Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 7 - Strona 33 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-02, 21:17   #961
bowszystkotoiluzjajest
Zakorzenienie

Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 7

Cytat:
Bezczelność, tak podnosić ceny i dawać, że super promocje i obniżki
Przecież to powszechna praktyka Nie zrobią promocji, żeby mieć z niej straty. Dlatego najpierw podwyższają i nabierają ludzi na obniżki, a tak naprawdę pewnie wychodzi, że jeszcze na tym zyskują
bowszystkotoiluzjajest jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 21:18   #962
MotherHedgehog2
BAN stały

Cytat:
Napisane przez wieczna eternity Pokaż wiadomość
aa, i jeszcze jedno. Wczoraj dostałam na 'klona' wiadomość prywatną od Z., a potem bana, więc nawet nie wiem, co w niej było
Muhahaha, do Ciebie przynajmniej napisał. Mnie od razu wywalił bez próby normalnej, rzeczowej rozmowy. (O jak nie polecę za klona to pewnie teraz za kolejną krytykę Złosia).... nie ma co, jestem trollem 100%
MotherHedgehog2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 21:25   #963
paulinka1128
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Brangien Pokaż wiadomość
Chciałam napisać o dziwnym zachowaniu swoim własnym. No może bardziej wylać żale

Czaję się na telewizor, wybrałam sobie taki z nisko-średniej półki. Przedwczoraj kosztował w Saturnie 1049 zł, miałam po niego jechać dzisiaj (ale nie pojechałam z powodu zdrowia mojego psa). Zastanawiałam się nad zakupem przez sklep internetowy Saturna właśnie przedwczoraj za 1049 zł. I tego nie zrobiłam, znaczy nie kupiłam, o głupia ja

A teraz wchodzę kontrolnie na stronę Saturna i tam cena: 1289 zł Ale to nic. Wprowadzili promocję, dzięki której ceny obniżają o 50 zł od każdej kwoty 500 zł.

I ja głupia. Wrrr.
Ja ostatnio kupowalam aparat fotograficzny i popatrzylam w internecie jakie sa ceny poszlam do sklepu a tu 50€ wiecej potem pracownik mi tlumaczyl ze wszystkie produkty kupione ze strony sa tansze ale moze byc problem przy ewenualnej reklamacji bo wtedy takiego produktu nie mozna przyniesc do sklepu tylko wysylac poczta lub kurieerem....i czasem sa problemy z reklamacja....
nie wiem czy w polsce tez tak jest ale moze zle nie zrobilas kupujac na miejscu

Edytowane przez paulinka1128
Czas edycji: 2013-01-02 o 21:44
paulinka1128 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 21:36   #964
Olkaaaa_s
Zakorzenienie

A propos podwyżki cen biletów w Krakowie:
byłam dzisiaj świadkiem sytuacji, gdzie dziewczyna dała do skasowania bilet 15minutowy(chyba, nie jestem dokładnie pewna). W każdym bądź razie, był to bilet kupiony w Sylwestra, tłumaczyła potem kanarowi, że kupiła wtedy kilka na zapas.Wytłumaczył jej, że bilety sprzed zmiany są już nieaktualne. Dostała mandat 121,90 zł
Olkaaaa_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 21:37   #965
Brangien
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mm444 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
W Warszawie podnieśli 1 stycznia i jako, że mieszkam sobie radośnie w podwarszawskim mieście wszelkie ruchy z cenami biletów są u nas skrzętnie śledzone przez prasę lokalną (zwłaszcza w kontekście ostatniej akcji z wypowiadaniem porozumień co do wspólnego biletu). No i u nas na każdym kroku były rozwieszane plakaty, podawane w kablówce newsy, żeby pamiętać o zmianie taryfy biletowej w nocy z Sylwestra na Nowy Rok. Ale i tak znajomi, którzy wybrali się na imprezę na Plac Konstytucji opowiadali, że było parę takich osób, które nie wiedziały i zapłacą mandat

Edytowane przez Brangien
Czas edycji: 2013-01-02 o 21:43
Brangien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 21:37   #966
MotherHedgehog2
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Olkaaaa_s Pokaż wiadomość
byłam dzisiaj świadkiem sytuacji, gdzie dziewczyna dała do skasowania bilet 15minutowy(chyba, nie jestem dokładnie pewna). W każdym bądź razie, był to bilet kupiony w Sylwestra, tłumaczyła potem kanarowi, że kupiła wtedy kilka na zapas.Wytłumaczył jej, że bilety sprzed zmiany są już nieaktualne. Dostała mandat 121,90 zł
-_- podobno kanar zarabia od ilości opłaconych kar. Pewnie chciał ich wlepić jak najwięcej by mieć ładnie rozpoczęty nowy rok.
Stary 2013-01-02, 21:42   #967
paulinka1128
Zadomowienie

Cytat:
ale po co kupowala na zapas
W sumie jak napisze odwolanie to moze by jej uznali.
Ja kiedys dostalam mandat bo sieciowka mi sie skonczyla w swieta i pierwszy dzien po swietach jechalam na 7rano do pracy (wiadomo nie mialam gdzie zaladowac biletu).... dostalam mandat ale napisalam odwolanie mi uniewaznili kare. Sam kontroler mi powiedzial by napisac...bo on ma obowiazek wystawic mandat.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-01-02, 21:46   #968
cholernarejestracja
Copyraptor

Cytat:
Napisane przez nicRu Pokaż wiadomość
Co do podwyżek, to marzę tylko by nie tknęli okresowych w Krakowie...
Gdzieś czytałam wypowiedź, że "NA RAZIE bilety okresowe nie podrożeją", w odniesieniu do tych obecnych podwyżek więc obawiam się, że już wkrótce, za pół roku, rok...
cholernarejestracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 21:46   #969
Olkaaaa_s
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paulinka1128 Pokaż wiadomość
W sumie jak napisze odwolanie to moze by jej uznali.
Ja kiedys dostalam mandat bo sieciowka mi sie skonczyla w swieta i pierwszy dzien po swietach jechalam na 7rano do pracy (wiadomo nie mialam gdzie zaladowac biletu).... dostalam mandat ale napisalam odwolanie mi uniewaznili kare. Sam kontroler mi powiedzial by napisac...bo on ma obowiazek wystawic mandat.
Nie wiem po co, ale mi też się zdarzała kupować kilka biletów "na zapas", gdy nie miałam okresowego. Czasami, gdy wychodziłam wieczorem na miasto/na imprezę, to kupowałam też od razu bilet "powrotny"(żeby nie mieć w środku nocy/nad ranem problem ze znalezieniem automatu, szukaniem drobnych dla kierowcy itd.) a wychodziło tak, że albo ktoś mnie odwiózł, albo brałam taksę. Dla mnie to nie jest coś dziwnego :-P

Edit: Dziewczyny, właśnie znalazłam artykuł o tym, że taksówkarz który zgwłacił i okradł pasażerkę(głośno o tym było), jeździ teraz w lokowozie Wiecie może, jak ta sprawa się dalej potoczyła? Bo artykuł jest z lipca. Chociaż nigdy nie jeździłam z tą firmą, teraz to nigdy w życiu nie wsiądę do żadnego samochodu ich firmy

Link: http://krakow.gazeta.pl/krakow/1,358...lokowozie.html

Edytowane przez Olkaaaa_s
Czas edycji: 2013-01-02 o 21:49
Olkaaaa_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 21:46   #970
crystalmethod
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Brangien Pokaż wiadomość
Chciałam napisać o dziwnym zachowaniu swoim własnym. No może bardziej wylać żale

Czaję się na telewizor, wybrałam sobie taki z nisko-średniej półki. Przedwczoraj kosztował w Saturnie 1049 zł, miałam po niego jechać dzisiaj (ale nie pojechałam z powodu zdrowia mojego psa). Zastanawiałam się nad zakupem przez sklep internetowy Saturna właśnie przedwczoraj za 1049 zł. I tego nie zrobiłam, znaczy nie kupiłam, o głupia ja

A teraz wchodzę kontrolnie na stronę Saturna i tam cena: 1289 zł Ale to nic. Wprowadzili promocję, dzięki której ceny obniżają o 50 zł od każdej kwoty 500 zł.

I ja głupia. Wrrr.
Ochhh nie cierpię takich zagrywek
Kup przez internet w jakimś innym sklepie, na pewno wyjdzie taniej. W sieciach typu Saturn, MM, RTVEurocośtam jest najczęściej najdrożej, warto sprawdzać na ceneo/skąpcu i wtedy decydować się na zakup.
crystalmethod jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 21:49   #971
nicRu
maszyna, nie człowiek

Cytat:
Napisane przez cholernarejestracja Pokaż wiadomość
Gdzieś czytałam wypowiedź, że "NA RAZIE bilety okresowe nie podrożeją", w odniesieniu do tych obecnych podwyżek więc obawiam się, że już wkrótce, za pół roku, rok...
Dlatego "marzę"

Cytat:
Nie wiem po co, ale mi też się zdarzała kupować kilka biletów "na zapas", gdy nie miałam okresowego. Czasami, gdy wychodziłam wieczorem na miasto/na imprezę, to kupowałam też od razu bilet "powrotny"(żeby nie mieć w środku nocy/nad ranem problem ze znalezieniem automatu, szukaniem drobnych dla kierowcy itd.) a wychodziło tak, że albo ktoś mnie odwiózł, albo brałam taksę. Dla mnie to nie jest coś dziwnego :-P
Mnie - kiedy nie mam karty - też zdarza się kupować kilka biletów na zapas. Sprawa jest prosta - w mojej okolicy nie ma automatów, w autobusach które do mnie jeźdżą też ich nie ma (u kierowców są tylko bilety godzinne), a może się przecież zdarzyć, że zabraknie mi drobnych.
Stary 2013-01-02, 21:49   #972
monika_sonia
KOTerator

Cytat:
Napisane przez paulinka1128 Pokaż wiadomość
Ja też się przejechałam na kupowaniu biletów na zapas . Jeździłam na studia zaoczne przez pół Polski i zawsze dojeżdżałam prawie spóźniona, więc żeby nie marnować czasu na latanie po kioskach albo płacenie więcej u kierowcy kupiłam bileciki na komunikację miejską na cały semestr do przodu. W międzyczasie kzk gop zmienił ceny i oczywiście nie kto inny a kanarek pewnego razu mnie poprosił o bilecik... Mandatu nie dostałam, tłumaczyłam się, że ja nie stąd i nie wiem o co chodzi .

monika_sonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 21:51   #973
6610e975c85461a73511d7b83bf3e01cd5d91d24_6487a38504e0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez on_tiptoes Pokaż wiadomość
Najśmieszniejsze z tą pożalsięboże komunikacją miejską jest tak, że płacenie za przejazdy jest totalnie nieuzasadnione ekonomicznie. Opłaty z biletów pokrywają wyłącznie koszt produkcji biletów, kasowników, automatów do biletów, dystrybucji biletów, kanarów...

Wystarczyłoby zlikwidować bilety i opłaty nie byłyby potrzebne. Za wszelkie inne rzeczy (wynagrodzenie kierowcy, paliwo, kupno nowych autobusów itp) płaci ktoś inny (nie wiem czy z naszych podatków, czy to finanse miasta/gminy - w każdym razie nie są to pieniądze pasażerów wydawane bezpośrednio na bilety).

Korzyści z istnienia biletów są takie, że jest więcej miejsc pracy (kanarzy), więcej doszukać się nie mogę.
Teraz darmową komunikację miejską wprowadzono w Tallinie.... pozostaje wierzyć, że u nas też jest to kwestią czasu (choć śmiem wątpić, że krótkiego) . Tallińskie rozwiązanie jest świetne o tyle, że prawo do darmowej komunikacji mają zameldowani mieszkańcy ( i studenci do 19 roku życia), co sprawia, że więcej osób się tam melduje = tam płaci podatki. Dla miasta to sama słodycz

Aaaa nawet nie wiedziałam, że w Krakowie wprowadzono czterdziestominutówki.... dzięki bogu mam miesięczny, ufff.
Prawie genialne rozwiązanie (darmowe przejazdy dla zameldowanych), ale i bilety byłyby potrzebne dla przyjezdnych, i kanarzy, żeby sprawdzać uprawnienia, ale co tam... szczególiki Mądrości godne polityka.
6610e975c85461a73511d7b83bf3e01cd5d91d24_6487a38504e0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 21:52   #974
MotherHedgehog2
BAN stały

Cytat:
Napisane przez monika_sonia Pokaż wiadomość
Ja też się przejechałam na kupowaniu biletów na zapas . Jeździłam na studia zaoczne przez pół Polski i zawsze dojeżdżałam prawie spóźniona, więc żeby nie marnować czasu na latanie po kioskach albo płacenie więcej u kierowcy kupiłam bileciki na komunikację miejską na cały semestr do przodu. W międzyczasie kzk gop zmienił ceny i oczywiście nie kto inny a kanarek pewnego razu mnie poprosił o bilecik... Mandatu nie dostałam, tłumaczyłam się, że ja nie stąd i nie wiem o co chodzi .
Ale to nie jets tak, że będąc na okresowym, tym bardziej semestralnym mandat się nie należy? Skąd możesz pół roku wcześniej wiedzieć by oszczędzać kasę bo za jakiś czas będziesz musiała wywalić bilet do kosza?
Stary 2013-01-02, 21:56   #975
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
Napisane przez MotherHedgehog2 Pokaż wiadomość
Ale to nie jets tak, że będąc na okresowym, tym bardziej semestralnym mandat się nie należy? Skąd możesz pół roku wcześniej wiedzieć by oszczędzać kasę bo za jakiś czas będziesz musiała wywalić bilet do kosza?
Oczywiście, że się nie należy - ale monika_sonia pisała chyba o sytuacji, że kupiła bloczek (bloczki) biletów jednorazowych na zapas.
Stary 2013-01-02, 21:58   #976
Brangien
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez crystalmethod Pokaż wiadomość
Ochhh nie cierpię takich zagrywek
Kup przez internet w jakimś innym sklepie, na pewno wyjdzie taniej. W sieciach typu Saturn, MM, RTVEurocośtam jest najczęściej najdrożej, warto sprawdzać na ceneo/skąpcu i wtedy decydować się na zakup.
No właśnie nie... Akurat ten model wciąż - mimo podwyżki - jest najtańszy w Saturnie, ceneo, skąpiec i inne takie tak mówią w każdym razie.
Myślę, że zaczekam do końca tej oszukańczej "promocji".
Cytat:
Czasami, gdy wychodziłam wieczorem na miasto/na imprezę, to kupowałam też od razu bilet "powrotny"(żeby nie mieć w środku nocy/nad ranem problem ze znalezieniem automatu, szukaniem drobnych dla kierowcy itd.)
Dla mnie to nie jest coś dziwnego :-P
Dla mnie też nie, prawie zawsze tak robię.
Stary 2013-01-02, 21:59   #977
linka_12
Zadomowienie

Cytat:
Ale to nie jest tak, że monika_sonia kupiła zapas biletów jednorazowych na jeden semestr?
linka_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 21:59   #978
201604200942
Konto usunięte

z tymi biletami to ogłaszają wcześniej, że od tego i tego dnia (z pół rocznym wyprzedzeniem) bilety zdrożeją i można kupić dopłatę do biletu- jakieś 20-50 groszy.
a jak kupuje się bilet na pół roku to ta podwyżka już jest tam chyba uwzględniona.
201604200942 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 22:02   #979
monika_sonia
KOTerator

Cytat:
Napisane przez siarka40 Pokaż wiadomość
Oczywiście, że się nie należy - ale monika_sonia pisała chyba o sytuacji, że kupiła bloczek (bloczki) biletów jednorazowych na zapas.
Tak dokładnie.

Może ogłaszali, że podniosą cenę, ale ja tam bywałam dwa weekendy w miesiącu i poza uczelnię i akademik nosa nie wystawiałam, koleżanek miejscowych też nie miałam, a jak już były, to nie rozmawiałyśmy o podwyżkach cen biletów .

Na starych biletach musiałam jeździć z 3 miesiące .

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-01-02, 22:02   #980
vanilla_kate
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez monika_sonia Pokaż wiadomość
to uwaga, bo kzk gop planuje podwyżki w marcu albo kwietniu bo w końcu będziemy mieć ŚKUP (). A w 2012 podwyżki były od 1.04 (niestety nie byl to zart )

Cytat:
chodziło raczej o bilety jednorazowe

vanilla_kate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 22:06   #981
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nicRu Pokaż wiadomość
Co do podwyżek, to marzę tylko by nie tknęli okresowych w Krakowie...
wypluj te słowa! bo pozostanie jeździć autem, zwłaszcza że niedługo status studenta się skończy

Cytat:
Napisane przez wieczna eternity Pokaż wiadomość
zaczęłam się cieszyć, że moje cudowne, wsiórskie M-P-K ma tylko dwa rodzaje biletów [jednorazowych]- normalne[2,4 zł chyba] i ulgowe[1,2 zł, też chyba, dawno nie kupowałam tego świstka], żadnych minutowych ograniczeń

Eldorado!
tanio
Stary 2013-01-02, 22:06   #982
MotherHedgehog2
BAN stały

Cytat:
Napisane przez siarka40 Pokaż wiadomość
Aaaa, czyli jednorazowe wystarczające na semestr.
Stary 2013-01-02, 22:06   #983
monika_sonia
KOTerator

Cytat:
Napisane przez vanilla_kate Pokaż wiadomość
to uwaga, bo kzk gop planuje podwyżki w marcu albo kwietniu bo w końcu będziemy mieć ŚKUP (). A w 2012 podwyżki były od 1.04 (niestety nie byl to zart )
Już tam nie jeżdżę . Mnie złapali pod koniec maja, czyli na 4-5 zjazdach woziłam się na tańszych biletach .

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-01-02, 22:08   #984
boinnenazwybylyzajete
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vanilla_kate Pokaż wiadomość
też czytałam. żenada. pamiętam jak w kzkgop kilka lat temu były bilety dwustronne za 1,20 z czego uczącej się wystarczał w dwie strony, a teraz

Mother
Tell your children not to walk my way
Tell your children not to hear my words
boinnenazwybylyzajete jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 22:08   #985
monika_sonia
KOTerator

Cytat:
Aaaa, czyli jednorazowe wystarczające na semestr.
Studia zaoczne, 10 zjazdów + sesja, kupiłam powiedzmy 35 jednorazowych na dwa miasta .

Stary 2013-01-02, 22:13   #986
vanilla_kate
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez boinnenazwybylyzajete Pokaż wiadomość
też czytałam. żenada. pamiętam jak w kzkgop kilka lat temu były bilety dwustronne za 1,20 z czego uczącej się wystarczał w dwie strony, a teraz
a ja pamiętam jak na początku studiów płaciłam jakieś 134 zł za kwartalny. Teraz 174 zł, a od wiosny 190 . Boję się myśleć że za jakis czas jeszcze skończy mi się ulga, a jakoś mi niespieszno zdać to prawko.

vanilla_kate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 22:30   #987
new_me
Zadomowienie

Cytat:
Edit: Dziewczyny, właśnie znalazłam artykuł o tym, że taksówkarz który zgwłacił i okradł pasażerkę(głośno o tym było), jeździ teraz w lokowozie Wiecie może, jak ta sprawa się dalej potoczyła? Bo artykuł jest z lipca. Chociaż nigdy nie jeździłam z tą firmą, teraz to nigdy w życiu nie wsiądę do żadnego samochodu ich firmy

Link: http://krakow.gazeta.pl/krakow/1,358...lokowozie.html
zazwyczaj wracam z imprez taksowka i kiedys mialam nawet rozmowe z dalszymi znajomymi o tym ze dla mnie to najbezpieczniejsza opcja powrotu, gdy musze wracac sama, oni na to (w sumie nie mieli glupich argumentow) ze jade niewykluczone ze podpita z obcym facetem samochodem
a ten kierowca autobusu ktory zabil dziewczyne ktora "przespala" przystanek ?? strach sie bac..

new_me jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 23:05   #988
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez new_me Pokaż wiadomość
zazwyczaj wracam z imprez taksowka i kiedys mialam nawet rozmowe z dalszymi znajomymi o tym ze dla mnie to najbezpieczniejsza opcja powrotu, gdy musze wracac sama, oni na to (w sumie nie mieli glupich argumentow) ze jade niewykluczone ze podpita z obcym facetem samochodem
a ten kierowca autobusu ktory zabil dziewczyne ktora "przespala" przystanek ?? strach sie bac..
dokładnie chociaż ja zawsze wracam nocnym, autobus jest zazwyczaj pełen ludzi.
Stary 2013-01-02, 23:08   #989
new_me
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez WhiteCherry Pokaż wiadomość
dokładnie chociaż ja zawsze wracam nocnym, autobus jest zazwyczaj pełen ludzi.
czasem przyspieszam kroku jak wiem za ktos za mna idzie i wyciagam telefon, wysiadam na przystanku na ktorym nie zawsze sa tlumy ludzi
od przystanku do mieszkania musze przejsc tez kawalek, niby nie daleko ale taksowka odwozi mnie pod sama klatke...

Edytowane przez new_me
Czas edycji: 2013-01-02 o 23:09
new_me jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 23:18   #990
bowszystkotoiluzjajest
Zakorzenienie

Ja tam jak wracam nocnym, to wsiadam na pierwszym przystanku, a wysiadam na ostatnim O ile na pierwszym i kolejnych jest kupa ludzi, to już w mojej dzielnicy się ładnie wypróżnia i ostatnie 3 przystanki już mało osób, a na ostatnim bardzo często wysiadam już tylko ja jedna. Z autobusu do domu mam jakieś 5 minut pieszo. Wychodzę na miasto co weekend. Jeszcze żyję.

A z taksówką też miałam przygody, m.in. wracałam nią z sąsiedniego miasta - 35km za 30zł - nieopłacalne dla kierowcy strasznie, ale pewnie tak to by wracał z kursu pusty, więc zawsze coś. Taki mógł przecież nie włączyć licznika, że niby wraca pusty, i zatrzymać się w lesie i nas zabić.
Nawet przez myśl by mi nie przeszła taka sytuacja, ale jak czytam te linki z wiadomościami.... SKAD SIE BIORĄ TACY LUDZIE? zwyrodnialcy, zabójcy itd..... co ma w mózgu taki kierowca autobusu, który jeździ codziennie normalnie, aż pewnego razu zachce mu się zabić jakąś dziewczynę?
bowszystkotoiluzjajest jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości