|
|
#1411 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013 Cz.2
Dziewczyny mam dla was jedna rade - nie wiem czy ktoras juz o tym nie pisala ale zawsze warto powtorzyc
![]() Wasze wydruki USG koniecznie kopiujcie lub skanujcie ew zrobcie sobie ich zdjecie aparatem fotograficznym a dlaczego? zdjecia usg blakna z czasem i jesli chcecie miec pamiatke na cale zycie warto tego dopilnowac..... ja chyba jednak zmieniam lekarza z tego powodu ze moja gin troche mnie olala na pierwszej wizycie - trwala ona cale 9 min z zegarkiem w reku.....w ogole wizyty sa u niej umawiane co 15 min a dla mnie to lekka przesada ![]() co prawda prowadzila moja pierwsza ciaze i mam do niej zaufanie ale wtedy to na wizycie bylam i 45 minut i nikt mnie nie pospieszal a nie tak jak teraz rach ciach i po sprawie.....moj maz nawet nie zauwazyl ze bylam na wizycie
|
#1412 |
|
Wtajemniczenie
|
Wszystko z umiarem
![]() ---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ---------- LOL 9 minut??? przepraszam, kazała Ci wejść już z opuszczonymi spodniami czy tylko ciśnienie zmierzyła?? rzeczywiście szybko
|
#1413 |
|
Zakorzenienie
|
ja kawy nie pije już od paru lat, na cole sobie raz pozwoliłam, myślałam, że mam na nią straszną ochotę, a ledwo pół szklanki wypiłam tak mi nie smakowała
|
|
|
|
#1414 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Natomiast nie wyobrażam sobie kociego ogona w buzi dziecka. Z tym, że nasz kot jest bardzo ułożony, dobrze reaguje na wszystkie zakazy, z drugiej strony jest przytulaśny i milutki, przychodzi na kolana i nie okazuje żadnej agresji. Gdyby był inny, może bardziej bym się obawiała, natomiast przy takim kocie zrobię wszystko, żeby ułożyła się nasza współpraca
|
|
|
|
|
#1415 |
|
Zakorzenienie
|
ita83 jesli masz mozliwosc zmien lekarza, bo rzeczywiscie jak czujesz sie ignorowana to szkoda sie denerwowac.
poza tym ciaza to taki piekny okres w ktorym my ciezarowki chcemy byc najwazniejsze!! hahaha |
|
|
|
#1416 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
NIE PANIKOWAĆ ![]() (nie zawsze umiem )Bo wtedy pory się nie zatykają A teraz uwaga wiadomość dnia! Co prawda dopięłam się w swoje spodnie- ale nie dałam rady w nich usiąść... a to po prostu znaczy, ze jestem już gruba
|
|
#1417 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
najbardziej kochane kilogramy w czasie naszego zycia! |
|
|
|
|
#1418 |
|
Zakorzenienie
|
No i przytyłam 2 kg przez święta
Pani dr już chciała mnie krzyczeć, ale powiedziała, że jak przez święta to ok ale następnym razem żebym tyła kg na miesiąc a nie aż dwa, bo będzie musiała mnie naprawdę skrzyczeć
|
#1419 |
|
Wtajemniczenie
|
irmith - relacja wizyty
wchodze Ja:dzien dobry Ginka: dzien dobry, pani w ciazy? Ja: wedlug testu tak Ginka: no to od pasa w dol i na kanape Ja oczy ale szybko portki w dol i jak kazala Ginka: no jest pecherzyk plodowy....szyjka ladna 3/4 tydz; prosze sie ubrac Ja no ok i szybko portki w gore :0 Ginka : wszystko w porzadku, jest krwiak - prosze tu recepta i widzimy sie za 2-3 tyg....a OM kiedy bylo? Ja: 16 listopada Ginka: to TP 23 sierpnia, dowidzenia
|
#1420 |
|
Zakorzenienie
|
ita8
Jestem w szoku, ja na pierwszej wizycie u lekarza byłam 45 minut, tż myślał, że jajko zniesie. Edytowane przez surka Czas edycji: 2013-01-03 o 13:30 |
|
|
|
#1421 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wierze na slowo, zanim sama czegos nie sprobuje, nie przeczytam itp. nie wierze w nowinki, w cuda. ale za to wierze w sile naszej wiary, naszego serca . wierze w moc natury i czlowieka. wiesz co, ja bardzo bym chciala byc dobra matka, w sensie nie chce byc matka nadopiekuncza. staram sie pisac pamietanik, i sobie zapisuje liste rzeczy na ktore bed epozwalac swojego dziecku i bede ta liste czytac jak juz sie urodzi. na tej liscie jest mniej wiecej: 1. bede pozwalac dziecku sie brudzic 2. chodzic na bosaka po trawie 3. zjadac owoce niemyte wprost z drzewa lub krzaka 4. płakać w łożeczku 5. być niegrzecznym i wrednym 6. nie będę brać dziecka do łożka i pozwalać na spanie ze mną jeśli to nie będzie konieczne 7. nie będę wychowywać samoluba i egoisty 8. nie będę kupować dziecku wszystkiego o czym zamarzy 9. będę dbała też o siebie, nie tylko o dzieko. ---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ---------- ita83 no strasznie przedmiotowo. wez poszukaj innej lekarki, bo ta jakas dretwa Edytowane przez domciatko Czas edycji: 2013-01-03 o 13:31 |
|
|
|
|
#1422 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie też zdarza się łyknąć coli..zwłaszcza rano przed pracą, jak w biegu kanapkę przeżuwam i nie chcę mieć czkawki albo odruchów wymiotnych w autobusie
Chyba dzisiaj muszę się napić, bo nie pamiętam kiedy ostatnio w kibelku byłam na posiedzeniu![]() |
|
|
|
#1423 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Łomatko A ja myślałam, że mój pierwszy gin był mało rozmowny, a wizyty u niego to była taśma.... |
|
|
|
|
#1424 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I całe lato biegaliśmy boso po trawie zarówno my- opiekunowie jak i one ![]() Z wyjątkiem jednego Malucha ale on miał trawo-wstręt i nie chcieliśmy go stresować ![]() a z tym 9 punktem to ja bym bardzo chciała, żebyśmy z Tż mieli takie kilka godzin dla siebie tylko, że raz ja wychodzę on zostaje a raz na odwrót- ale znając mnie to nie będę potrafiła Malucha zostawić samego- na mnie to źle podziała, bo Maluchowi oczywiście wskazane ![]() Jakby mi nie wyszło to mnie skrzyczcie- niech Tata też rozwija więź z Maluchem jak mu nikt na ręce nie patrzy
|
|
#1425 |
|
Zakorzenienie
|
zamierzacie karmić piersią?
|
|
|
|
#1426 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1427 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzieci wychowane pod kloszem, uniuniane, obchuchane z każdej strony..o zgrozo! |
|
|
|
|
#1428 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bardzo mi przykro. Trzymaj się...[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;38413466] wklejam zdjęcie... to na dole wygląda jak siusiak ( na co po cichu liczę) ... ale wcale nim być nie musi ![]() na reszcie zdjęć niestety nic prawie nie widać[/QUOTE] No, to trzymam kciuki żeby był to siusiak
|
|
|
|
|
#1429 |
|
Zakorzenienie
|
kurcze a ja do pracy musze iść zaraz... się mi przypomniało:P
|
|
|
|
#1430 |
|
Zakorzenienie
|
Wyjdzie w praniu
![]() A w ogóle to na wizycie gin mim wyliczyła, ze zacznę czuć ruchy Malucha uwaga 23 stycznia ![]() Nie wiem skąd takie wyliczenia miała dokładne ale tak jej wyszło z kółeczka ![]() oczywiście zaznaczyła, że mogę pojawić się trochę wcześniej od 20.01 powinnam już ich na spokojnie oczekiwać, ale jeżeli pojawią się dopiero na początku lutego to też w porządku
|
#1432 |
|
Zakorzenienie
|
Chciałabym. Mam nadzieję, że nie będę miała z tym problemów jak moja siostra, która karmiła pół na pół (pierś i mieszanka) i to przez krótki czas. Moja mamma nas wykarmiła obie, więc mam nadzieję, że problemy jak u siostry nie są zapisane u nas rodzinnie i że u mnie będzie jak u mamy
|
|
|
|
#1433 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
![]() A propos krótkich wizyt Tak mnie mój NFZtowski gin dzisiaj wkurzył, że na 16.30 umówiłam się na prywatną wizytę.Ja WIEM, że nie ma się czym stresować (piersi bolą, mdłości mam więc objawy są), ale dopóki nie usłyszę serca nie zasnę w nocy ze stresu ![]() A szanowny gin stwierdził, że już jedno usg zrobił (widać było tylko pęcherzyk) i że nie można za często. Stwierdził, że mam macicę wielkości pomarańczy, więc wszystko jest ok Mówię mu, że nogi mu puchną i bolą, bo mam problemy z krążeniem - oczywiście mam się tym nie przejmować i trzymać nogi do góry. Rozumiem, że przez 24h na dobę, bo tylko wtedy nie będą bolały Na podstawie OM wyznaczył tp na 21.08. (co zresztą sama sobie wyznaczyłam kalkulatorem w internecie) i na podstawie okrągłego czegoś stwierdził, że małe to 7tc gdzie od OM zaczęłam dzisiaj 7t+1d, czyli 8tc jeśli dobrze liczę?![]() Generalnie jestem mega wkurzona, bo ze sporymi mdłościami czekałam godzinę na wizytę w śmierdzącej przychodni (która ma mdłości ta wie, że wtedy wszystko śmierdzi 2x bardziej), a i tak super-lekarz przyjął od rana tylko jedną pacjentkę, po czym poszedł na śniadanie Wiem, że nie mogę się denerwować, no ale![]() Także dzisiaj będzie druga relacja z wizyty, mam nadzieję, że usłyszę serduszko i będę w końcu zadowolona, bo z tego co pamiętam pani dr ma b. dobry sprzęt. Taki deserek dla mnie dzisiaj.
|
#1434 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i lekarz nie ma zamiaru zwiększać tej normyA co liczenia to niektórzy lekarze liczą skończone tygodnie a skończonych masz 7
|
|
#1435 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też chodzę na nfz i bardzo się obawiam, że 09.01. lekarz nie zrobi mi usg i wtedy też będę musiała szukać prywatnego Wtedy wypadnie mi 11 tydzień, a wcześniejsze maleństwo straciłam w 10 tc, więc muszę teraz zobaczyć na usg czy wszystko wporządku, zeby się uspokoić |
|
|
|
|
#1436 |
|
Zakorzenienie
|
Wiem Margosiu o 3 usg, bardziej chodziło mi o to, że skąd on może mieć pewność, że z moim dzieckiem jest wszystko ok, skoro nie zrobił usg w tak istotnym momencie i nawet nie wiem czy mu serducho bije? Jeszcze przeczytałam o limonce i już amba. Poza tym chodzi o to, żeby do lekarza prowadzącego mieć zaufanie, a ja średnio chcę się czuć jak pacjentka pomiędzy jedną kanapką a drugą.
|
#1437 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1438 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1439 |
|
Zakorzenienie
|
Dobra, uciekam od was chwilowo idę kupić serek homogenizowany i robię naleśniczki
![]() ---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ---------- Któraś z was pisała o corfamed? o wrocławskim? |
|
|
|
#1440 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oczywiście MASZ TAKIE PRAWO![]() Ja pisze tu tylko o suchych faktach i o tym jak wygląda to od formalnej strony Ja osobiście również bardzo się stresowałam i w 9t gin pokazała mi serduszko Malucha ![]() Ale Domciatko pierwsze usg miała dopiero w 12 t, bo takie są procedury (wiem, wiem pierwsze miała w 11t ale to przez na szczęście niegroźne krwawienie)Ja dziś na wizycie też nie miałam usg, gin zbadała tylko macice, pokazała mi jak "zobaczyć" na jakiej wysokości znajduje się jej dno itp. A Malucha zobaczę dopiero na połówkowym ![]() Jak lekarzowi wytłumaczysz swoją sytuację i obawy to może zrobi Ci usg to zależy czy to lekarz- człowiek czy lekarz-służbista (tudzież czekający na kasę)
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:39.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

)

Na podstawie OM wyznaczył tp na 21.08. (co zresztą sama sobie wyznaczyłam kalkulatorem w internecie) i na podstawie okrągłego czegoś stwierdził, że małe to 7tc
gdzie od OM zaczęłam dzisiaj 7t+1d, czyli 8tc jeśli dobrze liczę?