Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.V - Strona 149 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 6 części naszego wątku ??
Mamusie majowo-czerwcowe 2013 cz.6 6 11,54%
W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.6 10 19,23%
Zima leci, Święta za nami; a na wiosnę będziemy z maluszkami. Mamy V-VI 2013 cz.6 3 5,77%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.6 4 7,69%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.6 3 5,77%
Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.6 3 5,77%
Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.6 1 1,92%
Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.6 0 0%
Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.6 2 3,85%
My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.6 3 5,77%
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.6 0 0%
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.6 4 7,69%
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.6 0 0%
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.6 0 0%
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.6 4 7,69%
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.6 2 3,85%
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.6 2 3,85%
Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.6 5 9,62%
Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-03, 09:54   #4441
happy blue
Zadomowienie

Dot.: Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Tutaj się nie zgodzę. Aczkolwiek jak weźmie laik to nic nie wychodzi, ale są osoby co trafią przykładowo obrączką zdiagnozować różne rzeczy. Miałam z tym "doświadczenie" ale to w sytuacji "podbramkowej" więc jak ktoś się na tym zna i ma predyspozycje to się uda, ale większość ludzi niestety nie potrafi.

Skojarzyło mi się, jakby Cię gilała rączkami

U mnie właśnie coś ciemnego się tworzy ...

Na nr 2 jakby bańki dzidzia puszczała ustami
tak demonstruje co myśli o tego typu badaniach i podglądaniu
Stary 2013-01-03, 09:59   #4442
diabli
Zakorzenienie

Dot.: Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
mi też wyłazi
ale (chyba) uniknęłam tej ciemnej linii..
Axella, musze Cie zmartwic, mamazone opisuje 24 tydzien tak:

Twój brzuszek się zaokrąglił, a pępek mógł zrobić się… wypukły. Po porodzie znów będzie wyglądał jak dawniej. Poniżej pępka pojawiła się pionowa, ciemna linia? Ona również zniknie kilka tygodni po urodzeniu dziecka.

hehe, wiec moze jeszcze sie pojawic :P

---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ----------

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
dzień dobry
Wy jesteście szalone !!! 11godzina a ja już mam tyle nadrabiania
Mój Męzulek to jest jednak uparciuch miałam wizytę na poniedziałek i okazało się, że pierwszy raz nie da rady ze mną iść. Dziś zadzwonił do gina i przełożył wizytę na jutro
brawo dla meza za zaangazowanie!

---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ----------

Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość
dziewczyny, tyle się ogadałam na temat jakości zdjęć, to jeszcze dowód wrzucę:

1) na podstawie zaznaczonych ! na zdjęciu warg sromowych doktor wybadał dziewczynkę

2, 3) powiedzcie mi co widać na tych zdjęciach
ja nie widze za bardzo dziecka, a co dopiero plci
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 09:59   #4443
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lonely_lady
miałam wizytę na poniedziałek i okazało się, że pierwszy raz nie da rady ze mną iść. Dziś zadzwonił do gina i przełożył wizytę na jutro
musi bardzo chcieć zobaczyć małego

Jenny za 19t

Cytat:
Napisane przez Inna_Uk
Yhh musze zadzwonic do ambasady i uprosic o wyrobienie paszportu,az sie boje co to bedzie Trzymajcie mocno kciuki prosze
mówisz-masz

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa
już mamy
w sumie racja
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 10:00   #4444
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
to się relaksuj, maleństwo niech sobie pośpi a potem niech rozszerza szeroko nogi i prezentuje się pięknie w całej okazałości
Oby chciało współpracować Może jakiegoś batonika sobie wsunę przed wizytą

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
ja polecam takie: http://allegro.pl/stanik-bezszwowy-t...848903733.html
dostalam od aniolka pod choinke mega wygodny, nie mam problemu z dopasowaniem rozmiaru (mam xl i rosnie ze mna). swietnie trzyma, jest "tapicerowany", wiec mozna wkladac pod cienka bluzke. i najwazniejsze, nie musze co 2 tygodnie biegac po nowy biustonosz, bo rosnie i rosnie...
Chyba będzie trzeba w taki zainwestować! Dzięki za linka!

Cytat:

1) na podstawie zaznaczonych ! na zdjęciu warg sromowych doktor wybadał dziewczynkę

Ja tam nie wiem jak oni tą płeć określają, dla mnie to czarna magia, a na Twoim zdjęciu to już w ogóle. Ale ja tam się na tym nie znam, laik jestem

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Cześć
U nas zaczął padać śnieg

i radośniejsza wiadomość: Zaczynam 19 tc

za 19 tydz!

Cytat:
Napisane przez Inna_Uk Pokaż wiadomość
Dziendoberek
Mialam wczoraj troche z Wam posiedziec,ale Tz zabral lapka i dostalam zakaz,bo sie wczoraj nachodzilam,bolal mnie brzuch i dostalam nakaz odpoczynku !!!
Ash sliczne fotki Patrzac na Twoj brzuszek,to moj naprawde jest malutki :/ Ale tez chyba przez to lozysko jest nisko (tak mi sie wydaje ze to widac) i moze to dlatego,tak czy siak robi sie coraz ciezej
Gratuluje polowkowych,suuupcio ze wszystko dobrze i ze mala pieknie sie rozwija
Anoxe nie daruje Ci tych lodow z Mc'a,do tej pory mam je przed oczami !!!
Kurcze az Wam zazdroszcze tych wspolnych zakupow,nie wiem czy jest jeszcze,i czy kojazycie na przeciwko Reala byl Domus i tam na ostatnim pietrze byl mega ciucholand,a na Rynku nad D.H Barbara byl (nie wiem czy jest) sklep w ktorym ogolnie jest tania odziez,biellizna i dla dzieciaczkow i dla doroslych

Super ciuszki dziewczyny nabylyscie
Yyyy nie pamietam co jeszcze mialam napisac,a na nadrabianie jest za duzo

Ale wstawie Wam zdjecie mojej slicznotki,a co

Yhh musze zadzwonic do ambasady i uprosic o wyrobienie paszportu,az sie boje co to bedzie Trzymajcie mocno kciuki prosze

za paszport i za śliczną niunię!

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 10:00   #4445
xal
Zakorzenienie

Cytat:
to co tak długo śpisz śniadanie też mogłaś sobie odpuścić
W sumie to obudziłam się 9:30 ale mi się nie chciało wstawać z ciepłego wyrka, a że sikałam w nocy to mogłam się powylegiwać.
Wczoraj jak się mąż dowiedział do której sypiał, to powiedział, że będzie dzwonić o 8:00 i mnie budzić
Ja się budzę co pół godziny rano, sprawdzam czas i stwierdzam czy wstać czy jeszcze poleniuchować, a że samej to mi smutno w domu to teraz sypiam długo, na święta był mężuś to wstawałam.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 10:00   #4446
klauda88
Raczkowanie

[QUOTE=MoTyleKsw;38409655]Być może
Ale to jedyny lekarz w mieście, który ma taki sprzęt, a niestety nie wiem jak robią inni, czy gdzieś wysyłają do Łodzi czy coś?! Tzn powiem inaczej, nikt ze znajomych mi osób z którymi rozmawiałam (cieżarnych) w ogóle nie wiedział o prenatalnych/genetycznych, że coś takiego istnieje, więc może nie wysyłają u nas nigdzie
I mój jak ma cennik w holu to jest napisane prenatalne/genetyczne 12-14 tydzien 120 zł, i prenatalne/połówkowe 120 zł, a dla stałych co przychodzą normalnie 80 zł.

mi gin powiedział tak, że badania prenatalne robi się jedynie wtedy gdy są ku temu jakieś przesłanki wynikające ze złej budowy dzidziusia (np zła budowa twarzo-czaszki), dlatego zrobił mi usg takie dokładniejsze na którym pokazywał mi wszystkie kostki, oczka, nosek itp i powiedział, że u mnie nie ma takich przesłanek. Ale stwierdził, że mogę iść się upewnić do innego lekarza - jeśli ten drugi też stwierdzi, że nie ma wskazań to nie ma co sobie głowy tymi badaniami głowy zawracać bo są dość drogie ok 300 zł trzeba je wykonać (akurat u mnie w Gdańsku - 60km dalej) i istnieje 3% prawdopodobieństwo poronienia bo muszą wkuć się do brzucha a badania te i tak nie dają 100% pewności, że dziecko nie będzie miało wad genetycznych tylko jakieś 95%. Po czym spytał się nas jaka jest nasza decyzja - zaufaliśmy mu i nie robiliśmy tych badań. Więc poprosił nas o napisanie oświadczenia, że zostaliśmy zapoznani z + i - takiego badania i zdecydowaliśmy, że nie będziemy go wykonywać.
klauda88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 10:01   #4447
Inna_Uk
Rozeznanie

GG do Inna_Uk

Cytat:

przepiękne zdjęcie jakbym miała tak wyraźne to bym Wam tu codziennie ryczała, że chcę mieć bebiko już na rączkach, już już już!
Oj wierz mi,doczekac sie nie moge,ale poki co niech sobie tak siedzi do terminu i pieknie rozwija,mamusia cierpliwa jest
Wystarczy ze wczoraj sie schizowalam wieczorem ze krwawie,bo od kilku dni mam mega duzo sluzu,tzn ogolnie od poczatku ciazy mam duzo,ale teraz jest taki wodnisty,tak jakbym chodzila posikana...a moze juz sie nie czuje
Hump,szprotka Dziekuje,mam nadzieje ze pani nie ochrzani mnie z gory do dolu :/ Coprawda to tylko przez telefon ale i tak sie stresuje :/
29/10/12 Pierwsze USG
3/12/12 Pierwsze kopniaczki
Nasze Maleństwo

Edytowane przez Inna_Uk
Czas edycji: 2013-01-03 o 10:04
Inna_Uk jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-01-03, 10:03   #4448
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
naprawdę super i kolorki ale to jest jeden rozmiar? tylko te sterczące sutki mnie zniechęcają, czy to że jest tapicerowany zapobiega? ale kupię i tak, najwyżej będą na jogę, w przyszłości. dzięki za cynk
ja mam rozmiar XL, ale wedlug mnie one sa uniwersalne. powiedzialam mamie, ze chce pod choinke sportowa bluzeczka albo stanik (myslalam o gatcie), a ona wypatrzyla u siebie w osiedlowym sklepiku takie na szerszych ramiaczkach. narzekalam, ze mi cyce rozsadza, wiec wziela XL i w sumie nie wiem czy bylaby roznica w M czy L.
push up zapobiega odstajacym sutkom i nie splaszcza piersi pod ciuchami. nawet na 2 kolacje wigilijna pod sukienke go wlozylam i wygladal dobrze, a ja odetchnelam z ulga, bo zwykle staniki z fiszbinami sa teraz dla mnie meczarnia.
Stary 2013-01-03, 10:05   #4449
humpback
Zakorzenienie

Inna ale ładnie widać wszystko ślicznotka

happy
1. ja bym nie rozpoznała tu warg sromowych. ale to kwestia doświadczenia i obycia ze sprzętem
2,3. widać głowę i tułów maleństwa. ale cięzko coś powiedzieć więcej.
lekarz ci nie opisuje ci widoku usg i mówi że "tu mamy rączkę, a tu nóżkę etc"? bez tego to ja bym pewnie tylko brzuch i głowę u siebie widziała
Stary 2013-01-03, 10:05   #4450
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć
U nas zaczął padać śnieg

Cytat:
dzień dobry
Mój Męzulek to jest jednak uparciuch miałam wizytę na poniedziałek i okazało się, że pierwszy raz nie da rady ze mną iść. Dziś zadzwonił do gina i przełożył wizytę na jutro
aleee fajnie, ile mniej czekania Też bym tak chciała...

Kobiety, znalazłam ofertę łóżeczka wartego 700 zł z materacem lateksowym wartym 250 zł, po zadzwonieniu okazało się, że nowy, bo dzieciak w tym czasie wylazł z łóżeczka i nie chciał w nim spać ( a to był jako drugi materac) całość za 220 zł.
Zaklepałam, wieczorem mamy się zdzwonić czy osobiście odbierze ktoś czy kurierem.
Powiedzcie, że dobrze zrobiłam

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 10:06   #4451
happy blue
Zadomowienie

muszę się zbierać do wyjścia. .. już po 11, a ja mam tyle załatwień! miłego przedpołudnia, wrócę poczytać plotki i relacje, na pewno będą przyjemne i budujące!
Stary 2013-01-03, 10:06   #4452
banka26
Zakorzenienie

Cytat:

hmm napewno jest to baby a co dokladnie widac hmmm
Cytat:
Cześć
U nas zaczął padać śnieg

Cytat:
Dziendoberek
Mialam wczoraj troche z Wam posiedziec,ale Tz zabral lapka i dostalam zakaz,bo sie wczoraj nachodzilam,bolal mnie brzuch i dostalam nakaz odpoczynku !!!
Ash sliczne fotki Patrzac na Twoj brzuszek,to moj naprawde jest malutki :/ Ale tez chyba przez to lozysko jest nisko (tak mi sie wydaje ze to widac) i moze to dlatego,tak czy siak robi sie coraz ciezej
Gratuluje polowkowych,suuupcio ze wszystko dobrze i ze mala pieknie sie rozwija
Kurcze az Wam zazdroszcze tych wspolnych zakupow,nie wiem czy jest jeszcze,i czy kojazycie na przeciwko Reala byl Domus i tam na ostatnim pietrze byl mega ciucholand,a na Rynku nad D.H Barbara byl (nie wiem czy jest) sklep w ktorym ogolnie jest tania odziez,biellizna i dla dzieciaczkow i dla doroslych

kciuki za paszport , ślicznotka fakt
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 10:07   #4453
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Jenny! gratuluję!

Inna-będzie wszystko dobrze!!

Cytat:
Powodzenia w realizacji zamierzeń
Ja wstałam o 6 po to, żeby spisać rzeczy do zrobienia. Nie poznaję siebie
ja też mam taką listę

Cytat:
Axella, musze Cie zmartwic, mamazone opisuje 24 tydzien tak:

Twój brzuszek się zaokrąglił, a pępek mógł zrobić się… wypukły. Po porodzie znów będzie wyglądał jak dawniej. Poniżej pępka pojawiła się pionowa, ciemna linia? Ona również zniknie kilka tygodni po urodzeniu dziecka.

hehe, wiec moze jeszcze sie pojawic :P

---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ----------

brawo dla meza za zaangazowanie!

---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ----------

ja nie widze za bardzo dziecka, a co dopiero plci
Ciiii!!! nie mów tak,już mi się nie pojawi

Lonely-tż zaoszczędził Ci czekania

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 10:08   #4454
Inna_Uk
Rozeznanie

GG do Inna_Uk

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
Inna ale ładnie widać wszystko ślicznotka
A nie mowilam ze slicznotka,po mamusi
A fotka faktycznie swietnie jest zrobiona i na bluszczacym papierze dla odmiany
29/10/12 Pierwsze USG
Nasze Maleństwo
Stary 2013-01-03, 10:09   #4455
ada32
Wtajemniczenie

witam się z Wami ciężaróweczki

za wszystkie dzisiejsze wizyty trzymam kciuki
przepraszam że tak ogólnikowo ale jeszcze nie spamiętałam waszych nazw

wszystkie zdjęcia które tu wrzucacie widziałam i podziwiam ze wzruszeniem..szczególnie brzuszki i małe buźki...nie wspomne o małej stópce urocza!

a moja dzidzia jakoś od wczoraj nie fika i strasznie mnie to dołuje
w ogóle mam złe samopoczucie..od rana wszystko mnie wkurza i irytuje
aaa...nie będę Wam smucic...........

W

G
ada32 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-01-03, 10:09   #4456
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość

aleee fajnie, ile mniej czekania Też bym tak chciała...

Kobiety, znalazłam ofertę łóżeczka wartego 700 zł z materacem lateksowym wartym 250 zł, po zadzwonieniu okazało się, że nowy, bo dzieciak w tym czasie wylazł z łóżeczka i nie chciał w nim spać ( a to był jako drugi materac) całość za 220 zł.
Zaklepałam, wieczorem mamy się zdzwonić czy osobiście odbierze ktoś czy kurierem.
Powiedzcie, że dobrze zrobiłam

super okazja
Stary 2013-01-03, 10:09   #4457
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Cytat:
Dziendoberek

Ślicznotka!! W domusie już ciuchów nie ma, zadomowiły się chińczyki, ale tylko na parterze, cała góra stoi pusta.
A Barbara jest. Nawet dwie.

Cytat:
kupilam kiedys na allegro taki termometr i w kazdym uchu pokazuje inna temperature. przylozony do czola minuta po minucie tez rozne cuda wymysla. siostra dla mlodego kupila taki bezdotykowy
http://allegro.pl/termometr-bezdotyk...886871798.html
polozne mialy go w szpitalu i tylko "strzelaly" w strone malutkich pacjentow :P podobno sa duzo dokladniejsze...ale jeszcze nie zglebialam tematu. do tej pory wierze tylko rteciowemu
Jak leżałam w szpitalu w 6tc, to też mieli takie strzelane.

Leon
anoxee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 10:10   #4458
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Jestem zła nadrobię później, teraz idę na zakupy

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 10:10   #4459
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
No właśnie miałam pytać Was, co polecacie, żeby zaraz się z tego nie wyrosło Dzięki wielkie diabli! A jak dobierałaś rozmiar?
ja mam xl, ale na tej aukcji jest rozmiar uniwersalny i w sumie obstawialabym, ze ten moj tez taki jest. popatrzcie sobie na allegro, tylko uwaga, bo wiekszosc nie jest usztywniana i wtedy sutki beda jak u starych bab wystawac spod ciuchow
Stary 2013-01-03, 10:10   #4460
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katherine271 Pokaż wiadomość
Mysia, zobacz na stronę happymum albo jak masz w Kra to się wybierz, oni mają mnóstwo niby ciążowych sukienek ale są tak skrojone że po wielu nie widać że to ciążowe, wyglądają super, porządne no i miejsce na brzuszek jest jeśli rośnie. Ja zastanawiam się nad taką
http://www.happymum.pl/sklep3/d349b,...ess_sale!.html
ale ja to chcę nie na imprezę konkretną więc jest bardzo prosta, jest tam na stronie duzo wizytowych sukienek też, niektóre bardzo fajne. Zakup na ciążę i po ciąży też. Ogólnie ich ubrania są w dużej części tak robione by po ciąży można je było nosić pod warunkiem że ktoś się nie powiększa jak np. ja czyli biust dwa razy taki co już robi swoje
bardzo ładna sukienka ! na bal nie nadaje się za bardzo ale np. na święta super

oni mają ślicznie ciuchy ale ceny kosmiczne - byłam tydzien temu to spodnie na wyprzedazy 179 zl a kurtka 400

---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ----------

Cytat:

jest ryzyko, że nic nie kupisz, chociaż małe

ale póki co nie kupujesz chyba przesadnie dużo albo się nie chwalisz dopiero się rozkręcasz conie? można gdzieś podejrzeć co mają w primarku?
kupuje ciuszki ale się nie chwalę jakoś:P muszę zebrać się i wrzucić jakieś foty;P
Stary 2013-01-03, 10:13   #4461
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
dzień dobry
No proszę! Proaktywny tatuś lubimy takich

Cytat:
Cześć
U nas zaczął padać śnieg

Brawo za 19! No i co Ci śnieg przeszkadza? Ja też chcę śnieg

Cytat:
Dziendoberek

Ale ślicznotka! Brawo, postaraliście się
Mam nadzieję, że uda się z ambasadą, trzymam mocno kciuki!
No i mam nadzieję, że dziś już lepiej się czujesz.

Cytat:
kupilam kiedys na allegro taki termometr i w kazdym uchu pokazuje inna temperature. przylozony do czola minuta po minucie tez rozne cuda wymysla. siostra dla mlodego kupila taki bezdotykowy
http://allegro.pl/termometr-bezdotyk...886871798.html
polozne mialy go w szpitalu i tylko "strzelaly" w strone malutkich pacjentow :P podobno sa duzo dokladniejsze...ale jeszcze nie zglebialam tematu. do tej pory wierze tylko rteciowemu
W szpitalu mi też takim strzelały dwa razy dziennie w czoło. Fajnie, że można je kupić, bo wydają się dobre.

Cytat:

od czego jest ta kreska/ cień?
Od hormonów, jak wszystko To chyba też zależy jak bardzo ma się napigmentowaną skórę. Axella jest biała jak śnieżynka, więc nie ma krechy, ja blondyneczka, więc mam cień krechy, ale chyba im ciemniejsza karnacja tym większe szanse na nią...

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
Oby chciało współpracować Może jakiegoś batonika sobie wsunę przed wizytą

Ja tam nie wiem jak oni tą płeć określają, dla mnie to czarna magia,
Zjadłam wczoraj jedną część kinder bueno przed wizytą i proszę jakie efekty
A co do płci, to w pewnym momencie mała się tak wypięła, że było dokładnie widać, co ma między nogami - a raczej, że tam za bardzo nic nie ma Ale nie mam akurat tego ujęcia uwiecznionego
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 10:13   #4462
vvgh
Wtajemniczenie

Kupiłam dwie pary słodkich skarpetek dla Fasolki i takie skarpetko-butki
Stary 2013-01-03, 10:14   #4463
diabli
Zakorzenienie

[QUOTE=klauda88;38412654]
Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Być może
Ale to jedyny lekarz w mieście, który ma taki sprzęt, a niestety nie wiem jak robią inni, czy gdzieś wysyłają do Łodzi czy coś?! Tzn powiem inaczej, nikt ze znajomych mi osób z którymi rozmawiałam (cieżarnych) w ogóle nie wiedział o prenatalnych/genetycznych, że coś takiego istnieje, więc może nie wysyłają u nas nigdzie
I mój jak ma cennik w holu to jest napisane prenatalne/genetyczne 12-14 tydzien 120 zł, i prenatalne/połówkowe 120 zł, a dla stałych co przychodzą normalnie 80 zł.

mi gin powiedział tak, że badania prenatalne robi się jedynie wtedy gdy są ku temu jakieś przesłanki wynikające ze złej budowy dzidziusia (np zła budowa twarzo-czaszki), dlatego zrobił mi usg takie dokładniejsze na którym pokazywał mi wszystkie kostki, oczka, nosek itp i powiedział, że u mnie nie ma takich przesłanek. Ale stwierdził, że mogę iść się upewnić do innego lekarza - jeśli ten drugi też stwierdzi, że nie ma wskazań to nie ma co sobie głowy tymi badaniami głowy zawracać bo są dość drogie ok 300 zł trzeba je wykonać (akurat u mnie w Gdańsku - 60km dalej) i istnieje 3% prawdopodobieństwo poronienia bo muszą wkuć się do brzucha a badania te i tak nie dają 100% pewności, że dziecko nie będzie miało wad genetycznych tylko jakieś 95%. Po czym spytał się nas jaka jest nasza decyzja - zaufaliśmy mu i nie robiliśmy tych badań. Więc poprosił nas o napisanie oświadczenia, że zostaliśmy zapoznani z + i - takiego badania i zdecydowaliśmy, że nie będziemy go wykonywać.
szczerze? nigdy w zyciu nie podpisalabym takiego oswiadczenia!!! to istna podkladka dla lekarza "jesli cos przeoczylem to rodzice biora wine na siebie"...a z tym wkluciem czyli amniopunkcja to tez Cie lekarz oklamal, bo sa badania prenatalne nieinwazyjne i inwazyjne...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-01-03, 10:14   #4464
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez klauda88 Pokaż wiadomość
u mnie w 12t byłu normlanie u mojej gin usg genetyczne. mierzyło się przeziorność, sprawdzało kość nosową itd. ale że złośliwiec był źle ułożony, i nie chciał się odwrócić to dostałam skierowanie do pracowni usg żeby na lepszym sprzęcie sprawdzić czy ta kość nosowa jest czy nie, i czy ewentualnie są dalsze przesłanki do testu pappa czy amniopunkcji. na tym drugim usg genetycznym wszystko było ok, ale to byłopierwszy stopień badania prenatalnego. potem robią test z krwi jak są wątpliwości, i dopiero gdy w teście z krwi coś jest nie tak to robią amniopunkcję. tak mi mówiono

Cytat:
Napisane przez Inna_Uk
Dziekuje,mam nadzieje ze pani nie ochrzani mnie z gory do dolu :/ Coprawda to tylko przez telefon ale i tak sie stresuje :/
spokojnie, jak zacznie cię ochrzaniać to poprosisz ją zeby się uspokoiła bo jesteś w ciązy i nie możesz się denerwować
Stary 2013-01-03, 10:15   #4465
xal
Zakorzenienie

Cytat:
ja polecam takie: http://allegro.pl/stanik-bezszwowy-t...848903733.html
dostalam od aniolka pod choinke mega wygodny, nie mam problemu z dopasowaniem rozmiaru (mam xl i rosnie ze mna). swietnie trzyma, jest "tapicerowany", wiec mozna wkladac pod cienka bluzke. i najwazniejsze, nie musze co 2 tygodnie biegac po nowy biustonosz, bo rosnie i rosnie...
Fajny ten stanik, ale obawiam się, że bez fiszbin to mój wielki biust wyglądałby jak wielkie naleśniki

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 10:16   #4466
katherine271
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
bardzo ładna sukienka ! na bal nie nadaje się za bardzo ale np. na święta super

oni mają ślicznie ciuchy ale ceny kosmiczne - byłam tydzien temu to spodnie na wyprzedazy 179 zl a kurtka 400

---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ----------

kupuje ciuszki ale się nie chwalę jakoś:P muszę zebrać się i wrzucić jakieś foty;P
no ceny maja wysokie ale przejrzyj na stronie, tej co załączyłam sukienki wizytowe, nie pamiętam w tej chwili czy było coś w promocji ale ładne niektóre modele były to może coś znajdziesz. Ta moja ma korzystną cenę akurat bo przeceniona ale niektóre rzeczy faktycznie w kosmicznych cenach
katherine271 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 10:17   #4467
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dhalii Pokaż wiadomość
Bardzo chciałabym parkę
Gratulację siuraczka i trzymam mocno za drugą dziewczynkę

Cytat:
Zobacz, a ja jeszcze nie mam w karcie ciąży terminu wpisanego... Ale powiem Ci, że wygodniej jest jak termin wpisany w karcie jest późniejszy, bo lekarze czasem robią problemy z wystawianiem zwolnienia po "terminie" jak się dzieciątko spóźnia, A tak nie będziesz miała z tym problemu
a wiesz.. masz rację pod tym kątem na to nie patrzyłam

Znowu nie pocytowało mi wszystkich postów
Mysia- przecież możesz kupić sobie coś w Londynie tam jest tyyyle świetnych sklepów. Jedną z ulubionych sukienek kupiłam właśnie w Londynie w Jane Norman
Diabli ale fajnie z tymi próbkami, sporo ich dostałaś

no i dla wszystkich brzuszków i maluszków, świetne zdjęcia powstawiałyście

Cytat:
Ale jestem zdenerwowana... A do 17:15 tyyyyyyle czasu...
Muszę jakoś zapełnić sobie ten czas, bo zwariuję
Nie denerwuj się tylko ciesz, że już dziś zobaczysz Maleństwo

candace , szprotka_mada, diabli, Magiusa, vvgh, Paulina 87 Trzymam mocnooo za Wasze wizyty

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
a wiec prosze :P
1 - stopa 2- pupa , udo, siusiak hehe
jaka stopka

Cytat:
No i bym zapomniała o mojej kruszynce- witamy się w 18 tygodniu!

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 10:18   #4468
klauda88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
woleć wolę, ale jak nic nie kupię w primarku w czwartek, a bal w sobotę to jestem w tyłku:P

---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ----------

wow ! ja to na 35 chce mieć wszytsko gotowe, pokoik umeblowany i wszytsko w szafkach:P
ja podobnie jak Mysia mysz na 35 mam zamiar mieć już wszystko gotowe na przyjście dzidziusia - w razie gdyby postanowił/ła przyjść szybciej na świat. Poza tym jak dla mnie to za duży wydatek jak na 1/2 miesiące dlatego wolę to sobie trochę rozłożyć. I więc tak jestem w 24 tyg ciąży i prawie tydzień temu kupiłam wózek a o inne rzeczy poprosiłam rodzinę i koleżanki żeby rozejrzały się co mogłabym od nich pożyczyć - bo wg mnie nie ma sensu kupowania wszystkiego nowego
klauda88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 10:18   #4469
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:

Wrzucam Wam małą akrobatkę. To zdjęcie jest najbardziej czytelne, ale nie obrażę się jak nic nie będziecie mogły zobaczyć ja miałam mega monitor przed oczami i tam było wszystko fajnie widać.

No i mój brzuch mała ma gdzie wyginać śmiało ciało, nie ma co
śliczne zdjęcie, dla małej gimnastyczki i dla brzuszka

Cytat:

Pępek się powoli wydostaje, ale jeszcze nieśmiało. Czuję, że to kwestia tygodnia, dwóch... Nie bardzo mi się to podoba, ale co zrobić - mała się rozpycha
u mnie to samo

Cytat:

Cytat:

Faktycznie uparciuch, ale super że udało się przełożyć - jutro zobaczycie Synka
ja też się cieszę jak będziesz miała chwilkę to możesz mi zmienić wizytę w kalendarzu

Cytat:

jaka ślicznaaaa
trzymam za paszport

Ja też na l4 i dziś o 8 obudził mnie telefon Pani Basi (dla tych co nie kojarzą-moja położna) chciała jutro przyjść na wizytę do mnie. Ale powiedziałam jej, że teraz idę do gina więc wolałabym żeby przyszła za tydzień a nawet dwa

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 10:19   #4470
Inna_Uk
Rozeznanie

GG do Inna_Uk

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
Ślicznotka!! W domusie już ciuchów nie ma, zadomowiły się chińczyki, ale tylko na parterze, cała góra stoi pusta.
A Barbara jest. Nawet dwie.
A to jeszcze za moich czasow na dole byly chinole,ale gora tez byla zagospodarowana,a teraz wszystko sie rozpada
Tak tak wiem pamietam ze Barbary sa dwie,ale chodzi mi o ta na Rynku
Justi co sie stalo??

A pochwale sie Wam jeszcze,dawno mnie nie bylo,to teraz moge
Taki wozeczek mamy dla Jessy,tylko zamiast szarego jest bezowy,i chcemy dokupic adapter do fotelika,zeby nie przepinac za kazdym razem I dalismy 15f,a moze byl 2-3 razy uzywany
http://www.ebay.co.uk/itm/Graco-Metr...item19d7d4086f
29/10/12 Pierwsze USG
Nasze Maleństwo
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości