Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011 - Strona 24 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Kochane głosujemy na kolejny tytuł zapraszam
Testować nerwy swojej mamy lubię, psocę, niszczę, krzyczę, rozrabiam i gubię. 5 10,64%
Tu tupnę nóżką, tam krzyknę "nie", niech siwych włosów przybędzie mamie. 1 2,13%
Daj mi, nie ciem i łaa łaa - krzyczy wciąż gromadka ta. 1 2,13%
Niewinne oczka jak aniołek mam, ale prawdziwy hardcore wnet pokażę wam 7 14,89%
Zdania układamy, co raz wiecej z rodzicami rozmawiamy. 0 0%
My tu gadu-gadu, a dzieciaki dają w zabawach czadu. 0 0%
Bunt dwulatka przyszedl wiosna i mamy minę "radosna" 0 0%
Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś przetrwamy 26 55,32%
Dzieci nasze już w domach znudzone, gdzie ta wiosna? , pytaja one 1 2,13%
Rożki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną 6 12,77%
Głosujący: 47. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-02, 22:18   #691
marzena_S
Zadomowienie

Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011

Justyna, Nasza forumowa zołzo kochana STO LAT!!!!
Jednym słowem wizyta udana, czekamy na fotorelację.
Sąsiad już był w % sylwestrowym nastroju, że taki numer wywinął?

Carmela HELP- zauważyłam ślady odwapnienia na jedynkach i dwójkach u Hani. Co robić z tym faktem, pokazać się u stomatologa? Nie ma mowy, żeby wypiła mleko modyfikowane czy krowie. (tu pewnie tkwi problem) Za to zjada inne produkty bogate w wapń- ryby, brokuły, szpinak, sery itd. Znalazłam taki preparat polecane przy odwapnieniu zębów http://allegro.pl/listing.php/search...g=tooth+mousse, mogłabym go zastosować u niej?

Stronczku, ale sąsiedzi Was urządzili, bardzo współczuję. Dobrze, że już jesteś z Nami.

Teliczku, wszystko wskazuje na to, że Was odwiedzimy, bo będziemy wracać sami. Pytanie tylko czy Nas przyjmiecie na kawę.

Aaniu, cacy jak najbardziej się należało w takiej sytuacji- niemożliwy jest.
Paskudne to choróbsko go dopadło, niech szybko zdrowieje.

Witaj Sweet, mów co tam u Was? Zbłąkaną owieczkę przyjmiemy, jeśli pokaże Nam aktualne zdjęcia Igora.

---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ----------

Ellika, i U Was szpital na całego- zdrówka.

Ciotki, dziękuję w imieniu Hani za wszystkie komplementy.
Stary 2013-01-02, 22:24   #692
iustyna1
Wtajemniczenie

Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
Justyna, Nasza forumowa zołzo kochana STO LAT!!!!
Ej Ty, weź się
(dzięki )

Na szczęście sprawa aut na dobrym torze (nie chcę pisać szczegółów ).

Aaniu Adaś mistrz . Zdrówka!
Marzena widziałam wygibasy Haniołka, mogłaby z Adasiem Aani wywijać .
Brumek, Ellika Zdrówka!
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 23:13   #693
Natka_
Zakorzenienie

Dobry (późny) wieczór

Niestety Domek na wieczór znowu zrobił dwie luźne kupy Rano o stałej porze normalna a tu na wieczór suprise... Dziewczyny, mam wrażenie że to po rosole. Ostatnio jak miał to jadł rosół i dzisiaj też mu zrobiłam. Możliwe? Zobaczę co jutro będzie. Pije normalnie, więc jest ok, ale skąd to dziadostwo
Jeszcze na wieczór wszedł na łóżeczko po szczebelkach do góry, spadł i trzasnął głową w nasze łóżko Czerwona krecha i guz jak malowany

Dzisiaj byliśmy na kulkach, Domek uwielbia towarzystwo dzieciaków. Wbiega na salę i zapomina o matce Na koniec nie dało się go stamtąd wyciągnąć.

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

a u Was jak, spokój ostatnio?

U nas ostatnio spór o księdza Teściowa nie może pojąć jak ja mogę nie lubić ich księdza (próbowała mnie namówić na kolędę u nich, bo wie że jadę do mojej mamy)... Gdyby wiedziała o nim tyle co ja to pewnie miała by takie samo zdanie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość

Dzień dobry
U nas - o dziwno - noc troszkę lepsza. O dziwo, bo wieczór był bardzo kiepski i spodziewałam się, że w nocy Tymuś nie da rady spać. A kasłał mniej niż poprzedniej nocy. I przez nosek część nocy oddychał nawet. Więc może idzie ku lepszemu

A za oknem piękny listopad Szaro, buro i leje.
Jak w dzień Tymonek?

Cytat:
Napisane przez Iwa_iw Pokaż wiadomość
hej dziewczyny
mam nadzieję, że będę od dzisiaj już na bieżąco bo czasu było jak na lekarstwo

zdrówka dla wszystkich chorowitków!!!
u nas od naprawdę baaaardzo dawna dziewczyny nawet kataru nie mają. ciekawe jak długo sielanka potrwa

załączam parę zdjęć i wpadnę wieczorkiem
Jak miło zobaczyć twoja rodzinkę Dziewczynki bardzo podobne do siebie!

Cytat:
Napisane przez ela_86 Pokaż wiadomość
heloł
ja się pochwaliłam, że dziecko zdrowe w poniedziałek no i mam....
nawrót ma od wczoraj
znów gorączka, brzydki kaszel, a teraz zaczyna mu się z nosa lać
byłam u lekarki, na razie nic groźnego, ale w pt do kontroli, żeby go osłuchała czy nie schodzi niżej
eh...
leży bida teraz u nas w łóżku ii ogląda bajki
nie ma siły się ruszać, nigdy tak długo się nie skupił na bajce
a dziś cały dzień marudzi i wisi na mojej nodze....

a Sylwester w domu, bo tż nadal chory, siedzi na zwolnieniu
tylko ja się jeszcze trzymam o dziwo!
oglądaliśmy Igrzyska śmierci. o 22 poszlismy spac, ale obudzily nas wybuchy w sensie petardy
Johny sie obudzil z placzem, więc pokazałam mu fajerwerki skutkiem czego potem przez 2 godziny nie mógł zasnąć.....

bidny jest.... takie ma malutkie zmeczone oczka, załzawione od kataru który leje się wodą z nosa ((

sorry, że o sobie tylko
Zdrówka!!
Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
Natka odkurzacz fajny! Ale dla leniwych, bo pewnie Perfekcyjna Pani Domu by nie była zadowolona
Nastawiam sobie jak wychodzimy, wracamy i posprzątane
Szukam pomocy do domu

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Hello!

My już po "wystrzałowym" sylwku. Fajnie było, Lilce zęby wychodziły, chłopaki się dogadywali (mali i duzi), Zuz przemęczona. Głośno, szybko, z krzykami, płaczem, marudzeniem i WSPÓLNYM GOTOWANIEM . Dałyśmy jakoś radę. Nasi faceci się świetnie dogadują, wstępnie najeżdżamy Ulków na majówkę .

W Sylwestra sąsiad przydzwonił w nasze 3 samochody (Ulki, mojego brata, który jest pod naszą opieką i nasz), także nowy rok zaczęliśmy bombowo. Nasza "babunia" pewnie do kasacji, bo nie opłaca sie robić, to prawie zabytek... Na szczęście Ulki auto najmniej oberwało i dali radę wrócić do domu. Oprócz aut były straty w postaci przypalonego blatu i zjedzonego buta Lilki .

Dzień po Sylwku był ciężki, bo poszliśmy o 4.00 spać a dzieciaki wstały przed 9.00. Ale było super . Zdjęcia jak zgram, to wrzucę w klubie.
Alez Wam zazdroszczę wspólnego sylwka!

A sąsiad ładnie Was zalatwił

Cytat:

Adaś nauczył się już kiedyś czyścić nos, sam wyciera, trochę dmucha. Dziś babcia stała z nim przy oknie i mówi mu "musimy nos wytrzeć" no to chłopak złapał co miał pod ręką. Babcia miała pecha bo trafiło na firankę I jeszcze sam sobie "cacy" po głowie zrobił, za to że pięknie wyczyścił

Byliśmy u pediatry, niestety pani stwierdziła początki "atypowego" zapalenia oskrzeli i stan zapalny w uchu. Dostał antybiotyk, za tydzień mamy się pokazac, chyba że nie będzie poprawy to wcześniej.
-aparat!
--Ojej Oby szybciutko wyzdrowiał

Stronczku, ale miałaś sylwestra

Cytat:
Napisane przez ellika Pokaż wiadomość
Ja w końcu gorączki nie mam kaszlę jak gruźlik na zmianę z KArolcią, która ma niestety nawrót kataru. Tż w końcu też katar złapał - no i oczywiście moja grypa przy jego katarze to pikuś boszzze co za maruda.
Mam L4 do wtorku, to się wykuruję na szczęście.
Karolcia bidulka o 20tej spać chodzi ostatnio, co nie jest normalne w jwj przypadku. ja w sumie tez szybko spać chodze.
Zdrówka dla Was
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 23:58   #694
mme_audrey
Raczkowanie

Dzień dobry wieczór

Marzena, Hania ma artystyczną duszę

brumek, dobrze, że noc lepsza. Mam nadzieję, że w ciągu dnia też było ok i zdrowia dla Męża!

Shira_83
, oby było już tylko lepiej

Stronczek27
, sąsiadom trzeba "podziękować" za atrakcje, jakie Wam zapewnili

ela_86
, zdrowia!

Carmela, a ten odkurzacz dobrze sierść zbiera?

telik, trzymam kciuki, aby udało się spełnić postanowienia! ja mam w sumie tylko jedno - zacząć robić brzuszki (od jutra :P)

iustyna, będziecie mieli co wspominać fajnie, że znów się zobaczycie szkoda samochodów - sąsiad po % zaszalał?

aania, to teściowa musiała być zaskoczona niech Adaś szybko wraca do zdrowia!

ellika, zdrowia!

iustyna, życzenia przyjmujesz Samych wyjątkowych, niezapomnianych chwil!

