Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać - cz. 17. - Strona 79 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-03, 14:23   #2341
agison
Zakorzenienie

Dot.: Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać-cz. 17.

Cytat:
Napisane przez 1989emilia Pokaż wiadomość
O a o tym nigdy nie słyszałam... Ale jakiej kawusi? Że taką np czarną rozpuszczałkę wlewasz?
to patent mojej mamy jak rano siedzę i maluję oczy, pijąc kawę, to wlewam jej kropelkę do tuszu, pomieszam i voila ja czarną rozpuszczałkę, mama zaś pije i wlewa ziarnistą, oczywiście "w roztworze"

---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:21 ----------

Cytat:
Napisane przez WrednaMyszka Pokaż wiadomość
Właśnie też nie chcę dodawać zmywacza Nie tyle chodzi mi o lakier co o paznokcie
no pacz, o złym wpływie na paznokcie nawet nie pomyślałam

!!! NAKARM PIESA !!!
agison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 14:38   #2342
Stace
Zakorzenienie

Jak usunąć aplikacje z telefonu (samsung)? Klikam, przytrzymuję, przeciągam do kosza, a one i tak się nie usuwają

Cytat:
Wszystko sprowadzasz do "bo ja": "bo ja zawsze czytam", "bo ja umiem ocenic ryzyko". A poza toba jest multum spoleczenstwa, wiec lepiej zalozyc jego glupote, niz przecenic geniusz
No tengas miedo a volar
Stace jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 15:06   #2343
af6a7928a10f2efb7030debf852af0b1c87659cc
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez misior920127 Pokaż wiadomość
roboimport, ale dopiero testuję co mi trochę zajmuje, bo komp mi się zamulił z nadmiaru folderów

---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ----------

ja tak samo, nie umiem, bo mnie nikt nie nauczył. Moja mama tez sama nie umie, a prawo jazdy ma chyba ze 20 lat i zawsze jedzie na stację, gdzie pan wychodzi i tankuje
Serio trzeba uczyć tankowania?
Mnie tego też nikt nie uczył, po prostu pojechałam i zatankowałam...
af6a7928a10f2efb7030debf852af0b1c87659cc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 15:31   #2344
kasiencja
Pani Buka

od czego zależy, że jedna cebula (w sensie jedna sztuka) wywołuje potok łez ledwo po wbiciu noża, a inną można całą pokroić i nic nie poczuć? czy ma znaczenie świeżość/jakość, odmiana, czy nie wiadomo?

kasiencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 15:38   #2345
misior920127
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to misior920127

[1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;3841918 9]Serio trzeba uczyć tankowania?
Mnie tego też nikt nie uczył, po prostu pojechałam i zatankowałam...[/QUOTE]

no jak widac mnie trzeba
misior920127 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 15:38   #2346
linka_12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez new_me Pokaż wiadomość
ja sobie sama nie zatankuje boje sie
Cytat:
Napisane przez Maalinkaaaa Pokaż wiadomość
Ja też myślałam,że tylko ja jestem taką gapką ,która czeka aż Pan przyjdzie i zatankuje
Cytat:
Napisane przez magyarparaszt Pokaż wiadomość
Ale czekajcie, co jest trudnego we wsadzeniu pałąka do dziury?
[1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;3841918 9]Serio trzeba uczyć tankowania?
Mnie tego też nikt nie uczył, po prostu pojechałam i zatankowałam...[/QUOTE]

Ja nie pisze, że trzeba uczyć - mi wystarczyło, jak ktoś tylko raz pokazał, jak się tankuje i nie ma problemu. Za pierwszym razem oblałam ojca, bo nie założyłam, że pistolet będzie aż tak ciężki, wyciągnęłam go jedną ręką, wyślizgnął mi się, a ja (żeby nie spadł) chwyciłam go mocniej naciskając przy okazji ten spust odblokowujący paliwo. I tym sposobem tatuś musiał oddawać płaszcz do pralni.

A jak u kogoś nigdy w rodzinie nie bylo samochodu albo nie ma za często z samochodem stycznosci to może na przykład nie wiedzieć, gdzie jest wlew paliwa, gdzie jest wajcha do jego otwarcia (albo który kluczyk do tego służy), że nie ma siły, żeby paliwo w baku się przelalo, bo pistolety mają założoną blokadę, itd.

Cytat:
Napisane przez agison Pokaż wiadomość
aaa to może nie doczytalam dokładnie, ale większość (nie wszystkie) oliwki, takie dla dzieci, są na parafinie właśnie ... a odradziłam oliwki właśnie ze względu na te uczulające dodatki, typu rumianek, albo barwniki i substancje zapachowe Johnson np. podobno uczula jak ta lala

ja też się kiedyś borykałam z AZS, i dlatego odradzam oleje, zwłaszcza nierafinowane - mogą uczulać ze względu na różne naturalnie występujące związki, które nadają im smak i kolor. Parafina jest natomiast bezpieczna, przynajmniej teoretycznie, to inne składniki maści musiały Cię podrażniać ... chociaż nie ma reguły i trudno przewidzieć co komu zaszkodzi
O tak, posmarowałam kiedyś Johnsonem w żelu (w takim pomarańczowym opakowaniu) zmienioną skórę i myślałam, że zejdę, bo zrobiła się czerwona i zaczęła piec jak zwariowana

Wiem, że to też mogły byc inne składniki, dlatego wg mnie jak juz stosować Parafinę to taką apteczną z apteki bez żadnych dodatków
linka_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 15:50   #2347
Lavi92
Zakorzenienie

Czy jest na sali pracująca farmaceutka?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-01-03, 16:22   #2348
baby montana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez new_me Pokaż wiadomość
kobiety nie sa stworzone do wsadzania palakow do dziur
boje sie ze a)cos zepsuje b)naleje za duzo c) jakis nieodparty wewnetrzny lek zartuje troszke oczywiscie ale np ostatnio ogladalam filmik na ktorym kobieta wysiadajac na stacji z auta jakos potarla tylkiem o fotel i wytworzyla sie jakas iskra czy cos i zaraz buum wszedzie ogien
nie może się przelać, o ile zatankujesz właściwe to nic nie popsujesz a to z iskrą....eeee...to też może się zdarzyć jak siedzisz w aucie jak pan ci tankuje i dostaniesz smsa

Cytat:
Napisane przez Stace Pokaż wiadomość
Jak usunąć aplikacje z telefonu (samsung)? Klikam, przytrzymuję, przeciągam do kosza, a one i tak się nie usuwają
mogą być w androidzie jako wbudowane i ich nie usuniesz- te usuwalne mają w prawym górnym rogu krzyżyk. musiałabyć przeinstalować tel - zainstalować androida niebrandowego (nie od operatora, tylko 'czystą' wersję), ale nie polecam :/

http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3

mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce
baby montana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 16:31   #2349
kaaasi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiencja Pokaż wiadomość
od czego zależy, że jedna cebula (w sensie jedna sztuka) wywołuje potok łez ledwo po wbiciu noża, a inną można całą pokroić i nic nie poczuć? czy ma znaczenie świeżość/jakość, odmiana, czy nie wiadomo?
są odmiany cebul
żeby spokojnie bez łez pokroić należy na chwilę włożyć do zamrażarki/lodówki

kaaasi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 16:47   #2350
Nikaaa152
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez invisible_01 Pokaż wiadomość
Czy ktoś może mi doradzić coś do czyszczenia okularów? Mam specjalną ściereczkę, którą oczyszczam szkła, ale czasami zostawia smugi. Raz pani w salonie optycznym wyczyściła mi maszynką tak, że nie było żadnej smugi i szkła były czyściutkie Stąd pomyślałam, że może dobrym rozwiązaniem byłby jakiś płyn?
Ja swoje traktowałam płynem do tłustych plam - świetnie czyścił
Nikaaa152 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 16:54   #2351
gabi1989
Rozeznanie

bardzo proszę, żeby któraś z Was mi wyjaśniła jak krowie na rowie, czym jest lista haseł jednorazowych w banku (otrzymałam takową w banku dzisiaj po tym, jak odblokowano moje konto)
gabi1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 16:58   #2352
baby montana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gabi1989 Pokaż wiadomość
bardzo proszę, żeby któraś z Was mi wyjaśniła jak krowie na rowie, czym jest lista haseł jednorazowych w banku (otrzymałam takową w banku dzisiaj po tym, jak odblokowano moje konto)
jeśli chcesz przez internet zrobić jakąkolwiek operację, to musisz potwierdzić chęć hasłem jednorazowym z listy.
u mnie (zagraniczny bank) działa to tak, że proszą mnie o podanie hasła nr 27/48/13/1/jakakolwiek inna liczba i muszę to hasło wprowadzić na klawiaturze ekranowej.

http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3

mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce
baby montana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 17:02   #2353
agison
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez linka_12 Pokaż wiadomość
O tak, posmarowałam kiedyś Johnsonem w żelu (w takim pomarańczowym opakowaniu) zmienioną skórę i myślałam, że zejdę, bo zrobiła się czerwona i zaczęła piec jak zwariowana
właśnie!
Cytat:
Wiem, że to też mogły byc inne składniki, dlatego wg mnie jak juz stosować Parafinę to taką apteczną z apteki bez żadnych dodatków
dokładnie o to mi chodziło
Cytat:
Napisane przez kaaasi Pokaż wiadomość
żeby spokojnie bez łez pokroić należy na chwilę włożyć do zamrażarki/lodówki
ooo dobrze wiedzieć

!!! NAKARM PIESA !!!
agison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 17:09   #2354
olasia99
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to olasia99

Mam taką dziwną prośbę
Możecie mi przybliżyć rozmiarówkę z River island? Wiem, że jak coś zamawiam przez neta, to do rozmiarów sa wymiary itd., tylko że patrząc na biust powinnam wybrać 38, na talię 36, a na biodra, to w ogóle 37 powinni mi stworzyć
Generalnie sklepy typu Bershka, Cropp, House, czyli typowe młodziezowe, to u mnie raczej M. Jeżeli chodzi o "poważniejsze" sklepy jak Zara czy Reserved to 36 jest idealne, naaaaawet mam sweter z Reserved 34, ale to taki oversize, no i jedną sukienkę w Zarze mierzyłam, to 36 była luźna, ale to tylko dwa wyjątki, więc ani tak 36 noszę. Jeszcze w H&M kupuję przeważnie 36, chociaż ciuchów mam stamtąd bardzo mało... 3 czy 4? Więc to żadne przyrównanie.
Stary 2013-01-03, 17:41   #2355
No air
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cyska Pokaż wiadomość
Zawsze masz prawo do reklamacji gdy sądzisz, że produkt nie odpowiada w jakiś sposób umowie.
Napisz reklamacje, że w związku z tym iż kilkakrotne próby naprawy nie przynoszą efektu żądasz wymiany towaru na nowy.
Dopiero jeśli naprawa lub wymiana jest niemożliwa można żądać zwrotu pieniedzy.
A i sprzedawca ma 14 dni na ustosunkowanie sie do reklamacji, jeśli tego nie zrobi to twoje żądanie uznaje sie za uzasadnione i powinien je spełnić. Także w ciagu tego okresu lepiej sie do niego nie odzywać :P
Tłumaczeniami sprzedawcy sie nie przejmuj, oni mają dużą wyobraźnie jeśli chodzi o wymyślanie powodów odmowy. "Od ciepłoty ciała" phi! szkoda ze ci wczesniej nie powiedzial ze to okulary dla nieboszczyków :P
Dziękuję Ci dobra kobieto za odpowiedź.
Byłam dziś u tego optyka, ale niestety nic nie ugrałam. Pani dalej wciskała mi teksty o temperaturze ciała i twierdziła, że są ludzie, którzy przychodzą co dwa dni podginać te nauszniki i to jest normalne...
Powiedziała też, że jeśli chcę to może spisać reklamację i wysłać bez problemu, ale może mi zagwarantować, że będzie ona odrzucona, czego przyczyną ma byc złe użytkowanie, a dla mnie się to skończy ttlko tym, że dwa tygodnie będę bez okularów (co by dla mnie było tragedią, bo mam duża wadę a nie mogę ostatnio nosić soczewek)...
Zła jestem.
Ale za odpowiedź dziękuję.

MOJA WYMIANKA!
No air jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 17:53   #2356
linka_12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez No air Pokaż wiadomość
Dziękuję Ci dobra kobieto za odpowiedź.
Byłam dziś u tego optyka, ale niestety nic nie ugrałam. Pani dalej wciskała mi teksty o temperaturze ciała i twierdziła, że są ludzie, którzy przychodzą co dwa dni podginać te nauszniki i to jest normalne...
Powiedziała też, że jeśli chcę to może spisać reklamację i wysłać bez problemu, ale może mi zagwarantować, że będzie ona odrzucona, czego przyczyną ma byc złe użytkowanie, a dla mnie się to skończy ttlko tym, że dwa tygodnie będę bez okularów (co by dla mnie było tragedią, bo mam duża wadę a nie mogę ostatnio nosić soczewek)...
Zła jestem.
Ale za odpowiedź dziękuję.
A nie możesz pójść do innego optyka, zapytać się, czy tak naprawdę się dzieje? Może babka ci rzeczywiscie kit wciska, a moze naprawdę tak się dzieje z pewnymi typami okularów (chociaż przychodzenie do optyka co dwa dni to przesada). Ja swoje muszę też doginać, ale co 4-5 miesięcy.
Stary 2013-01-03, 17:55   #2357
201604200942
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez candycotton Pokaż wiadomość
Szkoda ze u nas nie ma tego zwyczaju, mam przed blokiem parking i chcialabym to widziec.
ech, na przeciwko mojego domu jest warsztat samochodowy i ani jednego "ciacha". A w serialach sami młodzi-przystojni-wszechstronnie uzdolnieni mechanicy. :c
Cytat:
Też mnie to zastanawia. Uważam, że elementami kursu (niekoniecznie w czasie jazd) powinny być: tankowania, napełnienie zbiorników (a nie tylko wskazanie gdzie co jest), sprawdzenie ciśnienia w oponach i... tankowanie. Kiedy pierwszy raz pojechałam takować samochód (ze 3 miesiące po kursie) to skończyło się to tym, że ciuchy mojego ojca były uciapane olejem napędowym
to zależy od prowadzącego. Mnie na kursie zawiózł na stację benzynową i kazał tankować
201604200942 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 18:04   #2358
malina885
Zadomowienie

pisałam tu wcześniej o tej zmianie na szyi, - zrobił mi się duży rumień.Dzisiaj udało mi się dostać do dermatologa- podobno mam ŁZS- łojotokowe zapalenie skóry Dostałam dwie maści Pirolam i Advantan. Czy może któraś z Was stosowała te maści? Po jakim czasie widziałyście zmiany na lepsze?

Edytowane przez malina885
Czas edycji: 2013-01-03 o 18:05
malina885 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 18:10   #2359
Carame
Rozeznanie

Mam włosy obcięte na równo, sięgające za łopatki. Mam wrażenie, że są one już za ciężkie, przez co są oklapnięte u nasady. Chciałabym trochę zmienić fryzurę. Włosy z natury są lekko falowane, mocno puszące się, dość cienkie. Nie chcę ich codziennie rano katować lokówką lub prostownicą. Macie jakieś pomysły, propozycje, w jaki sposób je obciąć, żeby lepiej się układały?
Carame jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-01-03, 18:19   #2360
khloe
Strzelaj lub emigruj!

czy mogę na fcb ukryc posty jednego znajomego. Co chwilę publikuje jakieś pierdoły, które zagracają mi tablicę

i druga sprawa- czy ktos wie jakie to buty?? szukałam na stronie Nike i doopa

Przejechane na rowerze w 2019: 2 762
km

mój INSTA
(napisz pw kim jesteś wizażanko
khloe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 18:22   #2361
linka_12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez SamaraMorganx Pokaż wiadomość
to zależy od prowadzącego. Mnie na kursie zawiózł na stację benzynową i kazał tankować
Właściwie mogłam poprosić, chociaż na moim kursie problemem było to, że jeżdzilam głównie w centrum i miałam dostęp do dwóch stacji benzynowych, na których miały miejsce dantejskie sceny w godzinach szczytu. I chodziło mi o to, że dobrze by bylo, żeby tankowanie znalazło siętak jakby w programie (zamiast chociażby kretyńskiego wykuwania teoretycznej długości drogi hamowania), a nie zalezalo od dobrej woli instruktora

Cytat:
Napisane przez malina885 Pokaż wiadomość
pisałam tu wcześniej o tej zmianie na szyi, - zrobił mi się duży rumień.Dzisiaj udało mi się dostać do dermatologa- podobno mam ŁZS- łojotokowe zapalenie skóry Dostałam dwie maści Pirolam i Advantan. Czy może któraś z Was stosowała te maści? Po jakim czasie widziałyście zmiany na lepsze?
A masz te zmiany tylko na szyi, czy na twarzy też? Co do Pirolamu to się nie wypowiem, bo to lek typowo na ŁZS, ale co do Advantanu - lekarz ci powiedział, że to steryd i jak go stosować?
Stary 2013-01-03, 18:25   #2362
malina885
Zadomowienie

Czy maść ze sterydami może rozregulować miesiączkę? Może głupie pytanie, ale jakoś zaczęłam o tym myśleć I czy po maści ze sterydami się tyje? Wydaje mi się, że tylko po zażywaniu doustnym, albo zastrzykach prawda?

[/COLOR]
Cytat:
Właściwie mogłam poprosić, chociaż na moim kursie problemem było to, że jeżdzilam głównie w centrum i miałam dostęp do dwóch stacji benzynowych, na których miały miejsce dantejskie sceny w godzinach szczytu. I chodziło mi o to, że dobrze by bylo, żeby tankowanie znalazło siętak jakby w programie (zamiast chociażby kretyńskiego wykuwania teoretycznej długości drogi hamowania), a nie zalezalo od dobrej woli instruktora

A masz te zmiany tylko na szyi, czy na twarzy też? Co do Pirolamu to się nie wypowiem, bo to lek typowo na ŁZS, ale co do Advantanu - lekarz ci powiedział, że to steryd i jak go stosować?
Nie mam tego na twarzy, wiem też, że sterydu się nie stosuje na twarz. Źle się wyraziłam, dokładnie mam to na karku Dawkowanie advantu mam rozpisane- więc wiem jak stosować.

Edytowane przez malina885
Czas edycji: 2013-01-03 o 18:28
Stary 2013-01-03, 18:28   #2363
Suvia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agison Pokaż wiadomość
to patent mojej mamy jak rano siedzę i maluję oczy, pijąc kawę, to wlewam jej kropelkę do tuszu, pomieszam i voila ja czarną rozpuszczałkę, mama zaś pije i wlewa ziarnistą, oczywiście "w roztworze"
ale raz na jakiś czas czy codziennie rano ta kropelka?

~ Hank Moody
Suvia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-01-03, 18:39   #2364
linka_12
Zadomowienie

Cytat:
Czy maść ze sterydami może rozregulować miesiączkę? Może głupie pytanie, ale jakoś zaczęłam o tym myśleć I czy po maści ze sterydami się tyje? Wydaje mi się, że tylko po zażywaniu doustnym, albo zastrzykach prawda?

Nie mam tego na twarzy, wiem też, że sterydu się nie stosuje na twarz. Źle się wyraziłam, dokładnie mam to na karku Dawkowanie advantu mam rozpisane- więc wiem jak stosować.
Tak, jak myślisz - po masci się nie tyje, ani miesiączka się nie rozregulowuje

To bardzo dobrze, że masz kompetentnego lekarza, który powiedzial, co i jak, bo ja przez paru konowałów nabawiłam się posterydowego zapalenia skóry, dlatego teraz zawsze staram się informować inne osoby, że stosują sterydy.
Stary 2013-01-03, 18:44   #2365
malina885
Zadomowienie

Cytat:
Tak, jak myślisz - po masci się nie tyje, ani miesiączka się nie rozregulowuje

To bardzo dobrze, że masz kompetentnego lekarza, który powiedzial, co i jak, bo ja przez paru konowałów nabawiłam się posterydowego zapalenia skóry, dlatego teraz zawsze staram się informować inne osoby, że stosują sterydy.
Nieźle... Pacjent czasami musi być mądrzejszy od lekarza w dzisiejszych czasach. Duzo czytałam, że lekarze zapisują sterydy na zmiany, które pojawiają się na twarzy. Masakra. Jak wyleczyłaś posterydowe zapalenie skóry?
Stary 2013-01-03, 18:52   #2366
reniferek01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez khloe Pokaż wiadomość
czy mogę na fcb ukryc posty jednego znajomego. Co chwilę publikuje jakieś pierdoły, które zagracają mi tablicę
wejdź na profil tego znajomego, tam u góry jest napis "znajomi" kliknij i odhacz "pokaż w aktualnościach"
Jego posty przestaną się wyświetlać

...
Pamiętaj: kiedy znów zdziczeję,
Odrzyj mnie z wichrów i ugłaskaj!
reniferek01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 18:57   #2367
khloe
Strzelaj lub emigruj!

Cytat:
Napisane przez reniferek01 Pokaż wiadomość
wejdź na profil tego znajomego, tam u góry jest napis "znajomi" kliknij i odhacz "pokaż w aktualnościach"
Jego posty przestaną się wyświetlać

Przejechane na rowerze w 2019: 2 762
km

mój INSTA
(napisz pw kim jesteś wizażanko
khloe jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-01-03, 18:59   #2368
linka_12
Zadomowienie

Cytat:
Nieźle... Pacjent czasami musi być mądrzejszy od lekarza w dzisiejszych czasach. Duzo czytałam, że lekarze zapisują sterydy na zmiany, które pojawiają się na twarzy. Masakra. Jak wyleczyłaś posterydowe zapalenie skóry?
Na początku tetracyklina, a potem Protopic i dużo, dużo dużo natłuszczania, a potem nawilżania (w późniejszej fazie leczenia bardzo mi pomogla alantoina z Rossmana). I oczywiscie stopniowe odstawianie sterydów. Zapalenia nabawilam się od codziennego (!) stosowania Elocomu na twarz (!!!), wiec przez pierwszy miesiąc leczenia stopniowo zmniejszałam dawki i zmieniałam sterydy na słabsze.
Stary 2013-01-03, 19:19   #2369
cheerly
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Carame Pokaż wiadomość
Mam włosy obcięte na równo, sięgające za łopatki. Mam wrażenie, że są one już za ciężkie, przez co są oklapnięte u nasady. Chciałabym trochę zmienić fryzurę. Włosy z natury są lekko falowane, mocno puszące się, dość cienkie. Nie chcę ich codziennie rano katować lokówką lub prostownicą. Macie jakieś pomysły, propozycje, w jaki sposób je obciąć, żeby lepiej się układały?
Dołączam się do pytania, bo z Twojego opisu wynika, że mamy podobne włosy w ogóle ja mam problem z oklapniętymi włosami u nasady.. da się coś z tym zrobić?
cheerly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 19:25   #2370
Agnieszka987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Carame Pokaż wiadomość
Może trochę pocieniować?
Agnieszka987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości