Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 2012 - Strona 167 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-03, 12:10   #4981
anesh_
Zakorzenienie

Dot.: Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 201

Cytat:
Napisane przez afternoon Pokaż wiadomość
Witajcie wieczorową porą

Podczytywałam , ale dopiero teraz udało mi się usiąść spokojnie dzisiaj szalony dzień, przez ząbkowanie głównie, niestety mimo ukończonych 3 miesięcy nie zniknęły również problemy brzuszkowegazy dzisiaj męczyły Filipka, a kupa mocno śluzowata była wieczorem wył już niemiłosiernie i nie chciał cyca po kąpieli, tylko padł natychmiast.
Jutro mamy szczepienie, w piątek jedziemy zrobić morfologię na poniedziałkową wizytę u kardiologa. Z czego pobierana będzie krew, orientujecie się może?

właśnie się obudził
Biedny nasz Fifi kochany
Majce jak na razie zawsze z piętki pobierano
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 12:12   #4982
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nisia4 Pokaż wiadomość
Jeśli nie lubi butelki i mało przybiera to faktycznie próbuj od razu.
Ja zamówiłam też tę miseczkę i talerzyk, ale też jeszcze nie przyszły.
Widziałam, że Twój Henio też sobie upodobał małpkę
Oj tak, kooocha małpkę!

A jaki talerzyk zamówiłaś? Bo ja z hipciem
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 12:20   #4983
anesh_
Zakorzenienie

Dot.: Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 201

Cytat:
Napisane przez Lewek Pokaż wiadomość
No rączki to niestety już nie wyostrzysz jak jest rozmyta, ja nie umiem, może jakiś dobry grafik by wykombinował Natomiast rozmycie zrobisz zawsze, z tym że co do programu to ja używam tylko photoshopa i nie bardzo wiem co Ci polecić...
Dzięki, wstawiłam na maila kilka zdjęć, jest tam m.in. te o które pytałam
Stary 2013-01-03, 12:22   #4984
Nisia4
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Oj tak, kooocha małpkę!

A jaki talerzyk zamówiłaś? Bo ja z hipciem
U mnie też królowała małpa a teraz powoli przerzuca się na papugę, ale i tak największą furorę robi lala od taty, już dwa razy usnęła przytulona do niej

Ja zamówiłam z sową, uwielbiam wszystko co z sowami a że są na niej też elementy czerwonego to ten kubeczek Doidy kupiłam czerwony.
Stary 2013-01-03, 12:27   #4985
afternoon
Rozeznanie

Dzień dobry

Zdążę jeszcze zagłosować na tytuł, podoba mi się 1 i 6

Dziewczyny dziękuję za wszystkie słowa wsparcia na 15.30 mamy szczepienie i ja już dzisiaj z nerwów nie jestem sobąmartwię się też, bo Filip zaczął słabo jeść

Anesh synowa moja przepiękna jest, do Ciebie podobna w imieniu Filipka wysyłam buziaczki dla małej księżniczki

Piszecie o chrztach, a z mojego synka diabeł jeszcze nie wypędzonynie wiem, kiedy się zbierzemy

A co do ślubów to my - chociaż mąż i żona na siebie mówimy - ślubu też jeszcze nie mamywstępne plany były na ten rok, ale raczej się nie uda, podejrzewam, że pobierzemy się w 2014planujemy jedynie przyjęcie dla najbliższych osób.

Chciałam sie wykapać to wody rano nie było, a teraz syf leci brązowy

Trzymajcie prosze kciuki za nasze szczepienie miłego dnia
afternoon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 12:28   #4986
lourose
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość
A o tym nie pomyślałam. Chociaż jest tez czasem tak, że Kubie nie wystarczy, że jestem i na niego patrzę. Uspokaja się jak go wezmę na kolana, albo ponoszę.
Zupełnie nie wiem co mam robić bo za miesiąc kończę macierzyński. Teraz jestem 2 razy w tygodniu w pracy, a od lutego będę płacić Zusowi normalną składkę czyli jakieś 900zł. I żeby zarobić musze więcej pracować, a na dzień dzisiejszy tylko mamusia i mamusia.
Jeden ze skoków się z tym lękiem wiąże - moja koleżanka przez 2 tyg. musiała robić wszystko sama, bo inaczej był ryk.
A co do macierzyńskiego to mi się też słabo robi jak o tym pomyślę, chociaż dopiero w kwietniu Po pierwsze szkoda mi zostawić maluszka, po drugie - wrócić do samej pracy (stres, zmęczenie etc). Ale nie możemy sobie raczej pozwolić na wychowawczy :/ Teraz kombinuję że może chociaż miesiąc macierzyńskiego wezmę ... ale im dłużej będę poza pracą tym gorzej dla mnie - zasiedzę się w domu a w firmie poczują że mogą się beze mnie obyć ... mam na razie same złe myśli.

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Dobry.
Byłam pewna że zawitam na nowy wątek
Mój mały gnom leży i śpiewa a ja mam czas na kawę, posprzątałam już, pranie się robi, drugie ściągnęłam. Wożenie rano dziecka do przedszkola ma swoje plusy, bo normalnie byśmy jeszcze spali, a tak porobione i jak gnom zaśnie to siadam do papierów.

ja mówię na małą Zołza ale Gnom jest równie dobry

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
Hej.

Wiecie, czasem jestem załamana naszą sytuacją... Moje dziecie zasypia przy cycu po czym jak ją odkładam to ryk... Niektórzy zganiają to na zły pokarm. Myślałam, że to niemożliwe, żeby się nie najadała moim pokarmem, bo ładnie przybiera (ponad 1 kg na m-c), poza tym jak gdzieś wychodzę to mam ściągnięte mleko i jak zje to co zostawiam to jest super i od razu zasypia... W noc sylwestrową spała od 20 do 2, co prawda dałam jej też herbatkę, no ale herbatka przecież nie będzie trzymała jej tyle godzin, prawda? Moja mama twierdzi, że ja i ona się tylkoo męczymy i już dawno powinnam jej dawać mm, a ja k.u.r.w.a. nie chcę! Walczę o to by karmić ją piersią... Pozwalam jej dawać mm tylko jak jadę do szkoły... bo nie jestem w stanie odciągnąć tyle pokarmu, żeby starczyło na dwa dni moim gów.nia.nym laktatorem... I wtedy super śpi, nie płacze... No i to niby jest wyznacznikiem tego, że nie najada się moim pokarmem,,, Co ja mam zrobić? Jak sprawdzić czy ten pokarm jest ok?
Poza tym niedługo egz. a ja siedzę z dzieckiem na ręku, albo ją noszę, bo inaczej się nie da...
Nie jest tak cały czas, ale niektóre dni takie są.... już było o wiele lepiej, a teraz znowu....
Anseh, u mnie jest tak samo. Powoli dochodzę do wniosku że moje dziecko po prostu takie jest i potrzebuje być blisko, choć czasem zastanawiam się też nad jakością pokarmu
Moje dziecię na szczęście śpi całą noc, od 21 do 5 rano - ale po 150ml mm. Potem karmienie 25 min i zasypia znowu - tzn. oczywiście przy piersi ale nie budzi się kiedy ją położę. Śpi mniej więcej 2h, po czym bajka się kończy.
Przy karmieniu zasypia, jak tylko odłożę - budzi się. I tak cały dzień - nie najada się na raz, i nie śpi prawie przez cały dzień. Jak uśpię za pomocą smoka i bujania to jest sukces, ale drzemka nie trwa dłużej jak 30min.
Chyba musimy to przeczekać po prostu
lourose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 12:29   #4987
colds
Zakorzenienie

afternoon
I co do pobierania krwi.. Melcia miała z paluszka. Płakałam razem z Nią

My też mamy dzisiaj szczepienie
Stary 2013-01-03, 12:33   #4988
Kalpana
Zakorzenienie

Widzę, że temat jedzonka na tapecie
To ja się zapytam, bo niby w książce ze szpitala było wszystko opisane, ale gdzieś mi się zawieruszyła.... Niby tam coś było, że od 4 miesiąca można wprowadzać powoli pokarmy.... To jeżeli chciałabym dawać np. jabłuszko na łyżeczce (no bo te kaszki, to później się daje, nie?), to mogę jak Krystian będzie miał np. 3,5 miesiąca (bo to już czwarty idzie), czy jak SKOŃCZY te 4 miesiące?

Aaaa, i nie mówiłam Wam, ale okazało się, że żona mojego kuzyna, którą chcieliśmy za chrzestną nie ma żadnych chrześników (a ja myślałam że ma i to 2 albo 3) i bardzo by chciała mieć, więc była zadowolona, że o niej pomyśleliśmy Cieszę się,że już załatwiliśmy jedną kwestię. Teraz poczekamy do wiosny i będziemy myśleć o ustaleniu daty chrzcin. Oglądałam ostatnio na all używane ubranka na chrzciny i zakochałam się.... Był cudny beżowy garniturek z kaszkietem za 60zł z przesyłką Mam nadzieję, że jak przyjdzie czas kupowania, to też coś takiego znajdę, bo się zakochałam w takim No ale nowego na pewno nie kupię, bo ponad 100zł, a to w końcu tylko na raz, więc nie ma sensu wydawać kasy w błoto... Wolę mu za to kupić coś, z czego będzie dłużej korzystał.

---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ----------

A tak w ogóle, to masakra jest u nas na dworze... Wiatr wieje strasznie, śnieg sypie.... I nici ze spaceru, bo by nam głowy pourywało :/

K

Sz
Kalpana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 12:36   #4989
katiem
Wtajemniczenie

Cytat:
U mnie też królowała małpa a teraz powoli przerzuca się na papugę, ale i tak największą furorę robi lala od taty, już dwa razy usnęła przytulona do niej

Ja zamówiłam z sową, uwielbiam wszystko co z sowami a że są na niej też elementy czerwonego to ten kubeczek Doidy kupiłam czerwony.
my mamy nosidło w sowy

Kubuś zjadł troszkę jabłuszka. zobaczymy jak będzie.

Pawełek

Kubuś
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 12:40   #4990
elena_100
Wtajemniczenie

Cytat:
Hej.

Wiecie, czasem jestem załamana naszą sytuacją... Moje dziecie zasypia przy cycu po czym jak ją odkładam to ryk... Niektórzy zganiają to na zły pokarm. Myślałam, że to niemożliwe, żeby się nie najadała moim pokarmem, bo ładnie przybiera (ponad 1 kg na m-c), poza tym jak gdzieś wychodzę to mam ściągnięte mleko i jak zje to co zostawiam to jest super i od razu zasypia... W noc sylwestrową spała od 20 do 2, co prawda dałam jej też herbatkę, no ale herbatka przecież nie będzie trzymała jej tyle godzin, prawda? Moja mama twierdzi, że ja i ona się tylkoo męczymy i już dawno powinnam jej dawać mm, a ja k.u.r.w.a. nie chcę! Walczę o to by karmić ją piersią... Pozwalam jej dawać mm tylko jak jadę do szkoły... bo nie jestem w stanie odciągnąć tyle pokarmu, żeby starczyło na dwa dni moim gów.nia.nym laktatorem... I wtedy super śpi, nie płacze... No i to niby jest wyznacznikiem tego, że nie najada się moim pokarmem,,, Co ja mam zrobić? Jak sprawdzić czy ten pokarm jest ok?
Poza tym niedługo egz. a ja siedzę z dzieckiem na ręku, albo ją noszę, bo inaczej się nie da...
Nie jest tak cały czas, ale niektóre dni takie są.... już było o wiele lepiej, a teraz znowu....
Anesh a może to nie wina pokarmu tylko tego, że ona nie przebywa z nikim innym na codzien tylko z tobą. Skoro ładnie przybiera to może nie w pokarmie leży problem.

Colds ja miałam coś podobnego - ale Milka miała miesiąc więc patrzyłam tak aby jej było ciepło i wygodnie no i miałam pożyczony becik. Przy czym sweterek był zapinany a zamiast rękawiczek była czapka. Pod spód ubrałam białe body i rajstopki.

http://www.mojeciuchy.pl/dane/119418...Michalina.html

---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ----------

Cytat:
Napisane przez lourose Pokaż wiadomość
Jeden ze skoków się z tym lękiem wiąże - moja koleżanka przez 2 tyg. musiała robić wszystko sama, bo inaczej był ryk.
A co do macierzyńskiego to mi się też słabo robi jak o tym pomyślę, chociaż dopiero w kwietniu Po pierwsze szkoda mi zostawić maluszka, po drugie - wrócić do samej pracy (stres, zmęczenie etc). Ale nie możemy sobie raczej pozwolić na wychowawczy :/ Teraz kombinuję że może chociaż miesiąc macierzyńskiego wezmę ... ale im dłużej będę poza pracą tym gorzej dla mnie - zasiedzę się w domu a w firmie poczują że mogą się beze mnie obyć ... mam na razie same złe myśli.

Beze mnie już się poczuli bo nie przedłużyli mi umowy
Na szczęscie teraz mam czas szukać pracy marzeń

elena_100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 12:41   #4991
Lewek
Zakorzenienie

☠☠☠☠a mać! Pamiętacie moją historię z wózkiem? Ciąg dalszy nastąpił... Wychodzę dziś z małym na spacer, wkładam go do wózka i czuję że coś mokro, kocyk i śpiworek... wącham a to domestos, nosz ☠☠☠☠a!!!!!!! Co za fiut się uczepił tego naszego wózka! Jeszcze trochę a zrobi krzywdę naszemu dziecku. A nie mówiłam Wam, że jakiś miesiąc temu zniknęła poduszeczka z niego, ale przy niej się tak nie wkurzyłam, choć to mocno niepokojące się robi.. Szukaliśmy wtedy kamerki, ale albo drogie to, albo nagrywa krótko i w końcu daliśmy spokój, ale teraz musimy coś koniecznie z tym zrobić. Policja? Muszę się poradzić kolegi policjanta.
Lewek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 12:42   #4992
colds
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kalpana Pokaż wiadomość
Widzę, że temat jedzonka na tapecie
To ja się zapytam, bo niby w książce ze szpitala było wszystko opisane, ale gdzieś mi się zawieruszyła.... Niby tam coś było, że od 4 miesiąca można wprowadzać powoli pokarmy.... To jeżeli chciałabym dawać np. jabłuszko na łyżeczce (no bo te kaszki, to później się daje, nie?), to mogę jak Krystian będzie miał np. 3,5 miesiąca (bo to już czwarty idzie), czy jak SKOŃCZY te 4 miesiące?
Rozszerzanie diety powinno się zacząć gdy dziecko skończy 4.miesiące, a zacznie 5. miesiąc.
I wg schematu jedzenia np. Danone właśnie kaszkę powinno zacząć podawać się przy skończonych 5. miesiącach. Aczkolwiek większość chyba zaczyna od kleiku, kaszki.

elena_100 - My chcieliśmy chrzciny na roczek, ale jakoś tak wyszło, że chyba zrobimy niedługo Te ubranka tak strasznie drogie, że obłęd A musimy mieć coś ciepłego na wierzch, kuteczkę czy coś, bo ogólnie to mamy fiolet. .
Już sama nie wiem jak ugryźć temat. . Wolałabym chyba aby jednak na lato były..
Stary 2013-01-03, 12:44   #4993
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Może Ona za wcześnie usypia przy cycku i się nie najada? Wybudzasz ją?
Niee, odkładam, ale możesz mieć racje. Teraz śpi jak ją kolejny raz dostawiłam, a piła tak jakby miesiąc nic w ustach nie miała.
Stary 2013-01-03, 12:44   #4994
marta1986222
Zakorzenienie

Colds ja kupiłam ubranko używane na allegro.

Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze szczepienia

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 12:50   #4995
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Moim zdaniem, to niemożliwe żebyś miała zły pokarm. Twoja mama głupoty opowiada! Może mała ma skok albo po prostu zaczyna potrzebować więcej jedzenia, bo rośnie? Nie poddawaj się. Ja też się nie poddaję.

Nie poddam się.
Stary 2013-01-03, 12:54   #4996
kaczuszka69
potworkowa

Cytat:
☠☠☠☠a mać! Pamiętacie moją historię z wózkiem? Ciąg dalszy nastąpił... Wychodzę dziś z małym na spacer, wkładam go do wózka i czuję że coś mokro, kocyk i śpiworek... wącham a to domestos, nosz ☠☠☠☠a!!!!!!! Co za fiut się uczepił tego naszego wózka! Jeszcze trochę a zrobi krzywdę naszemu dziecku. A nie mówiłam Wam, że jakiś miesiąc temu zniknęła poduszeczka z niego, ale przy niej się tak nie wkurzyłam, choć to mocno niepokojące się robi.. Szukaliśmy wtedy kamerki, ale albo drogie to, albo nagrywa krótko i w końcu daliśmy spokój, ale teraz musimy coś koniecznie z tym zrobić. Policja? Muszę się poradzić kolegi policjanta.
komu przeszkadza wózek? nie rozumiem takich ludzi

witam się już nie z rana ze mną już trochę lepiej, tż pichci kompot i zupkę dla malej, Oliwka śpi obok mnie, jak na nią patrzę to nie wierzę, że można tak mocno kochać

Mysza

-15kg

kaczuszka69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 12:55   #4997
colds
Zakorzenienie

Będę musiała przeryć allegro za ubrankiem jakimś jeszcze. W sumie to daty ustalonej nie mamy jeszcze, więc może do tego czasu coś upoluje
Stary 2013-01-03, 12:57   #4998
marta1986222
Zakorzenienie

Odkurzyłam,pomyłam podłogi,posprzątałam w szafie i przy okazji powyrzucałam ciuchy w których nie chodzę,od razu przejrzysciej się zrobiło.

Tamlin nie sprzątałam łazienki

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

Stary 2013-01-03, 12:57   #4999
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Śliczna, te Majki to takie urodziwe dziewczyny
To prawda

Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość
Anesh Maja jest słodziutka i pięknie pozuje

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
Skąd ubranko?

Na allegro same drogie, około 200zł

anesh - Czemu niby słaby pokarm? Gdyby był niezbyt dobry to tak jak u mnie - Majka nie przybierałaby na wadze!!!
Próbowałaś Ją przy tym cycu wybudzać? A może po prostu odciągaj pokarm i dawaj swój, ale z butelki?
No właśnie nie chcę odciągać, wole z cycka, chociaż jakby to była ostateczność to spróbuję.

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
ślicznotka! A na tym trzecim zdjęciu jaka do Ciebie podobna.
Dziękujemy! Aż musiałam spojrzeć, które to zdjęcie, bo wszyscy mówią, że do tżta podobna.
Stary 2013-01-03, 12:58   #5000
kaczuszka69
potworkowa

Lewek a myślałaś może o jakiejś atrapie? nawet żeby w kącie u sufitu powiesić i żeby tylko na czerwono mrugała.

Mysza

-15kg

kaczuszka69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 13:00   #5001
marta1986222
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaczuszka69 Pokaż wiadomość
komu przeszkadza wózek? nie rozumiem takich ludzi

witam się już nie z rana ze mną już trochę lepiej, tż pichci kompot i zupkę dla malej, Oliwka śpi obok mnie, jak na nią patrzę to nie wierzę, że można tak mocno kochać
Też tak mam jak patrzę na Zuzię

---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ----------

Lewek ja bym chociaż zamontowała atrapę,może to by odstraszyło.
Ja nie mogę pojąć co komu wózek przeszkadza.

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

Stary 2013-01-03, 13:02   #5002
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry

Dziewczyny dziękuję za wszystkie słowa wsparcia na 15.30 mamy szczepienie i ja już dzisiaj z nerwów nie jestem sobąmartwię się też, bo Filip zaczął słabo jeść

Anesh synowa moja przepiękna jest, do Ciebie podobna w imieniu Filipka wysyłam buziaczki dla małej księżniczki

Piszecie o chrztach, a z mojego synka diabeł jeszcze nie wypędzonynie wiem, kiedy się zbierzemy

A co do ślubów to my - chociaż mąż i żona na siebie mówimy - ślubu też jeszcze nie mamywstępne plany były na ten rok, ale raczej się nie uda, podejrzewam, że pobierzemy się w 2014planujemy jedynie przyjęcie dla najbliższych osób.

Dziękujemy i trzymamy kciuki!

Cytat:
Napisane przez lourose Pokaż wiadomość
Anseh, u mnie jest tak samo. Powoli dochodzę do wniosku że moje dziecko po prostu takie jest i potrzebuje być blisko, choć czasem zastanawiam się też nad jakością pokarmu
Moje dziecię na szczęście śpi całą noc, od 21 do 5 rano - ale po 150ml mm. Potem karmienie 25 min i zasypia znowu - tzn. oczywiście przy piersi ale nie budzi się kiedy ją położę. Śpi mniej więcej 2h, po czym bajka się kończy.
Przy karmieniu zasypia, jak tylko odłożę - budzi się. I tak cały dzień - nie najada się na raz, i nie śpi prawie przez cały dzień. Jak uśpię za pomocą smoka i bujania to jest sukces, ale drzemka nie trwa dłużej jak 30min.
Chyba musimy to przeczekać po prostu
W nocy też bajka - o ile ją bączki nie wybudzą to je 3 razy po 5 - 10 minut i śpi dalej.
Stary 2013-01-03, 13:03   #5003
lourose
Wtajemniczenie

Cytat:
Co za poj*by

Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość
Odkurzyłam,pomyłam podłogi,posprzątałam w szafie i przy okazji powyrzucałam ciuchy w których nie chodzę,od razu przejrzysciej się zrobiło.
Ja powinnam wyrzucić pół szafy

Elena - właśnie się boję o to samo jest kobieta na moje miejsce na razie w zastępstwie, ale mam nadzieję nie będzie lepsza ode mnie :/
lourose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 13:05   #5004
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elena_100 Pokaż wiadomość
Anesh a może to nie wina pokarmu tylko tego, że ona nie przebywa z nikim innym na codzien tylko z tobą. Skoro ładnie przybiera to może nie w pokarmie leży problem.
Ale czemu ze tylko ze mną? Co by zmieniło to, że ktoś inny zostałby z nią,wybacz, ale nie zrozumiałam.
Stary 2013-01-03, 13:05   #5005
colds
Zakorzenienie

Edytowane przez colds
Czas edycji: 2013-01-03 o 13:08
colds jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 13:07   #5006
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość
Maggie spokojnie możesz wiecej tego Rutinoscorbinu. Ja chyba brałam 2-3/ 3razy dziennie.
wczoraj wzięłam na noc jeszcze i dziś już jest o niebo lepiej. gardło nie boli tylko nos przytkany.
A u Zuzani widzę poprawę - już praktycznie nie kaszle tylko nosek zawalony glutami. Jutro kontrola u naszego pediatry. mam nadzieję, ze będzie miał dla nas dobre wieści i oskrzela czyściutkie.
Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
A ja chyba jeszcze nie chwaliłam się na wątku naszym Anciorem na brzuszku Oczywiście jęzorek ciągle na wierzchu. Czy Wasze maluchy też tak robią?
pięknie!
Zuzia od dawna wkłada paluszki, całą piąstkę, a czasami nawet dwie pakuje do buziaka. Ale ząbków nie widać. Dziecko poznaje świat przez usta, uczy sie własnego ciała i koordynacji trochę przez to, że rączki, nóżki do buzi wie, że to są jego rączki i nóżki
Cytat:
Witajcie wieczorową porą

Podczytywałam , ale dopiero teraz udało mi się usiąść spokojnie dzisiaj szalony dzień, przez ząbkowanie głównie, niestety mimo ukończonych 3 miesięcy nie zniknęły również problemy brzuszkowegazy dzisiaj męczyły Filipka, a kupa mocno śluzowata była wieczorem wył już niemiłosiernie i nie chciał cyca po kąpieli, tylko padł natychmiast.
Jutro mamy szczepienie, w piątek jedziemy zrobić morfologię na poniedziałkową wizytę u kardiologa. Z czego pobierana będzie krew, orientujecie się może?

właśnie się obudził
Zuzia miała pobieraną z pięty
Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość
co do jedzenia mojej Niuni to deserki i zupki dostaje łyżeczką ... uczę ją od skończenia 4 miesięcy i dobrze nam to idzie, je bardzo ładnie, dzióbek otwiera szeroko i pięknie mamla ... uważam że nauka nie pójdzie w las

---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ----------

ja mam na all konto moje a dane męża
Chyba jestem jedyną mamą, która nadal karmi tylko piersią (już 20 tygodni praktycznie) i jeszcze nic nie wprowadziłam
po skończonym 5 mcu zacznę podawać gluten a później przyjdzie czas na jabłuszko i marcheweczkę - też jestem zdania, że to już łyżeczką sie powinno dawać, żeby maluch uczył się jeść inaczej niż tylko przez smok
Cytat:
Napisane przez kaczuszka69 Pokaż wiadomość
ząbek tu, ząbek tam, ząbek to wyzwanie dla każdej z Mam
fajny

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
Dziewczyny chyba muszę iść do gina..
Po prawej stronie nad blizną po cc mam jakąś wypukłą gule, jutro zrobie zdjęcie i wrzuce bo widać ją dobrze przez skóre, ogólnie mam niezłe bliznowce dobre 2cm nad i pod blizną wyczuwalne zresztą ginek na wizycie po połogowej mówił że no niestety ale wewnątrz bliznowce mam i to paskudne, tyle że wtedy nie było jeszcze tej guli. Może bym to i olała ale może to jest powód mojego ciągłego plamienia raz krwią, raz jakąś brązową wydzieliną, która na wkładce wygląda jakbym za przeproszeniem się do czysta nie podcierała przy wypróżnianiu się.

Ja też uważam że co łyżeczką to łyżeczką, jeśli maluch nie zaakceptuje jej teraz to potem będzie tylko gorzej, przekonałam się na starszych i teraz błędu podawania zupek butelką nie popełnie. Zośka też już wie do czego służy łyżeczka na jej widok buzia na całą szerokość otwarta.

---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ----------

Gryzak Zosia ma żelowy (taki z żelem w środku co mozna w lodówce schłodzić przy ząbkowaniu) a propos ząbków- wyszła jej niespodziewanie jedyneczka na dole jak mi się uda to jutro zrobie zdjęcie, uwiecznione musi być
Sojka, to faktycznie do gina musisz czym prędzej pomaszerować. Mam nadzieję, że nie ma czym się niepokoić, ale sprawdzić koniecznie trzeba. Jak będziesz w Lublinie, to może byśmy na kawkę skoczyły?

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 13:09   #5007
Agnus21
Zadomowienie

GG do Agnus21

Cytat:
Napisane przez muminek88 Pokaż wiadomość
mała rozgadała sie na dobre...nie moge sie nasluchac....
O tak, miło się słucha swojej dziecinki

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
Melcia przechodziła też coś takiego.
Do teraz, gdy np. sprzeciwiam Jej się robiąc pierdziuszki na brzuszku, to albo piszczy bardzo głośno, albo właśnie krzyczy.
Cytat:
Napisane przez elena_100 Pokaż wiadomość
A jakże. Jak ją przebieram albo ubieram czapkę. Ale jest przy tym taka słodka
Dobrze wiedzieć

Cytat:
Hej.

Ale nie ma w tym nic dziwnego i nie ma się czym martwić. Dziecko zasypia przy cycku bo mu tak dobrze, przy mamusi, pełen luzik. A ponieważ zasypia nienajedzona to się budzi przy odkładaniu. Moja ma dokładnie tak samo. Dopuki nie zatankuje do pełna i nie zasnie porządnie to się budzi jak ją odkładam. To nie jest wina pokarmu.
Zresztą dzieci wolą spać przy mamie niż samemu.
Nie martw się. Jeżeli chcesz karmić piersią to karm. Dziecko przybiera czyli jest wszystko w jak najlepszym porządku
Stary 2013-01-03, 13:14   #5008
sandra23s
Zadomowienie

Cytat:

ja tez zamówilam z sowąa kubeczek niebieski wzielam

Cytat:
Dzień dobry

trzymamy

my jutro usg bioderek mamy

Cytat:
O masakrozabilabym:pa la:a duzo osób mieszka u was w bloku?podejżewasz kogoś?

Wiktor 1.09.2007,g.9:10,3600g 54cm

Pola 5.09.2012, g.0:03,4090g 53cm
sandra23s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 13:17   #5009
colds
Zakorzenienie

PROSZĘ UDZIELAĆ SIĘ NA NOWYM WĄTKU!!!

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=666778
Stary 2013-01-03, 13:20   #5010
Nisia4
Zadomowienie

Cytat:
Nie no, to jest szczyt. Dla mnie to nie do pojęcia. Masz jakieś podejrzenia kto to może być? Właśnie miałam pisać o tej kamerce bo znajomi tak zrobili, ale chyba nie kosztowało to ich jakoś bardzo dużo, tylko nie wiem jak oni to zorganizowali.

Cytat:
Niee, odkładam, ale możesz mieć racje. Teraz śpi jak ją kolejny raz dostawiłam, a piła tak jakby miesiąc nic w ustach nie miała.
Jak widzisz, że zaczyna przysypiać to podrap ją po uszku, generalnie drażnij ją delikatnie żeby nie mogła usnąć i żeby cały czas ciągnęła. Przynajmniej tak uczyli mnie w szpitalu. Oczywiście bez przesady, jak widzisz, że już pojedzona itd. to odpuść Powodzenia

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości