|
|
#61 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: ile lat macie a na ile wyglądacie? :D
Cytat:
ogólnie zauważyłam, że głównie to kobiet dotyczy faceci wyglądają starzej zazwyczaj niż metryka ![]() dlatego wolę młodszych ale też bez przesady
|
|
|
|
|
|
#62 |
|
Zakorzenienie
|
Mam 27, a wyglądam na 16
![]() Dowód pokazywać muszę zawsze, gdy już się przyzwyczaja.
|
|
|
#63 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#64 |
|
Raczkowanie
|
Od jakichś dwóch tygodni 19, a oceniano mnie różnie. Niedawno znajoma była zaskoczona, kiedy dowiedziała się, ile mam lat. Myślała, że jestem starszy. Inna natomiast z pół roku temu też była zaskoczona. Spodziewała się 17 albo 16, nie pamiętam.
|
|
|
|
|
#65 |
|
Zakorzenienie
|
mam 32 lata, daja mi ok 24, stale mam pytania co studiuje. Pocieszam sie, ze przynajmniej wygladam na mloda, ale intelektualistke.
|
|
|
|
|
#66 |
|
Rozeznanie
|
A ja jestem postarzana, i to z głupiego powodu wzrostu
jak mówię że mam 16 lat to jest reakcja ' co? myślałem że 20, jesteś taka wysoka!' chociaż w sumie makijaż też robi swoje (maluję głównie oczy, kreska i beżowe cienie) no i rysy twarzy
|
|
|
|
|
#67 |
|
Konto usunięte
|
ja mam 30 ale też należę do odmładzanych do wieku ogólnostudenckiego
. Tak samo jak moja mama, nikt nie wierzy że jest po 50, dają jej 40-kilka max ![]() któraś z was pytała wcześniej, skąd to może wynikać, że tak wiele dziewczyn jest odmładzanych o kilka lat - ja myślę, że stąd, że teraz dużo, oczywiście nie wszystkie, ale sporo młodych dziewczyn (licealistki, gimnazjalistki) znacznie poważniej (albo nawet odważniej ) się ubiera czy maluje, więc czasami cięzko powiedzieć w jakim kto jest naprawdę wieku, więc jak się widzi jakąś dziewczynę bez makijażu, albo ubraną w dzinsy i tshirt to jakoś tak automatycznie i stereotypowo odejmuje się jej lat
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#68 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Samo sedno.
|
|
|
#69 |
|
Zakorzenienie
|
Za miesiac bede mieć 21 lat, mimo to większośc mówi mi, że wyglądam na 16. Chociaż ostatnio na imprezie dziewczyna myślała, że mam 25 lat xD
|
|
|
|
|
#70 |
|
Raczkowanie
|
Zgadzam się co do tego, że nie idzie czasami rozpoznać, ile kobieta ma lat. Nawet nie czasami, a bardzo często. Osobiście mam z tym ogromne problemy. Piszę z perspektywy mężczyzny, może kobietom przychodzi to trochę łatwiej, nie wiem.
|
|
|
|
|
#71 |
|
Wtajemniczenie
|
17 lat, rocznikowo od wczoraj juz 18 i ludzie zawsze daja mi tyle ile mam
Edytowane przez Agaciok xD Czas edycji: 2013-01-02 o 00:31 |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#72 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jestem rok przed 30stką, wyglądam mniej-więcej na tyle, chociaż mój image ( lubię opaski z kokardami, słodkie ubrania w serduszka i kropki) czasem odejmuje mi lat
![]() Niestety eksperymenty z farbą trochę mnie postarzyały ( mam teraz czarne włosy, ale to już niedługo) Psychicznie czuję się na max 25 Edytowane przez Kasiunia66 Czas edycji: 2013-01-02 o 10:29 |
|
|
|
|
#73 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#74 |
|
Zakorzenienie
|
Mam 20 lat i jest różnie, jedni mi dają 25, a inni dalej w sklepie przy zakupie alkoholu mnie legitymują
|
|
|
#75 |
|
Zakorzenienie
|
Mam 24. Odkąd się farbuję dają mi 19. Ale jak miałam 21 i byłam blondynką to dawali mi 15
![]() W sumie TŻ-owi który ma 29 dają 22 więc mamy czasami niezły ubaw. Ale pocieszam się, że przynajmniej będę 'wiecznie młoda"
|
|
|
|
|
#76 |
|
Zakorzenienie
|
Widzę że nie jestem sama
Ja mam 20 lat a dają mi od 14-16 , koszmar Najgorzej jest w pracy (bo mam kontakt z klientami i niestety nie traktują mnie poważnie, kiedyś usłyszałam "od kiedy tu zatrudniają małe dziewczynki ) oraz na studiach, gdzie zdarza się usłyszeć co ja robię na studiach zamist w gimazjum). A raz wracałam ok. 22 do omu i szły 2 starsze babki i zaczęły widziwiać co taka dziewczynka robi o tej porze na ulicy, że one to by mi lanie dały itd, ale wtedy to się porządnie wkurzyłam, podetknęłam im pod nos dowód i powiedziałam co myślę o ludziach komentujących cudzy wygląd i wtrącających się w nie swoje sprawy, bo naprawdę mnie zdenerwowały. Nawet mnie przeprosiły. Ale z drugiej strony u mnie młody wygląd jest rodzinny, moja mama ma 56 lat a wygląda na jakieś 45
Żona 2013 Mama 2015 Mama 2016 Edytowane przez Fantasmagori Czas edycji: 2013-01-02 o 11:38 |
|
|
|
|
#77 |
|
Life is a drink ...
|
W tym roku mam 24 lata ... Kupując wino (zazwyczaj zawsze jak ide gdzies w gości) - zawsze pytają się mnie o dowód obstawiam, że jednak wyglądam troche młodziej niż 'mam'. W jednej pizzerii też odmówili mi podania piwa bo nie mam 18 lat
Jeden z moich znajomych stwierdził, że w makijażu wyglądam młodziej niż bez
|
|
#78 |
|
Zakorzenienie
|
W tym raku strzeli mi 24 ale ciągle słyszę, ze wyglądam na 17-20. Dobre geny!
Najlepsze jest to, ze jak miałam 15-16 lat to inni dawali mi 20 chyba z każdym rokiem wyglądam młodziej
|
|
#79 |
|
Raczkowanie
|
u mnie na liczniku 30 z małym plusem, a wciąż biorą mnie za studentkę, a nawet maturzystkę... to całkiem miłe, ale chyba w dużej mierze wynikające z pierwszego wrażenia tj. mikrej postury oraz zamiłowania do dżinsów, t-shirtów i trampek (bo jak się lepiej przyjrzeć, to niestety widać, że pierwszej świeżości już nie jestem
)
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#80 |
|
Zadomowienie
|
mam trzydziesci pare
a wyglądam na 10 mniej
|
|
|
|
|
#81 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=fe414c2710b8060c6dec850 6e8442112fb575cc4;3838815 3]któraś z was pytała wcześniej, skąd to może wynikać, że tak wiele dziewczyn jest odmładzanych o kilka lat - ja myślę, że stąd, że teraz dużo, oczywiście nie wszystkie, ale sporo młodych dziewczyn (licealistki, gimnazjalistki) znacznie poważniej (albo nawet odważniej ) się ubiera czy maluje, więc czasami cięzko powiedzieć w jakim kto jest naprawdę wieku, więc jak się widzi jakąś dziewczynę bez makijażu, albo ubraną w dzinsy i tshirt to jakoś tak automatycznie i stereotypowo odejmuje się jej lat [/QUOTE]ja z makijazem i w kostiumie nadal mlodo. Rysy twarzy plus genetyka, mame odmladzaja az 20 lat. Cytat:
|
||
|
|
|
|
#82 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam wrażenie, że niski wzrost i szczupła sylwetka powoduje, że się daną osobę odmładza.
|
|
|
#83 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A miała wtedy 25 lat.Teraz dają jej maksymalnie 30 parę lat,a ma już 43 Myślę że jednak w kwestii pytania mnie o dowód nic się nie zmieni w przeciągu paru lat-już raczej nie urosnę...
|
|
|
|
|
|
#84 |
|
Raczkowanie
|
Ja mam 15 lat, przychicznie czuję się na 20, a fizycznie na 17. Tak też mnie ludzie traktują. Od małego rodzice mi mówią, że mam poważną twarz i zawsze jak chcieliśmy iść do kina na horror to ja leciałam kupić bilety. Nie było sytuacji by nie sprzedali
. Alkoholu i papierosów nie kupuję, to nie wiem, ale myślę, że nikt by się o dowód nie pytał.
|
|
|
|
|
#85 |
|
Zakorzenienie
|
Za miesiąc 20 (jeszcze 19 xD), wyglądam na swój wiek.
|
|
|
|
|
#86 | |
|
Elwirka-Elmirka :D
|
Cytat:
![]() A, dodam, że jako dziecko zawsze dodawali mi ok. 3 lat, bo byłam bardzo wysoka
|
|
|
#87 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale ja mam 180cm i czarne kudły więc powinno być odwrotnie a nie jest
|
|
|
|
|
|
#88 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#89 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pierwsza odważna będę ja Kielce Magnetism Ostatnio też miałam w domu remont.Mam dzwoni do majstra że kasę na zakupy zostawiła u starszej córki, a ten ale ja nie wiem która jest starsza.... Moja siostra jest młodsza o 6 lat. W kwietniu dołączę do grona trzydziestolatek
15.09.2013 24.09.2014 18.04.2015 Ślub ![]() 06.06.2015 06.02.2016 Jakub Andrzej syn Justyny i Michała 14.12.2016 16.08.2017 Barbara Maria córka Justyny i Michała Edytowane przez justynka333 Czas edycji: 2013-01-03 o 13:58 |
|
|
|
|
|
#90 |
|
Zakorzenienie
|
Max 22? Chryste właśnie znalazłam ile masz naprawdę
. Może gdybym zobaczyła całą Twoją sylwetkę zmieniłabym zdanie .
Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2013-01-03 o 12:56 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:26.

mam 26 lat, a do dzisiaj zdarza mi się legitymowanie przy zakupie alkoholu itd.
jak mówię że mam 16 lat to jest reakcja ' co? myślałem że 20, jesteś taka wysoka!' chociaż w sumie makijaż też robi swoje (maluję głównie oczy, kreska i beżowe cienie) no i rysy twarzy

) oraz na studiach, gdzie zdarza się usłyszeć co ja robię na studiach zamist w gimazjum). A raz wracałam ok. 22 do omu i szły 2 starsze babki i zaczęły widziwiać co taka dziewczynka robi o tej porze na ulicy, że one to by mi lanie dały itd, ale wtedy to się porządnie wkurzyłam, podetknęłam im pod nos dowód i powiedziałam co myślę o ludziach komentujących cudzy wygląd i wtrącających się w nie swoje sprawy, bo naprawdę mnie zdenerwowały. Nawet mnie przeprosiły. Ale z drugiej strony u mnie młody wygląd jest rodzinny, moja mama ma 56 lat a wygląda na jakieś 45
Ślub