Wakacyjne Mamy 2012 - część V - Strona 137 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-03, 15:19   #4081
Mandragorrka
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część V

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
ooo ile nas tu cioć nowych będzie bo ja jak już pisałam ciocią zostanę koniec kwietnia/początek maja. Nawet już w Tkmaxxie kupiłam prezent powitalny - kremowo-niebieski kocyk z królikiem - przytulanką (kocyk dość spory, spokojnie dziecko się w niego opatuli)
A u mnie nic. Też chcę być ciocią.

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 15:30   #4082
Malwina_a
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
Pilnuję, by nigdy nie było cieplej, niż 19 stopni - wtedy mała śpi najlepiej. Przy 21 już jest wiercenie i marudzenie
Jak ją ubierasz do spania?
Ja też zaczełam obniżać temp do spania i małą lżej ubierać. Dzisiaj mieliśmy 20 stopni i mała w body z krótkim rękawem i pajacu bawełnianym plus kołderka i to była najlepsza noc od początku grudnia, ale i tak pobudki co 2-3 godz.
Wczoraj tak samo ubrana a temp 19,5 i miała chłodny kark.
Malwina_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 15:30   #4083
Alexandraaa88
Raczkowanie

Wszystkiego najlepszego dla solenizantów

Cytat:
Napisane przez buena Pokaż wiadomość
Pytanie nie do mnie, ale że temat mnie interesuje to odp.
Ja chcę, pragnę i marzę o rosyjskim niebieskim (już tu daaaawno temu o tym chyba wspominałam). Podobno jest to dobra rasa dla dzieci. Ale wiadomo, że każdy ziwerzak ma swój charakter. Charakterystyka rasy nie gwarantuje nam, że kociak będzie taki jak z opisu danej rasy.
Wiem, że charakterki mogą mieć różne ale chciałam poznać Waszą opinię Śliczne są te kotki Chociaż mi się marzy norweski leśny

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
słusznie Buena napisała, że kupienie kota danej rasy niestety nie gwarantuje cech jej przypisywanych Ale też słyszałam, że rosyjskie niebieskie są bardzo proludzkie
Kot przyjaciółki (o którym pisałam wyżej) to rudy syberyjski - też są ponoć super (w dodatku mniej uczulające, bo ich ślina zawiera mniej jakiegoś tam białka).
Słyszałam też kiedyś, że rexy są świetne dla dzieci, a z charakteru podobne do psów (w sensie że wesołe, towarzyskie, można je nauczyć chodzić na smyczy).
Ale ja zawsze i tak będę polecać jakąś kota rasy... hmm, europejskiej, mieszanej Jest tyle biednych małych kotów, które na gwałt potrzebują domów Taki uratowany kot potrafi się odwdzięczyć że hoho!
O super, dzięki za info
Moja znajoma uratowała 6 kotów, które błąkały się po działkach głodne i przemarznięte. Na początku tylko je dokarmiała ale jak się zorientowała, że ktoś zaczął truć te koty to wtedy wzięła je do siebie do domu i są z nią do tej pory
A ja też nie wykluczam wzięcia kociaka ze schroniska

Cytat:
Napisane przez 201704110948 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Mój od samego początku śpi w swoim pokoju i nie miał z tym żadnych problemów

Cytat:
No to my już po szczepieniu. Lu waży 6730 i mierzy 63cm. Wg pediatry jest super. Zresztą, Lu odkąd weszła w 15 centyl z wagą tak konsekwentnie się go cały czas trzyma, więc do przyrostów wagi nie ma absolutnie co się przyczepić. Pediatra się dzisiaj wręcz rozpływała jak to wszystko jest fajnie

Za to samo szczepienie - porażka! Była jakaś nowa pielęgniarka, durne, niedelikatne babsko Każde dziecko przy szczepieniu darło się wniebogłosy, Luśka przy obu wkłuciach aż się zapowietrzyła, aż baba sprawdzała, czy oddycha, a NIGDY przy żadnym szczepieniu do tej pory tak nie reagowała szczęśliwie jak ją zaczęłam nosić szybko się uspokoiła, ale sporo dzieci naprawdę długo płakało
teraz śpi moja bidulka mała
Super
Głupie babsko...
Stary 2013-01-03, 15:31   #4084
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
A u mnie nic. Też chcę być ciocią.
a ja juz jestem 7 razy:d

co do rozszerzania diety to my w lesie, młody próbował
marchewkę
ziemniaka
dynie
jabłko
banana

dla LU

Karolina
indyka z Twojego przepisu spróbuje na pewno!
wanilllka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 15:34   #4085
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malwina_a Pokaż wiadomość
Jak ją ubierasz do spania?
Ja też zaczełam obniżać temp do spania i małą lżej ubierać. Dzisiaj mieliśmy 20 stopni i mała w body z krótkim rękawem i pajacu bawełnianym plus kołderka i to była najlepsza noc od początku grudnia, ale i tak pobudki co 2-3 godz.
Wczoraj tak samo ubrana a temp 19,5 i miała chłodny kark.
my mamy 18-19 stopni bawelniane krotkie body bawelniany pajacyk i cienka kolderka
mala rece ma chlodne ba czasem ma nawet zimne ale jej to nie przeszadza tak sie jej spi najlepiej.

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 15:35   #4086
wanilllka82
Wtajemniczenie

daje ktraś z Was zupki przez smoczek czy wszystko z łyżeczki?
Stary 2013-01-03, 15:50   #4087
Malwina_a
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez LadyMagnolia Pokaż wiadomość
Po porodzie można w szpitalu jeszcze za darmo skorzystać jak się chce. Potem 60 zł za wizytę domową, 30 jak się do poradni pofatygujesz, a i jeszcze 3 zł za dobę wypożyczenia laktatora. Tyle, że to chyba zależy od poradni. Moim zdaniem powinno być refundowane.

Ad2) zgadzam się
Według mnie to zdzierstwo, wszyscy tak piszą o kp że to najlepsze, a jak kobieta chce porady to już chcą kase.

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
Hej!
Chyba zapomniałam odpowiedzieć Mamuśce na pytanie o warzywka, które wprowadziłam Tyni:
brokuł
dynia
groszek
ziemniak
marchewka
pietruszka
seler
cukinia
kukurydza

owoce:
jagody
jabłko
gruszki
banan

mięsko:
jagnięce
z królika
z kurczaka
z indyka
cielęce

no i łosoś

A teraz bardzo proszę o burzę mózgów, o pomysły czego mogę spróbować, by Tynia lepiej spała. Zasnęła o 22, 22.30 pobudka na jedzenie, 24 kręci się popłakuje przez sen, 1.10 pobudka na jedzenie.
Budziła się jeszcze o 2 i o 4 - ten sam schemat, kręci się, rzuca, popłakuje. Kilkakrotne wstawanie i wkładanie smoczka oraz włączony konik FP pomagają. Obudziła się tak też o 6 i zasnęła o 7.40 - przez ten czas leżała w łóżeczku i zasypiała, a ja co jakiś czas, jak wołała, to podchodziłam, wkładałam smoka itd. Później na szczęście pospała 3 godziny i już obudziła się w dobrym humorze, bez płaczu, gadała do siebie, a teraz pierdzi ustami (znowu się jej przypomniało). Pomocy!

Edit: Następny posiłek po tym o 1.10 zjadła ok. 7.30.
Tynia to mały smakosz, zazdroszczę!
A co do spania to nie jesteście sami, u nas jest identycznie, czasem mamy pobudki co godzinę. Mała budzi się (w sumie to ma zamknięte oczy i się wydziera)trzeba ją obudzić, wtedy przestaje płakać no i usypianie około 30 min i znów jak w zegarku to samo za godzinę. Rzuca się po lóżeczku.
I tutaj zauważyłam, że winą jest prawdopodobnie zbyt duża liczba bodzców, jak idziemy w odwiedziny, ktoś do nas przychodzi==> to są problemy ze snem.
Dodam, że budzi się na jedzenie co 2 godziny jak w zegarku i rzuca się na butelkę jakby nie jadła cały dzień.
Na nic było wprowadzanie kaszek, czy zagęszczanie mleka, mijają 2 godziny i trzeba butlę podać, czasem nawet po godzinie od wieczornego karmienia.
Na nocne jedzenie pediatra nam rozkłada ręce i mówi, że skoro nawet zagęszczanie mleka nic nie daje to widocznie ma szybką przemianę materii i po prostu musi jeść.
Z moich obserwacji wynika że zjada około 800ml mleka w ciągu 24 godzin średnio co 2 godziny je i mamy średnio 10 karmień na dobę

Zostaje nam czekać i liczyć na lepsze noce, ja co wieczór mam nadzieje że noc będzie lepsza od poprzedniej

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
Dziękuję za odpowiedzi i czekam na kolejne

Dodam, że z nami w łóżku też tak śpi. No i to nie jest chwilowe - raczej mieliśmy tak, że chwilowo (przez kilka dni) spała lepiej.
Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
a wiesz że nawet nie wiem, ale chyba waga mu stanęła, ostatnio ważyłam go chałupniczo i wyszło że schudł, myślę, że nadal w okolicach 9 kg

nie myślałam że mogą odmówić wizyty choremu dziecku

obyś miała rację!
lipus89

blu ja nie poradzę ale chętnie poczytam co wymyślicie, kaszkę na noc to może i ja wprowadzę, niezły pomysł zastanawiam się tez czy to nie jakiś skok rozwojowy, w tym około 20 tyg dzieci gorzej śpią, trzeba mieć nadzieję ...

---------- Dopisano o 15:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:45 ----------

Blu ostatnio przeglądając dr googla szukając przyczyn kiepskiego snu mojego dzieciaka trafiłam na taką książkę http://vanilka.republika.pl/usnij.htm
Jeszcze się w nią za bardzo nie wczytywalam przez brak czasu ale może się przydać.
Stary 2013-01-03, 15:50   #4088
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
Pdhwao ja jeszcze nie podeszlam do miesa
a dlaczego ?
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 15:55   #4089
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
a dlaczego ?
nie wiem :P
mam sloiczek z kurczaczkiem ale jakos sie boje

Amelcia
Stary 2013-01-03, 15:57   #4090
phdwao
Zakorzenienie

przyszła szmatka dla Jasia, zamówiłam taką jak ta ostatnia http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=21006447

---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:55 ----------

Cytat:
nie wiem :P
mam sloiczek z kurczaczkiem ale jakos sie boje
no niexle my zjedlismy, kurczaka, indyka, jagnięcine, cielęcine i królika z warzyw to bardzo dużo łącznei z cebulą
Stary 2013-01-03, 15:58   #4091
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
przyszła szmatka dla Jasia, zamówiłam taką jak ta druga od góry http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=21006447

---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:55 ----------

no niexle my zjedlismy, kurczaka, indyka, jagnięcine, cielęcine i królika z warzyw to bardzo dużo łącznei z cebulą
ta w samochody? czyzby Mandi Cie zainspirowala?

Amelcia
Stary 2013-01-03, 15:58   #4092
lipus89
Rozeznanie

jestem, znalazłam chwilę żeby odpisać
tak więc na szczepieniu ogólnie w porządku, Jaś waży 7.06 kg, bałam się że przez katar dzisiaj się odwlecze, ale nic w gardełku nie miał więc dr mówiła że może i od zębów bo i jeszcze się ślini ...
Zaczęła go badać, a ja odeszłam zobaczyć jaką szczepionkę wpisuje - końcówka z serii A. Więc po szczepieniu - Jaś o dziwo mało marudził Zagajałam że podobno coś wycofali z tych szczepionek, a one którą ble ble ale jak się obie od razu oburzyły tzn zaczęły obydwie gadać i gapić się na mnie :P i mowią że u nich tej szczepionki wycofanej nawet nie było, pokazałam książeczkę i mówiła że na pewno się pomyliła. Dyskusji nie ciągnęłam, ubrałam małego i wyszłam.

lipus89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 15:59   #4093
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Pdhwao
co do warzyw to widzilas my w lesie :/
musimy sie zabrac konkretnie!
Tylko ja mam tak ze jak np wprowadzam np szpinak to podaje przez kilka dni zeby wiedziec czy uczula i tym sposobem zajmuje nam to wszytsko sporo czasu..

Amelcia

Edytowane przez chce_byc_mama
Czas edycji: 2013-01-03 o 16:00
Stary 2013-01-03, 16:03   #4094
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
ta w samochody? czyzby Mandi Cie zainspirowala?
nie zamówiłam ją w zesżłym tygodniu i dzis przylazła przez te święta

---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:00 ----------

Cytat:
Pdhwao
Tylko ja mam tak ze jak np wprowadzam np szpinak to podaje przez kilka dni zeby wiedziec czy uczula i tym sposobem zajmuje nam to wszytsko sporo czasu..
no to napewno ja przyznam się , że początkowo tak robiłam z mareche, dynia, purkami, a teraz już podaję na bazie tych samych składników z jedym nowym dodatkeim
Stary 2013-01-03, 16:05   #4095
Malwina_a
Rozeznanie

Cytat:
Pdhwao
W lesie z jedzeniem to ja dopiero jestem
Narazie nic jej już nie wprowadzam bo się boję już kombinować. 14.01 mamy wizytę u alergologa, będą wyniki testów, powiem jej o tej marchewce i zobaczymy co będzie dalej.
Narazie zostaję przy bebilon pepti i sinlac. (po kaszce ryżowej z jabłkiem wysypało ją na buzi, nieznacznie ale zawsze to coś).
Mała 11.01. skończy 5 miesięcy bez wprowadzenia nowych pokarmów, no z wyjątkiem sinlaca.
Stary 2013-01-03, 16:05   #4096
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
nie zamówiłam ją w zesżłym tygodniu i dzis przylazła przez te święta

---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:00 ----------

no to napewno ja przyznam się , że początkowo tak robiłam z mareche, dynia, purkami, a teraz już podaję na bazie tych samych składników z jedym nowym dodatkeim
no ja niby tez ale wczoraj po rokule awaria widzisz a mysalam ze to deliaktne warzywo :/

Amelcia
Stary 2013-01-03, 16:05   #4097
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:

A co do spania to nie jesteście sami, u nas jest identycznie, czasem mamy pobudki co godzinę. Mała budzi się (w sumie to ma zamknięte oczy i się wydziera)trzeba ją obudzić, wtedy przestaje płakać no i usypianie około 30 min i znów jak w zegarku to samo za godzinę. Rzuca się po lóżeczku.
I tutaj zauważyłam, że winą jest prawdopodobnie zbyt duża liczba bodzców, jak idziemy w odwiedziny, ktoś do nas przychodzi==> to są problemy ze snem.
Dodam, że budzi się na jedzenie co 2 godziny jak w zegarku i rzuca się na butelkę jakby nie jadła cały dzień.
Na nic było wprowadzanie kaszek, czy zagęszczanie mleka, mijają 2 godziny i trzeba butlę podać, czasem nawet po godzinie od wieczornego karmienia.
Na nocne jedzenie pediatra nam rozkłada ręce i mówi, że skoro nawet zagęszczanie mleka nic nie daje to widocznie ma szybką przemianę materii i po prostu musi jeść.
Z moich obserwacji wynika że zjada około 800ml mleka w ciągu 24 godzin średnio co 2 godziny je i mamy średnio 10 karmień na dobę
brzmi znajomo
a ilość zjadanego mleczka u nas będzie podobna bo jak dostaje z butelki to nie zjada więcej niż 100 czyli mało za jednym razem i myślę że dlatego jedzenia domaga się częściej
Stary 2013-01-03, 16:06   #4098
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
W lesie z jedzeniem to ja dopiero jestem
Narazie nic jej już nie wprowadzam bo się boję już kombinować. 14.01 mamy wizytę u alergologa, będą wyniki testów, powiem jej o tej marchewce i zobaczymy co będzie dalej.
Narazie zostaję przy bebilon pepti i sinlac. (po kaszce ryżowej z jabłkiem wysypało ją na buzi, nieznacznie ale zawsze to coś).
Mała 11.01. skończy 5 miesięcy bez wprowadzenia nowych pokarmów, no z wyjątkiem sinlaca.
ale u Was sa ku temu podstawy wiec nawet na t nie zwracaj uwagi, oby tylko cos te testy powiedzialy

Amelcia
Stary 2013-01-03, 16:08   #4099
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
No to my już po szczepieniu. Lu waży 6730 i mierzy 63cm. Wg pediatry jest super. Zresztą, Lu odkąd weszła w 15 centyl z wagą tak konsekwentnie się go cały czas trzyma, więc do przyrostów wagi nie ma absolutnie co się przyczepić. Pediatra się dzisiaj wręcz rozpływała jak to wszystko jest fajnie

Za to samo szczepienie - porażka! Była jakaś nowa pielęgniarka, durne, niedelikatne babsko Każde dziecko przy szczepieniu darło się wniebogłosy, Luśka przy obu wkłuciach aż się zapowietrzyła, aż baba sprawdzała, czy oddycha, a NIGDY przy żadnym szczepieniu do tej pory tak nie reagowała szczęśliwie jak ją zaczęłam nosić szybko się uspokoiła, ale sporo dzieci naprawdę długo płakało
teraz śpi moja bidulka mała
biedna Lu
a babie to

Cytat:
dzieki! bo spodobala mi sie zupka wiosenna

u nas na obiad był krem z cielęcinką małemu wchodzą ładnie sloiki z mięsem
skoro wydali oswidczenie to jest ok zreszta w skladzie maja obowiazek napisac mom jesli uzywaja
ja mieska jeszcze nie daje ale mlody probowal ziemniaka, marchwe, szpinak, dynie, jablko i gruszke

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
Super czytac, ze u Was wszystko gra
Pogrubionego straaaasznieeee zazdroszę

Super!!!! My też mamy ale kupną, nie miałam czasu niestety na szycie

Świetne! Uwielbiam takie rzeczy, nawet kupiłąm małemu (jako pierwszą zabawkę szydełkowego dinozaura, ale nie jest nim kompletnie zainteresowany

Cudne Ale zdolna jesteś

Gratuluję
Ja też będę ciocią w czerwcu!

Padłam

Pierwszy dzień najtrudniejszy, będzie z górki

Polecam indyka w sosie piwnym
Pierś z indyka obsypujesz solą, pieprzem i tymiankiem i zostawiasz na godzinę w lodówce. Obsmażasz, wyjmujesz, potem na tym samym oleju podsmażasz 3-4 cebule, dorzucasz 2-3 jabłka obrane i pokrojone, 10 ząbków czosnku, wkładasz to do naczynia żaroodpornego, na tym układasz indyka i zalewasz 2 szklankami piwa jabłkowego, pieczesz godzinę obracając od czasu do czasu i polewając powstałym sosem. Po upływie godziny wyjmujesz mięso i kroisz w plastry a sos miksujesz i polewasz. Pycha!

Biedna mała
A niby marchewka jest najmniej alergizująca

Wszystkiego najlepszego Fabisiu
udalo Ci sie - obslinilm klawiature. zrobie a pewno

i super, ze bedziesz ciocia

Cytat:

Według mnie to zdzierstwo, wszyscy tak piszą o kp że to najlepsze, a jak kobieta chce porady to już chcą kase.

Zostaje nam czekać i liczyć na lepsze noce, ja co wieczór mam nadzieje że noc będzie lepsza od poprzedniej

---------- Dopisano o 15:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:45 ----------

Blu ostatnio przeglądając dr googla szukając przyczyn kiepskiego snu mojego dzieciaka trafiłam na taką książkę http://vanilka.republika.pl/usnij.htm
Jeszcze się w nią za bardzo nie wczytywalam przez brak czasu ale może się przydać.
wspolczuje nocy oby sie u waszystkich szybko to skonczylo

http://fajnamama.pl/suwaczki/kjxyg8y.png
wvictoria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 16:15   #4100
nel_a
Zakorzenienie

Tak Was podczytuję, po łebkach bom zajęta
coś pisałyście o nocnym wstawaniu....no Emilowi się od tyg. zachciało wstawać między 2 a 3 dostawał butlę ale pomyślałam że może chce pić, ost. nocy wyduldał 80ml wody i 120ml mleka, zasnął uff - bywało że mąż go odkładał a ten se gadał aaa no i już nie zasypia po 19 ale nawet po 21

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 16:16   #4101
Soleilka
Zakorzenienie

fura dotarła

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 16:17   #4102
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
fura dotarła
super i jak?

Amelcia
Stary 2013-01-03, 16:19   #4103
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
fura dotarła
i jak pierwsze wrażenia?
zrób fotorelację

a ja się wczoraj nabiegałam do bramy....najpierw 2 moje paczki a później sąsiadki......na miesiąc odbieram jej kilka paczek.....

Stary 2013-01-03, 16:24   #4104
Soleilka
Zakorzenienie

Wygląda ładnie, ale jest bordowy a nie czerwony... No i troszkę ładniejszy był na fotkach

Nie mam w pokoju miejsca na robienie fot ale coś wykombinuję

---------- Dopisano o 16:24 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ----------

i przyszedł mi mój kondon na taczfona

Bloguję
Stary 2013-01-03, 16:32   #4105
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lipus89 Pokaż wiadomość
jestem, znalazłam chwilę żeby odpisać
tak więc na szczepieniu ogólnie w porządku, Jaś waży 7.06 kg, bałam się że przez katar dzisiaj się odwlecze, ale nic w gardełku nie miał więc dr mówiła że może i od zębów bo i jeszcze się ślini ...
Zaczęła go badać, a ja odeszłam zobaczyć jaką szczepionkę wpisuje - końcówka z serii A. Więc po szczepieniu - Jaś o dziwo mało marudził Zagajałam że podobno coś wycofali z tych szczepionek, a one którą ble ble ale jak się obie od razu oburzyły tzn zaczęły obydwie gadać i gapić się na mnie :P i mowią że u nich tej szczepionki wycofanej nawet nie było, pokazałam książeczkę i mówiła że na pewno się pomyliła. Dyskusji nie ciągnęłam, ubrałam małego i wyszłam.

glipie baby. przeciez to jaka seria do ich przyszla to nie ich wina. bez sensu sie w dyskusje wdawaly. mogly podziekowac za info i tyle.

zeby bylo dobrze

Cytat:
fura dotarła
i jak wrazenia??

http://fajnamama.pl/suwaczki/kjxyg8y.png
wvictoria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 16:46   #4106
Soleilka
Zakorzenienie

:d
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SAM_1561.jpg (75,0 KB, 73 załadowań)

Bloguję
Stary 2013-01-03, 16:49   #4107
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
aaa super a Fabi wyglada swietnie jak on sie zmienil jakos!

Amelcia
Stary 2013-01-03, 16:49   #4108
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
super, podoba mi się

Stary 2013-01-03, 16:51   #4109
Soleilka
Zakorzenienie

To jest hit Fabiego ostatnio http://kama159.wrzuta.pl/audio/1iNca...u_-_kuku_titou usypia przy tym

---------- Dopisano o 16:51 ---------- Poprzedni post napisano o 16:50 ----------

Zrobię Wam lepsze fotki jak pójdziemy na spacer

Mamka bo on zmężniał

Bloguję
Stary 2013-01-03, 17:02   #4110
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
ile to u niej trwa? u nas bylo 6 tygodni mniejszego apetytu-uwazam ze to skok, bo nagle mlody z dnia na dzien zaczal jesc normalnie a nie tylko 2 lyki
Mam wrażenie, że od zawsze! Nie ma innych objawów. Spróbuję zrobić co się da, a później pogodzę się z tym, ze ma samo przejść.

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
daje ktraś z Was zupki przez smoczek czy wszystko z łyżeczki?
Dałam raz, bo ktoś mnie namówił, ale dotarło do mnie, że to nieodpowiednie, także tylko łyżeczką.

Cytat:

Dziękuję za odpowiedź Przynajmniej wiesz, że budzi się, bo jest głodna Choć nie wiem, czy to coś zmienia

---------- Dopisano o 17:02 ---------- Poprzedni post napisano o 17:02 ----------

Fabi wygląda odjazdowo!
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości