|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4711 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odwyk od zakupów kosmetycznych (grupa wsparcia) - część IX
|
|
|
|
#4712 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Grudniem nie mam się co chwalić, więc tylko tak ogólnie wspomnę, że mam 2 zakupy za 16,98 zł (z czego jeden już w użyciu), zużyć brak, jeden żel zszedł jako prezent gwizdkowy. Nie psikam się teraz i unikam pachnących balsamów - podrażniają mi zmysł węchu i żołądek
![]() Podsumowanie roczne: - zużyte: 36 pełnowymiarowych + 1 miniatura + 9 próbek (rok temu 35 + 12 próbek) - oddane na prezent: 1 + 1 miniatura - kupione: 37 (rok temu 41) - otrzymane: 2 + 6 miniatur + 8 próbek - wydane: 325,05zł Drugie półrocze dużo gorsze od pierwszego, szczególnie pod względem wydanej kwoty (ech, to YR ). Do końca czerwca miałam wydane jedynie 87,35zł ![]() Stan pielęgnacji: - balsamy i masła: 9 + 3 miniatury - żele pod prysznic: 12 + 2 miniatury - pielęgnacja ciała - inne: 8 + 2 miniatury - pielęgnacja stóp: 6 - pielęgnacja dłoni: 9 - zapachy: 6 + 5 miniatur - pielęgnacja twarzy: 19 + 10 miniatur (i sporo próbek) - demakijaż: 4 (tu zupełny brak zapasów - włosy: 10 Łącznie: 83 pełnowymiarowe + 22 miniatury ![]() ---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ---------- Parole, Hosenko - ależ macie wielkie zbiorki ![]() Nowy Rok z przytupem Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
. Jesteś na dobrej drodze ![]() Cytat:
Edytowane przez ganimedea Czas edycji: 2013-01-02 o 20:28 |
||||
|
|
|
#4713 | |||
|
Zakorzenienie
|
robi wrażenie
Cytat:
![]() kla ski:![]() ![]() Cytat:
Cytat:
1. farba do włosów Joanna 2. Pastylka lawendowa YR do stóp 3. Krem do depilacji Joanna 4. Podkład SuperStay 24h Maybelline
|
|
#4714 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Dzięki Gratuluję zużyć
|
|
|
|
|
#4715 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny o Sylwestrze napisałam w klubie....
Mam już 1 zakup w tym roku..pomadka Oeparol.Musiałam bo coś dziwnego mi się z ustami stało ,byłam dziś u dermatologa i to chyba reakcja alergiczna tylko nie wiem na co ..od Świąt mam suche usta,przez ostatnie dni to takie że aż mi się takie fałdy robią dziwne ,ściaga je okropnie a próbowałam wszystkiego...miodek z oriflame,pomadki,maśc z wit A,len,peeling z miodem...przepisała mi na to masć ze sterydem którą sie używa do oczu normalnie.powieki tez miałam suche i twarz ale zeszło a usta nadal nie. ---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ---------- Miałam od grudnia pisać znów bilanse ale nie zapisałam wszystkiego zapomniałam Ale w styczniu będę zapisywać sobie w kalendarzu takim książkowym
|
#4716 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, hej, teraz już pozdrawiam z domku.
![]() zużyte - 9 1. Balea, żel pod prysznic „Juicy Melon”, 300 ml 2. Balea, żel do golenia z aloesem, 150 ml 3. Dax Cosmetics, Perfecta SPA, Cukrowy peeling do ciała złuszczająco - wygładzający marcepanowy, 225 ml 4. Dove Invisible, antyperspirant kulka, 50 ml 5. Lirene Dermoprogram, Nawilżanie, Maseczka samowchłaniająca z wyciągiem z wiśni z Barbados, 10 ml 6. Delia Cosmetics Coral, bezacetonowy zmywacz do paznokci, 100 ml 7. Rossmann Alterra, Balsam do ust z ekstraktem z rumianku, 4,8 g 8. Balea, Maseczka do twarzy "Mleko i Miód", 1x8ml 9. Balea, Maska na twarz "Aqua touchmaske", 1 szt kupione - 10 1-2. Zrób Sobie Krem, Emulgator SLP, 30 g 3. Zrób Sobie Krem, Hydrolat rumiankowy – bułgarski, 200 g 4. Rossmann, Babydream Extrasensitive, Krem pielęgnacyjny, 100 ml 5. Joanna, Sensual, Żel do golenia z ekstraktem z melona miodowego, 200 ml 6. Balea, Żel do golenia "Cytrynowa maślanka", 75 ml 7. Balea, Szampon do włosów "Kokos i Kwiat Tiare", 300 ml 8. Balea, Odżywka do włosów "Kokos i Kwiat Tiare", 300 ml 9. Balea, Maseczka do twarzy "Mleko i Miód", 2x8ml 10. Balea, Maska na twarz "Aqua touchmaske", 1 szt 11. Alverde, Balsam do ust "Kwiat wanilii i Mandarynka", 4,8 g 12. Alverde, Dezodorant w kulce "Aloes i Perły", 50 ml Wyszło praaaawie na zero, a Balea i Alverde to takie moje zachcianki. I tak jest ich o wiele mniej, niż miałam początkowo na liście - jakieś same kiepskie DMy były w regionie i nie znalazłam kilku rzeczy, a przy innych (np. żele pod prysznic czy masła do ciała) nie potrafiłam się zdecydować na jeden zapach, więc nie brałam wcale. ![]() Teraz mam sporo końcówek, więc styczeń powinnam zacząć mocnymi zużyciami. ![]() Jutro podliczę ile mam sztuk pielęgnacji.
...and then she'd say: It's OK, I got lost on the way but I'm a Supergirl and Supergirls don't cry! Edytowane przez aktogimka Czas edycji: 2013-01-02 o 21:19 |
|
|
|
#4717 |
|
Lady of Harley-Davidson
|
ja pięknie zaczęłam miesiąc
dziś wycisnęłam resztkę Radox, Shower gel with African Rooibos & Red Thyme 250ml. Taki sobie, żaden szał. Teraz zaczynam używanie Lush mydło Sultana of Soap 100g - zapach ma obłędny
|
#4718 |
|
Zakorzenienie
|
Zużyłam:
- szampon brzozowy Barwa - mleczko bawełna Bielenda - żel do mycia twarzy Avon Solutions A dopiero początek miesiąca
|
#4720 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie już 19 zakupów- wszystkie poczynione w grudniu W tym: miniaturki mydełek Tuli (potrzebne, bo kończy mi się olejek myjący), niebieska kredka YR, żel hialuronowy, szampon z Polleny evy, 2 odżwyki z Polleny, peeling z Polleny, micel z Polleny oraz szampon, odżwyka i maska z Balea . Ładnie zaczęłam rok |
|
|
|
|
#4721 |
|
Zakorzenienie
|
Wrzuciłam zdjęcia pielęgnacji na blog
![]() Jedziemy dziś po zmywarkę
|
#4722 |
|
Zakorzenienie
|
Zuzylam limonkowy scrub do stop Avon Foot Works
|
|
#4723 |
|
Zakorzenienie
|
gani malo zuzywasz i kupujesz..tylko 37 sztuk?
![]() akto wyszlas na 0 ale Balee i Alverde ci wybacze bo w Pl ich nie ma. agniesia parole ![]() hosenko mykam na bloga
|
|
|
|
#4724 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jest zbyt uciązliwy na używanie systematyczne ja go używałam 3 miesiace na zmiany z innymi balsamami. Aaa i moje mleczko miala wodnistą konsystencje![]() też pollene kupiłam w grudniu ![]() Cytat:
Jak już bedę miała swój dom to tez bym chciała mieć zmywarkę![]() A co do zdjęc to pamiętam jak przeglądałam Twoje fotki z kosmetykami w tamtym roku i widać duże postępy, bo ilosciowo już mniej
|
|
#4725 |
|
Zakorzenienie
|
Hosenko ładny zbiorek
zapasy może troszkę przerażające ![]() Używałaś tego kremu Dermedic? A seria Anew sie sprawdza u Ciebie?
|
#4726 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jest dosyć rzadkie przez co wydajne. Nie wypowiem się co do nawilżenia, bo nie mam i nigdy nie miałam suchej skóry na ciele, więc mogę się smarować czymkolwiek i w sumie nie widzę większej różnicy ![]() Robiłaś zamówienie z YR tylko po kredkę? Ja też jeszcze w grudniu zamówiłam sporo, ale wszystko doszło albo dojdzie dopiero więc wrzucam do styczniowego bilansu. W grudniu wykończyłam chyba wszystko co miałam wykończyć i będzie przestój, nie lubię tego ![]() Użyłam 2 razy na ciało i twarz mydła Royal Arabian Night i jestem bardzo pozytywnie zaskoczona. Aleppo się chowa. Buzia i ciało wcale nie są tępe w dotyku tylko jakby nawilżone i wygładzone Używałaś już mydełek Tuli? Jakie je oceniasz? Cytat:
|
||
|
|
|
#4727 |
|
Zakorzenienie
|
Zuzylam zel pod oczy flos lek herbata i swietlik... nie zachwycaja mnie jednak te zele..
poszedl tez dezodorant dove minimising Edytowane przez cuciola Czas edycji: 2013-01-03 o 12:30 |
|
|
|
#4728 |
|
Zakorzenienie
|
No i jutro będzie zmywarka
Taka: http://www.mixelectronics.pl/bosch-sps53m28eu-50857W zasadzie to nam się nie spieszy ze zmywarką, ale mamy zostawioną dziurę między lodówką i meblami i już mnie wkurza, no i zmywanie w jednokomorowym zlewie nie jest zbyt przyjemne (kupiliśmy od razu taki, żeby nie zmieniać).
|
#4729 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U Ciebie ilościowo jest dobrze, ale pamiętam, że masz dużo kolorówki i perfumy Ci się rozrosły ![]() Podoba mi się so elixir Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4730 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Jeśli w domu są dwie osoby to zmywarka jest bez sensu moim zdaniem. Mój TŻ dodatkowo często jada w pracy, więc masz rację. Ale jak mieszkamy we 3 to zmywarka chodzi codziennie... No i po sylwestrze u mnie w mieszkaniu wszystko wrzuciłam, wyszłam na miasto i miałam wszystko gdzieś, a ile roboty mniej
|
||
|
|
|
#4731 |
|
Zadomowienie
|
heloł
![]() a ja wcale nie uważam że Hosenka ma dużo kosmetyków ![]() (po prostu boję się liczyć swoje
|
#4732 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi się wydaje, że my we 2 dużo naczyń brudzimy A zwłaszcza ja, jak robię obiad, albo piekę - zawsze pól zlewu łyżek, misek, talerzy itp.
|
|
#4733 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4734 |
|
Wtajemniczenie
|
dokładnie mam to samo jak zaczynam gotowanie to po prostu wszystko w użyciu
![]() przeliczyłam swoje perfumy i w IE mam 34 buteleczki + pełno probek w Polsce nie wiem ile mam butelek ale też mam i tak zużyłam dużo bo miałam ok 56 |
|
|
|
#4735 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Może na lato je sobie zostawię, wtedy nie mam aż takiej suchej skóry.Kredkę zamówiłam dołączając się do zamówienia ze zniżką 50%, które robiła Koshatka chyba jeszcze w listopadzie, ale nie miałyśmy się kiedy spotkać ![]() Nie miałam nigdy mydełek Tuli. Powinny na dniach przyjśc. Jak wypróbuję to napiszę coś więcej o nich
|
||
|
|
|
#4736 |
|
Zakorzenienie
|
Heh, też się do zmywarki już przyzwyczaiłam.
Pamiętam czasy, jak kiedyś mieliśmy zlew jednokomorowy i zmywałam naczynia stojąc na taboreciku, bo do wiszącego ociekacza nie dosięgałam. Miałam policzyć kosmetyki, ale mam taaaaakiego lenia, że zostawię to na weekend. ![]() Aaa, dziewczyny - jak Wasze zamówienia z Choisee?
|
#4737 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4738 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja mam jakies 10-15 butelek i sporo miniatur/odlewek i ciezko mi to upychac po polkach ![]() Zuzylam tonik do twarzy jagodowy z Ori
|
|
|
#4739 |
|
Zakorzenienie
|
Macie jakieś noworoczne postanowienia ?
Ja zamierzam przeczytać w tym roku 50 książek ;-P no i wybrać się na terapię żeby zrobić w końcu coś z moją zakompleksiona naturą i stanami depresyjnymi a w temacie kosmetycznym to przede wszystkim regularność ![]() Niedługo pierwsze zużycia Jeszcze w tym tygodniu planuje zdenkować:-pomadkę w sztyfcie AA -krem do rąk Kamil
Edytowane przez aaaania1989 Czas edycji: 2013-01-03 o 20:41 |
|
|
|
#4740 |
|
Zakorzenienie
|
Ja bym chciala wprowadzic troche cwiczen (step a potem od wiosny bieganie, w koncu zdecydowac sie na soczewki, balsamowac cialo (nie lubie), nauczyc sie przyklejac sztuczne rzesy (nigdy ich nie potrzebowalam, ale ogladajac tutoriale na Yt widze jak zmieniaja one makijaz wieczorowy)...no i w chwilach wolnych szlifowac angielski
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:17.

). Do końca czerwca miałam wydane jedynie 87,35zł 

kla ski:
Ale w styczniu będę zapisywać sobie w kalendarzu takim książkowym 

A tyyle rzeczy bym miała za to fajnych