|
|
#4741 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Koty- część V
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4742 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może sie skusze na którąś z tych w takim razie, jak mi sie opłaci dzięki
|
|
|
|
|
#4743 |
|
Elwirka-Elmirka :D
|
|
#4744 |
|
Zakorzenienie
|
pisałam pare dni temu, że mój kocurek nie chce wody pić.
dziś dorwał się potajemnie do tłuszczu po pieczonym indyku wylizał troche i jak go nie weźmie na picie wlazł do zlewu i szarpał kurki od kranu co by mu polać wody, normalnie tak sie na nie uwział, że chyba by sam odkrecił za jakis czas
|
|
|
|
#4745 | |||
|
|
Cytat:
![]() Ja kiedyś na żywieniu obliczałam, ile wyjdzie mi za 1 kanapkę, w sensie, że obliczyłam koszt 1 kromki chleba, 1 plastra sera, szynki, masła itd... ![]() Wyszło dobrze, ale więcej nie próbowałam ![]() Cytat:
http://modernpet.pl/rankingkarm/kalkulator.html Na tym polega cały sekret: musisz pozamawiać próbki, by kot stwierdził, co mu odpowiada ![]() Ja co miesiąc zamawiam jakieś suche żarełko już wypróbowane i coś nowego. Cytat:
Położył się koło niego, brat chciał go zgonić, ale kolega zaprotestował
|
|
#4746 |
|
Zakorzenienie
|
Znalazłam dzisiaj karmę której nigdy wcześniej nie widziałam, ani o niej nie słyszałam - nazywa się Shesir. Czy któraś z was miała z nią doświadczenie?
Skład ma bardzo dobry, wygląd też, ma takie okienko jak Applawsy. Mówię oczywiście o mokrym, chociaż suche też mają z tego co widziałam. Wzięłam małej dwa smaki, może to podejdzie Chyba przetestuję wszystkie istniejące karmy, zanim znajdę tę, która jej odpowiada, a jeszcze w smak trafić to w ogóle. Tyle wiem, że ryby nie bardzo, kurczak przeciętnie, najlepiej wołowina i ostatnio indyk.Naprawdę, nawet nad jedzeniem dla siebie tyle nie myślę co nad tym potworem
|
|
#4747 | |
|
KOTerator
|
Zależy który Shesir
.---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ---------- Cytat:
: Pamiętam, jak na jakiś festiwal na studiach każda dwójka miał coś przynieść, my z koleżankom muffinki wg konkretnego przepisu, z 30 sztuk. Koleżanka zaproponowała, że ona zrobi a podzielimy się kosztami, idealna sytuacja, nie? Guzik, policzyła mi za prąd, wodę, kilogram masła, 10kg cukru itp i kot wie co jeszcze . Podziękowałam, z babcią zrobiłam za darmo, bo wszystkie składniki już były w domu |
|
|
|
|
#4748 |
|
Zakorzenienie
|
Takie saszetki, mam kurczaka z wołowiną i tuńczyka z szynką.
|
|
#4749 |
|
KOTerator
|
Ryż tam jest
?
|
|
|
|
#4750 |
|
Zakorzenienie
|
taki jestem śliczny, jak zagraniczny
ZdjÄ?cie0324[1].jpg |
|
|
|
#4751 |
|
Raczkowanie
|
Ha, moja syberyjska dzielnie zniosła sylwka, a wczesniej wyjazd do tesciow i zycie z psem! Bez stresu, spokojnie i z duma.
Za to zrobilo sie u nas w KRK cieplej i gubi masę sierści, lub jak woli mój TŻ - kottonów
|
|
#4752 |
|
KOTerator
|
Czemu zagraniczny?
R. ma łepek jak Milka .---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ---------- A to jest kot wychodzący? |
|
|
|
#4753 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#4754 |
|
KOTerator
|
W mokrej masie mało widać, ale w suchej z 15% będzie, więc dla mnie karma do skreślenia, chyba, że kosztuje poniżej 2zł to ujdzie
. Kiedyś na profilu MP się tłumaczyło z ryżu w dużych puszkach MD, ale jakoś mnie to nie przekonało, to węglowodany, których kot nie potrzebuje, część kotów może uczulać, jak dla mnie bez sensu, tak samo jak lucerna . albo rdza.... bo i ona się zdarza w składach.
|
|
|
|
#4755 |
|
Rozeznanie
|
Monika czy Twoim zdaniem ta Porta jest ok czy lepiej za tą cenę kupić coś innego?
![]() http://www.zooplus.pl/shop/koty/karm...1_puszki/32434 http://www.zooplus.pl/shop/koty/karm..._puszki/198143 |
|
|
|
#4756 |
|
KOTerator
|
Wrrr zooplus z 2% przy płatności z góry zrobił 1% :/.
---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ---------- Magda Porta to taka filetówka, jak chcesz to weź na spróbowanie , ale dość drogie to.
|
|
|
|
#4757 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Napisałam do Rufi maila bo czekam prawie miesiąc na drapak, odpisali że mieli problemy w okresie świątecznym i że drapak najpóxniej dotrze w poniedziałek. Nareszcie!! |
|
|
|
|
#4758 |
|
KOTerator
|
Będę czekać na relację i zdjęcia
.
|
|
|
|
#4759 |
|
Raczkowanie
|
co myslicie o zakupie http://allegro.pl/szczotka-dla-psa-k...865634963.html furminatora dla kota? w tym tygodniu będe zamiawiała dla mojej kotki i przyjaciółki która ma Brytyjkę. Zastanawiam się czy warto...
|
#4760 | |
|
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
|
|
|
#4761 |
|
Rozeznanie
|
Cześć
![]() Dawno mnie nie było. Przedstawiałam Wam moje cuda z Norwegii, 2 kotki korat, ale przypomnę je. Poza tym, jedna z nich, Glitne, była na kryciu w Helsinkach, urodziła nam 4 zdrowe szkraby, które są już w nowych domach. Mieliśmy 3 kocurki i jedną kotke. 2 kocurki (Agat i Ametyst) mieszkają w Austrii, Awenturyn w Zabrzu, a Andara w Krakowie Niestety Glitne 3mce po porodzie dostała ropomacicza i została wykastrowana. Teraz Gjevjon siedzi w Oslo i czekamy na krycie
|
|
|
|
#4762 | |
|
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
Podwójnie, bo chciałam kiedyś zainwestować w Waszego kociaka.
|
|
|
#4763 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no to szkoda, że Glitne nie będzie miała więcej kociaków, nie chciałaś sobie zostawic koteczki z jej miotu? Gjevjon sama czeka na randkę, czy jesteście razem w Oslo? |
|
|
|
|
#4764 |
|
Rozeznanie
|
Gjevjon sama, mieszka u znajomej (Polki, która też ma koteczkę korat).
Jako, że miot Glitne był moim pierwszym miotem, nie czułam się na tyle doświadczona w ocenie kociaka, czy rokuje dobrze na hodowlanego. Doszłam do wniosku, że kompletnie nigdzie mi sie nie spieszy, że mam czas wybrać drugą kotkę. Myślę nad zostawieniem sobie kociaka po Gjevjon, ponieważ jej kawaler daje przecudnej urody dzieciaki |
|
|
|
#4765 | ||||||
|
|
Cytat:
U mnie rybę Cham zjadł raz, Gourmeta. On preferuje tylko kurczaki, czasem np. królika albo coś innego. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
O ja, mój Cham to tak linieje Zamiast trzymać sierść, to jemu teraz najwięcej wychodzi ![]() Cytat:
![]() Owoce O ja Ciekawe, co by na to powiedział mój Cham ![]() Ja też Cytat:
![]() Cham ma półdługa i gęstą, a Persilla długą i nie wiem, czy to dla nich dobre. Cham ma taką metalową szeroką szczotkę, a Persilla grzebień i są ok. Cham: http://www.otozoo.pl/pl/sklep/szczot...339,21324.html Pers: http://www.nokaut.pl/pozostale-dla-z...w-i-kotow.html
|
|
#4766 |
|
Rozeznanie
|
Kurier z modernpet wniósł mi właśnie do domu TOTW. Mam nadzieję że kotce posmakuje bo zamówiłam 6,8 kg
|
|
|
|
#4767 |
|
Rozeznanie
|
U nas TOTw w użyciu już ponad pół roku
|
|
|
|
#4768 | |||
|
KOTerator
|
Co się dziwisz ---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:38 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 19:46 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ---------- Cytat:
. Jestem zadowolona, kotka (Brytyjka) lubi czesanie, a ostrze nie wyrywa futra tylko usuwa to "wypadnięte" .---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ---------- Cytat:
Serio? Hmm...
|
|||
|
|
|
#4769 | |
|
|
Cytat:
![]() Kurczę, myślałam, że w karmie nic mnie już nie zaskoczy ( po składzie Whiskasa), a tu proszę ![]() No właśnie doszłam do wniosku, że może furminator jest do kitu.
|
|
#4770 |
|
KOTerator
|
W karmie musi być trochę węglowodanów, tak 5-10%, tyle co w myszce
. Przeważnie w dobrych karmach są to warzywa i owoce a w kiepskich zboże i to o wiele więcej niż być powinno.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:33.

Przyznam ze wstydem że mocno popiłam i około północy nie w głowie zupełnie mi było pocieszanie kotków
żyły swoim życiem, choć co jakiś czas zaglądałam do nich i wywoływałam Mojo spod łóżka coby wiedział że o nim pamiętam 

wylizał troche i jak go nie weźmie na picie 

?

Podwójnie, bo chciałam kiedyś zainwestować w Waszego kociaka.