry- chciałabym żeby nasze pewne przyzwyczajenia, tradycje zostały...

co do pogrubionego - śmieję się dlatego, że u mnie to samo, ja z kolei od początku sobie mówię byle by mi się nie zachciało siku, byle...i trach chce mi sie....

Cytat:
zdrówka kochana
ja katar mam, ale lekko jakby przechodził
mąż zrobił syrop z cebuli, ja 4 razy dziennie kropię nos, mam nadzieję że to dość mojej choroby

skąd ja to znam

ehhh my i tak płacimy 30zł na 2 miesiące

śliczny!!

ja karmiłam kiedy dziecko chciało, jakbym miała co 3 godziny to musiałabym Julkę wybudzać, a nie bardzo mi się to chciało, bo jak zasypiała o 23:00 to budziła się o 6:00 rano, jadła i szła dalej spać )
tak było od 6 tygodnia
wcześniej karmiłam o 3:00 i o 6:00, tak wstawała.

za tygodnie, wizytę i zakupy
to bardzo mało płacicie

My dziś po wizycie- wszystko ok, skierowanie na glukozę mam , coombsa i toxo- do powtórki, no i tak standardowo morfologia i mocz. I chyba jutro od razu skoczę- wzięłam sobie urlop bo mam termin z Oliwką do diabetologa...
Pani doktor miała ubaw jak podczas badania moje dziecko znowu zaczęło swój sparing... ( a dziś nie śpie od 4 bo tak mała zaczęła kopanie)
despa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-02, 19:25   #4297
LiwkaO
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Witam
Dziewczyny u mnie ok, mam tylko zwiększoną dawke fenoterolu
ale szyjka zamknięta dzięki za kciuki!

no i dziś mamy skończony 28tc niedługo będzie 30 a później to już wielkie odliczanie..
Brawo!!!!)))

----------------------------
Mnie dziś znowu boli brzuch;// dobrze, że jutro wizyta. Odebrałam morfologię i mocz. Morfo ok a w moczu bakterie i leukocyty. Może przez to częściej siusiam.
Michalinka - ur. 12.02.2013r.

LiwkaO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-02, 19:25   #4298
Agnjeska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
u mnie w Norge idzie sie min 4tyg przed terminem, urlop trwa 8miesiecy placonych po 100%pensji - badz 12miesiecy po 80% - jak laska wybierze tak bedzie miala.
ja z racji tego ze bede samotnie mlodego wychowywala - automatycznie dostaje 52tyg placone po 100% - a pozniej to juz wola szefa jak sie z nim dogadasz
Przeprowadzam się do Norwegii

http://lb1f.lilypie.com/g6flp1.png

12.02.2013 Jasmine
Agnjeska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-02, 19:48   #4299
kasia86bgo
Zakorzenienie

Cytat:
Przeprowadzam się do Norwegii
HA zapraszam, ale jest maly chaczyk - by dostac macierzynskie - musisz miec przepracowane cieglo 6 z 10 miesiecy - inaczej dostaniesz tylko ''becikowe'' ok 30-35tys Nok wyplacone jednorazowo

eh ide sie w koncu zdrzemnac - musialam Mamie odpisac na Lista na NK ehh - ale przynajmniej sie dowiedzialam ze w domu czekaja na mnie 3 rekalmowki niebieskie z IKEA ciuszkow od 6m do 18m a co mamcia wszedzie ma znajmosci to mi uzbierala ahaha

Stary 2013-01-02, 19:52   #4300
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
to bardzo mało płacicie
nom, ale rzadko gotuję, nie pijemy kawy, raz na jakiś czas herbatę, także mało tego gazu zużywamy.
Stary 2013-01-02, 20:12   #4301
Agnjeska
Zadomowienie

Cytat:
HA zapraszam, ale jest maly chaczyk - by dostac macierzynskie - musisz miec przepracowane cieglo 6 z 10 miesiecy - inaczej dostaniesz tylko ''becikowe'' ok 30-35tys Nok wyplacone jednorazowo

eh ide sie w koncu zdrzemnac - musialam Mamie odpisac na Lista na NK ehh - ale przynajmniej sie dowiedzialam ze w domu czekaja na mnie 3 rekalmowki niebieskie z IKEA ciuszkow od 6m do 18m a co mamcia wszedzie ma znajmosci to mi uzbierala ahaha
To przyjadę jak będę planować drugie
Może załapię się gdzieś na północy do jakieś hodowli reniferów

U nas nawet 'becikowego' nie ma -.-"

http://lb1f.lilypie.com/g6flp1.png

12.02.2013 Jasmine
Agnjeska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-02, 20:15   #4302
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
nom, ale rzadko gotuję, nie pijemy kawy, raz na jakiś czas herbatę, także mało tego gazu zużywamy.
no my gotujemy w weekend- bo Oliwka je obiady w szkole, piekarnik mam "prądowy", ale mycie garów, kąpiel i się robi
Stary 2013-01-02, 20:43   #4303
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

Cytat:
no my gotujemy w weekend- bo Oliwka je obiady w szkole, piekarnik mam "prądowy", ale mycie garów, kąpiel i się robi
my w domu asystenta pk mamy natomiast wszystko na prąd co też robi swoje
15.10. 2011.
21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm

http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png

http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png
Ptaszysko16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-02, 21:15   #4304
klementyna1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość
c

joanna i klementyna zaczynamy odliczanie 10...

t
Odliczamy!!

Cytat:
cążki bardziej wolę i tż też choć kupiliśmy zestaw z nożyczkami, jakoś bezpieczniej obciąć paznokcie na odpowiednią długość

a osłonki to dopiero jak zaczniesz karmić, ja miałam i mi się nie przydały.
A propo mój tz osttanio powiedział, ze słyszał, że mamy niemowlakom obgryzaja paznokcie....;p czyli powraca legenda sprzed kilkuset wątków

Uff nadrobiłam Was...Dzis mój mały dał popalić....nie odzywał sie wcale, zaczełam się martwic, zjadłam z pół kg cukierków czekoladowych i nic...Tż przeprowadził z nim ojcowska rozmowę, a on nadal cisza- ani drgnął, wkońcu po 3-4 godzinach zaczał sie ruszać...Juz miałam jechac na IP uffffffff
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-02, 21:19   #4305
alliw
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
Nie do końca odjęło, są takie agentki które się nawet chwalą ile to godzin przejechały bez zatrzymywania. Wiele osób wybiera podróże w nocy - i wtedy jak dziecko nie budzi się samo na karmienie - a sporo się nie budzi, to nikt przecież nie wybudza na zmianę pieluszki, i jadą z takim maluchem po 5-6 godzin ciągiem. Ale to głupota i nic dobrego dla takiego maluszka więc wd mnie nie ma co się chwali a jedynie
miałam na myśli to, że nie wpadałam na takie rozwiązanie żeby robić przerwy jak jeździmy sami to nigdy nie jedziemy ciurkiem tylko po 2 max do 3 h się zatrzymujemy, chociaż na chwilę, a o podróżowaniu nocą nie ma mowy, bo ani ja ani tż nie lubimy

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
http://www.zczuba.pl/zczuba/1,90957,..._mysle___.html

podpis pod zdjęciem Torresa mnie rozwalił

Cytat:
My dziś po wizycie- wszystko ok

Cytat:
Może załapię się gdzieś na północy do jakieś hodowli reniferów

---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ----------

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
A propo mój tz osttanio powiedział, ze słyszał, że mamy niemowlakom obgryzaja paznokcie....;p czyli powraca legenda sprzed kilkuset wątków
Położna na sr mówiła o tym ostatnio, i że nie tylko matki, ale np. szwagier...bleeeee
Stary 2013-01-02, 21:41   #4306
czarny flamaster
Zadomowienie

No i mnie pokarało....

Śmiałam się jak czytałam kilka postów wyżej o problemach z depilacją miejsc intymnych przed wizytą u lekarza, a dziś sama zwijałam się pod prysznicem. Zawsze sobie siadam na dnie brodzika i sobie radzę bez problemu, dziś było to wyzwanie. Sięgnąć człowiek sięgnie, ale w sumie goli się na wyczucie. Już powiedziałam mężowi, że to chyba moja ostatnia depilacja, bo następna skończy się obrzezaniem
Próbowałam jakoś manewrować brzuchem, no ale jak mam dziecku powiedzieć by się przesunęło bo mama chce być ładna?

27.11.2009 - pierwsza randka
02.08.2012 - nasz ślub
25.03.2013 - me + you = Sławek
czarny flamaster jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-02, 21:50   #4307
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
no to tak jak my, Julka je w przedszkolu, ja zrobię coś na szybko dla męża, sama przez okres ciąży, nie jem tak obiadów.
Piekarnik mamy też elektryczny, no i ogrzewanie wody nie mamy gazowe, tylko normalne.

Dziewczyny w nowym numerze M jak Mama jest gratis płyta z wierszykami logopedycznymi polecam, fajne ćwiczenia do pracy nad mową z dzieckiem. Ja kupiłam i będziemy ćwiczyć.
Julka miała jedną wizytę z logopedą i dostała ćwiczenia i po jednych ćwiczeniach super postępy zaczęła robić, że nawet pani dyrektor dziś ją chwaliła.
Dziś miała drugie zajęcia z logopedą i kolejne ćwiczenia dostała
Więc codziennie robimy te pierwsze ćwiczenia i te nowe.
No i teraz jeszcze te wierszyki będziemy słuchać i starać się powtarzać.
Także polecam tą płytkę, bo zawsze się przyda.
Stary 2013-01-02, 22:01   #4308
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
to chyba moja ostatnia depilacja, bo następna skończy się obrzezaniem
, ale nie ma to tamto... to jest wyższa szkoła jazdy...

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-02, 22:10   #4309
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
o masakra, ja nie mogłabym

Cytat:
No i mnie pokarało....

Śmiałam się jak czytałam kilka postów wyżej o problemach z depilacją miejsc intymnych przed wizytą u lekarza, a dziś sama zwijałam się pod prysznicem. Zawsze sobie siadam na dnie brodzika i sobie radzę bez problemu, dziś było to wyzwanie. Sięgnąć człowiek sięgnie, ale w sumie goli się na wyczucie. Już powiedziałam mężowi, że to chyba moja ostatnia depilacja, bo następna skończy się obrzezaniem
Próbowałam jakoś manewrować brzuchem, no ale jak mam dziecku powiedzieć by się przesunęło bo mama chce być ładna?

mnie to czeka po niedzieli bo lekarz, a teraz na oślep raz ciach i nie patrzę że jakieś niedoskonałości zostały

Wy tak piszecie o depilacji! To sobie pomyślcie o mnie!! To dopiero przechlapane z takim brzuchem
Stary 2013-01-02, 22:17   #4310
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
No i mnie pokarało....

Ja się wczoraj nakombinowałam- a mamy wannę - i weź tu człowieku się ustaw, żeby było wygodnie, żeby lusterko ustawic i jeszcze żeby widzieć. Masakra jakaś- a ze złości się tylko spłakałam jak głupia....
Stary 2013-01-02, 22:19   #4311
klementyna1
Zakorzenienie

Cytat:
No i mnie pokarało....

Czeka mnie to lad dzień, bo w sobote wizyta...chyba zatrudnie tżta, on sie nie moze doczekac;p;p ja pod brzuchem nie widze nic;p
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-02, 22:36   #4312
kasia86bgo
Zakorzenienie

yhmmm wstalam - aa jaka polamana mowie wam, strasznie mi sie drzemlo w sumie zawsze usypialam na lewym boku a teraz psinco - nie da rady

a tak dla zabicia Nudy - proponuje Kawal

Pewien żonaty facet, przez kilka lat miał kochankę, Włoszkę. Pewnej nocy oświadczyła mu, że jest w ciąży.
On, nie chcąc zrujnować swojej reputacji i małżeństwa, dał jej sporą sumę pieniędzy, aby wyjechała do Włoch i tam urodziła dziecko, aby uniknąć skandalu. Zaproponował również płacenie alimentów do 18 roku życia na dziecko.
Ona się zgodziła, ale spytała:
- Jak mam przesłać ci wiadomość, kiedy dziecko się urodzi?
- Aby utrzymać wszystko w sekrecie, wyślij mi pocztówkę na mój adres domowy, z jednym tylko słowem: "spaghetti", wtenczas zacznę słać Ci alimenty na utrzymanie dziecka.
I wyjechała.
Po około 9 miesiącach facet wieczorem wraca do domu z pracy, a tu żona mówi:
- Dostałeś jakąś bardzo dziwną kartkę pocztową, nic nie rozumiem co to za kartka.
Maż na to:
- Daj mi tę kartkę, zobaczę co to?
Żona dała mężowi kartkę bacznie go obserwując. Mąż zaczął czytać pocztówkę, zbladł jak ściana i... zemdlał.
Na kartce było napisane:
"Spaghetti, spaghetti, spaghetti, spaghetti, spaghetti. Trzy porcje z kulkami mięsnymi, dwie bez. Wyślij więcej sosu!"

ps. qrde a ja lubiem Spaghetti

Stary 2013-01-02, 22:48   #4313
megi-megi
Zakorzenienie

Cytat:
Taryfa W-1?
Pracuję w PGNiG

---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ----------

Cytat:
Dziewczyny w nowym numerze M jak Mama jest gratis płyta z wierszykami logopedycznymi polecam, fajne ćwiczenia do pracy nad mową z dzieckiem. Ja kupiłam i będziemy ćwiczyć.
Julka miała jedną wizytę z logopedą i dostała ćwiczenia i po jednych ćwiczeniach super postępy zaczęła robić, że nawet pani dyrektor dziś ją chwaliła.
Dziś miała drugie zajęcia z logopedą i kolejne ćwiczenia dostała
Więc codziennie robimy te pierwsze ćwiczenia i te nowe.
No i teraz jeszcze te wierszyki będziemy słuchać i starać się powtarzać.
Także polecam tą płytkę, bo zawsze się przyda.
Fajnie, że mówisz. My mamy logopedę w piątek. A jutro kupię gazetę.

---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ----------

Cytat:
Czeka mnie to lad dzień, bo w sobote wizyta...chyba zatrudnie tżta, on sie nie moze doczekac;p;p ja pod brzuchem nie widze nic;p
Ja biorę golarkę z depilatora, idę na łóżko, lusterko w ruch i działam - generalnie obraz nędzy i rozpaczy.
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-02, 22:53   #4314
maria28
Kniaginia

Witam

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Witam się z rana
Wczoraj też miałam ciężki wieczór - podbrzusze mnie jakoś dziwnie pobolewało. Nie mogłam nawet chodzić wyprostowana, tylko jak garbata babinka.
Ale jeszcze chociaż 2,5 miesiąca (napisałabym 2 miesiące, ale chodzi o roczny macierzyński).
Cytat:
Wczoraj relaksowałam się przed tv, ale jak chciałam wstać, to myślałam, że pęknę... Straszny ból. Jakbym cały brzuch miała nabrzmiały.
Dziewczyny, chyba z Was przeszło dziś na mnie. Nie mogłam dzis chodzić, taki ból. Teraz jak leżę też mi rozrywa miednicę. Brzuch mnie autentycznie ciągnie do ziemi, garbię się jak starowinka, sunę nogę za nogą. No śmiech przez łzy.
maria28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-02, 22:59   #4315
megi-megi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maria28 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, chyba z Was przeszło dziś na mnie. Nie mogłam dzis chodzić, taki ból. Teraz jak leżę też mi rozrywa miednicę. Brzuch mnie autentycznie ciągnie do ziemi, garbię się jak starowinka, sunę nogę za nogą. No śmiech przez łzy.
Dokładnie tak, jak piszesz było.
Mnie jeszcze trochę krzyż pobolewał Aż lekko poród mi się przypomniał, ale nie ta skala oczywiście

Zobaczcie na to http://www.nextdirect.com/pl/pl/shop...orn-girls/15/1
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-02, 23:02   #4316
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
hahaha mój też na to czeka
i jeszcze do mnie z tekstem "ja jestem ekspertem w tych sprawach"
Stary 2013-01-02, 23:05   #4317
alliw
Zadomowienie

Cytat:
Na kartce było napisane:
"Spaghetti, spaghetti, spaghetti, spaghetti, spaghetti. Trzy porcje z kulkami mięsnymi, dwie bez. Wyślij więcej sosu!"

Cytat:
cudne
Stary 2013-01-02, 23:05   #4318
Mi6ka
Rozeznanie

Cytat:
Ja się wczoraj nakombinowałam- a mamy wannę - i weź tu człowieku się ustaw, żeby było wygodnie, żeby lusterko ustawic i jeszcze żeby widzieć. Masakra jakaś- a ze złości się tylko spłakałam jak głupia....
Ja tam jade na wyczucie, w zasadzie technike mam opanowana od dawna Cos gorszego dzis przezylam. Niestety kiedys zaczelam wycinac sobie skorki na 3 palcach u stop .... no i juz teraz musze to robic, raz na jakis czas, ale musze. I dzis wlasnie wycinalam, boze jaka masakra. Prawa noga jeszcze jakos ok, wygielam sie i poszlo. Ale przy lewej sie pobeczalam. Jak juz skonczylam, moj brzuch byl wybrzuszony po prawej stronie. Biedna dzidzia
Mi6ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-02, 23:08   #4319
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Taryfa W-1?
Pracuję w PGNiG

Fajnie, że mówisz. My mamy logopedę w piątek. A jutro kupię gazetę.
oj nie wiem ale chyba tak, bo malutko płacimy
Stary 2013-01-02, 23:17   #4320
kasia86bgo
Zakorzenienie

lece spac

slodkich senkow wam zycze - jutro Wolne

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości