Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.V - Strona 163 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 6 części naszego wątku ??
Mamusie majowo-czerwcowe 2013 cz.6 6 11,54%
W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.6 10 19,23%
Zima leci, Święta za nami; a na wiosnę będziemy z maluszkami. Mamy V-VI 2013 cz.6 3 5,77%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.6 4 7,69%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.6 3 5,77%
Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.6 3 5,77%
Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.6 1 1,92%
Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.6 0 0%
Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.6 2 3,85%
My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.6 3 5,77%
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.6 0 0%
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.6 4 7,69%
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.6 0 0%
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.6 0 0%
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.6 4 7,69%
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.6 2 3,85%
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.6 2 3,85%
Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.6 5 9,62%
Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-03, 18:35   #4861
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Dot.: Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.

Cytat:
Napisane przez Lublana Pokaż wiadomość

PASĄ SIĘ JAK ŚWINIE W OBORZE, MOŻE IM TO W PORODACH POMOŻE

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
ja mam takie postanowienie codziennie
no ale wstałaś?
Coś Ty Dwie godziny nie mogłam zasnąć, od 5:00 oczy jak 5zł a jak już prawie zasypiałam to Młody urządzał dzikie harce wstałam o 10:30

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
ale potrzebujemy twojej pomocy puszczaj te kciuki, i pozwól palcom poskakać po klawiaturze
przeczytałam, że "nie potrzebujemy Twojej pomocy" i sobie myślę - "O jak miło"

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
http://www.nzozprofemina.pl/o-nas

na samym dole są foty gabinetu
podoba mi się,wszystko cacy ale nie ma łazienki/przebieralni,to co,mam się rozebrać na krzesełku nie lubię tak

to jest jakieś 100metrów od domku, daleko mieć nie będę

no jak dzieciak się jaram
A po co Ty się masz rozbierać?
Mój gin ma łazienkę ale rozbieram się za parawanem na krzesełku i mi pasuje
Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
hmm.. to ja już wiem, czemu w tym wątku tak ciężko było nadążyć..
i wiem które gaduły są za to odpowiedzialne
https://wizaz.pl/forum/misc.php?do=whoposted&t=664122

Justi i Xal - to wszystko przez Was, troszkę Was poniosło
no dobra, Humback też na podium gadulstwa, ale Jenny i Xal biją na głowę
Eee masz coś do mnie fikasz? fikasz?
Cytat:
Co do testów fotelików to ja w nie nie wierzę (odkąd mój brat robił takie "sprawozdania") bo to się ma mało co do realiów. Ja w większości rzeczy wolę podpytać znajomych/rodzinę co oni mieli i jakie są ich odczucia
Ale wiesz, generalnie każdy z fotelika jest zadowolony o ile nie brał udziału w wypadku Moi wszyscy znajomi są zadowoleni z najtańszych fotelików ale co mają powiedzieć? Dziecko siedzi, zapięte i ma się dobrze. Ale ciekawe co by było w przypadku wypadku

----

Nadrabiam Was gaduły dalej

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 18:36   #4862
Ashyshqa
Zakorzenienie

Dot.: Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
opisuje wizyte

TZ wszedl ze mna od razu chyba bal sie, ze ja sierota znow nie zapytam o wszystko co planowalam ;P i jak zawsze jak sie pani czuje, cisnienie, waga (od poczatku ciazy 4,5kg) i usg. tym razem dlugie, konkretne. panowie sobie ogladali dzidziusia. lekarz pokazywal co gdzie jest, mierzyl glowke, brzuszek, nogi. pozniej ja moglam popodgladac. no i temat plci. opowiedzialam panu doktorowi moj sen, wiec sie przejal i probowal zagladnac, ale male smiesznie sie ulozylo. kregoslupem wzdluz mojeg brzucha, niby dupcia wypieta do gory, ale nogi podwiniete i nie bylo szans zeby cos zobaczyc. probowalismy go troche obrocic, ale bardzo sie zapieral, odpychal nogami i ewidentnie byl na nie :P w koncu lekarz stwierdzil, ze nie ma sumienia go dluzej meczyc, a ze wspomnielismy mu ze pojedziemy do katowic na polowkowe, to stwierdzil, ze na pewno w przyszlym tygodniu nam powiedza. ze moze sie maluszek inaczej ulozy mam slodkie zdjecie kregoslupika mojego babla! nastepna wizyta 24 stycznia.
takze nadal nie znamy plci, ale jestesmy przeszczesliwi, ze male takie ruchliwe, wymiary ok. jutro umowie sie na polowkowe, jeszcze tydzien wytrzymamy z nasza mala zagadka. uff jakos mi cisnienie zeszlo i choc plci nie znam, to czuje jakbym juz wiedziala wszystko hehe.

po wizycie pojechalam do siostry odebrac rogala - mam dzisiaj z kim spac zobaczymy czy to sie sprawdzi..

po wizyci
Diabli to super! Cieszę się, że wszystko dobrze, a tydzień jeszcze dacie radę wytrzymać na wiadomość o płci
Mój rogal też dziś przyszedł już nie mogłam się go doczekać. Zdam Wam jutro relację
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 18:36   #4863
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
opisuje wizyte

TZ wszedl ze mna od razu chyba bal sie, ze ja sierota znow nie zapytam o wszystko co planowalam ;P i jak zawsze jak sie pani czuje, cisnienie, waga (od poczatku ciazy 4,5kg) i usg. tym razem dlugie, konkretne. panowie sobie ogladali dzidziusia. lekarz pokazywal co gdzie jest, mierzyl glowke, brzuszek, nogi. pozniej ja moglam popodgladac. no i temat plci. opowiedzialam panu doktorowi moj sen, wiec sie przejal i probowal zagladnac, ale male smiesznie sie ulozylo. kregoslupem wzdluz mojeg brzucha, niby dupcia wypieta do gory, ale nogi podwiniete i nie bylo szans zeby cos zobaczyc. probowalismy go troche obrocic, ale bardzo sie zapieral, odpychal nogami i ewidentnie byl na nie :P w koncu lekarz stwierdzil, ze nie ma sumienia go dluzej meczyc, a ze wspomnielismy mu ze pojedziemy do katowic na polowkowe, to stwierdzil, ze na pewno w przyszlym tygodniu nam powiedza. ze moze sie maluszek inaczej ulozy mam slodkie zdjecie kregoslupika mojego babla! nastepna wizyta 24 stycznia.
takze nadal nie znamy plci, ale jestesmy przeszczesliwi, ze male takie ruchliwe, wymiary ok. jutro umowie sie na polowkowe, jeszcze tydzien wytrzymamy z nasza mala zagadka. uff jakos mi cisnienie zeszlo i choc plci nie znam, to czuje jakbym juz wiedziala wszystko hehe.

po wizycie pojechalam do siostry odebrac rogala - mam dzisiaj z kim spac zobaczymy czy to sie sprawdzi..

po wizyci
brawo za wizytę No i wstydniś/a jakaś tam siedzi Moje na prenatalnych było ułożone również wzdłuż mojego brzucha i kręgosłupem do świata a buzią i brzuszkiem do mojego kręgosłupa dupke również miało wypiętą w strone gin i oglądałam tyłek i kręgosłup dzidziola, a ginka kombinacje musiała wyczyniać by cokolwiek pomierzyć

Cytat:
Napisane przez Katate Pokaż wiadomość
Color u Ciebie to chyba najbardziej wyczekiwana dziewczynka na wątku

Wogóle czy to możliwe,żeby moje dziecko aż taką wiercipiętą było?
Cały dzień czuje jak się wierci. za każdym razem z innej strony.raz na samym dole nad "Bożenką" , raz po prawej, raz po lewej..Akrobata jakiś czy może dalej leży poprzecznie jak na prenatalnych i z jednej strony puka rączkami,a z drugiej nóżkami

I mała złośliwa uwaga
Tak jak cały dzień leciałyście z postami na łeb na szyję,że ledwo nadrobiłam tak teraz jak zostało ledwo co do wykończenia wątku to cisza eheh. I widzę,że co część to się sytuacja powtarza...Czyli : Rozpęd,ostry galop, a na końcu męczenie 5 stron 2 dni ehheheh

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 18:36   #4864
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
axella za pracę. A powiedziałaś/widział że jesteś w ciąży? jaka będziesz miała umowę?

zlecenie,teraz nie am innych
no właśnie nie wiem czy powiedzieć, że jestem w ciąży i chcę tylko z 2-3miesiące, czy ukryć przez początek chociaż i wtedy powiedzieć..?
nie wiem

Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość
nieno, kobiety, co mnie ominęło

super są te czarne, mam nadzieję, że którąś założysz na bal! ja zamierzam na cywilny zamówić też z asos, ale muszę się spieszyć, bo już z jednej wykupili mój rozmiar. a nie miałaś problemu z rozmiarem? niby jest tabelka, ale nie chce mi się mierzyć, zwłaszcza że mam tylko centymetr z Ikei
piękne te sukienki naprawdę, torebka też mi się podoba.

wydaje mi się, że właśnie prawdziwi przyjaciele, to tacy którzy rozumieją (obydwie strony) takie przerwy w kontakcie, a potem zawsze wszystko jest jak dawniej. niektórzy z kolei są bardzo zaborczy albo mają pretensje, jeśli ktoś nie zawsze ma czas wyjść, bardzo tego nie lubię.

dobrze, że omija Cię nerwówka i mam nadzieję, że niedługo się dowiesz co i jak.

u mojego lekarza też nie ma przebieralni, ale wolę tak, nie muszę chodzić na golasa z kąta w kąt

myślę, nuna, że przy takim bólu ta jedna tabletka nie obciążyła by organizmu, a na pewno by pomogła. współczuję
a u mnie z przebieralni wyjście na samolot
mega lubię i już inaczej nie chcę

Cytat:
gratulacje! wchodzisz w nowy rok jak burza
no oby szło jak chcę!

ciągle powtarzam,że to będzie najlepszy rok Naszego z Tż życia..

jakoś wolno idzie dziś, myślałam,że będzie gonitwa do końca wątku a tu na spokojnie

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 18:37   #4865
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Katate Pokaż wiadomość
Ja nie chodziłam, ale urodziłam w 37t5d to może później się zaczyna chodzić

Ale bardzo trzeba pilnować ruchów i jak się nie rusza za długo to od razu na IP na KTG.

Mi w szpitalu od 26tygodnia kazali liczyć ruchy.
Jak mi się wydawało, że coś za długo spi małe to jadłam kanapkę z dżemem, popijałam gorącym mlekiem, kładłam się i wtedy zawsze kopał
Tak mu pobudkę robiłam
i jak juz sie zacznie liczyc to stres na maxa i gadanie do brzuucha rusz sie chociaz razzz hihi

Cytat:
opisuje wizyte

po wizyci
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 18:39   #4866
Mysia mysz
Zakorzenienie

Pożalę się:/ doszłam do wniosku, że na tym wątku będę ostatnią która
a)ma brzuch
b)poczuje ruchy
c)pozna płeć:P

no dobra płeć powinnam poznać na prenatalnym w 20 tyg. to może nie taka ostatnia
Stary 2013-01-03, 18:42   #4867
katherine271
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
chwilę wybierałam sukienki a Wy 5 stron napisałyście:P

za radą przyjaciółki udałam się na stronę ASOS bo mają wyprzedaże

mam3 sukienki i torebkę za 70 euro wysyłka za free

to się chwalę:
1. Czerwona
http://www.asos.com//Asos-Maternity/...px?iid=2508401
2. Czarna
http://www.asos.com//Asos-Maternity/...px?iid=1760298
3. Czarna
http://www.asos.com//ASOS-Maternity/...px?iid=2361669
4. Torebka z River Island (taka sama na allegro za135 zeta) też czarna
http://www.asos.com//River-Island/Ri...px?iid=2501715
sukienki są cudo a jeśli możesz powiedz mi jak to sie kupuje w sensie płacenia? pytanie z serii może idiotycznych ale ja z tekich stron nigdy nie zamawiałam jeszcze w obcej walucie, nie mam też karty kredytowej, podpowiedz jeśli możesz pliss jak to zrobić

Cytat:
mi znajomi polecali maxi cosi i recaro , odradzali tanie mało znane firmy ( na własnym przykładzie beznadziejnych fotleików), tyle wiem
ja miałam zwykły fotelik, nie jakiejś znanej firmy i już 4 dzieci w nim jeździła bo chodził po rodzienie i wszystko ok

Cytat:
ale i tak musisz kupić, auto ma mocowanie isofix i do tego mocowania kupujesz adapter i do adaptera wpinasz fotelik, tak to działa, więc będzie trzeba wydać 600 złalbo 1200 zł jak do obu samochodów.... my kupimy do jednego auta i adapter będzie na stałe wpięty do tego, którego częściej używamy, chyba, ze łątwo sę to przepina (a rzekomo nie) to wtedy będziemy przepinać.
ja nie miałam żadnych dodatków tylko fotelik i pasem się przypinało, fakt, że to chwilkę drobną trwa ale z drugiej strony ja bym na chwilę kilka stów nie wydawała chociaż ja mam już teraz inne podejście, miałam wiele rzeczy, które się kompletnie nie przydały i szkoda było wydawac kasy więc teraz juz bardzo praktycznie i oszczędnie podchodze do tematu, wiele rzeczy wykorzystam po córce ale wózek chcę kupić jednak też nie za drogi byle spełnił kilka warunków, o których ja już wiem że dla mnie są niezbędne

póki co choć oglądałam całą masę wózków w necie to ciągle wracam do tego, ten też widziałam na żywo, jest lekki do prowadzenia, bardzo fajnie zgrabnie zrobiony i niezła cena
http://allegro.pl/wozek-3w1-carlo-lu...852022140.html

moja druga miłość wózkowa to ten:
http://allegro.pl/bexa-b4x-fashion-c...708309864.html

i sama nie wiem który wybrać

Jest jeszcze jeden, który podoba mi się niemal w pełni poza jednym niby drobiazgiem ale dla mnie juz dyskwalifikuje a szkoda
http://allegro.pl/wozek-3-w-1-maked-...872370160.html
katherine271 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-01-03, 18:43   #4868
Lublana
Zadomowienie

Cytat:
Laski..
jestem w ciężkim szoku!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

DOSTAŁAM TĘ PRACĘ!!!

gratulacje

Cytat:
Napisane przez vvgh Pokaż wiadomość
Prawdopodobnie CHŁOPIEC!!! :ju pi:
gratki

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość

Znalazłam okazję kupić używany fotelik Maxi Cosi City 0-13kg za... 60zł
podejrzanie tanio

Cytat:
Napisane przez Paulina 87 Pokaż wiadomość
hej wam to znowu ja idę na 18:20 na wizyte i usg mam nadzieje, że w końcu sie siusiak potwierdzi, bo od prenatalnych z 13 tygodnia żyje w niepewności
właśnie sobie dużo szklanek z wodą naszykowałam, bo przed USG podobno lepiej dużo wypić im więcej wód płodowych tym większa szansa że będzie wszystko lepiej widać
trzymajcie kciuki!!!!
picie wody nie ma nic wspólnego z ilością wód płodowych a przed usg to chyba nawet lepiej być wysikanym

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
Ja już po połówkowym:ju pi: Najważniejsza wiadomość jest taka, że dzidziuś rośnie jak na drożdzach - jest zdrowy i ma wszystko w normie
Druga najważniejsza wiadomość to taka, że znalazłam w końcu lekarkę, której mogę zaufać i która nie opowiada mi goopot
supertez się naszukałam lekarki, ale na szczęście w 9tc po wizytach u kilku lekarzy trafiłam na te jedyną

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
Hej, hej
powróciłam ze szpitala, diagnoza kolka nerkowa, ból podobno większy niż porodowe, tak więc masakra.
Ogólnie boli nadal, mam pić 4l wody co najmniej, no-spe 3 razy dziennie i paracetamol i oczywiście leżeć na lewym boku i zanadto nie ruszać się, jedyne pocieszenie że do rozwiązania bliżej niż dalej no i na szczęście nic Leonkowi nie zagraża, mały waży 420 g i kopie codziennie.
Pozdrawiam
nie wiedziałam, że byłas w szpitalu, moja kolezanka przechodzi przez to samo już w drugiej ciąży, niedawno urodziła kamieńoby Ci przeszło.
Lublana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 18:46   #4869
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
a)ma brzuch
b)poczuje ruchy

no dobra płeć powinnam poznać na prenatalnym w 20 tyg. to może nie taka ostatnia
Z tym brzuchem to zobaczysz, wyskoczy Ci, nawet nie będziesz wiedziała kiedy.

Cytat:
Napisane przez katherine271 Pokaż wiadomość
ja nie miałam żadnych dodatków tylko fotelik i pasem się przypinało, fakt, że to chwilkę drobną trwa ale z drugiej strony ja bym na chwilę kilka stów nie wydawała chociaż ja mam już teraz inne podejście, miałam wiele rzeczy, które się kompletnie nie przydały i szkoda było wydawac kasy więc teraz juz bardzo praktycznie i oszczędnie podchodze do tematu, wiele rzeczy wykorzystam po córce ale wózek chcę kupić jednak też nie za drogi byle spełnił kilka warunków, o których ja już wiem że dla mnie są niezbędne

póki co choć oglądałam całą masę wózków w necie to ciągle wracam do tego, ten też widziałam na żywo, jest lekki do prowadzenia, bardzo fajnie zgrabnie zrobiony i niezła cena
http://allegro.pl/wozek-3w1-carlo-lu...852022140.html

moja druga miłość wózkowa to ten:
http://allegro.pl/bexa-b4x-fashion-c...708309864.html

i sama nie wiem który wybrać

Jest jeszcze jeden, który podoba mi się niemal w pełni poza jednym niby drobiazgiem ale dla mnie juz dyskwalifikuje a szkoda
http://allegro.pl/wozek-3-w-1-maked-...872370160.html
To podziel się jeszcze co to za niezbędne parametry i czego brakuje temu trzeciemu. Ja jestem jeszcze totalnym żółtodziobem i chętnie się dowiem, na co zwracać uwagę.
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 18:46   #4870
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
Cały dzień czuje jak się wierci. za każdym razem z innej strony.raz na samym dole nad "Bożenką" , raz po prawej, raz po lewej..Akrobata jakiś czy może dalej leży poprzecznie jak na prenatalnych i z jednej strony puka rączkami,a z drugiej nóżkami
Teraz chyba w poprzek leżą właśnie.
Cytat:
a)ma brzuch
b)poczuje ruchy
Z brzuchem to się ciesz, może w ogóle będziesz mieć mały to rozstępów unikniesz.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 18:47   #4871
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
I mała złośliwa uwaga
Tak jak cały dzień leciałyście z postami na łeb na szyję,że ledwo nadrobiłam tak teraz jak zostało ledwo co do wykończenia wątku to cisza eheh. I widzę,że co część to się sytuacja powtarza...Czyli : Rozpęd,ostry galop, a na końcu męczenie 5 stron 2 dni ehheheh
Zgadzam się

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-01-03, 18:47   #4872
axella
Zakorzenienie

GG do axella

" jak w jakimś plemieniu urodziły się bliźniaki, to był zwyczaj, że ojciec na cały dzień siadał przed chatą z odkrytym przyrodzeniem, żeby wszyscy mogli oglądać jaki jest dzielny"

Ash-i reszta dwupaków-zaganiać tżtów przed chatę,no już

ej, myślę by mojemu kupić coś z okazji tego,że tatą zostanie..
bo ani czasu/okazji nie miał by to opić..ani się nacieszyć.. wszystkie gratulację są przede wszystkim dla mnie..
nie wiem noooooo moja super-kreatywność zniknęła z połowa mózgu..

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-01-03, 18:49   #4873
Lublana
Zadomowienie

Cytat:
a)ma brzuch
b)poczuje ruchy

nie martw się, mi dopiero w 5 miesiącu zaczął rosnąć a najwięcej urósł od 19 tc do teraz

Cytat:
zlecenie,teraz nie am innych
no właśnie nie wiem czy powiedzieć, że jestem w ciąży i chcę tylko z 2-3miesiące, czy ukryć przez początek chociaż i wtedy powiedzieć..?
nie wiem
jasne, że powiedz. Nie wiesz czy np. nie dostaniesz zwolnienia od lekarza a wtedy głupio wyjdzie, bądź fair w stosunku do pracodawcy. Poza tym z Twoim brzuchem jak chcesz ukrywać?

Cytat:
Napisane przez katherine271 Pokaż wiadomość
Po pierwsze to nie jest gadżet tylko bezpieczniejsze rozwiązanie niż przypinanie pasami
I to nie jest wydatek na chwilę to po drugie, bo te 600 zł wydam na kilka lat użytkowania, bo ten adapter który chcę kupić jest na 4 lata http://www.wozki-foteliki.pl/go/_info/?id=3439
Też jestem daleka od kupowania pierdół, ale na bezpieczeństwie nie mam zamiaru oszczędzać
Lublana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 18:52   #4874
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
jasne, że powiedz. Nie wiesz czy np. nie dostaniesz zwolnienia od lekarza a wtedy głupio wyjdzie, bądź fair w stosunku do pracodawcy. Poza tym z Twoim brzuchem jak chcesz ukrywać?

bycie fair trochę mi się ostatnim razem nie opłaciło i już nie jestem super-prawdomówna-i-dobra
ale myślę,że powiem,że mimo brzucha pracować będę jak reszta.. przecież ani objawów,ani lekarzy..gina mogę ustawić na wieczór..

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-01-03, 18:53   #4875
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
" jak w jakimś plemieniu urodziły się bliźniaki, to był zwyczaj, że ojciec na cały dzień siadał przed chatą z odkrytym przyrodzeniem, żeby wszyscy mogli oglądać jaki jest dzielny"

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-01-03, 18:54   #4876
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
a)ma brzuch
b)poczuje ruchy

Cytat:

bo ani czasu/okazji nie miał by to opić..ani się nacieszyć.. wszystkie gratulację są przede wszystkim dla mnie..

Atena gdzie się nam zapodziałaś???

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Stary 2013-01-03, 18:55   #4877
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
ja też śpię z kolanami pod brodą, ale mam po prawej męża, więc taki rogal za plecami odpada. Męża muszę mieć "pod ręką" bo jak zaczyna chrapać to tylko go dziabnę w bok i przestaje, a rogal by mi to uniemożliwił.

:d
Stary 2013-01-03, 18:58   #4878
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Justi co się dzieje?? Komu przywalić?

Jenny zmień mi na pierwszej stronie wizyte na dzień później czyli 11.o1
Mojemu synowi, że nie daje mi spać

ooo to jednak wizytujemy razem o której Ty?

Cytat:
Ciasto wyrasta, wstawiłam do piekarnika na 50 stopni, może mu pół godziny wystarczy, bo te 2h to mnie lekko przeraża.
Styknie

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
kurde, zjadłam całą czekoladę z okienkiem
nawet nie wiem kiedy..

Cytat:
Napisane przez klauda88 Pokaż wiadomość
tak tak dlatego 3 pierwsze standardowe rozmiary dla dzidziusiów odpadły a moja siostra 72 cm dlatego już wszystkim mówię, że jak ktoś chce to niech te większe ubranka kupuje a nie te całkiem małe
A ile macie wzrostu teraz??

Cytat:
Laski..
jestem w ciężkim szoku!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

DOSTAŁAM TĘ PRACĘ!!!

dzizusie!
koleś przemega, praca blok obok(a nawet ten sam blok tylko dwie klatki dalej) opinie na necie mega
jutro na 10tą idę na zapoznanie, cv jednak zrobiło wrażenie

JESTEM PRZESZCZĘŚLIWA!!
JESZCZE TYLKO WYPŁATA NA KONTO I CHYBA ZACZNĘ TAŃCZYĆ

ide po lody
Gratuluję!
Cytat:
Zjadłam tą pizzę i faktycznie dobra, ale szału nie ma. Ja chyba francuski piesek jestem
Co do konsystencji ciasta to rewelka, idealne proporcje, ale smak ... nadal bez smaku, ja jednak muszę dodawać troszkę przypraw już do ciasta to lepiej wychodzi.
Sos robiłam swój, serek w brzegach mi się zgubił tzn nie było go czuć
Zmodyfikuję, zrobię i Wam napiszę co i jak
Dla mnie generalnie ciasto jest bez smaku ale mi chodziło o to, że jest mega cienkie, chrupiące i sterczące, dla mnie lepsze niż z pizzeri
Cytat:
Prawdopodobnie CHŁOPIEC!!!

Cytat:
Bo lekarz jest chamem i debilem i jak spytaliśmy czy widać płeć to burknął "A to jest najwazniejszE?" . To idiota, ale u niego tylko usg muszę robić. I wiecie co!? NIE pokazał mi ekranu i nie widziałam Fasolki!!!!!!! DEBIL. Jutro prywatnie się zarejestruję. Nienawidzę tego idioty.
Szkoda, że Wam nie pokazał dobrze, że ja u mojego mam swój monitor

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość

Znalazłam okazję kupić używany fotelik Maxi Cosi City 0-13kg za... 60zł
Jeśli masz pewność, że nie brał udziału w wypadku to super okazja
Cytat:
Ja już po połówkowymNajważnie jsza wiadomość jest taka, że dzidziuś rośnie jak na drożdzach - jest zdrowy i ma wszystko w normie
Druga najważniejsza wiadomość to taka, że znalazłam w końcu lekarkę, której mogę zaufać i która nie opowiada mi goopot
Powiedziała, że to że nadal wymiotuję to wcale nie jest normalne i zleciła mi badanie tarczycy - powiedziała, że powinnam mieć je już dawno zrobione, skoro po 4 m-cu wymioty się nie skończyły.
Generalnie poświęciła mi masę czasu - sprawdzała na usg wszystko baaardzo dokłądnie i dostałam chyba 15 zdjęć plus 2 strony A4 z opisem badania usg
Idę Was nadrobić i poczytać o innych dzisiejszych wizytach.
Ktoś poza mną już chyba wrócił mam nadzijeę?

Xal jeszcze pamiętam, że Ciebie cytowałam. Pisałaś, że rano ani Ciebie ani mnie a postów milion no i prawda Należą się baty dziewczynom

---

Jeszcze trochę

Stary 2013-01-03, 18:59   #4879
candace1
Zakorzenienie

Poproszę o dopisanie kolejnej wizyty: 05.02.13'
candace1 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-01-03, 19:01   #4880
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
za 19tc

Cytat:
Jenny zmień mi na pierwszej stronie wizyte na dzień później czyli 11.o1
Poprawione

---------- Dopisano o 20:01 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ----------

Cytat:
Poproszę o dopisanie kolejnej wizyty: 05.02.13'
Gotowe

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-01-03, 19:01   #4881
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
brawo za wizytę No i wstydniś/a jakaś tam siedzi Moje na prenatalnych było ułożone również wzdłuż mojego brzucha i kręgosłupem do świata a buzią i brzuszkiem do mojego kręgosłupa dupke również miało wypiętą w strone gin i oglądałam tyłek i kręgosłup dzidziola, a ginka kombinacje musiała wyczyniać by cokolwiek pomierzyć

I mała złośliwa uwaga
To się tylko cieszyć, bo mój to leń jakich mało. Rusza się dwa razy w ciągu dnia i nic mu jedzenie, słodkości... NIC...
Albo ja taka gruboskórna...
Albo zacznę się martwić, że coś z Nim nie tak....
Cytat:

Kup mu coś jak już się dowiesz o płci Flaszkę
Cytat:
diabli gratuluję udanej wizyty. Płeć nie jest najwazniejsza - zdrowie tak wiec fajnie, że wszystko jest ok
A i tak niedługo na pewno maluch pokaże co ma między nogami

Dokładnie

Mój też się sprawdza.
Uwielbiam go
I moja córeczka też go uwielbia. ma na imie Gil (nie pytajcie dlaczego) i z nim gada wieczorami przed snem
Czyżby wycierała w niego gile?
Mój Teofil bo dociera tam no, gdzie słońce nie dociera i mnie dotyka

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 19:01   #4882
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
ja zostawiłam na jakieś półtorej godziny, bo zanim zrobiłam sos do pizzy, potem dodatki pokroiłam, poczytałam forum to mi tyle wyszło
A i ciasto w ogóle to mi mega urosło.. I ta druga kulka jeszcze mi rosła jak tą pierwszą gniotłam..W ogóle pizza była mega.. Jakbym dzisiaj nie musiała posprzątać - jutro ksiadz chodzi po kolędzie to dzisiaj zrobiłabym powtórkę
To prawda

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
Witam

Super tytuły dziewczynki !

Muszę Wam się pochwalić, że podjęłam decyzję i chcę spróbować wreszcie zdać to prawko ! Zrobię to dla mojego dzieciaczka, żeby nie musiał ciągle siedzieć na wsi z mamą. Zdałam sobie sprawę, że gdy już wybudujemy domek na wsi to do większego sklepu niż ten, w którym jest tylko chleb,a pozostały asortyment to alkohol będę miała jakieś 7km, a do Łukowa 16... nie chcę czekać na męża żeby móc pojechać na zakupy, do lekarza, czy do koleżanki...
Przeniosę papiery do innego WORDu, bo ten w którym zdawałam szczerze znienawidziłam przez chamskich egzaminatorów i tym razem się nie poddam ! Będę zdawała, aż zdam nawet gdybym miała zdawać 10 razy (odpukać!)

Wszystko dla mojego maleństwa
Gratuluję podjęcia decyzji i trzymam obyś szybko zdała

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-01-03, 19:02   #4883
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Dla mnie generalnie ciasto jest bez smaku ale mi chodziło o to, że jest mega cienkie, chrupiące i sterczące, dla mnie lepsze niż z pizzeri

Xal jeszcze pamiętam, że Ciebie cytowałam. Pisałaś, że rano ani Ciebie ani mnie a postów milion no i prawda Należą się baty dziewczynom
Następnym razem do ciasta dodam więcej soli i oregano.

Wiesz, ale my mamy największe statystyki a na kogoś być musi

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 19:06   #4884
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
To się tylko cieszyć, bo mój to leń jakich mało. Rusza się dwa razy w ciągu dnia i nic mu jedzenie, słodkości... NIC...
Albo ja taka gruboskórna...
Albo zacznę się martwić, że coś z Nim nie tak....

Kup mu coś jak już się dowiesz o płci Flaszkę

przecież płeć pozna ze mną w tym samym momencie

"mój teofil mnie dotyka"

moje dziecie czuję teraz prawie ciągle.. a najbardziej jak wciągnę milion słitsów

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-01-03, 19:09   #4885
candace1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość

Nawet nie chcę tego wiedzieć
No pięknie
candace1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 19:10   #4886
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Paulina 87 Pokaż wiadomość
hej wam to znowu ja idę na 18:20 na wizyte i usg mam nadzieje, że w końcu sie siusiak potwierdzi, bo od prenatalnych z 13 tygodnia żyje w niepewności
właśnie sobie dużo szklanek z wodą naszykowałam, bo przed USG podobno lepiej dużo wypić im więcej wód płodowych tym większa szansa że będzie wszystko lepiej widać
trzymajcie kciuki!!!!

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-01-03, 19:10   #4887
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
a)ma brzuch
b)poczuje ruchy

Nie martw się, ja będę ostatnia, a przynajmniej przy końcu
O ruchach to wogólę mogę pomarzyć

Mam nadzieję, że nikt się nie martwił co u mnie po wizycie, ale miałam trochę zabiegany dzień.
Generalnie chyba jest dobrze. Coś od kilku wizyt mam szczątkowe informacje.
Tzn. pierwszy sukces: KRWIAK SIĘ WCHŁONĄŁ CAŁKOWICIE
Maleństwo widziałam tylko chwilkę i właściwie od razu machał na wszystkie strony Więc Ginekolog sprawdziła tylko jeszcze czy bije serce i na tym koniec.
Żadnego mierzenia, wydruków ani nic , ale jak już widziałam te machające łapki i serce to jestem spokojna.
Kolejne wizyty 17.01 i 30.01.

A dalej dzień był długi bo z przyzwyczajenia do lenistwa przez 2 mies L4 stwierdziłam, że jednak to L4 będę kontynuowała do końca, tym bardziej, że Pani doktor nie specjalnie zachęcała do powrotu, więc musiałam wybrać się do pracy i powiadomić szefowe, że nie wrócę już.
Była tylko jedna z dwóch szefowych i w sumie spędziłam u niej 2 godziny rozmawiając i o mnie i o wszystkim innym.
Oficjalnie uważa, że dobrze robię i one na zastępstwo kogoś znajdą. W poniedziałek jednak byłoby dobrze gdybym wpadła i spotkała się też z drugą szefową.
Później kino z koleżanką " Anna Karenina" - ciężki film w sumie.
I dopiero przed chwilą w domku.

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 19:11   #4888
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Mojemu synowi, że nie daje mi spać

ooo to jednak wizytujemy razem o której Ty?

Styknie

A ile macie wzrostu teraz??

Gratuluję!

Szkoda, że Wam nie pokazał dobrze, że ja u mojego mam swój monitor

Jeśli masz pewność, że nie brał udziału w wypadku to super okazja

---

Jeszcze trochę
Ja na NFZ więc wejdę w zależności,która będę w kolejce

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość

Poprawione

---------- Dopisano o 20:01 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ----------

Gotowe

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Stary 2013-01-03, 19:12   #4889
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Zadzwoniłam do prywatnego i umówiłam się na 9.01. usg za 120 zł, a 3D 250 zł! Tez tak drogo miałyście 3D? Ja tylko na zwykłe się umówiłam
Za te pieniądze wolałabym zrobić połówkowe porządne. Chyba, że Twoje takie będzie + to 3D?

Cytat:
gratki!
i za siurka
to 250 to jeszcze nic
ja się nieźle naszukałam(a znalazłam obok bloku ) najtańszego (260pln) bo tu ceny to 350-300

a 250/260 to jest u mnie(pod poznaniem) i jedno z drugiej strony poznania
oby tylko było warto!
A to masz z połówkowym czy tylko oglądanko dziecka?

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
Hej, hej
powróciłam ze szpitala, diagnoza kolka nerkowa, ból podobno większy niż porodowe, tak więc masakra.
Ogólnie boli nadal, mam pić 4l wody co najmniej, no-spe 3 razy dziennie i paracetamol i oczywiście leżeć na lewym boku i zanadto nie ruszać się, jedyne pocieszenie że do rozwiązania bliżej niż dalej no i na szczęście nic Leonkowi nie zagraża, mały waży 420 g i kopie codziennie.
Pozdrawiam

Cytat:
picie wody nie ma nic wspólnego z ilością wód płodowych a przed usg to chyba nawet lepiej być wysikanym
no ja bym się zlała na kozetce jakbym poszła z pełnym pęcherzem... albo nawet podczas badania na fotelu

Cytat:

A już nie dla kobiety, że te bliźnięta wypchnęła?

Ja mojemu nic nie kupuję sama też nic od niego nie dostałam a gratulacje zbieramy oboje
Cytat:
Następnym razem do ciasta dodam więcej soli i oregano.

Wiesz, ale my mamy największe statystyki a na kogoś być musi
No ja dodałam trochę przyprawy do pizzy

Noo tak

----

Nadrobiłam już wiem co czujecie

Byłam u przyjaciółki w szpitalu, na początku nie chciała mnie tam widzieć bo się narażam za bardzo a później dziękowała, że przyszłam

Stary 2013-01-03, 19:13   #4890
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Zadzwoniłam do prywatnego i umówiłam się na 9.01. usg za 120 zł, a 3D 250 zł! Tez tak drogo miałyście 3D? Ja tylko na zwykłe się umówiłam
Wizyta dopisana

A 18.01 też masz wizytę, bo tak jest wpisane w kalendarzu

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości