|
|||||||
| Notka |
|
| Pielêgnacja w³osów W tym miejscu rozmawiamy o pielêgnacji w³osów. Je¶li twoje w³osy s± suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawê sytuacji. Do³±cz do nas. |
![]() |
|
|
Narzêdzia |
|
|
#2821 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 068
|
Dot.: Walka o zdrowe i piêkne w³osy czê¶æ XVI zimowo;)
Cytat:
|
|
#2822 | ||||||
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 31 910
|
Cytat:
![]() Przecie¿ sam± wod± byæ oliwki i ¿ó³tka nie wyp³uka³a, to raczej nierealne. Ej ej, przecie¿ ja Ci napisa³am co¶ na ten temat ![]() O tutaj: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=2640 Cytat:
![]() Wg mnie nie ma nic z³ego w farbowaniu w³osów. Cytat:
![]() Cytat:
![]() No i jako¶ du¿o dziwnych rzeczy po zapachu, dziwnych tzn. ja je nie do koñca znam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ogólnie moim zdaniem beznadziejne to jest i w ¿yciu bym tym w³osów nie psika³a. Ju¿ lepiej kupiæ keratynê w sklepie z pó³produktami i samemu zrobiæ taki psikacz.Btw. nie trzeba byæ chemikiem aby rozszyfrowaæ sk³ad. Czasem wystarczy po prostu Google
Edytowane przez visionAM Czas edycji: 2013-01-03 o 11:15 |
||||||
|
|
|
#2823 | |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 724
|
Cytat:
|
|
#2824 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 344
|
kurcze, nie piszcie mi o olejach, bo bym kupi³a od razu wszystkie
|
|
|
|
#2826 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 7 182
|
Cytat:
|
|
#2827 | ||
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 31 910
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dlatego te¿ jako¶ nie szalejê je¶li chodzi o kupowanie olei, chocia¿ bardzo chcia³abym mieæ znowu arganowy - kiedy¶ u¿ywa³am i by³ super.
|
||
|
|
|
#2828 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
to pewnie bêdê stosowa³a wg. zaleceñ, czyli niezbyt d³ugo![]() ---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ---------- Cytat:
deszczowypsie, mogê spytaæ czy wys³a³a¶ mi ju¿ to co mia³a¶ wys³aæ?? Nie chodzi o to ¿ebym Ciê pogania³a, tylko jak ju¿ wys³a³a¶ chwile temu a mi jeszcze nie przysz³o to nie wiem czy robiæ raban na poczcie czy jeszcze czekaæ to samo dotyczy siê medsik
13.06.2011 Moje Szczê¶cie Edytowane przez Lils121 Czas edycji: 2013-01-03 o 11:24 |
||
|
|
|
#2829 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 508
|
Cytat:
Teraz co prawda sza³ vatikowy i olejujê ni± ¶rednio 1-2 razy w tygodniu, ale to nie jest to co kiedy¶, kiedy chorowa³am na ka¿dy olej. Jeno chcê winogronko, bo mia³am ju¿ jedn± próbê:-do picia (trzeba zacz±æ od czego¶ zdrowsze od¿ywianie chocia¿ ze s³odyczy za Chiny ludowe nie zrezygnujê )-do zmacerowania rzewienia i rumianku (termin wa¿no¶ci do marca) -do olejowania herków -do z³uszczania skalpu z kwasem salicylowym i takie tam
"Przeznaczenie zazwyczaj czeka tu¿ za rogiem. Jakby by³o kieszonkowcem, dziwk± albo sprzedawc± losów na loteriê: to jego najczêstsze wcielenia. Do drzwi naszego domu nigdy nie zapuka. Trzeba za nim ruszyæ." |
|
|
|
|
#2830 | |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 344
|
Cytat:
na zmoczone o wiele lepiej siê nak³ada i na odzywkê ![]() arganowy mialam i to jeden z moich ulubionych, wspanialy jest ![]() uciekam na angielski, zajrzê pó¼niej
|
|
|
|
|
#2831 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 7 182
|
Cytat:
|
|
#2832 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
|
|
#2833 |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 2 492
|
Ale tu rotacja postów
Wchodzê i 3 strony do nadrobienia ![]() Witam, witam dziewczyny. Mo¿ecie mi napisaæ co kakao ma robiæ z naszymi w³osami? Trochê mi szkoda u¿yæ decamoreno do w³osów, je¶li ma byæ to tylko zapach
|
|
|
|
#2834 |
|
Wtajemniczenie
|
dodaje blasu ciemnym w³osom, nawil¿a, chroni przed utrat± wilgoci;p
|
|
|
|
#2835 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 726
|
ta choroba mnie wykoñczy. dzisiaj przynajmniej uda³o mi siê zej¶æ z baardzo wysokiej gor±czki i mogê jako¶ funkcjonowaæ
nakremowa³am w³osy wczoraj. dzisiaj próbujê zwlec siê z ³ó¿ka i je umyæ
|
#2836 | |
|
Konto usuniête
|
Cytat:
Trochê mnie wystraszy³y¶cie tym, ¿e keratyna tak wyp³ukuje henne. Muszê ostro¿niej u¿ywaæ. Choæ mnie najbardziej "dekoloryzowa³a" ciep³a woda i nizoral... A szkoda, bo taki piêkny kolor mi wyszed³ Czekam na paczkê z kolejn± henn± i farbuje
|
|
|
|
|
#2837 |
|
Rozeznanie
|
a jako dodatek do maski czy p³ukanka? brzmi kusz±co
|
#2838 | |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 207
|
Cytat:
![]() A tak nawiasem: Doda³am niedawno w profilu zdjêcie swoich w³osów sprzed nieca³ego miesi±ca - pocz±tki pielêgnacji. Nie piszê tego po to ¿eby siê pochwaliæ, bo jak widaæ niema czym Chcia³abym tylko, ¿eby¶cie mi napisa³y (o ile mo¿na to okre¶liæ), czy jak ich stan siê ju¿ znaczniej poprawi to bêd± siê dalej tak wywija³y? W zasadzie s± takie odk±d pamiêtam ale zawsze by³y cieniowane, wiêc mo¿e to te¿ z tym ma zwi±zek? Bêdê teraz przycinaæ najd³u¿sz± warstwê. Marz± mi siê proste w³osy, bo to to nie wiadomo co to jest ;]
IV 2012 - VII 2012 - Czerñ -> blond (naturalny) 05 XII 2012 - ¶wiadoma pielêgnacja Pijê: Dro¿d¿e (I), Pokrzywa (I), Olej lniany Zapuszczam: 36...-40-41-42-...-65 Edytowane przez soyk Czas edycji: 2013-01-03 o 12:13 |
|
|
|
|
#2839 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 12 663
|
apropo olejów- wygra³am w³a¶nie na jednym blogu olej centella
ciekawe, co siê z nim robi, muszê poczytaæ.edit: bêdê zwalczaæ nim cellulit
2017: 22 2018: 12 Edytowane przez say-hello Czas edycji: 2013-01-03 o 12:09 |
|
|
|
#2840 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja jeszcze nigdy nic nie wygra³am... :P
|
|
#2841 |
|
Konto usuniête
|
|
|
|
|
#2842 | |
|
Wtajemniczenie
|
ja u¿ywa³am jako dodatek do maski
a raczej od¿ywki, bo wybra³am najbardziej p³ynn± jak± tylko mia³am ![]() podobno bardzo fajnia jest te¿ maska ¿óltko+kakao+olej pod czepek i potem umyæ w³osy ale jeszcze nie próbowa³am ![]() Cytat:
s± superowe ![]() a jak same wyschn± to tak wygl±daj±? Je¶i tak to widzê tu sk³onno¶ci do fal
|
|
|
|
|
#2843 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 331
|
A kto¶ mo¿e mi poleciæ jakie¶ ciekawe, lekkie, od¿ywiaj±ce psikad³o? Tym razem z naturalnych sk³adników. Albo jak mo¿na takie co¶ stworzyæ :P?
|
|
|
|
#2844 | |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 178
|
Cytat:
od wczoraj pijê siemiê lniane, ale ten brak smaku mnie zabija muszê go jednak z czym¶ zmieszaæ, bo d³ugo tak nie poci±gnê, totalnie mi obrzydnie ![]() znalaz³am zdjêcie moich w³osów z komunii to by³ chyba jedyny moment w ca³ym moim dzieciñstwie, kiedy mia³am je rozpuszczone, nienawidzi³am ich, ale tata zabroni³ ¶cinaæ
|
|
#2845 | |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 488
|
Cytat:
![]() Bo od wczoraj: -pije zielona lisciasta bez dodtkow i cukru - 1 kubek dziennie- skrzyp j.w. - 1 kubek dziennie - cwicze z Jillian, nowe odliczanie, wczoraj dzien 1! - pije i jem siemie kilka razy w tygodniu ![]() - ograniczam coca-cole!! A dzis bede probowac drozdze ![]() Wlasnie wrocilam z lidla u mnie tylko jest olej z prazonych wloskich. Kocham Fruit passion - ![]() Apropo oleji to ja jestem nimi dalej zajarana
Oh, foolish.. Harmless.. Foolish, harmless child.. Edytowane przez justusia16 Czas edycji: 2013-01-03 o 12:38 |
|
|
|
|
#2846 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a jak pijesz siemiê? na mnie czeka porcja zalana wczoraj letni± wod±. My¶lê nad blenderem, coby jednak miksowaæ z owocami.
|
|
#2847 | |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 178
|
Cytat:
ale na szczê¶cie wyp³aka³am ¶ciêcie (najpierw sama sobie chlasnê³am kawa³ warkocza, a potem mama musia³a wyrównaæ a ju¿ w gimnazjum ¶ciê³a mi do ramion, cieszy³am siê jak g³upia ) oczywi¶cie dzisiaj ogromnie ¿a³ujê, nie do¶æ ¿e poniszczy³am w³osy g³upotami, to jeszcze mam ich po³owê mniej na g³owiezala³am sobie jedn± ³y¿kê ziarenek wrz±tkiem (tak do po³owy kubka), odstawi³am do ostygniêcia i gdzie¶ po godzinie wypi³am
|
|
#2848 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#2849 | ||
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 4 143
|
Hejka!
. Nie umiem siê przestawiæ ,a usi³ujê od 2 dni ![]() Cytat:
. Mia³am 3 lata praktyk w salonie fryzjerskim Lubi± robiæ wszystko idealnie. Przynajmniej niektórzy. Je¿eli ¶cinaj± koñcówki to chc± to zrobiæ idealnie równo. Jest troszkê krzywo z lewej strony? To równaj±. Je¿eli zrównaj± za du¿o to dalej równaj± i tak w kó³ko . 2 opcj± jest to ,¿e jak widz± zniszczone w³osy to ¶cinaj± je do miejsca gdzie s± rozdwojone. Nie ka¿dy fryzjer rozumie ,¿e klientka po prostu nie chce a¿ tyle ¶cinaæ. ![]() Cytat:
Wezmê sobie rutinoscorbin i biorê siê za naukê. Wypi³am kawê i jestem mega senna |
||
|
|
|
#2850 | |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 939
|
Cytat:
Co do olejów - ja kompletnie dosta³am na ich punkcie bzika ![]() Gdzie kupujecie maski Bingo? Nie bardzo chcê zamawiaæ ze wzglêdu na koszty przesy³ki
Edytowane przez blondynaaa_91 Czas edycji: 2013-01-03 o 13:22 |
|
|
![]() |
Nowe w±tki na forum Pielêgnacja w³osów
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:31.

)

Czekam na paczkê z kolejn± henn± i farbuje 
36...-40-41-42-...-65
ale na szczê¶cie wyp³aka³am ¶ciêcie (najpierw sama sobie chlasnê³am kawa³ warkocza, a potem mama musia³a wyrównaæ a ju¿ w gimnazjum ¶ciê³a mi do ramion, cieszy³am siê jak g³upia