|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 6 części naszego wątku ?? | |||
Mamusie majowo-czerwcowe 2013 cz.6 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
6 | 11,54% |
W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.6 |
10 | 19,23% |
Zima leci, Święta za nami; a na wiosnę będziemy z maluszkami. Mamy V-VI 2013 cz.6 |
3 | 5,77% |
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.6 |
4 | 7,69% |
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.6 |
3 | 5,77% |
Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.6 |
3 | 5,77% |
Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.6 |
1 | 1,92% |
Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.6 |
0 | 0% |
Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.6 |
2 | 3,85% |
My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.6 |
3 | 5,77% |
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.6 |
0 | 0% |
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.6 |
4 | 7,69% |
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.6 |
0 | 0% |
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.6 |
0 | 0% |
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.6 |
4 | 7,69% |
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.6 |
2 | 3,85% |
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.6 |
2 | 3,85% |
Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.6 |
5 | 9,62% |
Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4441 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.
Cytat:
![]()
![]() |
#4442 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.
Axella, musze Cie zmartwic, mamazone opisuje 24 tydzien tak:
Twój brzuszek się zaokrąglił, a pępek mógł zrobić się… wypukły. Po porodzie znów będzie wyglądał jak dawniej. Poniżej pępka pojawiła się pionowa, ciemna linia? Ona również zniknie kilka tygodni po urodzeniu dziecka. hehe, wiec moze jeszcze sie pojawic :P ---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4443 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jenny za 19t ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4444 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4445 |
Zakorzenienie
|
W sumie to obudziłam się 9:30 ale mi się nie chciało wstawać z ciepłego wyrka, a że sikałam w nocy to mogłam się powylegiwać.
Wczoraj jak się mąż dowiedział do której sypiał, to powiedział, że będzie dzwonić o 8:00 i mnie budzić ![]() Ja się budzę co pół godziny rano, sprawdzam czas i stwierdzam czy wstać czy jeszcze poleniuchować, a że samej to mi smutno w domu to teraz sypiam długo, na święta był mężuś to wstawałam.
#4446 |
Raczkowanie
|
[QUOTE=MoTyleKsw;38409655]Być może
![]() Ale to jedyny lekarz w mieście, który ma taki sprzęt, a niestety nie wiem jak robią inni, czy gdzieś wysyłają do Łodzi czy coś?! Tzn powiem inaczej, nikt ze znajomych mi osób z którymi rozmawiałam (cieżarnych) w ogóle nie wiedział o prenatalnych/genetycznych, że coś takiego istnieje, więc może nie wysyłają u nas nigdzie ![]() I mój jak ma cennik w holu to jest napisane prenatalne/genetyczne 12-14 tydzien 120 zł, i prenatalne/połówkowe 120 zł, a dla stałych co przychodzą normalnie 80 zł. mi gin powiedział tak, że badania prenatalne robi się jedynie wtedy gdy są ku temu jakieś przesłanki wynikające ze złej budowy dzidziusia (np zła budowa twarzo-czaszki), dlatego zrobił mi usg takie dokładniejsze na którym pokazywał mi wszystkie kostki, oczka, nosek itp i powiedział, że u mnie nie ma takich przesłanek. Ale stwierdził, że mogę iść się upewnić do innego lekarza - jeśli ten drugi też stwierdzi, że nie ma wskazań to nie ma co sobie głowy tymi badaniami głowy zawracać bo są dość drogie ok 300 zł trzeba je wykonać (akurat u mnie w Gdańsku - 60km dalej) i istnieje 3% prawdopodobieństwo poronienia bo muszą wkuć się do brzucha a badania te i tak nie dają 100% pewności, że dziecko nie będzie miało wad genetycznych tylko jakieś 95%. Po czym spytał się nas jaka jest nasza decyzja - zaufaliśmy mu i nie robiliśmy tych badań. Więc poprosił nas o napisanie oświadczenia, że zostaliśmy zapoznani z + i - takiego badania i zdecydowaliśmy, że nie będziemy go wykonywać. |
![]() ![]() |
![]() |
#4447 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wystarczy ze wczoraj sie schizowalam wieczorem ze krwawie,bo od kilku dni mam mega duzo sluzu,tzn ogolnie od poczatku ciazy mam duzo,ale teraz jest taki wodnisty,tak jakbym chodzila posikana...a moze juz sie nie czuje ![]() Hump,szprotka ![]()
"Niewykorzystane szanse bolą znacznie bardziej niż popełnione błędy..." ![]() 12/2011 Staranka rozpoczete ![]() ![]() 7/9/2012 Pojawiły się cudowne II kreseczki ![]() ![]() 29/10/12 Pierwsze USG ![]() 3/12/12 Pierwsze kopniaczki ![]() Nasze Maleństwo ![]() Edytowane przez Inna_Uk Czas edycji: 2013-01-03 o 10:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4448 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
push up zapobiega odstajacym sutkom i nie splaszcza piersi pod ciuchami. nawet na 2 kolacje wigilijna pod sukienke go wlozylam i wygladal dobrze, a ja odetchnelam z ulga, bo zwykle staniki z fiszbinami sa teraz dla mnie meczarnia. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4449 |
Zakorzenienie
|
Inna ale ładnie widać wszystko
![]() ![]() happy 1. ja bym nie rozpoznała tu warg sromowych. ale to kwestia doświadczenia i obycia ze sprzętem ![]() 2,3. widać głowę i tułów maleństwa. ale cięzko coś powiedzieć więcej. lekarz ci nie opisuje ci widoku usg i mówi że "tu mamy rączkę, a tu nóżkę etc"? bez tego to ja bym pewnie tylko brzuch i głowę u siebie widziała ![]()
#4450 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kobiety, znalazłam ofertę łóżeczka wartego 700 zł z materacem lateksowym wartym 250 zł, po zadzwonieniu okazało się, że nowy, bo dzieciak w tym czasie wylazł z łóżeczka i nie chciał w nim spać ( a to był jako drugi materac) całość za 220 zł. Zaklepałam, wieczorem mamy się zdzwonić czy osobiście odbierze ktoś czy kurierem. Powiedzcie, że dobrze zrobiłam ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4451 |
Zadomowienie
|
muszę się zbierać do wyjścia. .. już po 11, a ja mam tyle załatwień! miłego przedpołudnia, wrócę poczytać plotki i relacje, na pewno będą przyjemne i budujące!
![]() |
#4452 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4453 | ||
Zakorzenienie
|
Jenny! gratuluję!
![]() Inna-będzie wszystko dobrze!! Cytat:
![]() Cytat:
![]() Lonely-tż zaoszczędził Ci czekania ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4454 |
Rozeznanie
|
A nie mowilam ze slicznotka,po mamusi
![]() ![]() A fotka faktycznie swietnie jest zrobiona i na bluszczacym papierze dla odmiany ![]()
"Niewykorzystane szanse bolą znacznie bardziej niż popełnione błędy..." ![]() 12/2011 Staranka rozpoczete ![]() ![]() 7/9/2012 Pojawiły się cudowne II kreseczki ![]() ![]() 29/10/12 Pierwsze USG ![]() 3/12/12 Pierwsze kopniaczki ![]() Nasze Maleństwo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4455 |
Wtajemniczenie
|
witam się z Wami ciężaróweczki
![]() ![]() za wszystkie dzisiejsze wizyty trzymam kciuki ![]() przepraszam że tak ogólnikowo ale jeszcze nie spamiętałam waszych nazw ![]() wszystkie zdjęcia które tu wrzucacie widziałam i podziwiam ze wzruszeniem..szczególnie brzuszki i małe buźki...nie wspomne o małej stópce ![]() a moja dzidzia jakoś od wczoraj nie fika i strasznie mnie to dołuje ![]() w ogóle mam złe samopoczucie..od rana wszystko mnie wkurza i irytuje ![]() aaa...nie będę Wam smucic........... |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4456 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
super okazja ![]()
![]() |
#4457 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A Barbara jest. Nawet dwie. ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4459 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4460 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
oni mają ślicznie ciuchy ale ceny kosmiczne - byłam tydzien temu to spodnie na wyprzedazy 179 zl a kurtka 400 ![]() ---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ---------- kupuje ciuszki ale się nie chwalę jakoś:P muszę zebrać się i wrzucić jakieś foty;P
![]() ![]() |
![]() |
#4461 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mam nadzieję, że uda się z ambasadą, trzymam mocno kciuki! No i mam nadzieję, że dziś już lepiej się czujesz. Cytat:
Od hormonów, jak wszystko ![]() Cytat:
![]() A co do płci, to w pewnym momencie mała się tak wypięła, że było dokładnie widać, co ma między nogami - a raczej, że tam za bardzo nic nie ma ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4462 |
Wtajemniczenie
|
Kupiłam dwie pary słodkich skarpetek dla Fasolki i takie skarpetko-butki
![]()
#4463 | |
Zakorzenienie
|
[QUOTE=klauda88;38412654]
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4464 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4465 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4466 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4467 | |||
Zakorzenienie
|
Gratulację siuraczka
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Znowu nie pocytowało mi wszystkich postów ![]() Mysia- przecież możesz kupić sobie coś w Londynie ![]() ![]() Diabli ale fajnie z tymi próbkami, sporo ich dostałaś ![]() no i ![]() ![]() Cytat:
![]() candace , szprotka_mada, diabli, Magiusa, vvgh, Paulina 87 Trzymam mocnooo ![]() jaka stopka ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4468 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4469 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() trzymam ![]() Ja też na l4 i dziś o 8 obudził mnie telefon Pani Basi ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4470 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Tak tak wiem pamietam ze Barbary sa dwie,ale chodzi mi o ta na Rynku ![]() Justi co sie stalo?? A pochwale sie Wam jeszcze,dawno mnie nie bylo,to teraz moge ![]() Taki wozeczek mamy dla Jessy,tylko zamiast szarego jest bezowy,i chcemy dokupic adapter do fotelika,zeby nie przepinac za kazdym razem ![]() ![]() http://www.ebay.co.uk/itm/Graco-Metr...item19d7d4086f
"Niewykorzystane szanse bolą znacznie bardziej niż popełnione błędy..." ![]() 12/2011 Staranka rozpoczete ![]() ![]() 7/9/2012 Pojawiły się cudowne II kreseczki ![]() ![]() 29/10/12 Pierwsze USG ![]() 3/12/12 Pierwsze kopniaczki ![]() Nasze Maleństwo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:48.