Natka_, nie mam pojęcia, skąd te rzedkie kupy wyściskaj małego kaskadera
mme_audrey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 00:18   #695
brumek
Zakorzenienie

Justyna, wydało się! To sto lat (a tam sto - dwieście!!!) także ode mnie!

Uff, dotarłam i ja. Teraz przez ten projektor to już ani sekundy czasu nie mam i mnie z pracy wywalą Bo zamiast pracować albo Was czytać siedzimy całe wieczory i oglądamy stare seriale z vod

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Sąsiedzi nasi (ci z gory) ładnie nas załatwili. Na drugi dzien po świętach pojechali do rodziców a w zamian za to ktos u nich mieszkał przez ten czas (chyba siostra sąsiadki). Imprezy dlugo w noc, muzyka, śmiechy, tupanie jakby stado sloni lazilo ( pisalam Wam ze w tym budownictwie wszystko slychac, rozumiem kazde slowo jak sasiad przez tel gada) Wiki nie mogła spać, my tez. Byłam bliska juz policję wzywać ale sie powstrzymalam.
Wrrr, paskudna sytuacja Przykro, że tak Was urządzili. Akurat w dni, kiedy człowiek chce sobie poświętować i nacieszyć się spokojem...

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Nie wiem co dzisiaj mam ze sobą zrobić. Muszę powoli dojść do siebie po świętach, sylwestrze i pobycie męża w domu ( miał wolne od 22.12 do wczoraj ). Codziennie wstawał rano do małego, zmieniał mu pampersa, przebierał, dawał śniadanko i byli cichutko żebym mogła dospać Człowiek szybko do dobrego się przyzwyczaja
Anioł nie facet!!!

Cytat:
Napisane przez DDewik Pokaż wiadomość
My w Sylwestra pojechaliśmy do znajomych, było bardzo miło i wesoło, tylko szkoda ze tak krótko(do 23 byliśmy, Borysek tak wytrzymał, drzemkę mu w dzień troszkę przesunęliśmy).
Borysek przespał cała noc(do 9), my siedzieliśmy do 2 popijając winko.
No to pięknie Wam syn dał poświętować

Cytat:
Napisane przez Iwa_iw Pokaż wiadomość
hej dziewczyny

załączam parę zdjęć i wpadnę wieczorkiem
Że dziewczynki podobne to już wcześniej było dobrze widać. A teraz widać, kto jest pierwowzorem To całe Ty

Cytat:
Napisane przez ela_86 Pokaż wiadomość
heloł
ja się pochwaliłam, że dziecko zdrowe w poniedziałek no i mam....
nawrót ma od wczoraj
znów gorączka, brzydki kaszel, a teraz zaczyna mu się z nosa lać
byłam u lekarki, na razie nic groźnego, ale w pt do kontroli, żeby go osłuchała czy nie schodzi niżej
Zdrowia!!!

Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość
hej........

Czy ktoś mnie tu jeszcze pamięta?????
Wszelki duch!

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
1) czyli inhalacje już bezproblemowe? Dzielny gość
2) woooow odlot uwielbiam u nas podobnie tyle ze na ekranie Sylwester z 2, na kolacje pizza ze szpinakiem, a toast piwem pszenicznym
3) to Tzta naprawdę niezłe wzięło
1. Bezproblemowe ale bez maseczki. Tylko tak z rurką przy nosie. Sam sobie trzyma i sam dolewa soli fizjologicznej. A jak ma już dość to sam wyłącza i idzie A ja pękam z dumy
2. My się parę lat przymierzaliśmy, żeby go obejrzeć, kupiliśmy płytkę już dawno i w końcu się udało. Ładny. I ma, jak dla mnie, najpiękniejszą historię miłosną, pokazaną w 3 minuty w dziejach kina
3. Ano wzięło. Biedny jest, fakt. Ale narzeka trochę niewspółmiernie chyba jednak
Dziś mu mówię, że Tymuś taki mały jest, chory bardziej, a nie narzeka. A mąż na to "Bo on jeszcze nie umie. Ale nie martw się Tymuś, tatuś Cię szybko nauczy" Będę miała wesoło kiedyś
Stary 2013-01-03, 00:25   #696
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
My już po "wystrzałowym" sylwku. Fajnie było, Lilce zęby wychodziły, chłopaki się dogadywali (mali i duzi), Zuz przemęczona. Głośno, szybko, z krzykami, płaczem, marudzeniem i WSPÓLNYM GOTOWANIEM . Dałyśmy jakoś radę. Nasi faceci się świetnie dogadują, wstępnie najeżdżamy Ulków na majówkę .

W Sylwestra sąsiad przydzwonił w nasze 3 samochody (Ulki, mojego brata, który jest pod naszą opieką i nasz), także nowy rok zaczęliśmy bombowo. Nasza "babunia" pewnie do kasacji, bo nie opłaca sie robić, to prawie zabytek... Na szczęście Ulki auto najmniej oberwało i dali radę wrócić do domu. Oprócz aut były straty w postaci przypalonego blatu i zjedzonego buta Lilki .

Dzień po Sylwku był ciężki, bo poszliśmy o 4.00 spać a dzieciaki wstały przed 9.00. Ale było super . Zdjęcia jak zgram, to wrzucę w klubie.
O rany, ale przygody Niesamowite, ze tak się Wasze rodzinki dopasowały Szkoda tylko, że nie mieszkacie (Ty nie mieszkasz ) bliżej.

A ten sąsiad to wjechał w Wasze zaparkowane na podjeździe czy coś?

Cytat:
1.
Adaś nauczył się już kiedyś czyścić nos, sam wyciera, trochę dmucha. Dziś babcia stała z nim przy oknie i mówi mu "musimy nos wytrzeć" no to chłopak złapał co miał pod ręką. Babcia miała pecha bo trafiło na firankę I jeszcze sam sobie "cacy" po głowie zrobił, za to że pięknie wyczyścił

2. Byliśmy u pediatry, niestety pani stwierdziła początki "atypowego" zapalenia oskrzeli i stan zapalny w uchu. Dostał antybiotyk, za tydzień mamy się pokazac, chyba że nie będzie poprawy to wcześniej.
1. Brawo! Aniu, a jak go uczyłaś. Bo właśnie wczoraj postanowiłam sie do tego zabrać i Tymcia nauczyć, ale pierwsza próba nie wypaliła
2. Ojoj, przykro mi Kuruj się, Adasiu nasz słodki Jaki macie antybiotyk?

Cytat:
Ja w końcu gorączki nie mam kaszlę jak gruźlik na zmianę z KArolcią, która ma niestety nawrót kataru. Tż w końcu też katar złapał - no i oczywiście moja grypa przy jego katarze to pikuś boszzze co za maruda.
Mam L4 do wtorku, to się wykuruję na szczęście.
Karolcia bidulka o 20tej spać chodzi ostatnio, co nie jest normalne w jwj przypadku. ja w sumie tez szybko spać chodze.
Nieźle Was dopadło. Ale w końcu musi przejść!

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Niestety Domek na wieczór znowu zrobił dwie luźne kupy Rano o stałej porze normalna a tu na wieczór suprise... Dziewczyny, mam wrażenie że to po rosole. Ostatnio jak miał to jadł rosół i dzisiaj też mu zrobiłam. Możliwe? Zobaczę co jutro będzie. Pije normalnie, więc jest ok, ale skąd to dziadostwo
Jeszcze na wieczór wszedł na łóżeczko po szczebelkach do góry, spadł i trzasnął głową w nasze łóżko Czerwona krecha i guz jak malowany
Kurczę, od rosołu Możesz jeszcze jeden test zrobić po kilku dniach i jak się powtórzy, to będziesz mieć pewność... A wcześniej jadał taki sam rosół?

I ucałowania w stłuczoną główkę

A Tymuś dalej smarka i charczy. Smarka więcej, charczy mniej, więc może powoli będzie przechodzić
Stary 2013-01-03, 07:36   #697
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
to się uśmiałam
Jeju to się porobiło biedny Adaś, trzymam kciuki żeby się szybciutko wyleczył

dla Was też zdrówka!

marzenko, iustynko
Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
U nas ostatnio spór o księdza Teściowa nie może pojąć jak ja mogę nie lubić ich księdza (próbowała mnie namówić na kolędę u nich, bo wie że jadę do mojej mamy)... Gdyby wiedziała o nim tyle co ja to pewnie miała by takie samo zdanie

rozbrajają mnie te jej pomysły
no i
Biedny Domek

Cytat:
3. Ano wzięło. Biedny jest, fakt. Ale narzeka trochę niewspółmiernie chyba jednak
Dziś mu mówię, że Tymuś taki mały jest, chory bardziej, a nie narzeka. A mąż na to "Bo on jeszcze nie umie. Ale nie martw się Tymuś, tatuś Cię szybko nauczy" Będę miała wesoło kiedyś

No wiesz, tak się z ciężko chorego mężczyzny śmiać?
a swoją drogą, zawsze wtedy myślę, co oni by zrobili gdyby mieli rodzić?

Cytat:
1. Brawo! Aniu, a jak go uczyłaś. Bo właśnie wczoraj postanowiłam sie do tego zabrać i Tymcia nauczyć, ale pierwsza próba nie wypaliła
2. Ojoj, przykro mi Kuruj się, Adasiu nasz słodki Jaki macie antybiotyk?

1. TŻ go uczył, w sumie dość szybko mu poszło, pokazał kilka razy i załapał. Do nauki takich rzeczy to TŻ pierwszy
2. przepisała nam Sumamed.

Jadę na usg niby niedawno miałam, ale to akurat jest na nfz, to szkoda żeby skierowanie przepadło a maluszka chętnie podejrzę

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 08:00   #698
jacieeeee
Wtajemniczenie

Hejo.
Jade zaraz do pracy. Pierwszy dzien po urlopie Niech mnie ktos przytuli, bo mi sie nie chce ze hej.

Sweet witaj

Nas w tamtym roku ominela koleda i mam nadzieje, ze w tym roku tez tak bedzie. Nawet kropidla nie mam.

Wczoraj robilismy Domkowi powtorke ob bo po szpitalu jeszcze mu spada. Dzis wynik

W przyszlym tygodniu trzeba sie wybrac na szczepienie. Dominik na razie nie daje sie wirusom, choc mam wrazenie ze ma chrypke, troche glos zmieniony.

Milego dnia Kochane. Ja znowu jak po ogien

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 09:00   #699
SweetAngel1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość

Sweet Ja pamietam jaka przeprowadzka? Jak z babka? Pracujesz?
żanetka ....... przeprowadziliśmy sie od babki i mieszkamy sami....... jest o niebo lepiej cisza spokój.......
nie pracuję jestem na wychowawczym i pobieram dodatek do zasilku rodzinnego z tytulu urlopu wych. Niewiele ale zawsze na pieluchy i podżerki Igiego jest

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
cześć Sweet
jak Igorek?
Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
dobrze Cię widzieć
Jak u was
Jak Igorek?
Madziulka, Telik

dziekuje za pamięć Igorek to kawał łobuziaka żywe sreberko......... rośnie jak na drożdżach

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
Sweet wracaj i opowiadaj co u Was!
ooooo........ moglabym ksiazke napisac

Cytat:
Witaj Sweet, mów co tam u Was? Zbłąkaną owieczkę przyjmiemy, jeśli pokaże Nam aktualne zdjęcia Igora.
pokaza pokaze

Cytat:

Wszelki duch!
kłaniam się pani

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Sweet witaj
witam

zdjęcie dodałam tak teraz wygląda Igorek.......
posiada 10 ząbków ma 92 cm i wszędzie go pełno

Obecnie choruje w swieta mial zapalenie gardła wczoraj skonczyl leki i na kontroli u lekarza dowiedzielismy sie ze ma zapalenie dziasel bo ida mu 4 zabki na raz wiec jest mega maruders......

Ja zreszta tez swieta przechorowałąm a Sylwestra spedzilam bardzo zdrowo b oz antybiotykiem ......
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg kic.jpg (96,5 KB, 67 załadowań)

Edytowane przez SweetAngel1984
Czas edycji: 2013-01-03 o 09:11
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 09:22   #700
patik87
Zakorzenienie

Justyna oj wesoło mieliście, niezapomniany sylwester jednym słowem. Gościo był pewnie po %? dobrze że Ulki wrócili do domu

Ania biedny Adaś. U nas sumamed nie pomógł nawet na gardło. to ten 3 dniowy macie? czy inny?

Jaciee jak ob nie będzie w normie to lepiej zrobić crp i będzie wiadomo czy jest ok.

Mamad no widziałam w tv zakopiankę zakorkowaną. Fajnie że pojechaliście, napewno dobrze ci zrobił wypad.

Natka
hm.. może być do rosołu. Koleżanki syn wymiotuje po rosole. Za cięzki, za tłusty czy co?

Elika zdrówka dla Was! Odpoczywaj na l4. A jak z mamą? ciut lepiej?

Brumek my też zabraliśmy się za oglądanie filmów. Wczoraj 2 czarny łabędź i the rider. Ten łabędź był tak reklamowany, a mi sie nic a nic nie podobał. Jednak nie dla mnie siedzenie po nocach dzisiaj jestem zwłoki.
Stary 2013-01-03, 09:24   #701
83monia
Zakorzenienie

Cytat:

2. My się parę lat przymierzaliśmy, żeby go obejrzeć, kupiliśmy płytkę już dawno i w końcu się udało. Ładny. I ma, jak dla mnie, najpiękniejszą historię miłosną, pokazaną w 3 minuty w dziejach kina
masz racje, ja nie moge ogladac bo mi sie łza kreci w oku. a artur lubi ten film z "balonikami"
ogolnie po urodzeniu dzieci jestem mega wrazliwa. jak w kosciele spiewaja lulajze jezuniu mam łzy w oczach, jak chrzcza dzieci, prawie rycze, cmentarze dzieciece to juz wogóle porażka...

---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ----------

sweet - jak słit ze jestes

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 10:34   #702
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
zdjęcie dodałam tak teraz wygląda Igorek.......
posiada 10 ząbków ma 92 cm i wszędzie go pełno
Zmienił sie nie do poznania! Nie ma śladu po dawnym bobasku, teraz jest chłopiec

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Brumek my też zabraliśmy się za oglądanie filmów. Wczoraj 2 czarny łabędź i the rider. Ten łabędź był tak reklamowany, a mi sie nic a nic nie podobał. Jednak nie dla mnie siedzenie po nocach dzisiaj jestem zwłoki.
Ja byłam Czarnym Łabędziem zachwycona. I poruszona.
Ja też zwłoki dzisiaj

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
masz racje, ja nie moge ogladac bo mi sie łza kreci w oku. a artur lubi ten film z "balonikami"
ogolnie po urodzeniu dzieci jestem mega wrazliwa. jak w kosciele spiewaja lulajze jezuniu mam łzy w oczach, jak chrzcza dzieci, prawie rycze, cmentarze dzieciece to juz wogóle porażka...
No proszę, Monia, ciągle się czegoś nowego o Tobie dowiadujemy Ja bym obstawiała, że Ty jesteś twarda babka, której filmy nie wzruszają. Ja też ryczę. I faktycznie od kiedy jest Tymuś tez bardziej.
Wczoraj widziałam reklamę tego nowego filmu Bejbi Blues. Reżyserka ta, co Galerianki zrobiła. I choć bym chciała obejrzeć, bo na pewno ciekawy, to chyba się nie odważę. Bo nie jestem w stanie teraz patrzeć, jak ktoś krzywdzi dziecko. Rozwala mnie to. A tam zdaję się takie cuda właśnie są

Dzień dobry
U nas kolejna atrakcja - Tymuś obudził się o 4 i nie spał do 7. Równo 3 godziny z nim siedziałam. Myślałam, że tego nie przeżyję. Więc znowu spałam 3 godziny, jak za czasów zapalenia ucha. No i było identycznie, jak wtedy. A ostatnie noce - mimo kaszlu i kataru - były już dużo lepsze. Spał jak kiedyś, nie było takich numerów. Więc od razu zaczęłam się zastanawiać, czy aby nie ma czegoś na rzeczy znowu
Tym bardziej, że wydzielina z noska zrobiła się żółtawa, a dotąd była przezroczysta...

Edytowane przez brumek
Czas edycji: 2013-01-03 o 23:41
brumek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 10:44   #703
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Justycha

Cytat:
Carmela HELP- zauważyłam ślady odwapnienia na jedynkach i dwójkach u Hani. Co robić z tym faktem, pokazać się u stomatologa? Nie ma mowy, żeby wypiła mleko modyfikowane czy krowie. (tu pewnie tkwi problem) Za to zjada inne produkty bogate w wapń- ryby, brokuły, szpinak, sery itd. Znalazłam taki preparat polecane przy odwapnieniu zębów http://allegro.pl/listing.php/search...g=tooth+mousse, mogłabym go zastosować u niej?
Pokaż sie stom. dla pewności. Pamiętam że słoneczo dla Maksia miała tooth musa, my tez amy ale nie smaruje bo zapominam

Cytat:
Napisane przez mme_audrey Pokaż wiadomość
Carmela, a ten odkurzacz dobrze sierść zbiera?
Kłaki zbiera idealnie!

Cytat:
. Wczoraj 2 czarny łabędź i the rider. Ten łabędź był tak reklamowany, a mi sie nic a nic nie podobał. Jednak nie dla mnie siedzenie po nocach dzisiaj jestem zwłoki.
Czarny Łabędź wypas!!!!!!!!!

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 10:48   #704
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

U nas Agata też obudziłą się o 23 i nie dała się odłożyć. Na sczęście wołała tata tata, przylepiła się jak ośmiornica, no i spała z nami.

A ja wczoraj poćwiczyłam z Zuzką i mam zakwasy w tyłku i ramionach, ze masakra

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 10:58   #705
DaKaro
Zadomowienie

Puk puk .

Trzeci raz pisze tego posta, Malwiś ciągle mi coś naciska i kasuje...

Z każdym dniem jest lepiej, choć Święta były trudnym czasem dla całej rodziny. Mnie dopadło jakieś chroniczne przemęczenie - jelitówka trwała kilka dni, ale dzisiaj jest już lepiej. Przygotowania do stypy, później Święta, stres - wszystko na raz się złożyło i organizm po prostu nie dał rady. Ale jak już pisałam dochodzę do siebie. TŻt ma lepiej, wyjdzie do pracy, wyłączy się na kilka godzin, a my z Malwinią cały dzień praktycznie same (chyba, że teść akurat nie idzie do pracy).

Z wiosną może w końcu ruszymy z budową, kupiliśmy projekt, czekamy na pozwolenie na budowę.

Podczytam Was trochę.

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 11:06   #706
Gomra
Zakorzenienie

GG do Gomra

Hej

Karol już lepiej, jutro tylko muszę go wziąść na kontrol bo nie podoba mi sie jego kaszel, jak go zaatakue to aż małemu na wymioty się ma.
Gomra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 11:52   #707
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość

Nas w tamtym roku ominela koleda i mam nadzieje, ze w tym roku tez tak bedzie. Nawet kropidla nie mam.
serio? kropidło musisz mieć ?? u nas tylko miseczkę z wodą trzeba przyszykować a kropidło ksiądz ma swoje (ministranci je noszą )

hej mamole

widzę,że choróbska nie odpuszczają , dla wszystkich zdrówka

Brumku zmiana koloru kataru oznacza kolejny etap
Natka a wcześniej nie było problemów po rosołku ??

Sweet witaj

my po kontroli, jest ok
teraz w domu siedzimy,żeby młody niczego nie złapał i 11 stycznia na szczepienie w końcu

my też wieczorem nadrabiamy zaległości filmowe,przedwczoraj dom snów , wczoraj druhny (polecam, fajna komedia) a dziś tunel horror dokumentalizowany

Edytowane przez dziubek79
Czas edycji: 2013-01-03 o 11:54
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 12:16   #708
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Hej

DaKaro witaj co sie tam u Was stało? Bo chyba nie doczytalam

Dziubku fajnie ze Jestes znów z nami. Brakowało tu Ciebie. I chyba humor jakby lepszy, co?

Sweet ale Igorek fajny chłopak
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 12:22   #709
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Hej

Dziubku fajnie ze Jestes znów z nami. Brakowało tu Ciebie. I chyba humor jakby lepszy, co?

mnie też było źle bez Was
a humor hmm róznie bywa ale próbuję "wrócić do życia" i mam nadzieję,że ten rok będzie lepszy !!
Stary 2013-01-03, 12:40   #710
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość

a humor hmm róznie bywa ale próbuję "wrócić do życia" i mam nadzieję,że ten rok będzie lepszy !!
Wierze ze tak i z całego serca Ci tego zycze
Stary 2013-01-03, 12:42   #711
anka_1984
Raczkowanie

Telik - nawet jak zapału wystarczy do marca to i tak dobrze, ja postanowień nie robię, żeby nie mieć poźniej wyrzutów, że nie zrealizowałam

natka - a nie wychodzą nowe ząbki?

justyna - rzeczywiście sylwester będzie pamiętny, a sąsiad to się popisał, zapewne teraz będzie się Wam w pas kłaniał.

ania - zaskakują mnie umiejętnosci Adasia

carmel - a jak odkurza przy meblach, w narożnikach?

brumek - biedny Tymuś i tż, a wybierasz się z nim (nimi) do pediatry, czy na razie czekasz?

sweet - ale sweet synuś

jacie - jak wyniki?

dakaro - nowy rok na pewno będzie dla Was pomyślny!

gmora - dobrze, że już lepiej u Karolka, a Ty juz też zdrowa?

Dziewczynki- nie piszecie dużo - dzięki temu jestem na bieżąco

Sylwester spędziliśmy u mojego brata - dawno się tak dobrze nie bawiłam! Mały został z moimi rodzicami, o 12 się obudził i chciał koniecznie oglądać wystrzaly i podobno było tylko słychać bam, bam. Jak wróciliśmy i uslyszał nasze glosy to też się przebudził - wzięliśmy go do siebie do łóżka, a on chciał nam opowiedzieć co się działo... , musiałam wstać z lłóżka postawić na parapecie a on pokazując na zewnątrz robił bam bam

Dziewczyny i dzieciaczki - kurujcie się!!!!!
Ja mam obawę czy mały czegoś nie podłapał... Mój 6 letni bratanek strasznie kaszlał, ale nie miałam sumienia powiedzięć, żeby nie przychodził, bo zarazi małego W końcu moi rodzice to jego dziadkowie, a wiem, że jeśli zwróciłabym uwagę bratu/bratowej to pewnie stwierdziliby że jestem przewrażliwiona. Wczoraj byli z nim u lekarza -i okazalo się że ma początki zapalenie oskrzeli
Czekam u nas w dmou na rozwój sytuacji, na szczęsice tfu tfu nic się na razie nie dzieje.

Wszyscy piszą o wieczorach filmowych, ja wiecozramy czytam książkę "Niemiecki benkart" (Ania czytałaś?), tak się wkręciłam, że zapominam o obowiazakch domowych..

---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ----------

myha, eve - gdzie jesteście, przyszłe i obecne mamusie?
anka_1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 12:47   #712
patik87
Zakorzenienie

Cytat:
serio? kropidło musisz mieć ?? u nas tylko miseczkę z wodą trzeba przyszykować a kropidło ksiądz ma swoje (ministranci je noszą )

hej mamole

widzę,że choróbska nie odpuszczają , dla wszystkich zdrówka

Brumku zmiana koloru kataru oznacza kolejny etap
Natka a wcześniej nie było problemów po rosołku ??

Sweet witaj

my po kontroli, jest ok
teraz w domu siedzimy,żeby młody niczego nie złapał i 11 stycznia na szczepienie w końcu

my też wieczorem nadrabiamy zaległości filmowe,przedwczoraj dom snów , wczoraj druhny (polecam, fajna komedia) a dziś tunel horror dokumentalizowany
u nas też kropidło musi być. Wogóle cały ten zestaw kolędowy. Świece i krzyż.

Cytat:

i tak trzymaj

Telik przeczytałaś greya? ja chyba rzucę, jest wiele lepszych ksiażek, dochodze do 200 strony, nie dla mnie.
Stary 2013-01-03, 12:50   #713
DaKaro
Zadomowienie

Stronczku moja teściowa zmarła, miała 54 lata. Teść w jednym roku pochował mamę i żonę...

Dziubku również wkraczam w ten rok z takimi nadziejami, musi być lepiej!

Ja ostatnio pochłaniam kryminały. Znacie może twórczość Dennisa Lehane? Przeczytałam "Wypijmy nim zacznie się wojna", a teraz czytam "Wyspę skazańców". Baardzo duże wrażenie zrobił też na mnie Cody McFadyen w "Cieniu:. Czytałyście może? Rewelacja!

---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ----------

U nas już po kolędzie. Nawet księdza nie widziałam, bo nie byłam w stanie z łózka wstać.

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 12:53   #714
patik87
Zakorzenienie

DaKaro ja dobrze pamiętam, jeszcze w poczekalni pisałaś że teściowa ma raka? 54 lata, taki młody wiek, straszne. Wielka tragedia... współczuję.

Nie znam tych ksiażek o których piszesz. Muszę gdzieś wytrzasnać jeźdźca miedzianego.
Stary 2013-01-03, 12:54   #715
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
u nas też kropidło musi być. Wogóle cały ten zestaw kolędowy. Świece i krzyż.

i tak trzymaj
u nas tylko krzyż i świece plus miseczka z wodą, widać ,że w różnych regionach i w tym różne zwyczaje

Cytat:
Wierze ze tak i z całego serca Ci tego zycze
wiem powtrzam sie ale co tam
Stary 2013-01-03, 12:55   #716
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Hejo!

Sweet witaj! Igorek sliczny blondasek Widze, ze ma brzuszek jak moj Antos.

Dziubek co szczepicie? Antek ma w plecy MMR, ale ciagle ma katar i nie chce takim go szczepic.

Wlasnie Natko powiedz mi, bo pisalas, ze Domek ma ten katar non stop, jak szczepilas go na MMR, to tez go mial, czy akurat byl spokoj?

Zanetko pytalas o dzieciaki w pokoju. Tak, Antek pojdzie do dziewczyn. Mysle, ze to nie stanowi problemu, ze chlopak z dziewczynami. Ja tez dzielilam pokoj z bratem. Jak ktos przychodzil w odwiedziny, to drugie bylo u rodzicow. Ale generalnie jak beda starsi, to ciezko to widze. Pokoj maly. Ledwo lozka sie mieszcza i to takie niepelnowymiarowe, a gdzie biurka jak pojda do szkoly?

Oglaszam wszem i wobec, ze zaczelam diete... Ciekawe na ile starczy mi zapalu...
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 12:55   #717
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Boshe DaKaro przykro mi. Pamietam ze pisalas ze choruje. Wielka szkoda przecież 54 lata to nie tak wiele. Moja mama bedzie miała 52 w tym roku.

Patik ja gdzies miałam jeźdzca w wersji elektronicznej

AgaG zycze wytrwałości. Ja tez mam takie postanowienie ale
Stary 2013-01-03, 13:01   #718
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość

Dziubek co szczepicie? Antek ma w plecy MMR, ale ciagle ma katar i nie chce takim go szczepic.
nam została ostatnia dawka (przypominająca ) 6w1
a co do MMR (u nas priorix) mnie mówiono ,że dziecko musi być zdrowe (katar niby juz był przeciwwskazaniem) i akurat się wstrzeliliśmy na szczęscie
Stary 2013-01-03, 13:02   #719
adrji
Raczkowanie

Hey kochane!
Zycze Wam wszystkiego najlepszego w Nowym Roku, żeby byl piękny!

u Nas zaganiany czas, bylismy w weekend na weselu a w Sylwestra poprawiny
więc bylo z głowy w tym roku gdzie na imprezke

tż w domu od Świąt do Trzech Króli wolne, więc tak inaczej z moja organizacją, wiecie o co chodzi

a była mowa ze większość dzieci ma teraz faze na "mama" u nas wręcz bardzo odwrotnie tylko tata i tata, wiecie ze od Świąt ANI RAZU nie zmieniłam mu nawet pampersa rety czyli w sumie nie robiłam jeszcze tego w tym roku
ale do tego stopnia ze już mi nawet przykro było i wczoraj tatuś nauczył go głaskać i mówić
'moja mama' miód na serce

Ściskam wszystkich razem i każdą z osobna
adrji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 13:09   #720
Shira_83
Zadomowienie

Bry Kuny

Cytat:
Napisane przez DDewik Pokaż wiadomość
Zdrówka!
dzięki mam nadzieję że choroba odpuści całkiem

Cytat:
hej........

Czy ktoś mnie tu jeszcze pamięta?????

Czy przyjmiecie zbłąkaną owieczkę z powrotem????

Informuję że nie uciekłam z powodu "afery" tylko z powodu przeprowadzki i braku neta jak widac długiego.......

Tęskniłam .....a Wy?
hej Sweetka no wreszcie bo już myślałam, że przepadłaś na amen

Cytat:

koniecznie tylko co tu zrobić, żeby dogodzić?

Byliśmy u pediatry, niestety pani stwierdziła początki "atypowego" zapalenia oskrzeli i stan zapalny w uchu. Dostał antybiotyk, za tydzień mamy się pokazac, chyba że nie będzie poprawy to wcześniej.[/COLOR]
jak to jak pozwolić jej wybrać projekt

biedny Adaś zdróweczka dla łobuziaka

[QUOTE=mme_audrey;38409471]

Shira_83
, oby było już tylko lepiej
[B]
/QUOTE]

oby oby!!!!

Cytat:
u nas tylko krzyż i świece plus miseczka z wodą, widać ,że w różnych regionach i w tym różne zwyczaje

wiem powtrzam sie ale co tam
jak dobrze, że jesteś

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości