Ostatnio testowałam - cz. III - Strona 127 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-15, 19:50   #3781
Quinn
Zakorzenienie

Dot.: Ostatnio testowałam - cz. III

Theorema - to jest straszne :-(
Dobra, wyczuwam wanilie, cynamon, drewno ALE na tak ordynarnej zwierzecej bazie, pachna mocno spoconym zwierzakiem, ambra (pizmo?) tak daje po nosie, ze mialam solidne odruchy wymiotne, bardzo naturalistyczna woń, wielka szkoda. Dobrze, ze nie skusilam sie opiniami na kwc i zamowilam tylko jedna miniature. .
Quinn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-16, 18:57   #3782
LilyLauraIsabelle
Zadomowienie

Testowalam dzis pierwszy raz La petite robe noir i po niepochlebnych opiniach na KWC nie spodziewalam sie niczego fajnego, a tu nagle otumanil mnie piekny cynamon wraz z piernikami piekny, swiateczny zapach...! Czy tylko ja czuje w nim cynamon? Mysle, ze to sprawka anyzu
LilyLauraIsabelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-16, 19:10   #3783
Asiuuuuula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LilyLauraIsabelle Pokaż wiadomość
Testowalam dzis pierwszy raz La petite robe noir i po niepochlebnych opiniach na KWC nie spodziewalam sie niczego fajnego, a tu nagle otumanil mnie piekny cynamon wraz z piernikami piekny, swiateczny zapach...! Czy tylko ja czuje w nim cynamon? Mysle, ze to sprawka anyzu
Ja już wiem, że jak Ty coś w perfumach wyczujesz albo wyczujesz podobieństwo do jakiś innych to nijak sie będzie miało do tego co ja czuję
Asiuuuuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-16, 19:26   #3784
LilyLauraIsabelle
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Asiuuuuula Pokaż wiadomość
Ja już wiem, że jak Ty coś w perfumach wyczujesz albo wyczujesz podobieństwo do jakiś innych to nijak sie będzie miało do tego co ja czuję
Hehe a co zawazylo?
Ale sama wiem, ze mam bardzo subiektywne odczucia, czesto podobaja mi sie perfumy, ktore innym sie srednio podobaja, a z kolei nie podzielam zachwytow nad tymi ogolnie lubianymi
Ale akurat dzisiaj bylysmy w Marionnaudzie z kolezanka i ona tez stwierdzila, ze czuje cynamon no i tak z ciekawosci jeszcze raz przejrzalam recenzje no i prawie wszystkie na NIE i zadna nie wspomniala ani o piernikach ani o cynamonie ehhhh
Stary 2012-12-16, 19:32   #3785
Asiuuuuula
Zakorzenienie

Cytat:
Hehe a co zawazylo?
A jakoś zawsze jak czytam co piszesz to w 99% mam inne odczucia
Asiuuuuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-16, 19:36   #3786
Katty_p13
Piers do przodu

Ja testuję ostatnio Grand Amour EDT Annick Goutal i nie wiem, czemu ma tak słabe opinie na KWC świetnie zbalansowany zapach - kwiaty umiejętnie podkręcone wanilią pół wytrawną nie na zimę ale od wiosny do jesieni - cudeńko mogło by tylko być nieco mniej ulotne ale wybaczam ...
Stary 2012-12-16, 19:40   #3787
Daffodilka
Zakorzenienie

Cytat:
Łomatko, cynamon i pierniki to ostatnia rzecz jaką bym w tym zapachu wyczuła Toś mnie naprawdę zaskoczyła
Daffodilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-16, 20:29   #3788
lady Vader
Rozeznanie

Orangers en Fleurs Houbigant – sporo bardzo słodkiego kwiatu pomarańczy, w tle delikatna, nieinwazyjna tuberoza i jaśmin. Długo trzyma się skóry, choć jest raczej bliskoskórny. Piękny, ale nie porwał mnie – zbyt wiele razy już wąchałam podobne kompozycje.

Padparadscha Satellite – całkiem przyjemne, delikatne kadzidełko – choć na mnie bardziej przypomina przyprawowe mydło, może to przez ten jaśmin w nutach. Wyczuwam sporo jałowca i cynamonu, ale wszystko mi się zmydla na skórze i po 3 godzinach nie czuję już kompletnie nic.

Floral Veil Grossmith – sporo kwiatów, głównie wyczuwam narcyza, różę i nieco gorzkawo – metalicznego geranium. Na początku zapach ładnie się zmydla – na skórze pojawia się naprawdę piękne, słodkie, czyste mydło, ale niestety bardzo szybko znika i pozostaje jedynie nikła kwiatowa smużka. Rozczarowanie – liczyłam na solidny kwiatowy zapach, a tu takie blade, mizerne coś.

Pure Gold Montale – zamówiłam próbkę, bo przeczytałam w recenzji, że to miękki, puchaty kobiecy zapach, a takie uwielbiam. I chyba mam coś z nosem, ale ten zapach to przeciwieństwo tego co uważam za miękki zapach. Męczyłam się z nim strasznie – sztuczny, mydlano – migdałowy, z jakąś dziwną, ostrą, ziołowo – kolońską nutą. Nieprzytulny, drażniący i gorzki – jak na złość trzymał się skóry cały dzień. Jak do tej pory najgorszy zapach Montale jaki poznałam.

Balahe Leonard – delikatnie przyprawowo – owocowy, z owoców wyczuwam głównie śliwkę, nieco pudrowy. Niestety jest na mnie strasznie ulotny i nietrwały, czuję go wyraźnie przez jakąś godzinę, a później znika.
Stary 2012-12-16, 20:50   #3789
LilyLauraIsabelle
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Daffodilka Pokaż wiadomość
Łomatko, cynamon i pierniki to ostatnia rzecz jaką bym w tym zapachu wyczuła Toś mnie naprawdę zaskoczyła
Co nos to czucie Jednak mi w sercu namieszaly i tak sie nawet zastanawiam coby sobie ich na Swieta u Mikolaja nie zamowic
Stary 2012-12-16, 23:24   #3790
Corii
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C

Cytat:
Napisane przez lady Vader Pokaż wiadomość
Padparadscha Satellite – całkiem przyjemne, delikatne kadzidełko – choć na mnie bardziej przypomina przyprawowe mydło, może to przez ten jaśmin w nutach. Wyczuwam sporo jałowca i cynamonu, ale wszystko mi się zmydla na skórze i po 3 godzinach nie czuję już kompletnie nic.
A na mojej skórze wrecz odwrotnie z trwałością Papdy - calutki dzień ją czułam i również nastepnego dnia.Nie do zdarcia zapach i to jeszcze takie mocne kadziło. Dlatego jestem niepocieszona, ze nigdzie jej nie mogę upolować.

Live long and prosper
🖖🏻
Corii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-17, 12:50   #3791
Emiks
Zakorzenienie

Clive Christian C for Women Perfume: orientalno - kwiatowa kompozycja, osnuta na kanwie białych kwiatów, upojnych, narkotycznych i niezwykle zmysłowych, jednocześnie stonowanych, eleganckich i delikatnych. Nuty tuberozy i jaśminu splatają się z delikatnym aromatem róży, na podłożu usłanym sandałowcem, zatopionym w ciepłej, puchatej wanilii, a całość wyraźnie podkreślona klimatem orientu, cudna po prostu cudna

Clive Christian C for Men Perfume: już samo otwarcie robi piorunujące wrażenie. Delikatne, mięsiste, jednak wyraźnie wyczuwalne skórzane akordy, nasączone herbacianą esencją, doprawioną szczyptą przypraw z nutą pikanterii. Powoli odsłaniają swoje oblicze nuty kwiatowe oraz okadzona dymem z drew i gorzkimi żywicami truskawka. Luksusowa skóra coraz bardziej nasiąka szlachetną, tytoniową wonią, nie zabrakło też oudu, ciepłej, kremowej ambry i otulającej słodyczy wanilii. Jednym słowem zapach dogłębnie niezwykły, intrygujący, zadziwiający swym pięknem
i... protestuję przeciwko nadaniu mu miana męskiego

Dodam jeszcze, że bez względu na to, czy zapachy podobają się, czy też nie, mistrzowskiego kunsztu nie można im odmówić
Emiks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-17, 13:04   #3792
dzika truskawa
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek

Chanel Les Exclusifs Coromandel - mój nos twierdzi, że to kuzyn Prady klasycznej, ambra, tutaj nie tak słona jak w Pradzie, a paczula wyraźniejsza i bardziej piwniczna, do tego cos kwaskowatego, w Pradzie ten efekt chyba robił kwiat maliny, no i znikał szybko, tutaj kwaskowatość trwa. Ogólne wrażenie bardzo dobre

Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki
:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest
dzika truskawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-17, 17:29   #3793
Quinn
Zakorzenienie

Neonatura Cocoon - podchodzę do niej po raz czwarty i mój stosunek do zapachu przeszedł od obrzydzenia do zauroczenia Na początku ta woń Amolu mnie całkowicie odrzuciła, po jakimś czasie papierek zapachniał bardzo intrygująco, teraz wwąchuję się w niesamowitą woń mokrego lasu, ziemii i ciemnego kakao, po przewąchaniu całkiem sporej ilości zapachów, mogę stwierdzić, że to naprawdę unikatowy zapach, kojący, ciekawy i taki "blisko natury". Na pewno sprawię sobię flaszkę.
Stary 2012-12-21, 17:01   #3794
Quinn
Zakorzenienie

Zagorsk - wręcz ze strachem zabierałam się do testów, spodziewałam się czegoś bardziej doniosłego, ale dzięki temu "miłemu rozczarowaniu" zapach wydaje się być "naszalny" nawet na co dzień. Czuję głównie jodłę i kadzidło, wszystko wyważone w bardzo dobrych proporcjach, nic mnie nie drapie w nos, nie przypomina sztachnięcia się kadzidłem na mszach w dzieciństwie
Zagrosk przeniósł mnie do małego kościółka w jodłowym lesie, jest zaskakująco "blisko natury", drewniany, leśny, jedyna "ludzka" nuta w nim to własnie to miękkie, nie odpychające kadzidło. Po przeczytaniu opinii faktycznie wyczuwam nieco marchewkową woń, ale przyjemną, całość jest opakowana troszkę miodowo, moim zdaniem jest to zapach kobiecy i słodki, co jest dla mnie wielkim, pozytywnym zaskoczeniem.

edit: przepraszam za jeden post pod drugim,byłam przekonana, że automatycznie się połączą

Edytowane przez Quinn
Czas edycji: 2012-12-21 o 18:33
Stary 2012-12-26, 21:28   #3795
lady Vader
Rozeznanie

Bouquet Ideale Xerjoff – wbrew nazwie kwiatów tam nie ma – to bardzo ładna mieszanka spożywczej wanilii, słodkiego alkoholu, odrobiny tytoniu i suszonych owoców, których jednak brak w nutach. Trwałość bardzo dobra.

Pretty Fruity Montale – ładny, różowy zapach – sporo owoców, które nadają mu nutkę bardzo słodkiej gumy do żucia, ale jest też dużo kwiatów, dzięki czemu nie jest to taki typowy, dziewczęcy gourmand. Trwałość dobra, choć jest raczej bliskoskórny.

Ambre Gris Balmain – ambry w nim nie wyczuwam – na mojej skórze dominuje delikatne drewno sandałowe, z nieco zimną nutą nieśmiertelnika. Z czasem zapach robi się coraz bardziej czysto – mydlany, subtelnie pudrowy. Niestety jest nietrwały i mało wyczuwalny.

Le Parfum Galliano – krążyłam wokół tego zapachu od dawna i byłam gotowa kupić flaszkę w ciemno, na szczęście trafiła się wcześniej rozbiórka. Rozczarował mnie bardzo – na mojej skórze to nic wyjątkowego – mieszanka owoców i kwiatów rozrzedzona nieco chłodnymi aldehydami, nie ma w nim wspominanego często w recenzjach pudru, który uwielbiam. Na skórze bardzo szybko zapach przycicha i gaśnie – za to na moim szaliku zakwitł nagle fiołkami i różami. Szkoda...

Julia Teo Cabanel – przeciętny fruity – floral – trochę kwiatów, z których na czoło wybija się róża, garść czerwonych owoców, w oddali cień jasnej jak słomka herbaty. Po pewnym czasie kwaśnieje na skórze – to chyba sprawka róży. Wzbudził zachwyt kolegi z pracy, ale dla mnie jest po prostu nudny i nietrwały do tego.

Paestum Rose Eau d'Italie - jedna z ładniejszych róż jakie znam. Nieco chłodna, wytrawna, mało słodka, czuć oprócz kwiatu również zielone łodyżki. Jest podbita delikatnym kadzidłem i mirrą - czasem ma się wrażenie, że to bardziej zapach kadzidlany niż kwiatowy. Trwałość niezła.

Daimiris Laboratorio Olfattivo - świetny zapach - mieszanka skóry, słodkiego alkoholu, czekolady i gęstej ambry, która na końcu dominuje. Irysa nie wyczułam. Trwałość świetna.
Stary 2012-12-29, 16:19   #3796
Parabelka
Panaroja

Illuminum Rose Oud - mydło bardzo eleganckie , luksusowe wręcz różane mydełko najwyższej klasy - i nic więcej . Ze względu na nieciekawe interakcje między mną a oudem to dużo ale jak na perfumy - sporo za mało .

Smell Bent Incensed - najpierw myślałam , że coś ze mną nie tak , ale zajrzałam do składu i na szczęście w porządku - wyraźna , aczkolwiek delikatna wanilia , pomieszana początkowo z bardzo delikatnym kadzidłem , szybko zdominowanym przez dym , jak zwykle szybko na mnie kwaśniejący , zatem mamy pogorzelisko sklepu cukierniczego - wanilia na zgliszczach interesujące , ale byłoby fajniej gdyby zostawić samą wanilię bez dymu

-Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry.
-Czy to pomoże ?[...]
-Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok .
Terry P.
Parabelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-01, 22:39   #3797
lady Vader
Rozeznanie

Nuit de Noel Caron – specjalnie z okazji świąt zamówiłam sobie próbkę ekstraktu vintage. Miałam wcześniej współczesną edt, ale zapach był tak blady i słaby, że właściwie nie pozostawił po sobie najmniejszego wrażenia. Ekstrakt to inna bajka – początek jest aldehydowy, z wyraźnym jaśminem i różą i dość mocno przypomina mi Chanel no 5. Później pojawia się irys, drewno sandałowe i wanilia – zapach robi się coraz bardziej pudrowy, gęsty i przykurzony - mimo dużej ilości wanilii nie jest ani odrobinę jadalny. Jest piękny i bardzo trwały. Z Gwiazdką poza nazwą nic go w moim odczuciu nie łączy – mogę go sobie wyobrazić na pięknej, przedwojennej damie, skrapiającej się nim przed udaniem się na wytworne, bożonarodzeniowe przyjęcie gdzieś w obsypanym śniegiem Paryżu, bo Nuit de Noel to przede wszystkim nieco chłodny zapach burżuazyjnej elegancji – a Gwiazdka to dla mnie święto ciepła i bliskości i tego mi zapach Carona nie obiecał.

Acqua e Zucchero Profumum – dość sztuczna mieszanka owoców, wanilii i palonego cukru. Początek jest dziwny – bardziej niż zapach gourmand przypomina mi krem pielęgnacyjny aromatyzowany cukrem i owocami. Później pojawia się sztuczna, świecowa wanilia – zapach gęstnieje, przywiera do skóry i trzyma się jej mocno przez cały dzień.

Rose Musc Sonoma Scent Studio – ależ piękna róża – dość słodka, ale wciąż jest to zapach kwiatu, a nie konfitury, z lekko kwaśną nutą przypominającą sok z wiśni – całość podbita czystym, nieco mydlanym piżmem. Piękny, bardzo kobiecy i bardzo trwały zapach.

Eternity Calvin Klein – lubię – nieco dziwaczna, słodko - kwaśna róża zmieszana z odrobinę dentystycznymi goździkami. Ma w sobie coś sztucznego, ale jednocześnie trudno pozostać wobec niego obojętnym. Interesujący. Trwałość i intensywność niestety taka sobie.

pc01 biehl parfumkunstwerke- owocowa sałatka z bardzo wyczuwalną, dominującą nutą melona podszyta białymi kwiatami. Nieco mdlący, słodki zapach, z upływem czasu robi się dzięki kwiatom bardziej wyrafinowany i mniej banalny. Trwałość dość dobra.

Oud Maison Francis Kurkdjian - dziwna kombinacja słodkawych, lekko fermentujących owoców, paczuli, szafranu i delikatnego, oleistego oud. Nie podoba mi się - zmęczył mnie tą swoją mdlącą słodyczą. Trwałość niezła.
Stary 2013-01-02, 01:26   #3798
justynaneyman
Zakorzenienie

A na mnie Eternity to jeden z najtrwalszych zapachów! Niebywale trwały. Niestety, po dłuższym czasie wychodzi postępnie coś, co mnie odrzuca - akurat dentystę w nim lubię, nie, to jakieś coś zdechłego, ni to robal, nie to gryzoń i padło od dymu papierosowego.
Ale tak w ogóle uważam, że to moja specyfika i jest to jeden z najlepszych zapachów W OGÓLE.

Samsara Guerlain - no kocham ten zapach, ale po dwóch dniach zużywania odlewki mogę (a może i muszę) go wąchać na reku, ale nie na sobie. Niestety, jak w wielu klasykach, jest taki brudek, jakby znoszona skarpeta, elegancka, ale jednak nieswieża. I ja nie chcę mieć na sobie NIGDZIE takiej skarpety, a na szyi zdecydowanie nie (w edp jest para skarpetek, w edt jedna).

212 CH - co mi każe wąchać ten mydełkowy "girly" zapach? Nie chcę tak pachnieć, ale strasznie go lubię. A przecież ciągnie mnie do kilerów, potworów, a tu taki traf! Od pierwszego niucha - przepadam za nim i żeby go znielubić, musiałabym chyba znać bliżej jakąś blond ofiarę solarium z tipsami, która go używa, żeby się wreszcie zniechęcić. Edit- W. zapytany, co sądzi o 212 powiedział, że w tle czai się coś nieświeżego w starego - ot, czemu mi się podoba

BRULION MALARSKI. Justyna Neyman.
http://justynaneyman.blogspot.com/

Edytowane przez justynaneyman
Czas edycji: 2013-01-02 o 01:30
justynaneyman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-02, 04:56   #3799
Małgosia791
spin doctor

Samsara edp-szukam ostatnio jakiegoś orientu, pustyni itp. w perfumach-niestety w Samsarze tego nie znalazłam. Poczatek taki dość przyprawowy, nawet fajny, ale za chwilę przyprawy znikają i pojawia się bardzo nachalna nuta jakiegoś kremu i miesza się z zapachem starości i kurzu. Dla mnie zapach w stylu- "babcia w kościele" przepraszam zwolenniczki
Stary 2013-01-03, 00:14   #3800
Corii
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C

Cytat:
Napisane przez justynaneyman Pokaż wiadomość
A na mnie Eternity to jeden z najtrwalszych zapachów! Niebywale trwały. Niestety, po dłuższym czasie wychodzi postępnie coś, co mnie odrzuca - akurat dentystę w nim lubię, nie, to jakieś coś zdechłego, ni to robal, nie to gryzoń i padło od dymu papierosowego.
Ale tak w ogóle uważam, że to moja specyfika i jest to jeden z najlepszych zapachów W OGÓLE.
Potwierdzam wszystko o tym zapachu, w tym o trwałości, oprócz zdechłego robala/gryzonia

Długo Eternity było moim "znakiem rozpoznawczym", zuzyłam kilka falkonów, aż zmienił mi się gust zapachowy o 180 stopni i przestał mi się podobać tak aby go nosić Owszem, kompozycja dalej mi się podoba, ale nie na sobie, we flakonie tylko, tak, by czasem sobie go niuchnąć

Ostatnio mam fazę na Lutki
testowałam Ambre Sultan i ja czuję w nim ponad wszystko orient,nie wiem, moze przez ten ziołowo-drzewny skład?
Tak czy siak, mogłabym się nim otulić od stóp do uszu
I się zastanawiam, co kliknać - jego, czy Daim Blond, hmmm

Live long and prosper
🖖🏻
Stary 2013-01-03, 01:44   #3801
justynaneyman
Zakorzenienie

Jego

Stary 2013-01-03, 12:25   #3802
Parabelka
Panaroja

Cuir Noir Armani Prive - no niestety , bliski kuzyn Cuir Venenum czyli popiół papierosowy , w mniejszym natężeniu , bo CV to po prostu popielnica , a tu jest trochę skóry , ale jakiejś niemiłej i do cna przesiąkniętej dymem z petów , a fuuuuuuj

-Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry.
-Czy to pomoże ?[...]
Terry P.
Stary 2013-01-03, 12:38   #3803
VI4
Zakorzenienie

GG do VI4

Cytat:
Napisane przez Parabelka Pokaż wiadomość
Cuir Noir Armani Prive - no niestety , bliski kuzyn Cuir Venenum czyli popiół papierosowy , w mniejszym natężeniu , bo CV to po prostu popielnica , a tu jest trochę skóry , ale jakiejś niemiłej i do cna przesiąkniętej dymem z petów , a fuuuuuuj
ha- a na mnie to była mało spożywcza, nieco skórzana wanilia...bardzo przyjemna.
VI4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 13:12   #3804
melagu
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Parabelka Pokaż wiadomość
Cytat:
Napisane przez VI4 Pokaż wiadomość
ha- a na mnie to była mało spożywcza, nieco skórzana wanilia...bardzo przyjemna.
oooo, to ja się podpinam pod VI4 w sprawie CN.
Jestem przeczulona w kwestii papierosów i popielniczek w perfumach (jedna z moich największych traum zapachowych ever to T4T , Cuir V. też nie była lepsza) i akurat Cuir Noir na mnie jest gładka, subtelna i przyjemnie dymno-skórzana.
melagu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-03, 14:52   #3805
rudzia77
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez melagu Pokaż wiadomość
oooo, to ja się podpinam pod VI4 w sprawie CN.
Jestem przeczulona w kwestii papierosów i popielniczek w perfumach (jedna z moich największych traum zapachowych ever to T4T , Cuir V. też nie była lepsza) i akurat Cuir Noir na mnie jest gładka, subtelna i przyjemnie dymno-skórzana.
Też się podpinam - pomimo tego ,że jestem nałogowym palaczem - (nie bijcie ) - co prawda teraz od jakiegoś czasu korzystającym z e-papierosa - to od zawsze w T4T czuję popielniczkę z petami i dziwiły mnie opinie innych dziewczyn- że herbatka , że wędzona
Stary 2013-01-03, 15:36   #3806
Parabelka
Panaroja

Cytat:
Napisane przez rudzia77 Pokaż wiadomość
Też się podpinam - pomimo tego ,że jestem nałogowym palaczem - (nie bijcie ) - co prawda teraz od jakiegoś czasu korzystającym z e-papierosa - to od zawsze w T4T czuję popielniczkę z petami i dziwiły mnie opinie innych dziewczyn- że herbatka , że wędzona
w T4T jest supernaturalistycznie oddana woń wędzonej herbaty lapsang - ona naprawde tak wędzarnią jedzie ale na mnie szybciutko znika i pozostaje coś a'la grzaniec z dużą ilością przypraw
ja jestem dzieckiem palaczy i w związku z tym jestem przeczulona na punkcie papierosów , jak widać czuję je nawet tam , gdzie ich nikt nie czuje wanilii w CN za nic nie czuję

-Czy to pomoże ?[...]
Terry P.
Stary 2013-01-03, 18:00   #3807
pola49
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Quinn Pokaż wiadomość
Theorema - to jest straszne :-(
Dobra, wyczuwam wanilie, cynamon, drewno ALE na tak ordynarnej zwierzecej bazie, pachna mocno spoconym zwierzakiem, ambra (pizmo?) tak daje po nosie, ze mialam solidne odruchy wymiotne, bardzo naturalistyczna woń, wielka szkoda. Dobrze, ze nie skusilam sie opiniami na kwc i zamowilam tylko jedna miniature. .
Kurcze może była zepsuta??? Ona jest taka dość gęsta ale w bazie ja przynajmniej nigdy nieczego zwierzęcego nie czułam.

---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:56 ----------

Cytat:
Napisane przez rudzia77 Pokaż wiadomość

co prawda ja nie palę ale dla mnie to woń popielniczki zalanej mocną herbatą
Stary 2013-01-03, 20:10   #3808
Corii
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C

Cytat:
Jego
Mówisz Justyś, zeby w Ambre Sultan kliknać?
Większość woli Daim Blond, a ja Daima nawet nie testowałam, brak u nas testera, to byłby w ciemno wybór, za to Ambre owszem, i to nieraz testowałam

Live long and prosper
🖖🏻
Stary 2013-01-03, 20:44   #3809
justynaneyman
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Corii Pokaż wiadomość
Mówisz Justyś, zeby w Ambre Sultan kliknać?
Większość woli Daim Blond, a ja Daima nawet nie testowałam, brak u nas testera, to byłby w ciemno wybór, za to Ambre owszem, i to nieraz testowałam
No to tym bardziej.
Kiedyś szalałam za Daim blonde, ale ostatnio testowałam i czar prysł - wysłodził się w mdłe karmelki, ktore zalały lepką masą wszelkie zamszowo-śliwkowe niuansiki. Wiadomo - większość uwielbia słodycze. Kliknij pewniaka, a potem przetestujesz Daim i też klikniesz

Stary 2013-01-03, 20:53   #3810
Corii
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C

Cytat:
No to tym bardziej.
Kiedyś szalałam za Daim blonde, ale ostatnio testowałam i czar prysł - wysłodził się w mdłe karmelki, ktore zalały lepką masą wszelkie zamszowo-śliwkowe niuansiki. Wiadomo - większość uwielbia słodycze. Kliknij pewniaka, a potem przetestujesz Daim i też klikniesz
Masz rację, tym bardziej, ze Ambre jest mocny i ogoniasty, a ja takowe kocham

Oby tylko online nie podnieśli ceny wkrótce, bo wtedy skończy sie tanie kupowanie Lutków

Dzięki za nakierunkowanie mnie na właściwe tory I jeszcze jedno pytanie - porównałabyś do innych perfum Daim Blond - pod względem nut? Jest podobny nieco do czegoś, przypomina coś? Jakies pojęcie bym mieć chciała, a Tobie swietnie wychodzą porównania i opisy

Live long and prosper
🖖🏻

Edytowane przez Corii
Czas edycji: 2013-01-03 o 20:55
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości