Uje muje, dzikie węże, czy wytrzymam z przyszłym mężem? ;) PM 2014 cz. 6 - Strona 108 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-03, 20:20   #3211
agunineczka
Zakorzenienie

Dot.: Uje muje, dzikie węże, czy wytrzymam z przyszłym mężem? ;) PM 2014 cz. 6

Cytat:
Napisane przez magdalenka_w_86 Pokaż wiadomość
Na ile osób planujecie wesele/przyjęcie? Ja wciąż o tym rozmyślam. Powiem tak - z jednej strony bardzo bym chciała wesele, z drugiej strony jak pomyślę że ja mam np. wyłożyć 20 tys i M. tyle samo i mogłoby to już pójść na spłatę kredytu na mieszkanie to strasznie mi żal, ale ślub ma się raz w życiu... Cały czas nad tym myślę. Jak to wygląda u Was? Jesteście zdecydowane?
Dosłownie parę stron wcześniej pisałyśmy o liczbie gości
My planujemy na ok 100 osób, liczymy, że będzie nas to kosztować ponad 40tys., ale wychodzimy z takiego założenia że ślub bierze się tylko raz, przynajmniej oby w naszym przypadku
Co jakis czas mój tata próbuje nam wmówić, że może lepiej zacząć sie budować za te pieniądze, ale my jesteśmy nieugięci
Poza tym w mojej rodzinie juz od dobrych 10 lat nie było żadnego ślubu i wesela, oprócz naszego żadne sie nie zapowiada, a za to są same pogrzeby i my chcemy to przełamać jakoś..

Cytat:
Napisane przez ijaa Pokaż wiadomość
Witajcie Dziewczyny
Można się przyłączyć?
Jako świeżo upieczona narzeczona (ślub planująca w 2014 r.) chętnie poplotkuję o kieckach, bukietach, zdjęciach i innych przyziemnych mniej ślubnych sprawach.
Witaj Opowiedz cos o sobie, o Was
Stary 2013-01-03, 20:20   #3212
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987

Cytat:
Napisane przez monikkad Pokaż wiadomość
U mnie targi już w tą niedzielę I też nie mogę się doczekać, idziemy w 4, bo jeszcze z moją przyjaciółką i jej narzeczonym, którzy też biorą ślub w 2014
o fajnie my idziemy w dwójke, w wielkiej tajemnicy bo TŻ uważa, że to przypał ale On to najlepiej w ogóle nie brałby ślubu, chyba, że w dwójke gdzieś na końcu świata dla Niego ta cała otoczka to jakaś masakra

Cytat:
Na ile osób planujecie wesele/przyjęcie? Ja wciąż o tym rozmyślam. Powiem tak - z jednej strony bardzo bym chciała wesele, z drugiej strony jak pomyślę że ja mam np. wyłożyć 20 tys i M. tyle samo i mogłoby to już pójść na spłatę kredytu na mieszkanie to strasznie mi żal, ale ślub ma się raz w życiu... Cały czas nad tym myślę. Jak to wygląda u Was? Jesteście zdecydowane?
u nas tak naprawde wyjaśni się to po oficjalnych zaręczynach (które mają się odbyc do dwóch miesięcy ) bo wtedy dowiemy się czy rodzice TŻ będa chcieli nam zasponsorowac wesele
jeśli będą chcieli, albo przynajmniej się dorzucą to robimy przyjęcie 4-5-6 godzinne gdzies na 80 osób. A jak nie to albo weźmiemy ślub w dwójke gdzieś daleko, albo normalnie w Kościele i pózniej na obiad tylko z rodzicami, chrzestnymi i Babcią chociaż to mi nie za bardzo pasi bo ja z niektórymi ciociami jestem bardziej zżyta niż z chrzestnymi
okaże się niedługo już.
Ale najbardziej chciałabym to przyjęcie

z jednego nie zrezygnuje napewno: z pięknej sukni z moich marzeń i z dłuuuuuuuugiego welonu i trenu

Cytat:
Witajcie Dziewczyny
Można się przyłączyć?
Jako świeżo upieczona narzeczona (ślub planująca w 2014 r.) chętnie poplotkuję o kieckach, bukietach, zdjęciach i innych przyziemnych mniej ślubnych sprawach.
hejka, opowiedz coś więcej o Was

będę mamą

kierowca od 7.02.2012
pysia1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 20:28   #3213
magdalenka_w_86
Zakorzenienie

Cytat:
Witajcie Dziewczyny
Można się przyłączyć?
Witamy, ja też jestem świeżakiem i też planujemy w 2014

2014

magdalenka_w_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 20:28   #3214
alloffkowa
Zakorzenienie

hej, ale nadrukowałyście ja tam mam nosa na interesa z tż i rozkminiam temat
Oliwka 21.07.2016
alloffkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 20:29   #3215
cikulada
Zadomowienie

Cytat:
Witam wszystkie kobietki oczekujące ślubu w 2014 i dołączam do Was.
Cytat:
Cześć

My najprawdopodobniej będziemy mieć wesele na jakieś 160-170 osób. Wstępnie na liście jest 198 osób i dojdzie do tego jeszcze kilka osób z pracy TŻ więc pewnie lista końcowa będzie na 217-220 ale na pewno część odmówi i wtedy się okaże ile faktycznie będzie gości

Cytat:
Witajcie Dziewczyny
Można się przyłączyć?
Witam kolejną PMkę

cikulada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 20:29   #3216
Shiruvii
Zakorzenienie

GG do Shiruvii Send a message via Skype™ to Shiruvii

Cytat:
Napisane przez pysia1987 Pokaż wiadomość
On to najlepiej w ogóle nie brałby ślubu, chyba, że w dwójke gdzieś na końcu świata dla Niego ta cała otoczka to jakaś masakra

z jednego nie zrezygnuje napewno: z pięknej sukni z moich marzeń i z dłuuuuuuuugiego welonu i trenu
]:
A u nas to ja właśnie chciałabym gdzieś daleko i we dwoje tylko i już. Bez żadnych długich trenów, welonów, tortów i całej tej otoczki

Cinderella is a proof that a new pair of shoes can change your life
Shiruvii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 20:30   #3217
agunineczka
Zakorzenienie

kurcze właśnie zobaczyłam na fb że kolejna moja koleżanka ze studiów urodziła! ahh jak ja juz bym chciała być mamą, ale to niestety na razie niemożliwe...
Stary 2013-01-03, 20:31   #3218
monikkad
Wtajemniczenie

Przeczytałam Was o tych mieszkaniach i załamujecie mnie... (a raczej sytuacja w kraju).
Nie wiem jak to u nas będzie, zaczynam się zastanawiać czy kiedykolwiek w ogóle będziemy mieli swoje mieszkanie. Na razie możemy o tym zapomnieć. Do grudnia łudziliśmy się, że może pod koniec 2013 udałoby się TŻ-towi dostać kredyt, ale teraz to już na 100% wiemy, że nie.

Jedyne nasze plany to wynajęcie małej kawalerki. I to i tak byłby w naszym przypadku mega duży sukces, bo na razie nie stać nas nawet i na to, dopóki ja nie pracuję. Jeszcze mamy taki pomysł, żeby jak kawalerki będą za drogie to wynająć po prostu pokój gdzieś u kogoś.

I jak ja mam myśleć o dzieciach?? W ogóle się nie dziwię, że nie mam żadnego instynktu macierzyńskiego.

Edytowane przez monikkad
Czas edycji: 2013-01-03 o 20:33
monikkad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 20:34   #3219
magdalenka_w_86
Zakorzenienie

Ja myślę o 50 osobach z mojej strony, M. się jeszcze nie określił. U mnie też się troszkę wyjaśni na oficjalnym spotkaniu, z tym, że ja mam do wyboru, albo rodzice współfinansują moją część, albo dostaję większy prezent finansowy od nich. Wybrałam, że skoro mam już uskładane od tylu lat pieniądze, ja będę płacić, a rodzice zrobią nam większy prezent.

Co do Targów jestem rozczarowana tymi w Poznaniu. Wstęp od pary wynosi 40 zł. Wydaje mi się, że to drogo. W moim mieście wstęp jest bezpłatny

---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ----------

Cytat:
Napisane przez agunineczka Pokaż wiadomość
kurcze właśnie zobaczyłam na fb że kolejna moja koleżanka ze studiów urodziła! ahh jak ja juz bym chciała być mamą, ale to niestety na razie niemożliwe...
Ja też bardzo bardzo, ale z drugiej strony najpierw muszę mieć pracę z umową na czas nieokreślony, bo zostanę na lodzie. Z innej strony patrząc mogę się tego nigdy nie doczekać, bo w edukacji dzieje się coraz gorzej. Załamuje mnie to...

2014

Stary 2013-01-03, 20:35   #3220
kroooliczek89
Zakorzenienie

GG do kroooliczek89

Cytat:
Napisane przez poznanianka1990 Pokaż wiadomość
W samym Poznaniu też jest drogo, może nie aż tak, ale z rynku WTÓRNEGO 65m2 mieszkanie pewnie 350-400 tys. kosztuje, a co dopiero nowe... Dlatego my Poznań z góry odrzucamy.
No my mamy praktycznie tylko Poznań do wyboru TŻ jest z małej wioski i nie chce w ogóle słyszeć o mieszkaniu poza miastem ;/ w Poznaniu jest strasznie drogo. TŻ odrzuca moje propozycje takie jak np: Mosina, Puszczykowo, Śrem - to nie wchodzi w grę A tam jest ponad 50% taniej. Chociaż udało mi się go namówić na Luboń, bądź Czapury blisko do Poznania i można szybko dojechać ;]

Razem od 27.06.2008r
Zaręczeni: 25.05.2012r
Wedding
kroooliczek89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 20:35   #3221
Tycikata
Wtajemniczenie

Byłam w realu i kupiłam sobie szklanki tak mi się spodobały i w miarę niedrogie były - bo tak się rozmarzyłam o tym wspólnym mieszkaniu że je kupiłam z myślą używania ich już na naszym mieszkaniu
Załączam zdjęcie choć jest kiepskiej jakości, no się musiałam pochwalić no w sumie kupiłam 12 sztuk

Cytat:
Napisane przez misiadelko Pokaż wiadomość
Tycikata, ja wymyśliłam 89 planów/celów/marzeń Jeszcze 11 i koniec pierwszego zadania
Ciekawa jestem ile ja wymyślę, myślę że góra 20

Piankka trzymam kciuki

magdalenka_w_86 oooo witaj i na tym wątku

ijaa witamy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC01055.jpg (84,3 KB, 31 załadowań)

- Loesje
Tycikata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 20:35   #3222
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987

Cytat:
Napisane przez Shiruvii Pokaż wiadomość
A u nas to ja właśnie chciałabym gdzieś daleko i we dwoje tylko i już. Bez żadnych długich trenów, welonów, tortów i całej tej otoczki
wesele też bym sobie odpuściła i torty, kwiaty itp
ale choćbym miała mieć tylko cywilny na końcu świata to będę miała welon i długa suknie z trenem to moje marzenie od zawsze i z niego nie zrezygnuje dla nikogo

będę mamą

kierowca od 7.02.2012
Stary 2013-01-03, 20:37   #3223
kulbensikowa
Wtajemniczenie

Witam nowe pm 2014

POBIERAMY SIĘ !! 08.08.2015

Mądrzy ciągle się uczą, głupcy wszystko umieją.
kulbensikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 20:37   #3224
AnULka248
Zakorzenienie

Widzę, że w wigilię był wysyp pierścionków
AnULka248 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 20:40   #3225
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987

Cytat:
Ja myślę o 50 osobach z mojej strony, M. się jeszcze nie określił. U mnie też się troszkę wyjaśni na oficjalnym spotkaniu, z tym, że ja mam do wyboru, albo rodzice współfinansują moją część, albo dostaję większy prezent finansowy od nich. Wybrałam, że skoro mam już uskładane od tylu lat pieniądze, ja będę płacić, a rodzice zrobią nam większy prezent.

Co do Targów jestem rozczarowana tymi w Poznaniu. Wstęp od pary wynosi 40 zł. Wydaje mi się, że to drogo. W moim mieście wstęp jest bezpłatny

---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ----------

Ja też bardzo bardzo, ale z drugiej strony najpierw muszę mieć pracę z umową na czas nieokreślony, bo zostanę na lodzie. Z innej strony patrząc mogę się tego nigdy nie doczekać, bo w edukacji dzieje się coraz gorzej. Załamuje mnie to...
u nas 15zł od osoby, byłam w zeszłym roku i było bardzo dużo fajnych ofert.

Cytat:
Napisane przez Tycikata Pokaż wiadomość
Byłam w realu i kupiłam sobie szklanki tak mi się spodobały i w miarę niedrogie były - bo tak się rozmarzyłam o tym wspólnym mieszkaniu że je kupiłam z myślą używania ich już na naszym mieszkaniu
Załączam zdjęcie choć jest kiepskiej jakości, no się musiałam pochwalić no w sumie kupiłam 12 sztuk

Piankka trzymam kciuki

ijaa witamy
fajne, gdyby nie to, że ostatnio już poszalałam w Ikei to też bym takie kupiła

będę mamą

kierowca od 7.02.2012
Stary 2013-01-03, 20:41   #3226
Kishlaczkowa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kate Noir Pokaż wiadomość
mieszkam na Bielanach i mam ok 30 min tramwajem do centrum.
Ja prawie rok temu mieszkałam na Chomiczówce, a teraz na Bródnie i do Centrum mam 10/12 min pociągiem do Centrum, a tak to też ok. 30

Cytat:
Napisane przez Piankka Pokaż wiadomość
TRZYMAJCIE KCIUKI ZA MNIE... jutro o 5 wyruszamy do Poznania

NO I ŻEBYM DOSTAŁA NOWĄ WYMARZONĄ PRACĘ O KTÓRĄ SIĘ STARAM WŁAŚNIE
Jestem z Tobą!

magdalenka_w_86 i ijaa witajcie!
Kishlaczkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 21:07   #3227
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agunineczka Pokaż wiadomość
Witaj Opowiedz cos o sobie, o Was
Cytat:
hejka, opowiedz coś więcej o Was
Cytat:
Witamy, ja też jestem świeżakiem i też planujemy w 2014
Cytat:
Napisane przez cikulada Pokaż wiadomość
Witam kolejną PMkę
Dziękuję za miłe przyjęcie.

Kilka słów o nas:
Starzy jesteśmy, ze stażem przednerzeczeńskim niemal 4 letnim - w marcu będziemy obchodzić 4 rocznicę związku.
TŻ oświadczył mi się ciut ponad dwa tygodnie temu (18 grudnia) niemalże niespodziewanie. Pisze niemalże, bo raz że temat ślubu przewijał sie u nas od jakiegoś czasu, więc można było zakładać, że to kwestia czasu , a dwa jakiś czas temu, kątem oka przyłapałam go na oglądaniu pierścionków.
W każdy razie, absolutnie nie zdradził się, że to już, teraz, zaraz (myślałam szczerze mówiąc, że to jeszcze chwilę potrwa i zaskoczył mnie.
Zaskoczyłam też jego ja - wcześniejszym niż zapowiedziałam powrotem do domu, więc biedak musiał na biegu improwizować.

Mieszkamy ze sobą - już dość długo (szybko zdecydowaliśmy się na ten krok - bo po pół roku), a od niedawna jesteśmy już całkowicie na swoim.

Pracujemy, odnawiamy mieszkanie, dzielimy pasję - jesteśmy zapalonymi rowerzystami.

Z planów ślubnych, póki co absolutnie nic nie załatwione - no może poza faktem, że mam na dysku zdjęcie wymarzonej sukienki.
A tak na serio mamy jakąś tak wizję i pomysły. W przyszły weekend wybieramy się na targii ślubne w poszukiwaniu inspiracji i obejrzeć jedno miejsce (restaurację). Dwa kolejne mamy upatrzone i myślę, że w styczniu je też odwiedzimy.

Aaaaa ślubowanie planujemy na pierwszą połowę 2014 roku - trochę wymarzyła nam się końcówka marca (jako, że właśnie wtedy się poznaliśmy), ale bierzemy również pod uwagę kwiecień i maj.

Tyle słowem wstępu.

---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ----------

Cytat:
ijaa witamy
Cytat:
Napisane przez Kishlaczkowa Pokaż wiadomość
magdalenka_w_86 i ijaa witajcie!
Witajcie.

...i przyrzekam Ci, uśmiech każdego dnia, kawę o poranku i rowerowe wycieczki!
ijaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 21:08   #3228
Loczek_brown
Zakorzenienie

Witam wszystkie nowe Pmki

Cytat:

Piankka trzymam kciuki

ijaa witamy
moja Babcia ma takie ja jestem maniaczką "szklaną" przez studia uzbierałam masę kubków/szklanek/kieliszków, nawet dzbanek się znalazł

Cytat:
Napisane przez AnULka248 Pokaż wiadomość
Widzę, że w wigilię był wysyp pierścionków
noo, żebyś wiedziała nawet rodzice nas pospieszali, żebyśmy załatwiali różne sprawy jak najszybciej bo po świętach się ruch w interesie zrobi

Cytat:
EDIT: Sorry 290 za czynsz I prawie 400 zł za prąd w tym miesiącu (ale za 2 mies.)

EDIT: Super blog - uroczy http://podnorweskimniebem.blogspot.com/
ile we dwójkę tyle prądu zużywacie

Cytat:
Napisane przez Piankka Pokaż wiadomość
TRZYMAJCIE KCIUKI ZA MNIE... jutro o 5 wyruszamy do Poznania

NO I ŻEBYM DOSTAŁA NOWĄ WYMARZONĄ PRACĘ O KTÓRĄ SIĘ STARAM WŁAŚNIE

17.02 16.09
[*][*][*]
Loczek_brown jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 21:12   #3229
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
My jesteśmy lekko anty weselni, więc.. takowego nie planujemy. Raz forma - jakoś do nas nie przemawia, a dwa również niewyobrażamy sobie wydania dajmy na to 40 tyś. (koleżanka planuje wesele na 120 osób i taki kosztorys mi pokazywała) - takie pieniądze wolelibyśmy wydać na coś innego.

Chcemy zorganizować przyjęcie - myślę, że 6 godzinne. Jeśli chodzi o gości to również oboje zgadzamy się, że dzień ten spędzić chcemy z najbliższymi nam osobami, wiec będzie trochę rodzinki (rodzice, babcia TŻ, chrzestni) oraz przyjaciele.
Zrobiliśmy listę i wyszło nam.. 48 osób - z ogromną przewagą osób młodych, więc bardziej 'pod nich' imprezę chcemy - nowoczesną i lekko zwariowaną.

Edytowane przez ijaa
Czas edycji: 2013-01-03 o 21:14
Stary 2013-01-03, 21:18   #3230
magdalenka_w_86
Zakorzenienie

Najgorsze, że z mojej strony 10 par to sami przyjaciele/bliscy znajomi. Taka jestem towarzyska, że wszędzie chodziłam po weselach i teraz wypada odprosić Z drugiej strony - dobrze, że tylu młodych będzie

2014

Stary 2013-01-03, 21:19   #3231
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987

Cytat:
My jesteśmy lekko anty weselni, więc.. takowego nie planujemy. Raz forma - jakoś do nas nie przemawia, a dwa również niewyobrażamy sobie wydania dajmy na to 40 tyś. (koleżanka planuje wesele na 120 osób i taki kosztorys mi pokazywała) - takie pieniądze wolelibyśmy wydać na coś innego.

Chcemy zorganizować przyjęcie - myślę, że 6 godzinne. Jeśli chodzi o gości to również oboje zgadzamy się, że dzień ten spędzić chcemy z najbliższymi nam osobami, wiec będzie trochę rodzinki (rodzice, babcia TŻ, chrzestni) oraz przyjaciele.
Zrobiliśmy listę i wyszło nam.. 48 osób - z ogromną przewagą osób młodych, więc bardziej 'pod nich' imprezę chcemy - nowoczesną i lekko zwariowaną.
możesz napisać jak to planujecie? bardzo jestem ciekawa bo ja za bardzo pomysłu nie mam, a też wolelibyśmy przyjęcie

będę mamą

kierowca od 7.02.2012
Stary 2013-01-03, 21:22   #3232
misiadelko
BAN stały

Loczek właśnie widząc posty innych zaczęłam się zastanawiać jak to ☠☠☠☠a możliwe. :/ Może ważny jest fakt, że mamy kuchenkę na prąd? Nie czaję jak to jest możliwe... Może dwa razy dziennie zmywarka? Nie mam pojęcia. Do tej pory to było dla mnie normalne bo moi rodzice płacą 600 zł za dwa miesiące, no ale mają wielki dom na wsi i jeden z bojlerów na prąd. Ale tutaj??? Nie wiem:/

---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ----------

Ma ktoś pomysł na selera naciowego? Myślałam o jakimś dressingu, ale nie mam doświadczenia z tym
misiadelko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 21:28   #3233
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987

Cytat:
Najgorsze, że z mojej strony 10 par to sami przyjaciele/bliscy znajomi. Taka jestem towarzyska, że wszędzie chodziłam po weselach i teraz wypada odprosić Z drugiej strony - dobrze, że tylu młodych będzie
wtedy podobno jest lepsza zabawa
my byliśmy zaproszeni na dwa wesela moich koleżanek i jednej przyjaciółki z czasów gimnazjum w 2010 roku, ale ja ich nie chce zapraszać może i wypada, ale mamy z nimi sporadyczny kontakt tak jak pisałam wcześniej z TŻ nie mamy dużo znajomych, mamy w tych sprawach jakiegoś pecha także chyba opróćz mojej przyjaciółki z dzieciństwa z partnerem nie będzie żadnych naszych znajomych

---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ----------

Cytat:
Loczek właśnie widząc posty innych zaczęłam się zastanawiać jak to ☠☠☠☠a możliwe. :/ Może ważny jest fakt, że mamy kuchenkę na prąd? Nie czaję jak to jest możliwe... Może dwa razy dziennie zmywarka? Nie mam pojęcia. Do tej pory to było dla mnie normalne bo moi rodzice płacą 600 zł za dwa miesiące, no ale mają wielki dom na wsi i jeden z bojlerów na prąd. Ale tutaj??? Nie wiem:/

---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ----------

Ma ktoś pomysł na selera naciowego? Myślałam o jakimś dressingu, ale nie mam doświadczenia z tym
kuchenka elektryczna dużo prądu żre my tez kiedyś mieliśmy, ale teraz mamy tylko piekarnik elektryczny a góra gazowa
włączacie dwa razy dziennie zmywarkę? to co Wy jecie? moi Teściowie maja zmywarkę i mówią, że używają jej tylko po imprezach bo tak póki by ją zapełnili to mija kilka ładnych dni

ale ja się nie znam bo zmywarki nie mam

będę mamą

kierowca od 7.02.2012
Stary 2013-01-03, 21:28   #3234
magdalenka_w_86
Zakorzenienie

Cytat:
wtedy podobno jest lepsza zabawa
my byliśmy zaproszeni na dwa wesela moich koleżanek i jednej przyjaciółki z czasów gimnazjum w 2010 roku, ale ja ich nie chce zapraszać może i wypada, ale mamy z nimi sporadyczny kontakt tak jak pisałam wcześniej z TŻ nie mamy dużo znajomych, mamy w tych sprawach jakiegoś pecha także chyba opróćz mojej przyjaciółki z dzieciństwa z partnerem nie będzie żadnych naszych znajomych
Może to i lepiej, mniej gości do zaproszenia

P.S. Widzę w podpisie, że masz swojego Niedźwiadka. Mój też jest niedźwiadkiem z rodowodem. Na imię Michał, więc Misiu, a nazwisko od niedźwiedzia, więc będę panią Niedźwiadkową

2014

Stary 2013-01-03, 21:33   #3235
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987

Cytat:
Może to i lepiej, mniej gości do zaproszenia

P.S. Widzę w podpisie, że masz swojego Niedźwiadka. Mój też jest niedźwiadkiem z rodowodem. Na imię Michał, więc Misiu, a nazwisko od niedźwiedzia, więc będę panią Niedźwiadkową
hahah, u nas to nie od imienia po prostu Mój TŻ jest duży jak brunatny Niedźwiedź (prawie 2 metry i 120 kg ) i ma misiowe oczka, takie brązowe i nawet znajomi tak mówią na Niego, a na mnie Pani Niedźwiedziowa a Niedźwiadek mówi do mnie Kuleczka

po imieniu mówimy tylko jak jesteśmy na siebie źli

będę mamą

kierowca od 7.02.2012
Stary 2013-01-03, 21:33   #3236
Tycikata
Wtajemniczenie

Cytat:
Starzy jesteśmy, ze stażem przednerzeczeńskim niemal 4 letnim - w marcu będziemy obchodzić 4 rocznicę związku.
:
my też mamy 4-tą rocznicę w marcu a w jakim wieku jesteście że piszesz że starzy jesteście

- Loesje
Tycikata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 21:36   #3237
magdalenka_w_86
Zakorzenienie

Cytat:
hahah, u nas to nie od imienia po prostu Mój TŻ jest duży jak brunatny Niedźwiedź (prawie 2 metry i 120 kg ) i ma misiowe oczka, takie brązowe i nawet znajomi tak mówią na Niego, a na mnie Pani Niedźwiedziowa a Niedźwiadek mówi do mnie Kuleczka

po imieniu mówimy tylko jak jesteśmy na siebie źli
Wszystko jasne Mój też z brunatnych - ciemne włosy, brązowe oczy, ale z gabarytów - raczej drobny. Ja oficjalnie jestem Biedronką, choć Panią Niedźwiadkową z nazwiska będę

2014

Stary 2013-01-03, 21:39   #3238
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
możesz napisać jak to planujecie? bardzo jestem ciekawa bo ja za bardzo pomysłu nie mam, a też wolelibyśmy przyjęcie
Wiesz co.. skonkretyzowanych planów jeszcze nie mamy, bo dużo pewnie zależy od miejsca jakie wybierzemy, ale w zeszłym roku byliśmy właśnie na takim przyjęciu i bardzo spodobała nam się forma.

Goście w zaproszeniach zostali poinformowani o tym, że organizowane będzie 6 godzinne przyjęcie, więc każdy był przygotowany, że nie jest to impreza całonocna.

Ślub w kościele był na 16:30 - pełna msza, życzenia i przejazd do restauracji. Miejsce bardzo ładne (http://www.igraszka.net/?pages=galeria) - średniej wielkości, okrągłe stoły (zakochałam się) i "koktajlowe" dekoracje.
Obiad był o bodajże o 18:30. Muzkę organizował DJ - bardzoooooooooooooo fajnie grał, nowocześnie. Na stołach wiadomo, przystawki, słodkości były w formie osobnego stołu. DJ bardzo delikatnie 'prowadził' imprezę - informował z wyprzedzeniem, że np. a za godzinę wybierzemy nową Młodą Parę. Ok. 22 było coś w rodzaju oczepin, ale w bardzo ładnej formie - tylko rzucanie torebeczki (Panna Młoda nie miała wielonu ani bukietu) oraz krawata w rytm fajnych przebojów. Później tort, trochę rock and rolla rewelacja, jak się wszyscy przy tym bawiliśmy.
Po północy (impreza przewidziana była do 0:30) towarzystwo zaczęło się lekko ulatniać, prowadzący przyjęcie również jakby "wyciszał ton imprezy", na koniec trochę zdjęć i wyszliśmy po wpół do pierwszej wybawieni niesamowicie.

U nas chciałabym by wyglądało to podobnie - czasowo i trochę organizacyjne, oczywiscie bez kopiowania wszystkiego.
Różnicą (chodź w sumie nie wiem czy istotną) będzie to, że będziemy ślubować przed urzędnikiem.

Stary 2013-01-03, 21:40   #3239
ane3kaa
Zakorzenienie

Cytat:

Witaj
ane3kaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 21:41   #3240
Piankka
Zadomowienie

Cytat:
Witaj
Piankka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości