Walka o zdrowe i piêkne w³osy czê¶æ XVI zimowo;) - Strona 95 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Uroda > Pielêgnacja w³osów i fryzury > Pielêgnacja w³osów

Notka

Pielêgnacja w³osów W tym miejscu rozmawiamy o pielêgnacji w³osów. Je¶li twoje w³osy s± suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawê sytuacji. Do³±cz do nas.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2013-01-03, 10:46   #2821
Scarrabeo
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 068
Dot.: Walka o zdrowe i piêkne w³osy czê¶æ XVI zimowo;)

Cytat:
Napisane przez paradise_city Poka¿ wiadomo¶æ
Je¶li jest tu jaka¶ chemiczka to bardzo proszê o zinterpretowanie sk³adu nowego psikad³a do w³osów : Loton , naturalny, w³os w p³ynie :Aqua, Alcohol Denat., Cocamidopropyl Beatine, Quaternium_80, Polyvinylcaprolactam, Hydrolyzed Kreatin, Polysorbate 20, Glyceryl Laurate, Tocopherol, Linoleic Acid, Rentinyl Palmitate, Parfum, Methylchloroisothiazolino ne, Methylisothiazolinone, Benzyl Salictylate, Amyl Cinnamal.

Du¿o tego jak na "naturalne proteiny". Jednak stosuje go od jakiego¶ miesi±ca i widzê poprawê w³osków. Mo¿e jednak kto¶ jako¶ mi to obja¶ni trochê ?
Woda, alkohol, który wyszusza, ³agodny detergent, substancja pow³okotwórcza, dalej ju¿ nie patrzê, bo nie chcê siê denerwowaæ. Chemikiem nie jestem, ale a¿ mnie serce zabola³o, bo jak dla mnie nie nadaje siê do w³osów, lecz do szyb pucowania.
Scarrabeo jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-01-03, 10:46   #2822
visionAM
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 31 910

Cytat:
Napisane przez dotka95 Poka¿ wiadomo¶æ
Kurka, tak sobie teraz czytam... Skoro proteiny s± ³atwo wyp³ukiwane z w³osa, to zrobi³am rzecz zupe³nie bezsensown± nak³adaj±c ¿ó³tko z oliwk± i potem zmywaj±c to szamponem
A niby jak chcia³a¶ to zmyæ?
Przecie¿ sam± wod± byæ oliwki i ¿ó³tka nie wyp³uka³a, to raczej nierealne.

Cytat:
Napisane przez versatille Poka¿ wiadomo¶æ
Czemu mi nikt nie rozwi±za³ zadanka z geografii?
Ej ej, przecie¿ ja Ci napisa³am co¶ na ten temat
O tutaj: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=2640

Cytat:
Napisane przez vanilla_kate Poka¿ wiadomo¶æ
dziêki dziewczyny
mam nadziejê ¿e uda mi siê wytrwaæ, bo to ju¿ kolejne podej¶cie do powrotu do naturalek
A jeste¶ pewna, ¿e tego chcesz?
Wg mnie nie ma nic z³ego w farbowaniu w³osów.

Cytat:
Napisane przez Maqua Poka¿ wiadomo¶æ
U mnie keratyna wymywa na potêgê tylko hennê, chemicznych prawie nie rusza, a akurat by³abym zadowolona, bo kolor wyszed³ trochê za ciemny
Mi te¿ keratyna nie wyp³ukiwa³a koloru, za to proteiny mleczne w maskach typu kallos robi³y to na potêgê

Cytat:
Napisane przez Lils121 Poka¿ wiadomo¶æ
Hej. Mo¿ecie mi powiedzieæ co¶ na temat tego: Yves Rocher, Tradition de Hammam, Maseczka z glink± marokañsk± do twarzy i w³osów, Sk³ad: Aqua, Moroccan Lava Clay, Kaolin, Rosa Damascena Flower Water, Alcohol, Zea Mays (Corn) Starch, Magnesium Aluminium Silicate, Glycerin, Argania spinosa Kernel Oil, Cetyl Alcohol, Propylene Glycol, Ceteth-20, Mica, Parfum, Cellulose Gum, Methylparaben, Acrylates/C1030 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Cocamidopropyl Betaine, Allantoin, Ethylparaben, Tocopheryl Acetate, Propylparaben, Tetrasodium EDTA, CI 77163 (Bismuth Oxichloride), CI77491 (Iron Oxides), CI77499 (Titanum Dioxide) (18.02.2012)
Fajna, tylko ten alkohol mnie zastanawia
No i jako¶ du¿o dziwnych rzeczy po zapachu, dziwnych tzn. ja je nie do koñca znam

Cytat:
Napisane przez xxxJuanaxxx Poka¿ wiadomo¶æ
wczoraj dowiedzia³am siê, ¿e je¶li ustalimy z fryzjerk± dok³adnie ile chcemy podci±æ w³osów (np 2 cm), a zetnie nam wiêcej (np 10... ;/) to mo¿emy nie zap³aciæ za us³ugê a ponadto zwróciæ siê z t± spraw± do Urzêdu Ochrony Konsumenta i wówczas ta "fryzjerka" bêdzie zobowi±zana zap³aciæ za zabiegi, które wyonamy, by powróciæ do poprzedniej d³ugo¶ci
Szkoda, ¿e dowiedzia³am siê tego dopiero teraz bo mia³abym ponad pó³ roku darmowych wcierek i mog³abym spróbowaæ tych z wy¿szej pó³ki cenowej Nie by³oby mi ¿al wtedy A fryzjerka mo¿e raz na zawsze zrozumia³aby, ¿e 2 cm to 2 cm a nie 10.
Tak¿e tak na przysz³o¶æ - walczmy o swoje!!!
SUPER!!! Trzeba to gdzie¶ czerwonymi literami napisaæ ¿eby ka¿da w³osomaniaczka o tym wiedzia³a

Cytat:
Je¶li jest tu jaka¶ chemiczka to bardzo proszê o zinterpretowanie sk³adu nowego psikad³a do w³osów : Loton , naturalny, w³os w p³ynie :Aqua, Alcohol Denat., Cocamidopropyl Beatine, Quaternium_80, Polyvinylcaprolactam, Hydrolyzed Kreatin, Polysorbate 20, Glyceryl Laurate, Tocopherol, Linoleic Acid, Rentinyl Palmitate, Parfum, Methylchloroisothiazolino ne, Methylisothiazolinone, Benzyl Salictylate, Amyl Cinnamal.

Du¿o tego jak na "naturalne proteiny". Jednak stosuje go od jakiego¶ miesi±ca i widzê poprawê w³osków. Mo¿e jednak kto¶ jako¶ mi to obja¶ni trochê ?
Ja bym tego nie u¿ywa³a, bo ma alkohol denat. Po d³u¿szym stosowaniu mo¿e Ci przesuszyæ w³osy. Poza tym poza keratyn± to tam ¿adnych wiêcej protein nie ma Ogólnie moim zdaniem beznadziejne to jest i w ¿yciu bym tym w³osów nie psika³a. Ju¿ lepiej kupiæ keratynê w sklepie z pó³produktami i samemu zrobiæ taki psikacz.

Btw. nie trzeba byæ chemikiem aby rozszyfrowaæ sk³ad. Czasem wystarczy po prostu Google

Edytowane przez visionAM
Czas edycji: 2013-01-03 o 11:15
visionAM jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-01-03, 11:04   #2823
Lils121
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 724

Cytat:
Napisane przez visionAM Poka¿ wiadomo¶æ
A niby jak chcia³a¶ to zmyæ?
Przecie¿ sam± wod± byæ oliwki i ¿ó³tka nie wyp³uka³a, to raczej nierealne.

Ej ej, przecie¿ ja Ci napisa³am co¶ na ten temat
O tutaj: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=2640

A jeste¶ pewna, ¿e tego chcesz?
Wg mnie nie ma nic z³ego w farbowaniu w³osów.

Mi te¿ keratyna nie wyp³ukiwa³a koloru, za to proteiny mleczne w maskach typu kallos robi³y to na potêgê

Fajna, tylko ten alkohol mnie zastanawia
No i jako¶ du¿o dziwnych rzeczy po zapachu, dziwnych tzn. ja je nie do koñca znam

SUPER!!! Trzeba to gdzie¶ czerwonymi literami napisaæ ¿eby ka¿da w³osomaniaczka o tym wiedzia³a

Ja bym tego nie u¿ywa³a, bo ma alkohol denat. Po d³u¿szym stosowaniu mo¿e Ci przesuszyæ w³osy. Poza tym po keratyn± to tam ¿adnych wiêcej protein nie ma Ogólnie moim zdaniem beznadziejne to jest i w ¿yciu bym tym w³osów nie psika³a. Ju¿ lepiej kupiæ keratynê w sklepie z pó³produktami i samemu zrobiæ taki psikacz.

Btw. nie trzeba byæ chemikiem aby rozszyfrowaæ sk³ad. Czasem wystarczy po prostu Google
Dziêki. No w³a¶nie nie wiem jaki to alkohol, czy denat., cetearyl czy jaki¶ inny, przecie¿ jest masa alkoholi, a oni nie napisali jaki to jest, ale w sumie to jest na pi±tym miejscu, a przed nim fajne rzeczy chyba. A czy to co znajduje siê po perfum nie jest ju¿ w niewielkich ilo¶ciach? nie wiem, chyba co¶ takiego obi³o mi siê o uszy...
Stary 2013-01-03, 11:10   #2824
kreconowlosa
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 344

kurcze, nie piszcie mi o olejach, bo bym kupi³a od razu wszystkie mam jeszcze 2,5 buteleczki ³opianowego z GP i resztkê winogronowego. ten ostatni pokocha³am i mam ju¿ swój top 3 olejów
kreconowlosa jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-01-03, 11:15   #2825
paradise_city
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 331

visionAM dziêki bardzo ju¿ odstawione
paradise_city jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-01-03, 11:16   #2826
deszczowypies
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 7 182

Cytat:
Dziêki. No w³a¶nie nie wiem jaki to alkohol, czy denat., cetearyl czy jaki¶ inny, przecie¿ jest masa alkoholi, a oni nie napisali jaki to jest, ale w sumie to jest na pi±tym miejscu, a przed nim fajne rzeczy chyba. A czy to co znajduje siê po perfum nie jest ju¿ w niewielkich ilo¶ciach? nie wiem, chyba co¶ takiego obi³o mi siê o uszy...
taki alkohol bez ¿adnych dopisków wystêpuje na drugim-trzecim miejscu w od¿ywkach Alterry i Alverde. mo¿e wysuszaæ je¶li siê zbyt d³ugo trzyma, ale generalnie krzywdy nie robi - to chyba ekologiczny ¶rodek konserwuj±cy

deszczowypies jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-01-03, 11:17   #2827
visionAM
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 31 910

Cytat:
Tak, tego s± niewielkie ilo¶ci ale wg mnie jako¶ du¿o tych sk³adników po zapachu, no ale lepiej niech Kascysko siê wypowie jak tu wejdzie
Cytat:
Napisane przez kreconowlosa Poka¿ wiadomo¶æ
kurcze, nie piszcie mi o olejach, bo bym kupi³a od razu wszystkie mam jeszcze 2,5 buteleczki ³opianowego z GP i resztkê winogronowego. ten ostatni pokocha³am i mam ju¿ swój top 3 olejów
A ja ¶rednio lubiê olejowaæ w³osy, nie lubiê nak³adania na nie oleju Dlatego te¿ jako¶ nie szalejê je¶li chodzi o kupowanie olei, chocia¿ bardzo chcia³abym mieæ znowu arganowy - kiedy¶ u¿ywa³am i by³ super.
visionAM jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-01-03, 11:22   #2828
Lils121
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez deszczowypies Poka¿ wiadomo¶æ
taki alkohol bez ¿adnych dopisków wystêpuje na drugim-trzecim miejscu w od¿ywkach Alterry i Alverde. mo¿e wysuszaæ je¶li siê zbyt d³ugo trzyma, ale generalnie krzywdy nie robi - to chyba ekologiczny ¶rodek konserwuj±cy
Dziêki deszczowypsie to pewnie bêdê stosowa³a wg. zaleceñ, czyli niezbyt d³ugo

---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ----------

Cytat:
Tak, tego s± niewielkie ilo¶ci ale wg mnie jako¶ du¿o tych sk³adników po zapachu, no ale lepiej niech Kascysko siê wypowie jak tu wejdzie
A ja ¶rednio lubiê olejowaæ w³osy, nie lubiê nak³adania na nie oleju Dlatego te¿ jako¶ nie szalejê je¶li chodzi o kupowanie olei, chocia¿ bardzo chcia³abym mieæ znowu arganowy - kiedy¶ u¿ywa³am i by³ super.
No niby du¿o, w zasadzie to ju¿ chyba wszystko mi powiedzia³y¶cie, ale mi³o jak kascysko te¿ rzuci okiem deszczowypsie, mogê spytaæ czy wys³a³a¶ mi ju¿ to co mia³a¶ wys³aæ?? Nie chodzi o to ¿ebym Ciê pogania³a, tylko jak ju¿ wys³a³a¶ chwile temu a mi jeszcze nie przysz³o to nie wiem czy robiæ raban na poczcie czy jeszcze czekaæ to samo dotyczy siê medsik

Edytowane przez Lils121
Czas edycji: 2013-01-03 o 11:24
Lils121 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-01-03, 11:36   #2829
pluskotka
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 508

Cytat:
Te¿ ju¿ siê tak nie spinam z olejami Teraz co prawda sza³ vatikowy i olejujê ni± ¶rednio 1-2 razy w tygodniu, ale to nie jest to co kiedy¶, kiedy chorowa³am na ka¿dy olej. Jeno chcê winogronko, bo mia³am ju¿ jedn± próbê:
-do picia (trzeba zacz±æ od czego¶ zdrowsze od¿ywianie chocia¿ ze s³odyczy za Chiny ludowe nie zrezygnujê )
-do zmacerowania rzewienia i rumianku (termin wa¿no¶ci do marca)
-do olejowania herków
-do z³uszczania skalpu z kwasem salicylowym
i takie tam
"Przeznaczenie zazwyczaj czeka tu¿ za rogiem. Jakby by³o kieszonkowcem, dziwk± albo sprzedawc± losów na loteriê: to jego najczêstsze wcielenia. Do drzwi naszego domu nigdy nie zapuka. Trzeba za nim ruszyæ."
pluskotka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-01-03, 11:39   #2830
kreconowlosa
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 344

Cytat:
ja w sumie ostatnio trochê rzadziej nak³ada³am, ale lubiê na zmoczone o wiele lepiej siê nak³ada i na odzywkê
arganowy mialam i to jeden z moich ulubionych, wspanialy jest

uciekam na angielski, zajrzê pó¼niej
kreconowlosa jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-01-03, 11:40   #2831
deszczowypies
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 7 182

Cytat:
Dziêki deszczowypsie to pewnie bêdê stosowa³a wg. zaleceñ, czyli niezbyt d³ugo
No niby du¿o, w zasadzie to ju¿ chyba wszystko mi powiedzia³y¶cie, ale mi³o jak kascysko te¿ rzuci okiem deszczowypsie, mogê spytaæ czy wys³a³a¶ mi ju¿ to co mia³a¶ wys³aæ?? Nie chodzi o to ¿ebym Ciê pogania³a, tylko jak ju¿ wys³a³a¶ chwile temu a mi jeszcze nie przysz³o to nie wiem czy robiæ raban na poczcie czy jeszcze czekaæ to samo dotyczy siê medsik
wys³a³am z tego co pamiêtam w pi±tek, wiêc je¶li do poniedzia³ku nie dojdzie - rób raban na poczcie!

deszczowypies jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-01-03, 11:41   #2832
Lils121
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez deszczowypies Poka¿ wiadomo¶æ
wys³a³am z tego co pamiêtam w pi±tek, wiêc je¶li do poniedzia³ku nie dojdzie - rób raban na poczcie!
Ok,dziêki. To jeszcze nie panikujê. Dam im jeszcze parê dni, a potem
Stary 2013-01-03, 11:44   #2833
201607231719
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 2 492

Ale tu rotacja postów Wchodzê i 3 strony do nadrobienia

Witam, witam dziewczyny.

Mo¿ecie mi napisaæ co kakao ma robiæ z naszymi w³osami? Trochê mi szkoda u¿yæ decamoreno do w³osów, je¶li ma byæ to tylko zapach
201607231719 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-01-03, 11:51   #2834
xxxJuanaxxx
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 433
GG do xxxJuanaxxx

Cytat:
Napisane przez tisiphone Poka¿ wiadomo¶æ
Ale tu rotacja postów Wchodzê i 3 strony do nadrobienia

Witam, witam dziewczyny.

Mo¿ecie mi napisaæ co kakao ma robiæ z naszymi w³osami? Trochê mi szkoda u¿yæ decamoreno do w³osów, je¶li ma byæ to tylko zapach
dodaje blasu ciemnym w³osom, nawil¿a, chroni przed utrat± wilgoci;p
xxxJuanaxxx jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-01-03, 11:55   #2835
Pani_Herbatka
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 726

ta choroba mnie wykoñczy. dzisiaj przynajmniej uda³o mi siê zej¶æ z baardzo wysokiej gor±czki i mogê jako¶ funkcjonowaæ

nakremowa³am w³osy wczoraj. dzisiaj próbujê zwlec siê z ³ó¿ka i je umyæ
Stary 2013-01-03, 11:56   #2836
201607231719
Konto usuniête

Cytat:
Dziêkuje za odpowied¼

Trochê mnie wystraszy³y¶cie tym, ¿e keratyna tak wyp³ukuje henne. Muszê ostro¿niej u¿ywaæ. Choæ mnie najbardziej "dekoloryzowa³a" ciep³a woda i nizoral... A szkoda, bo taki piêkny kolor mi wyszed³ Czekam na paczkê z kolejn± henn± i farbuje
Stary 2013-01-03, 11:56   #2837
Pani_Herbatka
Rozeznanie

Cytat:
a jako dodatek do maski czy p³ukanka? brzmi kusz±co
Stary 2013-01-03, 12:07   #2838
soyk
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 207

Cytat:
Napisane przez Pani_Herbatka Poka¿ wiadomo¶æ
ta choroba mnie wykoñczy. dzisiaj przynajmniej uda³o mi siê zej¶æ z baardzo wysokiej gor±czki i mogê jako¶ funkcjonowaæ

Ojj jak ja bym chcia³a sobie do tej godziny w ³ó¿ku pole¿eæ

A tak nawiasem:
Doda³am niedawno w profilu zdjêcie swoich w³osów sprzed nieca³ego miesi±ca - pocz±tki pielêgnacji. Nie piszê tego po to ¿eby siê pochwaliæ, bo jak widaæ niema czym Chcia³abym tylko, ¿eby¶cie mi napisa³y (o ile mo¿na to okre¶liæ), czy jak ich stan siê ju¿ znaczniej poprawi to bêd± siê dalej tak wywija³y? W zasadzie s± takie odk±d pamiêtam ale zawsze by³y cieniowane, wiêc mo¿e to te¿ z tym ma zwi±zek? Bêdê teraz przycinaæ najd³u¿sz± warstwê. Marz± mi siê proste w³osy, bo to to nie wiadomo co to jest ;]

Zapuszczam:
36...-40-41-42-...-65

Edytowane przez soyk
Czas edycji: 2013-01-03 o 12:13
soyk jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-01-03, 12:08   #2839
say-hello
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 12 663

apropo olejów- wygra³am w³a¶nie na jednym blogu olej centella ciekawe, co siê z nim robi, muszê poczytaæ.

edit: bêdê zwalczaæ nim cellulit

Edytowane przez say-hello
Czas edycji: 2013-01-03 o 12:09
say-hello jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-01-03, 12:15   #2840
soyk
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez say-hello Poka¿ wiadomo¶æ
apropo olejów- wygra³am w³a¶nie na jednym blogu olej centella ciekawe, co siê z nim robi, muszê poczytaæ.

Gratulujê Ja jeszcze nigdy nic nie wygra³am... :P

Zapuszczam:
36...-40-41-42-...-65
Stary 2013-01-03, 12:23   #2841
201607231719
Konto usuniête

Cytat:
Napisane przez say-hello Poka¿ wiadomo¶æ

Gratulujê
Stary 2013-01-03, 12:24   #2842
xxxJuanaxxx
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 433
GG do xxxJuanaxxx

Cytat:
a jako dodatek do maski czy p³ukanka? brzmi kusz±co
ja u¿ywa³am jako dodatek do maski a raczej od¿ywki, bo wybra³am najbardziej p³ynn± jak± tylko mia³am
podobno bardzo fajnia jest te¿ maska ¿óltko+kakao+olej pod czepek i potem umyæ w³osy ale jeszcze nie próbowa³am

Cytat:
Napisane przez soyk Poka¿ wiadomo¶æ
Ojj jak ja bym chcia³a sobie do tej godziny w ³ó¿ku pole¿eæ

A tak nawiasem:
Doda³am niedawno w profilu zdjêcie swoich w³osów sprzed nieca³ego miesi±ca - pocz±tki pielêgnacji. Nie piszê tego po to ¿eby siê pochwaliæ, bo jak widaæ niema czym Chcia³abym tylko, ¿eby¶cie mi napisa³y (o ile mo¿na to okre¶liæ), czy jak ich stan siê ju¿ znaczniej poprawi to bêd± siê dalej tak wywija³y? W zasadzie s± takie odk±d pamiêtam ale zawsze by³y cieniowane, wiêc mo¿e to te¿ z tym ma zwi±zek? Bêdê teraz przycinaæ najd³u¿sz± warstwê. Marz± mi siê proste w³osy, bo to to nie wiadomo co to jest ;]
nie marud¼ s± superowe
a jak same wyschn± to tak wygl±daj±? Je¶i tak to widzê tu sk³onno¶ci do fal
xxxJuanaxxx jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-01-03, 12:24   #2843
paradise_city
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 331

A kto¶ mo¿e mi poleciæ jakie¶ ciekawe, lekkie, od¿ywiaj±ce psikad³o? Tym razem z naturalnych sk³adników. Albo jak mo¿na takie co¶ stworzyæ :P?
paradise_city jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-01-03, 12:30   #2844
Milva2020
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 178

Cytat:
Napisane przez MissChievousTess Poka¿ wiadomo¶æ
domiwika, ja na razie widzê tylko 4 wpisy i ¿adnego w³osowego.
Ale Ty jeste¶ m³odziutka ;-)!
Czyta³a¶ ju¿ sagê Sapkowskiego o Wied¼minie? Bo gdybym ja by³a teraz w Twoim wieku to w³a¶nie to bym czyta³a. ;-)
Wied¼mak dobry w ka¿dym wieku

od wczoraj pijê siemiê lniane, ale ten brak smaku mnie zabija muszê go jednak z czym¶ zmieszaæ, bo d³ugo tak nie poci±gnê, totalnie mi obrzydnie

znalaz³am zdjêcie moich w³osów z komunii to by³ chyba jedyny moment w ca³ym moim dzieciñstwie, kiedy mia³am je rozpuszczone, nienawidzi³am ich, ale tata zabroni³ ¶cinaæ
Za³±czone zdjêcia
Rodzaj pliku: jpg img007.jpg (20,7 KB, 67 za³adowañ)
Stary 2013-01-03, 12:31   #2845
justusia16
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 488

Cytat:
Napisane przez SoBitterSoSweet Poka¿ wiadomo¶æ
Maska proteinowa to by³ dobry pomys³, wysuszy³am w³osy i mam takie jak lubiê, czyli miêkkie i g³adkie w dotyku, a do tego takie puszyste i pe³ne objêto¶ci, bo ostatnio by³y dla mnie chyba zbyt ¶liskie (nie s±dzi³am, ¿e kiedy¶ to powiem ) i przez to zbyt przyklapniête a tego nie lubiê. Jest dobrze

Zrobi³am sobie zdjêcia sylwetki, ¿eby móc porównywaæ efekty æwiczeñ, mam nadziejê ¿e to mnie zmotywuje do bycia regularn±
Ja sobie takie foto strzelilam wczoraj
Bo od wczoraj:
-pije zielona lisciasta bez dodtkow i cukru - 1 kubek dziennie
- skrzyp j.w. - 1 kubek dziennie
- cwicze z Jillian, nowe odliczanie, wczoraj dzien 1!
- pije i jem siemie kilka razy w tygodniu

- ograniczam coca-cole!!
A dzis bede probowac drozdze

Wlasnie wrocilam z lidla u mnie tylko jest olej z prazonych wloskich.

Kocham Fruit passion - mam po nim miekkie wlosy i po plukance piwnej dzis rano ahh

Apropo oleji to ja jestem nimi dalej zajarana

Edytowane przez justusia16
Czas edycji: 2013-01-03 o 12:38
justusia16 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-01-03, 12:32   #2846
Pani_Herbatka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Milva2020 Poka¿ wiadomo¶æ
Wied¼mak dobry w ka¿dym wieku

od wczoraj pijê siemiê lniane, ale ten brak smaku mnie zabija muszê go jednak z czym¶ zmieszaæ, bo d³ugo tak nie poci±gnê, totalnie mi obrzydnie

znalaz³am zdjêcie moich w³osów z komunii to by³ chyba jedyny moment w ca³ym moim dzieciñstwie, kiedy mia³am je rozpuszczone, nienawidzi³am ich, ale tata zabroni³ ¶cinaæ
jaaakie d³ugie!
a jak pijesz siemiê? na mnie czeka porcja zalana wczoraj letni± wod±. My¶lê nad blenderem, coby jednak miksowaæ z owocami.
Stary 2013-01-03, 12:40   #2847
Milva2020
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 178

Cytat:
jaaakie d³ugie!
a jak pijesz siemiê? na mnie czeka porcja zalana wczoraj letni± wod±. My¶lê nad blenderem, coby jednak miksowaæ z owocami.
w 6 klasie mia³am przed kolano ale na szczê¶cie wyp³aka³am ¶ciêcie (najpierw sama sobie chlasnê³am kawa³ warkocza, a potem mama musia³a wyrównaæ a ju¿ w gimnazjum ¶ciê³a mi do ramion, cieszy³am siê jak g³upia ) oczywi¶cie dzisiaj ogromnie ¿a³ujê, nie do¶æ ¿e poniszczy³am w³osy g³upotami, to jeszcze mam ich po³owê mniej na g³owie

zala³am sobie jedn± ³y¿kê ziarenek wrz±tkiem (tak do po³owy kubka), odstawi³am do ostygniêcia i gdzie¶ po godzinie wypi³am
Stary 2013-01-03, 13:01   #2848
soyk
Raczkowanie

Cytat:

marud¼ s± superowe
a jak same wyschn± to tak wygl±daj±? Je¶i tak to widzê tu sk³onno¶ci do fal
o ile pamiêtam to by³y suszone suszarka glowa w dó³ bez szczotki. My¶lisz ze da³oby siê z nich fale wydobyæ? W sumie to zawsze po nawet lekkim zwilzeniu zaczyna³y mi siê do¶æ mocno falowaæ, ale znowu na stylizacje s± trochê odporne

Zapuszczam:
36...-40-41-42-...-65
Stary 2013-01-03, 13:05   #2849
201612231846
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 4 143

Hejka! Ech mia³am wstaæ o 7 ,a wsta³am o 12 . Nie umiem siê przestawiæ ,a usi³ujê od 2 dni

Cytat:
te¿ trzymam kciuki
za mn± ju¿ ponad 1,5 roku i na razie nie zamierzam wracaæ od farbowanych

jeju dziewczyny.. przepraszam, ale nie nad±¿am...;/ wchodzê a tu 20 stron do nadrobienia... nie da³am rady wiêc przeczytal±m tylko kilka ostatnich

jakie macie cuuudowne w³osy vision kocham i zazdroszcze

wczoraj dowiedzia³am siê, ¿e je¶li ustalimy z fryzjerk± dok³adnie ile chcemy podci±æ w³osów (np 2 cm), a zetnie nam wiêcej (np 10... ;/) to mo¿emy nie zap³aciæ za us³ugê a ponadto zwróciæ siê z t± spraw± do Urzêdu Ochrony Konsumenta i wówczas ta "fryzjerka" bêdzie zobowi±zana zap³aciæ za zabiegi, które wyonamy, by powróciæ do poprzedniej d³ugo¶ci
Szkoda, ¿e dowiedzia³am siê tego dopiero teraz bo mia³abym ponad pó³ roku darmowych wcierek i mog³abym spróbowaæ tych z wy¿szej pó³ki cenowej Nie by³oby mi ¿al wtedy A fryzjerka mo¿e raz na zawsze zrozumia³aby, ¿e 2 cm to 2 cm a nie 10.
Tak¿e tak na przysz³o¶æ - walczmy o swoje!!!
Powiem Ci tak. Jest takie prawo ,ale przewa¿nie nikt z tego nie korzysta. Sk±d wiem? Teraz siê wyda. Mia³am 3 lata praktyk w salonie fryzjerskim . Jak to jest z tym podcinaniem koñcówek? Fryzjerzy maj± dziwn± przypad³o¶æ.
Lubi± robiæ wszystko idealnie. Przynajmniej niektórzy. Je¿eli ¶cinaj± koñcówki to chc± to zrobiæ idealnie równo. Jest troszkê krzywo z lewej strony? To równaj±. Je¿eli zrównaj± za du¿o to dalej równaj± i tak w kó³ko . 2 opcj± jest to ,¿e jak widz± zniszczone w³osy to ¶cinaj± je do miejsca gdzie s± rozdwojone. Nie ka¿dy fryzjer rozumie ,¿e klientka po prostu nie chce a¿ tyle ¶cinaæ. Tak¿e
Cytat:

Mnie dzisiaj dopada choróbsko. Od rana kicham. Wezmê sobie rutinoscorbin i biorê siê za naukê. Wypi³am kawê i jestem mega senna
201612231846 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-01-03, 13:18   #2850
blondynaaa_91
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 939

Cytat:
A kto¶ mo¿e mi poleciæ jakie¶ ciekawe, lekkie, od¿ywiaj±ce psikad³o? Tym razem z naturalnych sk³adników. Albo jak mo¿na takie co¶ stworzyæ :P?
No w³a¶nie, ja te¿ szukam od d³u¿szego czasu jakiego¶ "przepisu"! Podzielcie siê;D

Co do olejów - ja kompletnie dosta³am na ich punkcie bzika

Gdzie kupujecie maski Bingo? Nie bardzo chcê zamawiaæ ze wzglêdu na koszty przesy³ki

Edytowane przez blondynaaa_91
Czas edycji: 2013-01-03 o 13:22
blondynaaa_91 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum Pielêgnacja w³osów

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:31.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.